Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Week  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Vrijdag 30 September

()  Zou Israël geconfronteerd kunnen worden met een golf van economische migranten uit het noorden, op gang gebracht door de economische ineenstorting van Libanon en de overname door de Iraanse terreurvolmacht Hezbollah? Terwijl de VS geconfronteerd worden met een ongekende golf van economische migranten aan de zuidgrens, trof de IDF onlangs twee Libanese onderdanen zonder duidelijke terreurmotieven aan die probeerden Israël binnen te komen.
Voor meer zie United with Israel

Opiniepeiling wijst uit dat het rechts blok tekort komt voor een meerderheid als de Likud daalt. Uit de peiling, uitgevoerd door Panels Politics en vrijdagochtend gepubliceerd door Ma'ariv, bleek dat als er vandaag nieuwe verkiezingen zouden worden gehouden, het pro-Netanyahu blok in totaal 59 zetels zou winnen, twee te weinig voor een meerderheid.
Voor meer zie Arutz Sheva

Top Likud-functionarissen plannen om Netanyahu aan de kant te schuiven als hij geen meerderheid behaalt. Plan om de voormalige premier gunstig te stemmen door hem bijna de volledige controle over de partij te laten behouden, maar hem uit wel de regering te houden, zodat een coalitie met Gantz' Nationale Eenheid mogelijk wordt.
Voor meer zie The Times of Israel

"Jij kleine jongen." De president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, vertelde vorige week aan een groep Palestijnse Amerikanen dat hij de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, heeft uitgescholden omdat hij Israël niet onder druk heeft gezet om vrede te sluiten. Abbas vertelde hen dat hij vroegere Amerikaanse regeringen geloofde die beweerden dat Israël geen vrede wil. Hij beseft nu echter dat "het niet zo is dat de Israëli's geen vrede willen, maar dat de Amerikanen geen vrede willen."
Voor meer zie The Times of Israel

VS dringt aan op 'onmiddellijk' onderzoek naar de dood van een 7-jarige Palestijnse jongen tijdens een IDF-operatie. De woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de VS "kapot" is door het incident, maar merkt op dat de IDF al bezig is met een onderzoek wat zegt dat de troepen geen geweld hebben gebruikt of het huis van de jongen zijn binnengegaan. ...Lt. Kol. Richard Hecht, een militaire woordvoerder, zei dat een hoge officier ter plaatse naar het huis ging nadat hij een van de stenengooiers op een balkon had gezien en tegen de vader zei dat hij de kinderen moest laten stoppen met het gooien van stenen naar automobilisten. Hij zei dat de officier op een "zeer kalme manier" sprak en vertrok.
Voor meer zie The Times of Israel

Maakt terreur op de Westelijke Jordaanoever deel uit van Irans 'oorlog van de oorlogen' tegen Israël? Hoewel een deel van de onrust verband houdt met botsingen tussen de Palestijnen en de Israëlische autoriteiten over de toegang tot de Tempelberg, mag de rol van Iran niet worden onderschat. De laatste maanden is er een gestage toename van terreuraanslagen vanaf de Westelijke Jordaanoever en op de Westelijke Jordaanoever. Tussen maart en april werden 20 Israëli's gedood, wat de IDF ertoe aanzette operatie Break the Wave te starten. Opinie artikel.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Florida's catastrofe --- een wake-up call? Vreemd, is het niet, hoe dingen veranderen tijdens een gebeurtenis die zo catastrofaal is. Opinie door Jack Engelhard - 30 september 2022
Verder lezen - NL

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 30 september 2022.
Voor meer zie Bidders voor Israël - NL

() Russische aanval doodt 25 mensen als Kremlin regio's in Oekraïne wil annexeren. Woordvoerder Dmitry Peskov van het Kremlin vertelde verslaggevers donderdag dat vier regio's in Oekraïne - Luhansk, Donetsk, Kherson en Zaporizhzhia - tijdens een ceremonie in het Kremlin bij Rusland zullen worden gevoegd.
Voor meer zie Israelhayom

Het zal velen inmiddels duidelijk zijn dat de WEF-sekte samenzweerders druk bezig zijn de wereldwijde samenleving volledig te ontwrichten.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

Linkse activisten negeren slavernij in Arabische landen. Volgens de Global Slavery Index (GSI) zijn meer dan 500.000 mensen slaaf in Arabische landen. Nog veel meer mensen leven in omstandigheden van moderne slavernij.
Voor meer zie Israel Today - NL

Italiaanse populistische broeders door globalisten als 'fascistisch' bestempeld. De Italiaanse kiezers hebben gesproken: genoeg van de globalistische chaos; milieugekte die een slechte economie creëert op basis van een onrealistische groene agenda; immigratie met open deuren en zonder controle; rigide Covid-mandaten; en afnemende persoonlijke vrijheid. Giorgia Meloni's Broeders van Italië coalitiepartij heeft een grote meerderheid in Italië. Het wordt algemeen beschouwd als de meest rechtse regering sinds Mussolini.
Voor meer zie Frontpage Mag

Russische VS-beleidsdeskundige: Oekraïne vormt een grotere militaire bedreiging voor Rusland dan Cuba voor de VS in de jaren 1960. Nu de Russische tegenslagen in Oekraïne zich blijven opstapelen, heeft Vladimir Poetin zich gehaast om signalen af te geven dat zijn land eerder bereid is tot wanhopige maatregelen dan te buigen en in te stemmen met een terugkeer naar de status quo ante van voor de invasie, waardoor de Krim en delen van Luhansk en Donetsk nog steeds onder Russische controle zouden blijven.
Verder lezen - NL

De verwoesting door de orkaan Ian heeft gevolgen tot ver buiten Florida zelf. Het bedrijf Mosaic in Centraal Florida levert de HELFT van de gegranuleerde kunstmest die de Noord-Amerikaanse boeren gebruiken. Mike Adams hoorde vandaag ook van een bron dat de US Coast Guard nu een voorraad lijkzakken aanlegt die veel groter is dan de aantallen die op het nieuws worden getoond. Er wordt verwacht dat er in de komende dagen grote aantallen doden zullen vallen.
Voor meer zie NaturalNews

Duitsland en de EU hebben een oorlogsverklaring overhandigd gekregen. De sabotage in de Oostzee was een geraffineerde operatie, uitgevoerd in stealth in de ondiepte van de Deense zeestraten. Dit zou in principe onderzeeërs uitsluiten (schepen die de Oostzee binnenvaren hebben een maximale diepgang van 15 meter). Eventuele “onzichtbare” schepen zouden alleen kunnen rondhangen met toestemming van Kopenhagen – aangezien de wateren rond Borholm vol zitten met sensoren, uit angst voor een inval van Russische onderzeeërs.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Paranormale entiteiten en de halloween van deze october (deel 4) - Het bloed is het leven. Vampieren zijn in. Er bestaat geen twijfel over; in de afgelopen kwart eeuw is het mythologische spul van nachtmerries veranderd van "eng" in "sexy". Op de een of andere manier is het monsterlijke beeld van de vampier gerehabiliteerd tot het punt dat ze tegenwoordig vaker wel dan niet worden afgeschilderd als sympathiek, zo niet regelrecht heroïsch.
Verder lezen - NL

De komst van de antichrist - deel 20: De duizendjarige heerschappij. De gruwelijkste tijd van de menselijke geschiedenis loert nog net achter de profetische horizon, zoals we hebben gezien. Die periode zal worden afgesloten met de triomfantelijke terugkeer van Jezus Christus. Er zal ongekend bloedvergieten plaatsvinden bij Armageddon, waar, zoals we hebben gezien, de legers van de wereld onmiddellijk met miljoenen tegelijk zullen worden vernietigd.
Verder lezen - NL



Privacy- verklaring

Valide CSS!