www.wimjongman.nl

(homepagina)

Rothschilds voorspelling uit 1988 voor de nieuwe wereldvaluta die in 2018 ingesteld zal worden en de Wereld Markten zal schudden.

17 december 2017. Overgenomen van King World News

Is dit de door Rothschild geleide voorspelling van 30 jaar geleden voor een nieuwe wereldmunt, die op het punt staat om in 2018 de wereldmarkten te laten schudden?

18 december (King World News) – Egon von Greyerz: "In 1988 deed UK magazine/The Economist de voorspelling dat 2018 het jaar zou zijn van een nieuwe munt met de naam de Phoenix. Een nogal opwindende voorspelling van 30 jaar geleden, vooral nu het er in 2018 uitziet als een jaar waarin een grote koersverandering zou kunnen plaatsvinden...

Om te horen welke bedrijfsinvesteerders en instellingen over de hele wereld massaal naar de beste goud&zilveraankoop &opslagplatforms in de wereld toe gaan - klik op het logo:

()

Egon von Greyerz vervolgt: "Voor de samenzweringstheoretici bestaan de eigenaren van de Economist uit een aantal elitefamilies en -bankiers, waaronder de Rothschilds. Was dit een plan dat al heel lang in de maak was? Of is het pure een geluk dat er nu een belangrijke valuta-gebeurtenis kan plaatsvinden, precies in het jaar dat de econoom voorspelde?

()

Dus wat zouden de gebeurtenissen kunnen zijn in 2018 die tot een belangrijke verstoring in de valuta-markten en de wereldeconomie zullen leiden?

DOLLAR INEENSTORTING

De ondergang van de dollar als de reserve valuta van de wereld is een zekerheid. Het is alleen nog een kwestie van wanneer het zal plaatsvinden. De dollar komt niet in aanmerking als de rots van het wereldvalutasysteem. Aangezien de goudsteun van de dollar in 1971 is stopgezet, heeft het 98% verloren in reële voorwaarden gemeten tegenover het goud. Maar ook tegenover de meeste andere valuta's heeft de dollar sterk verloren. In Zwitserse francs bijvoorbeeld is de dollar met 77% gedaald sinds 1971.

()

De dollar wordt ondersteund door enorme schulden en tekorten. De VS heeft geen echt begrotingsoverschot meer sinds 1960 en heeft lopende handelstekorten gehad sinds 1975. De dollar wordt ondersteund door niets anders dan schulden en een sterk leger. Het is leven op geleende tijd.

VAL VAN DE PETRODOLLAR EN DE OPKOMST VAN PETROYUAN

In 1974 is de VS overeengekomen Saoedi-Arabië financieel en militair te ondersteunen op voorwaarde dat de olie van de Saoedi's zou worden geprijsd in dollars. Aangezien op dat moment de meeste wereldolie uit Saoedi-Arabië werd gekocht, leidde het tot een grote vraag naar dollars, wat nu nog steeds het geval is. Dat was het begin van de Petrodollar waardoor de VS gedurende 44 jaar boven haar middelen leefde. Maar vanaf 2018 zal de Petrodollar geleidelijk worden vervangen door de Petroyuan, en ook de Petroroebel.

China, als 's wereld grootste olie-importeur, zal samen met Rusland en Iran, overschakelen, weg van de oliehandel in dollar. Handel die gepaard zal gaan met een future-contracten in Petroyuan met een potentiële inwisselbaarheid van goud. Met uitzondering van verdere militaire interventie in het Midden-Oosten heeft de VS nu nog weinig kans op het stoppen van deze grote aanval tegen de dollar. De VS is op dit moment vrijwel zelfvoorzienend in de olieproductie, en is niet langer een belangrijke handelspartner van Saoedi-Arabië. Dus de VS kan Saoedi-Arabië niet stoppen met zijn activiteiten van West naar Oost.

De CRYPTO-ZEEPBEL EN DE CRYPTODOLLAR

De belangrijkste gebeurtenis dit jaar heeft velen ervan overtuigd dat wij een nieuw valutasysteem krijgen, dat wordt beheerd door geen enkel land en geen centrale bank natuurlijk: de Cryptocurrencies onder leiding van Bitcoin. In 2017 hebben we een manie in crypto's van enorme proporties gezien. Aan het begin van het jaar was de marktkapitalisatie van alle crypto's 17 miljard dollar. Met ingang van vandaag zijn er 1360 crypto's met een totale waarde van 588 miljard dollar. Dat is een 34-voudige, of 3300% toename van de waarde van de cryptocurrencies in slechts één jaar. Er zijn 589 crypto's met meer dan $1 miljoen, waarvan Bitcoin de grootste is met $312 miljard.

()

Hoe kan iemand denken dat de wereld kan functioneren met een betalingssysteem van 1360 valuta's die vrijwel dagelijks exponentieel blijven groeien met een nieuw ICO (Initial Coin Offering). Crypto's in hun huidige vorm zullen nooit als valuta worden geaccepteerd. Bitcoin is 20 keer gestegen in 2017. Als dat een munt was, zou het wijzen op 1900% inflatie, of nauwkeuriger: een hyperinflatie. Maar Bitcoin is geen munt. Het kon ook nooit worden gebruikt als een betalingssysteem vanwege de zeer langzame snelheid in transactie. Bitcoin en andere crypto's zijn als een elektronische vorm van tulpenbollen. Zoals de tulpenbollen, wordt de Bitcoin-zeepbel steeds groter, hoewel de manie van de Bitcoin nu al groter is dan de Tulpen-manie, zoals de grafiek aangeeft.

()

CRYPTODOLLAR

Dus als er in 2018 een nieuwe munt komt, zoals de Economist voorspelde, dan is het onwaarschijnlijk dat het gaat om een Bitcoin of een van de andere 1360 crypto's. Het is mogelijk dat Bitcoin door een overheid werd gebouwd, om te experimenteren met de werking van een cryptomunt. Of het zou kunnen zijn zoals Catherine Austin-Fitts gelooft, dat overheden de cryptomanie nauwlettend in de gaten houden en particuliere ondernemingen de markt laten ontwikkelen voordat ze er zelf in stappen en alle crypto's verbieden om vervolgens hun eigen crypto's te installeren.

() 

Ik zou niet verbaasd zijn als de Amerikaanse regering de invoering zal doen van een Cryptodollar in 2018, of later, ter vervanging van de huidige dollar waarvan zij weten dat die binnenkort zal instorten. Alle bestaande schulden zou achterblijven in de oude Dollar. De Amerikaanse regering zou vervolgens de Cryptodollar aanmoedigen en helpen om een snelle appreciatie ervan te krijgen, net als de Bitcoin. Dit zou de terugbetaling van de oude dollar mogelijk maken met de nieuwe Crypto$. Uiteraard zou deze regeling niet werken, maar voor een tijdje zou een euforische cryptowereld ze kunnen kopen, een vishaak met blinker.

CHINA, RUSLAND EN GOUD

Noch China, noch Rusland zouden voor deze truc vallen. China zou massaal verliezen op zijn aandelen in Amerikaanse holdings van het Ministerie van Financiën. Dit zou deze twee landen ertoe aanzetten om een of andere vorm van gouddekking op hun valuta of betalingssysteem in te voeren. Als de handel in papiergoud en de beurzen nog steeds op dat punt staan, zullen China en Rusland al hun middelen gebruiken om de markt voor goud- en zilverpapier te doorbreken. Dit zou de prijs van goud en zilver opdrijven in een manie die de wereld nog niet eerder heeft gezien.

()

WE ZULLEN EEN NIEUWE PHOENIX MUNT ZIEN IN 2018

Zo zal de Phoenix munt (die in de Economist-voorspelling in 1988 in 2018 stijgen) een Crypto$ zijn? Of wordt de handel met goud ondersteund in Yuan en Roebel? Of zal de Bitcoin-mania doorgaan naar de 1 miljoen dollar? We weten het natuurlijk niet. Maar wat we wel weten is dat 2018 waarschijnlijk veel verrassingen zal bevatten op het muntenfront met een enorme volatiliteit, niet alleen in de valutamarkten, maar ook in de meeste andere markten.

Wat we ook weten, is dat hoewel crypto's een stuk hoger kunnen gaan voordat ze instorten, ze geen bescherming bieden voor beleggers op zoek naar rijkdom. Zeer weinigen van de houders van de huidige $588 miljard aan crypto's zullen in staat zijn om eruit te stappen voordat deze de nul zal bereiken. Hebzucht is een van de 7 doodzonden en het bestraft altijd de maniakale investeerders.

Goud zal blijven als de enige valuta om te overleven in de geschiedenis, net zoals het al bijna 5000 jaar heeft gedaan. Fysiek goud en zilver zijn de ultieme vorm voor behoud van rijkdom alsmede een verzekering tegen de economische en financiële rampen die in de komende jaren in de wereld zullen optreden."

[Editor: Openbaring 8:10-13 - Wee, wee de grote stad Babylon, de sterke stad, want in één uur is uw oordeel gekomen. En de kooplieden van de aarde zullen over haar huilen en treuren, omdat niemand hun waren meer koopt: koopwaar van goud, zilver, edelgesteente, parels, fijn linnen, purper, zijde en scharlaken, allerlei geurig hout, allerlei ivoren voorwerpen en allerlei voorwerpen van zeer kostbaar hout, koper, ijzer en marmer, en kaneel, reukwerk, mirre, wierook, wijn, olie, meelbloem en tarwe, lastdieren en schapen, paarden en wagens, en lichamen en zielen van mensen.]

© 2017 by King World News®. All Rights Reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed. However, linking directly to the articles is permitted and encouraged.

Bron: Rothschilds 1988 Prediction For New World Currency In 2018 Set To Rock Global Markets | King World News