www.wimjongman.nl

(homepagina)

De paus zegt: Dit kerstmis is een 'schertsvertoning' en voor sommige mensen: 'Het hun laatste zal zijn'

Door Michael Snyder - 22 december 2015

( )

Paus Franciscus zegt een heleboel vreemde dingen. Ik denk niet dat welke andere paus in de geschiedenis ooit Kerstmis een "schertsvertoning" heeft genoemd of gesuggereerd heeft dat voor veel mensen deze kerst wel eens hun "hun laatste kan zijn". Wat in de wereld zou de oorzaak zijn dat Paus Franciscus een ​​dergelijke onheilspellende toon laat horen? Zonder twijfel zal de leider van de grootste religieuze organisatie in de wereld wel bekend zijn met informatie die niet beschikbaar is voor gewone mensen zoals u en ik? Zou het mogelijk zijn dat hij zich bewust is van iets dat komt, en wat het leven op deze planeet drastisch gaat veranderen? Wat we wel weten is dat onze wereld steeds instabieler wordt. Wereldoorlog III dreigt elk moment los te barsten in het Midden-Oosten, het aantal terroristische aanslagen over de hele wereld blijft toenemen, het aantal aardbevingen blijft stijgen, reuze scheuren openen zich in de grond over de hele wereld, en we duiken snel in een nieuwe wereldwijde financiële crisis. Er is zeker veel om bezorgd over te zijn, maar wat maakt dat de paus zo somber is dat hij Kerstmis een "schertsvertoning" noemt?

Een van de belangrijkste redenen waarom de paus is zo totaal ontmoedigd is, is vanwege de oorlog die gaande is over de hele planeet op dit moment. Hij sprak in het kader van oorlog in deze recente verklaring dat Kerstmis "een schertsvertoning" is.

Paus Franciscus heeft in een preek verklaard dat Kerstmis dit jaar een "schertsvertoning" zal zijn, omdat "de hele wereld in oorlog is".

De toespraak van de paus in het Vaticaan kwam na de terreuraanslagen in Frankrijk, die het leven van 129 mensen eiste. En een Russisch vliegtuig werd gebombardeerd en tientallen mensen werden gedood in een dubbele zelfmoordaanslag in Libanon.

Sprekend tijdens de mis in de Casa Santa Maria, zei hij: "We staan vlak voor Kerstmis. Er zullen lichten zijn, heel veel, verlichte bomen, zelfs kerststallen - allemaal uitgedost - terwijl de wereld nog steeds een oorlog aan het voeren is."

"Het is allemaal een schertsvertoning. De wereld heeft de weg naar vrede niet begrepen. De hele wereld is in oorlog. "

En wat hij heeft gezegd is feitelijk waar. Oorlogen en burgeroorlogen breken uit over de hele planeet, en al dit geweld dreigt uit de hand te lopen terwijl we 2016 naderen.

Bij een andere gelegenheid ging Paus Franciscus zelfs zo ver om te stellen dat we nu derde wereldoorlog al hebben bereikt.

"Zelfs vandaag de dag, na de tweede mislukking van een nieuwe wereldoorlog kan men misschien spreken van een derde oorlog, één die in stikjes worst uitgevochten, met misdaden, moordpartijen, vernietiging."

Is de Derde Wereldoorlog dan al begonnen?

Ik weet niet of ik zo ver zou gaan, maar ik denk dat we zeker op de weg zijn in de richting ervan.

De recente uitspraken van paus Franciscus die ik al met u heb gedeeld, waren bizar genoeg, maar dan, slechts een paar dagen geleden, voegde hij deze kanjer aan de lijst toe.

De paus, die 79 wordt op 24 december, heeft zijn opvattingen dit weekend uitgewerkt, en vertelde dit aan de menigte: "Terwijl de wereld verhongert, verbrandt, en verder in chaos afdaalt, moeten we ons realiseren dat dit jaar de kerstvieringen voor hen die ervoor kiezen om het te vieren, deze hun laatste kan zijn".

Wat in de wereld bedoelde hij daarmee?

Over wie had hij het precies toen hij zei dat deze Kerstmis "hun laatste kan zijn"?

Deze verklaring kan op een heleboel verschillende manieren worden opgevat. En het heeft veel gefronste wenkbrauwen gegeven. Natuurlijk is dit gewoon het meest recente voorbeeld van een aantal zeer ongewone dingen die deze paus doet en zegt. Denk maar eens aan wat we hebben gezien deze afgelopen paar jaren:

- Paus Franciscus verklaarde dat christelijk fundamentalisme 'een ziekte is'.

- In New York omarmde paus Franciscus Chrislam en legde een basis voor de One World religie.

- In vurige toespraken heeft paus Franciscus felle kritiek op het wereldwijde kapitalisme.

- Paus Franciscus dringt aan op een nieuwe wereld-politieke autoriteit om de mensheid te redden.

- De Paus omarmt de evolutie en brengt ons een stap dichter bij een Ene Wereld religie

- Paus Franciscus en Shimon Peres bespreken de oprichting van een 'Verenigde Naties van religies'.

Deze paus staat in tegenstelling tot elke paus die we tot nu toe gezien hebben. Hij is consequent in het doen en zeggen van deze dingen, die zouden moeten worden beschouwd als "idioot" wanneer welke andere religieuze leider dan ook dit zou doen of zeggen. Maar omdat hij de paus is, komt hij ermee weg.

Ondertussen klinken in deze dagen ook andere prominente stemmen rondom de planeet die apocalyptische waarschuwingen afgeven.

Bijvoorbeeld, de tech-goeroe Elon Musk is van mening dat de Derde Wereldoorlog "op elk moment kan uitbarsten":

Wereldoorlog III kan elk moment uitbarsten, en de effecten kunnen verwoestend worden.

Dat is de waarschuwing van toptechnologie baas Elon Musk.

Deze miljardair zakenman, die bedrijven als Tesla Motors en SpaceX bezit, gelooft dat een aantal factoren, zoals de groei van het religieuze extremisme tot een derde wereldoorlog zou kunnen leiden.

Musk gelooft dat in de toekomst de wereld zichzelf verwikkeld kan vinden in een nucleaire wereldoorlog die "veel erger is dan alles wat eerder is gebeurd."

En ik geloof dat Musk gelijk heeft.

Persoonlijk ben ik er volledig van overtuigd dat we uiteindelijk op weg zijn naar een derde wereldoorlog, en ik denk dat die ons leven op deze planeet fundamenteel zal veranderen.

Dus wat is de oplossing?

Nou, Musk gelooft dat we moeten overwegen om naar Mars te reizen, zolang er nog tijd is:

De mensheid heeft nog kort de tijd om voet op Mars te zetten voordat een ramp als een derde wereldoorlog dat niet langer mogelijk maakt, zo heeft Elon Musk gewaarschuwd.

De oprichter van SpaceX, wat de eerste particuliere onderneming was in het bevoorraden van het International Space Station, vreest dat zo'n oorlog de technologische vooruitgang terug zal zetten.

Zijn bedrijf is bezig om zijn ambitieuze plannen aan te kondigen voor de raket en ruimtevaartuigen technologie, om zo mensen naar de rode planeet te brengen.

Volgens Musk zou een "kolonie op Mars" perfect logisch zijn. Hij is van mening dat het onze de beste kans zou geven om te overleven als soort, wanneer het leven op deze planeet volledig wordt weggevaagd.

In een interview met GQ zei hij dat zo'n missie belangrijk zal zijn om te zorgen voor een lange termijn overleving van de mensheid.

In het bijzonder gelooft hij dat een Mars-kolonie zou kunnen helpen om ervoor te zorgen de mensheid overleeft, als er ooit een calamiteit op aarde is, die het leven hier vernietigt.

'U maakt een back-up van uw harde schijf... Misschien moeten we ook een back-up van het leven maken?", zo zei hij.

Als het leven zo belangrijk is, en alles is onder controle, waarom lijken wereldleiders als Elon Musk en Paus Franciscus dan zo geobsedeerd met apocalyptische scenario's?

Zou het mogelijk zijn dat alles niet echt "onder controle" is?

De waarheid is natuurlijk, dat de meesten van ons een sterk gevoel hebben dat grote problemen aan de horizon opdoemen. Velen van ons weten misschien niet precies waaruit die moeite zal bestaan, en we zijn misschien ook niet in staat om onze gevoelens onder woorden te brengen, maar diep van binnen begrijpen de meesten van ons dat de toekomst niet klaar en helder is.


printen??? spaar papier en inkt.