www.wimjongman.nl

(homepagina)

Jewish Home: Faalt Rechts in haar begeerte naar macht?

Door David Rubin | 26 februari 2016

David Rubin is voormalig burgemeester van Shiloh.

Is Jewish Home naar het midden verhuisd in een misplaatste zoektocht om haar kiezersbasis uit te breiden?

Na de aankondiging van de Minister van landbouw Uri Ariel (Jewish Home) dat hij voorstander is van de oprichting van een zeehaven in het Hamas terreurbolwerk van Gaza, moet men zich afvragen welke van zijn aanhangers hij probeert te sussen. Toegegeven, het hoofd van Jewish Home is ogenschijnlijk rechtser dan de Tekuma-factie met zijn vreemde verklaring door te zeggen dat dit voor de hand liggende wapen-smokkel-kanaal moet worden goedgekeurd door de IDF. Helaas geeft dit geen veilig gevoel, gezien de veel te talrijke linkse politieke standpunten door sommige top-generaals van de IDF.

Het meest verontrustend is, dat Ariels verklaring een storend patroon laat zien van zwakke beveiligingsgerelateerde posities die worden ingenomen door het Jewish Home-leiderschap. Na de omstreden verklaring van de IDF-stafchef door luitenant-generaal Gadi Eisenkot dat soldaten niet moeten schieten op tieners om zich te verdedigen bij een aanval op hen met een schaar, verdedigde partijleider en Minister van onderwijs Naftali Bennett Eisenkot op Channel 2 in het programma 'Ontmoet de pers' met het commentaar dat Eisenkot slechts de geweldsinstructies had herhaald dat soldaten "degenen moeten aanvallen die levens in gevaar brengen en niet degenen die geen levens in gevaar brengen." Zelfs als dit waar zou zijn, is dat nu echt wat de Israëli's verlangen om te horen van hun leiders in een tijd van dagelijkse terreuraanslagen, die veelal worden uitgevoerd door teenager moslimterroristen, soms met behulp van geweren, maar vaak met behulp van messen, rotsen, vuurbommen en ja, zelfs met een scherpe schaar die grote schade of erger kan toebrengen?

Waarom niet gewoon de waarheid bevestigen, en dat is dat het Israëls veiligheids- en politieke establishment ontbreekt aan verantwoordelijkheid om de veiligheid voor Israëlische burgers te herstellen. In plaats van degenen die dit gebrekkige beleid bevestigen te verdedigen, waarom niet de waarheid bevestigen, welke is dat de huidige aanvallen zo moeilijk zijn te stoppen juist omdat de huidige regels overdreven zijn voor het omgaan met vijandelijke terroristen die vermomd zijn als burgers, terwijl deze regels niet de Israëlische burgers beschermen. Genoeg met deze onzin over het IDF als "het meest morele leger". Er is niets moreels aan het toestaan dat Israëlische burgers vermoord en gewond worden met geïmproviseerde wapens. De leiding van de Palestijnse Autoriteit kennen onze "morele" zwakheden maar al te goed, en speciaal om die reden sturen ze vrouwen en tieners om aanvallen te lanceren met wapens die geen kogels hebben.

De Jewish Home, als de grootste rechtse partij in de regering, zou dit moeten begrijpen en stoppen met het verdedigen van de rechten van de vijand om Israëli's aan te vallen met messen en scharen. En als laatste, maar niet in het minst, het aan Hamas toestaan een zeehaven te bouwen, die uiteraard bedoeld is voor wapensmokkel, is een zelfmoordhandeling waarvoor de Jewish Home kiezers absoluut niet hebben gestemd.

Veel rechtse kiezers ondersteunden Jewish Home om het nationalistische stemmende blok niet te splitsen, maar deze steun werd niet verleend voor een zoektocht naar stemmen uit het midden. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat de Jewish Home aanhangers willen stemmen voor een kloon als Netanyahu-Ya'alon om zich te verontschuldigen voor het in Israël algemeen gehoorde geluid om eens terug te vechten. Bennett en Ariel kunnen beter wakker worden, voordat ze gaan zien dat hun nationalistische aanhangers op zoek gaan naar een rechts alternatief wanneer de verkiezingen naderbij komen.

Bron: Blog: David Rubin, Jewish Home: Failing the Right in the Lust for Power? - Arutz Sheva


printen??? spaar papier en inkt.