www.wimjongman.nl

(homepagina)

Hal Lindsey Report

10 februari 2018

Openbaring 13 beschrijft de opkomst van een toekomstige dictatuur, die Hitler en Stalin te schande zal maken. Het spreekt van twee mannen die worden omschreven als "beesten".

Meestal noemen we de ene de "Antichrist" en de ander de "Valse Profeet". Ze krijgen hun macht van een entiteit die "de Draak" wordt genoemd, die Openbaring tweemaal "de duivel en Satan" noemt. (Openbaring 12:9 en 20:2)

Hun regering is een regering waarvan Lenin alleen maar kon dromen. Die regeert de hele wereld en alle mensen en veracht het geloof, doodt de volgelingen van Christus en verklaart de oorlog tegen God zelf.

Openbaring beschrijft hoe de Valse Profeet de mensen dwingt om de Antichrist te aanbidden en te gehoorzamen. Een manier waarop hij dit doet, is door van iedereen op aarde te eisen dat hij in zijn rechterhand of op zijn voorhoofd een herkenningsteken krijgt.

Dit merkteken is voor de houder ervan in feite de machtiging om deel te nemen aan financiële transacties - te kopen en verkopen, compensatie te ontvangen, en zelfs belasting te betalen.

U neemt de markering aan of u verhongert. Zelfs als u uw eigen voedsel verbouwt, kunt u nog niet uw belastingen betalen en neemt de overheid alles wat u hebt in beslag.

Waarschijnlijk is het voor degenen onder ons die in de vrijheid van het Westen leven onmogelijk om zelfs maar te bedenken hoe beangstigend en kwellend het zal zijn om onder zulke draconische omstandigheden te leven.

De afgelopen eeuwen heeft de wereld grote vooruitgang geboekt op weg naar democratie en universele mensenrechten. De vrijheid waarover de meeste wereldburgers beschikken, is in de hele geschiedenis ongekend. Maar door ons af te snijden van de Joods-Christelijke invloeden verandert de democratie over de hele wereld in een chaos. We zijn getuige van de schokkende terugkeer - en aanvaarding - van autoritaire regimes en regeringen. Zelfs hier in de Verenigde Staten hebben we vorige week weer eens een voorproefje gekregen van het potentieel voor de tirannie van een regering.

Het is niet zo dat dit betekent dat de Antichrist al in de zalen van het Congres of in het Ministerie van Justitie loopt. In zekere zin zijn we nog ver verwijderd van de werkelijke tirannie, maar we zijn ontegenzeggelijk op de weg die ernaartoe leidt. En de praktische lengte van elke weg hangt uitsluitend af van de snelheid waarmee men deze berijdbaar maakt.

We weten dat na de Opname de elementen van de Antichrist-regering al snel op hun plaats zullen vallen. Het is echter verbazingwekkend hoe snel dit nu al gebeurt.

Tenzij u uw informatie uitsluitend via de reguliere media krijgt, bent u er zich ongetwijfeld van bewust dat de permanente inlichtingencommissie van het Huis vorige week haar langverwachte "Memorandum" heeft vrijgegeven. De Memo is een vier pagina's tellende samenvatting van de bevindingen van de Commissie vanuit haar recente onderzoek naar "misbruiken van de Foreign Intelligence Surveillance Act", of de FISA.

Hoewel ik deze week de Memo in mijn programma zal bespreken, moedig ik u aan om online te gaan, het te vinden en het zelf te lezen. U kunt het op vele plaatsen vinden. Zoek gewoon naar "FISA Memo full text". Zorg ervoor dat u de originele, officiële memo leest.

De reden dat ik u dringend verzoek het zelf te lezen is, omdat de ether en het internet vol zitten met interpretaties, verklaringen, weerleggingen en versluieringen. Elke Amerikaan moet voor zichzelf zien wat deze Congress Commissie precies heeft ontdekt.

U zult geschokt en ontsteld zijn als u ziet hoe de regering in het verleden onze meest vertrouwde regeringsinstanties uitrustte om haar politieke agenda uit te voeren. En u moet zich zorgen maken, want als schurken in onze regering dit een zittende president willen aandoen, zullen zij het u en mij zeker aan gaan doen.

En bereid je voor op de komende weken. De bevindingen van de Senaatscommissie voor de rechtspraak, het Justitieel Comité van de Tweede Kamer en de Inspecteur-Generaal van het Ministerie van Justitie (DOJ) zijn nog niet bekend. In de eindfases van de voorbereiding van hun eigen rapporten en strafrechtelijke verwijzingen bevinden zich ook de Senaatscommissie Binnenlandse Veiligheid en de Kamercommissie van Toezicht.

En de DOJ heeft onlangs aangekondigd de onderzoeken naar het Clinton e-mailschandaal te heropenen, evenals de IRS-inspanningen, de Operatie Fast and Furious, Uranium One, Benghazi, Hillary Clinton's "pay to play"-regeling toen zij minister van Buitenlandse Zaken was, en de betrokkenheid van Democraten bij de gebroeders Awan.

Mensen, we staan op het punt om een Pandora's Box aan schandalen te openen die Watergate, Iran-Contra, zelfs Monicagate, en alle andere lijken in de kast overtreffen.

Hoewel ik dankbaar ben dat de waarheid eindelijk het daglicht zal zien, ben ik me er ook van bewust dat de komende tijd ons land in een beroering kan worden gebracht die het sinds het Vietnam-tijdperk niet meer heeft meegemaakt. En dat zal er feitelijk ook bij verbleken.

Daarom moeten alle gelovigen dagelijks vurig bidden dat God zijn genade en barmhartigheid voor onze natie zal blijven geven. We hebben lang gebeden dat God een einde zal maken aan de versnelling van het postchristelijke heidendom in ons land. Nu het kwaad op de hoogste niveaus van onze regering eindelijk bloot komen te liggen, geloof ik dat alleen de bescherming van God ons ervan weerhoudt om in een burgerconflict te storten.

Maar God is een groot God. Alleen Hij heeft Amerika de zegeningen gegeven die van ons land de meest welvarende, vrijste, veiligste en sterkste geschiedenis hebben gemaakt. Alleen Hij heeft Amerika geholpen om de grootste kracht voor het goede te zijn in de wereld, zoals deze wereld nooit heeft gekend.

En ik vertrouw op Hem om Amerika nu te behouden.

Gezien deze adembenemende ontwikkelingen wil ik u deze week een speciale onderwijzing geven. Ik noem het de "Karaktercoach".

Zoals onze tweede president John Adams waarschuwde: "We hebben geen regering ... die in staat is om te strijden met menselijke passies, die ongebreideld door moraliteit en religie worden geteisterd. Gierigheid, ambitie, wraak en losbandigheid zouden de sterkste draden van onze Grondwet verbreken, zoals een walvis door een net heen gaat. Onze Grondwet is ontworpen voor een moreel en religieus volk. Het is volstrekt ontoereikend voor iets anders.

Wat we vandaag de dag meemaken, is een situatie die president Adams perfect beschrijft: "Gierigheid, ambitie, wraak, losbandigheid wat de sterkste draden van onze Grondwet zou verbreken".

Hij waarschuwde: "Onze Grondwet is ontworpen voor een moreel en religieus volk." Hij verwijst zowel naar ons persoonlijk als naar ons zakelijk karakter. En het is logisch dat we alleen een sterke nationale moraal zullen hebben als we burgers zijn met een sterke persoonlijke moraal.

Deze week wil ik u iets vertellen over de New England Patriots. Hoewel ze de Super Bowl deze week net hebben verloren aan de Philadelphia Eagles, is het opmerkelijk om te beseffen dat dit team in zijn tiende Super Bowl speelde. Tien! Of ze nu het kampioenschap winnen of verliezen is niet zo belangrijk als de consistentie die het team jaar in jaar uit heeft getoond.

De meeste mensen prijzen de hoofdcoach Bill Belichick, quarterback Tom Brady, en team eigenaar Robert Kraft voor dit succes. En daar is geen enkel argument tegen. Maar USA Today merkt op dat de Patriots ook een "geheim wapen" hebben.

De Patriots zijn het enige team in de Nationale Football-competitie met een officiële "Karaktercoach". Zijn naam is Jack Pasenby.

Pasenby helpt het karakter van spelers te evalueren, voordat ze zijn opgesteld, en dan helpt bij het ontwikkelen van een beter personage van de spelers die al in het team zitten. Hij leidt Bijbelstudies, schrijft notities en stuurt teksten naar de spelers. Hij heeft een "onbuigzaam open-deurbeleid", zodat spelers en coaches te allen tijde, 's nachts of overdag advies of geestelijke hulp kunnen vragen.

Hij is er niet alleen om hen te helpen in spirituele of familiecrises, maar hij herinnert hen ook aan hun "grote doelen" in het leven.

Zou het niet geweldig zijn als iedereen van ons een eigen persoonlijke "karaktercoach" had? Velen van ons hebben die. Voor sommigen kan het een ouder of andere familieleden zijn. Voor anderen kunnen het oudere mentoren zijn die interesse hebben in hun leven en carrière. Dan zijn er nog de goddelijke vrienden.

Maar vrienden en familie zijn beperkt in hun vermogen om voor ons door onze persoonlijke uitdagingen heen te zien, omdat ze veel van dezelfde karakterfouten hebben als wij. Wat we nodig hebben is een personagecoach met perfect karakter.

En we hebben er een. God.

Deze week wil ik u helpen om de ongelofelijke bron te realiseren waartoe elke gelovige ongelimiteerde toegang heeft: 's werelds beste, meest begripvolle en behulpzame "persoonlijke coach".

Gods zegen, Hal Lindsey

Bron: The Hal Lindsey Report | Hal Lindsey