Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Week  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Vrijdag 29 September

()  Amerikaans-Soedisch defensiepact gekoppeld aan Israëlische deal, de Palestijnse eisen worden opzij gezet. "Een normalisatie zal plaatsvinden tussen Israël en Saudi-Arabië. Als de Palestijnen zich ertegen verzetten, zal het koninkrijk toch doorgaan op de ingeslagen weg", aldus een regionale bron. Saoedi-Arabië is vastbesloten om een militair pact te sluiten dat de Verenigde Staten verplicht om het koninkrijk te verdedigen in ruil voor het aanknopen van banden met Israël en zal een overeenkomst niet tegenhouden, zelfs als Israël geen grote concessies doet aan de Palestijnen in hun streven naar een eigen staat, aldus drie regionale bronnen die bekend zijn met de besprekingen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Netanyahu en Biden zeggen dat Saoedische deal tweestatenoplossing op tafel moet houden Een hoge Israëlische functionaris zei dat Netanyahu in het algemeen akkoord ging met het principe. Premier Benjamin Netanyahu en de Amerikaanse president Joe Biden zijn overeengekomen dat de mogelijkheid van een tweestatenoplossing tussen Israël en de Palestijnen moet worden opengehouden voor elke toekomstige Israëlisch-Saudische deal, aldus Israëlische media.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De macht van het Hooggerechtshof neemt toe terwijl de justitiële hervorming hapert. De marathon, 13,5 uur durende hoorzitting van het Israëlische Hooggerechtshof over justitiële hervorming twee weken geleden onderstreepte dat het hof zijn zinnen heeft gezet op de Israëlische Basiswetten, tot nu toe behandeld als onschendbaar door het hof zelf, vertelden waarnemers aan JNS.
Verder lezen - NL

Saoedische journalist: We mogen niet nog een historische kans op vrede met Israël missen; moedige leiders nemen beslissingen die de veiligheid en het welzijn van hun volk bevorderen.
Voor meer zie Memri

Saoedische diplomaat annuleert bezoek aan Tempelberg vanwege Palestijnse verontwaardiging. De niet-residente ambassadeur van Saoedi-Arabië bij de Palestijnse Autoriteit, Nayef al-Sudairi, zal de Tempelberg niet bezoeken vanwege het verzet van het Palestijnse publiek, meldde Haaretz donderdag. Al-Sudairi leidt momenteel een delegatie van Saoedische gezanten die een ontmoeting hebben gehad met president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit in Ramallah en andere door de PA gecontroleerde enclaves in Judea en Samaria hebben bezocht.
Voor meer zie World Israel News

Amerikaanse wetgevers en deskundigen waarschuwen de Palestijnse Autoriteit voor hun 'Pay for Slay'-betalingen aan terroristen. De opmerkingen kwamen tijdens een hoorzitting die werd gehouden door de Commissie Buitenlandse Zaken van het Huis om de pogingen te bespreken de PA te laten stoppen met het toewijzen van geld aan haar "Martelarenfonds", dat officiële betalingen doet aan Palestijnse terroristen die in Israëlische gevangenissen zitten, de families van "martelaren" die zijn gedood bij aanslagen op Israëli's en gewonde Palestijnse terroristen.
Voor meer zie World Israel News

Vrede met de Saoedi’s is eenvoudig – ze willen alleen de Tempelberg. Hoe kan de ruil van de ene islamitische heerser voor de andere het herstel van Israël bevorderen? Hoe heilig het ook mag zijn voor het Joodse volk, Israël heeft er geen moeite mee om te onderhandelen over de Tempelberg als het politiek voordeel hoopt te behalen. Nadat Israël het heilige plateau in 1967 bevrijdde van vijandige moslimoverheersing, gaf het het prompt terug aan een vijandige mosliminstantie, de Jordaanse Waqf.
Voor meer zie Israel Today -NL

Het Amerikaanse leger zegt dat Iraanse zeemachten herhaaldelijk een laser richtten op een Amerikaanse militaire helikopter boven het internationale luchtruim.
Voor meer zie Arutz 7 - Vertaling - NL

De Heer zal me beschermen tegen alle kwaad. Pastor JD heeft een bemoedigend woord over de Heer die ons beschermt tegen alle kwaad terwijl we die grote en laatste dag snel zien naderen.
Voor meer zie Calvary Chapel Kaneohe - NL

()  Mike Pompeo genoemd als de top christelijke bondgenoot van Israël in het jaar 2023. Nummer 2 op de lijst van de Israel Allies Foundation is de 38e president van Brazilië, Jair Bolsonaro, gevolgd door dominee Larry en Tiz Huch.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Grootste exemplaar ooit van een asteroïde of komeet arriveert bij de aarde. Onderzoekers hopen dat de zeven jaar durende inspanning van NASA om een monster van een komeet te verzamelen de wetenschappers meer zal leren over de oorsprong van het leven. De asteroïde Apophis waarvan wordt aangenomen dat het in 2029 aankomt, over ongeveer vijfenhalf jaar.
Voor meer zie Ynet

In een Opiniepeiling gaan Netanyahu, Gantz nek aan nek, waarbij links een meerderheid heeft. Uit een nieuwe peiling blijkt dat de National Unity partij zwakker wordt, maar andere linkse partijen sterker, waardoor de oppositie een meerderheid krijgt.
Voor meer zie Arutz 7

Oncoloog: “Ik heb kanker zich nog nooit zo zien gedragen.” De Canadese oncoloog Dr. William Makis waarschuwt voor de gevaren van de experimentele Covid-19 geninjecties en zegt dat er sinds de uitrol van dit mRNA-vaccin steeds meer gevallen van agressieve turbokanker zijn. Hij had dit nog nooit eerder gezien. Ook kinderen en adolescenten worden getroffen.
Voor meer zie Frontnieuws - NL

Advocaat Aner Helman, die de procureur-generaal Gali Baharav-Miara vertegenwoordigt voor het Hooggerechtshof in de hoorzitting van donderdag over het amendement op de Basiswet inzake handelingsonbekwaamheid: Vertelde het panel van 11 rechters dat "de AG nooit de bevoegdheid heeft gehad om een premier onbekwaam te verklaren."
Voor meer zie The Jewish Press

Canadese schoolbibliotheken moeten alle boeken verwijderen die voor 2008 zijn uitgegeven. Ken Ham heeft keer op keer gezegd dat "inclusiviteit" niets anders betekent dan iedereen erin te betrekken - het betekent het tolereren, promoten en vieren van één standpunt en het uitsluiten van alle andere. Dit werd weer eens aangetoond door een beslissing van een schooldistrict in Ontario, Canada, die schoolbibliotheken opdroeg "alle boeken [die] vóór 2008 zijn gepubliceerd" te verwijderen in naam van "gelijkheid" en "inclusiviteit."
Verder lezen - NL

Levin: ik zou 'onmiddellijk handelen' om de AG te vervangen als ik de autoriteit kreeg. Minister van Justitie zegt dat de regering een gebrek aan een advocaat-generaal heeft omdat Gali Baharav-Miara vaak tegen hen is, en betreurt het ontbreken van een procedure om een nieuwe juridisch adviseur te benoemen. In een interview met de publieke omroep Kan bestempelde Levin de huidige procureur-generaal Gali Baharav-Miara, die ook aan het hoofd staat van de hiërarchie van het openbaar ministerie, als een "erfenis van de vorige regering" die haar benoemde, eraan toevoegend dat de coalitie "geen vertrouwen" had in deze ambtenaar die voortdurend handelde in strijd met haar wensen.
Voor meer zie The Times of Israel

Ontploffing in zuidwest Pakistan doodt minstens 52 mensen, meer dan 50 gewond. Een lokale politieagent verklaarde dat het 'lijkt op een zelfmoordaanslag' * Geen enkele groep heeft de verantwoordelijkheid opgeëist.
Voor meer zie I24News

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 29 september 2023.
Voor meer zie Bidders voor Israël

Hoe de wederkomst van Christus eruit zal zien. De manier waarop de Schrift de details van de wederkomst van Christus weergeeft is veel anders dan het beeld dat we krijgen van hen die hardnekkig willen vermijden om de Opname te noemen als een levensvatbare eindtijdverwachting.
Verder lezen - NL

Is het Vaticaan betrokken bij de komende grote misleiding? - DEEL 18: Zijn Evangelicals en Buitenaardsen verenigbaar? De grootste vraag die filmmaker Josh Peck van The Great Delusion zegt dat hij als kind ooit had, was: Zijn buitenaardse wezens wel echt? Hij hield van sciencefiction. Hij hield ook van de Bijbel.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief


Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina

 

Valide CSS!

Privacy- verklaring