www.wimjongman.nl

(homepagina)

Nou, hij deed het.

11 december 2017 - door Jim Fletcher

Deze week erkende President Donald Trump Jeruzalem als Israëls hoofdstad. Het was een gedenkwaardige dag.

()

Vanuit het Witte Huis:

"President Trump bevestigde opnieuw de steun van de Verenigde Staten voor de status-quo op de Tempelberg, ook bekend als Haram al-Sharif."

"President Trump is bereid steun te verlenen aan een tweestatenoplossing voor het geschil tussen de Israëli's en de Palestijnen, indien de partijen daarmee instemmen."

Heb je de nuance bemerkt? Oost-Jeruzalem, met name de Tempelberg, hangt nog steeds in de lucht. Dit afgelopen voorjaar, erkende Rusland (verrassend?) West-Jeruzalem als Israëls hoofdstad.

Vreugde en woede brak uit, gelijktijdig. De Arabieren dreigden voorspelbaar met "onrust", zoals ze dit al 50 jaar hebben gedaan. Merkwaardig is dat zowel de Filippijnen en de Tsjechische Republiek gesprekken hebben gestart om hun ambassades naar Jeruzalem te verplaatsen.

Leiderschap kweekt leiderschap. Deze dagen zijn heel anders dan die van de moslim-omhelzende Obama.

Toch zijn er tal van vijanden over in het Links van Israël, evenals in de westerse machtscentra. Denk aan de "Gevestigde-orde". Dit is van de Wall St. Journal:

"Vanwege de betwiste status van Jeruzalem riskeert de heer Trump het nu dat een vredesinspanning van het Midden-Oosten ontspoort waaraan het Witte Huis had gewerkt, wat de sterke banden kan beschadigen die de regering van de V.S. met Arabische staten heeft gekweekt, zeggen buitenlandse ambtenaren."

Het is vreemd dat vijanden van de vrijheid openlijk in Amerika opereren. Media, politiek, religie... allemaal zijn ze onveilig gemaakt door deze werkers.

De gebruikelijke verdachten in de Amerikaanse kerk hebben uiting gegeven aan hun ongenoegen. Lynne Hybels verwees naar een tweet van Jon Huckins:

"Op een moment dat de regio een broodnodig diplomatieke de-escalatie nodig heeft, blijft onze President zorgen voor spanning, verdeeldheid en potentieel geweld. Zeer verontrustend en helaas. Speciaal voor mijn vrienden overal rondom ons die waarschijnlijk in het kielzog zullen worden meegezogen"

Paus Franciscus zei: "Ik kan niet mijn diepe bezorgdheid verzwijgen over de situatie die is ontstaan in de afgelopen dagen. Op hetzelfde moment roep ik iedereen sterk op de status-quo van de stad, overeenkomstig de relevante VN-resoluties te respecteren."

Stephane Dujarric, woordvoerder van de Verenigde Naties, vertelde aan verslaggevers: "We hebben Jeruzalem altijd beschouwd als een definitieve status probleem, dat moet worden opgelost door middel van rechtstreekse onderhandelingen tussen de twee partijen op basis van de desbetreffende resoluties van de Veiligheidsraad."

We zijn net getuige geweest van een seismische verschuiving in de profetie, aangezien de Amerikaanse erkenning degenen die de huidige status van Jeruzalem verachten, zal doen ontvlammen. En we weten uit de Schrift dat Israël op het einde zal eindigen zonder vrienden en alleen. Het is zeker dat een opvolger van Trump zal terugdraaien wat hij heeft gedaan.

Op een bepaald punt.

Tot dan, laten we genieten van dit moment in de zon voor de heilige stad.

Bron: Dec 11, 2017 - Rapture Ready