www.wimjongman.nl

(homepagina)

Dit zijn de laatste stuiptrekkingen van een dode wereldeconomie

24 augustus 2015 - door Dave Hodges

( )

Goede maandagochtend,'s werelds aandelenmarkten zijn in een vrije val en de banken en hun waardeloze papieren valuta volgen!!!

De wereld staat midden in een wereldwijde economische ineenstorting. Wat zou dat betekenen? Het eenvoudige antwoord is dat het niet erg lang zal duren totdat elk modern land wordt getroffen door hyperinflatie, wat zal resulteren in een crash van de meeste papieren valuta op de planeet. Dit zal resulteren in een economische afsluiting. De uithongering zal alledaags worden. Er zal ongebreideld geweld plaatsvinden en uiteindelijk zal de wereld ontaarden in de Derde Wereldoorlog.

Ik heb letterlijk op mijn vingers twee dozijn economische indicatoren geteld waaruit blijkt dat er een totale en wereldwijde economische ineenstorting aankomt. In het belang van de beknoptheid zal ik alleen aandacht schenken aan twee van deze indicatoren. Maar ook als deze de enige twee indicatoren waren, zou een economische ineenstorting nog steeds onze collectieve toekomst zijn.

Een dode mondiale economie

Drie weken geleden meldde Reuters dat de vrachttarieven voor verzenden van containers vanuit de havens in Azië naar Noord-Europa gedaald zijn met bijna 23% tot ca. $ 400 per 20-voets container. Dit was in de week die eindigde op 3 augustus 2015, en de gegevens zijn verkregen vanuit de Shanghai-Index voor vrachtcontainers. Op dat moment hield ten minste de kreupele Baltic Dry Index zijn eigen index bij. Dat is niet langer het geval. De BDI zit in totale vrije val. Olieprijzen zitten in een vrije val. Er is geen vervoer. De Chinese Stock Market valt uiteen voor onze ogen. Bekijk deze grafiek en huil. Dit is het einde. Er zullen geen waarschuwingen meer komen, alleen een voortgang van verslagen over de ineenstorting. Volgens de BDI product is er geen vervoer meer!

( )

#

Volgens deze grafiek zal er zeer binnenkort niets meer worden vervoerd. Dit betekent catastrofale voedseltekorten. Geneesmiddelen zullen niet worden verstuurd. Degenen die nog steeds banen hebben zullen niet in staat zijn om voor hun werk te rijden. Dit is de reden waarom China zijn munt heeft gedevalueerd. Als vergelding is China aangevallen, tweemaal, deze afgelopen week. Het point of no return is bereikt.

Voor degenen die niet economisch het belang van de BDI kennen, heb ik een korte uitleg hieronder voorbereid.

De Baltic Dry Index

()

De Baltic Dry Index (BDI) is absoluut de beste maatstaf voor de wereldwijde economische gezondheid. De BDI wordt door economen gebruikt als de toonaangevende wereldwijde economische indicator, omdat het de toekomstige economische activiteit voorspelt. De BDI maakt gebruik van de Amerikaanse dollar als een criterium en de maatstaf voor het mondiale aanbod en de bijbehorende vraag naar grondstoffen in zendingen voor bulkcarriers. Grondstoffen in de vorm van granen, hout, kolen en edele metalen vormen de ruggengraat van de BDI. Na verloop van tijd is de BDI de beste indicator geworden van de wereldwijde economische gezondheid, omdat in tegenstelling tot de aandelenmarkt, de BDI zich niet inlaat met speculatie aangezien het voorzien wordt van real-time gegevens over wat wordt en wat is verscheept. De bepalingen van de BDI maken een nauwkeurige indicator van de economische activiteit, omdat bedrijven geen vrachtschepen boeken wanneer er geen lading is om te verplaatsen. Kortom, de BDI kan 's werelds financiële bloeddruk meten. De BDI schijnt één dag weg te zijn van het bereiken van een historisch dieptepunt. Uiteindelijk is wat de BDI de economen vertelt, dat we worden geleid naar een depressie die 1929 eruit zal laten zien als een picknick.

In februari van 2015 daalde de BDI op 43 van de voorbije 47 dagen vanwege een staking in de scheepvaart. In februari was de wereld enkele dagen verwijderd van een totale economische afsluiting. Echter, de crisis werd opgelost en producten werden vervoerd en de wereld kreeg nog een paar momenten meer van een relatieve vrede.

Als producten niet vervoerd gaan worden, krijgt u geen eten!

Laten we eens kijken naar dit probleem door de bril van gezond verstand. Als grondstoffen niet in voldoende mate worden vervoerd, zoals de BDI sterk aangeeft, wat zal er gebeuren met de productie? Aan de cognitieve dissonante menigte, gelieve uw rose gekleurde zonnebril af te zetten en eerlijk antwoord te geven op deze vraag: wat doet een lage BDI met de gemiddelde productie? Lage BDI betekent lage productie, punt! Dit betekent op zijn beurt minder afgewerkte producten binnenkort op de markt. Houd er rekening mee dat de BDI ook graan in haar analyse omvat. Met minder graan dat aan markt wordt geleverd, en gedistribueerd naar uw supermarkt verkooppunt, zal dit leiden tot ernstige voedseltekorten. Dit is geen verspreiden van angst, dit is een eenvoudige economische les. Kijk naar de grafiek die de ineenstorting van de BDI laat zien en vraag jezelf af, waar u uw kerstrollade vandaan zult halen?

Wanneer het volledige effect van deze dreigende treinontsporing wordt gevoeld, zal er geen regering in de beschaafde wereld zijn die gevrijwaard zal worden van moord. Ik weet dat sommigen van u zullen zeggen dat dit nooit zal gebeuren. Nou, laten we een blik slaan bij wat Paul Craig Roberts en Sam Ro terug in februari zeiden over de omstandigheden in Griekenland.

Economische Crisis van de Europese Unie

Twee dagen geleden daalde de Euro met 1,3% in één dag ten opzichte van de dollar, waardoor veel Europese banken vrezen dat de bodem uit de economie is gevallen van de Europese Unie. Business Insider's Sam Ro verklaarde dat de Griekse banken niet langer de Griekse laaggewaardeerde regeringsobligaties kunnen uitwisselen voor geld in de Europese Unie. Met andere woorden, de Europese Unie heeft zojuist aangekondigd dat het Griekse geld waardeloos is. Wat brengt een economie, in nood, dag na dag? De redenen zijn puur psychologisch. Een Griek accepteert Griekse bankbiljetten van een andere Griek, omdat ze er vertrouwen in hebben dat het papiergeld kan worden ingewisseld voor goederen en diensten. Wanneer Grieken vertrouwen verliezen in hun vermogen om het papieren geld om te ruilen voor goederen en diensten, zal de Griekse economie volledig instorten. De recente beslissing van de Europese Unie om het Griekse papiergeld niet meer te waarderen zal een sein zijn voor een reeks dominostenen wat erin zal uitmonden dat de Grieken geen papiergeld meer hebben voor het dagelijks gebruik. Tenzij de Europese Unie hun positie omkeert, zou de Griekse economie enkele dagen weg zijn van de totale ineenstorting. En onder deze zeer vluchtige omstandigheden zou daar een anarchie uit voortvloeien.

De situatie in Griekenland is zo verschrikkelijk dat Paul Craig Roberts openlijk spreekt over de reële mogelijkheid dat de Griekse regering zal worden vermoord. Roberts is van mening dat het heel goed mogelijk is dat het Griekse volk zich tegen het westen zal keren en Ruslands aanbod aannemen voor een lidmaatschap van de BRICS, onder de Russische invloedssfeer zoals Roberts aangeeft.

"Dat maakt het moeilijk om een overeenkomst met de nieuwe Griekse regering te sluiten ter verbetering van de voorwaarden opgelegd aan Griekenland. Dus maakt het de EU inflexibel. Deze inflexibiliteit geeft Griekenland de kaarten om te zeggen, ' We gaan uw spel niet spelen - we gaan een ander spel spelen en Ruslands aanbod accepteren."

Om de zaken nog erger te maken zullen wereldwijde olieprijzen ook pijlsnel dalen in deze dubbele slag met als resultaat dat er niets verscheept gaat worden.

( )

Eurozone ineenstorting is onvermijdelijk.

De economieën van Spanje en Ierland staan op het punt van instorten, sinds de zomer van 2015. Duitsland, Frankrijk en Italië zouden beter af zijn in een Russische invloedssfeer gezien hun afhankelijkheid van het vervoer van Russisch gas naar deze drie economieën. Kortom, de Europese Unie zal niet overleven. Als de EU er met Thanksgiving nog steeds is, zal mij dat zeer verbazen.

Hoewel de datum van de dood van de Europese Unie nog moet worden bepaald, is het echter slechts een kwestie van tijd. Net als Paul Craig Roberts' bewering dat de Griekse regering zal worden vermoord in de komende anarchie, hoe lang zal het duren totdat het geweld in Spanje, Ierland, Italië zal doorkruisen, en dan de rest van Europa? En verwacht u dat Poetin werkeloos staat te kijken en niet gaat profiteren van de chaos? Stalin zou staan te watertanden bij deze komende gelegenheid.

De onverenigbaarheid van islamitische immigratie heeft reeds geleid tot geweld in de straten van Zweden, Frankrijk en verscheidene andere Europese landen en zal zich verergeren in deze economische omstandigheden. Europa is gevuld en klaar voor een totale kernsmelting en met de slechte gezondheid van de Amerikaanse economie is er geen manier dat we financiële steun kunnen geven aan onze trainingspartners. Aan het eind van de dag denk ik dat Paul Craig Roberts' voorspelling nog tam kan zijn. De Griekse regering zal niet de enige regering zijn die voor bescherming rent wanneer de spreekwoordelijke economische kak wordt uitgestrooid, en het geweld in heel Europa zich zal verspreiden zoals de Ebola over West-Afrika.

Samenvatting

Denkt u dat de datum in september die gekoppeld is aan de toespraak van de paus bij de Verenigde Naties toeval is? Ik doe een aanbeveling dat we allen dienovereenkomstig gaan handelen. Betekent dit dat het doel van Jade Helm een beetje duidelijker is?

De AANDELEN CRASH van de laatste 2 dagen was groter dan een 1 dag AANDELEN CRASH in de Amerikaanse geschiedenis

Vier honderd van's werelds rijkste mensen verloren een totaal van 182 miljard dollar deze week, ten bedrage van 6,3% van hun totale en collectieve rijkdom. Deze mensen zijn de laatste lijn in de economische verdediging, het is over! En wat doen rijke mensen wanneer het geld begint weg te lopen? ANTWOORD: ZE BEGINNEN EEN OORLOG!

De grondstoffenmarkt is op z'n laagst sinds 13 jaar! Het enige dat in waarde groeit is het goud!

Deze getallen maken dat 2008 eruit ziet als een economische groei!

Bent u voorbereid voor wat er komt? Hebt u wat voedsel en water opgeslagen en overeenkomsten gemaakt met uw buren voor bescherming. Bent u en uw gezin geestelijk voorbereid? Het is 30 seconden voor middernacht, de tijd raakt op.

In samenvatting zal ik herhalen wat ik al vele malen eerder zei:

Dit door de bankster gerunde systeem werkt niet voor jou en mij. Koop goud en zilver !!!!! Nogmaals, neem uw geld uit de bank, stop het kopen in globalistische winkels zoals Walmart en begin de handel en ruilhandel en verbouw uw eigen voedsel. Iets anders doen, is blijven deelnemen aan dit opgetuigde spel, dat zal uitmonden in uw verderf!

Bron: These Are the Final Chest Pains of a Dead Global Economy | Dave Hodges – The Common Sense Show


printen??? spaar papier en inkt.