www.wimjongman.nl

(homepagina)

Poetin en de Nachtwolven

25 mei 2016 - door G. Murphy Donovan

Als geen ander is Vladimir Putin een leider die Rusland met brede streken afschildert. Hij overwon de KGB en het communistische verleden door het creëren van een soort democratische autocratie in Rusland. Hij herstelde letterlijk en figuurlijk het christendom en de orthodoxe kerken in heel het land. In zijn vrije tijd rijdt Poetin op een Harley Davidson samen met de Nachtwolven, Ruslands eerste postcommunistische motorclub, een organisatie die misschien wel de enige staatsgesponsorde politieke club is voor motorrijders op de planeet.

De Russische president rehabiliteerde ook de Russische strijdkrachten, in het kielzog van de Afghaanse/Tsjetsjeense debacles. Meer recentelijk heeft Poetin de beer ontketend en veranderde de kleur van de politiek en de verschillen in de Kaukasus, Georgië, Oekraïne, en nu in Syrië. Een Russisch terugduwen van een uitbreiding van de NAVO en regime-veranderingen is voorspelbaar, zo niet begrijpelijk als reactie op een ongelukkig Brussel. Waarom zoeken de Europese politici de strijd met Rusland middenin een islamitische migranten-blitz? Dat is eveneens een raadsel is voor tactici, strategen en veterane diplomaten.

De Russische president heeft onlangs Turkije blootgelegd als de achilleshiel van de NAVO, een terroristische vijfde kolom tussen Oost en West. De NAVO kneep een oogje dicht voor het Erdogan/Baghdadi oliekartel, totdat de Russische Luchtmacht begon de noordelijke konvooien te vernietigen. De CFO van het consortium Turk/ISIS lijkt Billy Erdogan te zijn, de zoon van de dubbelzinnige Turkse president. Over de grens was er in Syrië een soort van patstelling, totdat Poetin erin stapte.

De Russen brengen nog steeds de Amerikaanse astronauten in de ruimte, terwijl Washington ondanks sancties tegen Moskou - een getuigenis van het Russische karakter, terwijl het Obama-tijdperk een soort vlakheid onderhoudt. Met Poetin in de diplomatie staat de deur vaak slechts op een kier. De Russische ruimte-taxi bedient de Amerikanen van NASA en bevestigt de acties voor de astronauten wereldwijd. Het snijvlak van extra-ondermaanse reizen vereist nu een Kazak-basis en een Russische raket.

In tegenstelling tot de Europese en Amerikaanse leiders maakt Vladimir Putin zich geen illusies over existentiële bedreigingen zoals open grenzen, islamitische imperialisme, of religieus fascisme.

De moslimwereld levert al een halve eeuw strijders aan voor de mondiale jihad, die zich richt op de Amerikanen en de West-Europeanen en doodt hen bijna straffeloos. Ironisch genoeg wordt geen enkele moslimnatie wordt belast met economische sancties, zoals die wel zijn opgelegd aan Rusland. Inderdaad, Amerika en Europa bedrijven een vermoeiende gruweldaad. Moslims blijven bezig met het doden en verminken, terwijl Washington en Brussel de mondiale terreur rationaliseren als een nieuwe normaal.

Voor apologeten is het benoemen van de islam als een "grote" cultuur een waardeloze retoriek om te billijken.

De boycot, desinvestering en sancties (BDS) beweging tegen Israël is gelijksoortig aan de Russische sancties, ingegeven door vooroordelen en onverdraagzaamheid vanuit de historische bewegingen. Net toen Israël een reeks oorlogen tegen de roofzuchtige Arabieren won, won het westen de koude oorlog met het onbeholpen communisme - en Europa heeft zelf nog steeds geen ja gezegd als antwoord op een Rusland dat zichzelf opnieuw heeft uitgevonden.

De Dag van de Overwinning is het vieren van een succes door de Sovjet-Unie in de Tweede Wereldoorlog, wat is uitgegroeid tot het belangrijkste feest op de Russische kalender onder Poetin.

( )

In tegenstelling tot Amerika en Europa was deze overwinning een succes; en de noodzaak om zich te verzetten tegen fascisme, met inbegrip van religieuze verscheidenheid, is de pijler van de hedendaagse Russische waakzaamheid. President Obama was bezig met het bezoeken van Hiroshima in Japan; echter, hij heeft de uitnodigingen afgewezen om de Dag van de Overwinning in Rusland te vieren. Van de "Grote drie" WOII-geallieerden dat het fascistische Duitsland en het Japanse imperium versloeg, heeft Rusland de meeste mensen opgeofferd om de nazi's te verslaan en Europa te redden. Rusland moet Europa misschien wel weer van zichzelf redden in de 21e eeuw.

( )

Terwijl de Russische president "vergeet het nooit"-ethiek ontwikkelt, lijkt de Amerikaanse president het nooit te onthouden. Inderdaad, Barack Obama schijnt betreffende de islamitische geschiedenis onwetend te zijn over de erfenis van ongewone culturen - evenals het verschil tussen een vriendelijke en dodelijke concurrentie. Als een liberaal zoals Roosevelt gemeenschappelijke zaak kon doen met Joseph Stalin, en een conservatief zoals Ronald Reagan zaken kon doen met Mikhail Gorbachev, hoe komt het dan dat een politieke voetnoot als Barack Hussein Obama geen zaken kan doen met Vladimir Putin?

Het gezicht van 21e eeuwse fascisme is een religieuze - en islamitische. Er is niet veel verschil tussen de seculiere en religieuze totalitarians. Dwang, terreur en wreedheid is wat ze gemeen hebben. Ach, Europa, met een mogelijke uitzondering van Brexit Engeland, lijkt te worden als het 20e eeuwse gedrag waardoor het nationaal-socialisme mogelijk werd. Herinner u dat Italië en Spanje gemeenschappelijk zaak met het fascisme gemaakt hebben. Frankrijk en België zakten als taarten in elkaar, en het meeste van Scandinavië stond Hitlers ongedierte toe om onbetwist de controle over te nemen. "Neutraliteit" in Europa vóór en tijdens de Tweede Wereldoorlog was een ander woord voor onderwerping. In het noorden was de smaak Quisling; in het zuiden heette de samenwerking Vichy. De EU en de NAVO zijn in hun defensie vandaag niet zo veel verder als toen ze flirtten met een soortgelijke historische dwaasheid.

De parallellen tussen het midden van vorige eeuw Europa en de vroege 21e eeuwse Europese Unie zijn moeilijk om niet meer te negeren. Eurocraten lijken geen idee te hebben over het gemeenschappelijke culturele of een gemeenschappelijke kinetische verdediging. Terroristen leven zij aan zij naast de vergeetachtig Belgen. De Europese Unie wil een vijfde colonne probleem oplossen door Turkije tot open grens te maken!

Op een dag zal het niet moeilijk zijn om te concluderen dat een dom Europa en een meedogenloos Mekka elkaar verdienen. In het verre verleden stond de islam aan de poorten van Wenen. Nu klopt de halve maan en het zwaard op de deuren van Westminster Abby. Als gezond verstand waarde had, zou de Europese Unie bankroet zijn.

Het verlies van een onwetend West-Europa zal zeker nieuwe mogelijkheden bieden voor nieuwe allianties. Gezien de endemische chaos en de agressie die afkomstig zijn vanuit de islamitische wereld, kunnen Rusland, China en de Verenigde Staten misschien wel de logische kern vormen voor een nieuwe "grote drie" in een alliantie tegen de 21e eeuw totalitarians. Een van de duidelijkste voordelen van een nieuwe mondiale militaire coalitie zou de economie zijn. In tegenstelling tot de NAVO met haar afhankelijkheid zullen de Chinezen en Russen zeker betalen op hun eigen manier.

Ironisch genoeg zijn China en Rusland reeds fiscale bondgenoten, voor zover beide een vriendelijke budget stimulans toestaan voor het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het is moeilijk de "enorme" defensiebudgetten van het Pentagon te rechtvaardigen bij de reële dreiging van de vijfde colonne-migranten en de terreur die in een Toyota rondrijdt.

Slechts één kandidaat voor de Amerikaanse presidentiële voorverkiezingen suggereert dat er in 2016 kleine oorlogen, strategieën en allianties op tafel komen. Moeilijk als het is om te voorspellen hoe een dergelijke discussie zou kunnen gaan, zou elke beweging in een nieuwe richting een verbetering zijn ten opzichte van het "nieuwe normale": de voorgekookte bedreigingen, bloeddorstige traagheid en suïcidale verzoeningspolitiek.


printen??? spaar papier en inkt.