Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Week  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Dinsdag 3 Augustus - 25 Av

()  De Iraanse ultraconservatief Raisi is ingehuldigd als president van Iran. De voormalige chef van de rechterlijke macht - door het Westen bekritiseerd om zijn reputatie op het gebied van de mensenrechten - zegt dat zijn regering zal streven naar opheffing van de "tirannieke" Amerikaanse sancties, maar niet zal toegeven aan de "wil van buitenlanders."
Voor meer zie Ynet

Vleierij en onderdanigheid noemde Israël het en laakt de EU om de inauguratie van de Iraanse president bij te wonen. Jeruzalem heeft bij EU erop aan gedrongen de "schandelijke" beslissing terug te draaien om de diplomaat Enrique Mora naar de inauguratie ceremonie te sturen van de "slager van Teheran" vanwege Ebrahim Raisi's schendingen van mensenrechten. Het besluit is "raadselachtig en getuigt van een slecht beoordelingsvermogen", aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.
Voor meer zie The Times of Israel

Oppositieleider Benjamin Netanyahu sprak op de Besheva-conferentie in Jeruzalem en liet doorschemeren dat bronnen in de regering-Biden informatie zouden kunnen lekken over acties die Israël van plan is tegen Iran. Netanyahu verwees daarbij naar de verklaring van minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid, volgens welke hij en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken het eens waren over een beleid van "geen verrassingen" ten aanzien van Iran.
Voor meer zie Israel National News

Hoe Poetin de Lapid-Bennett-regering begrijpt. Op donderdag werd gemeld dat de Israel Defense Forces van plan is haar tactiek in Syrië te veranderen en haar operaties tegen Iraanse doelen in het gebied zal baseren op lange-afstand-munitie in plaats van op luchtaanvallen. Het is duidelijk dat deze stap de operationele slagkracht van Israël zal verminderen.
Verder lezen - NL

Blinken belooft een "collectieve reactie" op Iran vanwege de aanslag op een tanker met Israëlische banden. Minister zegt dat VS met VK, Israël, Roemenië en anderen coördineert over reactie op de dodelijke aanval. Johnson zegt dat Teheran gevolgen van zijn "schandelijke" acties onder ogen zal moeten zien.
Voor meer zie Blinken vows 'collective response' to Iran over hit on tanker with Israel ties | The Times of Israel

Demonstranten scandeerden: "Kanonnen, tanks, raketten, de mullahs moeten oprotten" tijdens een protest dat in Teheran werd geënsceneerd en waarvan de video op 26 juli 2021 op het Twitter-account van Kian Sharif werd geplaatst. De demonstranten scandeerden ook: "Niet Gaza, niet Libanon, ik zal mijn leven alleen voor Iran geven" in een andere video die op dezelfde dag werd gepost op het Twitter-account van Iran News Wire. In de video scandeerden de demonstranten verder: "Dood aan de dictator!" en "Van Teheran tot Khuzestan, verenigt u, verenigt u!"
Voor meer zie Memri

Gevaccineerde mensen spelen mogelijk sleutelrol in evolutie van gevaarlijker COVID-varianten, aldus studie. Volgens onderzoek dat vorige week in Scientific Reports is gepubliceerd, is het risico op het ontstaan van een vaccinresistente virusstam het grootst wanneer een groot deel van de bevolking reeds is gevaccineerd, maar de overdracht niet onder controle is.
Voor meer zie Children's Health Defense

Globalisten vluchten naar privé-eilanden, ondergrondse bunkers, als ze biowapens ontketenen met een plan om het menselijk ras te decimeren met het spike-eiwit vaccin injecties. De biologische oorlog tegen de mensheid is zojuist verschoven van de fase "kom alstublieft deze vriendelijke vaccins nemen" naar een globalistische houding die massale uitroeiingsinjecties wil opdringen aan het gehele menselijke ras. De irrationele wanhoop van gouverneurs en nationale leiders om de massa's deze injecties met spike proteïnen op te dringen, is een duidelijk teken dat het nooit om de volksgezondheid heeft gedraaid. Het ging altijd al om de naleving van experimentele, dodelijke injecties die gen-veranderende nanotechnologie bevatten naast giftige deeltjes waarvan bekend is dat ze antilichaam-afhankelijke versterking (ADE) veroorzaken bij slachtoffers.
Voor meer zie NaturalNews

Het globalistische World Economic Forum heeft een video vrijgegeven waarin drie "futuristen" voorspellen hoe het menselijk leven eruit zal zien na de zogenaamde Grote Reset, en voorspellen dat technologie het "tijdperk van menselijke robots" zal vervangen. De professor zei dat dit proces reeds is begonnen met sommige van de coronavirus vaccins, die volgens haar: "gebruik maken van een gemanipuleerde code in de vorm van boodschapper-RNA."
Voor meer zie Breitbart

()  Ivermectine, een geneesmiddel dat in derde-wereldlanden wordt gebruikt om parasieten te bestrijden, zou kunnen helpen de duur van de infectie te verkorten voor mensen die het coronavirus oplopen voor minder dan één dollar per dag, zo blijkt uit recent onderzoek van het Sheba Medisch Centrum in Tel Hashomer.
[ Maar een land wat een contract heeft met Pfizer mag dat niet gebruiken. wj ]
Voor meer zie The Jerusalem Post

Justitie verklaart absurd genoeg dat verplichte coronavirusvaccinaties legaal zijn, door te beweren dat de overheid eigenaar is van je lichaam. Het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) zei dat overheidsinstanties en particuliere bedrijven COVID-19-vaccins mogen verplichten. Het maakte deze opmerking in een opiniestuk dat op 26 juli online werd gepubliceerd, en voegde eraan toe dat de federale wet verplichte inenting met COVID-19-vaccins die zijn goedgekeurd voor gebruik in noodsituaties, niet verbiedt. Het advies van het ministerie van Justitie kwam te midden van een aantal openbare en particuliere entiteiten die werknemers verplichten zich te laten vaccineren.
Voor meer zie NaturalNews

Israël zal represailles nemen tegen iedereen die probeert de Joodse staat te schaden "op de tijd en plaats en manier" van haar keuze, zei minister van Defensie Benny Gantz maandag. Waarschuwend dat Israël een "verscheidenheid aan instrumenten en opties" heeft om zijn burgers te beschermen, benadrukte hij dat het Iran zou laten betalen voor de dodelijke drone-aanval die het schip Mercer Street trof in de buurt van de kusten van Oman, waarbij twee mensen om het leven kwamen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Het Hooggerechtshof heeft maandag vier gezinnen uit Sheikh Jarrah aangemoedigd een compromis te aanvaarden dat de uitzettingsbevelen ongedaan zou maken en hen in staat zou stellen in hun huizen in Oost-Jeruzalem te blijven. Een panel van drie rechters heeft de families gevraagd een aanbod in overweging te nemen waarbij aan een lid van elke familie levenslang beschermde huurrecht op het eigendom zou worden verleend in ruil voor jaarlijkse betalingen van NIS 1.500. De advocaat van de eigenaars noemt het een leeg compromis. De eerdere weigering van de gezinnen om een minimumbedrag aan huur voor het pand te betalen, was de aanleiding tot het besluit om hen uit te zetten, zei Shemer.
[ In Jeruzalem een huis huren voor 38 dollar in de maand, belachelijk. wj ]
Voor meer zie The Jerusalem Post

Hamas official Musa Abu Marzouk: We accepteren alle hulp, zelfs van de Amerikanen, maar Iran helpt Hamas meer dan enig ander land, met training, wapens en expertise. Abu Marzouk zei dat de hulp van Iran aan Hamas onbeperkt is, en militaire training, wapens en knowhow omvat. Hij vroeg: "Hoe kunnen we Iran daar niet dankbaar voor zijn?"
Voor meer zie Memri

Engeland bereidt zich voor op militaire reactie na de vermeende Iraanse aanval op de MV Mercer Street. Britse media melden dat het land speciale troepen en marinecommando's naar het Midden-Oosten heeft gestuurd na een dodelijke aanval op een door Israël geëxploiteerde tanker, waarbij een Britse veiligheidsagent en een Roemeens bemanningslid om het leven kwamen.
Voor meer zie Israelhayom

Alle studenten moeten vóór 8 augustus hun eerste dosis van een vaccin tegen het coronavirus krijgen om ervoor te zorgen dat zij voor het begin van de nieuwe academische termijn volledig zijn gevaccineerd, aldus het ministerie van Volksgezondheid van Saoedi-Arabië op maandag.
Voor meer zie Al Arabiya English

Daraa is een plaats vlakbij de grans van Jordanië en de Golanhoogten. Waar vorige week de gevechten weer op laaiden toen troepen van het Syrische leger een grondaanval uitvoerden. De rebellen in Daraa lanceerden een tegenaanval en verrasten de Syrische troepen, van wie velen gevangen werden genomen. Het leger reageerde door elitetroepen, tanks en pantservoertuigen te sturen. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten noemde de gevechten de "meest gewelddadige en omvangrijkste gevechten in Daraa sinds het onder controle van het regime kwam."
Voor meer zie All Arab News

Israëlische wetenschapper zet zoektocht naar buitenaardse wezens voort. Professor Avi Loeb's nieuwe Galileo Project gaat zoeken naar fysiek bewijs dat is achtergelaten door "buitenaardse technologische beschaving"
Verder lezen - NL

7 Belangrijke feiten over het Merkteken van het Beest. De Bijbel gebruikt slechts een paar woorden om het merkteken van het beest-geldsysteem te beschrijven. Maar die beschrijving geeft ons een verbazingwekkende hoeveelheid informatie. Hier zijn slechts zeven van de dingen die het ons leert.
Verder lezen - NL

Tijdgeest 2025 / Aftellen naar 2025 en het geheime lot van Amerika - Deel 11. "Wat is uw naam?" - Nationale figuren, hun namen, en hun rol in de geheime bestemming van Amerika. Lezers hebben zich misschien afgevraagd waarom ik eerder in deze serie de tijd heb genomen om te wijzen op de betekenis van de namen van Vice President Kamala Devi Harris en President Joe Biden.
Verder lezen - NLPrivacy- verklaring

Valide CSS!