www.wimjongman.nl

(homepagina)

TRUMP OMARMT DE PLO-FANTASIE

De nieuwe president is bezig om dezelfde fout te maken als zijn voorganger.

15 maart 2017 - door Caroline Glick

()

Oorspronkelijk gepubliceerd door de Jerusalem Post.

Amerikaanse President Donald Trump verliest zijn focus. Als hij het niet snel terug krijgt, zal hij falen om "Amerika weer groot te maken" of het Midden-Oosten weer te redden.

Na een maand in functie te zijn geweest, heeft Trump vorige week aangegeven dat hij de obsessie van zijn voorgangers aan het overnemen is door de PLO te versterken.

Dit is een strategische fout.

Er zijn veel spelers en conflicten in het Midden-Oosten die de Amerikaanse nationale belangen en veiligheid uitdagen en bedreigen. Irans opkomst als een nucleaire macht en regionale hegemonie; de oorlog in Syrië; Turkije's weglopen van het Westen; en Ruslands regionale macht; dat alles speelt mee om een grote bedreiging te vormen voor de Amerikaanse macht, veiligheid en belangen. De Moslimbroederschap, de Islamitische Staat, Hamas en andere soennitische jihadistische bewegingen bedreigen de VS, Europa, maar ook de soennitische bondgenotenvan de VS in de regio, op een wijze die strategisch van belang is voor Amerika.

Geen van deze kwesties, geen van de spelers, en geen van de bedreigingen zijn op welke manier dan ook gerelateerd aan of veroorzaakt door de PLO met haar eindeloze door Europa ondersteunde hybride terreur en politieke oorlog tegen Israël. Geen enkele van deze dringende problemen zal worden bevorderd door een Amerikaanse omhelzing van de PLO of een hernieuwde obsessie voor het versterken van de PLO en de bazen van deze maffia-terroristen.

Integendeel, al deze dringende problemen, zullen buitenspel worden gezet – en worden daarmee dus dringender en gevaarlijker – in geval van een Amerikaanse hernieuwde betrokkenheid met de PLO.

En nu heeft Trump in de afgelopen week aangegeven dat de PLO weer in zijn focus ligt.

Afgelopen vrijdag voerde Trump over de telefoon een gesprek met Mahmoud Abbas. Abbas is hoofd van de PLO en de ongekozen dictator van deze corrupte, terrorisme-sponsorende, PLO-Palestijns gecontroleerde autoriteit in Judea en Samaria.

Volgens berichten in de media vertelde Trump aan Abbas – van wie de juridische ambtstermijn al acht jaar geleden eindigde - dat hij hem als een legitieme leider ziet. Volgens het officiële Witte Huis-verslag van het gesprek vertelde Trump naar verluidt ook aan Abbas dat hij een deal steunt die wordt bereikt tussen Israël en de Palestijnen. Een dergelijke deal, voor zover die ooit zal worden bereikt, omvat een uitgebreide PLO controle over Judea en Samaria en delen van Jeruzalem ten koste van Israël.

Abbas is door Trump ook uitgenodigd voor een officieel bezoek aan Washington. En de dag nadat ze elkaar spraken, heeft de Trump-regering $ 250 miljoen dollar van de belastingbetaler uit de VS overgemaakt naar de Abbas-politiestaat waar in de afgelopen 25 jaar Abbas en zijn trawanten zich hebben verrijkt tijdens het uitgeven van een gestaag gal-dieet in hun antisemitische anti-Amerikaanse jihadistische uitgeputte onderwerpen.

Om zijn geloofwaardigheid met de PLO op te bouwen, plaatste Trump zijn verkiezingsbelofte om de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem te verplaatsen, in de ijskast. De onroerend goed mogul gaf ook premier Benjamin Netanyahu de opdracht om Joden het recht te ontzeggen op hun bezittingen en hun wettelijk recht op het gebruik van staatsland in Judea en Samaria.

En al snel in het kielzog van dat gesprek met Abbas werd Trumps hoofdonderhandelaar Jason Greenblatt naar Jeruzalem gezonden om te beginnen met het versterken van de PLO ten koste van Israël.

Volgens berichten in de media was het de bedoeling dat Greenblatt zijn vergadering op maandag met Netanyahu zou gebruiken voor het verwerpen van Netanyahu's betrokkenheid bij het bouwen van een nieuwe Israëlische stad in Samaria. Greenblatt was naar verluidt ook van plan om de parameters te dicteren voor nog een ronde van onderhandelingen met de PLO.

Na de ontmoeting met Netanyahu ging Greenblatt verder naar Ramallah om Abbas te omarmen.

Ook is Greenblatt tijdens zijn verblijf ingepland om de IDF-generaals te ontmoeten die verantwoordelijk zijn voor het geven van geld aan de PLO en voor het verlenen van diensten.

En Greenblatt heeft de Palestijnen niet aan zijn kant.

Na Trumps gesprek met Abbas waren plotseling de plannen verdwenen voor Trumps schoonzoon en senior adviseur Jared Kushner en Trumps dochter Ivanka Trump om Israël te bezoeken en om een middag met Abbas door te brengen in Ramallah.

Als de zaken zich ontwikkelen zoals gemeld, dan is Trump serieus bezig met het omarmen van de PLO en met voornemens dat de topadviseurs zich gaan wijden aan Abbas en zijn handlangers. Als dat het geval is, dan zet Trump zichzelf, zijn adviseurs, zijn dochter en de VS aan tot een mislukking, en om te worden vernederd.

De PLO is de Sirene [verleidster] die de Amerikaanse overheidsdiensten laat verdrinken. Het is de PLO waar de Amerikaanse topgezanten gretig naar toe zijn gevlogen, om verslaafd te raken aan de aandacht van het demente anti-Israël pers-corps, en ze zijn hun doel vergeten: de nationale belangen van de VS te bevorderen.

Als Trump deze praktijk serieus gaat herhalen, in plaats van de enorme schade te herstellen voor de VS en het Midden-Oosten door zijn twee voorgangers, dan zal de 45e president hun fouten herhalen. Net als zij, zal hij dan het kantoor verlaten omhuld door mislukking.

Om te begrijpen waarom dit zo het geval is, moeten drie dingen duidelijk zijn.

Ten eerste, de PLO zal nooit vrede met Israël sluiten. En nooit zal er een Palestijnse staat komen.

Er zal nooit een vrede komen of een Palestijnse staat, omdat de PLO geen van beiden wil. Dit is de les van de afgelopen 25 jaar. Zowel Abbas als zijn voorganger Arafat hebben de vrede en onafhankelijkheid meerdere malen verworpen, en kozen ervoor in plaats daarvan hun terroristische en politieke oorlog tegen Israël uit te breiden.

Waarom deden ze dat? Omdat ze in twee dingen geïnteresseerd zijn: persoonlijke verrijking – die zij bereiken door het stelen van de donorgelden en door het legen van de zakken van hun eigen volk; en het verslappende doel is de vernietiging van Israël - dat zij willen bereiken door middel van hun hybride oorlog van terrorisme en politieke onrust.

Het tweede ding dat duidelijk moet zijn, is dat de Palestijnen niet relevant zijn voor de rest van de problemen: de echte problemen die van invloed zijn en wat de VS interesseert – in de regio. Als er al iets is, dan zijn de Palestijnen slechts de pionnen op het grotere schaakbord. Amerika's vijanden kunnen hen gebruiken de Amerikanen af te leiden van de grotere realiteit, zodat de VS geen aandacht zal besteden aan het echte spel.

Iran niet rustig worden of overwonnen worden als Trump de PLO versterkt in hun oorlog tegen Israël, en als hij de onverzadigbare eetlust van de PLO-leiders blijft voeden met andermans geld.

De soennitische jihadisten zullen hun zwaarden niet omsmeden in ploegscharen als de VS Israël dwingt tot het ophoesten van grond aan de PLO. Integendeel, ze zullen worden aangemoedigd.

De Russische President Vladimir Putin zal zijn troepen niet uit Syrië terughalen of stoppen met het geven van nucleaire technologieën aan Iran als de VS de duimschroeven voor Israël aandraait. Poetin komt dan tot de conclusie dat Trump te zwak is of te dom door Israël te beschadigen, de meest serieuze bondgenoot van de Verenigde Staten.

En natuurlijk zal Israël niet beter af zijn als Trump beslist om hen terug te duwen op de vredestrein die alleen maar schade heeft veroorzaakt in de afgelopen kwarteeuw .

Trumps verkiezing opende voor het eerst in decennia de mogelijkheid dat de VS zijn destructieve obsessie met de PLO zou beëindigen. Drie maanden waren de Israëli's vrij, om voor de eerste keer serieus de mogelijkheden te bespreken om de Israëlische wet toe te passen op alle of op delen van Judea en Samaria. Terwijl een overweldigende meerderheid van de Israëli's het ondersteunde om dat te doen.

Ook aan de Palestijnse zijde versterkte Trumps verkiezing de mensen die geleefd hebben onder de laars van Abbas en zijn trawanten, en die dachten aan de mogelijkheid van een leven in vrede met Israël in een post-PLO-tijdperk. Peilingresultaten wijzen erop dat ook zij enthousiast waren om weg te gaan vanonder het schrikbeeld van een Palestijnse staat.

Maar nu lijkt het erop dat Trump besloten heeft de PLO obsessie te omarmen. Dezelfde ingegraven bureaucraten bij het VS Buitenlandse Zaken, en dezelfde inrichting van het buitenlands beleid in Washington dat de VS niets heeft gebracht dan enkel verstoring in het Midden-Oosten gedurende een generatie, lijkt Trumps buitenlandbeleid te hebben gevangen. Zij hebben hem ervan overtuigd dat het beter is om zijn topadviseurs te wijden aan het herhalen van de fouten van zijn voorgangers, beter dan zijn en hun energie te besteden aan het herstellen van de rotzooi die Obama en George W. Bush voor hem achterlieten. Ze hebben hem zover gekregen, om te geloven dat een versterking van de PLO beter is dan het ontwikkelen van consequente strategieën en plannen om om te gaan met die problemen in de regio die een daadwerkelijk gevaar zijn voor de Amerikaanse belangen en veiligheid, en die ook de veiligheid van het Amerikaanse volk in gevaar brengen.

Bron: Trump Embraces The PLO Fantasy | Frontpage Mag