www.wimjongman.nl

(homepagina)

FACEBOOK BESCHULDIGD VAN HET STELEN VAN $315.000 VAN EEN DRIEVOUDIG-GEAMPUTEERDE VETERAAN

Gedeelte van uitgezuiverde 800 conservatieve pagina's - vlak voor de tussentijdse verkiezingen halverwege de presidentstermijn

 

Brian Kolfage en zijn vrouw

WASHINGTON - Zouden het misschien niet de Russen zijn die met de Amerikaanse verkiezingen knoeiden, maar Facebook en Google?

Misschien is het hele Russische gebeuren slechts een façade - een dekmantel voor een politieke staatsgreep door de twee monolieten van de sociale media en zijn zoektocht?

Dat zijn de vragen die vandaag de dag in het hele land worden gesteld, want Facebook is misschien een brug te ver gegaan in wat velen in onafhankelijke mediakringen beweren met het op de zwarte lijst zetten en censureren van vijanden.

Maar de grootste fout die Facebook in het weekend heeft gemaakt, was het feit dat het achter een soldaat aan gingen - een strijder die bijna zijn leven heeft verloren in de strijd - en zijn beide benen en zijn rechterhand heeft verloren.

Dat zou Brian Kolfage zijn die een veteraan van de Amerikaanse luchtmacht is, en ernstig gewond werd in Irak.

"Ik ben de zwaarst gewonde Amerikaanse vlieger die overleefde," zegt Kolfage.

 

Brian Kolfage ontvangt het purperen hart medaille op 9-11-2004 in Irak

Facebook chef Mark Zuckerberg wordt beschuldigd van het stelen van $315.000 van de veteraan.

"Ik nam het beheer over van de webpagina toen John Hawkins besloot een stap terug te zetten om andere inspanningen na te streven," schreef Kolfage. "We hadden dat felbegeerde, geverifieerde blauwe vinkje met 3,5 miljoen fans, en ik investeerde meer dan $ 300.000 in advertenties op verzoek van Facebook, dat ons bijna smeekte om dat te besteden, en het uit te geven alleen maar om onze fans te bereiken... maar ze maakten ons steeds moeilijker bereikbaar met elk voorbijgaand jaar. Facebook loog, ze sloot mijn pagina af omdat het sterk conservatief is en er verkiezingen zijn over paar weken".

[President Trump tweette vanochtend nog even over dit onderwerp.] "We hebben grote ondersteuning die helemaal uit de top van de Trump-regering komt. Sta klaar!"

De Right Wing News pagina was een van de meer dan 800 Facebook pagina's die afgesneden is van de basis aan klanten - die ze grotendeels via Facebook advertenties hebben opgebouwd.

"Het verhaal is ontnuchterend - misschien zelfs schokkend", aldus Joseph Farah, oprichter van WND, die sinds januari 2017 vanaf de daken schreeuwt over de politieke capriolen van Facebook en Google. "Was dit het verkiezingsplan van de digitale meesters van het universum", aldus Kolfage.

Kolfage dreigt met juridische stappen.

Kolfage herinnert zijn lezers eraan dat hij samen met Gabby Giffords werkte in haar veteraan adviescommissie, hij onderschreef haar en heeft veel respect voor haar.

"Ik hielp haar met het winnen van haar definitieve verkiezing in een centrale commerciële campagne," zegt hij. "In Giffords haar Time Magazine interview, was ik vereerd te worden genoemd als iemand die haar inspireert."

Ondanks de "Right Wing News", zegt Kolfage: "Ik ben geen 'conservatief'. Ik ben geen 'liberaal'. Ik ben een Amerikaan, met diepe overtuigingen in waar ons land voor staat. Ik heb dit bewezen door te vechten voor Amerika, wetend dat ik misschien niet terug naar huis ging. Mijn leven werd gespaard, maar ik betaalde voor de vrijheid met één arm en mijn beide benen. Ik heb ledematen gegeven, ik heb de dood uit de eerste hand gezien. Ik heb gezien hoe mijn benen in stukken werden geblazen en hoe ik vrienden heb verloren. Het verliezen van mijn ledematen betekende relatief weinig voor mij, want ik gaf het in het vechten voor waar ik in geloofde; ik geloofde dat Amerika het grootste land was omdat we vrijheid hadden .... en ik heb gezien hoe de onderdrukking eruit ziet. Mijn offers zijn niets vergeleken met wat vorige generaties in WO I, WO II, Korea en Vietnam hebben gebracht".

Kolfage zegt dat de politieke vrijheden waar die veteranen voor vochten "allemaal gewoon zijn opgeblazen. Wat we nu zien is een oorlog tegen conservatieven en een oorlog tegen president Trump. Het is niet per ongeluk, dit gebeurde al weken voor de tussen-verkiezingen.

"Deze natie is niet langer die waar ik van hield of waar ik voor heb gestreden en waarvoor ik een enorme prijs heb betaald", vervolgt hij. "Mensen worden gestraft voor hun eenvoudige overtuigingen - overtuigingen van vrijheid, overtuigingen van religie, overtuigingen over alles wat afwijkt van die status quo. Als je een alternatieve kijk hebt, word je aangevallen - fysiek, financieel en sociaal".

"Reuzen van de Technologie hebben hun eigen vooroordeel in zaken doorgevoerd, schaamteloos aanvallend iedereen die een mening heeft maar die van hen verschilt," zegt Kolfage. "Net zoals we dat zagen met Rechter Kavanaugh en zijn familie. En het wordt alleen maar erger. Nu zit ik, mijn familie en mijn jonge kinderen in de vuurlinie. Nooit kwam Facebook naar ons toe om te zeggen dat er een probleem was met Right Wing News of met onze andere pagina's. Nooit. Maar ze hielden er wel van om ons geld af te nemen".

Kolfage verzekert dat hij niet aan het "spammen" was, met behulp van valse accounts of het schenden van Facebook-normen en -praktijken. Als hij iets verkeerds deed, zegt hij, dan was het Trump steunen.

"Blijkbaar is dat niet toegestaan," zo vermoedt hij.

 

Brian Kolfage en familie

Hij had 3,6 miljoen fans voordat ze werden afgesneden.

Kolfage verkoopt ook wat hij noemt militaire koffie online om zichzelf en zijn familie te onderhouden.

"Ze beroofden hem blindelings, ze speelden een vuil spel," schrijft Jeff Rainfort op Right Wing News. "Zij namen 315.000 dollar van zijn bedrijf en lachten om zijn opoffering. Dit was puur politiek, ze vielen hem persoonlijk aan. Maar Facebook maakte een fatale fout, ze onderschatte de kracht van een drievoudig geamputeerde veteraan. De onderschatte de enorme PR-rommel waarmee ze op het punt staan te worden getroffen nu Trump deze Airman Kolfage in zijn ovale kantoor heeft gebracht in het front van de media. Ze hebben de wilskracht onderschat van een veteraan die zoveel verloren heeft."

Bron: Facebook accused of stealing $315,000 from triple-amputee vet