www.wimjongman.nl

(homepagina)

De IDF heeft een nachtelijke luchtaanval uitgevoerd op een chemische-wapenfabriek in Syrië

Door Amir Tsarfati - 7 september 2017

Israël viel in de nacht een chemische en biologische wapenfabriek aan van het Assad-regime in Syrië.

De aanvallen werden uitgevoerd op Syrië's Scientific Studies Research Center (CERS) in Hama, dicht bij de stad Masyaf. Het centrum staat bekend om de ontwikkeling en productie van biologische en chemische wapens en middellangeafstandraketten.

Het Syrische leger bevestigde de aanvallen en rapporteerde vier Israëlische straaljagers die rond 2:30 uur donderdagnacht de aanvallen uitvoerden. Er werd gezegd dat "Israëlische oorlogsvliegtuigen om twee uur 's nachts twee raketten vanuit het Libanese luchtruim afvuurden op één van de Syrische militaire posten in de buurt van Massyaf. Daarbij werden twee militairen gedood en materiële schade aan de plek veroorzaakt." En ook dat Syrië "waarschuwt voor de ernstige gevolgen van deze agressieve activiteiten tegen de veiligheid en stabiliteit in de regio."

Deze aanval is de belangrijkste aanval van Israël in Syrië sinds het in 2007 de kerncentrale van Syrië in Al-Kibar vernietigde.

Net als bij de meeste operaties die door de IDF in Syrië werden uitgevoerd, weigerde de IDF deze rapporten te bevestigen of te ontkennen.

Voormalig Inlichtingen-chef van de IDF, Amos Yadlin, noemde donderdag deze Israëlische aanvallen, waarbij hij schreef: "De gerapporteerde aanval van deze nacht is geen routine. Het is een militair wetenschappelijk Syrisch terrein, waar zij onder andere precisie-raketten produceren, die in een volgende militaire campagne aanzienlijke gevolgen zullen hebben." Ook onderstreepte hij dat de fabriek "chemische wapens en explosieven produceert die duizenden Syrische burgers hebben gedood. Als het een Israëlische aanval was, dan is het uiteindelijk een Israëlische morele afrekening over de slachting in Syrië."

Hij verklaarde verder dat de aanvallen drie belangrijke berichten uitzonden: "Israël laat geen vermeerdering en productie van strategische wapens toe. Israël is voornemens zijn rode lijnen af te dwingen, ondanks het feit dat de grootmachten deze negeren. De aanwezigheid van de Russische luchtverdediging voorkomt geen luchtaanval die aan Israël wordt toegeschreven. Nu is het belangrijk om de escalatie in de gaten te houden en zich voor te bereiden op een Syrisch-Iraans-Hezbollah-reactie en zelfs tegenstand van Rusland.'

De aanvallen volgen op weken van Israëlische diplomatieke inspanningen in de internationale gemeenschap om de uitbreiding van Iran in de regio te beëindigen. Israël heeft duidelijk gemaakt dat het einde van haar diplomatieke aanpak nadert, aangezien er inlichtingen kwamen over de groei van Iran in de regio, vooral in Syrië.

De aanvallen komen ook aan het einde van een IDF-oefening in Noord-Israël, de grootste oefening in zijn soort die de afgelopen 19 jaar is gehouden. De oefening, die door het Northern Corps werd uitgevoerd, was een elf-daagse oefening en omvatte het IDF, IAF, Navy en de IDF-inlichtingendienst. De oefening omvatte oorlogsscenario's met Libanon / Hezbollah.

Premier Netanyahu is duidelijk geweest over de dreiging van Syrië en Iran: "Het beleid van Israël is ook duidelijk: we zijn ​​sterk tegen een militaire opbouw van Iran en zijn gevolmachtigden, vooral Hezbollah in Syrië. En we zullen alles doen wat nodig is om de veiligheid van Israël te beschermen.'

Israëlse Minister van Defensie, Avigdor Lieberman, maakte duidelijk dat Israël "geen toeschouwer aan de zijlijn zal zijn". Hij sprak over Hezbollah en Iran in Syrië: "Iran probeert via de Revolutionaire Garde een nieuwe realiteit rondom ons te creëren. Het feit dat Iran probeert om heel Syrië om te zetten in een vooruitgeschoven buitenpost tegen Israël, met militaire bases en met duizenden Sjiitische huurlingen, die daarheen overgebracht zijn uit heel het Midden-Oosten, met een luchtmachtbasis en een zeehaven, en met pogingen om precisiewapenfabrieken te vestigen in Libanon."

We blijven u op de hoogte houden. Zorg ervoor dat u zich abonneert op ons Youtube-kanaal voor alle updates.

In afwachting van Zijn terugkeer,

Amir


Bron: via e-mail. Een video op YouTube