www.wimjongman.nl

(homepagina)

Palestijnen: De metaaldetector zwendel

door Khadija Khan - 29 juli 2017

Metaaldetectoren zijn alledaags bij de meest prominente moskeeën in het Midden-Oosten, die met meer dan 5000 bewakingscamera's (en 100.000 bewakers) de pelgrims volgens die in Mekka in Saoedi-Arabië zijn tijdens de jaarlijkse Hajj.

Na de enorme druk van de islamitische wereld en de internationale gemeenschap, verwijderde Israël alle detectoren en camera's die gebruikt werden voor het toezicht op de infrastructuur van de Tempelberg in Jeruzalem, met name de locatie van de Al-Aqsa moskee.

Mogelijk om de reden te verduisteren waarom de metaaldetectoren werden geïnstalleerd in de eerste plaats - vanwege een terroristische aanslag op 14 juli waarbij drie Israëlische Arabische burgers twee Israëlische Druze politiemannen vermoordden met wapens die zij hadden verborgen in de moskee - waarna de Palestijnse Autoriteit (PA) de moslims opriep tot het lanceren van een boycot van de plaats en tot "dagen van woede" tegen de Joodse staat.

De Palestijnen beweren dat de metaaldetectoren een 'ontheiliging' waren van de moskee - die zich feitelijk bevindt op de heiligste plaats van het Jodendom en op de twee na heiligste plaats van de islam - en dat ze daarom de gewelddadige botsingen met de Israëlische veiligheidstroepen zijn aangegaan. De Turkse President Recep Tayyip Erdogan heeft Israël aangeklaagd en de moslims opgeroepen om Jeruzalem te "beschermen".

Een Palestijnse tiener postte op Facebook zijn voornemen om een 'martelaar' te worden, alvorens het huis van een Joodse familie in de Westelijke Jordaanoever binnen te dringen en drie van haar leden af te slachten. Terwijl deze terrorist in een Israëlische ziekenhuis werd behandeld voor zijn verwondingen, vierde de Palestijnse Autoriteit zijn actie en heeft het mechanisme in gang gezet, volgens welke hij een salaris krijgt van meer dan $ 3.000 per maand voor zijn poging om een "martelaar" te worden via het vermoorden van Joden.

Vervolgens, op 23 juli, heeft een terrorist in Jordanië - het land dat het religieuze toezicht heeft over de Tempelberg via de islamitische Waqf - een veiligheidsagent van Israël aangevallen in de Israëlische ambassade in Amman. Ter zelfverdediging schoot de agent en doodde hem, en trof ook een andere Jordaniër die omkwam in het kruisvuur. In een deal tussen Israël en de Jordaanse autoriteiten werden de bewaker en het andere ambassade personeel uitgewezen, blijkbaar in ruil voor de belofte dat de metaaldetectoren zouden worden verwijderd bij de ingangen naar de Tempelberg.

De metaaldetectoren hadden echter niets te maken met de echte reden voor de ontstane sfeer, die werd opgestookt door PA President Mahmoud Abbas' Fatah Factie en de terroristische organisatie Hamas dat de Gazastrook bestuurt. Het feit van de installatie werd gestimuleerd door deze aanval en werd begaan door Israëlische moslims tegen Israëlische Druzen. In werkelijkheid zijn de veiligheidsmaatregelen die door Israël genomen zijn, bedoeld om alle mensen te beschermen die deze plaats betreden, waar het alleen aan moslims is toegestaan om te bidden, terwijl christenen en Joden alleen onder streng toezicht het mogen bezoeken.

Bewijs dat het geweld niet werd uitgelokt door de maatregelen - die er eigenlijk op gericht waren te voorkomen dat terroristen dodelijke wapens zouden infiltreren op de Tempelberg - ligt in het feit dat metaaldetectoren gemeengoed zijn bij de meeste prominente moskeeën in het Midden-Oosten. Meer dan 5000 bewakingscamera's (en 100.000 bewakers) volgen de pelgrims die naar Mekka in Saoedi-Arabië komen tijdens de jaarlijkse Hajj. Bovendien is iedereen die een bezoek brengt aan de Klaagmuur in Jeruzalem, een andere Joodse heilige plaats, verplicht om de metaaldetectoren te passeren alvorens het plein op te mogen - een bescherming die als vanzelfsprekend wordt beschouwd.

De doorgaande ongeregeldheden tegen de Israëli's - ditmaal door de metaaldetectoren als excuus te gebruiken om te beweren dat de Joodse staat de "status quo" op de Tempelberg probeert te wijzigen - is niet alleen een schande voor de islam; het schaadt ook de Palestijnen van wie de wereld beweert dat ze hen willen verdedigen.

Het is tijd dat de internationale gemeenschap dit gaat erkennen en stopt met het inschakelen van radicalen om het Palestijnse volk te gebruiken als pionnen in hun grotere agenda, wat transparant is voor iedereen, inclusief alle moslim, om Israël te vernietigen door middel van de-legitimatie.

Khadija Khan is een Pakistaanse journalist en commentator, momenteel gevestigd in Duitsland.

© 2017 Gatestone Institute. Alle rechten voorbehouden. De artikelen hier afgedrukt geven niet noodzakelijkerwijs de standpunten weer van de vertalers of van Gatestone Institute.

Bron: Palestinians: The Metal Detector Scam