www.wimjongman.nl

(homepagina)


()

Gaza Rellen Uitgelicht

door Asher Intrater 28 mei 2018

Het waren een verbazingwekkende paar weken hier in Israël: de 70e verjaardag van de geboorte van de natie, de officiële opening van de Amerikaanse Ambassade in Jeruzalem, onze Tikkun Roundtable Conferentie (meer hierover volgende week), en de jaarlijkse Shavuot (Pinksteren) gebeds bijeenkomst. Helaas was er tegelijkertijd veel bloedvergieten aan onze grens met Gaza, toen Hamas een fatale poging om de grens met Israël te doorbreken leidde.

De wereldmedia veegt, zoals altijd, de geschiedenis aan de kant, vergeet de redenen waarom we in deze moeilijke situatie zitten, en schildert Israël af als de boeman.

Gelukkig is de waarheid over de Gaza rellen en het bloedvergieten aan het licht gekomen. Salah Bardawil, een Hamas beambte heeft uiteindelijk toegegeven dat 50 van de 60 doden van maandag Hamas activisten waren. En daar komt nog bij dat er 3 Islamitische Jihad activisten werden gedood. Israël had gezegd dat tenminste 24 van de dodelijke slachtoffers behoorden bij strijdgroepen, maar de internationale media geloofden dat niet. Zou er nog iemand zijn die over deze 53 militanten denkt dat het vredige protesterende waren die gewoon langs de grens wandelden?

Hier zijn een paar feiten die erop wijzen dat Hamas verantwoordelijk is voor alle doden, die groepen jonge mannen op wat in feite zelfmoordacties zijn sturen, voor media doeleinden.

Hamas liegt tegen haar “menselijke schilden”. The Washington Post publiceerde 14-5 dat “Op een verzamelpunt ten oosten van Gaza Stad, organisatoren demonstranten aanmoedigden om door het hek te breken, zeggend dat de Israëlische militairen van hun posities aan het wegvluchten waren.”

Deze protesten waren niet vredig. The New York Times liet 27-5 weten dat er Molotovcocktails naar Israëlische soldaten worden gegooid en vuurbommen aan vliegers vastgemaakt routinematig over de grens worden gevlogen om Israëlische gewassen te verbranden.

De Israëli Defence Forces (IDF) zei dat sommige “vreedzame protestanten” op haar soldaten hebben geschoten of geprobeerd hebben explosieven langs de grens de plaatsen.

Voor de derde keer in 2 weken is de Keren Shalom grensovergang, waarlangs Israël medicijnen, brandstof en andere humanitaire benodigdheden stuurt, in brand gestoken door Hamas activisten – weer een manier om lijden te veroorzaken aan de populatie terwijl ze die zou moeten dienen.

Minister-President Netanyahu verklaarde dat Hamas “burgers, vrouwen, kinderen de vuurlinie in stuurt met het doel slachtoffers te creëren..., om druk te zetten op Israël.

In een interview met Al Jazeera on Sunday, zei de Hamas mede-oprichter Mahmoud al-Zahar dat “recente Palestijnse rellen aan de grens gesteund werden door de Islamitische groep's vechters en wapens” en “Wanneer we spreken van 'vreedzaam protest' is dat om het volk te misleiden”. Kan het nog duidelijker?

Hoe zouden gelovigen nou moeten reageren? We moeten constant de leugens van militant Islam aan het licht brengen, in haar satanische haat tegen Israël, het Westen en Christenen. We willen niemand demoniseren – maar we willen bidden voor vrijzetting van allen onder de misleiding van Islam, en in de openbaring van de Zoon van God, Yeshua, te komen.

Tijdens onze Shavuot gebedsbijeenkomst, ervoeren we een krachtige tijd van voorbede hierover, onder leiding van lokale Arabische Christenen en Messiaanse gelovigen. We geloven dat eenheid in Christus langs de “Jesaja 19” heerbaan (Egypte, Israël, Assyrië) een zalving vrijzet voor het soort gebed dat de grip van deze goddeloze macht (Islam) over de gedachten van miljoenen kan breken. Blijf alsjeblieft met ons bidden!

Bron: via e-mail