www.wimjongman.nl

(homepagina)

Wanneer Palestijnse Arabieren roepen: "Vernedering"

Tijd om te protesteren tegen het feit dat een hele populatie wordt lastiggevallen door instanties die controleren bij de winkelcentra supermarkten, en auto's inspecteren op parkeerplaatsen en erger.

( )

Door Eli E. Hertz - 6 oktober 2017

Naast de steekpartijen, het auto-rammen en de zelfmoord-bomaanslagen die vaak voorkomen bij controleposten, beweren de Palestijnse Arabieren dat ze zich vernederd voelen en lastiggevallen als de Israëlische autoriteiten hen en hun bezittingen doorzoeken; en zij verhinderd worden om vrij te reizen vanwege controleposten, wegversperringen, afsluitingen en een avondklok. Ze zeggen dat ze het gevoel hebben opgeborgen te zitten achter een beveiligingshekwerk en lelijke betonnen muren.

Ondertussen worden in Israël, de Israëli's overal en vele malen, doorzocht in de loop van een dag. Israëli's wordt gevraagd om hun tassen en portemonnees te openen voor een inspectie. In de meeste gevallen worden ze onderworpen aan lichaam-aftasting met een metaaldetector elke keer als ze een bank of postkantoor binnenkomen, een fles melk bij de supermarkt halen, een winkelcentrum of treinstation betreden of een bezoek brengen aan een ziekenhuis of kliniek. In een dagelijkse routine worden de auto's van de Israëliërs doorzocht, elke keer als ze een drukke parkeerplaats oprijden.

Niet één VN-orgaan heeft geprotesteerd tegen het feit dat een heel land jarenlang wordt lastig gevallen en vernederd.

Israëli's worden doorzocht, niet alleen als ze gaan voor een kopje koffie bij de lokale koffieshop, maar ook wanneer ze naar de bioscoop gaan, of het theater of een concert, waar de term "dressed to kill" [tiptop gekleed] ook een heel andere betekenis heeft.

Deze gewone dagelijkse vernederingen worden nu uitgebreid, zodat soortgelijke zoekopdrachten ook komen als Israëli's naar bruiloften of naar bar mitswah's gaan. Niemand in het buitenland sprak over de vernedering waaraan de Joden in Israël zijn onderworpen, als ze aan de onderkant van uitnodigingen voor bruiloften en andere evenementen in iemands levenscyclus moeten schrijven, dat "de plek zal worden beveiligd [door gewapende bewakers]" - als ze familieleden en vrienden uitnodigen voor het bijwonen en delen van hun vrolijke aangelegenheden.

Tot op heden protesteerde niemand tegen het feit dat de Joodse scholieren in Israël worden omgeven door hoge hekken rondom, met gewapende bewakers aan de poorten van het schoolplein. Niet één Arabisch dorp in Israël of in gebieden in de omtrek heeft een hek eromheen. Bewakers zijn niet vereist in de Arabische winkels, cafés, restaurants, bioscopen, bruiloft zalen of scholen - noch in het pre-1967 Israël of Judea en Samaria. Palestijnen hoeven ook geen gewapende bewakers mee te sturen bij elke schoolreis, jeugdwandeling of als ze gaan kamperen. Zij zijn niet de doelen van terrorisme.

Israëli's wordt verteld, dat ze zich feitelijk moeten vermommen wanneer ze in het buitenland reizen - en geen Hebreeuws te spreken in het openbaar, en geen kleding te dragen die hun Joodse/Israëlische oorsprong zou onthullen. Aan de andere kant dragen Arabieren die vaak in de Joodse steden en gemeenten van Israël komen hun traditionele Arabische hoofddeksels zonder enige angst om aangevallen of lastig gevallen te worden.

Zelfs Israëls nationale luchtvaartmaatschappij - El Al - was gedwongen om het logo van het staartstuk van haar vliegtuigen weg te halen op bepaalde luchthavens, uit bezorgdheid voor de veiligheid van de passagiers. Dit volgde op de verschillende pogingen die zijn ondernomen om de Israëlische burgerlijke vliegtuigen met raketten te raken - een daarvan blies de Swissair-vlucht uit de lucht, die ging van Zurich naar Tel Aviv in februari 1970, waarbij alle 47 passagiers en bemanningsleden die aan boord waren gedood werden.

Vreemd genoeg hebben geen media-kanaal en geen enkele mensenrechtenorganisatie ooit volledig en objectief gemeld of geprotesteerd over die dagelijkse vernedering en intimidatie waar de Israëli's onder lijden als gevolg van de 'bedrijfsmatige terreur" van de Palestijnse Autoriteit.

Niet één VN-orgaan heeft geprotesteerd tegen het feit dat een heel land al jarenlang daardoor lastig gevallen en vernederd wordt.

Dit alles doet de vraag rijzen: wie zijn nu de slachtoffers en wie zijn de daders? Wie zijn degenen die worden geïntimideerd en vernederd? Palestijnen of de Israëli's?

Bron: When Palestinian Arabs cry "Humiliation" - Israel National News