www.wimjongman.nl

(homepagina)

Waarom Noord-Korea en China bedreigen? Zou Obama een oorlog beginnen om in functie te blijven?

Door Michael Snyder - 7 maart 2016

Probeert Barack Obama een oorlog te beginnen, en zal hij deze oorlog gebruiken als een excuus om in functie te blijven zodra zijn termijn verstreken is? Aan het einde van zijn tweede ambtstermijn begint Obama zeer agressief te worden naar de rest van de wereld toe. Hij maakt China gewoon verontwaardigd door een vliegdekschip te laten varen langs de betwiste eilanden in de Zuid-Chinese Zee. Hij is Noord-Korea aan het provoceren door het simuleren van een invasie in dat land tijdens een militaire oefening die meer dan 300.000 troepen omvat. Hij schaart zich achter Saoedi-Arabië en Turkije als deze stappen zetten waarmee heel goed een Derde Wereldoorlog kan beginnen in het Midden-Oosten. Als een oorlog is begonnen, zou dat het excuus kunnen zijn dat Obama nodig heeft om zijn noodbevoegdheden uit te vaardigen, die eventueel ook de mogelijkheid geven tot het opschorten van de verkiezingen die gepland zijn voor november.

Ik weet dat dit alles een beetje bizar klinkt, maar het zou helpen het extreem agressieve gedrag van Obama in de laatste tijd te verklaren.

Waarom bijvoorbeeld riskeert het VS leger een groot incident op het Koreaanse schiereiland?

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un is ongeveer paranoïde als ze komen, en hij is zeer verontrust over de enorme militaire oefening die van start gaat in Zuid-Korea. Meer dan 300.000 troepen verzamelen zich voor wat wordt genoemd de grootste militaire oefening in de geschiedenis van dat land.

Naar verluidt willen Amerikaanse en Zuid-Koreaanse troepen een invasie in Noord-Korea simuleren en in de praktijk oefenen hoe de Noord-van Korea massavernietigingswapens te elimineren.

In antwoord op deze "oefeningen" heeft Kim Jong-Un zijn kernwapens op stand-by gezet, voor een 'gebruik op elk moment'. En hij waarschuwt dat Noord-Korea die kan lanceren in een "preventieve en offensieve nucleaire aanval"...

Noord-Korea heeft gewaarschuwd dat het een "preventieve en een offensieve nucleaire aanval" zou doen in reactie op de gemeenschappelijke Amerikaanse-Zuid-Koreaanse militaire oefeningen die maandag zijn begonnen.

Het nieuws werd aangekondigd in een verklaring door de National Defense Commissie van Noord-Korea en gepubliceerd in het door de staat gerunde Korean Central News Agency.

"Aangezien de gezamenlijke militaire oefeningen die worden opgevoerd door de vijanden, worden beschouwd als de meest onverholen kernoorlog-oefeningen die erop gericht zijn om inbreuk te maken op de soevereiniteit van de Democratische Volksrepubliek Korea, zal de militaire tegenactie ook een meer preventieve en offensief nucleaire aanval zijn om hen het hoofd te bieden," zo gaf de verklaring te lezen.

Het kan me niet schelen hoe gek iemand is – maar als ze kernwapens hebben en dreigen om de Verenigde Staten te raken met een preventieve nucleaire aanval, dan wordt ik gealarmeerd.

Onthoud dat Noord-Korea beweert in januari met succes een waterstofbom te hebben getest. En de Noord-Koreanen hebben met succes een satelliet in een baan in de ruimte gebracht met een lancering in februari.

De Noord-Koreanen haten ons absoluut. In feite is de haat voor de Verenigde Staten een van de pijlers van hun samenleving. Ik weet dat het vreemd klinkt voor veel Amerikanen, maar het is waar. Als je het geloven mag, wordt elk jaar gedurende een hele maand de haat voor Amerika gevierd.

Spanningen op het Koreaanse schiereiland lopen zeer hoog op, en een enkele waterstofbom kon potentieel miljoenen mensen doden.

Dus waarom dat risico nemen voor een incident?

Waarom Noord-Korea meer provoceren dan nodig is?

De Obama-regering heeft inmiddels China geprovoceerd in de Zuid-Chinese Zee.

Ja, daar is een probleem toen China de controle nam over enkele belangrijke eilanden, zoals de Spratly en Paracel eilanden. Maar er zijn andere manieren voor deze crisis, in plaats van te proberen aan te tonen hoe sterk je bent.

Vorige maand heeft China luchtdoelraketsystemen ingezet op de betwiste eilanden. Obama's reactie was om een vliegdekschip langs de eilanden te laten varen om te zien of China zou beginnen met erop te schieten. De volgende informatie is afkomstig uit een artikel over dit incident dat werd gepost door De Navy Times:

De US Navy heeft een kleine armada naar de Zuid-Chinese Zee gezonden.

De carrier John C. Stennis, twee kruisers en twee torpedojagers en het vlaggenschip van de 7e vloot hebben in de betwiste wateren gevaren in de afgelopen dagen, volgens militaire ambtenaren. De carrier aanvalsgroep is het nieuwste betoon van kracht in de gespannen regio, met de VS die beweert dat China de regio aan het militariseren door het bewaken van zijn buitensporige territoriale aanspraken.

De Stennis wordt in de regio vergezeld door de kruisers Antietam en de Mobil Bay, en de torpedobootjagers Chung-Hoon en Stockdale. Het commandoschip de Blue Ridge, is het drijvende hoofdkwartier van de in Japan gebaseerde 7e vloot, en is ook in het gebied onderweg voor een bezoek aan een haven in de Filippijnen. De Stennis is ingezet vanaf de staat Washington op 15 januari.

Willen wij echt in oorlog gaan met China over deze eilanden?

De eerste keer dat een militair vaartuig door die wateren voer was nadat China de eilanden had geclaimd, toen een door de staat gerunde Chinese krant stoutmoedig verklaarde dat China "niet bang is om een oorlog met de VS te strijden in de regio".

De meeste Amerikanen beseffen dit niet, maar onze relatie met China gaat snel bergafwaarts. En er is meer dan alleen de Zuid-Chinese Zee. Maar zonder twijfel is dit een belangrijk geschilpunt wat betreft de Chinese overheid.

Op hetzelfde moment komen we steeds dichter bij een Derde Wereldoorlog die uit kan barsten in het Midden-Oosten. Vorige maand ontmoetten de ministers van defensie uit 49 verschillende landen elkaar in Brussel om een grond-invasie in Syrië te bespreken, en sinds die tijd zijn er massa's aan troepen in het noordelijke Saoedi-Arabië en Zuid-Turkije.

Als er een grondinvasie in Syrië zal plaatsvinden, dan zou het doel zijn om naar Damascus te gaan en het regime van Assad weg te nemen. Dat zouden de "coalitie-troepen" in direct conflict brengen met Iran, Hezbollah en vooral de Russen. Dat zou heel makkelijk de vonk kunnen zijn om de Derde Wereldoorlog te ontsteken. Maar Saoedi-Arabië, Turkije en hun bondgenoten zullen nooit gaan zonder de directe toestemming van de Obama-regering.

Barack Obama heeft niet het uitbarsten van al deze brandhaarden nodig om zijn noodbevoegdheden uit te roepen.

Hij moet er gewoon één van hen hebben.

In de gehele Amerikaanse geschiedenis hebben presidenten altijd noodbevoegdheden gehad, maar sinds 9/11 zijn deze bevoegdheden sterk uitgebreid. Gegeven de juiste omstandigheden kan een Amerikaanse president nu in wezen zichzelf (of haarzelf) tot een dictator verklaren voor de duur van de crisis.

Natuurlijk zal het woord "dictator" nooit daadwerkelijk worden gebruikt, maar dat zou wel de realiteit van de situatie zijn.

En als we dan een "nationale noodsituatie" hebben, die slecht genoeg is, dan zou Barack Obama de machtiging hebben om de komende verkiezingen uit te stellen of op te schorten.

Laten we hopen en bidden dat het niet gebeurt. Maar de waarheid is eigenlijk dat een dergelijk scenario wel zou kunnen plaatsvinden. Waar we nu over de hele wereld getuige van zijn is hopelijk niet een poging van Obama tot een kunstmatige vervaardiging van zo'n crisis. Laten we hopen en bidden dat wanneer zijn tijd om is, dat Obama bereid is om keurig met pensioen te gaan.

Bron: Why Threaten North Korea And China? Would Obama Start A War To Stay In Office?


printen??? spaar papier en inkt.