www.wimjongman.nl

(homepagina)

Frankrijk onderwerpt zich aan terrorisme, moslim-antisemitisme

door Guy Millière - 28 november 2017

In Frankrijk werden sinds 2012 meer dan 250 mensen gedood door het islamitische terrorisme - meer dan in alle andere Europese landen samen.

Geen enkel ander land in Europa heeft zoveel aanvallen tegen Joden ervaren. Frankrijk is een land waar Joden worden vermoord omdat zij Joden zijn.

In Bagneux in Frankrijk werd op 1 november 2017 een gedenkplaat vernield en bespoten met graffiti. Die was geplaatst ter herinnering aan Ilan Halimi, een jonge Jood in 2006 door een "bende barbaren" werd vermoord. Wanneer een paar dagen later de gedenkplaat wordt vervangen door een andere, komt de verklaring van de Franse regering dat de "haat niet zal winnen".

Er zijn echter veel tekenen dat haat reeds gewonnen heeft, en dat Frankrijk ziek is, aangezien deze tekenen die al een decennium geleden duidelijk waren, en vandaag nog duidelijker. Vrijwillige blindheid belet het om te worden aangepakt.

Ilan Halimi werd in januari 2006 gegijzeld en vervolgens voor drie weken wreed gemarteld. Hij werd uiteindelijk stervend achtergelaten aan de kant van een weg, waar hij een paar uur later stierf

De meeste van zijn ontvoerders, die een paar dagen na de moord werden gearresteerd, waren moslims. Ze bekenden onmiddellijk. Zij zeiden dat zij Halimi hadden uitgekozen omdat hij een Jood was, en ze dachten dat "alle Joden geld hebben". Sommigen voegden toe dat Joden het "verdienden om te lijden".

Zij werden berecht achter gesloten deuren. De leider, Youssouf Fofana, spuide zijn gal tegen de Joden en riep heftig de naam van Allah aan tijdens het hele proces, zodat het Hof niet kon verbergen dat hij een islamitische antisemiet was. Hij werd veroordeeld tot "levenslang" -- wat in Frankrijk 18 tot 20 jaar betekent. Indien hij zijn bewakers in de gevangenis niet had aangevallen, zou hij nu al zijn vrijgelaten. De andere leden van de bende werden door de aanklager beschreven op een afgezwakte manier als "schurken op zoek naar gemakkelijk geld". Zij waren stiller en hebben relatief lichte straffen gekregen. Vandaag zijn bijna alle "barbaren" al weer vrij.

Zelfs boeken accentueren dit witwassen. Ze beschrijven de misdaad als slechts een lelijk "teken van hebzucht" onder "slecht opgeleide jonge mensen".

In 2014 maakte regisseur Alexandre Arcady een documentairefilm: 24 dagen: het ware verhaal van de Ilan Halimi affaire - met aandacht voor wat hij als een groeiend gevaar ziet voor Joden en Fransen in het algemeen. De film werd een flop. Bijna niemand heeft er aandacht aan besteed, ondanks enkele misselijk makende moorden.

Op 19 maart 2012 ging in Toulouse een 23-jaar oude moslim, Mohammed Merah, het plein op van een Joodse school en vermoordde drie kinderen en de vader van twee van hen. Hij had al een paar Franse soldaten neergeschoten, maar het verbrijzelen van de hoofden van de kinderen was een daad van totale horror. Drie dagen later, en na uren belegerd in zijn geweest in zijn appartement, verklaarde hij aan een onderhandelaar waarom hij had gekozen voor de Joodse kinderen, en lanceerde vervolgens een laatste aanval, maar werd door de politie doorzeefd met kogels. Hij werd onmiddellijk de held in de islamitische Franse voorsteden; de antisemitische dimensie van zijn daad heeft slechts bijgedragen aan zijn roem.

Gedurende vele maanden was zijn naam, Mohammed Merah, een strijdkreet voor de islamitische jongeren. De pers beschreef hem ondertussen als een "lone wolf" en "verloren kind".

Toen vervolgens bewijs verzameld werd, waaruit bleek dat zijn broer, de islamist Abdelkader, Mohammed had opgeleid en hem hielp om zijn slachtpartij voor te bereiden, werd deze gearresteerd.

Abdelkader Merah's proces was vorige maand net zo gruwelijk als dat van de "bende barbaren", misschien zelfs wel erger. Abdelkader verloor zijn geduld niet. Hij betuigde geen spijt. Hij heeft rustig uitgelegd dat de jihad een heilige plicht is voor elke moslim; dat hij dacht dat zijn broer "in het paradijs" was, en wat de status van de Joden in de koran is. De moeder van Mohammed en Abdelkader, Zoulikha Aziri, getuigde dat zij "goede zonen" waren. Later, buiten het gerecht, zei ze dat "Allah opdracht aan de moslims gaf om Joden te doden". (Abdelkader's advocaat zei dat Abdelkader niet schuldig was aan iets, maar dat hij gewoon een vrome moslim was bij de "uitoefening van zijn godsdienst", en dat hij het zelf een "eer" vond om Abdelkader te verdedigen.

Abdelkader werd veroordeeld tot twintig jaar gevangenis. Als er geen beroep komt, en als hij verder niet gewelddadig is, zal hij na acht jaar worden vrijgelaten. Abdelkader kan terwijl hij in gevangenis zit, nog steeds doen wat hij daarvoor ook deed: anderen overhalen en herhalen wat hij zei in de rechtbank over de jihad. Wanneer hij wordt vrijgelaten, hoeft hij ook daarmee niet te stoppen. Hij zal waarschijnlijk toch niet opnieuw worden gearresteerd.

Zijn moeder mag dan zeggen dat Allah aan de moslims de opdracht geeft om Joden te doden: de opdracht, zo denkt ze, is een integraal onderdeel van haar geloof. Ze zal niet worden beschuldigd voor het aanzetten tot moord. Honderden duizenden mannen en vrouwen zeggen openlijk hetzelfde wat zij ook zegt.

Er zijn duizenden van deze Abdelkader Merahs. Sommigen zitten in de gevangenis, anderen niet. Niet alleen is 70% van de gedetineerden in Frankrijk moslim, maar de gevangenissen zijn momenteel de belangrijkste aanwerfplaatsen voor jihadisten in Frankrijk.

Het aandringen op jihad kan elke week worden gehoord in talloze moskeeën in het hele land. Een recent boek, Partition, met adressen geeft er 150 van deze.

Het aanzetten tot het doden van Joden komt vaak voor in de bijna 600 no-go zones die er in Frankrijk zijn. Folders waarin staat "als u een Jood ontmoet, dood hem", werden onlangs verspreid in de voorsteden van Parijs, in de buurt van die plaatsen waar op de straat gebeden worden gehouden. "Dood aan de Joden" en "Snij de Joden hun keel door" is steeds te horen in georganiseerde straatprotesten. Synagogen zijn aangevallen in Parijs, in Sarcelles en in Marseille.

In de vijf jaar sinds de moorden door Mohammed Merah, hebben Franse moslims steeds meer Joden aangevallen.

Op 24 mei 2014 opende een gangster die onlangs was teruggekeerd uit Syrië, Medhi Nemmouche, het vuur in het Joods Museum in Brussel waar vier mensen werden doodgeschoten. Op 9 januari 2015 drong Amedy Coulibaly, een man die trouw is aan de islamitische staat, een koosjere supermarkt binnen, en gijzelde 19 mensen en schoot vier van hen neer.

Onlangs, op 4 april 2017, werd een voormalig Joodse arts, Sarah Halimi, een uur lang wreed vastgehouden en toen van het balkon van haar appartement geworpen. Haar moordenaar, Kada Traore, schreeuwde "Allahu Akbar". Hij werd beschouwd als "mentaal ziek" en naar een inrichting gezonden.

Twee aanvallen hadden een groter aantal slachtoffers: één op 13 november 2015 in Parijs en Saint-Denis (130 gedood), en een andere op 14 juli 2016 op de Promenade des Anglais in Nice (86 gedood). Een priester, Pater Jacques Hamel, werd met een mes gedood tijdens een mis. En een zakenman werd onthoofd door een van zijn medewerkers. En een politieagent werd neergeschoten op de Champs-Élysées. Het stopt maar niet.

Op 1 oktober 2017 werden twee vrouwen gedood tegenover het Centraal Station van Marseille. De moord op de meeste journalisten en redacteuren van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo op 7 januari 2015 (12 doden) leidde drie dagen later tot een grote demonstratie in Parijs, maar de onverschilligheid keerde snel terug.

In Frankrijk werden sinds 2012 meer dan 250 mensen gedood door het islamitische terrorisme, meer dan in alle andere Europese landen samen. Bovendien heeft geen enkel ander land in Europa zoveel aanvallen ervaren tegen Joden. Frankrijk is een land waar Joden worden vermoord omdat zij Joden zijn.

Elk jaar ontvluchten de Joden Frankrijk bij duizenden. Zij die niet emigreren verhuizen naar steden en buurten waar zij hopen te kunnen overleven zonder gevaar voor agressie.

Veel niet-Joden leven in angst en stilte.

De regering doet bijna niets. Een paar keer per jaar stellen haar leden ritueel het "antisemitisme" aan de kaak, maar nooit vergeten ze te vermelden dat het afkomstig is van "rechts". Ze veroordelen alleen de "radicale Islam" wanneer de feiten zo duidelijk zijn dat het onmogelijk is om er iets anders mee te doen. Als ze kunnen, verkiezen zij liever te spreken over mensen die "geradicaliseerd" waren, zonder enige details of uitleg.

In augustus 2017 gaf het Ministerie van Binnenlandse Zaken een verklaring uit dat bijna 300 jihadisten teruggekomen waren uit Syrië en een risico inhouden. Allemaal konden ze terugkomen naar Frankrijk met een Frans paspoort. Geen van hen is gearresteerd.

In maart 2015 maakte de Franse geheime dienst een rapport op over de preventie van terroristische radicalisering (FSPRT). Er staan 15.000 namen in. Toezicht op iedereen zou bijna 160.000 politieagenten vereisen. Daarom staan slechts een paar dozijn verdachten onder toezicht.

Na de aanvallen van de november 2015 is in Frankrijk de noodtoestand uitgeroepen. Die bestond voornamelijk uit het sturen van soldaten en politieagenten naar treinstations en luchthavens, en het plaatsen van bewakers en zandzakken voor de Joodse synagogen en scholen.

De noodtoestand is verlopen op 1 november 2017 en werd vervangen door een zwakke "antiterrorismewet". Minder soldaten en politieagenten zullen worden ingezet. 'Beveiligingszones' zullen worden gecreëerd rond gebeurtenissen die er komen en die "blootgesteld zijn aan een terroristisch risico". Dan zullen er politiecontroles zijn in de buurt van dergelijke evenementen. Deze besturingselementen bestaan echter al. "Plaatsen van erediensten" zullen worden "bezocht" als het "lijkt" dat ze ideeën verspreiden die tot terrorisme kunnen leiden". Dan zouden ze voor zes maanden gesloten kunnen worden. Veel "gebedshuizen" verspreiden reeds "ideeën die tot terrorisme leiden"; en ze zijn nog steeds open. In wetsteksten worden woorden weggelaten als "radicale islam", "jihad" of "antisemitisme". Ze bevatten ook geen woorden als 'moskee' of 'opsporen'. In plaats daarvan spreken ze van' gebedshuizen' en 'visiteren'. Ze definiëren ook nooit welke "ideeën" tot terrorisme zouden kunnen leiden.

Yaffa Monsonego, de moeder van een van Mohammed Merahs slachtoffers, ging niet naar Abdelkader Merahs proces. Haar dochter, Myriam, was acht jaar oud toen ze werd doodgeschoten. Monsonego zei in een regulier televisie-interview dat het bijwonen van het proces van geen nut zou zijn geweest omdat de Franse justitie nooit helder zal maken hoe zij en de andere families van de slachtoffers zich elke dag voelen, en dat ze denkt dat er meer moorden zullen gaan komen.

Een journalist zei voor de radio dat door het niet benoemen en niet bestrijden van het kwaad, Frankrijk allen verraadt die veilig willen leven, en het land overlaat aan degenen die het willen slopen. Hij herinnerde zijn luisteraars eraan dat de aanwezigheid van het islamitische antisemitisme in Frankrijk al ouder is dan ze denken, aangezien een jonge disc-jockey, Sebastien Sellam, werd vermoord in Parijs door zijn moslimbuurman in 2003, alleen maar omdat hij een Jood was. De journalist zei verder dat de vernieling van de plaquette die ter nagedachtenis was geplaatst van Ilan Halimi, een manier was om hem voor een tweede keer te doden.

Een paar weken geleden zei Luc Ravel, de aartsbisschop van Straatsburg, dat degenen die het land besturen, hun kop in het zand steken. En dat terwijl de islamisten worden onderzocht en een proces tegen de radicale islam in Frankrijk zelfs niet eens wordt overwogen. Hij voegde eraan toe dat alle Franse politieke leiders weten dat de vervanging van de bevolking aan de gang is. Die zal snel veel ernstiger gevolgen hebben dan wat we vandaag al hebben: "Islamitische gelovigen weten heel goed wat er gebeurt. Slechts een minderheid is gewelddadig. Maar als geheel negeren ze niet dat hun geboortecijfer zodanig is dat op een dag alles hier hun eigendom zal zijn."

 

Luc Ravel, aartsbisschop van Straatsburg, zei onlangs dat de Franse politieke leiders weten dat er een vervanging van de bevolking in beweging is die snel veel ernstiger gevolgen zal hebben dan we vandaag al hebben. (Afbeeldingsbron: Peter Potrowl/Wikimedia Commons)

Ondertussen zei de Franse President Emmanuel Macron in Abu Dhabi op 8 november bij de opening van een museum: "Zij die u willen laten geloven dat overal in de wereld de islam andere monotheismes en andere culturen aan het vernietigen is, zijn leugenaars die u verraden".

Op 13 november keerde hij terug in Parijs om hulde te brengen aan de slachtoffers van de aanslagen van twee jaar eerder, en daar nam Macron deel aan het oplaten van veelkleurige ballonnen, hij keek hoe ze naar de hemel zweefden, en dan naar de bloemen op de plek waar de slachtoffers werden gedood. Op de gedenkplaten staat dat zij waren "vermoord", maar niet dat ze slachtoffers van terrorisme waren. Spoedig zou ook het woord "terrorisme" uit Frankrijks woordenschat verdwenen kunnen zijn.

In Submission, een roman gepubliceerd op 7 januari 2015, dat was ironisch genoeg op dezelfde dag als de moorden bij Charlie Hebdo, voorzag de auteur, Michel Houellebecq, dat woorden zouden verdwijnen, en dat het islamitische terrorisme Frankrijk zou leiden naar onderwerping, en dat de Joden het land zouden verlaten. Hij had gelijk.

Dr. Guy Millière, een professor aan de Universiteit van Parijs, is de auteur van 27 boeken over Frankrijk en Europa.

© 2017 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: France Submits to Terrorism, Muslim Anti-Semitism