www.wimjongman.nl

(homepagina)

Premier Benjamin Netanyahu's antwoord op de toespraak van President Donald Trump

"Dit is een historische dag. Het is bijna 70 jaar lang de hoofdstad van Israël geweest. Jeruzalem is het middelpunt geweest van onze hoop, onze dromen, onze gebeden gedurende drie millennia. Jeruzalem is al 3000 jaar de hoofdstad van het Joodse volk.

Het was hier waar onze tempels stonden, onze koningen heersten, onze profeten predikten.

Vanuit elke hoek van de aarde verlangden onze mensen naar Jeruzalem terug te keren, de gouden stenen aan te raken en de gewijde straten te bewandelen. Het is zo zeldzaam dat we kunnen spreken van nieuwe en echte mijlpalen in de glorieuze geschiedenis van deze stad.

De verklaring van vandaag van President Trump is echter zo'n gelegenheid. Wij zijn de President zeer dankbaar voor zijn moedige en rechtvaardige besluit om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen en hier de opening van de Amerikaanse ambassade voor te bereiden. Dit besluit weerspiegelt de toewijding van de President aan een oude maar duurzame waarheid, aan het nakomen van zijn beloften en het bevorderen van de vrede.

Het besluit van de President is een belangrijke stap op weg naar vrede, want er is geen vrede waarin Jeruzalem niet als hoofdstad van de staat Israël is opgenomen. Ik deel de inzet van President Trump om de vrede tussen Israël en al onze buren te bevorderen, met inbegrip van de Palestijnen. En we zullen met de President en zijn team blijven samenwerken om die droom van vrede waar te maken. Ik roep alle landen op om die vrede zoeken, om samen met de Verenigde Staten Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen en hun ambassades hierheen te brengen.

Ik wil ook duidelijk stellen dat de status-quo op de heilige plaatsen niet zal veranderen. Het Joodse volk en de Joodse staat zullen voor altijd dankbaar zijn. Dit is ons doel vanaf Israëls eerste dag.

Israël zal altijd de vrijheid van godsdienstvrijheid voor joden, christenen en moslims garanderen. - President Trump, dank u voor het historische besluit van vandaag om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël."

Bron: PM Netanyahu's Remarks on US President Trump's Statement - YouTube