www.wimjongman.nl

(homepagina)

Duitsland overgave aan de radicale islam

door Vijeta Uniyal - 10 september 2015

Nu de moslim-migratie op gang is gekomen om voor altijd de Duitse en eventueel de Europese demografie te veranderen, is Duitsland zich aan het klaar maken voor een nieuwe uitdaging - namelijk níet door het integreren en assimileren van jonge moslims in een vrije en democratische westerse samenleving, maar door de religieuze opvoeding van de volgende generatie van Duitse moslims te overhandigen aan de islamitische radicalen.

Erger nog, de Duitse autoriteiten zien er geen probleem in dat dat gebeurt.

Met een Duitsland dat naar verwachting 800.000 migranten zal ontvangen - vooral moslims - alleen al dit jaar, en miljoenen meer die staan te wachten om de onbewaakte grenzen van Europa over te steken, zal de moslimbevolking in Duitsland een historische stijging te zien geven van het huidige aantal tot bijna 6 miljoen. Verschillende Duitse staten, waaronder Beieren, Hessen en Noordrijn-Westfalen hebben 'Islamitische Studies' op hun openbare scholen. De deelstaat Hessen is de eerste in Duitsland die islamitisch onderwijs op openbare scholen aanbiedt, met religieus onderwijs al vanaf het eerste leerjaar.

Het geven van religieuze en morele instructie aan jonge kinderen klinkt misschien als een goed idee, maar niet voor de inhoud van het nieuw geschreven islamitische curriculum en de invloed van de islamitische elementen bij de werving van docenten.

Op het schrijven van schoolboeken wordt toegezien door de Turkse Islamitische Unie voor Religieuze Zaken (DITIB). In een overeenkomst tussen de deelstaat Hessen en DITIB zal die organisatie een belangrijke rol spelen bij het vaststellen van het curriculum, de keuze van de docenten, en het toezicht op het islamitisch godsdienstonderwijs. De organisatie blijkt uit te gaan van een soortgelijke rol in verscheidene andere belangrijke Duitse staten.

DITIB is de grootste islamitische organisatie in Duitsland en beheert een aantal prominente moskeeën. De groep is sterk afhankelijk van de Turkse regering voor de financiering ervan, en onderhoudt nauwe banden met de islamitische partij van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, de AKP.

Het nieuwe samengestelde islamitische curriculum voor openbare scholen in Hessen is onder sterke controle gekomen. Een onafhankelijk rapport, uitgevoerd door Abdel-Hakim Ourghi, die aan het hoofd staat van de faculteit voor de Islamitische Theologie en Religiewetenschappen aan de universiteit van Freiburg van Onderwijs, heeft scherpe kritiek op het curriculum.

Volgens een artikel in Die Welt, heeft Ourghi, een vooraanstaande moslimgeleerde, een verhoogde bezorgdheid over de activiteiten van DITIB en andere conservatieve islamitische organisaties in Duitsland. "Niemand weet precies wat er werkelijk gebeurt in islamitische lessen in de Duitse basisscholen," zegt hij. In zijn beoordeling is de conservatieve Islam, die dominant is in Duitsland, niet in staat om kritisch na te denken over hun verleden

Volgens het rapport van Ourghi's, voldoen de schoolboeken niet aan een "confrontatie met de problematische verzen van de Koran". Het rapport zegt ook dat het curriculum faalde in haar belangrijkste doel - de integratie van moslims in de Duitse samenleving - zoals het ook niet voldoet om het "islamitische geloof van de studenten te verzoenen met de realiteit van de westerse samenleving" waarin ze leven.

Geconfronteerd met dit vernietigende rapport, verwierp de Hessische minister van Onderwijs en Cultuur, Alexander Lorz, de beschuldigingen en noemde het Hessische islamitisch onderwijs een "succes".

Ondertussen, en ondanks de houding van Lorz, weten de jonge Duitse moslims uit zijn staat de weg te vinden naar Syrië en Irak om de gelederen van de Islamitische Staat (ISIS) te versterken. En ondanks DITIB's reguliere lippendienst bij het aan de kaak stellen van de terroristische organisatie, ontvangt de Islamitische Staat een continue stroom van nieuwe rekruten uit de door de DITIB gerunde moskeeën.

Volgens een recent onderzoeksrapport van het Duitse nieuwsmagazine Focus, is een DITIB beheerde moskee in Keulen een belangrijke basis in Duitsland voor de Turkse geheime dienst, de MIT. Dit inlichtingenteam verzamelt niet alleen informatie over de tegenstanders in Duitsland van de Turkse president Erdogan, maar onderhoudt ook een lokale "tuig-groep" om "harde straffen" uit te delen aan Turkse dissidenten in Duitsland.

( )

De Centrale Moskee van Keulen wordt gebruikt als een belangrijke uitvalsbasis in Duitslnd voor de Turkse geheime dienst, terwijl ze een lokale "thug squad" [tuig-groep] hebben om "harde straffen" te geven aan Turkse dissidenten in Duitsland. (Afbeelding bron: © Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons)

Door het legitimeren van extremistische groepen zoals het DITIB als de enige legitieme vertegenwoordigers van de islam binnen de Duitse moslimgemeenschap heeft de Duitse regering de echte stemmen voor de hervorming en dissidentie binnen de moslimbevolking gemarginaliseerd.

Deze moedige dissidente islamitische mannen en vrouwen worden aan zichzelf overgelaten onder bedreigingen en intimidatie, terwijl de regering bezig is met het sussen van de zelfbenoemde leiders van het geloof.

De vruchten van de vrijheid die genoten wordt door de Duitsers vandaag de dag in Duitsland, verspilt men in de eerste plaats. Elk stukje van deze kostbare vrijheid werd betaald met bloed - van de stranden van Normandië tot aan de stoepen van het getto in Warschau - vaak meter voor meter met blote en bloedige vuisten.

Alsof de geschiedenis de cirkel rond heeft gemaakt, in een tijdsbestek van minder dan een eeuw, plooien de Duitse staatsinstellingen opnieuw bij de aanblik van een georganiseerde bende fascisten.

Vijeta Uniyal is een actualiteitenprogramma analiste in Duitsland

Bron: Germany's Appeasement of Radical Islam


printen??? spaar papier en inkt.