www.wimjongman.nl

(homepagina)

Aardbevingen in Californië: Seismologen zoeken in de diepte, maar moeten in de hemel zijn

Door Adam Eliyahu Berkowitz - 6 november 2018

 Die Zijn kamers in de hemel bouwde en Zijn gewelf op de aarde stichtte, die de wateren van de zee oproept en over het land giet - Zijn naam is Hasjem. Amos 9:6 (De Israëlische Bijbel™)
 

Vorige week genereerden twee afzonderlijke geologische storingen een zwerm van aardbevingen aan de westkust van de Verenigde Staten. Terwijl seismologen in de diepten van de aarde zochten naar aanwijzingen, stelde een Nibiru-expert voor dat wetenschappers in plaats daarvan hun ogen naar de hemel zouden moeten opheffen om het grotere geheel beter te begrijpen.

Begin november was er een zwerm van 39 aardbevingen in Noord-Californië in de loop van 24 uur. De grootste beving, met een 4,1 op de schaal van Richter, sloeg vroeg op vrijdagochtend toe en werd gevolgd door 20 naschokken. De seismische activiteit ontstond in de San Andreas breuk.

De dag voordat de zwerm San Andreas-aardbevingen Noord-Californië trof, de subductiezone van Cascadia, schudde een breuk in de tektonische platen die 700 mijl lang van Vancouver Island in Canada tot aan het Californische Cape Mendocino loopt, met een aardbeving van 4,9 magnitude. Tien dagen eerder werd hetzelfde gebied getroffen door drie aardbevingen van 6,5, 6,6 en 6,8, die werden gevolgd door ten minste vier naschokken.

Als een rampzalige aardbeving de westkust raakt, geloven deskundigen dat de subductiezone van Cascadia de meer waarschijnlijke boosdoener zal zijn. De grootste aardbeving in de continentale V.S. werd veroorzaakt door een verschuiving in de subductiezone op 26 januari 1700, waardoor een tsunami ontstond die zo groot was dat dorpen in Japan werden beschadigd. Oregon en Washington, grenzend aan de subductiezone, hebben zich in de afgelopen jaren sterk opgebouwd met weinig aandacht voor een mogelijke seismische catastrofe. Californië is ter vergelijking zich veel meer bewust van de gevaren van aardbevingen en heeft dienovereenkomstig gebouwd in gebieden in de buurt van de San Andreas breuk.

"Cascadia kan een aardbeving bijna 30 keer krachtiger maken dan de San Andreas om mee te beginnen, en dan genereert hij tegelijkertijd een tsunami, wat de side-by-side beweging van de San Andreas niet kan," vertelde Chris Goldfinger, een professor in de geofysica aan de Oregon State University aan CNN. FEMA schatte dat een belangrijke seismische gebeurtenis in de subductiezone en de resulterende tsunami 11.000 mensen zou kunnen doden.

Wetenschappers zijn bezorgd, aangezien sommigen van hen suggereren dat er een grote aardbeving dreigt.

"Het slechte nieuws is dat wij leven in aardbevingsland," vertelde Brian Kilgore, een geofysicus van het bureau van de Geologische Dienst van Verenigde Staten (USGS), aan SF Gate, het nieuwskanaal van San Francisco. "Het goede nieuws is dat deze aardbevingen groot genoeg zijn om gevoeld te worden, maar geen schade veroorzaken en een goede waarschuwing vormen om voorbereid te zijn. Een grote aardbeving is geen kwestie van als, maar van wanneer.

De seismische activiteit neemt toe. In augustus troffen bijna 70 grote aardbevingen de Pacific Ring of Fire in een periode van 48 uur. De Ring of Fire is een hoefijzervormig gebied rond het bekken van de Stille Oceaan, waar ongeveer 90 procent van de aardbevingen en vulkaanuitbarstingen plaatsvinden. Californië markeert de oostelijke rand van de Ring of Fire.

Hoewel de meeste wetenschappers beweren dat het onmogelijk is om aardbevingen te voorspellen, beweert Ditranium, een zelfverklaarde website voor seismische voorspellingen van de nieuwe tijd, gerund door onderzoeker Frank Hoogerbeets, dat de recente bevingen aan de westkust aangeven dat er reden is voor onmiddellijke bezorgdheid. Hoogerbeets baseert zijn voorspellingen op astronomische invloeden op de aarde.

"Deze activiteit volgde op seismische onrust in het zuiden in de Golf van Californië en verder voor de kust van Mexico," schreef hij op zijn website. "De volgende grote beving in Californië of aan de westkust in het algemeen zal waarschijnlijk eerder dan later toeslaan".

Yuval Ovadia, wiens video's over Nibiru honderdduizenden views hebben opgeleverd, was het met Hoogerbeets eens dat seismische activiteit wordt beïnvloed door astronomische verschijnselen, maar Ovadia baseert zijn theorieën op klassieke Joodse bronnen.

"We weten dat oude wijsheid een verband legt tussen wat er in de hemel gebeurde en wat er op de aarde gebeurde," vertelde Ovadia aan Breaking Israel News. "De Talmoed zegt dat God de zondvloed naar de wereld stuurde in de generatie van Noach door middel van twee sterren die hij toevoegde aan het Pleiadenconstellatie. De midrash (commentaar van de Torah) legt uit dat de toevoeging van deze sterren ervoor zorgde dat er water uit de grond en de bergen omhoog kwam om stoom en vuur uit te spuiten. Dit is absoluut aanvaardbaar voor de wetenschap, aangezien de omwenteling van de maan rond de aarde bekend is die de getijden bepaalt.

"Aardbevingen en vulkanen nemen toe, maar in plaats van te zoeken naar de oorzaak onder de aarde, moeten wetenschappers ook naar de sterren kijken," zei Ovadia. "Wetenschappers proberen het publiek ervan te overtuigen dat ze alles weten, en dat wat ze niet weten, onbekend is. Maar de waarheid is dat ze elk jaar verrast worden door nieuwe planeten en onverwachte nabije passages van kometen. Ze weten zelfs niet eens wat er onder de oceanen gebeurt.

Ovadia beschreef de recente activiteit op Mars. Ongeveer vijf weken geleden werd op Mars een vulkaanachtig fenomeen waargenomen. Mars heeft op dit moment geen actieve vulkanen en astronomen verklaarden dat de enorme wolken die boven de berg zweven ijsrijke wolken waren boven de top van Arsia Mons. Hoewel niet uniek, is de ijswolk ongewoon en de wetenschappers hebben moeite om uit te leggen waarom hij plotseling boven een slapende vulkaan verscheen.

"Het is duidelijk dat iets dat met Mars te maken heeft deze verandering genereert," zei Ovadia. "Het kan zijn dat er iets in de hemel beweegt dat tot deze veranderingen leidt. Als de wetenschappers de punten zouden verbinden, het grotere plaatje zouden zien, inclusief wat er hier op aarde gebeurt, zouden ze het misschien begrijpen".

Bron: California Earthquakes: Seismologists Search Depths, But Cause May Be in Heavens