Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Week  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Vrijdag 22 Oktober - 16 Cheshvan

()  Iran houdt nationale luchtmachtoefening, jongste gewapende oefening. Iran houdt regelmatig dergelijke oefeningen om de gevechtsbereidheid van de troepen te beoordelen en de militaire capaciteiten van het land te demonstreren. Iran heeft donderdag het startschot gegeven voor een jaarlijkse oefening van de luchtmacht in het hele land, een week na het houden van een andere grootschalige oefening in luchtverdediging, meldde de staatstelevisie.
Voor meer zie Israelhayom

De Israëlische luchtmacht heeft de training hervat voor een mogelijke aanval op de nucleaire installaties van Iran, meldden Israëlische media op donderdag. "De stafchef van de Israëlische Defensiemacht, Aviv Kohavi, heeft bevolen budgettaire fondsen te reserveren voor het aanboren van een dergelijk scenario, na een onderbreking van twee jaar," volgens Channel 12 en Times of Israel.
Voor meer zie Al Arabiya English

De Federale bank in Amerika gaat door met haar onderzoek naar de vraag of een eigen digitale munt moet worden ingevoerd en zal binnenkort een document over de kwestie uitbrengen, zei voorzitter Jerome Powell woensdag. Er is nog geen beslissing genomen over de kwestie, voegde hij eraan toe, en zei dat de Fed zich niet onder druk gezet voelt om snel iets te doen nu andere landen verder gaan met hun eigen projecten.
Voor meer zie CNBC

Peiling: na 4 maanden Bennett als premier, hebben Israëli's nog steeds voorkeur voor Netanyahu.
Voor meer zie Israel Today - NL

Likud-lid van de Knesset (MK) Miki Zohar heeft zich krachtig uitgesproken ter verdediging van voormalig premier Benjamin Netanyahu, door te zeggen dat het Likud-hoofd zal "terugkeren als premier." Netanyahu werd eerder dit jaar uit zijn functie gezet nadat hij Israël twaalf jaar op rij had geleid, toen Yamina leider Naftali Bennett en Yesh Atid's Yair Lapid een regenboogcoalitie samenstelden uit het hele politieke spectrum om de controle van de Knesset over te nemen. ....Hij voegde eraan toe: "Het is duidelijk dat de wetgeving van Gideon Sa'ar kan worden gecorrigeerd zodra we terugkeren naar de staatsleiding. Het probleem is dat als het wetsvoorstel wordt aangenomen, iedereen die als premier wil dienen, zich zorgen moet maken dat het Openbaar Ministerie hem of haar misschien niet bevalt en een aanklacht tegen hem of haar indient."
Voor meer zie World Israel News

Zeldzaam zegel uit Tweede Tempel-tijdperk ontdekt onder de Westelijke Muur. Het zegel, nog een bewijs van het joodse tempelleven in Jeruzalem, werd gevonden tijdens een grondzeefproject, uitgevoerd door de Stad van David in het Zurim Valley National Park.
Voor meer zie United with Israel zie ook Brabosh.com

De Occupational Health and Safety Administration [OSHA], die onder de jurisdictie van het Department of Labor [DOL] valt, instrueert federale agentschappen om geen bijwerkingen of neveneffecten van het Wuhan coronavirus vaccin te registreren. Eerder dit jaar heeft president Joe Biden de prik verplicht gesteld voor alle federale werknemers en contractanten. Hij deed hetzelfde in september voor particuliere bedrijven met meer dan 100 werknemers.
Voor meer zie Townhall

Moderna had een lange geschiedenis van mislukkingen. Toen kwam COVID. Niet alleen werd het COVID-vaccin het antwoord op bijna alle problemen van Moderna, maar het zorgde ook voor het ontwrichtende scenario dat nodig was om de perceptie van het publiek van wat een vaccin is te veranderen en de bestaande voorzorgsmaatregelen en bureaucratie bij de goedkeuring van vaccins te elimineren.
Voor meer zie Children's Health Defense

Het is een stammen-conflict. Mensen hebben zich altijd georganiseerd in families, uitgebreide families en stammen. Het zijn tenslotte primaten, en veel andere primatensoorten handelen op dezelfde manier. Soms botsen stammen vanwege een stuk grondgebied. Misschien is de grond vruchtbaar of kan er goed gejaagd worden. Als dat gebeurt, vechten de stammen.
Verder lezen - NL

()  Poetin zegt dat hij de onder Netanyahu gesmeedde warme banden wil voortzetten. Tijdens het korte bezoek van de premier in Sotsji zullen de leiders naar verwachting militaire operaties in Syrië bespreken en het Iraanse kernwapenprogramma dwarsbomen. ...Poetin vertelde Bennett dat de twee "veel problematische kwesties" te bespreken hadden, maar ook veel "punten van contact en mogelijkheden voor samenwerking, met name wat betreft de bestrijding van terrorisme."
Voor meer zie The Times of Israel

Florida Gov. Ron DeSantis heeft op 21 oktober opgeroepen tot een speciale wetgevende sessie om maatregelen te overwegen om vaccin- en maskermandaten tegen te gaan. De maatregel volgt op een reeks COVID-19-vaccinmandaten die zijn opgelegd door de regering van president Joe Biden. Dat valt niet goed bij de gouverneur van Florida, die "genoeg" heeft van federale inmenging in staatszaken, vertelde perschef Christina Pushaw aan The Epoch Times.
[ Net als in Europa gaan enkele staten rebelleren. wj ]
Voor meer zie Epoch

Israël laat vanaf 1 november gevaccineerde of herstelde toeristen toe. Maar regering zegt geen toegang te verlenen aan reizigers uit "rode" landen of uit plaatsen waar het nieuwe AY4.2-stam is uitgebroken. Een Russisch vaccin is voorlopig nog niet goedgekeurd.
Voor meer zie The Times of Israel

Een Israëlische topambtenaar bezocht onlangs in het geheim Parijs in een poging om een einde te maken aan een aanhoudende diplomatieke crisis tussen Israël en Frankrijk, meldde Axios donderdagavond. Volgens het rapport had de Israëlische nationale veiligheidsadviseur, Eyal Hulata, enkele dagen geleden een ontmoeting met Franse ambtenaren in Parijs, met het doel een einde te maken aan de crisis die draait rond beschuldigingen dat een spyware-systeem ontwikkeld door een Israëlisch bedrijf werd gebruikt om in te breken in de toestellen van Franse topambtenaren - waaronder president Emmanuel.
Voor meer zie Israel National News

Iraanse aanval op Amerikaanse basis in Syrië is een boodschap aan Israël. Analyse: De directe aanval op de al-Tanf basis op Syrisch grondgebied dient waarschijnlijk als een boodschap voor zowel Israël als de Amerikanen dat de Iraniërs klaar zijn voor oorlog, en misschien ook om druk uit te oefenen in aanloop naar vernieuwing van de nucleaire besprekingen.
Voor meer zie Ynet

In een brief aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken waarschuwen Israëli's die geliefden hebben verloren door terreur, dat een consulaat in Jeruzalem voor de Palestijnen een "compleet paard van Troje" zou zijn. Meer dan 150 Israëlische families die geliefden hebben verloren aan Palestijns terrorisme eisen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken dat hij de geplande heropening om diensten te verlenen aan Palestijnen vanuit een Amerikaans consulaat in Jeruzalem stopt.
Voor meer zie United with Israel

VS overweegt nu twee missies voor Palestijnen in Jeruzalem. Het oude consulaat in het westelijk deel van de stad had ook een filiaal in het oostelijk deel, en beide kunnen ondanks Israëlisch verzet worden heropend.
Voor meer zie World Israel News

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 22 oktober 2021 2021.
Voor meer zie Intercessors for Israel Engels

Het toneel is klaar voor de eindtijd. Als student van bijbelprofetie gedurende bijna 30 jaar, en dan specifiek eindtijd-bijbelprofetie, heeft geen andere tijd zo dichtbij de eindtijd geleken als op dit moment. Waarom zeg ik (Gilletti)e dit? Omdat, vooral in het afgelopen jaar, het geopolitieke en economische toneel is ingericht voor de vervulling van verschillende eindtijd profetieën.
Verder lezen - NL

Tijdgeest 2025 - Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 48: De Koepel van Amerika's Tempel, de Obelisk, en de Komende Incarnatie. Zoals ik al eerder heb geschreven en in interviews publiekelijk heb verklaard, begrijpt de overgrote meerderheid van de mensen, wanneer ze naar Washington, DC, en naar het Vaticaan kijken, nooit hoe deze steden een van de grootste openlijke samenzweringen aller tijden vormen.
Verder lezen - NL

Tijdgeest 2025 - Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 49 en einde van de serie: Over die 72 Kosmokraters die de wereld beïnvloeden en hun geheime bestemming voor Amerika. In dit laatste deel, experts in de studie van de Goddelijke Raad geloven dat, beginnend bij de toren van Babel, de wereld en haar inwoners werden onterfd door de soevereine God van Israël en geplaatst onder het gezag van tweeënzeventig engelen die corrupt en ontrouw aan God werden in hun bestuur over die naties (Psalm 82).
Verder lezen - NLPrivacy- verklaring

Valide CSS!