www.wimjongman.nl

(homepagina)

Qumrusalem: De verborgen Dode Zee/Jeruzalem-verbinding

Door Adam Eliyahu Berkowitz - 6 december 2018

 "Inderdaad, mijn God doet niets zonder Zijn doel aan Zijn dienaren de profeten geopenbaard te hebben". Amos 3:7 (De Israëlische Bijbel™)
 

Het onderzoek naar het Koperen Rollen Project (Exerpt)

Jim Barfields 12-jarige zoektocht naar de Tempelgereedschappen onthulde een onverwachte ontdekking van een van de Oklahoma Noachiden: een krachtige spirituele verbinding tussen de Tempel op de bergtop in Jeruzalem en Qumran, gelegen vlakbij de diepste plek op de planeet. Net zoals Jeruzalem een stad voor priesters was om in de tempel te dienen, zo betoogt Barfield was Qumran een centrum voor profetie.

Barfield, een gepensioneerd onderzoeker naar criminaliteit bij het brandweerkorps van Oklahoma en tevens een Noachide, gelooft dat hij een oud raadsel heeft ontcijferd dat de schuilplaatsen van de gouden en zilveren werktuigen van de tempel onthult. Barfield heeft de laatste 12 jaar oude kaarten bestudeerd bij zijn zoektocht naar het ontrafelen van de koperen rol.

Ontdekt in 1952 als onderdeel van de oude Dode Zee Rollen, beschrijft de Koperen Rol 64 locaties waar goud en zilver uit de Tweede Tempel werden verborgen voordat de Tempel werd vernietigd. Barfield gelooft dat de Koperen Rol wijst naar plekken in een gebied dat in Qumran stond in de tijd van de Tempel. Sommige archeologen vermoedden dat de site een gemeenschap van Essenen was, een sobere sekte in het Jodendom, die bloeide vanaf de 2e eeuw voor Christus tot aan de 1e eeuw voor Christus.

In de loop van zijn onderzoek heeft Barfield talloze uren naar kaarten van Qumran gestaard. Op een gegeven moment richtte hij zijn onderzoek op de Tempel.

"Ik was al klaar met de koperen rollen," vertelde Barfield aan Breaking Israel News. "Ik was gewoon bezig meer gegevens te verzamelen, zodat ik de achtergrond kon achterhalen waar Qumran allemaal over ging en waarom het de plaats zou kunnen zijn waar ze ervoor kozen om de tempelvoorwerpen te verbergen", aldus Barfield.

Gelovend dat de profeet Jeremia een belangrijke rol speelde in het verbergen van de schatten, drukte Barfield een kaart van Jeruzalem af zoals die in de tijd van de profeet verscheen. Iets in de kaart wekte zijn nieuwsgierigheid, maar hij kon er niet helemaal zijn vinger op leggen. Als helikopterpiloot voor het Amerikaanse leger was Barfield goed bekend met kaarten. Toen hij naar de kaart van Jeruzalem keek, zag hij plotseling iets totaal onverwachts.

"Waarom zetten ze Qumran ondersteboven", dacht hij. Hij draaide de kaart van Jeruzalem om en inderdaad, net zoals zijn piloteninstincten hem hadden verteld, was deze identiek aan de kaart van Qumran. In een vreemde samenvloeiing noemt Barfield het "Qumrusalem".

Er zijn verschillende voorwerpen ontdekt die Qumran verbinden met de tempel in Jeruzalem. Vendyl Jones, een Texaanse prediker die een bijbelse archeoloog werd en een mentor was voor Barfield, bracht 30 jaar door met onderzoek naar Qumran. Jones ontdekte een klein flesje dadelolie dat gebruikt werd om koningen en hogepriesters te zalven en een grote hoeveelheid van wat hij dacht dat het Tempelwierook was.

Qumran diende duidelijk de Tempelgerelateerde doeleinden. Net als het moderne Israël produceerde Qumran zout uit de wateren van de Dode Zee in een groot reservoir. Naast huishoudelijk gebruik was zout een noodzakelijk onderdeel van de tempeldienst.

Een andere functie van de stad was om te dienen als locatie voor schriftgeleerden; en veel gebruiksvoorwerpen voor het schrijven van heilige teksten zijn gevonden in Qumran. Een van de centrale kamers wordt in de Koperen Rol beschreven als "De kamer van de schrijver van Yachad".

Net zoals Jeruzalem een Jaffapoort heeft, heeft de identieke locatie op de omgekeerde kaart van Qumran een poort en de Koperen Rol beschrijft een "Jaffapoort".

De kamer in Qumran die overeenkomt met de Tempelberg op de kaart van Jeruzalem wordt "de kamer van Tzadok" genoemd. "Tzadok" is een Hebreeuwse naam die "rechtvaardig man" betekent. De kamer heeft een bad dat onverklaarbaar "het bad van de Hogepriester" wordt genoemd. De tempel bevatte ook een mikveh (ritueel bad) voor gebruik door de priesters.

De Koperen Rol verwijst ook naar een "Zuil van Boaz" die buiten die kamer stond. Volgens de Bijbel waren Boaz en Jachin twee koperen, messing of bronzen pilaren die op de veranda van Salomo's Tempel stonden. Barfield heeft geverifieerd dat juist op die plaats in Qumran, daar de resten van een stenen zuil liggen.

"Waarom ze maar één zuil hadden weet ik niet, maar de resten van die ene zuil zijn er nog steeds," zei Barfield.

De verbinding tussen de twee steden is niet onderzocht door archeologen, maar Barfield heeft veel ideeën over het doel achter deze onmiskenbare gelijkenis.

"Jeremia was verbonden met Qumran en vertrouwde de inwoners omdat zij, net als hij, profeten waren die zich kwamen onderdompelen in de levensstijl en rituelen die hun vaardigheden zouden vergroten," zo theoretiseerde hij. "De priesters in Jeruzalem verbond Israël met God op één manier en de profeten verbonden het volk met God op een andere manier. De profeten, afgescheiden en geïsoleerd in de woestijn, konden de priesters weer recht zetten als ze op een dwaalspoor gingen."

Barfield heeft een persoonlijke theorie die nog moet worden onderbouwd, namelijk dat Qumran en Jeruzalem verbonden waren door het krachtige zondebokritueel dat het middelpunt was van de Yom Kippur Tempeldienst.

"Ik denk dat de bok naar de kliffen in de Judea-woestijn met uitzicht op de Dode Zee werd gebracht en er bij Qumran werd afgeworpen," theoretiseerde Barfield. Tijdens een van zijn bezoeken aan de plek ontdekte Barfield een vierkante steen die een kegelvormige indruk had uitgehouwen in het oppervlak. Hij verwees naar het deel van het ritueel waarin een roodgeverfd wollen strikje om de hoorns van de geit werd gewikkeld. Aan de deurgrepen van de tempel werd een identiek strikje opgehangen. Als, nadat de geit van de klif was geworpen, de wol op beide plaatsen wit werd, dan kon de natie er zeker van zijn dat hun berouw in Gods ogen gunst had gevonden. Barfield gelooft dat een extra draad van scharlakenwol ook aan een staf in de rots werd gehangen, zodat de wol van bovenaf beter te zien was.

Barfield heeft jaren gewijd aan zijn studie van de koperen rol, maar zijn motieven zijn eenvoudig.

"Ik wil de tempelvoorwerpen teruggeven aan het Joodse volk," zei hij. "Het is tijd".

Bron: Search For Temple Utensils Reveals City of Prophets - Breaking Israel News