www.wimjongman.nl

(homepagina)

Turkije en Iran kwamen zojuist overeen om de vredebemiddelaars te spelen - (Maak je klaar voor het zevenjarige valse vredesverdrag)

7 april 2015 - door Walid Shoebat

De twee regionale machten, Turkije en Iran ontmoeten elkaar vandaag met de aankondiging dat het 'vrede is in onze tijd', en een groot tijdperk voor 'overeenkomsten'. Het nieuws van gisteren zei dat Turkije en Saudi-Arabië tegen verenigden tegen Iran met betrekking tot Jemen. Wij zeiden dat Turkije zich morgen met Iran tegen Saoedi-Arabië zal verenigen. Vandaag is het al deze "morgen".

Vorig jaar schreven wij: "We kunnen al zien, zoals wij voorspelden op Shoebat.com, dat Turkije en Iran zich zullen verenigen, ondanks hun meningsverschillen over Syrië, ondanks dat er een sjiitische-soennitische verdeeldheid is in de regio." En vandaag: daar is Erdogan met Rouhani om op hun manier hun huwelijk te verwerkelijken in het Saadabad paleis in Teheran, direct na de recente scheiding van Erdogan's oude minnaar, Saoedi-Arabië, die haar afgezant per vliegtuig stuurde, de kroonprins van Saoedi adjunct en Minister van Binnenlandse Zaken Prins Mohammad bin Nayef al-Saoed, net voordat Erdogan een nieuw huwelijk aanging met Rouhani.

De Prins was natuurlijk aan het bedelen om aandacht, aangezien Erdogan's oude minnaar, Saoedi-Arabië, angst heeft dat hij de ene na de andere minnaar gaat afschaffen. Nu staan de twee nieuwe geliefden hand in hand, en concentreren zich op het stoppen van de verdeling tussen sjiieten en soennieten, terwijl ze zichzelf uitroepen tot de vredestichters in de regio. Alles gaat precies zoals het is voorzegd.

Terwijl analisten dachten dat de sjiitische soennitische kloof zou leiden tot een breuk tussen Turkije en Iran (ze denken nog steeds op die manier), zegt de Bijbel dat deze twee zich zullen verenigen (Ezechiël 38, Openbaring 13). De Bijbel wint het opnieuw en de analisten verliezen het. Het volgende komt uit het Turkse Hurriet Daily News:

Turkije en Iran "moeten samenwerken om het bloedvergieten te stoppen"

TEHERAN/ANKARA

Iran's President Hassan Rouhani schudt de hand met de Turkse President Recep Tayyip Erdogan (R) tijdens een officiële welkomstceremonie na de aankomst van laatstgenoemde bij het Saadabad paleis in Teheran op 7 april 2015, voor een officieel eendaags bezoek aangezien de twee landen elkaar bekritiseerden in de afgelopen weken over hun beleid in de regio. AFP Photo

De Turkse President Recep Tayyip Erdoğan heeft gezegd dat Turkije en Iran "de bemiddelingsrol moeten spelen" in de conflicten in Irak en Syrië, terwijl hij ondertussen ook klaagde over de hoge prijs van het aardgas dat Turkije invoert uit het buurland.

Tijdens een gezamenlijke persconferentie met Iraanse President Hassan Rouhani in Teheran op 7 april zei Erdoğan: "Geschiedenis en cultuur is afgeslacht in Irak," en overwoog dat meer dan 100.000 mensen zijn omgekomen in Irak en ten minste 300.000 mensen in Syrië.

"Ik kijk niet naar de richting. Het gaat mij er niet om wie gedood is, sjiitischen of soennitischen. Wat mij zorgen baart is de moslims," zei Erdoğan tijdens zijn eendaagse bezoek aan het naburige land, eraan toevoegend dat Iran en Turkije moeten bemiddelen tussen de strijdende partijen en erop hopen een resultaat te verkrijgen.

"We moeten een einde maken aan dit bloedvergieten en dit doden," zei de President.

Erdoğan en Turkije hebben een door de Saoedi's geleide militaire campagne gesteund tegen de Houthi-opstandelingen in Jemen. Teheran ondersteunt de sjiitische Houthis en Erdogan's opmerkingen met betrekking tot de situatie in Jemen had sommige Iraanse ambtenaren boos gemaakt.

"Wij geloofden beiden dat het noodzakelijk is voor ons om te zorgen voor een einde aan de oorlog en het bloedvloeien in Jemen, en wel zo spoedig mogelijk," zei Rouhani.

Over de ontmoetingen tussen Turkse en Iraanse delegaties, zei Rouhani: "We zijn overeengekomen dat er geen tolerantie is voor instabiliteit of wantrouwen in de betrekkingen tussen de twee landen."

De twee presidenten tekenden acht overeenkomsten en benadrukten de noodzaak van meer economische samenwerking, terwijl Erdoğan zei dat de twee landen ver achterbleven bij de doelstelling van het verhogen van de handelsvolume tot 30 miljard dollar per jaar.

Handel tussen de twee landen bedroeg ongeveer 14 miljard dollar in 2014.

Hij zei ook dat Turkije en Iran moeten beginnen met handelen in hun eigen valuta in plaats van dollars of euro's, om een onvoorspelbare buitenlandse omwisseling te voorkomen, en hij klaagde over de prijs van aardgasinvoer uit Iran.

"Op dit moment kopen we het duurste gas uit Iran," zei de President. "We willen niet op dit punt zijn. We moeten dit terugbrengen tot een meer geschikt niveau."

Erdoğan werd vergezeld door zes ministers van het kabinet van Minister-president Ahmet Davutoğlu.

Minister van buitenlandse zaken Mevlüt Çavuşoğlu, Minister van economie Nihat Zeybekci, douane en Minister van handel Nurettin Canikli, Minister van energie Taner Yıldız, cultuur en toerisme Minister Ömer Çelik en Minister van ontwikkelingssamenwerking Cevdet Yılmaz namen alle deel aan de reis.

 

Saudi adjunct kroonprins en interieur Minister Prins Mohammad bin Nayef al-Saoed

Erdoğan ontving de Saudische adjunct-kroonprins

Erdoğan ontving de Saudische adjunct-kroonprins en Minister van Binnenlandse Zaken Prins Mohammad bin Nayef al-Saoed in een langdurige vergadering, vóór zijn vertrek voor een officieel bezoek aan Teheran.

Bin Nayef's bezoek was niet aangekondigd op de dagelijkse agenda van Erdoğan, die regelmatig geplaatst wordt op de officiële website van het presidentschap van de Republiek Turkije.

Vergezeld door een delegatie kwam de bezoekende afgevaardigde kroonprins in de Turkse hoofdstad aan om ongeveer 6 uur op 6 april, zo meldde het door de staat gerunde Anadolu agentschap. Het agentschap merkte op dat de delegatie, toen die naar Turkije kwam, reisde met Bin Nayef's privé-vliegtuig, en werd verwelkomd door de Minister van Binnenlandse Zaken Sebahattin Öztürk op de luchthaven.

Later op de avond van 6 april meldde Anadolu kort van de ontmoeting tussen Erdoğan en Bin Nayef, die plaatsvond in het voormalige presidentiële paleis, wat een uur en 40 minuten duurde.

Deze verrassende vergadering kwam enkele uren vóór Erdogan's geplande bezoek aan het naburige Iran op 7 april, ondanks de recente spanningen tussen Ankara en Teheran over de operatie van het bombarderen van Jemen onder leiding van de Saoedi's.

Tot zover het verslag in de krant.

Terwijl Saoedi-Arabië zenuwachtig was dat haar belangrijkste minnaar, Turkije, bereidt was op een bepaald moment hen zou verlaten voor Iran, om haar met een atoombom weg te vagen, is hun een vals vertrouwen gegeven door Erdogan, die beloofde dat hij Iran zou temmen, het andere beest, die hen uiteindelijk toch zal verkrachten en verbranden.

Erdogan, in zijn islamitische geloof, in tegenstelling tot Prins Faisal bin Fahad's Wahabisme, dat het bidden bij graven verbiedt, heeft een dergelijke praktijk niet. Hier zien we Erdogan zelfs bidden bij Khomeini's graf. Saudi zou zeer boos zijn:

We schreven eerder ook: "Er is geen twijfel dat een verschuiving en confederatie-opbouw plaatsvindt, maar voor het laatste hoogtepunt zal Perzië, zijn vijand, bondgenoot moeten worden met Turkije, ondanks de sjiitisch-soennietische scheiding die zich later op de bergen van Israël weer zal ontrafelen. Dit herstel is onwaarschijnlijk dat het gebeurt, voordat eerst een valse vredesverdrag is vastgesteld. Het is dan dat de focus zal verdraaien door zowel de Soennitische en Shiitische coalitie naar vervolging van zowel de Kerk als Jeruzalem, wat sommige Arabische Staten zal uitsluiten: "En er verscheen een ander teken in de hemel. En zie: een grote vuurrode draak met zeven koppen en tien horens. En op zijn koppen zeven diademen" (Openbaring 12:3). In Ezechiël 38 zijn zowel Perzië als Mesech en Tubal (Klein-Azië-Turkije) betrokken, evenals Libië en Egypte (Ezechiël 30), in een "verbond"."

Zoals we eerder vermeldden:

"Dus wil Turkije de VS vervangen en de vredestichter worden in de regio. Turkije wil degene zijn die de schoten lost en aanspraak kan maken op de verloren zetel van het kalifaat, wat de regels stelt voor heel de islamitische wereld vanuit Istanbul. Jemen is geen Turkse buitenlandse beleidsprioriteit. Ankara houdt ervan een bemiddelaar te zijn, maar niet om een partij te zijn in deze crisis. Dus wat wil dit ons zeggen? Zoals wij al jarenlang zeiden: Turkije weigert om mee te doen in de soennitische vs. sjiitische oorlog om verschillende redenen. Ten eerste: Teheran en Ankara zijn van plan om de omvang van hun handel met Iran te verhogen en gaan dit jaar voor een 30 miljard dollar deal. Het gepraat is allemaal voor de show. Het is niet alleen Jemen dat een kwestie is, maar in Syrië heeft geen van beide landen zich bereid verklaard om haar positie te wijzigen, en de vriendschap is er nog steeds, terwijl Iran niets doet om Turkije onder druk te zetten betreffende Syrië; en Turkije helpt Iran met het versterken van zijn uraniumverrijking." - Lees er meer over en besteed er ondertussen nauwe aandacht aan, als een van de weinigen die hun lampen gevuld met olie houden. Het is nu geen tijd om te slapen.

Overweeg ook de ernstige kwestie van de christelijke vervolging die toenemen zal, terwijl we zien dat deze gebeurtenissen zich ontvouwen. Wij werken aan een zeer effectieve missie in het redden van mede-christenen. Wij zijn een unieke organisatie die christenen wil redden - hoofdzakelijk in Pakistan - die leven onder het moslimjuk met het bakken van bakstenen in ovens onder de brandende zon. Christenen in Pakistan worden ook verbrand in ovens.

"Bewaar voor uzelf geen schatten op aarde, waar mot en ongedierte ze kunnen vernietigen, en waar dieven inbreken en ze stelen".

Bron: Turkey And Iran Just Agreed To Play The Peace Brokers (Get Ready For The Seven Year False Peace Treaty) - Walid Shoebat

printen??? spaar papier en inkt.