www.wimjongman.nl

(homepagina)

Het ontstaan van het beest-systeem: De grootste bank in Noorwegen heeft aangedrongen op de afschaffing van contant geld

Door Michael Snyder - 24 januari 2016

( )

De grootste bank in Noorwegen roept op tot een totale afschaffing van contant geld. Veel lokale bankafdelingen in Noorwegen werken al niet meer met contanten, maar dat is niet voldoende voor de DNB [De Noorse Bank]. Ze willen een algeheel verbod op het gebruik van contant geld, en ze verkopen dit als een manier om de criminelen en witwassers te verslaan. Maar tenslotte is de waarheid dat ze iedereen in de samenleving kunnen dwingen om gebruiken te maken van de banken en om bij bijna elke transactie kosten te kunnen berekenen. Dit is een agendapunt dat wordt gedreven door hebzucht, maar het kan ook de deur openen voor een grote tirannie. Helaas zien we deze agressieve stap in de richting van een geldvrije samenleving niet alleen in Noorwegen. Het gebeurt ook in Zweden, Denemarken en vele andere landen over de hele wereld. Het beest-systeem rijst op, en toch lijken maar heel weinig mensen erdoor gealarmeerd te zijn.

Toen ik voor het eerst vernam wat er in Noorwegen gebeurde, was ik volkomen verbijsterd. Ik heb voorouders die vandaar naar Amerika kwamen, en ik had geen idee dat dit daar gebeurde. De volgende informatie is afkomstig van The International Business Times:

Dat de grootste bank in Noorwegen heeft bij het land aangedrongen om te stoppen met contant geld, zo meldden lokale berichten vrijdag. Dit komt in de afgelopen jaren als een laatste stap in een land dat het voortouw heeft genomen voor de globale aanzet richting elektronisch geld, waarbij verschillende banken geen contant geld meer in hun filialen aanbieden. En sommige bedrijfstakken willen bezuinigen op het papiergeld.

Natuurlijk zal dit idee wordt verkocht als iets dat echt goed voor de Noorse samenleving zal zijn. DNB belooft dat het elimineren van contant geld de autoriteiten zal helpen met het achterhalen van criminele activiteiten en het witwassen van geld. Nog meer hierover van The International Business Times:

"Vandaag de dag zijn er ongeveer 50 miljard kronen in omloop en de (centralebank van het land) Noorse Bank kan slechts 40 procent van het gebruik beheren. Dat betekent dat 60 procent van het geld gebruik wordt buiten elk besturingselement. Wij zijn van mening dat dit te wijten aan zwart geld en het witwassen ervan," vertelde Trond Bentestuen, een DNB directeur volgens de lokale Noorse website VG.

"Er zijn zo veel gevaren en nadelen verbonden met contant geld, dat wij hebben besloten dat het moet worden afgebouwd," zo voegde hij eraan toe.

Maar naast het vangen van meer criminelen, zijn er vele andere redenen waarom regeringen echt van het idee van een geldvrije samenleving houden. Het zou ook betekenen dat er geen enkele financiële transactie meer aan een belastingsysteem zal ontsnappen. En het zou ook kunnen nagaan en bijhouden en controleren alles wat we doen, heel nauwkeurig.

En de banken zouden absoluut dolblij zijn met een geldvrije samenleving. Elk lid van de samenleving zou worden gedwongen om het systeem te gebruiken. Het gaan naar de bank zou worden weggenomen, en elke keer als we onze kaarten gebruiken, innen zij een vergoeding.

Daarnaast zou er absoluut geen ontkomen meer zijn aan de banken-bail-in die in Europa zal komen. Als er geen manier is om uw geld aan het systeem te onttrekken, zal er ook geen manier zijn om het soort van diefstal te voorkomen dat nu al is geïnstitutionaliseerd door de Europese autoriteiten. Ik wijs op de gloednieuwe bail-in regels die van kracht zijn geworden in Europa op 1 januari 2016, zie een vorig artikel...

Als u een bankrekening hebt, waar dan ook in Europa, moet u dat artikel te lezen. Op 1 januari 2016 zal effectief een nieuw borgsysteem (bail-in) voor alle Europese banken ingaan. Dit nieuwe systeem is gebaseerd op de bail-ins van de Cyprus banken, waar we getuige van zijn geweest een paar jaar geleden. Zoals u zich zult herinneren, werd geld afgenomen van hen die meer dan 100.000 euro op hun bankrekeningen hadden staan ten behoeve van een bail-out van de banken. Nu gaan ze deze exact zelfde principes, die werden gebruikt in Cyprus, toepassen voor geheel Europa.

Helaas zijn wij nu getuige van een belangrijke opmars naar een geldvrije maatschappij over de hele planeet.

Het gebeurt in China, in India, en in heel Europa. In feite verboden sommige Europese landen reeds contante transacties boven een bepaald niveau. Hier van slechts een paar voorbeelden:

Zoals ik over eerder geschreven heb, contante transacties van meer dan 2.500 euro zijn reeds verboden in Spanje, waarbij Frankrijk en Italië alle transacties in contanten hebben verboden van meer dan 1.000 euro.

Beetje bij beetje wordt het contante geld uitgeroeid, en wat we tot nu toe hebben gezien, is slechts het begin. 417 miljard aan girale transacties werden uitgevoerd in 2014. En het definitieve aantal voor 2015 zal naar verwachting veel hoger worden.

Natuurlijk blijft het epicentrum voor de overgang naar een geldvrije samenleving beperkt tot Noord-Europa.

Denemarken is voornemens om het contante geld volledig uit te roeien in het jaar 2030. En de overgang naar een geldvrije samenleving is in Zweden nu al bijna voltooid.

Wist u dat 95 procent van alle detailhandelsverkopen in Zweden zonder contant geld is? En wist u dat de regering van Denemarken een gesteld doel heeft "het contante geld uit te roeien" tegen het jaar 2030? Over de hele wereld zien we een meedogenloze opmars naar een geldvrije samenleving, en nergens is dit meer waar dan in Noord-Europa. In Zweden zijn honderden bankkantoren die niet langer contant geld accepteren of uitgeven. En duizenden ATM-machines zijn permanent verwijderd. Op dit punt nemen biljetten en munten nog slechts 2 procent van de Zweedse economie voor hun rekening. En vele winkels nemen niet langer geld aan. Het idee van een echte "girale samenleving" werd ooit beschouwd als sciencefiction, maar nu wordt ons verteld dat het "onvermijdelijk" is> En de autoriteiten dringen erop aan omdat het hen in staat stelt criminelen, drugskoeriers, terroristen witwassers en fiscale ontduikers te dwarsbomen. Maar wat zullen wij opgeven in dit proces?

Het potentieel voor tirannie is wat mij meer dan wat ook bezorgd maakt.

Stel je een wereld voor waarin je niet kunt kopen, verkopen, een baan krijgen, of een bankrekening openen zonder deel te nemen aan "het systeem".

Als u kiest om niet mee te doen, hoe kunt u overleven met uw familie?

En het zou het ook veel te gemakkelijk maken voor een regering om voorwaarden in te stellen voor deelneming aan het systeem. Bijvoorbeeld, ze zouden het illegaal kunnen maken om te verkopen aan iedereen zonder de juiste vorm van identificatie, of een vorm van een loyaliteits-eed voorschrijven als voorwaarde voor een inschrijving.

De strijd tegen contant geld is een directe aanslag op de fundamentele vrijheid en de zelfstandigheid die wij vandaag de dag genieten. Ze kunnen ons beloven dat een geldvrije samenleving ons leven vandaag beter zal maken, maar voor morgen ben ik bang dat het de deur naar tirannie zou kunnen openen, en dat op een niveau waar de meesten van ons zelfs nooit aan zouden hebben gedacht.

Bron: The Beast System Arises: The Largest Bank In Norway Calls For The Elimination Of Cash


printen??? spaar papier en inkt.