www.wimjongman.nl

(homepagina)

Wie zijn de belangrijkste politici van Europa?

door Daniël Pipes - 2 augustus 2018

"Wie is vandaag de dag de belangrijkste levende Europeaan? vroeg ik begin 2010. De Nederlandse politicus Geert Wilders, was het antwoord; omdat hij "de beste stelling heeft om de islamitische uitdaging van het continent aan te gaan". Ik heb zelfs zijn opkomst als 'historisch wereld-figuur' als vooruitzicht gesteld.

Met andere woorden, ik richtte me niet op gewone politieke leiders - de Britse premier, de Franse president, de Duitse kanselier, zelfs niet op de Rooms-Katholieke Paus - maar op een ontwrichtende politicus die de Europese opstand tegen immigratie en islamisering leidde. Conventionele politici gaan er optimistisch van uit dat het continent zal verwateren, dat er een vorm van convivencia (Spaans voor "coëxistentie", een term die afgeleid is van het middeleeuwse Andalusië) zal ontstaan, dus dat de multiculturaliteit op de een of andere manier het beest van de islamitische suprematie zal temmen.

Maar aangezien Europa met zijn 741 miljoen inwoners, op een culturele crisis afstevent, waarbij de inheemse geboortes afnemen, de islamistische agressie toeneemt en de elite van de 6P's (politie, politici, pers, priesters, professoren en publieke aanklagers) er bijziend op aandringen dat er niets aan de hand is, heeft dit 'geen vuiltje aan de lucht gepraat' in werkelijkheid weinig basis.

Wilders leidde in 2010 duidelijk die individuen en partijen die opkomen voor de traditionele westerse beschaving - die de media onnauwkeurig aanmerken als extreem-rechts, maar wat nauwkeuriger beschaving heet. Wilders blijft een prominente woordvoerder van het beschavingsgezag, maar heeft sinds 2012 geen macht meer, en opiniepeilingen laten zien dat een concurrerende Nederlandse 'beschaver', Thierry Baudet, steeds meer kiezers aantrekt. Achteraf gezien lijkt het erop dat Wilders te veel heeft stilgestaan bij de aard van de islam in plaats van bij de gevaren van migratie.

 

Was de ontmoeting van bondskanselier Angela Merkel met de 14-jarige Palestijnse Reem Sahwil de sleutel tot de migranten-tsunami van 2015-2016?

In zijn plaats is een aantal beschavingspolitici opgekomen die de feitelijke macht hebben, met name bij het formuleren van het beleid van hun land ten aanzien van migranten en de islam. De belangrijkste gebeurtenis in hun opkomst was Angela Merkels grote dwaasheid van 2015-16, toen, op haar uitnodiging, meer dan een miljoen niet doorgelichte migranten, voornamelijk moslimmigranten, in Duitsland en elders aankwamen. Tot overmaat van ramp drong zij er bij de andere leden van de Europese Unie op aan een deel van de migranten op te nemen, hetgeen wijdverbreide wrevel teweegbracht.

Ik schat dat de tien voortreffelijke leiders van de beschaving van dit moment hier zitten, in oplopende volgorde van belangrijkheid (om duidelijk te zijn, dit is een schatting, geen vaststelling):

10. Siv Jensen - Noorse minister van Financiën die een immigratie-restrictie partij leidt.

9. Christoph Blocher - voormalig hoofd van de federale dienst Justitie en Politie van Zwitserland en nog steeds een sleutelfiguur in de anti-immigratie politiek van het land.

8. Robert Fico - Slowaakse oud-premier en nog steeds een sterke man achter de schermen, die zegt: "Er is geen plaats voor de islam," in Slowakije, en maatregelen heeft genomen om te voorkomen dat moskeeën geopend worden.

7. Miloš Zeman - Tsjechisch president die waarschuwt voor de immigratie van moslims, omdat hun integratie in Europa "praktisch onmogelijk" is.

6. Markus Söder - de Premier van Beieren die strengere veiligheid eist langs de Duitse grens met Oostenrijk.

5. Heinz-Christian Strache - Oostenrijks vicekanselier wil een eind maken aan het 'islamiseringsbeleid' (de opvang van moslimmigranten) en in plaats daarvan een 'minus-immigratiebeleid' beginnen.

4. Horst Seehofer - de Duitse minister van Binnenlandse Zaken die zijn premier (Merkel) bestrijdt om illegale migranten het land uit te houden.

3. Matteo Salvini - Italiaans minister van Binnenlandse Zaken, die van het stoppen van de ongecontroleerde emigratie zijn eerste prioriteit heeft gemaakt, gevolgd door de veel moeilijkere taak van het uitzetten van 500.000 illegale immigranten.

2. Jarosław Kaczyński - de voormalige Poolse Premier, nu de grijze eminentie van het land, die een regering heeft gevormd en zich focust op de immigratie- en islamiseringskwesties.

1. Viktor Orbán - Hongarije's visionaire en autocratische premier sinds 2010, die de controle over het parlement won door te vechten tegen de ongecontroleerde immigratie van moslims, vervolgens vocht tegen Merkel en een visie bood voor een traditioneel, christelijk Europa.

 

Jarosław Kaczyński (L) en Viktor Orbán, kijken in dezelfde richting.

Enkele opmerkingen over deze lijst: Jimmie Åkesson van de Zweedse democraten zou erop kunnen komen na de verkiezingen van september in Zweden. Niet opgenomen zijn de opkomende politici zoals de Duitse minister van Volksgezondheid, Jens Spahn of de Deense Morten Messerschmidt. Behalve Blocher, Zeman en Kaczyński zijn deze politici relatief jong, met het potentieel van nog lange carrières voor zich. Jens is de enige politicus die niet mannelijk is en niet uit Centraal-Europa komt.

Na vele jaren van niets doen is het verzet tegen de lakse immigratiecontroles en het multiculturalisme nu een belangrijke kracht geworden in negen landen, waarvan er zeven lid zijn van de Europese Unie. Ik voorspel dat dit aantal binnen afzienbare tijd aanzienlijk zal toenemen en misschien de helft van de binnenkort tot de 27 opgelopen lidstaten van de Europese Unie zal uitmaken, en de richting van Europa als geheel zal veranderen. En een van de hier genoemde figuren kan nog wel eens een 'historische wereld-figuur' worden.

Pipes (DanielPipes.org, @DanielPipes) is voorzitter van het Midden-Oosten Forum. © 2018 door Daniel Pipes. Alle rechten voorbehouden.

2 augustus 2018 addendum: Een lezer wijst erop dat uit de laatste Ipsos-enquête blijkt dat de PVV van Wilders met 18 zetels in het Nederlandse parlement zit, en de FvD van Thierry Baudet met 9 zetels.

Bron: Who Are Europe's Most Important Politicians? :: Daniel Pipes