www.wimjongman.nl

(homepagina)

Amsterdam, 20 april 2016

Dwing de politiek om zich aan de wet te houden!

Tot onze grote ontzetting heeft de Tweede Kamer gisteren met 75 stemmen (VVD+PvdA) versus 71 stemmen besloten zich niet aan de wet te houden. Een fundamentele ontsporing van onze democratie en onze rechtsstaat. De referendumwet bepaalt dat de uitslag van het referendum van 6 april “zo spoedig mogelijk” moet worden gevolgd óf niet gevolgd. Ófwel luisteren naar de bevolking en de ratificatiewet intrekken; ofwel niét luisteren en de ratificatie alsnog goedkeuren.

De politiek is dus nu aan zet en moet kleur bekennen: volgt men de geldige uitslag van het referendum of gaat men tegen de kiezers in. Maar in plaats daarvan wil premier Rutte nu in Brussel gaan “onderhandelen” om het associatieverdrag hier en daar “aan te passen”. Er dreigt nu weer hetzelfde te gebeuren als na het referendum van 2005: toen zei tweederde meerderheid “NEE” tegen de Europese Grondwet – waarna die er alsnog kwam, zij het onder een andere naam.

Forum voor Democratie gaat alles op alles zetten om de uitkomst van 2005 nu te voorkomen. Daarom spannen wij een Kort Geding aan tegen de Nederlandse staat. Ik heb dit vanavond uitgebreid toegelicht in het TV-programma EenVandaag. Hier kunt u deze uitzending terugkijken.

Tevens hebben wij vanmiddag Minister-President Mark Rutte via onze advocaten gesommeerd om uitvoering te geven aan zijn wettelijke verplichtingen.
Bron: Deze sommatiebrief vindt u hier.

Voor het voeren van deze rechtszaak schakelen we specialisten in van het prominente Amsterdamse advocatenkantoor Kennedy Van der Laan. Wij doen dit voor de Nederlandse democratie en voor u. Al onze activiteiten zijn onbezoldigd. Om de kosten van deze procedure te financieren zijn we een crowdfunding gestart.

Steun ons via de crowdfunding of doneer op onze bankrekening NL33INGB0006778174 t.n.v. Forum voor Democratie.

Laat de Nederlandse overheid en politiek niet wegkomen met deze onacceptabele ondermijning van onze democratie! Gezamenlijk kunnen we iets ondernemen!

Dank u wel.

Met vriendelijke groet,

Thierry Baudet

Voorzitter Forum voor Democratie


printen??? spaar papier en inkt.