www.wimjongman.nl

(homepagina)

Europa's lot zal hetzelfde zijn als van het Romeinse rijk

Het is helemaal opnieuw de opkomst en ondergang van het Romeinse rijk.

7 september 2015 | door Giulio Meotti

In zijn nieuwe boek "The Last Refuge" [De laatste vluchteling], had Holocaust-overlevende en Nobelprijswinnaar voor literatuur, Imre Kertész, kritiek op de poging om de Europese cultuur te vervangen door een massale immigratie: "Europa zal binnenkort ondergaan vanwege haar eerdere liberalisme, dat heeft bewezen kinderachtig en suïcidaal te zijn. Europa heeft Hitler geproduceerd, en na Hitler stond daar een continent zonder argumenten: de deuren staan wijd open voor de islam; niet langer durft iemand nog te spreken over ras of godsdienst, terwijl tegelijkertijd de islam alleen de taal spreekt van haat tegen alle buitenlandse rassen en religies".

Kertész gaat als volgt verder: "Ik wil spreken over hoe de moslims Europa overstromen en bezetten, met niet mis te verstane termen, en Europa vernietigen; en over hoe Europa daarmee omgaat, en over het suïcidale liberalisme en de domme democratie... Het eindigt altijd op dezelfde manier: een beschaving bereikt een stadium van rijping, waar het is niet meer in staat is om zichzelf te verdedigen, maar waar het op een schijnbaar onbegrijpelijk wijze de eigen vijand aanbidt".

Natuurlijk negeerde de mainstream-media het boek van Kertész, terwijl Europa zich bezig houdt met de grootste demografische revolutie sinds de Tweede Wereldoorlog. Europa heeft afgedaan en wordt vervangen door de islam. De Europese Unie, het hele media-spectrum, de paus, de NGO's, de Verenigde Naties en de westerse collectieve emoties... ze zijn in deze dagen allemaal verenigd in het verkondigen dat Europa 20 miljoen "vluchtelingen" moet begroeten.

Der Spiegel vertelt in haar wekelijkse cover story dat "het idee aannemelijk is om migranten te gebruiken bij het helpen oplossen van de demografische problemen van Duitsland." Bevolkingssamenstelling deskundige Herwig Birg zegt dat Duitsland 2 miljoen immigranten per jaar moet krijgen om te voorkomen dat het instort. De Duitse bevolking zal tot 2060 afnemen met 19 procent.

In 1910 werden tijdens de Belle Epoque [mooie tijdperk] elk jaar twee miljoen kinderen geboren in Duitsland. Een eeuw later, met vijftig procent meer bevolking, worden er elk jaar minder dan 700.000 kinderen geboren, waarbij een derde van hen van buitenlanders zijn. In het boek "The Methusalem Conspiracy" schrijft Frank Schirrmacher, voormalig hoofd van de culturele pagina's bij de Frankfurter Allgemeine Zeitung, dat "de dynamiek van de bevolking zal worden gekenmerkt door de dood en niet door geboorte, maatschappij en cultuur zullen worden geschud door een stille oorlog".

Een rapport van het Gatestone Institute, getiteld "Duitslands demografische moslim revolutie", spreekt over "een demografische verschuiving van epische proporties, terwijl critici waarschuwen dat het land met haar open-deur-immigratiebeleid het gezicht van Duitsland voor altijd zal veranderen". Binnenkort zal het totale aantal moslims in het land meer dan 6 miljoen bedragen. In een interview met Der Tagesspiegel zei Aiman Mazyek, hoofd van de Centrale Raad van de moslims in Duitsland, dat het aantal moslims die de diensten in de moskeeën bijwonen, is verdubbeld alleen al in de laatste maand. "De Islam is de snelst groeiende religie in het post-christelijke Duitsland" schrijft Soeren Kern van Gatestone.

Het is hetzelfde scenario overal: Frankrijk, UK, Nederland, Denemarken, Zweden... en de media worden allemaal gebruikt om met een tragische foto de immigratie-ideologie te verkopen aan de publieke opinie. Zoals de foto van Aylan, het Syrische jongetje dat is verdronken in de Turkse zee.

De Italiaanse krant La Stampa vergeleek die foto met het Joodse kind dat de armen omhoog hield in het getto van Warschau. Een foto die een heel andere tragedie belichte: de dubbele standaard van het humanisme. Reliëf, goed geschreven en opgemaakt, moet de afbeelding altijd het gevoel van schuld rechtvaardigen in het westen.

Dan zijn er nog de beelden waarvan velen zeggen dat ze die niet willen zien.

De beelden waar je naar kijkt op internet omdat de kranten weigeren ze te publiceren. Niemand toont de lichamen gelanceerd vanaf de Twin Towers. Niemand herinnert ons aan de beelden van James Foley's executie. Niemand zag de foto van Khaled al Asaad, de archeoloog die is onthoofd en ondersteboven opgehangen in Palmyra door IS.

Tijdens de oorlog in Irak waren de ogen van het westen gericht op de vier grijnzende Amerikanen in de Abu Ghraib gevangenis. Niemand zag het afgehakte hoofd van Daniel Pearl en de overblijfselen van de Israelische soldaten die door Hamas werden teruggegeven.

Waar Europa nu getuige van is, is een déjà vu van het oude Rome. De rationalisten Voltaire en Gibbon hebben de val van het Romeinse rijk toegeschreven aan het defaitisme, geïnspireerd door het christendom. Anderen schreven het toe aan de bestuurs-sclerose, het ontbreken van geest, de samenwerking met de invallers. Een Frans historicus, Michel De Jaeghere, schreef onlangs een zeshonderd pagina's tellend boek, "Les Derniers Jours", de laatste dagen, en legde uit dat de oorzaak van de val van het rijk een demografische implosie was, in navolging van het argument van een andere Fransman, Sorbonne-professor Pierre Chaunu, die in zijn boek "A Futur sans Avenir", gepubliceerd door Calmann-Levy, de demografische ineenstorting van het rijk heeft geanalyseerd, de neergang van 60 miljoen inwoners in de tijd van Augustus tot een 25-30 miljoen.

De bureaucratie die zich ongecontroleerd heeft uitgebreid, de luie en egoïstisch stijl van de senatoren en de groeiende religieuze conflicten zijn een constante waarschuwing, gericht op onze apathie, ons falen van binnenuit. Het is eens te meer het moment wat Cyril Connolly heeft genoemd "de sluiting van de tuinen van het Westen".

Bron: Europe's Fate will be that of the Roman Empire - Op-Eds - Arutz Sheva


printen??? spaar papier en inkt.