Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()
 De week- of daguitgave wordt op verzoek toegestuurd.
De daguitgave geeft alleen het middendeel weer.
U kunt ook kiezen voor een wekelijkse alert.


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Met soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking daaruit is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()
Computervertaling met Google naar het Nederlands
Google Translate

Vertaal uw tekst met behulp van dit veld.


Nederlandstalige artikelen

*Hypocriet Europa

*Openbaring12
  geboorte kind

*Opname wanneer?

*Wereldoorlog
   Avi Lipkin

*Teken van
  Openbaring 12

*Vrede met mos-
  lims in onze tijd

*De Islamitische
  Antichrist

*Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Dinsdag 12 December - 24 Kislev - 1e Kaars Chanukah

()  Nadat Iron Dome een raket neerhaalde die naar Ashkelon werd afgevuurd, raakte het IDF de doelen in Gaza. Dit was de tweede raketvuur-ronde en Israëlische reacties, een dag nadat Israël de terreurtunnel van Hamas ontdekte die men onder de grens heeft gegraven.
Voor meer zie The Times of Israel

Artikel van Robin Sampson overgenomen van "The Ignorant Fishermen met het thema het feest van Chanoeka. De Messias bij Chanoeka - De messiaanse betekenis van Chanoeka
Verder lezen - NL

Een artikel uit 2012 van Jack Kelley, waarin uitlegt dat dit niet de tijd van de geboorte van Jezus was, maar iets anders wat wel met Hem te maken heeft.
Lees verder - NL

Vorige week donderdag 7 december is een Joods restaurant in Amsterdam aangevallen. .... De Joodse gemeenschap heeft al op reguliere basis met agressie te maken. Premier Rutte had zich dat kunnen weten, maar meende juist een compliment te maken door te zeggen dat de restauranteigenaar “schijnbaar onverstoord” leek. Helaas realiseerde hij zich de reden daarvan niet: herkenbare Joden en Joodse ondernemers zijn het inmiddels al gewend om uitgescholden en bespuugd te worden.
Voor meer zie Likoed Nederland

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk, Jeruzalem is de hoofdstad van Israël, "vertelde Netanyahu aan Macron. De Franse en Israëlische leiders spraken over het besluit van de VS om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël.
Voor meer zie WIN

De Veiligheidsraad werd een kangoeroerechtbank, die zich in een perverse versie van het "internationaal recht" tegen de Trump regering keerde vanwege haar rechtvaardige verdediging van de Joodse staat Israël en het recht van Israël om zijn eigen hoofdstad te kiezen. VN-Veiligheidsraad verwierp het besluit van de President Trump over Jeruzalem.
Voor meer zie Freepress

Iraans krant: "We moeten ons voorbereiden op het bouwen van een nieuwe wereldorde.... Implementeren van het revolutionaire discours van Imam Khomeini, en ons zelf voorbereiden, met behulp van de Jihadi en het revolutionaire model, om [onze] rol te spelen in de toekomst van de wereld".
Voor meer zie Memri

Hoofd van het politieke bureau van Hamas, Ismail Haniyeh, belde maandagavond met de president van de Islamitische Republiek Iran, Hassan Rowhani, om te kijken naar de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de erkenning door Trump van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad. ...Haniyeh benadrukte dat dit besluit een agressie is tegen het Palestijnse volk en de islamitische natie, aangezien Jeruzalem politiek Palestijns, religieus-islamitisch en christelijk is.
Voor meer zie Hamas

President Recep Tayyip Erdogan van Turkije hoopt op woensdag de moslimlanden in Istanbul bijeen te brengen als onderdeel van Ankara's reactie op Washington's erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Dit zal waarschijnlijk de spanningen in Jeruzalem doen toenemen nadat de Turkse president op 10 december Israël, dit volgens Hurriyet Daily News, een "staat van bezetting en terreurstaat" noemde. De Palestijnse Autoriteit gouverneur van Jeruzalem heeft ondertussen de landen die de bijeenkomst zullen bijwonen, opgeroepen om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Palestina.
Voor meer zie Jerusalem Post

Hanukkah wonder: Neergestoken slachtoffer is niet langer in gevaar. Asher Elmaliach, die in het hart werd gestoken door een Arabische terrorist op zondag, stabiliseerde zich na in kritieke toestand te zijn geweest.
Voor meer zie Israel National News

() Reddingteams aanwezig in de regio hebben nog geen slachtoffers of schade gemeld volgens Red Crescent. Een aardbeving van 6,2 kracht trof dinsdag de zuidoostelijke provincie Kerman van Iran, zo meldde het Iraanse seismologische centrum, maar de media meldden een minimale schade.
Voor meer zie i24News

Een plan om meer dan 40.000 illegale immigranten uit Israël te deporteren werd laat op maandagavond door de Knesset aangenomen en effende zo de weg voor de uitvoering van een programma dat eerder door het Hooggerechtshof werd geblokkeerd.
Voor meer zie Israel National News

Defensieminister Avigdor Liberman heeft op maandag Arabische MK's gebrandmerkt als "oorlogsmisdadigers". Zijn commentaar kwam tijdens een Knesset-debat over een motie van wantrouwen tegen de regering, ingediend door de partij van de Joint List. MK Hanin Zoabi, die de motie presenteerde, zei dat premier Binyamin Netanyahu "voor het Internationaal Strafhof in Den Haag moet worden berecht, omdat hij een oorlogsmisdadiger is".
Voor meer zie Israel National News

De Iraanse president Hassan Rouhani sprak maandag met Hamas-leider Ismail Haniyeh en benadrukte dat de eenheid en het verzet van het "onderdrukte Palestijnse volk" en andere moslimlanden zullen leiden tot het mislukken van het plan van de VS om Jeruzalem als Israëlische hoofdstad te erkennen.
Voor meer zie Israel National News

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken heeft het standpunt uiteengezet van Ankara met betrekking tot de Syrische regering en de eenheden voor de bescherming van het Koerdische volk in het licht van de recente nederlaag van Daesh en het feit dat de staatstroepen de controle kregen over het merendeel van de gebieden die voorheen door de oppositie of militanten in beslag werden genomen. "Momenteel hoeft er niet te worden gesproken over het feit dat het Syrische regime[overheid] een bedreiging voor ons vormt".
Voor meer zie Sputnik International

Door Gods genade lukte het Israël allerlei oorlogen te winnen, oorlogen die menselijk gesproken kansloos waren. Door Gods genade werd onvruchtbaar en verwaarloosd land tot bloei gebracht. Het is het Joodse volk zelfs gelukt om de Hebreeuwse taal weer tot leven te brengen, een taal die alleen nog een ceremoniële functie had. Hebreeuws is nu een moderne taal.
Voor meer zie Israel Today - Holland

Al Jazeera uit Qatar beweerde dat de Saoedi Kroonprins Mohammed Bin Salman een schilderij kocht dat "in strijd is met de leer van de islam". Waarom zou een Saoedische prins $450 miljoen betalen voor een schilderij van Christus?" Als een overheidsambtenaar van de Verenigde Arabische Emiraten bevestigde dat het schilderij toebehoorde aan de regering van Abu Dhabi".
Voor meer zie JewsNews

De linkse activistische groep Brave New Films, die maandag een persconferentie organiseerden voor vrouwen die Donald Trump beschuldigden van seksuele intimidatie, wordt gefinancierd door de miljardair globalist George Soros, volgens de website van de groep.
Voor meer zie Infowars

Een belangrijk bericht dat andermaal door de reguliere westerse media onder het tapijt van politiek correct fatsoen werd geveegd, maar dat in een normaal functionerende wereld de voorpagina’s zou hebben gehaald, handelt om het volgende. Vorige week hebben Griekenland, Cyprus, Italië en Israël een principe akkoord (MoU) ondertekend voor de aanleg van de gaspijpleiding East Med in de Middellandse Zee.
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël

Deze week erkende President Donald Trump Jeruzalem als Israëls hoofdstad. Het was een gedenkwaardige dag, door Jim Fletcher. "President Trump bevestigde opnieuw de steun van de Verenigde Staten voor de status-quo op de Tempelberg, ook bekend als Haram al-Sharif."
Verder Lezen - NL


Maandag 11 December - 23 Kislev

()  President Vladimir Poetin gaf op maandag opdracht aan de Russische troepen in Syrië om zich terug te trekken en zei dat Moskou en Damascus na een twee jaar durende militaire campagne hun missie van vernietiging van ISIS hadden volbracht.
Voor meer zie Jerusalem Post

Al-Malki van de PA zei tijdens een persconferentie op zaterdagavond in Caïro dat de VS zichzelf heeft uitgesloten van een rol in het vredesproces in de regio, met inbegrip van haar rol in het Kwartet, omdat uit het besluit blijkt hoe groot de vooringenomenheid van de VS tegenover Israël en het Palestijnse volk is.
Voor meer zie Wafa

Vraag: wat denkt u dat Trump aan het ondertekenen is op de foto, gepubliceerd door de Israëlische kranten - Makor Rishon en Yisrael Hayom?
Lees verder

IDF-woordvoerder generaal Ronen Manelis heeft zondagochtend onthuld dat een terreurtunnel in het gebied van Khan Yunis, een stad in Gaza, is gesloopt. "Dit is de tweede tunnel die in de afgelopen maand werd ontdekt, en op dit moment is het leger bezig de tunnel te neutraliseren," zei hij.
Voor meer zie Israel National News

Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn Franse tegenhanger Emmanuel Macron kwamen zaterdag overeen om samen te werken om de VS onder druk te zetten haar erkenning van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad te heroverwegen, aldus Reuters.
Voor meer zie The Times of Israel

Premier Benjamin Netanyahu, die de wijdverbreide internationale kritiek afwees, zei maandag dat erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van zijn land vrede mogelijk maakte, in plaats van een verminderen op het vooruitzicht op een akkoord met de Palestijnen.
Voor meer zie The Times of Israel

Wie eens de andere kant van het Srebrenica verhaal wil lezen dan ons altijd eenzijdig in de media wordt voorgeschoteld.
Voor meer zie The Balkans Chronicles - NL

Wij de Islamitische verzetsbeweging Hamas veroordelen krachtig het bezoek van de delegatie van het Arabisch Koninkrijk Bahrein aan de bezettingsstaat Israël, vooral in een tijd waarin de Israëlische bezetting nog steeds verschrikkelijke misdaden tegen de menselijkheid pleegt en racistische zuiveringsacties uitvoert tegen het Palestijnse volk en zijn heilige plaatsen. Dit bezoek toont de totale minachting aan voor de woede van de Palestijnse, Arabische en islamitische natie over het besluit van Trump om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van de zogenaamde Israël.
[ Aan leugens over het terrorisme van Israël geen gebrek. wj ]
Voor meer zie Hamas

De Europese Unie, met haar lafaards, doen er alles aan om ervoor te zorgen dat een pro-Palestijnse terreurbeweging suprematie kan hebben over een pro-Israëlische beweging", aldus de Tsjechische president Zeman. Zaterdag beschuldigde de Tsjechische president Milos Zeman de landen van de Europese Unie (EU) ervan "laf te zijn" in hun antwoord op de historische erkenning door president Donald Trump van Jeruzalem als zijnde de hoofdstad van Israël.
Voor meer zie United with Israel

De openbaring van Johannes over de zeven zegelen (deel 8). Vervolg van de ruiter op het zwarte paard. De menselijke geschiedenis is vol met gebeurtenissen waarin sprake is van hongersnood waarbij honderdduizenden, zelfs miljoenen het leven hebben verloren.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

Het besluit van Donald Trump om Jeruzalem als de hoofdstad van Israël te erkennen zal de vernietiging van het land versnellen, zei de Iraanse defensieminister maandag.
Voor meer zie Jerusalem Post

Korte analyse van een lezer over het besluit van Trump. Ik moest vanavond zomaar nadenken over de ontstane situatie mbt Jeruzalem, door de verklaring van dhr. Trump. Want wat heeft hij, zonder zelf te weten, gedaan door zijn uitspraken mbt Jeruzalem.
Verder lezen - NL

()  Premier Benjamin Netanyahu heeft maandag in een ontmoeting met de EU-ministers van Buitenlandse Zaken zijn twijfels geuit over de levensvatbaarheid van een Palestijnse staat. Op de vraag of hij nog steeds voorstander is van een tweestatenoplossing, antwoordde hij door hen te vragen of er ook een dergelijke staat als "Costa Rica of Jemen" zou zijn. .....De Palestijnen werden "verwend" door de Europeanen, zei hij. Trump vertelde hun de waarheid," zo voegde hij eraan toe.
Voor meer zie The Times of Israel

President Trump geeft een Chanoeka-cadeau aan het Joodse volk en een kerstcadeau aan het Amerikaanse volk, door Caroline Glick. Trumps geschenk aan Israël is niet alleen dat 68 jaar nadat Israël zijn hoofdstad Jeruzalem tot hoofdstad heeft uitgeroepen, ook de VS de hoofdstad van Israël eindelijk heeft erkend.
Verder lezen - NL

Met zijn besluit om Jeruzalem als de hoofdstad van Israël te erkennen, zijn de Verenigde Staten partners geworden in dit bloedvergieten, "vertelde Ergodan een menigte op een evenement in Ankara, volgens Reuters. De verklaring van president Trump bindt ons niet, noch bindt zij Jeruzalem. ...Op een persconferentie met president Emmanuel Macron, die enkele uren eerder plaatsvond, had Netanyahu gezegd dat de president van Turkije een brute dictator was die Palestijnse terroristische groeperingen steunt in hun pogingen om "onschuldige mensen te doden".
Voor meer zie The Times of Israel

Trump verklaarde Jeruzalem dus tot Israel's hoofdstad, maar zal Israël nu ook luisteren? De plotselinge verandering van het Amerikaanse beleid ten aanzien van Jeruzalem heeft echter ook duidelijk gemaakt dat, hoewel de belangrijkste organen van de Israëlische regering - de Knesset en het Hooggerechtshof - die zich inderdaad in Jeruzalem bevinden, Israël zelf meer dan honderd grote regeringsbureaus in Tel Aviv nog niet heeft verplaatst.
Voor meer zie Israel National News

Een Israëlische veiligheidsagent 24 jaar oud, verkeert in kritieke toestand nadat hij buiten het centrale busstation van Jeruzalem is neergestoken. Een Palestijn uit Noord-Samaria, nabij Shechem (Nablus), stak begin zondagmiddag een Israëlische bewaker neer op het centrale busstation van Jeruzalem. Het slachtoffer, is in kritieke toestand en wordt behandeld in Shaare Zedek Medical Center.
Voor meer zie United with Israel  

300 landmijnen detoneren in de Golan Hoogten, als een campagne aan de gang is om duizenden door Syrië begraven landmijnen in de Golanhoogte van een halve eeuw geleden op te ruimen, die een gevaar vormen voor wandelaars en het land moet worden overgedragen voor civiel gebruik.
Voor meer zie Ynetnews

De eerste operationele lancering van de Iraanse Soumar Kh-55 kruisraket met blijkbaar als doelwit de Verenigde Arabische Emiraten. Is het gegeven aan Hezballah, een andere Iraanse gevolmachtigde? De Houthi rebellen van Jemen toonden vorige week op hun tv-kanaal videobeelden van de meest geavanceerde Soumar Kh-55 cruise-raket van Iran, die een kernkop kan dragen. Zij beweerden deze op de nog onafgewerkte energiecentrale van Abu Dhabi te hebben afgevuurd op 3 december.
Voor meer zie DEBKAfile

Een van de populairste "bewijsstukken" waar klimaatalarmisten gewoon van houden is het verhaal om de opwarming van de aarde te bewijzen, dat "al het ijs smelt in het Noordpoolgebied en de ijsberen sterven". We hebben allemaal de documentaire gezien waar een ijsbeer zich wanhopig vastklampt aan een klein stukje ijs (nep) en je weet dat hij binnenkort zal sterven. Maar zijn die dingen echt waar? Wat zegt de laatste wetenschap nu echt over het ijs in de poolcirkel? Het groeit aan met 40%.
Voor meer zie NaturalNews

De Palestijnen oefenen druk uit op de VN-Veiligheidsraad om een resolutie aan te nemen waarin wordt geëist dat de VS de erkenning van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad zal terugdraaien.
Voor meer zie WIN

Nieuwsflits: Jeruzalem staat niet in brand! De Palestijnen riepen om een drie dagen durende "woede", vanwege de aankondiging van de Amerikaanse President Donald Trump Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël. Tot dusver echter schijnt het dat de echte woede wel wordt weergegeven in de internationale media, maar niet op de Palestijnse straten.
Lees verderVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.voor toezending van de dag- of weeknieuwsbrief.
Het dagnieuws is een eenvoudige uitgave,
wilt u even aangeven welke informatie u wenst?
Of u kunt een dagelijkse of wekelijkse herinnering
krijgen over de nieuwsbrief.

Christipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina