www.wimjongman.nl

(homepagina)

Hal Lindsey Report

16 november 2018

Ervaar ik het alleen zo? Of lijkt het erop dat de tussentijdse verkiezingen nooit zullen eindigen? Het voelt alsof de overwinningen van de overwinnaars worden gestolen - en dat in slow motion en in het volle zicht van iedereen.

Met alle trucjes die naar ons worden toe geduwd door hen die nu weer een verkiezing verloren hebben, is het uiterst gemakkelijk om cynisch, en zelfs boos te worden.

Vooral in frustrerende en ontmoedigende tijden zoals deze is het belangrijk om even stil te staan bij Gods zegeningen in ons leven. Niet alleen voor ons welzijn, maar ook voor Hem. Ik geloof dat maar weinig dingen Gods hart raken zoals onze oprechte dankbaarheid aan Hem voor alles wat Hij voor ons heeft gedaan.

We moeten niet alleen nadenken over Gods goedheid in ons eigen leven, maar we moeten onze kinderen en ook anderen vertellen over alles wat Hij heeft gedaan.

Maar het allerbelangrijkste is dat we het Hem vertellen. Druk aan God je gevoelens uit en hoezeer je gezegend bent voor alles wat Hij heeft gedaan voor jou - en doe het dagelijks. Misschien ben je gewoon verbaasd over hoeveel gelukkiger je feestdagen zullen zijn!

We krijgen allemaal dagelijks de voordelen van Gods goedheid, maar verdienen we dat ook? In feite zijn mensen eigenlijk soms goed, of kwaad, of iets daartussenin?

De Bijbel heeft hier veel over te zeggen. Als je jezelf en je medemensen wilt begrijpen; als je je kinderen of je ouders wilt begrijpen; als je de geschiedenis, politiek, literatuur, psychologie of zelfs de rock and roll wilt begrijpen, dan moet je weten wat de Bijbel zegt over de glorieuze oorsprong van de mensheid en haar huidige droevige toestand.

En je moet onze "ene hoop" begrijpen.

Het verhaal begint, zoals je zou kunnen verwachten, met de Schepping.

Deze week ga ik het weer hebben over "Het Grote Schisma".

Jezus Christus werd een mens, en gaf Zijn leven om de kloof te overbruggen, de afgrond die door het Grote Schisma is ontstaan. Hij is onze enige brug naar verlossing en eeuwig geluk.

En ik wens u een prachtige en gezegende Thanksgiving!

God zegene u.

Hal Lindsey

Bron: Hal Lindsey