www.wimjongman.nl

(homepagina)

Van het Departement "Gevaarlijk"...

22 januari 2018 - door 'A Little Strength' [Kleine Kracht]

Vicepresident Mike Pence van de VS was deze week in Israël, en zijn aanwezigheid heeft niet weinig beroering veroorzaakt onder de Arabische leden van de Knesset. De Leider van de Arabische 'Joint List', Ayman Odeh (leider van Arabische wetgevers in de Israëlische regering), riep op tot een boycot van Pence' toespraak, uit pure wrok over de aankondiging van President Trump op 6 december van Amerika's erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël.

Het gerucht gaat dat ze ook beledigd waren over de suggestie van Trump dat water naar beneden stroomt.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu veroordeelde de Arabische boycot als "een schande" en hij verklaarde:

"Wij zullen er allemaal zijn en de Vicepresident de eer geven die hem toekomt".

Het boycotten van Arabische Knessetleden tegen een Amerikaanse leider, na de erkenning van Jeruzalem door Trump, is niet bepaald schokkend nieuws, aangezien de Palestijnen na de aankondiging van Trump nog steeds volledig in hun eigen modus zitten en nog steeds weigeren de rol van Amerika bij alle onderhandelingen te erkennen. Het was echter de manier waarop Ayman Odeh de vicepresident neerzette die me trof:

"Pence is een gevaarlijke man, met een messiaanse visie die de vernietiging van de hele regio omvat.

Gevaarlijk... de vernietiging van de hele regio... Hé... dat is eng. Natuurlijk kan ik alleen maar speculeren over wat de eschatologische denkbeelden van Odeh zijn, als hij die heeft, maar dit maakte me bijna aan het lachen.

En messiaans... Mike Pence (die er verfrissend openhartig over is een wedergeboren gelovige te zijn) "messiaans" noemen is een beetje als de Palestijnen "antisemitisch" noemen. Geeft dat te denken? Iets anders zeggen is bijna een tegenstrijdigheid. Maar hoe zit het met dit idee over "gevaarlijk" zijn en een "messiaanse visie te hebben die de vernietiging van de hele regio omvat"?

OK, laat ik eens zien of ik dit goed heb:

Mike Pence gelooft dat na een periode van zuivering en oordeel, Jezus Christus zal terugkeren naar de aarde om een duizendjarige periode van de hemel op aarde op te richten, die vaak wordt aangeduid als het duizendjarige koninkrijk, en in plaats van te worden vernietigd samen met Israël op aarde te dienen als het volk bij uitstek en als de woning van de Koning der koningen en de Heer der Heren zelf.

Aan de andere kant...

Aangezien Ayman Odeh een moslim is, moet ik ervan uitgaan dat hij gelooft dat het de heilige plicht van de islam is om een wereldwijde oorlog te beginnen die gericht is op het vernietigen van Israël, om zo de aanzet te geven tot de volgende stap: de islamitische "redder", bekend als de Mahdi, die persoonlijk zal helpen om de taak van het doden van alle Joden te voltooien.

Conclusie: Het is duidelijk, nietwaar? Mike Pence is een gevaarlijke man.

Bron: A Little Strength.