Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Week  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Woensdag 22 Mei

()  Israël roept ambassadeurs terug uit Ierland, Spanje en Noorwegen. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Israël Katz, noemde de "verwrongen stap" van de landen om de Palestijnse staat te erkennen "een onrecht voor de nagedachtenis van de slachtoffers van 7 oktober."
Voor meer zie Israelhayom

Israël kiest nu voor beperkte Rafah-actie met de zegen van Biden. De IDF zal geen grootschalige aanval uitvoeren op het laatste bolwerk van Hamas in het zuiden van Gaza, volgens analist David Ignatius van de Washington Post. "Israëlische leiders hebben een consensus bereikt over een laatste aanval op de vier overgebleven bataljons van Hamas in Rafah. In plaats van de zware aanval met twee divisies die Israël enkele weken geleden overwoog.
Voor meer zie JNS

Netanyahu dringt er bij alle 120 leden van de Knesset op aan om een verklaring te ondertekenen waarin de stap van de hoofdaanklager van het Strafhof wordt veroordeeld. De "schandalige" beslissing van de hoofdaanklager van het Internationaal Strafhof om arrestatiebevelen aan te vragen tegen Israëlische leiders zal Jeruzalem er niet van weerhouden om de terreurorganisatie Hamas te vernietigen, zwoer de Israëlische premier Benjamin Netanyahu op maandagmiddag.
Voor meer zie Israel365 News

Wat zijn de mogelijke gevolgen van het arrestatiebevel van het ICC tegen de Israëlische premier Netanyahu, DM Gallant? De arrestatiebevelen dwingen lidstaten effectief om Israëlische leiders op hun grondgebied te arresteren. Bron: All Israel News - Vertaling - NL

Biden: geen genocide in Gaza, we verwerpen ICC-claims, zegt dat het ICC Israëlische leiders en Hamas-terroristen ten onrechte over een kam scheert. Biden sprak maandag op een evenement voor de Jewish Heritage Month in de Rose Garden van het Witte Huis, en benadrukte dat zijn regering tegen de arrestatiebevelen van het ICC is voor premier Benjamin Netanyahu en minister van Defensie Yoav Gallant.
Voor meer zie World Israel News

'Verschrikkelijk' - Europese leiders hekelen ICC's 'onacceptabele' vergelijking van Israël en Hamas. Europese leiders veroordelen de beslissing van de ICC aanklager om arrestatiebevelen uit te vaardigen voor Israëlische premier en minister van Defensie naast arrestatiebevelen voor hooggeplaatste Hamasleden.
Voor meer zie World Israel News

Big Tech voert een valse vlag operatie uit tegen Joden. Het internet is de machtigste kracht van onze tijd (kunstmatige intelligentie wordt nog machtiger). De Big Tech bedrijven die de controle over het internet hebben gekregen van de Democratische partij, hebben een enorme macht en die misbruikt.
Verder lezen - NL

Salman Rushdie: Palestijnse staat zou een terreurstaat zijn. Het wordt een Taliban-achtige staat. Is dat echt wat het progressieve Westen wil?
Voor meer zie Israel Today Nederland

Klaus Schwab, oprichter en uitvoerend voorzitter van het World Economic Forum, trekt zich terug uit zijn rol als leider van de wereldwijde bijeenkomst die hij in 1971 oprichtte. Schwab kondigde zijn intenties aan in een e-mail aan het personeel op dinsdag die werd gedeeld met Semafor door een persoon die verbonden is aan de organisatie.
Voor meer zie Semafor

Een Israëlische grap over de vliegtuigcrash van de Iraanse president Ebrahim Raisi veranderde in nepnieuws nadat de sociale media van de terreurgroep Hamas de grap serieus namen. Enige tijd na de crash circuleerde er een grap op Hebreeuwse sociale netwerken dat de verantwoordelijke een Mossad-agent was met de naam "Eli Copter", een woordspeling op het Hebreeuwse woord voor helikopter. De grap werd opgepikt door een van de Telegram-kanalen van Hamas, die schreef: "Er wordt gezegd dat de helikopterpiloot een Mossad-agent was met de naam Eli Kopter."
Voor meer zie United with Israel

()  Terwijl Hamas rouwt, vieren sommige gewone Gazanen de dood van Raisi. De Iraanse leider heeft Gaza alleen maar "geruïneerd" en "ons nooit bijgestaan", zeiden meer onverschillige inwoners van de enclave.
Voor meer zie World Israel News

Biden condoleert moordenaar van Amerikanen. De "Slager van Teheran" doodde Amerikaanse soldaten en burgers, richtte zich op regeringsfunctionarissen. De moord door Iran op Sgt. William Rivers, Spc. Kennedy Sanders, en Spc. Breonna Moffett, drie zwarte militairen uit Georgia, eerder dit jaar, was slechts de laatste moord op Amerikanen door het islamitische terroristische regime in Teheran naast de tientallen die al op 7 oktober gedood werden.
Verder lezen - NL

Joden in Iran zijn 'geschokt en boos' over een dreigende executie van jonge Jood. "Iraanse autoriteiten onderwerpen Joodse burgers vaak aan verschillende normen wanneer het aankomt op het bepalen van vonnissen in gevallen van deze aard," schreef Deborah Lipstadt, de speciale gezant van de VS om antisemitisme te monitoren en te bestrijden.
Voor meer zie JNS

IDF-beoordeling: Hezbollah kan het noorden van Israël onder de voet lopen. Omdat de troepenmacht aan het noordelijke front te dun was, zouden dorpen en legerbases onder de voet gelopen worden, zei een hoge commandant op een militair seminar. Een maand voor de verrassingsinvasie van Hamas op 7 oktober had de IDF ingeschat dat een soortgelijke aanval van Hezbollah zeer succesvol zou zijn, meldde Kan's Reshet Bet maandag.
Voor meer zie World Israel News

Het Gantz Ultimatum. De Israëlische ex-generaal werpt de handschoen op naar de man die door de Israëlische elite en Amerikaanse beleidsmakers wordt gezien als de ware vijand van het land - premier Benjamin Netanyahu.
Verder lezen - NL

Waarom heeft Gallant de oorlogsdoelen van Israël opgegeven? Er was een komisch aspect aan het persoptreden van de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant op woensdagavond. Met zijn beste imitatie van Patton, eiste hij streng dat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de oorlogsdoelen van Israël zou opgeven en in plaats daarvan die van Amerika zou overnemen, die toevallig ook de oorlogsdoelen van Hamas zijn.
Verder lezen - NL

Kolonel Richard Kemp: ICC arrestatiebevelen zijn als een Neurenberg die Churchill en Truman zou moeten berechten. Voormalig bevelhebber van de Britse strijdkrachten in Afghanistan vertelt Arutz Sheva dat het verkrijgen van arrestatiebevelen tegen Israëlische leiders door de aanklager van het ICC een 'politieke en geen juridische beslissing' is en een 'schandalig misbruik van de macht van het ICC.'
Voor meer zie Arutz Sheva
[ Voor mensen die Israël haten is niets te gek. wj ] -Vertaling - NL

Israëlische wetgevers in de plenaire vergadering van de Knesset stemden woensdag voor het schrappen van de terugtrekkingswet in Noord-Samaria. De inwoners van vier Israëlische steden in de regio werden uit hun huizen verdreven tijdens de terugtrekking uit Gaza in 2005, samen met de inwoners van de regio Gush Katif.
Voor meer zie The Jewish Press

Profetie: De brandstof van getuigenis. "Want het getuigenis van Jezus is de geest der profetie" (Openbaring 19:10). Naarmate de tijd vordert en de wereldgebeurtenissen duidelijker in lijn zijn met de Bijbelprofetie, zie ik (Dave Hubley) iets wat ik echt, misschien niet verrassend, maar wel verontrustend vind.
Verder lezen - NL

De God-factor. Ongeveer een week nadat Israël onder leiding van Mozes Egypte had verlaten, bevonden naar schatting twee en een half miljoen ongewapende Joodse mannen, vrouwen en kinderen zich in een kamp bij de Rode Zee, terwijl de Farao en een vijandig, goed bewapend, goed getraind Egyptisch leger en 600 door paarden getrokken strijdwagens hen van achteren naderden.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina

 

Valide CSS!

Privacy- verklaring