Dagelijks nieuws

kruis
menora

   Week  
 nieuws 

 


()Vertaal hulp
Deeple vertaling

www wimjongman.nl


Donderdag 9 April - 15 Nisan - Pesach 1

()()  Israël had al een nationale eenheidsregering kunnen hebben als de Paasvakantie begon, maar dat komt niet door het gedrag van premier Benjamin Netanyahu, zegt de Blauwe en Wit leider Benny Gantz in een Facebook-post op woensdag. "We waren klaar om te vieren wat er was gedaan, maar toen kwam Netanyahu met zijn mensen en de eis om de juiste procedures van het gerechtelijk selectiecomité te veranderen, ondanks wat we al hadden afgesproken," schreef Gantz.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Netanyahu zei maandag dat deze "once-in-een-eeuw" pandemie over de hele wereld slachtoffers eist, maar de "situatie in Israëlbeter is " dan in de meeste andere landen. Israël wordt geconfronteerd met een "noodlottige week", dagen die "de richting zullen bepalen - vooruitgang of terugtrekking, en voor veel mensen, leven of dood" in de coronavirus (COVID-19) crisis, verklaarde premier Benjamin Netanyahu, terwijl er positieve tekenen aan de horizon te zien zijn.
Voor meer zie United with Israel

Het meer van Galilea - Israëls zoetwatermeer raakt vol. Het stond dinsdagochtend op -209,10 meter onder de zeespiegel, volgens de Israëlische waterautoriteit.
Voor meer zie WIN

Het verhaal dat de Joden herhalen op Pesach is het geheim van hun overleving. Joden hebben geen crisis nodig om hen te vertellen wie of wat ze zijn. Voor Joden is het gevoel van wie en wat ze zijn wat hen in dergelijke crisissituaties overeind houdt. Engelstalig artikel.
Voor meer zie JNS

Shin Bet arresteert Israëlische burger voor spionage voor Iran. Het Israëlische binnenlandse veiligheidsagentschap zei dat de arrestatie de Iraanse inspanningen "benadrukt om spionnen- en terreuractiviteit binnen Israël uit te voeren," terwijl de "wereld de coronavirusepidemie onder ogen moet zien.
Voor meer zie WIN

Yonatan Ben Artzi, kleinzoon van wijlen premier Yitzhak Rabin, veroorzaakte een oproer op de sociale media nadat hij zichzelf had toegestaan om premier Binyamin Netanyahu het coronavirus toe te wensen.
Voor meer zie Israel National News

Een nieuwe opiniepeiling die in Ma'ariv werd gepubliceerd en door het Smith Institute werd uitgevoerd, toonde aan dat als er vandaag verkiezingen werden gehouden, de Likud, onder leiding van de Israëlische premier Binyamin Netanyahu, 42 Knesset-zetels zou krijgen, en Blue and White, onder leiding van MK Benny Gantz, 18 Knesset-zetels.
[ Richting vierde verkiezing? wj ]
Voor meer zie Israel National News

Duizenden Amerikanen zijn gestorven aan het coronavirus. Maar 'Gaza Firster' Democraten kan het niet schelen. Acht SenaatsDemocraten, waaronder Bernie Sanders, en Elizabeth Warren, stuurden een brief van vier pagina's naar Minister Mike Pompeo, en waarin men eiste te weten wat Amerika aan het coronavirus deed. Niet in Amerika maar in Gaza. Volgens een brief van de Senaat "zijn de eerste twee gevallen van COVID-19 in de Gazastrook bevestigd."
Voor meer zie Frontpage Mag

Het Iraanse parlement kwam op dinsdag voor het eerst weer bijeen nadat een uitbraak van het coronavirus de dwang was om haar deuren te sluiten, als nu het land een daling van nieuwe infecties achtereenvolgend voor de zevende dag is gemeld, rapporteert AFP.
Voor meer zie Israel National News

Een verstild Paasfeest - een hoopvolle toekomst. Vandaag is het Nisan 14 - De dag dat eeuwenlang het pesachlam werd geslacht en Jezus Christus gekruisigd werd. Ongeveer 3500 (3333) jaar geleden gebood God het volk voor de eerste keer Pesach te vieren, net voor het moment dat de grote Exodus uit Egypte plaats vond.
Voor meer zie Wake Up

()  Een regering kan een virus niet tegenhouden, zei een voormalig directeur-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid in Israël. Wat een virus tegenhoudt is natuurlijke immuniteit. "Lockdown is waanzin," vertelde Prof. Yoram Lass, een lid van de Sackler Faculteit van Geneeskunde, aan de Jeruzalem Post. "Het is onmogelijk om een virus te stoppen door een regeringsbesluit." ....Hij zei dat geen enkele staat tussen 2009 en 2010 is afgesloten toen maar liefst 1,4 miljard mensen over de hele wereld besmet waren geraakt met de Mexicaanse griep.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Waarschuwing: Ik -Geoffrey Grider- kan niet langer zeggen dat Bill Gates wereldwijd geplande vaccinaties en de ID2020 digitale identificatie niet het merkteken van het beest zijn. Ja, het is mogelijk op vele niveaus en zeer waarschijnlijk dat de voorgestelde wereldwijde vaccinaties in combinatie met de ID2020 digitale identificatie, die ons door Bill Gates wordt opgedrongen, heel goed het komende Merkteken van het Beest zou kunnen zijn.
Verder lezen - NL

Ayelet Shaked naar de 'Post': We moeten allemaal samenwerken, maar onze waarden niet verliezen. Zelfs te midden van de strijd om COVID-19 te overwinnen, zullen we ons morele kompas nooit uit het oog verliezen. Echt leiderschap vereist het sturen van het schip van de staat door stormen en golven heen zonder de koers en eindbestemming uit het oog te verliezen.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Hamas: We zijn flexibel in een gevangenenruil met Israël. Sinwar zei dat de indirecte onderhandelingen tussen Hamas en Israël over een gevangenenruil na het begin van de politieke crisis in Israël werden opgeschort.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Iran kan 1 miljard euro uit het staatsinvesteringsfonds aanboren om het coronavirus te bestrijden. Iran heeft ook een grootschalig noodhulppakket van het IMF aangevraagd, waarbij Europa het pleidooi voor deze hulp heeft gesteund.
Voor meer zie i24News

Is het einde van de coronacrisis nabij? Een Nederlandse huisarts (foto) heeft al 8 corona patiënten genezen met het door ‘experts’ en de mainstream media afgewezen spotgoedkope medicijn hydroxychloroquine. In combinatie met o.a. zink werden al eerder tal van zieken in onder meer Zuid Korea, Frankrijk en de VS met groot succes behandeld.
Voor meer zie Xandernieuws

Voor Dov Eilon is het vanavond zover. Het feest schrijft hij waar ik het meeste van houd begint dan. Pesach. Waarom houd ik juist zo veel van Pesach? Dat is een goede vraag. Het is ook niet zo, dat ik de andere feestdagen niet fijn vind. Maar Pesach is heel bijzonder voor mij.
Voor meer zie Israel Today - Holland

Aziatische 'soft-power' groeit in het Coronavirus-tijdperk. De pandemie van het coronavirus (COVID-19) heeft een nieuw tijdperk van wereldwijde diplomatie ingeluid. Aziatische landen proberen, met enig succes, de wereldwijde gezondheidscrisis om te zetten in een kans om hun soft power [diplomatieke invloed] te vergroten en het diplomatieke vacuüm te vullen dat president Trump heeft achtergelaten.
Verder lezen - NL

De democratische presidentiële kandidaat Joe Biden heeft president Donald Trump opgeroepen de economische sancties tegen Iran te versoepelen als een humanitair gebaar om het land te helpen het coronavirus af te weren. Vertelt aan Trump, "Toon een beetje hart" richting Iran.
Voor meer zie JOL

Waarom je niet bang moet zijn voor samenzweringen, maar je richten op dit. Ik -Rob Cantor- schrijf dit niet om iemand te belachelijk te maken. Dit kwam uit mij naar voren na een tijdje in gebed te hebben doorgebracht en de woorden van een hart van liefde en diepe bezorgdheid voor Gods volk.
Verder lezen - NLPrivacy- verklaring

Valide CSS!