www.wimjongman.nl

(homepagina)

Een gratis les in Hebreeuws

18 september 2017 via It's me

Ik heb vandaag een zeer interessante e-mail ontvangen, eigenlijk van een advertentie om Hebreeuws online te leren. Ik had in het verleden interesse getoond, dus blijkbaar ontving ik daarom hun nieuwsbrief. Ik heb me ook nooit uit willen schrijven.

Hoe dan ook, de les sprak over het schijnbare verschil tussen de 2 woorden die voor hun feestdagen worden gebruikt: Mo'ed en Chagag.

Mo'ed, het woord dat in Genesis 1:14 en Leviticus 23 gebruikt wordt, betekent eigenlijk 'een afspraak', terwijl 'chagag' meer op de cyclische kenmerken van de feesten wijst.

'Dus wat nu?' zo vraag je mij. Nou, als deze afspraken in Genesis 1:14 wijzen op de 7 feesten die de Heer in Leviticus 23 instelt, dan betekent dit in eerste instantie een eenmalige vervulling, niet specifiek een cyclische viering!

Dit betekent dat alle zogenaamde profetieën die zeggen dat deze feesten slechts cyclische vieringen voor de Joden zijn en verder niet veel betekenen, hun argumenten in de prullenbak kunnen gooien. Deze exegese vertelt ons dat Genesis 1:14 de tekens in de hemel duidelijk koppelt aan ZEVEN SPECIALE VERVULLINGEN. 😀

Mensen, we zijn op het punt om binnen een paar dagen de vervulling van de vijfde AFSPRAAK te zien te krijgen! En terwijl ik hiermee bezig ben, zal ik de komende dagen iets gaan vasten. Ik zal voor de rest van de week niet meer op Facebook posten en waarschijnlijk aan het einde van de week waarschijnlijk enkele maaltijden overslaan. Ik zeg dit niet om je te laten schrikken of te zeggen dat je dit of dat moet doen, maar ik denk dat het een goede voorbereiding kan zijn.

Net zoals Daniel, toen hij door de profetie over Jeruzalem zeker wist dat de 70 jaar van verbanning over was, ging hij nog steeds door met vasten. Ik vind dat interessant. Ik weet dat Adam Fink hetzelfde denkt hierover. Je moet zelf beslissen of dat is waartoe de Heer je roept om te doen. Romeinen 14 is van toepassing 😉. God zegene jullie allemaal, en hopelijk zullen we aan het eind van deze week samen elkaar ontmoeten, in de shamayim! 😀

Bron: Aangeleverd door It's me van de website zonder bronvermelding Silvia's Boinnk!!!