Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Week  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Vrijdag 22 Januari - 9 Shvat

() 'Als Biden Obama's plan overneemt, valt er over niets meer te praten' Israël bereidt zich voor op botsing met Iran. Tijdens de campagne verklaarde Biden dat hij van plan is Trumps eenzijdige terugtrekking uit de overeenkomst in 2018 ongedaan te maken en de overeenkomst opnieuw te sluiten. Premier Benjamin Netanyahu en hoge Israëlische regeringsfunctionarissen maken zich op voor een mogelijke botsing met de pas geïnaugureerde president Joe Biden over diens belofte om opnieuw toe te treden tot het Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA), ook bekend als de nucleaire deal met Iran.
Voor meer zie WIN

Nucleaire afpersing: Mullahs willen meer concessies van Biden. Iran... is met volledige legitimiteit opnieuw toegetreden tot het wereldwijde financiële systeem - plus miljarden aan dollars die in de schatkist van de IRGC en naar haar uitbreidende milities in het Midden-Oosten gaan vloeien. Je zou dus denken dat het regime graag terug zou keren naar dezelfde nucleaire overeenkomst, toch? Dat klopt niet. De mullahs willen een nog zoeter akkoord.
Verder lezen - NL

Terwijl de Amerikaanse democratie "instort" is het grondwerk gelegd voor de messias (antichrist) met davidische dynastie afkomst, zegt Kabbalist Susan Roth. Zowel de VS als Israël worden geconfronteerd met uitdagingen voor hun politieke systemen. Terwijl Israël voor de vierde keer in twee jaar naar de stembus gaat, heeft een groot deel van het electoraat in de VS ook zijn twijfels. Als zodanig heeft de politieke atmosfeer in de VS een bijbelse gedaante aangenomen. Toen de media op de dag na de verkiezingen, nog voordat de uitslag bekend was, Biden tot winnaar uitriepen, vergeleken sommige rabbijnen Biden's vermoedelijke gedrag met dat van Adonia, de zoon van koning David die probeerde zijn vader de troon afhandig te maken.
Voor meer zie Israël365

Biden ondertekent de uitvoeringsbesluiten, en draait daarmee grotendeels het beleid van Trump terug. De nieuwe president ondertekent meer dan een dozijn uitvoerende maatregelen om het beleid van zijn voorganger te annuleren, enkele uren na aankomst in het Witte Huis.
Voor meer zie Israel National News

Antifa en Black Lives Matter demonstranten hebben in Seattle op woensdagavond, na de inauguratie van president Joe Biden, de handen ineengeslagen om het verkeer in de binnenstad te blokkeren. Op een video is te zien hoe de demonstranten een grote brand stichten in de nabijheid van een aantal forensenbussen.
Voor meer zie Breitbart

"Net zoals de Verenigde Staten zich afscheidt van Trump, waarschijnlijk voorgoed, zo moeten wij ons afscheiden van Abu Mazen [alias Mahmoud Abbas]," zei de weduwe van aarts-terrorist Yasser Arafat. "Wij verdienen ook een verandering van president, zoals in de Verenigde Staten."
Voor meer zie WIN

Californische advocaat roept op tot genocide op Joden: "Hitler had gelijk. We hebben een nieuwe Hitler nodig." Een Iraans-Amerikaanse internationale advocaat in Californië heeft het op de Joden gemunt en zegt dat de wereld een nieuwe Hitler nodig heeft om hem te helpen, meldde de blogging website Israellycool deze week. Farhad Khorasani is een soort van Iraanse sport beroemdheid in Los Angeles, en zijn sport is worstelen - een van de meest populaire sporten in Iran.
Voor meer zie United with Israel

Dr. Anthony Fauci zei donderdag dat president Joe Biden "het Mexico City-beleid zal intrekken," dat de regering-Trump heeft uitgebreid om organisaties in het buitenland die Amerikaanse gezondheidssteun ontvangen te verbieden abortussen te promoten of uit te voeren.
Voor meer zie Breitbart

"Iedereen die ooit een deal heeft gesloten, weet dat het gemakkelijker is om een deal te sluiten wanneer je zekerheid hebt en dat het minder gemakkelijk is om een deal te sluiten wanneer er onzekerheid heerst," zei Aryeh Lightstone. Rabbijn Aryeh Lightstone, aftredend speciaal gezant van de V.S. voor economische normalisatie in het Midden-Oosten, toonde zich optimistisch over de regio, terwijl hij erkende dat een veranderende Amerikaanse regering heeft geleid tot onzekerheid over toekomstige vredesdeals.
Voor meer zie WIN

Het inauguratie ombuigingspunt: De profetische schipbreuk, het einde van Amerika, en het einde van het kerktijdperk. We zitten midden in een hevige en langdurige storm en wachten ongeduldig op redding. Terwijl we deze unieke koers in kaart brachten en deze wateren bevaren met behulp van de sterrenbeelden boven ons, wisten velen van ons dat we dicht bij de veilige haven waren, maar wie had de zijwind van deze huidige crisis, die de wereld nu overspoelt, kunnen voorzien?
Verder lezen - NL

()  Een van Israëls uitgesproken anti-dwang-vaccinatie activist heeft een nieuwe politieke partij gelanceerd waarvan hij gelooft dat die de drempel zou kunnen overschrijden bij de verkiezingen van 2021 en "zou kunnen helpen om van Israël een gezonder land te maken."
Voor meer zie The Jerusalem Post

Mike Adams schrijft, mijn boodschap vandaag is: Dit is nog niet voorbij. Biden is een onwettige, nep president. Hij is gisteren niet eens met een regeringsvliegtuig ingevlogen, maar moest zijn eigen vliegtuig charteren. Het Pentagon weigert naar verluidt om met hem samen te werken, en dat kan een sterk teken zijn van de dingen die nog komen gaan. De Amerikaanse grondwet biedt het leger een mechanisme om een illegale poging te stoppen tot omverwerping door vijandelijke troepen die de binnenlandse marionetten controleren, en alle militairen zweren een eed om de grondwet te verdedigen tegen alle vijanden in binnen- en buitenland.
Voor meer zie NaturalNews

Joe Biden wil de laatste vier jaar uitwissen. In het Midden-Oosten zal dat niet gemakkelijk zijn. Een dramatische nieuwe politieke realiteit is aangebroken in Washington. Maar in het Midden-Oosten zal een verstrooide Amerikaanse president niet veel manoeuvreerruimte hebben wat Iran en de Palestijnen betreft. In de afgelopen vier jaar is de Iraans-Sjiitische as, die in Teheran verankerd die zich diep in de Arabische wereld uitstrekt, van Libanon via Irak en Syrië tot in Jemen, zowel sterker als zwakker geworden. Ze is sterker in die zin dat ze explicieter en agressiever is geworden; de instellingen van het Iraanse regime trekken zichtbaarder aan de touwtjes bij de sjiitische milities in Irak, bewapenen zich zichtbaarder en verschansen zich in Syrië, en zijn directer betrokken bij de Houthi's in Jemen. Maar het is zwakker in die zin dat de milities en Iraanse handlangers die de sjiitische invloedssfeer in stand houden, de samenlevingen die zij trachtten te domineren, vrijwel totaal hebben ontwricht.
Voor meer zie The Times of Israel

Bomaanslag in Bagdad zou wel eens de eerste uitdaging kunnen zijn voor de regering Biden. De bomaanslag vond plaats op slechts vier kilometer van het Amerikaanse ambassadecomplex en in een gebied waar de afgelopen anderhalf jaar protesten zijn geweest. Volgens een bericht in Al Arabiya English claimt ISIS de verantwoording voor deze aanslag.
Voor meer zie The Jerusalem Post

'Dit was een gewelddadige wraakactie van de politie.' Na een aanval op de politie in Bnei Brak kwamen honderden oproerpolitieagenten op de stad af, vuren tientallen stungranaten af en vallen dan de plaatselijke bevolking aan. De Israëlische politie ligt vrijdagmorgen onder vuur over wat sommigen het gebruik van buitensporig geweld noemen in reactie op ongeregeldheden in de stad Bnei Brak afgelopen nacht.
Voor meer zie Israel National News

Aardbeving van 5.3 op donderdag met verwoesting in Cyprus, is gevoeld tot in Israël. Geologisch Onderzoek zegt dat het epicentrum van de schok 224 kilometer van Nahariya ligt; gebruikers van Ynet melden dat ze de beving in het hele land voelden, ook in Nahariya, Haifa en Jeruzalem.
Voor meer zie Ynet

Twitter heeft het slachtoffer van seksueel kindermisbruik herhaaldelijk verteld dat een video van zijn lijden die op het platform circuleerde niet in strijd was met het beleid van het platform, volgens een rechtszaak die namens het slachtoffer is aangespannen door het National Center on Sexual Exploitation.
Voor meer zie Breitbart

Als Biden zijn personeel selecteert, wordt het duidelijk dat zijn keuzes gebaseerd zijn op geslacht, ras, of een verleden van loyaliteit aan de Democratische partij. Zijn meest recente keuze zal duidelijk een paar wenkbrauwen doen fronsen. Rachel Levine, Biden's nieuwste nominatie voor zijn regering als assistent minister van gezondheid, is een transgender die bevolking door de pandemie moet leiden.
Voor meer zie Israël365

Arabische leiders feliciteren Biden, zeggen uit te kijken naar samenwerking met nieuwe regering. De felicitaties stroomden binnen nadat de inwijdingsceremonie woensdag werd afgerond en boden aan om nauw samen te werken met de nieuwe regering.
Voor meer zie All Arab News

Te midden van oproepen van Democratische leiders om aanhangers van president Trump te "deprogrammeren" en te "heropvoeden", zei voormalig CIA-directeur John Brennan woensdag dat de regering-Biden "met laserlicht te werk gaat" om een "onheilige alliantie" uit te roeien die "religieuze extremisten" en libertariërs omvat.
Voor meer zie WND

De gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 22 januari 2021. Het Tora leesgedeelte van deze sabbat bevestigt de waarheid van Gods soevereiniteit over deze wereld. Er zijn echter velen, in tegenstelling tot de gelovigen, die in plaats daarvan vertrouwen op de demonische leugen dat satan de god van deze wereld is.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

Limbaugh: 'Ik begeef me op glad ijs door dit over Biden te zeggen. Terwijl Joe Biden woensdag werd beëdigd als Amerika's 46e president, zei talk-radio ster Rush Limbaugh dat hij gelooft dat de Democraten zich er volledig van bewust zijn dat de presidentsverkiezingen van 2020 onwettig waren.
Verder lezen - NL

DE BOODSCHAPPER - DEEL 28: Franciscus, Consolmagno, buitenaardse redders... en een duivels complot. Als ET-leven iets is dat Vaticaanse functionarissen al enige tijd privé hebben overwogen, waarom er dan nu zo openlijk over spreken, in wat sommigen zien als een zorgvuldige, doctrinaire onthulling in de afgelopen paar jaar? Zelfs Paus Franciscus heeft zich uitgesproken over buitenaardse wezens, door te zeggen dat zij onze broeders zijn en dat hij hen zou dopen.
Verder lezen - NLPrivacy- verklaring

Valide CSS!