www.wimjongman.nl

(homepagina)

Waarom Iran Palestijnse terroristen financiert

door Bassam Tawil | 3 december 2018

In overeenstemming met het aloude beleid van financiering van iedereen die Israël wil vernietigen of Joden wil doden, heeft Iran besloten om de families van de Palestijnen uit de Gazastrook die tijdens die aanvallen op Israël zijn gedood, een toelage te betalen. Het besluit verwijst naar de Palestijnen die werden gedood tijdens de wekelijkse door Hamas gesponsorde rellen langs de grens tussen Gaza en Israël; zij begonnen in maart 2018 onder de vlag van de "March of Return".

Wat zijn de implicaties van het Iraanse besluit? De boodschap die Iran stuurt naar Palestijnse families is dat: "Als u geld en een goed leven wilt, stuur uw kinderen dan naar de grens met Israël om te sterven. Met andere woorden, Iran vertelt Palestijnse gezinnen dat de beste manier om hun levensomstandigheden te verbeteren is door hun kinderen te sturen om een Jood te doden of te verwonden. Dit is een boodschap die waarschijnlijk ver en breed zal weerklinken onder de Arabieren, tot ver buiten de Palestijnen.

De uitbreiding van de Iraanse invloed naar het Midden-Oosten in het algemeen en de Palestijnse arena in het bijzonder begon tijdens de regering-Obama, die een oogje dichtkneep voor de agressieve bedoelingen van Iran, en later begon het met een beleid van verzoening ten opzichte van de mullahs. Onder de regering-Obama moeten de Iraniërs het gevoel hebben gehad dat ze een vergunning hadden om te doen wat ze wilden. Daarom zitten ze vandaag blijkbaar niet alleen in de Gazastrook en Libanon, maar ook in Syrië, Jemen, Libië en Irak.

Onlangs meldde Gatestone hoe Iran van plan was de Gazastrook over te nemen. In het artikel werd erop gewezen dat de Iraniërs hun banden met Hamas en de Islamitische Jihad aanhalen om ervoor te zorgen dat de twee terroristische groeperingen de Palestijnse bevolking daar stevig in hun greep houden.

Men had waarschijnlijk niet anders mogen verwachten van de Iraniërs. Het besluit om de families van de Palestijnen die bij aanslagen op Israëliërs om het leven zijn gekomen, te financieren is in feite in overeenstemming met het anti-Israëlische en antisemitische beleid van de heersers van Teheran, en van anderen. De Iraniërs zijn zelfs trots op dit besluit. Zij hopen dat deze stap de positie van Iran in de Arabische en islamitische landen zal versterken en het land in staat zal stellen zich te blijven bemoeien met de binnenlandse aangelegenheden van landen in het Midden-Oosten.

Het is geen toeval dat het besluit komt kort nadat de vermeende "gematigde" president van Iran, Hassan Rouhani, heeft aangekondigd dat Israël een "kankergezwel" is en het een "nepregime" heeft genoemd dat door westerse landen werd opgericht om hun belangen in het Midden-Oosten te bevorderen.

De opmerkingen van Rouhani zijn een verdere bevestiging van het openlijk verklaarde doel van Iran om Israël te vernietigen.

De Iraanse leiders en hun Palestijnse bondgenoten verdienen lof voor hun eerlijke en rechtstreekse bedoelingen. Vroeger in het jaar, noemde de hoogste leider van Iran, Ali Khamenei, Israël een "dolle hond" en zei dat de islamitische wereld zich tegen de Joodse staat zou moeten bewapenen.

Vorig jaar onthulden de Iraniërs een digitale aftelling met 8411 dagen om te laten zien wat ze zeggen dat de "vernietiging van Israël" zou zijn. De voorspelling is gebaseerd op een verklaring van Khamenei in 2015, waarin hij zei dat er tegen 2040 "niets" meer over zou zijn van Israël.

Het besluit om de families van Palestijnse terroristen te financieren werd aangekondigd tijdens een conferentie van The World Forum for Proximity of Islamic Schools of Thought, een forum dat in 1990 in opdracht van Khamenei werd opgericht voor een verzoening tussen verschillende islamitische scholen en takken. De man die het besluit aankondigde was Mohsen Araki, de leider van het forum. Iran, zei hij, heeft beslist om de families van de Palestijnen die aan de grens tussen Gaza en Israël zijn gedood "over te nemen". Wanneer de Iraniërs spreken over het "adopteren" van iemand, bedoelen ze dat Teheran zal zorgen voor de families van degenen die zich op Joden richten en hen alles zal geven wat ze nodig hebben, inclusief geld, gezondheidszorg en onderwijs.

De Palestijnse proxies van Iran, Hamas en de Islamitische Jihad, juichten het besluit al snel toe. Zij noemden het een "positieve stap in de richting van het verenigen van moslims". In de woorden van Islamitische Jihad-leider Khaled al-Batsh: "De islamitische natie heeft geen andere keuze dan verenigd te zijn. Wij hopen dat de rest van de Arabieren en moslims het voorbeeld zullen volgen en de marsen en het opheffen van de blokkade [opgelegd aan de Gazastrook] zullen steunen".

De Iraniërs nodigden zelfs hoge Hamas-ambtenaren uit om de conferentie bij te wonen, wat een verder signaal is voor Teherans voortdurende steun aan de in Gaza gevestigde terroristische groepering die ook streeft naar de eliminatie van Israël. De Hamas-delegatie werd geleid door Mahmoud Zahar, die in de Gazastrook wordt beschouwd als de "opperbevelhebber" van de militaire vleugel van Hamas, Izaddin al-Qassam.

Het verklaarde doel van de conferentie is het smeden van eenheid tussen moslims. Voor de Iraniërs en hun gevolmachtigden is islamitische eenheid een voorwaarde om het uiteindelijke doel van het verwijderen van de "kankergezwel" (Israël) van het oppervlak der aarde te bevorderen. Iran heeft zijn uiterste best gedaan om dit doel te bereiken.

Zonder Iraanse steun zou de Libanese sjiitische terreurorganisatie Hezbollah niet tienduizenden raketten en raketten op Israël richten. Zonder de Iraanse militaire en financiële steun zouden Hamas, de Islamitische Jihad en andere terroristische groeperingen niet in 24 uur meer dan 400 projectielen op Israël hebben kunnen afvuren, zoals vorige maand.

Iran levert de middelen aan iedereen die de doelstelling van de Islamitische Republiek deelt om Israël uit te schakelen. Hezbollah heeft miljarden dollars van de Iraniërs ontvangen om zich voor te bereiden op de volgende oorlog tegen Israël. Hamas en de Islamitische Jihad in de Gazastrook hebben van Iran politieke, financiële en militaire hulp gekregen om hun aanvallen op Israël voort te zetten.

De acties van Iran zijn niet alleen gericht tegen Israël, maar ook tegen de VS. Zoals Hussein Sheikh al-Islam, een hoge ambtenaar van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, uitlegt: "Het laatste besluit [om Palestijnse gezinnen te financieren] is gericht op het ondersteunen van de Palestijnen tegenover Amerikaanse samenzweringen om de Palestijnse zaak en rechten te elimineren".

Om het op rij te zetten: Iran geeft niets om de Palestijnen; Iran wil Israël uitwissen, en als het kon, de VS uitwissen, zoals zijn uitbreiding naar Zuid-Amerika suggereert.

Het lijkt erop dat sommige mullahs in Iran niet kunnen wachten op de voorspelling van Khamenei's vernietiging van Israël in 2040. Het aan de families beloofde Iraanse geld is bedoeld om andere Arabieren en moslims aan te moedigen hun kinderen te sturen om raketaanvallen op Israël te lanceren en stenen en vuurbommen naar de Israëlische soldaten te gooien.

Het geld gaat niet naar de bouw van medische klinieken of scholen in de Gazastrook. Iran is bereid zijn strijd tegen Israël en de VS voort te zetten tot de laatste Palestijn, Arabier of moslim. In feite zouden de mullahs wel eens meer Arabieren en moslims willen laten sterven om de jihad tegen Israël en de VS te bevorderen. De vraag is of de internationale gemeenschap zal toestaan dat dit plan wordt voortgezet, of wordt zij zich ook ooit eens bewust van het feit dat Iran veel meer in het vizier heeft dan Israël en de VS alleen.

Bassam Tawil is een Arabische moslim gevestigd in het Midden-Oosten.

Vertaling door W.J. Jongman en H. Sleijster

© 2018 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: Why Iran Funds Palestinian Terrorists