www.wimjongman.nl

(homepagina)

Erdogan van Turkije is bezig met een massale campagne voor het bankieren dat door de sharia gecontroleerd wordt. Het is slechts een kwestie van tijd, en niemand kan meer kopen of verkopen zonder de aanvaarding van islamitische sharia

door Walid Shoebat - 16 maart 2015

Zelfs de seculiere wereld gaat nu beseffen, dat wanneer het gaat om Erdogan van Turkije, hij naar een hoge status opstijgt in de islamitische wereld, met inbegrip van zijn toenemende controle over de Turkse handel (kopen en verkopen), en het bankieren. Reuters zei het volgende over deze stijgende moslimster, die door wetgeving (het wijzigen van bepaalde wetten) op zijn weg is naar de controle op het kopen en verkopen in zijn totaal, met behulp van een islamitisch Sharia goedgekeurd bankieren, en vandaag heeft Erdogan de islamitische financiële sector aangescherpt:

"Op dit moment is er een wereldwijde 1,8 biljoen dollar islamitische financiële sector. Erdogans retoriek over de rentetarieven speelt in zijn op zijn ideaal van het herstellen van het Turkse islamitische erfgoed, in het hart van het openbare leven - na de dominantie door een seculiere elite - negen decennia na de ineenstorting van het Ottomaanse Rijk."

( )

Erdogans presidentiele paleis

Met andere woorden: Erdogan gaat terug naar het overheersen van alles, het onderwijs, de wetgeving en ook de financiën graag op de manier zoals het was tijdens het Ottomaanse Rijk, en Turkije verder te bewegen van het secularisme.

Het zal slechts een kwestie van tijd zijn dat het islamitische bancaire systeem de islamitische wereld, waarin niemand kan kopen en verkopen, zal domineren, tenzij men trouw is aan het islamitische bondgenootschap. Niemand in het gebied onder invloed van de Antichrist kan kopen of verkopen tenzij ze de islamitische goedgekeurde methode van handel naleven. Reuters voegde toe:

Onder het presidentschap van Tayyip Erdogan, een autoritaire leider die voortkomt uit de islamitische politiek en een afkeer heeft van woekerrente, aangezien bankrente een zonde is in de Islam, hoopt Turkije dat het minachting kan opwekken voor het traditionele bankieren en het vrome islamitische financieren, waar, in plaats van rente, de banken servicekosten berekenen en de spaarders delen in de winst van de bank.

In de Koran, al- bay' wa-shira' (kopen en verkopen) of handel, mag nooit riba (rente) berekend worden, iets dat wordt gezien als een systeem afkomstig van hebzuchtige Joden en christenen. In Turkije zijn de twee staatsbanken – Halkbank (HALKB.IS) en Ziraat Bank [TCZIR.UL] – bezig met plannen te lanceren van islamitisch bankieren dit jaar, samen met de vier bestaande particuliere islamitische geldschieters.

()

Turkije presenteerde vorig jaar een wetgevingsraamwerk voor het openbare islamitische bankieren, en het wil de activa van de industrie verdubbelen tot $100 miljard, tot aan 2023.

Fadi Hakura, een Turkse expert bij Chatham House, zei: "Het is een onderdeel van de pogingen om Istanbul te veranderen in een financieel trefpunt, en het is ook Erdogans afkeer van rente, die hij beschouwt als verboden door de islam."

Reuters voegde toe:

"Erdogan heeft de liberale Turken van zich vervreemd door het opkomende godsdienstonderwijs in de staatsscholen, en door het aandringen bij vrouwen om meer kinderen te krijgen. Maar hij is uitgegroeid tot een held van de vrome massa's. Aangezien dat deel groeit, kijken oplettende Turken met hun conventionele bankrekeningen waarschijnlijk uit om over te stappen en die aantallen zullen toenemen."

Shariah-activa die aansluit bij de islamitische wereld heeft een enorm hoge vlucht genomen in de markt. Het heeft al in 2009 ongeveer 800 miljard dollar bereikt in de hele wereld, volgens de Standard & Poor's Ratings Services, en de potentiële markt is 4 biljoen dollar. Qatar, Indonesië, Saoedi-Arabië, Maleisië, Verenigde Arabische Emiraten en Turkije vertegenwoordigden 78% van deze internationale islamitische bancaire activa (met uitzondering van Iran) in 2012. Naar verwachting groeit het met CAGR van 19,7% in 2013 tot 2018, aanzienlijk sneller dan de rest van de islamitische financiële wereld.

()

In 2009 waren de Iraanse banken goed voor ongeveer 40 procent van de totale activa van 's werelds top-100 islamitische banken.

Turkije en Iran, de samenstelling van wat Johannes openbaarde, het Luipaard (het oude Griekenland, wat Turkije is) en de Beer (het oude Medo-Perzië, nu Iran) met inbegrip van Babylon (Saoedi-Arabië), zullen het voortouw nemen in deze enorme financiële controle. De Melli bank in Iran heeft een vermogen van 45,5 miljard dollar als eerste, gevolgd door de Saoedi-Arabië's Al Rajhi Bank, Mellat Bank met 39,7 miljard dollar, en de Bank Saderat in Iran met 39,3 miljard dollar. Iran bezit 's werelds grootste niveau van islamitische financiële activa ter waarde van $ 235,3 miljard, wat meer dan het dubbele is van het volgende land in het klassement met $ 92 miljard. Zes van de tien hoogste islamitische banken in de wereld zijn Iraans. In november 2010 publiceerde The Banker de meest recente gezaghebbende lijst van de Top-500 islamitische financiële instellingen met Iran boven aan de lijst. Zeven van de tien hoogste islamitische banken in de wereld zijn Iraans volgens deze lijst. Met 285 afdelingen en 11.465 man aan personeel is de Islami Bank Bangladesh Ltd het eerste en grootste islamitische bancaire netwerk in Zuidoost-Azië.

printen??? spaar papier en inkt.