www.wimjongman.nl

(homepagina)

2017 - Een jubeljaar voor Israël

Door Jerry Golden | 3 januari 2017

In 1967 waren we hier in Israël "weer" getuige van een wonder, bekend als de 6-Daagse-oorlog. Het gebeurde van 5 juni tot 10 juni 1967. Israël trok ten oorlog tegen de naburige staten Egypte, Jordanië en Syrië. De Arabieren waren er zeker van dat zij de Joden in de zee zouden drijven en er waren documenten die later zijn gevonden in Bethlehem met deze verklaring: "Eerst de zaterdag, dan de zondag." Dit betekende dat ze eerst alle Joden zouden doden en dan alle christenen, maar hun vrouwen onder ons verdelen. Deze zelfde lelijke islamitische mentaliteit heeft zijn lelijke kop weer opgestoken en deze keer is de westerse wereld het doel, waar de meesten het nog steeds niet weten, of weigeren om wakker te worden over de dreiging van Jihad en Sharia-wetgeving. Frankrijk, Duitsland en Zweden zijn onder andere de Europese landen die de zaak al verloren hebben en binnenkort onder de Sharia-wetgeving zullen staan. Maar ik raak nu weg van wat ik wil zeggen in dit artikel: Jubeljaar in Israël.

Die oorlog vond plaats in 1967, en als we 50 jaren toevoegen, komen we aan 2017.

Een van de belangrijkste beloften van Trump is de verplaatsing van de Amerikaanse ambassade van Tel-Aviv naar de hoofdstad van Israël, Jeruzalem. Als iemand gelooft dat dit kan worden gedaan zonder dat de moslimwereld gek wordt, waardoor ze gemotiveerd worden om Israël aan te vallen – leeft hij of zij op een andere planeet.

Leviticus 25:8-13

Verder moet u voor uzelf zeven sabbatsjaren tellen, zeven keer zeven jaar, zodat de perioden van de zeven sabbatsjaren negenenveertig jaar voor u zijn.
Dan moet u in de zevende maand, op de tiende dag van de maand, bazuingeschal laten klinken. Op de Verzoendag moet u de bazuin in heel uw land laten klinken.
U moet het vijftigste jaar heiligen en vrijlating in het land uitroepen voor alle bewoners ervan. Het is een jubeljaar voor u: ieder zal terugkeren naar zijn eigen bezit en ieder zal terugkeren naar zijn familie.
Elk vijftigste jaar moet een jubeljaar voor u zijn. U mag dan niet zaaien, niet oogsten wat er na uw laatste oogst nog opkomt, en de druiven van uw ongesnoeide wijnstok mag u niet plukken,
want het is een jubeljaar. Het moet heilig voor u zijn. U mag van de akker eten wat het uit zichzelf opbrengt.
In dit jubeljaar mag u terugkeren, ieder naar zijn eigen bezit.

Zeven keer zeven jaar is 49 jaar en het was, of is, in het 49e jaar dat we Trump hoorden zeggen dat hij de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem zal verplaatsen, en in 2017 (het 50e jubeljaar) zal hij het doen. Misschien lees ik hier teveel in, maar ik denk van niet. Deze hele regio is een vuursteendoos die zit op dynamiet en meer dan klaar om alles op te blazen. De meeste mensen die ik spreek in Jeruzalem geloven dat 2017 een zeer slecht jaar zal worden voor Israël – misschien het slechtste ooit. Geen man of vrouw, niemand denkt voor een minuut dat Israël de komende oorlog zal verliezen. Maar onze generaals vertellen ons dat we ons moeten voorbereiden. Zelfs onze dagbladen moedigen iedereen aan zich voor te bereiden door voedsel en water in te slaan.

Voordat iemand er ooit maar aan dacht dat Trump de verkiezingen kon winnen in de VS, of er zelfs maar aan dacht om te zeggen dat hij de ambassade zou verplaatsen naar Jeruzalem, gebeurde er hier in Israël iets heel interessants. Het Sanhedrin heeft een tijdje terug verklaard dat 2017 een jubeljaar zou zijn voor Israël. En nu zien we het geschieden. Het jubeljaar heeft als resultaat dat het land aan de rechtmatige eigenaren wordt teruggegeven, de Joden.

Het lijkt mij, alsof wij daardoor dat krankzinnige idee van een tweestatenoplossing zullen vergeten en ons in plaats daarvan concentreren op het Woord van God. We hebben hier in onze Knesset al sommigen, zoals Naftali Bennett en een paar anderen, die de zogenaamde westelijke Jordaanoever (Judea en Samaria) willen annexeren, maar ze ondervinden tegenstand van de duiven. Lijkt het wat op de Republikeinen en de Democraten in de VS?

Eén ding is zeker. De zogenaamde "Palestijnen" leven op land dat aan de Joden gegeven is tot een eeuwige erfenis. En als 2017 het Jubeljaar is, dan zal het gebeuren zoals God zei dat het zou gebeuren.

Het komende jaar 2017 belooft een jaar te worden als geen ander. Wacht even, de rit kan echt heel ruw gaan worden. Als je nog niet de Messias hebt gevonden, dan is het voor u nu het juiste moment om dat te doen, want alleen in Hem zullen we redding kunnen vinden.

Bediening

Zoals u weet zijn Frankrijk, Duitsland en Zweden in een strijd met islamitische invallers verwikkeld, genaamd islamitische immigranten. Ze hebben reeds vele Sharia no-go-zones in verschillende Europese landen, waar de lokale vrouwen worden verkracht met duizenden, en het lijkt dat er niet de wil is om ze te stoppen. Dus gaan ze straffeloos en ongehinderd door met te doen wat ze willen.

Joden zijn bang en blijven voor het grootste deel van de tijd in hun huizen, net als de jaren 30 en 40. Sommigen van hen vertellen dat het beter is gewoon nog een tijdje langer vol te houden. Maar velen verlaten het land, hoewel er nog vluchten zijn naar Israël. Velen zijn, om een verscheidenheid van redenen, niet in staat om op dit moment het land te verlaten. Dat zijn degenen voor wie deze bediening door God is geroepen, om klaar te staan om hen te redden, en die dag is binnenkort.

Ongeacht wat er hier in Israël gebeurt, zal het nog steeds de enige plek zijn waar een Jood heen kan gaan, en zal kunnen leven als een Jood, maar vanwege de kleinheid van Israël zal een oorlog niet zeer lang duren. Het zal snel en zeer lelijk zijn om naar te kijken, maar Israël zal overleven, omdat God dat heeft beloofd.

God heeft zijn uitverkorenen in deze bediening geplaatst en het is nu aan ons om de opdracht te voltooien die hij ons gegeven heeft. We reizen niet naar kerken, we hebben geen mailinglijst, we adverteren niet in tijdschriften, we kopen niet overal mailinglijsten voor de opbouw van de aantallen. Ik ben wekelijks gevraagd om radio- en tv-interviews te doen en ik weiger altijd. In vroegere jaren heb ik tv-interviews gedaan bij de 700 Club, bij de PTL en tientallen andere, en ik genoot ervan het te doen, maar dat was meer dan 20 jaar geleden. Ik weet dat het de steun zou verhogen, maar het is niet wat mij verteld wordt om te doen. We verkopen geen dingen, en geven geen speciale dure geschenken aan onze medestanders. We sturen gewoon een bedankbrief om te laten weten dat het geschenk werd ontvangen. De Ruach Hakodesh (de Heilige Geest) maakte aan mij duidelijk dat de website de enige manier is, die voor mij beschikbaar is om dit te bereiken en dat we alleen daardoor een mailinglijst zouden kunnen vormen. Dit is de manier waarop het al vele jaren lang is, en de manier waarop het zal blijven, tenzij Hij anders in mijn geest spreekt. Dus als je dit leest, ik vond u niet – maar God toonde u de weg naar deze bediening.

Vandaag hebben we een boot in Israël, die hieraan moet werken, en een andere die we net naar Turkije gevaren hebben, dichter bij de afhaalpunten, en die ligt nu in een droogdok voor ernstige reparaties. Dit kan snel worden gedaan als wij de benodigde financiën hadden – en die hebben wij niet.

Beide boten zijn houten boten. We moeten beide boten zeewaardig maken, of beter nog: een grotere boot kopen met de mogelijkheid om langere afstanden in ruwe zee af te leggen. De contacten die wij hebben gelegd, evenals de communicatie rond de oostelijke Middellandse Zee en in de Joodse gemeenschappen zijn heel speciaal. En we weten met kennis uit de eerste hand, dat dit soort boten nodig zijn wanneer dingen echt slecht gaan worden. Dit gebeurt al, maar het belooft snel veel erger te worden.

Bron: 2017 A Jubilee Year for Israel » The Golden Report


printen??? spaar papier en inkt.