www.wimjongman.nl

(homepagina)

Wekelijks commentaar: Een Witte Huis Veiligheidsdocument biedt Israël kansen om de klucht te beëindigen.

Dr. Aaron Lerner - 21 december 2017

Dramatisch nieuws: Het Witte Huis beschouwt een Israëlisch-Palestijnse "deal" niet meer als cruciaal voor de regio.

"Israël is niet de oorzaak van de problemen in de regio. Dit volgens de Nationale Veiligheidsstrategie van de Verenigde Staten van Amerika. Het Witte Huis, december 2017

Dus wat nu?

Tot nu toe lijkt het erop dat Israël op dezelfde lijn blijft zitten.

Nee. Ik heb het niet over een bouwstop. Ik heb het over iets veel basalers.

Een dubbelzinnige houding tegenover de tweestatenoplossing-klucht.

Waarom is het een farce? Omdat Palestijnse soevereiniteit = Iran naast Netanya.

Waarom is Palestijnse soevereiniteit: Iran naast Netanya?

Omdat het kinderspel zal zijn voor Iran om de krachten in een soevereine Palestijnse staat in te brengen - ongeacht welke verbintenissen, verplichtingen of beperkingen zo'n soevereine Palestijnse staat zal aangaan.

En waarom is DAT zo'n grote deal?

Ik zal je een hint geven:

"We moeten de Palestijnen een staat geven, en als ze de overeenkomsten schenden, dan scheuren ze uit elkaar, en dan schoppen ze hen over de Jordaan heen. Generaal-majoor, (res) Amiram Levin - Maariv, 15 december 2017

Iedereen die een beetje slim is, kan begrijpen wat een "Palestijnse soevereiniteit Iran naast Netanya" betekent, en zal bijna onmiddellijk ook begrijpen hoe dwaas het is om te denken, zoals een Levin dat doet, dat het voor Israël heel eenvoudig zou zijn om zich van een soevereine Palestijnse staat te ontdoen als het te zuur wordt.

In de ogen van de Israëli's is Iran niet langer "gewoon" maar een nucleaire dreiging die ver achter de horizon ligt.

De Israëlische straat weet dat de Iraniërs al in Syrië zitten.

Ik durf te stellen dat de gemiddelde Israëli vandaag de dag wel kan uitrekenen en begrijpen dat een "Palestijnse soevereiniteit, Iran naast Netanya brengt".

En als de gemiddelde Israëli dat kan begrijpen - dus waarom dat een risico op een dergelijke ontwikkeling onaanvaardbaar is - dan kan ook President Trump dat begrijpen!

President Trump blijft steeds weer zeggen dat hij de oprichting wil van een Palestijnse staat, maar alleen zou hij het steunen als Israël dat zou willen.

En met de verklaring van het Witte Huis dat "Israël niet de oorzaak is van de problemen in de regio", is het tijd voor Israël om dat dubbelzinnige standpunt over een Palestijnse staat te laten varen.

We kunnen ons het risico van een Iran naast Netanya niet veroorloven.

Een Palestijnse staat staat niet op de kaart. Punt.

Bron: IMRA - Thursday, December 21, 2017 Weekly Commentary: White House Security Document Offers Israel Opportunity To End Farce