www.wimjongman.nl

(homepagina)

Wereldoorlog III is wat overblijft om de VS-economie te redden

5 december 2014 - door Dave Hodges

Ik veracht de Federal Reserve en degenen die onze economie in de grond hebben geboord. Maar degenen onder u die denken dat de afschaffing van de Federal Reserve de sleutel is om deze onderdrukking van het Amerikaanse volk op te heffen, vergissen zich jammer genoeg. De enige reden dat je nog een baan hebt, en een dak boven je hoofd, en eten op de tafel, is vanwege de Federal Reserve. Ik heb echt slecht nieuws voor de mensen die verbonden zijn aan de "Einde-aan-de-Fed"-beweging: onze overleving hangt juist af van de Federal Reserve en de rest van de Westerse banksystemen, om te overleven in de komende maanden. Nee, ik ben niet met een uitverkoop bezig, maar ik stel voor verder te lezen en denk erover deze "maatcursus" in voorbereiding te volgen, want ik ben er niet zeker van of het westen datgene wat zich afspeelt kan overleven.

De geboorte van de oliedollar

Alvorens uit te leggen hoe onze economie in gevaar is, begin ik met wat uit te leggen voor de mensen die niet de betekenis van de Petrodollar begrijpen. De Petrodollar is de basis van onze economie, en die is in grote problemen.

Een nieuw systeem voor monetaire en wisselkoersen werd opgericht in 1944. De Bretton Woods overeenkomst werd ontwikkeld in de Monetaire en Financiële conferentie van de Verenigde Naties in Bretton Woods, New Hampshire, van 1 tot 22 juli 1944. Deze conferentie heeft de dollar vastgelegd als de reserve valuta van de wereld.

De Bankiers (bijvoorbeeld de Rockefellers) zwelgden in hun nieuw gevonden geluk. Als gevolg van de Bretton Woods Conferentie moest alle naties die de wens hadden om de Midden-Oosten olie te kopen, eerst dollars kopen en deze dollar gebruiken voor de aankoop van olie.

Bijna iedereen binnen Amerika heeft geprofiteerd van dit systeem. De Amerikanen genoten in principe een stabiele munt minus de inflatie van ongeveer 5% per jaar, en die diende als een informele belasting die in de zakken van het Federal Reserve bankiers verdween. Aldus was de oliedollar geboren. Als de oliedollar ooit eerder met succes zou zijn ondermijnd, zou onze munt sneller gezonken zijn dan een onderzeeër met de luiken open, omdat er niets zou zijn dat ons geld zou steunen. Wel, pak uw zwemvesten, want het schip wordt nu snel tot zinken gebracht. De BRICS, onder leiding van Rusland en China, groeien aan invloed met sprongen, en door de grenzen heen, en ze zijn enkele maanden of jaren verwijderd van in staat te zijn tot een ineenstorting van de Amerikaanse economie.

Sinds 1944 is Amerika uitgegroeid tot de meest gehate natie in de wereld, aangezien we tot nu toe elke economie op deze aarde hebben gedomineerd!

De tafels worden nu omgekeerd, tegen het Westen

De overmoed van het Westen, wanneer zij sancties uitvaardigen tegen Rusland via Oekraïne, is bijna lachwekkend. De sancties zijn een boemerang in een vermomming, en ze zullen terugkomen om onze Amerikaanse economie te vernietigen, en dat zal tot Wereldoorlog III leiden.

( )

Rusland en China versterken de grootste internationale energiedeal in de geschiedenis.

De kern van de Amerikaanse economie en de oliedollar is de energie. En Rusland en China hebben een overeenkomst gesloten waar ze niet de dollar bij nodig hebben. De energie deal van Rusland en China van 400 miljard Amerikaanse dollar is dit jaar ondertekend, en zal wellicht in 2018 zo'n 38 miljard kubieke meter gas laten stromen door de zogenaamde 'Heilige Graal' pijpleiding van de grootste gasproducent van Rusland naar de grootste energiegebruiker, China. Deze deal doet veel dingen tegelijk: het is natuurlijk een symbolische stap in het proces van ontkoppeling van de handel in olie zonder de dollar, terwijl het tevens voorziet in betalingen in de lokale valuta, zoals roebels en yuan. Het omzeilt de oliedollar in de oliehandel. Meer dan een derde deel van de planeet beweegt daarmee weg uit de buurt van de dollar sinds deze recente deal werd gesloten.

Deze deal voorzegt het einde van de dominantie van de dollar op deze planeet. Veel van de economische uitwisseling tussen die twee landen zal plaatsvinden met goud, in plaats van de dollar.

( )

Ongeveer de helft van de bevolking van de wereld is betrokken in deze beweging weg van het Westerse kapitalisme.

De BRICS hebben een nieuwe Ontwikkelings en Investeringsbank opgezet voor iedereen in de BRICS-landen. De banken zullen worden gevestigd in Shanghai, China, met de eerste president van de bank afkomstig uit India. Natuurlijk, de BRICS-naties is een groep van opkomende economieën en ze ontleent haar naam aan vijf landen: Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika. BRICS overweegt ook een gemeenschappelijk Infrastructuur Fonds te beginnen met een startkapitaal en infuus van ongeveer 100 miljard dollar om te beginnen met het investeren in elkaars vervoer, water- en rioleringssystemen. Dit zou voorheen zijn gefinancierd door de Wereldbank met haar trawanten in bedrijven als Bechtel Corporation, die domineren in landen als Zuid-Amerika voor de opbouw van infrastructuur met rente die typisch worden gereserveerd voor maffia-leningen. Het netto-effect was dat in deze landen (b.v. de Boliviaanse en Chileense watersystemen) de regeringen en de lokale bevolking zich zouden verslaven aan de Wereldbank. Echter, deze dagen van het imperialistische kapitalisme zijn geteld en Amerikaanse bedrijven zullen een grote klap incasseren vanwege deze deal. Er is een serieuze discussie over de uitgifte van een gecombineerde valuta tussen de BRICS, die zal worden gebruikt in internationale handel.

Het toepassingsgebied van deze overeenkomst heeft zich verspreid naar Pakistan, Iran en Turkije. Dit is zeer belangrijk, want indien Turkije in deze groep is gelokt, zal de NAVO worden ondermijnd en een belangrijke militaire bedreiging voor Rusland zou worden opgeheven met betrekking tot de komende Wereldoorlog III.

De BRICS kijken door de façade van het internationale terrorisme heen

Bronnen dicht bij de BRICS verklaren openlijk dat de ISIS-terreur de westerse stijl vertegenwoordigt en dat Washington achter de ISIS zit. Verder geloven zij dat de huidige conflicten in Syrië en Oekraïne deel uitmaken van een westerse samenzwering om de consolidatie van de collectieve economische en militaire macht van de BRICS te voorkomen.

De BRICS zijn verder van mening dat de economische gezondheid van de Verenigde Staten terminaal is, en dat Amerika's economie niets meer is dan louter een kaartenhuis. BRICS-bronnen verklaren stoutmoedig dat de Amerikaanse economie voor meer dan 50% bestaat uit de oorlogs- en veiligheidsindustrie en de daarmee in verband staande diensten en de industrieën op deze planeet, en dat dit niet duurzaam zal blijven. Met andere woorden, de "VS heeft een BBP dat voornamelijk op vernietiging is gebaseerd". Naar de BRICS toe is het eindspel voor de VS een wereldoorlog te beginnen in de hoop dat nadat het verschillende landen heeft teruggebracht tot een puinhoop en de burgers afgeslacht, dat de Amerikaanse bedrijven zullen opveren in de wederopbouw van wat overblijft na een oorlog. De BRICS houden ervan om voormalige Wereld Bank President Robert Zoellick en zijn voormalige verklaringen te citeren over dit einde.

Het verklaarde doel van de BRICS is het gebruik van hun collectieve economieën ter vervanging van de dollar als reserve valuta van de wereld. De dollar wordt door deze naties gezien als een instrument van onderdrukking en de Federal Reserve zit aan het hoofd van de tafel die bekend staat als: imperialistische onderdrukking.

( )

Het "militaire reserve biljet" is hoe de BRICS willen verwijzen naar de dollar, en het is hun belangrijkste doel om het om te brengen.

 

Amerikaanse sancties tegen Rusland bedreigen de vrede in de wereld

Terwijl het Amerikaanse leger gefixeerd blijft op de controverse van een schietpartij op ongewapende zwarte mannen in Ferguson en New York, hebben de Verenigde Staten en de Westerse bondgenoten hun sancties tegen Rusland opgevoerd. De Russen vormen de ruggengraat van de BRICS en de verlamming van hun economie is het doel van deze door Amerika geleide sancties. De Obama-regering zou graag zien dat een deel van het Russische leger gebonden wordt aan een Oekraïense burgeroorlog, terwijl de Russisch gasexport, waarvan meer dan 60% wordt uitgevoerd via Oekraïne, zal worden verstoord om Rusland op zijn knieën te krijgen.

Gisteren meldde RT dat de VS en de EU aan het proberen zijn om Rusland te verwijderen van de SWIFT gelduitwisselingen, in een poging om hun buitenlandse handel te verlammen. Rusland heeft dit vandaag een ultieme oorlogsdaad genoemd en Rusland zal dienovereenkomstig reageren. Deze stap toont duidelijk de wanhoop van de Westerse banken aan.

Zoals ik al eerder aangaf, veracht ik hun voortbestaan en waarvoor ze staan, dat is economische slavernij en eindeloze bezettingsoorlogen. Vergeet niet dat alle oorlogen oorlogen zijn van bankiers. Ik herhaal echter één punt: wilt u een baan hebben, uw hypotheek kunnen betalen, en voedsel op tafel krijgen? Als de BRICS succesvol zijn, zal er totale anarchie in dit land zijn en wij zijn jaren, zo niet slechts enkele maanden verwijderd van deze mogelijkheid.

Al deze feiten worden duidelijk verduisterd door de mainstreammedia, en daarom durf ik te stellen dat 99 procent van onze burgers nog nooit gehoord hebben van deze ontwikkelingen.

Oorlog is het eindspel

Indien de BRICS succesvol zijn, en als de dollar gaat verslechteren tot op het punt van een economische ineenstorting, gaat dan iemand echt denken dat het westerse bancaire establishment het gewoon toelaten dat dit systeem in rook zal opgaan? Oorlog is het eindspel als de Federal Reserve, de Wereldbank, het IMF en de grote banken van Europa Rusland niet kunnen verlammen met de sancties. En tot slot, sommige lezers gaan mij schrijven en vragen wanneer dit alles zal gaan gebeuren? Het is verstandig om te doen alsof het morgen gaat gebeuren. En u als Amerikaan moet zo snel mogelijk onafhankelijk worden.

Ik wil niet de fout maken van het kijken naar de kalender alsof ik zou weten wanneer het einde voor de Verenigde Staten komt. In plaats daarvan ben ik gericht op het kijken naar gebeurtenissen die de tijd voorspellen dat het Westen geen andere keuze meer zal hebben, dan een oorlog te beginnen met de BRICS. Als een merkteken zou ik kijken naar de gebeurtenissen binnen Turkije en Duitsland. Als een, of beide, de NAVO verlaat, zou ik kijken naar de vijandelijkheden die dan onmiddellijk beginnen. Deze mogelijkheid en de variabelen achter de komende oorlog zullen het onderwerp zijn van het volgende deel in deze serie.

Bron: WORLD WAR III IS ALL THAT’S LEFT TO SAVE THE AMERICAN ECONOMY | Dave Hodges – The Common Sense Show

printen??? spaar papier en inkt.