www.wimjongman.nl

(homepagina)

Deze week op 'The Hal Lindsey Report'

15 januari 2016

2015 was een jaar van massale schietpartijen in de Verenigde Staten. En iedere keer als er zich een had voorgedaan, waren er twee dingen die er naadloos op volgden: President Obama riep van de daken op tot meer controle op wapenverkoop!

Praten over wapencontrole maakt dat de mensen ze willen hebben, nu het nog kan. Maar ze kopen ook geweren na de massale schietpartijen, omdat ze zich niet kwetsbaar willen voelen. En een pistool is het logische gereedschap om een schutter te stoppen.

Dat is de reden waarom de productie van wapenreus Smith & Wesson met 700% is gestegen sinds president Obama aan de regering kwam.

Massale schietpartijen maakt dat de mensen zich machteloos voelen. En dat gevoel van kwetsbaarheid maakt ze boos.

En die boosheid heeft het geweldige succes van de campagne van de Republikeinse miljardair Donald Trump voor het presidentschap aangewakkerd.

In het Republikeinse veld, dat begon met 17 belangrijke kandidaten, waaronder politieke veteranen die zeer succesvol waren geweest als gouverneurs en senatoren, stond hij al snel aan de top. En hij deed dat door de politieke correctheid uit het raam te gooien.

Trump zei dingen die mensen allang gevoeld hadden, maar te bang waren om het te zeggen. En toen hij die dingen zei, steeg hij in de peilingen, het maakte dat veel mensen opeens het gevoel hadden dat ze niet alleen stonden in hun frustratie. Het gaf hen de bevoegdheid om te spreken.

In 2015 gaf Donald Trump een stem aan de angst en woede die gevoeld wordt door miljoenen Amerikanen - aan de frustraties die de partij en de culturele lijnen gekruist hebben. In feite blijkt uit een nieuw onderzoek door Mercury Analytics dat 20% van de Democraten - niet de Onafhankelijken, maar de Democraten - zeggen ze oversteken en op Trump zouden stemmen.

Ik ga geen voorspellingen doen over toekomst en Donald Trump als kandidaat voor het presidentschap. Ik wees naar zijn succes als een illustratie van de diepe frustratie en machteloosheid die het gevoel is van een groot deel van het Amerikaanse publiek.

Maar zijn succes laat wel zien hoe dat soort frustratie ertoe kan leiden dat mensen zich snel naar onverwachte leiders kunnen keren.

In de eerste dagen van 2016 schudden de wereld-geldmarkten tot in de kern. Het probleem vertoonde zich voor het eerst in de zomer van 2015.

In de afgelopen jaren was China bezig met het opbouwen van productie-installaties met een snelheid die ongekend is in de geschiedenis van de wereld. Sterker nog, ze bouwden het te groot.

Hoewel de verkoop nog stijgt om zo hun groeiende schuld te dekken, heeft China nodig dat de verkoop zal stijgen. Dus in augustus 2015 verlaagden ze de waarde van hun munt, om hun producten goedkoper te maken voor mensen in andere landen.

Deze stap maakte veel landen van de wereld woedend. Dus beloofden ze dat niet meer te doen, om dan meteen die belofte weer te breken, en opnieuw. Maar het werkte niet. Hun aandelenkoersen blijven dalen.

Vanwege de situatie in China dreigt er nu een wereldwijde depressie. Hun BNP groeit nog steeds, maar slechts met de helft van de vroegere cijfers. En China's schuld is gestegen naar 282% van het BNP. Ter vergelijking, de schuld van Amerika is net iets meer dan 100% van het BNP.

Jezus zei dat de laatste dagen van dit tijdperk zullen worden gekenmerkt door epidemieën. In 2015 gonsde het in de wetenschappelijke/medische wereld over 'superbacteriën'. Dat zijn stammen van bacteriën die immuun zijn voor de moderne antibiotica.

Ik zou een heel programma van epidemieën kunnen noemen die zijn ontstaan ​​of die sterk gegroeid zijn in de afgelopen vijf jaar. Het is een prachtige vervulling van de profetieën van Jezus.

2015 zag ook een toename van het aantal aardbevingen op vreemde plaatsen, zoals in Oklahoma! En een verhoogd alarm in de wetenschappelijke gemeenschap over verschillende vulkanen op belangrijkste plaatsen in de wereld.

Op hetzelfde moment dat Jezus waarschuwde voor "pestilentiën" in de laatste dagen, voorspelde Hij ook dat er "oorlogen en geruchten van oorlogen zouden zijn," (Matteüs 24:6).

In Oost-Europa, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika, en in heel Azië, zijn er nu ofwel oorlogen of dreigingen van oorlog.

China is schaamteloos aan het uitproberen een ​​reactie uit lokken met zijn agressieve uitstapjes in de territoriale wateren van de vele andere landen die grenzen aan de Zuid-Chinese Zee. Die landen zijn te zwak om China alleen aan te kunnen, maar sommige van hen zijn Amerikaanse bondgenoten.

Toen 2015 eindigde, stegen de spanningen tussen India en Pakistan dramatisch, en Noord-Korea schrok de wereld weer op door aan te kondigen dat het een waterstofbom had getest.

In feite is nog een gemakkelijke manier om een ​​regio te vinden waar momenteel geruchten van de oorlog te vinden zijn, door een ​​kaart van de wereld te nemen en er een dart-pijl naar te gooien!

Reeds enkele jaren vertel ik over de catastrofe die zich aan het ontvouwen is in Syrië. In 2015 had de ramp weer nieuwe dieptepunten.

In augustus schatte de Verenigde Naties dat 250.000 mensen als direct gevolg van de Syrische burgeroorlog overleden waren. Maar liefst 4,5 miljoen hebben hun thuisland ontvlucht. Duizenden sterven van de honger in belegerde steden en dorpen.

Europa en de Verenigde Staten hebben er tienduizenden opgenomen. In feite begint de toevloed van vluchtelingen uit Syrië ongelooflijke problemen te veroorzaken in een aantal Europese landen. Maar dit probleem kan niet worden opgelost in de Verenigde Staten of Europa. Het kan alleen worden opgelost in Syrië. Als we echt de Syriërs willen helpen, moeten we onze inspanningen daar concentreren.

Dat is nu aanzienlijk ingewikkelder. In 2015 heeft Rusland een grote militaire aanwezigheid in Syrië ingebracht.

Hoewel Vladimir Poetin beweert dat Rusland er is om tegen ISIS te vechten, weet iedereen dat hij er is om het faillissement te voorkomen van de Syrische president Bashar al-Assad, en ter bescherming van de Iraanse bondgenoot. En hij lijkt daar te zijn op directe uitnodiging van de Iraanse generaal Qassem Soliemani, de commandant van de beruchte Iraanse Quds Force.

Hoewel Soliemani door de VN is aangewezen als een terrorist, en sancties hem verbieden om buiten Iran te reizen, reisde hij schaamteloos naar Rusland om Poetin te ontmoeten en de basis te leggen voor de Russische "invasie" van Syrië.

De Bijbel zegt dat in de aanloop naar de strijd van Armageddon, deze twee landen, Rusland en Iran, een massale aanval op Israël zullen leiden. Om hen daar te zien met elkaar, en hun geallieerde hoofdkwartier in een land dat ligt aan de Israëlische grens, moet een oproep tot waakzaamheid zijn voor alle christenen.

In 2015 bereidde Israël zich voor om om te gaan met de dodelijke existentiële bedreigingen, zoals Iran, dat ​​door het Westen werd toegestaan om zijn mars naar de nucleaire status te beginnen. Echter, het had ook te maken met een dramatische toename van "lone-wolf" terreuraanslagen, en met het toenemende aantallen botsingen op de Tempelberg.

Maar het plukte ook voordelen uit de recente aardgasvondsten. Premier Netanyahu voorspelde dat de vondsten Israël zullen veranderen in "een belangrijke internationale energie-kracht..."

In 2015 zwegen de kerken in Amerika toen de Hoge Raad oordeelde dat het homohuwelijk legaal is in alle 50 staten. De apostel Johannes vertelde het trieste verhaal van de heersers die in Jezus geloven, maar Hem niet beleden, omdat ze bang dat de Farizeeën hen uit de synagoge zouden zetten. Hij zei: "Ze hielden meer van de goedkeuring van mensen dan van de goedkeuring van God." (Johannes 12:43)

In Amerika wordt teveel waarde gehecht aan kerken met volle kerkbanken en collectezakken, meer dan aan de goedkeuring van God. En in andere delen van de wereld stierven in 2015 christenen een afschuwelijke dood, in plaats van op enigerlei wijze afstand te doen van Christus en Zijn Woord. Ze werden gekruisigd, onthoofd, geslagen, verbrand, gescheiden van hun families en hun tong uit hun mond gesneden, omdat ze weigerden Christus te verloochenen.

Zoals ik al zei vorige week, 2015 was een cruciaal jaar in het profetische eindtijdscenario. Het is verbazingwekkend hoe veel belangrijke gebeurtenissen zich hebben voorgedaan en hoeveel stukjes van de puzzel op hun plaats vielen.

Dat kan maar één ding betekenen: de terugkeer van Jezus Christus voor Zijn Kerk kan direct om de hoek staan. Bereid je voor!

Maranatha!

www.hallindsey.com or www.hischannel.com.
God Bless,
Hal Lindsey


printen??? spaar papier en inkt.