Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Week  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Vrijdag 24 Maart

()  Rode lijn is overschreden: Linkse demonstrant gearresteerd voor het slaan van een Israëlische minister. Een Israëlische vrouw is donderdag gearresteerd omdat zij minister van Landbouw Avi Dichter met een vlag op het hoofd had geslagen tijdens een protest tegen het programma voor justitiële hervorming van de regering.
Voor meer zie World Israel News

De Israëlische oppositieleider Yair Lapid weigerde donderdag een gezamenlijke verklaring te ondertekenen met de Israëlische minister van Vervoer Miri Regev, waarin deze opriep tot een stopzetting van de protesten tegen justitiële hervormingen op Onafhankelijkheidsdag. "We zullen niet doen alsof we samen feest vieren en dat alles in orde is terwijl de regering het volk van Israël verscheurt en de democratie uitwist," zei Lapid in een verklaring.
Voor meer zie World Israel News

'Mijn leven is in gevaar': Orthodoxe journalist belaagd door 'verdedigers van de democratie' tijdens protest. Yehuda Katz, van TribeJournal, ging op pad om de protesten in Tel Aviv te documenteren, zoals hij de afgelopen weken had gedaan als onderdeel van een doorlopend onderzoek naar de drijfveren van de demonstranten. Katz had twee advocaten uitgenodigd, één voor en één tegen de justitiële hervorming, om op straat over de zaak te debatteren.
Voor meer zie World Israel News

Netanyahu roept op tot eenheid in aanloop naar de stemmin volgende week over justitiële hervorming.Er was gespeculeerd dat de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant het proces zou kunnen tegenhouden in een landelijke toespraak op donderdagavond, maar uiteindelijk heeft hij zich niet aangesloten op het podium bij de premier.
Verder lezen - NL

Veiligheidstroepen in Jeruzalem zijn alert op eerste vrijdag van Ramadan. Hoge politiefunctionaris benadrukt dat alle niet-moslims worden geweerd van de Tempelberg tijdens gebeden, aangezien grote menigten worden verwacht bij de Al-Aqsa moskee.
Voor meer zie The Times of Israel

Netanyahu schond de uitspraak van het Hooggerechtshof in zijn toespraak over justitiële hervorming - vertelde de procureur-generaal Gali Baharav-Miara de Likud-partijleider in een vrijdagochtendbrief. Likud betoogde dat de AG de spanwijdte van de belangenconflictovereenkomst verder opvoert dan haar voorganger had bedoeld.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Pastor JD legt uit waarom wat we vandaag de dag in de wereld zien dit twee kanten van dezelfde medaille zijn, en hoe wij als christenen in het licht van deze misleiding zouden moeten leven.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe - NL

Pastor Sandy laat een prachtig beeld van de opname in het Oude Testament zien. Zo staat de Bijbel vol van beelden en schaduwen. Je hoeft geen titel te hebben om de Bijbel te begrijpen, God maakt het eenvoudig als je het maar wilt zien. Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube

Ambtenaren betreuren "crisissfeer" veroorzaakt door onnauwkeurige fouten van de coalitie. Een hoge ambtenaar heeft Bezalel Smotrich en Miri Regev krachtig berispt nadat hun opmerkingen een diplomatieke vuurstorm hadden veroorzaakt. De premier is van plan de komende dagen proactieve maatregelen te nemen om toekomstige blunders te voorkomen.
Voor meer zie Israelhayom

Dr. Kedar: Linkse protesten bedreigen de Israëlische democratie. Israël wordt tot stilstand gebracht door massale protesten tegen de door de coalitieregering van premier Netanyahu voorgestelde justitiële hervorming.
Verder lezen - NL

()  Inwoners van Bnei Brak wachten de demonstranten op met bloemen en snoep, die tot tranen toe zijn geroerd. In een virale video zie je een demonstrant in tranen uitbarsten terwijl op de achtergrond een traditionele piyyut speelt; een plaatselijke bewoner legt een emotioneel moment vast; demonstrant: "Mijn vader zou zich omdraaien in zijn graf als hij de haat en conflicten tussen ons kon zien".
Voor meer zie Ynet

Vandaag de dag is het niet de vraag of terroristen gebruik zullen maken van kunstmatige intelligentie (AI), maar hoe en wanneer. Jihadi's zijn altijd al vroege gebruikers geweest van nieuwe technologieën: Al-Qaeda-leider Osama bin Laden gebruikte e-mail om zijn plannen voor de aanslagen van 9/11 door te geven. De in Amerika geboren Al Qaida-ideoloog Anwar Al-Awlaki gebruikte YouTube om een generatie volgelingen in het Westen te werven.
Voor meer zie Memri - Vertaling - NL

Tolerantie tegen elke prijs? Tolerantie in elke samenleving moet elke burger de vrijheid garanderen om te geloven wat hij wil, maar zij mag niet zo ver gaan dat zij de brutaliteit en losbandigheid van de goddelozen door de vingers ziet.
Voor meer zie Israel Today - NL

Russische economie herstelt zich terwijl tientallen banken Amerikaanse banken dreigen om te vallen. "Al voorbij het point of no return": zegt JPMorgan over dreigende Amerikaanse recessie.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Kijken: Het protest over de justitiële hervorming volgt Netanyahu naar Londen waardoor Netanyahu en Sunak hun geplande gezamenlijke verklaring aan de pers annuleerden vóór hun ontmoeting te midden van de protesten buiten Downing Street.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Russische troepen mogen naar Kiev of Lviv om de 'infectie te vernietigen' zegt Medvedev. Later op vrijdag zei Medvedev dat Rusland geïnteresseerd is in het oplossen van de Oekraïne-crisis door middel van gesprekken.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Netanyahu's noodlottige week kan zijn moment van de waarheid worden. De premier moet kiezen tussen twee opties: Meer gewicht geven aan interne overwegingen en zijn verlangen om de bestaande coalitie koste wat het kost te handhaven, zelfs ten koste van het herstel van de banden met de VS - of prioriteit geven aan Israëls diplomatieke banden.
Voor meer zie Israelhayom

MK Simcha Rothman (Religieus Zionisme), voorzitter van de Commissie Grondwet, Recht en Rechtvaardigheid van de Knesset, moest door de politie worden gered nadat een menigte het huis in Ramat Hasharon van Yuval Tal, oprichter van het hightechbedrijf Pioneer, waar Rothman op bezoek was, had omsingeld.
Voor meer zie The Jewish Press

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 24 maart 2023.
Voor meer zie Bidders voor Israël - NL

Deel 13: Henoch, de Wachters en de vergeten missie van Jezus Christus - De zonde van de wachters en de doop. De doop is een van de meest bekende praktijken in de plaatselijke kerk. Het is zelfs zo vertrouwd dat het routine is. De vroege kerk associeerde het echter met de epische strijd tussen de kinderen van God en de krachten van de duisternis.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina

 

Valide CSS!

Privacy- verklaring