www.wimjongman.nl

(homepagina)

Kwade allianties

19 november 2017 - door Jim Fletcher

De Duitsers lijken het nooit te begrijpen.

()

Vanaf het Middeleeuwse katholieke antisemitisme, van Martin Luther tot aan Hitler, maar ook nu woedt het antisemitisme weer over de hele wereld en wordt in Duitsland een contingent aan Iraanse zakenlui ontvangen.

Uit een rapport van de Jerusalem Post:

"Een Duits forum ter bevordering van het bedrijfsleven en het bankwezen zou in de Islamitische Republiek Iran woensdag 15 november van start zou gaan met politici en regeringsinstanties. Maar het kreeg scherpe kritiek van mensenrechtendeskundigen en een NGO die het Iraanse terrorisme en zijn illegale nucleaire activiteiten een halt wil toeroepen."

"Ulrike Becker, een woordvoerster van de NGO 'Stop de bom', zei: "Dit forum over bankieren is schandalig. Duitse bankiers en politici in Frankfurt zijn bezig met het uitrollen van de rode loper voor een regime dat verantwoordelijk is voor de vlucht van miljoenen mensen uit Syrië en Irak."

"Becker zei dat het 5e Bank- en Business Forum Iran Europe, dat wordt gehouden van 15-16 november in Frankfurt, beoogt de financiële beperkingen tegen zakendoen met Iran op te heffen."

Duitslands Angela Merkel heeft haar eigen land overspoeld met vluchtelingen die uit hun land verdreven zijn door de Iraniërs en hun proxies in Irak en Syrië.

Israël heeft net deze week aangekondigd — nogmaals — dat het Iran niet zal toestaan om zich te vestigen langs zijn noordelijke grens. Het feit dat Iran in het openbaar heeft aangekondigd dat haar wens is om Israël van de kaart te vegen, maakt Duitslands ouvertures met deze terreurstaat des te verontrustender. Toch leven we in een tijd waarin natiestaten duidelijk het signaal afgeven dat het Joodse leven hen niets kan schelen. Dit is een feit.

Of het nu ging om de recente Amerikaanse evangelische lofprijzing van Maarten Luther (ter gelegenheid van Hervormingsdag), of om mijn veelvuldige gesprekken over de onwil om positieve dingen over Israël te willen horen van de evangelischen, het is duidelijk dat het Joodse leven voor de meesten heel goedkoop is. De machtige Europese economie, die van Duitsland, zorgt ervoor dat de meeste landen bij deze Iraanse bedrijfstop uitkomen.

Een paar stemmen roepen nog wat:

"Julie Lenarz, senior fellow voor The Israel Project, gevestigd in Washington, vertelde aan de Post: "Iran houdt niet op om een bedreiging te vormen voor de internationale vrede en veiligheid. Het is een pariastaat, geregeerd door een fanatiek mullah-regime met kwaadaardige nucleaire ambities, en moet geïsoleerd worden als 's werelds grootste exporteur van terrorisme."

"De sleutelsectoren van de Iraanse economie worden gecontroleerd door de IRGC (Iran Revolutionary Guard Corps), dat de drijvende kracht van het land is achter het islamitische extremisme en de oorlogsmisdaden in Syrië, Irak en Jemen, en ook vernietigingsdreigingen tegen de staat Israël," zei ze. In plaats van het bijwonen van bijeenkomsten in het Westen zouden de Iraanse functionarissen moeten worden aangeklaagd wegens misdaden tegen de menselijkheid."

Lenarz voegde daaraan toe: "Als u zaken doet met de IRGC, dan sponsort u Teherans agressie in het buitenland en het geweld tegen hun eigen volk." Grote Europese banken hebben zakentransacties met Iran vermeden vanwege de volatiliteit van het financiële stelsel van Iran. Oberbank, een middelgrote Oostenrijkse bank, heeft in september zakelijke banden aangeknoopt met Teheran. Michael Busser, woordvoerder van de deelstaat Hessen, heeft niet onmiddellijk een persvraag van Post beantwoord. De Duitse Groene Partij weigerde commentaar te geven."

Ik heb door mijn jaren van pleiten voor Israël gemerkt dat wanneer men probeert om vrienden te winnen voor Israël met behulp van gegevens en statistieken, er weinig vooruitgang wordt geboekt. Dat gebeurt alleen wanneer het tot een bijbelse zaak is gemaakt — en het ontvangende hart is opgewarmd voor de Joden — dat er echte vrienden voor Israël worden gemaakt.

Het bank- en zakenforum in Duitsland is slechts één voorbeeld van de onverschilligheid (of vijandigheid?) jegens Israël en de Joden wereldwijd. Ik blijf bij mijn standpunt dat zelfs de Amerikaanse evangelische leiders zich niet druk maken om Israël. Ze doen gewoon niets.

Dit is te wijten aan vele factoren: een heropleving van het calvinisme; de opkomst van "sociale rechtvaardigheid" bij de Millennials; afwijkende theologieën worden onderwezen in seminaries; evangelische "beroemdheden" die zelf niet eens bijbels zijn.

Een principiële leider in Duitsland zou het forum boycotten en het publiekelijk veroordelen.

Maar, zoals een oudere Zuidelijke Baptistendiaken mij eens heeft uitgelegd waarom hij voor Bill Clinton heeft gestemd: het is goed voor de economie.

De wereld is de weg kwijtgeraakt en heeft haar morele draagkracht verloren, als ze al ooit klaar waren om ermee te beginnen..

Het is walgelijk om te bedenken dat de Duitse regering een rijkelijk gastheer is van die vijanden uit Iran.

Maar nogmaals, we weten dat de Gog/Magog binnenkort een realiteit is.

Jim1fletcher@Yahoo.com

Bron: Nov 20, 2017 - Rapture Ready