www.wimjongman.nl

(homepagina)

The Hal Lindsey Report

27 juli 2018

Iets meer dan twee maanden geleden zag de wereld hoe de Verenigde Staten hun ambassade in Jeruzalem openden. President Donald Trump kwam niet alleen een campagnebelofte na, maar volgens hem erkende hij gewoon de realiteit. Jeruzalem is de hoofdstad van Israël en is dat ook altijd geweest.

De verhuizing verheugde velen en maakte ook velen boos. Een groot deel van de wereld hield zijn adem in, terwijl het wachtte op een gewelddadige uitbarsting van protesten en vergelding die nooit kwam.

De Palestijnen beloofden een cataclysme, maar produceerden er geen.

Toch keek de wereld... en wachtte.

De oude Bijbelse profeten voorspelden dat Jeruzalem het middelpunt van de wereld zal worden. Dat is het nu.

We weten dat de naties van de wereld er op een dag tegen zullen opkomen. En we weten dat veel van die naties uiteindelijk zullen samensmelten tot formidabele blokken die tegen elkaar zullen strijden. Die groepen gelijkgestemde naties zullen vijanden worden die tegen elkaar gaan vechten.

De Bijbel zegt dat het zal culmineren in een laatste conflict dat de wereld heeft leren kennen als "Armageddon".

"Armageddon" waait over de hele wereld. Het is nooit ver uit de gedachten van zelfs ongelovigen.

Denk aan "Carmageddon" om een aantal belangrijke verkeersproblemen op de snelweg te beschrijven? Of "Snowmaggeddon" om een grote sneeuwramp in Canada te beschrijven?

De wereld heeft een gelijksoortige fascinatie voor het woord "apocalyps".

Ondanks een overweldigend gebrek aan Bijbelkennis, blijft de fascinatie voor Armageddon groeien. Mensen lijken te voelen dat er binnenkort iets groots en verschrikkelijks op onze planeet zal gebeuren, maar weinigen weten er iets specifieks over.

De Bijbel daarentegen geeft heel wat specifieke informatie over zowel de strijd van Armageddon als de gebeurtenissen eromheen. Daniel 11 geeft ons een van de meest overtuigende getuigenissen.

Er zijn slechts de glimpen van Armageddon-achtig geweld in de wereldgeschiedenis. Dresden, Nagasaki, Hiroshima, om er maar een paar te noemen. Het echte ding zal te vreselijk zijn voor woorden. De Bijbel voorspelt het aantal doden in die tijd als nooit tevoren denkbaar.

Het wereldsysteem zal in bijna alle opzichten uiteenvallen, te beginnen met de totalitaire heerschappij van de Antichrist en de Valse Profeet. Oorlog zal woeden met al het geweld dat de moderne technologie mogelijk maakt.

Nooit eerder in de geschiedenis kon de mensheid met zichzelf doen wat de Bijbel beschrijft in de laatste 3 1/2 jaar voordat Jezus Christus terugkeert naar de aarde.

Maar nu kan het dat precies doen. En in de krant van vandaag kunt u de specifieke namen lezen van de naties die beschreven worden door de oude profeten nu ze zich beginnen in te richten in perfecte overeenstemming met wat de Bijbel voorspelt.

Wat maar één ding kan betekenen: de "eindtijd" die de engel Gabriël aan Daniël beschreef, is over ons.

Als u niet klaar bent voor de plotselinge verschijning van Jezus Christus om alle ware gelovigen weg te nemen, aarzel dan niet om de volledige gave van genade te aanvaarden die zijn dood op Golgotha voor u heeft gekocht. En als u Zijn vergeving hebt ontvangen en Hem bent gaan volgen, dan is het nu de tijd om uw familie, uw vrienden en de mensen om u heen te verzekeren dat u het Goede Nieuws hebt gehoord en dat zij ook de kans hebben om zich voor te bereiden.

Deze week geef ik u een overzicht van de aanloop naar Armageddon. U herkent alle spelers en zult verbaasd zijn over hoe dicht die dagen bij elkaar liggen.

God's zegen, Hal Lindsey


Voor meer zie Hal Lindsey