www.wimjongman.nl

(homepagina)

Gaan gelovigen door de Grote Verdrukking?

Door Dougls Hamp november 2014

Veel mensen willen écht weten wat de Bijbel leert over de Opname en de Grote Verdrukking. Worden de ware gelovigen opgenomen of niet? Iemand stuurde mij de vraag als iets van een berisping die ik nodig zou hebben, om te stoppen met het onderwijs over de opname.

Hieronder de vraag en mijn antwoord.

U zou moeten stoppen met preken over de "Opname"... Het is een valse leer en u bent blijkbaar een valse profeet... Jezus' komst zal geen geheime komst zijn... Hij zegt dat het zal zijn als een bliksemflits van oost naar west, 'zo zal mijn komst ook zijn'... Hoe kan het dan een geheim zijn?... Hij zegt dat 'u zult worden gehaat en vervolgd om mijn naam'... dus vertelt u me eens... Waarom worden de christenen in Afrika, Irak of China niet nu weggenomen? Zij worden eveneens ter dood gebracht, terwijl we erover spreken... gewoon omdat we veilig in Amerika zitten op dit moment, wat niet betekent dat ook wij niet ter dood zullen worden gebracht... en het Merkteken van het Beest IS de verichip!!! U zou zich moeten schamen voor het preken van een vals evangelie en leidinggeven aan degenen die "jeukende oren" hebben en afgedwaald zijn!!! God zal tegen u zeggen... weg van mij...

De Bijbel spreek over iets dat de Opname is genoemd, waarin Yeshua (Jezus) komt en hen meeneemt die zijn komst verwachten, om met Hem te zijn. Ik schreef over een dergelijke gebeurtenis in een eerder artikel, genaamd 'De zes opnames in de Schrift'. De vraag of die gebeurtenis nu zal gebeuren vóór de grote verdrukking, of tijdens, of daarna is een kwestie van grote discussie. Ik denk dat de Schriften een opname vooraf aan de verdrukking leert. Dat betekent echter niet dat alle christenen meegaan. Ik voorzie dat WO III (Ezechiël 38,39) gebeuren zal vóór het begin van de grote verdrukking, en voor zover ik zie in de Schrift, gaan wij gelovigen deze oorlog hier meemaken. Ik vermoed dat wij in het westen met vervolging zullen worden geconfronteerd tijdens die oorlog. De VS wordt geconfronteerd met een economische ineenstorting die de hele wereld in brand zal zetten. En opnieuw zullen wij in het westen de gevolgen ervan op een zeer dramatische wijze voelen. Dit zijn allemaal dingen die waar kunnen zijn en meer dan waarschijnlijk zullen gebeuren voordat de verdrukking komt. Houd er rekening mee dat zelfs de New Agers die 'channelen' met de demonen (alias: aliens [vreemdelingen]) ons vertellen dat er miljoenen mensen zullen worden weggenomen en verder vertellen ze dat de wereld dan zal beginnen te evolueren naar het volgende niveau. In Tessalonicenzen 5 zegt Paulus dat wanneer ze zeggen dat er vrede en veiligheid is, een vernietiging hen zal overvallen.

Hier is het scenario waarvan ik denk dat we dit in de nabije toekomst zullen zien: Iets vonkt de oorlog aan, die nu aan het broeien is in het Midden-Oosten. Rusland komt vanuit het noorden en vergezelt Iran (Perzië) en verschillende andere landen die een poging gaan doen om Israël te vernietigen. De oorlog zal waarschijnlijk van korte duur zijn, terwijl de wereld het als WO III zal waarnemen. Gezien het feit dat het een oorlog is met inbegrip van de twee grootmachten en dat hij plaatsvindt in het midden van drie continenten, is het vervolgens beschrijven als WO III een eerlijke benaming. God gaat ingrijpen in deze oorlog door de vijandige krachten te vernietigen die opkomen tegen Israël. Onmiddellijk na deze vernietiging van deze Russisch-Perzische-etc-unie, zal de Heer ons opnemen.

Wanneer de opname gebeurt is ook het moment dat de Antichrist opkomt. Hij zal niet komen met de bewering de Antichrist te zijn, maar eerder onze broer uit de ruimte. Hij zal beweren dat hij en zijn volk degenen zijn die jaren geleden de planeet aarde het menselijke DNA hebben gezaaid en dat zij sindsdien naar ons hebben omgekeken. Hij kan erop wijzen dat Francis Crick, de mede-ontdekker van het DNA, geloofde in een gestuurd oer-sperma - dat is - aliens [vreemdelingen] hebben DNA afgezet op de planeet aarde. In ieder geval zal hij de wereld vertellen dat hij en de andere aliens hier zijn gekomen om te helpen de mensheid te evolueren naar het volgende niveau en dat alle mensen zijn weggenomen die niet bereid of klaar waren om te evolueren. Ze namen die mensen weg met hun schepen om ze te herprogrammeren en degenen die werden achtergelaten zijn de gelukkigen. Nu ongeveer 11% van de wereldbevolking is weggegaan, zal de wereld blij zijn en zal vrede en veiligheid verklaren die nu is aangekomen. Het is op dit punt dat een plotselinge vernietiging over hen zal komen. Ik gaf details van al deze punten in mijn boek, De beschadigde beeltenis (Corrupting the Image.)

Daarom, wanneer we het spiegelbeeld zien van de opname (de omgekeerde uitleg gegeven door de alien-channellers, dan kunnen we zien dat de opname, zelfs volgens de vijand, vóór de tijd van de grote verdrukking zal gaan gebeuren, en na een apocalyptisch scenario. Het apocalyptische scenario dat Ahmadinejad wilde creëren is het scenario van Ezechiël 38-39.

Tot slot kunnen we zien hoe er een voorspel-gebeurtenis zal plaatsvinden, dat de hele wereld de WO III zal noemen en zal aanvoelen als de grote verdrukking voor de wereld, maar het zal alleen de mensheid klaar maken om 'de mens der zonde' te accepteren en hem tot hun koning te maken tijdens de grote verdrukking. De 'pretrib rapture' in combinatie met WO III (Ezechiël 38-39) toont aan dat we in feite kunnen worden geconfronteerd met enkele zeer uitdagende dagen en toch worden opgenomen vóór de echte grote gebeurtenis, de Grote Verdrukking.

Bron: Will Believers Go Through the Great Tribulation? | DouglasHamp.com

printen??? spaar papier en inkt.