Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Dinsdag 17 September - 17 Elul

() ()  Israëliërs gaan voor de tweede keer dit jaar naar een verkiezing die bijna gelijk is aan de vorige keer en verkiezing die wordt geleid door Likud de partij van de zittende Eerste minister Benjamin Netanyahu tegen de Blauw en Witte partij van de vroegere legerleider Benny Gantz. Meer dan 10.000 stembureaus openden zich om 7 uur 's morgens in het hele land om meer dan 6,3 miljoen kiesgerechtigde kiezers in staat te stellen hun stem uit te brengen voor de 22e Knesset, als een verhit campagne seizoen weer zijn hoogtepunt bereikte.
Voor meer zie The Times of Israel

De Israëlische eerste minister Binyamin Netanyahu was vorige week van plan om een grootschalige militaire operatie in Gaza uit te voeren, maar werd tegengehouden door procureur-generaal Avichai Mandelblit, zo meldde Haaretz maandagmorgen. Mandelblit zei dat een dergelijke operatie de goedkeuring van het kabinet vereist.
Voor meer zie Israel National News

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu beloofde maandag de Israëlische soevereiniteit uit te breiden naar "alle" Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria, inclusief een enclave diep in het hart van de regio.
Voor meer zie United with Israel

"Elk land dat toestaat dat het terrorisme zich op zijn grondgebied verschanst, zal worden gezien als verantwoordelijk voor het terrorisme en de gevolgen ervan ondergaan", waarschuwde de stafchef van de IDF, Luitenant-generaal Aviv Kochavi. Hij zei verder dat "de vijand is georganiseerd in brigades en pelotons, gewapend met raketten, projectielen en geavanceerde wapens, en werkt van binnenuit de dichtbevolkte stedelijke gebieden, met een burgerbevolking als levende kogelvrije vesten."
Voor meer zie United with Israel

De Israëliërs stemmen vandaag maar zullen nog weken op hun nieuwe eerste minister moeten wachten. Het complexe Israëlische proces na de verkiezingen betekent dat er bij de sluiting van de stembureaus nog steeds onzekerheid kan bestaan over wie de volgende premier zal zijn.
[ Het systeem is gelijk aan dat van Nederland. wj ]
Voor meer zie WIN

President Reuven Rivlin beloofde alles in het werk te stellen om ervoor te zorgen dat de Israëliërs niet een paar maanden later opnieuw hun stem hoeven uit te brengen, als het land dinsdag de stembusgang doet voor een ongekende herhaling van de verkiezingen.
Voor meer zie The Times of Israel

Tijdens de bronstijd van het oude Israël, was deze koper rijke regio in staat om snel zeven van de acht ingrediënten te delven in Timna en andere mijnen die nodig waren om deze legering te produceren. Maar waar het tin - nog een achtste voor de legering voor het metaal - vandaan kwam, is voor de geleerden een mysterie gebleven. Een nieuw artikel van een internationaal team van onderzoekers stelt een verrassend verre bron voor - Cornwall Engeland.
Voor meer zie The Times of Israel

Pastor Steve Cioccolanti vertelt over de profetische betekenis van getallen uit de bIjbel en ze lijken ook naar onze tijd te wijzen als het over de wederkomst van Christus gaat. Bijzonder! Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube De hele engelstalige video bij Del 1 en Deel 2

Jemens aanval op Saoedi-Arabië vervult Jesaja's Gog en Magog profetie. Een catastrofale aanval in Saoedi-Arabië door de door Iran gesteunde Jemenitische Houthi-rebellen heeft de wereld geschokt en de faciliteiten vernietigd die vijf procent van de olieproductie van de hele wereld produceren.
Verder lezen - NL

De voormalige directeur van de Duitse buitenlandse inlichtingendienst heeft Angela Merkel ervan beschuldigd een "veiligheidscrisis" in Duitsland te hebben veroorzaakt als gevolg van haar open grens vluchtelingenbeleid.
Voor meer zie Zero Hedge

Paus dringt er bij de wereldleiders op aan om het "Global Pact" voor "nieuw humanisme" te ondertekenen. Hij wil "de jongere generaties een verenigd en broederlijk gemeenschappelijk huis overgeven."
Voor meer zie WND

()  De de partijvoorzitter Ayelet Shaked van Yamina van de partij van Yamina stemde bij een stembureau dichtbij haar huis in Noord-Tel Aviv Dinsdag ochtend, kort nadat de stemming in de 22ste verkiezing van Knesset van Israël begon. Shaked, de enige voorzitster van een grote partij in de verkiezing, riep vrouwelijke kiezers op om haar partij te steunen. "Ik roep de prachtige vrouwen van Israël op om het vrouwelijk leiderschap te versterken.
Voor meer zie Israel National News

Premier Benjamin Netanyahu zegt dat de Israëlische verkiezingen "zeer dicht bij elkaar" zullen uitkomen en roept het stemgerechtigde publiek op om niet te stemmen voor partijen die "de kiesdrempel niet zullen overschrijden zoals Otzma Yehudit, of partijen die niet blijven bestaan zoals Yamina." Shaked: Netanyahu probeert Yamina's kansen te voorkomen: "We zijn in oorlog." Gantz: "We stemmen vandaag voor verandering."
Voor meer zie Israelhayom

De Franse president Emmanuel Macron en de Jordaanse koning Abdullah II hebben maandag hun bezorgdheid geuit over het plan van Israël om de soevereiniteit over de Jordaanvallei op te leggen. In een telefoontje "herhaalden de twee leiders dat er geen alternatief was voor de twee-staten oplossing", zei de Elysee in een verklaring van het persbureau Xinhua.
Voor meer zie Israel National News

Israël ziet wellicht een potentiële impasse onder ogen in de nek aan nek race met de tweede verkiezing van Israël. Een eenheidsoverheid tussen de twee grootste partijen kan een meest redelijke uitweg uit de impasse zijn, maar het Blauw en Wit heeft de gelofte gedaan om niet onder Likud leider Netanyahu in een regering te willen zitten wegens zijn waarschijnlijke aanklacht op corruptielasten.
Voor meer zie Ynet

"Ongeïdentificeerde oorlogsvliegtuigen" vallen sjiitische milities aan in de regio Al Bukamal in het oosten van Syrië, zo berichtte de Arabische media op de vroege dinsdagmorgen. De luchtaanvallen werden naar verluidt uitgevoerd dichtbij de Iraakse grens en was gericht op de door Iran gesteunde Populaire Mobilisatie Eenheden. Één Iraakse nieuwszender zegt dat Israël achter de aanvallen zat.
Voor meer zie Israelhayom

Amerikaanse ambtenaren hebben Saoedi-Arabië laten weten dat de Amerikaanse inlichtingendienst aangeeft dat Iran volgens een rapport van de Wall Street Journal (WSJ) de bron is van de aanval op de Saoedi-Arabische oliefaciliteiten.
Voor meer zie Al Arabiya English

De Arabische Coalitie zei dat de onderzoeken erop wezen dat de wapens die bij de aanvallen op twee Saoedi-Aramco-oliefaciliteiten zijn gebruikt, van Iraanse afkomst zijn.
Voor meer zie Al Arabiya English

Op zaterdag, na een verschijning in de Dagelijkse Show van de tiener milieuactivist Greta Thunberg, besliste de veronderstelde comedienne en extreem linkse Sarah Silverman dat Thunberg de reïncarnatie was van iemand van lang geleden: Jezus Christus.
Voor meer zie Daily Wire

Palestijnse premier belooft Israël voor de rechter te zullen brengen over de annexatie van Jordaan Vallei. "Praten over de annexatie door Israël is van nul en generlei waarde," zei de PA-minister Mohammad Shtayyeh, volgens een officieel persbureau van de PA.
Voor meer zie WIN

Iran neemt een volgend zeeschip in de Straat van Hormuz in beslag, en arresteert 11 bemanningsleden. Het nieuws van het recentste incident komt als de spanningen in de Golf tussen westelijke machten en Teheran oplopen.
Voor meer zie i24News

De Khazaren: Jodendom, handel en strategische visie op de Euraziatische steppen. Het optuigen van de Euraziatische landen is altijd moeilijk geweest. De Khazaren, een obscuur volk uit de steppen die zich eeuwen geleden tot het jodendom bekeerden, vallen op als een uitzonderlijk voorbeeld van hoe geografie, economie en religie kunnen worden gebruikt om geopolitieke belangen te bevorderen.
Verder lezen - NL


Maandag 16 September - 16 Elul

()  Een hogere ambtenaar van het Witte Huis vertelt ABC Nieuws dat Iran een dozijn kruisraketten en rond 20 drones in luchtaanvallen lanceerde die zich richten op twee zeer belangrijke Saoedische oliefaciliteiten tijdens het weekend. De "Iran-gesteunde rebellen Houthi in Jemen "eisen krediet voor iets wat zij niet deden," zegt de bron. Trump: De V.S. is "vergrendeld en geladen" (gevechtsklaar) en wachten om te horen van de Saoediërs op welke wijze te werk te gaan.
Voor meer zie Israelhayom

ELTA Drone Guard is beschikbaar voor onmiddellijke inzet in Saoedi-Arabië. Dit vertelde Dafna Slyper Ravitz, Communication Manager, IAI, vandaag aan IMRA dat het IAI ELTA Drone Guard-systeem de aanval door 10 drones die zich richtten op de staatsolievoorzieningen van Saudi Aramco in Abqaiq en Khurais kon hebben gedwarsboomd.
Voor meer zie Imra

De inlichtingen deskundigen van de V.S. bestuderen satellietbeelden en ander videobewijsmateriaal in Irak voor het volgen als de bron van aanval op de belangrijkste Saoedische oliefaciliteiten op zaterdag, 14 Sept. Hun eerste ontdekking was dat kruisraketten in plaats van drones de Saoedische olieraffinaderijen in Abqaiq troffen, de grootste ter wereld, en het op een na grootste olieveld in Khurais. Ze hebben ook bevestigd dat de raketten werden gelanceerd vanuit een pro-Iraakse sjiitische militie basis, ondanks de ontkenningen van Bagdad.
Voor meer zie DEBKAfile

Netanyahu: Na de Jordaan Vallei en de nederzettingen, zal ik andere 'vitale gebieden' annexeren. De eerste minister zegt dat deze stappen in coördinatie met President Trump moeten worden gedaan, met het argument in de verkiezingen, dat hij slechts als enige geschikt is om met de leider van de V.S. te onderhandelen.
Voor meer zie The Times of Israel

Terwijl PM Netanyahu in een interview, gepubliceerd in de vrijdag 13 september editie van Makor Rishon, zei dat hij twee weken geleden van plan was om aan de Knesset wetgeving te brengen die soevereiniteit toepast op de Jordaanvallei en de noordelijke Dode Zee, gaf de heer Netanyahu op zondag aan dat hij er nog niet zeker van was hoe hij de soevereiniteit op de Jordaanvallei en de noordelijke Dode Zee zou gaan toepassen.
Voor meer zie Imra

De eerste minister-president Benjamin Netanyahu zei voor het eerst op maandagochtend dat hij, indien herkozen op dinsdag, hij Kiryat Arba en de Joodse gebieden van Hebron zou annexeren. Netanyahu ging hiermee verder dan 11 dagen geleden, toen hij Hebron bezocht en een historische toespraak hield net buiten het Graf van de Patriarchen.
Voor meer zie Jerusalem Post

Zal Denemarken net zoals Zweden worden? Zweden exporteert niet alleen bomaanslagen naar Denemarken. Bendecriminaliteit, met schietpartijen en moorden, is ook de grens overgestoken.
Voor meer zie Gatestone

De Saoedische strategie deskundige Muhammad Al-Qabiban zei in een interview op Al-Sumaria TV (Irak) op 29 augustus 2019 dat Israël het recht heeft om zichzelf en zijn grenzen te verdedigen tegen de Iraanse "lakeien" zoals Hizbollah. Hij zei dat de interventie van Iran heeft geleid tot anarchie in de regio en hij bekritiseerde de Iraakse, Libanese en Jemenitische leiders voor het "zeuren" over een Israëlische interventie in Arabische landen, hoewel zij het zijn die Iran in staat hebben gesteld om de regio te vernietigen onder het voorwendsel van de Islamitische revolutie.
Voor meer zie Memri

Rusland en Turkije bereiden zich voor op een ontmoeting met Iran in Ankara. Zij zullen het hebben over Syrië en, volgens de Russische media, over de situatie in de Noord-Syrische provincie Idlib. Door Turkije gesteunde Syrische rebellen en extremistische groeperingen in Idlib zijn de afgelopen maanden zwaar onder druk gezet door de toenemende bombardementen van het Syrische regime.
Voor meer zie Jerusalem Post

Christelijke evangelische groep oogsten op het land in de nederzettingen die Israël hoopt zich te annexeren. De vrijwilligers van de vrome evangelische groep HaYovel uit de V.S. die een godsdienstige verbinding met het Heilige Land voelen, iets wat hen naar Israël brengt om de Joodse landbouwers in de nederzettingen te helpen als zij als bijbelse profetie over Joden in vervulling zien gaan nu de Joden naar hun geboorteland terugkeren.
Voor meer zie Ynet

()  Dit is de Island Plan Map die door Naftali Bennett op 15 september is geplaatst en waarin wordt gesteld dat het onderdeel is van het Trump Plan. Dit wordt ontkend door de woordvoerder van Netanyahu en noemt het fake-nieuws.
Bron: Download file

Premier Binyamin Netanyahu sprak aan het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering zondag, over een tweet van President Trump aangaande de mogelijkheid van een verdedigingsovereenkomst tussen Israël en de VS. "Ik ben met Trump overeengekomen om een historische defensieve alliantie tussen de VS en Israël te bevorderen. Dit voegt een enorme laag van afschrikking toe voor onze vijand, samen met het behoud van vrijheid voor het handelen van onze troepen," zei de premier.
Voor meer zie Israel National News

Planned Parenthood oogst lichaamsdelen van levende menselijke babys, betekenend dat alle abortus supporters bewust een daadwerkelijk extreme wreedheid en moord van babys steunen.
Voor meer zie The Common Sense Show

Vandalen schilderde op de ingang van het kantoor van de delegatie van de Europese Unie in Israël een boodschap die refereert aan de vermeende financiële steun van de Duitse regering voor Palestijnse organisaties die zich inzetten voor terreur.
Voor meer zie WIN

De leider Ayelet van Yamina Shaked zei op zondag dat de Eerste minister Benjamin Netanyahu en de zijnen die het dichtst bij hem staan een "irrationele" wrok tegen haar hebben en eraan werken om haar rechtse partij weg te duwen. "Netanyahu en zijn directe omgeving willen ons niet echt", zei Shaked in een toespraak op het campagnehoofdkwartier van de partij.
Voor meer zie The Times of Israel

Genetische manipulatie en mens-dierhybriden: hoe China een wereldwijde splitsing in controversieel onderzoek leidt. Als u grensverleggend maar omstreden biologisch onderzoek wilt doen, ga dan naar China. Vorig jaar kondigde de Chinese wetenschapper He Jiankui aan dat hij de eerste menselijke baby's ter wereld had gecreëerd, die een schok voor de wereld was op een moment dat een dergelijke praktijk in de meeste vooraanstaande wetenschappelijke landen nog illegaal is.
Voor meer zie Conversation

Tienduizenden ultra-orthodoxe demonstranten woonden zondag een verkiezingsbijeenkomst bij van de Verenigde TRA-jodendom in Jeruzalem, waar de belangrijkste religieuze en politieke leiders van de gemeenschap hen aanspoorden om te komen stemmen in de verkiezingen van dinsdag en hun seculiere tegenstanders neer te sabelden. Er werd een vergelijk gemaakt van Lapid en Liberman met de bijbelse vijand Amalek.
Voor meer zie The Times of Israel

De Iraanse president Hassan Rouhani zal president Donald Trump later deze maand in New York niet ontmoeten, kondigde een Iraanse ambtenaar van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken op maandag aan.
Voor meer zie Israel National News

Zal Israël het verblijf van de oprichter van BDS intrekken? De Israëlische mensenrechtenorganisatie Betzalmo heeft de afgelopen jaren gestreden om de Israëlische mensenrechtenorganisatie Omar Barghouti's Israëlische verblijf in te trekken van deze anti-Israëlische boycotleider.
Voor meer zie Israel National News

De olieprijzen schommelden meer dan 10 percenten op maandag na aanvallen op twee Saoedi-Arabische oliefaciliteiten die de output van de hoogste producent van de wereld met de helft verminderden, gelijkwaardig aan meer dan 5 percent van globale olieleverantie.
[ Alhoewel er nog voor lange tijd goedkope olie op voorraad is en de olie makkelijk uit andere bronnen kan worden aangevuld zegt Rusland gaan de prijzen nu al omhoog. wj ]
Al Arabiya English

Reshet Bet radio op maandag ochtend, op de vooravond van de nieuwe verkiezing, rapporteerde dat de ambtenaren rond de Eerste minister Benjamin Netanyahu vrezen dat als het rechtse blok er niet in slaagt om 61 zetels te krijgen op dinsdag, dat de Likud een intern afzetting procedure zou gaan lanceren om Netanyahu te vervangen.
Voor meer zie JewishPress

De eerste minister Benjamin Netanyahu bekritiseerde Hanan Melcer van het Comité Centrale Verkiezingen van het Hooggerechtshof (CEC) voor het weigeren om met hem samen te komen om de zogenaamde vervalsingen in de Arabische sectoropinieplaatsen tijdens de verkiezingen van April te bespreken en zei dat het op dinsdag opnieuw kan gebeuren.
Voor meer zie WIN

Israël en het vertrek van John Bolton. Het feit dat Netanyahu zijn annexatieplan aankondigde op het moment dat Bolton vertrok, suggereert dat het onwaarschijnlijk is dat de standpunten van het bestuur over Israël zullen veranderen nu een van zijn bondgenoten weg is.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief

Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina