Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()
 De week- of daguitgave wordt op verzoek toegestuurd.
De daguitgave geeft alleen het middendeel weer.
U kunt ook kiezen voor een wekelijkse alert.


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Met soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking daaruit is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()
Computervertaling met Google naar het Nederlands
Google Translate

Vertaal uw tekst met behulp van dit veld.


Nederlandstalige artikelen

*Hypocriet Europa

*Openbaring12
  geboorte kind

*Opname wanneer?

*Wereldoorlog
   Avi Lipkin

*Teken van
  Openbaring 12

*Vrede met mos-
  lims in onze tijd

*De Islamitische
  Antichrist

*Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 20 Oktober - 30 Tisrei

()  Oproep voor atleten om microchips aan te brengen in de strijd tegen drug-misbruik. Uitvoerend chef van de World Olympians Association suggereert de implantaat-voorstellen. We zijn bereid om onze honden te chippen, dus waarom zijn we niet bereid om onszelf te chippen?
[ Omdat je dan gelijk wordt aan een beest? wj ]
Bron: The Guardian

De Iraakse vice-president Nouri Al-Maliki zei dat ISIS door landen in de regio is opgericht als een samenzwering die tot de opsplitsing van Irak moet leiden. "De val van Mosul was een samenzwering door krachten die de Koerden, Naqshbandis, de Partij van Baath, stam-rebellen, en muftis omvatten, evenals Amerikanen, die in het complot zitten," aldus bovengenoemde Al-Maliki, die verder waarschuwde dat als het land de inspanningen van Koerdistan om Kurdistan te beveiligen niet zou dwarsbomen, men verdere eisen tot een verdeling onder ogen moet zien.
Bron: Memri

Pyongyang heeft gewaarschuwd voor een "onvoorstelbare aanval op een onvoorstelbare tijd" op Amerikaanse doelen, waarbij men hun verontwaardiging uitsprak over de aanhoudende gezamenlijke marineoefeningen van de VS en Zuid-Korea bij het Koreaanse schiereiland. Maandag beginnen de Amerikaanse en Zuid-Koreaanse marine's met grootschalige gezamenlijke oefeningen in de wateren voor het Koreaanse schiereiland.
Bron: RT News

De lutherse kerk in Amerika neemt een besluit en beslist dat de beste manier om de teruggang in het ledental te stoppen, is, om niet langer het evangelie te prediken.
Bron: Faith

Spanje meet met Catalonië en ‘Palestina’ met twee maten. De Spaanse autonome republiek Catalonië hield ruim twee weken geleden een referendum over onafhankelijkheid. Dat deze onafhankelijkheid er binnen afzienbare tijd komt, is niet waarschijnlijk.
Bron: Likoed Nederland

Noachs dag van beschermende verberging. Ik realiseer me, zo schrijft Daniel Matson, dat velen teleurgesteld zijn en zochten naar een andere datum voor de Opname die voorbij is gegaan. Zoals we hier al eerder hebben gezegd, is de reden waarom we er de nadruk op hebben gelegd, dat we weten waar we ons in de geschiedenis bevinden.
Lezen - NL

De Jordaanvallei zal altijd deel blijven uitmaken van Israël", verklaarde Netanyahu, die waarschuwde dat Iran anders de controle zal overnemen. Tijdens een viering op donderdagavond ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de Israëlische inname van de Jordaanvallei tijdens de Zesdaagse oorlog heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu beloofd dat de regio onder de controle van de joodse staat zal blijven.
Bron: WIN

Het is nog niet eens geopend, en toch is het Museum van de Bijbel in Washington al verwikkeld in een controverse. Jezus staat daar vreemd genoeg niet centraal in de presentatie van het bijbelverhaal door het museum. ...Maar het verhaal van Jezus' kruisiging en opstanding is zelfs bijna afwezig.
Bron: PJmedia

Als reactie op het raketvuur dat in een open veld in de Golanhoogten explodeerde en dat overkwam vanuit de gevechten in Syrië, troffen de IDF-tanks een doelwit van het Assad leger bij Quneitra. Een woordvoerder van IDF: Wij tolereren geen aanvallen die een bedreiging vormen voor de Israëlische soevereiniteit".
Bron: JerusalemOnline

()  Een grote terreuraanslag werd op vrijdag afgewend als een Arabische terrorist, 39 uit Ramallah werd gearresteerd na het stelen van een vrachtwagen en op weg was naar de "groene lijn" in Israël, op zoek naar een groep IDF-soldaten.
Bron: JewishPress

Voormalig president George W. Bush heeft in het openbaar de politieke identiteit van president Donald Trump afgewezen, wat suggereert dat het veel aspecten in het huidige bestuur en een verdeeldheid in de Verenigde Staten en over de hele wereld zal aanwakkeren. We kunnen het globalisme niet wegwensen", zei Bush.
Bron: Breitbart

Een hooggeplaatste Hamas-leider heeft de regering van Trump aan de kaak gesteld over het feit dat de terreurgroep moet worden ontwapend en dat zijn leiders de staat Israël moeten erkennen na de verzoeningsovereenkomst tussen de Palestijnse Autoriteit en Hamas. We willen Israël uitroeien en niet erkennen.
Bron: Israel National News

Honderden demonstranten schreeuwden tegen de Witte supremacistische leider Richard Spencer bij een universiteit in Florida, en dwongen hem om het podium te verlaten zonder zijn geplande toespraak af te leveren.
Bron: The Times of Israel

Israëlische vrouwen zeggen al jaren #MeToo. Met een Facebook-pagina die in 2013 is begonnen en heeft duizenden getuigenissen van seksueel misbruik verzameld, en de aantallen stijgt sinds Weinstein's beschuldigingen openbaar werden.
Bron: The Times of Israel

Negen maanden in de ambtstermijn van Trump als president blijkt uit de feiten ter plaatse dat er echt niets is veranderd t.a.v. de nederzettingen-bouw. Ja, de spanning is er niet, en de bijna-wekelijkse veroordelingen van Israël op het staatsdepartement zijn verdwenen, maar voor de kolonisten is de realiteit dezelfde. Het is meer van hetzelfde.
Bron: Jerusalem Post

Minister van Vervoer Yisrael Katz (Likud) sprak op vrijdag zijn vertrouwen uit dat de voormalige IDF-soldaat Elor Azariya, die in 2016 tot 18 maanden gevangenisstraf werd veroordeeld voor de dood van een gewonde Arabische terrorist in 2016, een presidentiële gratie zou krijgen, waarom hij gevraagd heeft, en bevrijd zou worden.
Bron: Israel National News

Defensie minister Avigdor Liberman ontmoette donderdag in Washington de Amerikaanse defensieminister James Mattis. In het gesprek zei Liberman: "We zullen niet tolereren dat Iran en zijn satellieten langs onze grenzen gaan zitten en we zullen onze belangen verdedigen in alle opzichten wat we gepast achten en volgens onze rode lijnen."
Bron: Israel National News

De Iraakse strijdkrachten namen op vrijdag de controle over in het laatste district van de olierijke provincie Kirkuk wat nog steeds in de handen was van de Koerdische Peshmerga strijders na een drie uur durende strijd.
Bron: Al Arabiya English

CIA-directeur Mike Pompeo zegt dat de CIA binnenkort documenten zal publiceren waaruit het samenwerken van Iran met Al Qaida en andere terroristische organisaties blijkt.
Bron: Al Arabiya English

Poetin kon niet ophouden met lachen wanneer zijn minister voorstelde dat Rusland varkensvlees zou moeten exporteren naar Indonesië een land met een moslim-meerderheid. Maar de minister bedoelde Zuid-Korea.
Bron: JewsNews  

Voor de Gebedsbrief van deze week van de Voorbidders voor Israel ga de komende tijd naar
Bron: Intercessors

Bijbelcodes laten zien dat de NASA-ontdekking van Nibiru een Pre-Messiaanse waarschuwing is. De recente NASA-ontdekking van de beroemde Planet X ging gepaard met een parallelle openbaring van een expert in Bijbelcodes, die verborgen aanwijzingen vond in de Bijbel dat de planeet inderdaad Nibiru is, door God gezonden als een pre-Messiaanse waarschuwing aan de wereld: bekeer je.
Lezen - NL


Donderdag 19 Oktober - 29 Tisrei

()  De Iraanse Revolutionaire Garde beloofde op donderdag haar controversiële programma voor ballistische raketten te gaan versnellen, een dag nadat de VS er bij de internationale gemeenschap op aandrong om de voetstappen van de Trump regering te volgen en Iran te confronteren met hun destructieve gedrag in het Midden-Oosten.
[ Net als voor de Tweede Wereldoorlog zal de gemeenschap niets doen. wj ]
Bron: The Times of Israel

Salwa Hudaib, lid van de Revolutionaire Raad van Fatah, zei dat de Oslo-akkoorden Jeruzalem hadden vernietigd. "Ik zeg, namens mijzelf en namens de Fatah-beweging, dat wij niet gebonden zijn aan de Oslo-akkoorden, omdat deze akkoorden niet meer ter plaatse bestaan".
Bron: Memri

Linkse miljardair George Soros heeft 18 miljard dollar overgemaakt naar zijn Open Society Foundations, het belangrijkste voertuig voor zijn wereldwijde politiek activisme en filantropie.
Bron: Breitbart

Israël zal pas dan diplomatieke onderhandelingen met de PA voeren als zijn nieuwe partner, de terreurorganisatie van Hamas, aan enkele fundamentele eisen zal voldoen. Israël kondigde dinsdag aan dat het geen diplomatieke onderhandelingen met de Palestijnse Autoriteit (PA) zal voeren nadat het een verzoeningsovereenkomst met de terreurgroep van Hamas heeft ondertekend.
Bron: United with Israel

Interview met Israëlische onderwijsminister, lid van het veiligheidskabinet en leider van de Joodse Thuispartij Naftali Bennett, waarin hij het risico bespreekt van een oorlog tussen Israël en Syrië na de vergeldingsaanval van de Joodse staat in de buurt van Damascus op maandag. Engelstalig, Nederlands in te stellen.
Bron: WIN

Na een toespraak van de Israëlische delegatie in de interparlementaire vergadering van de Unie (IPU) wat plaatsvindt in Rusland, heeft de parlementaire vertegenwoordiger van Koeweit de Israëli's verbaal aangevallen en hen verzocht de zaal te verlaten, na hen kindermoordenaars te hebben genoemd. De delegatie verliet de vergadering in protest na de anti-Israël voorstellen waaronder degene om terroristen in Israël vrij te laten.
[ Dat ze nog naar dergelijke schijnvoorstellingen toegaan. wj ]
Bron: JerusalemOnline

De Verenigde Staten riepen de terreurgroep van Hamas donderdag op om zich te ontwapenen en geweld af te zweren voordat zij in een gedetailleerd antwoord op de overeenkomst een zeer aangeprezen eensgezind akkoord met de Palestijnse rivaal Fatah ten uitvoer mag leggen.
Bron: The Times of Israel

De Russische ambassadeur bij de Verenigde Naties heeft de VS en Israël op woensdag aangespoord om zich alleen op Iran toe te spitsen tijdens een bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad, maar niet op de Palestijnse kwestie". ....Rusland is openlijk bezorgd over het feit dat de Israëlische en Amerikaanse delegaties het woord Palestina niet eens hebben uitgesproken. Dit is alarmerend en bedroevend omdat we geen enkele vooruitgang zien op het gebied van de Israëlisch-Palestijnse nederzetting. ..... Iets wat op geen enkele manier het optimisme inspireert," zei Vassily Nebenzia, volgens het persbureau Tass van het Kremlin.
Bron: The Times of Israel

In een interview met Walla Nieuwssite dinsdag zei Minister van Defensie Avigdor Lieberman: "Hoe actiever de VS is [in het Midden-Oosten], hoe beter zal het zijn voor Israël."
Lezen - NL

()  De hogere Hamas-ambtenaar Izzat al-Risheq heeft de Israëlische voorwaarden voor een vredesakkoord tussen de Palestijnse Autoriteit (PA) en Hamas verworpen. De PA wordt geleid door Fatah-ambtenaar Mahmoud Abbas. "De bezetting kan geen voorwaarden opleggen aan de PA", tweete al-Risheq. "De PA moet hard reageren op de condities van de Israëlische premier Binyamin Netanyahu. De overeenkomst wint snel aan kracht en de terreur naar de bezetting toe zal niet ophouden".
Bron: Israel National News

De leden van de VN-Veiligheidsraad en de EU veroordeelden het feit dat Israël deze week vooruitgang heeft geboekt met de plannen van 2.733 kolonistenwoningen op de Westelijke Jordaanoever, en waarschuwden ervoor dat dit zou kunnen leiden tot een één-staat realiteit.
Bron: Jerusalem Post

De Knesset heeft niet de bevoegdheid om een onderzoekscommissie op te richten om buitenlandse overheidsdonaties aan NGO's te onderzoeken, schreef Knesset Juridisch Adviseur Eyal Yinon woensdag. Na onderzoek van de zaak denk ik dat het onderwerp geen parlementaire kwestie kan zijn en dat degenen die vragen om de organisaties, die kritiek uiten op IDF-soldaten, te beperken in de mogelijkheid om financiering uit het buitenland te ontvangen voor deze activiteiten, dit dan zouden moeten worden gedaan door wetten aan te nemen", schreef Yinon.
Bron: Jerusalem Post

De Europese Unie eist van Israël dat het land 30.000 euro schade betaald voor het slopen van Arabische gebouwen die illegaal zijn gebouwd in gebied C, dat onder volledig Israëlische controle staat, meldt Haaretz op woensdag. Een brief, de eerste in zijn soort, zou naar verwachting binnen enkele dagen aan hoge ambtenaren van het ministerie van Buitenlandse Zaken worden overhandigd.
[ De EU denkt werkelijk dat ze maar alles mogen doen, zoals de eigen burgers al ervaren. wj ]
Bron: Israel National News

President Tayyip Erdogan zei dat Turkije zijn grens met Noord-Irak "op elk moment" kan sluiten "na het sluiten van het luchtruim boven de regio, zo berichtte de krant Hurriyet op donderdag, in de herleving van een bedreiging gemaakt nadat Koerden daar voor onafhankelijkheid stemden.
Bron: Al Arabiya English

Ook Jason Greenblatt, gezant voor het Midden-Oosten Jason Greenblatt, zei donderdag dat de eenheidsregering van de Palestijnse Autoriteit, die door Fatah en Hamas wordt gesloten, het geweld moet afzweren en de staat Israël moet erkennen, meld AFP en andere nieuwskanalen.
Bron: JewishPress

In het kader van de strijd tegen het oproepen tot geweld door de Israëlische Palestijnse media hebben soldaten van het Israëlische leger, in samenwerking met de veiligheidsdienst Shin Bet, verschillende kantoren van Palestijnse mediabedrijven doorzocht en gesloten.
Bron: Israel Today - Holland

Jezus Campos, de veiligheidsagent die niet meer te vinden was, is weer opgedoken als hij verscheen in de Ellen DeGeneres show, waar hij zijn enige interview afgaf.
Bron: WND

Massale criminele samenzwering ontrafelt zich: Hillary Clinton kreeg $145 miljoen van de Russen om een levering van Amerikaans uranium aan de Amerikaanse vijanden te verkopen (en de FBI wist het al heel lang).
Lezen - NL


Woensdag 18 Oktober - 28 Tisrei

()  Israël confronteert het Palestijnse "eenheidspact" met strikte diplomatieke voorwaarden. Israël zal geen diplomatieke onderhandelingen voeren met een Palestijnse regering die banden heeft met de terroristische organisatie Hamas, tenzij die haar traditionele activiteiten stopzet.
Bron: WIN

Hier komt de ware aard naar voren van de Obama's. In de openbare bibliotheek heeft Michelle Obama van Long Beach, Californië, voorgelezen aan de kinderen die deel uitmaken van een jonge lezers programma presenteert in een enorme verscheidenheid en "inclusieve" agenda's. Daar kwam Xochi Mochi op bezoek. Satanistisch, met de rode demon-achtige hoorns. Om voor te lezen aan kinderen in LGBTQ maand.
Bron: Mobile

De Russische minister van Defensie Sergei Shoigu heeft commentaar geleverd op de resultaten van de operatie door Moskou in Syrië, die tot doel had de strijd van de regering tegen terroristen te ondersteunen, temidden van de lopende operatie in de provincie Deir ez-Zor. De Russische minister van Defensie heeft gezegd dat de Russische militaire campagne in Syrië "op het punt staat om te worden afgerond".
Bron: Sputnik International

Journalist Erez Tadmor had harde kritiek op Knessetlid Michaeli, - de vrouw die zegt dat de staat de kleine kinderen moet opvoeden. "Het moet iedereen bang maken om te denken dat deze marxist op een dag een welzijnsminister zou kunnen zijn," zei hij. "Links zeurt al jaren als een gevaar voor de democratie, maar ze zullen nooit kunnen kopiëren wat deze gek Michaeli doet. (Ze heeft zelf geen kinderen.)
Bron: Israel National News

De Islamitische Republiek Iran zal Israëlische schendingen van de Syrische soevereiniteit niet accepteren, aldus Gen. Mohammad Bagheri. Waarbij de hoogste leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, de steun van Europa verwelkomt voor het nucleair akkoord, maar zegt dat hij een druk van de EU op het raketprogramma van Iran niet zal aanvaarden.
[ Dans maar gewoon naar onze pijpen. wj ]
Bron: Israel Hayom

Een aantal firma's zijn op de zwarte lijst geplaatst door de U.N.Mensenrechtenraad. "Stella Handler, CEO van Bezeq, Israël's grootste telecommunicatiegroep, schrijft: Bezeq beschermt de rechten van al haar klanten strikt, zonder vooroordelen, discriminatie of voorkeur. Wij verlenen diensten aan alle burgers van Israël, ongeacht godsdienst, ras of geslacht, en respecteren hun keuze om overal in het land te wonen - of het nu in Raanana, Oost-Jeruzalem, Ariël, Sakhnin of Maale Adumim is. We doen ons best en investeren aanzienlijke middelen om ervoor te zorgen dat onze infrastructuur iedere Israëlische gemeenschap bereikt en elke burger kwalitatief hoogwaardige communicatiediensten aanbiedt. ...We zullen niet meewerken aan een beweging die in zijn geheel anti-Israëlisch is".
Bron: Israel Hayom

De Bahreinse minister van Binnenlandse Zaken beschuldigde Iran ervan 160 Bahreinse staatsburgers te herbergen die wegens terrorisme waren veroordeeld en hun staatsburgerschap was afgenomen, in een interview dat woensdag werd gepubliceerd. Volgens Asharq Al-Awsat beschuldigde hij de Iraanse Revolutionaire Garde ervan de groep te hebben getraind, die veroordeeld werden voor aanvallen waarbij 25 veiligheidspersoneel werd gedood en 3.000 anderen gewond raakten.
Bron: The Times of Israel

De Russische minister van Defensie Sergei Shoigu vertelde Israël dat Moskou ermee heeft ingestemd om een bufferzone uit te breiden langs de Israëlisch-Syrische grens, waar Iraanse en Hezbollah-troepen niet zullen worden toegelaten, zo meldden de Arabische media woensdag.
[ Totdat ze zich terugtrekken? wj ]
Bron: Jerusalem Post

Wij, Palestijnen, hebben de sleutel tot een betere toekomst in handen, schrijft Bassam Eid. Ik ben een trotse Palestijn, die opgegroeid is in een vluchtelingenkamp en een groot gezin heeft opgevoed. Ik wil vrede en welvaart voor mijn volk. Ik wil een einde maken aan de ellende en de vernietiging.
Lezen - NL

() 
Hollywood veroordeeld wapens en seks
..zo dus stoppen ze nu met het maken van films die gewelddadige zijn en die vrouwen vernederen?

in het Algerijnse dagblad Al-Shurouq schreef journalist Sultan Barkani dat het conflict van Moslims met de Joden eerder religieus dan politiek is. Hij verklaarde dat de Joden zich al sinds de tijd van de profeet Mohammed Muhammad tegen de moslims hebben verzet en acht hen verantwoordelijk voor de meeste rampen die de Moslim Umma hebben getroffen.
Bron: Memri

Ierland herdacht vorige week de vijftigste dag van de dood van Ernest "Che" Guevara door een gedenk-postzegel uit te geven met daarop het beroemde plaatje van deze terroristische massamoordenaar.
Bron: Frontpage Mag

Op maandag hebben de Israëlische autoriteiten hun goedkeuring gehecht aan bouwplannen voor 31 joodse woningen in Hebron, de eersten in de stad in 15 jaar. De huizen moeten worden gebouwd in een complex dat tot aan de oprichting van de staat in 1948 Joods eigendom was. Na Israël's verovering van de stad in de zesdaagse oorlog van 1967 verhuurde de staat het gebied aan de gemeente.
Bron: Israel Hayom

De Hoge Planningsraad heeft dinsdagmiddag ingestemd met de marketing van 300 woningen in Beit El, een belofte die de premier vijf jaar geleden aan de bewoners heeft gedaan.
Bron: Israel National News

Een vrouw was enorm verheugd over de bevrijding van de stad Raqqa uit handen van de islamitische staat, en het zwarte kledingstuk dat ze vanwege de extremistische groepering had moeten dragen, van zich heeft afgescheurd, toen de Koerdische troepen in het Syrische Raqqa de controle overnamen.
Bron: Clarion Project

De Gazastrook zal drie nieuwe zonne-energiecentrales hebben die tegen April in werking zullen zijn, zegt het in de VS gevestigde energiebedrijf die achter het bovengenoemd project zit, wat het grondgebied enige verlichting geeft in de dagelijkse stroomstoringen maar verre blijft van de ernstige energietekorten.
Bron: Jerusalem Post

De Iraanse stafchef verklaarde woensdag dat hij met andere landen zal samenwerken om de "zionistische vijand" te vernietigen. "We zijn in Damascus aangekomen om ons te coördineren en samen te werken en de confrontatie aan te gaan met onze gemeenschappelijke vijanden: de zionisten en de terroristen", vertelde de Iraanse generaal Mohammad Baqeri aan de Syrische staatstelevisiezender. Hij voegde eraan toe dat het naar zijn mening "niet acceptabel is dat het zionistische regime Syrië bedreigd wanneer het maar wil".
Bron: Israel National News

Dit artikel geeft een dieper inzicht in de psyche van de mensen uit het Midden-oosten. Waarom vrede niet mogelijk is omdat andere waarden en doelen dan vrede belangrijker zijn voor de Midden-Oosterlingen. Het belangrijkste voor de Midden-Oosterlingen is de loyaliteit aan verwanten, clan en cultus, en de eer waarmee deze loyaliteit wordt verkregen.
Lezen - NL


Dinsdag 17 Oktober - 27 Tisrei

()  De plaatsvervangend VN-ambassadeur van Noord-Korea waarschuwde maandag dat de situatie op het Koreaanse schiereiland "de grens bereikt heeft en dat er elk moment een kernoorlog kan uitbreken".
Bron: Al Arabiya English

De beste manier om Iran te begrijpen, "zei de Israëlische wetgever Avi Dichter, is zich Hitler voor te stellen met een kernbom tijdens de Tweede Wereldoorlog. Iran is een regionale supermacht. Ze zien zichzelf niet als Noord-Korea, maar als het historische Perzische koninkrijk [2.500 jaar oud]. Dat is hun model, dat is wat ze willen worden in onze regio," zei voormalig hoofd van Shin Bet en huidig hoofd van de Commissie Defensie en Buitenlandse Zaken, lid van de Knesset.
Bron: United with Israel

Root Source sluit zijn 9-delige serie over de Golan af door u mee te nemen naar de tempel van Pan, de Pan Grotto, en legt het grote belang van deze site uit.
Bron:  

Nadat de Israëlische luchtmacht een Syrische luchtafweerbatterij had vernietigd die een raket naar Israëlische straaljagers afschoot, heeft het Syrische leger een verklaring afgegeven waarin werd gewaarschuwd dat de Israëlische actie "gevaarlijke gevolgen" zal hebben, vanwege deze agressieve pogingen van Israël. De batterij bevond zich op ongeveer 50 kilometer ten oosten van Damascus.
Bron: JerusalemOnline

Een paar uur na de IAF-luchtaanval diep in het Syrische grondgebied zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in een verklaring op maandagavond. "Vandaag, probeerden zij een vliegtuig van ons te raken - maar wij zullen dit niet accepteren."
Bron: JerusalemOnline

Een nieuwe korte documentaire van 7 minuten bundelt gearchiveerde beelden ter herinnering aan een gebeurtenis die aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog in New York werd gehouden, waar tienduizenden mensen bijeenkwamen in New York's iconische Madison Square Garden om de US Nazis aan te spreken op wat werd genoemd als zijnde een "pro-Amerikaanse rally".
Bron: The Times of Israel  

Oeps! De 'perfecte Arische baby' was.... Joods! Er vond een ongelooflijk ironische gebeurtenis plaats toen de nazi-propagandamachine materiaal een racistische visie uitstippelde om de toekomst van Duitsland te bevorderen. Haar naam was Hessy Levinsons. Shehata werd geboren in 1972. Ze woont nu in Amerika en os professor in de chemie.
Bron: WIN

Een Koptisch Orthodoxe bisschop uit Opper-Egypte werd gisteren buiten Caïro, Egypte, gedood. De aanvaller treft bisschop Samaan Shehata in het hoofd, de hals en de romp met een machete in het El Salam gebied bij El Marg District aan de rand van Caïro, volgens lokale rapporten.
Bron: Morningstar News

De "verzoeningsovereenkomst" is duidelijk een onderwerping van Fatah aan Hamas, en niet andersom. Abbas heeft in dit akkoord met Hamas de versie van Hamas's gewelddadige' verzet' tegen Israël en Joden ondertekend. Dit is de echte betekenis van deze Abbas-Hamas deal.
Lezen - NL

Het Centraal Comité van Fatah riep maandag op tot demonstraties buiten de Britse ambassades overal om protest aan te tekenen tegen het voornemen om te vieren dat honderd jaar geleden de Balfour verklaring werd uitgegeven.
Bron: Wafa

()  Washington "kiest geen partij" na de botsingen tussen Iraakse troepen en Koerden van het land, dit zei president Donald Trump op maandag, als de spanningen na het onafhankelijke referendum in de autonome Koerdische regio escaleren.
Bron: The Times of Israel

Israëlische wetenschappers voorspelde effecten gezien in historische neutronensterren studie. De wetenschappelijke gemeenschap was sceptisch nadat een krant uit 1989 stelde dat de botsing van sterren zou leidden tot het ontstaan van zware elementen, zoals goud. Deze voorspellingen werden bevestigd door waarnemingen die in augustus werden gedaan en maandag door verschillende teams werden gepubliceerd, wat internationale krantenkoppen opleverde.
Bron: The Times of Israel

Twee joodse bewoners van de Oude Stad werden gisteravond bijna gelyncht in de buurt van hun huizen, niet ver van de Leeuwenpoort. Het complex van Joodse huizen bij de Leeuwenpoort lijdt dagelijks onder aanvallen van Arabieren. Joodse huizen zijn de afgelopen maanden zelfs in brand gestoken door Arabische relschoppers.
Bron: Israel National News

Een vrouwelijke IDF-soldaat botste met haredi demonstranten die een demonstratie hielden in Jeruzalem op maandagavond. In de video, die werd uitgebracht door Channel 10, kan men de soldaat zien die omringd wordt door een menigte van schreeuwende haredi mannen, die naar haar spugen en haar een' shiksa' noemen, een beledigende Jiddische term gebruikt om naar niet-Joodse vrouwen te verwijzen. De soldaat trapt en slaat naar de mannen in een poging te ontsnappen aan de aanval.
Bron: Israel National News

Een politieagent trok zijn wapen en richte die op ultra-Orthodoxe demonstranten, die hoorden de agent zeggen: "wil iemand een kogel krijgen?" De Israëlische politie zegt dat gewelddadige demonstranten het voertuig van de officier heen en weer schudde, de weg blokkeerden en met stenen gooiden; de agent werd desalniettemin opgeroepen om zijn actie aan zijn commandanten uit te leggen. De demonstratie kwam na de arrestatie van 2 yeshiva studenten die zich niet hadden gemeld voor de dienst.
Bron: Ynetnews

Op de eerste volledige dag van de inaugurele christelijke mediatop in Jeruzalem was één thema wel duidelijk: christelijke journalisten hebben een bijbelse verantwoordelijkheid om het woord van Israël's zegeningen en uitdagingen naar de wereld toe uit te dragen.
Bron: Breaking Israel News

Naar aanleiding van berichten over zijn verdwijning eind vorige week, na de talloze tijdlijn wijzigingen en "feiten" in het verduidelijkingen van The Mandalay Bay shooting, door de FBI en Vegas PD; of Jesus Campos, de veiligheidsagent, al dan niet is neergeschoten door de Vegas schutter Stephen Paddock, is hij nu vermist en vrienden en familie zijn bezorgd.
[ Ook is een vrouwelijke getuige met belastende verklaringen over meerdere schutters in het publiek is plotseling overleden. wj ]
Bron: Zero Hedge

De afdekking gaat door. Twee onafhankelijke mediatypen, die hebben geholpen om de tijdlijn van het eerste officiële verhaal op te blazen, Mike Tokes en Laura Loomer, is de toegang geweigerd door een gewapende bewaker op de laatste Vegas propaganda persconferenties.
Bron: The Common Sense Show

Een van Malta's meest prominente onderzoeksjournalisten, Daphne Caruana Galizia, is om het leven gekomen bij een vermoedelijke autobomaanslag. Ze werd onlangs bekend omdat ze de offshore-activiteiten van de Maltese premier in het Panama Papers-schandaal aan de kaak stelde.
Bron: RT News

Je eigen genen wijzigen is gewoon nog maar een injectie ver weg. Biohacker Josiah Zayner wil een wereld creëren waarin iedereen vrij is om te experimenteren met zijn eigen DNA.
Bron: Fast Company

Het lijkt erop dat Iran, de gevaarlijkste vijand van Israël, heel hard de rode lijnen van Israël in Syrië tegenwerkt. Dit is wat militaire correspondent van Yediot Aharonot, Alex Fishman, schrijft:
Lezen - NL


Maandag 16 Oktober - 26 Tisrei

()  Israëlische vliegtuigen vernietigde een anti-vliegtuigbatterij binnen Syrië op maandagochtend, nadat het systeem een grond - luchtraket lanceerde naar een ander vliegtuig in het luchtruim boven Libanon, op een routine missie, zei het leger.
Bron: The Times of Israel

Trump kondigde geen terugtrekking uit de deal aan, maar verklaarde dat "Iran zich niet hield aan de geest van deovereenkomst", hij riep ook op tot een strenger toezicht op de nucleaire sites van het land en de optie om sancties op te leggen aan de Iraanse Revolutionaire Garde .....Ik heb opdracht gegeven tot een volledige strategische herziening van ons beleid ten aanzien van het schurkenregime in Iran ".
Bron: JerusalemOnline

De Iraanse president Hassan Rouhani reageerde op de toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump, en wees de beschuldigingen van de hand. Volgens Rouhani is Iran "sterker dan ooit" aan de nucleaire overeenkomst verbonden ondanks de dreigementen zal de VS niet in staat zijn de overeenkomst in zijn eentje te beëindigen. De Iraanse president voegde eraan toe dat zijn land het ballistische rakettenprogramma vanaf dit moment zal uitbreiden voor "afschrikking" en defensiedoeleinden.
Bron: JerusalemOnline

Tijdens een persconferentie naar aanleiding van de aankondiging van het verzoeningsakkoord in Caïro heeft Al-Bardawil gezegd dat de kwestie van het opheffen van de maatregelen die door president Mahmoud Abbas van de PA tegen Gaza zijn ingesteld, in handen zijn van de Fatahambtenaren, waaruit blijkt dat dit niet alleen een eis van Hamas is, maar van het Palestijnse volk als geheel.
Bron: Hamas

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu ontving krachtige boodschappen van de leiders van de Verenigde Staten en Egypte en eisten van hem geen "sabotage" tegen het Palestijnse verzoeningsakkoord, zo onthulden politieke bronnen in Tel Aviv. Een kans zouden moeten worden gegeven om de overeenkomst toe te staan en zo een succes te worden, zeiden zij. Zij merkten op dat op het eerste gezicht de reactie van de PM op de verzoening negatief lijkt te zijn omdat hij heeft geëist dat de Palestijnen Israël als de Joodse staat zouden erkennen. Hij heeft ook geëist dat Hamas zijn wapens opgeeft en banden met Iran verbreekt. Volgens de bronnen is dit antwoord eigenlijk een "gematigd" antwoord.
[ Het is weer hetzelfde liedje, Israël met toegeven, Palestijnen niet. wj ]
Bron: Asharq al-Awsat English

Sommige leden van het Europees Parlement hebben zich tot de parlementsvoorzitter Antonio Tajani gewend met het verzoek om wijzigingen in het EP-protocol aan te brengen om te voorkomen dat terroristen in de toekomst niet meer het parlement kunnen toespreken. Het verzoek kwam vorige week, nadat terrorist Leila Khaled een maand geleden in het parlement het woord voerde.
Bron: Israel National News

Deze pro-Israël studenten blijven standvastig te midden van een antisemitische wervelstorm. Met de witte suprematie aan de rechterkant en antizionisme aan de linkerkant, zijn het hachelijke wateren voor de Joden op de campus die hun steun uit te spreken voor de Joodse staat.
Bron: The Times of Israel

De dag nadat de Verenigde Staten en Israël hun vertrek aankondigen, selecteerde UNESCO een Franse jodin Audrey Azoulay in de benoeming als de nieuw chef in plaats van de Qatari-kandidaat. Er is een overvloed aan speculaties over de vraag of zij hervormingen zal gaan initiëren.
Bron: WIN

Iran heeft het Iraakse ultimatum gesteund van de Irak naar de Koerden toe om Kirkuk te verlaten. De eerste test voor Tromp's bedreiging van de Revolutionaire Garde.
Bron: DEBKAfile

Hoewel de Amerikaanse president Donald Trump vorige week heeft gecommuniceerd dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson "zijn energie zou moeten besparen" over diplomatieke inspanningen met Noord-Korea, zei Tillerson in een interview van vandaag (zondag) dat Trump "niet naar een oorlog streeft" en dat de diplomatie "zal doorgaan totdat de eerste bom valt".
Bron: JerusalemOnline

Toen ze 10 jaar oud was en door haar vader werd ontvoert naar Syrië, is deze 15-jarige Amerikaanse tiener onlangs uit Raqqa gekomen. Hier is haar verhaal:
Bron: Clarion Project   Engels

()  Bij opgravingen door de Israëlische Oudheidsautoriteit (IAA), met deelname van vrijwilligers, zijn grote delen van de westelijke muur (klaagmuur) ontdekt die zo'n 1700 jaar verborgen waren. Bovendien werd voor het eerst een oude Romeins theaterachtige structuur blootgelegd.
Bron: Israel National News  

Een quadcopter uit de Gazastrook landde eerder deze maand in Zuid-Israël, en het IDF bracht een kort bericht uit waarin men zei dat een unit daar was aangekomen en voor controle meegenomen. Dit schijnbaar alledaags incident is in feite een teken van een groeiende trend: het gebruik van drones door Israëls vijanden. Hezbollah, Hamas, ISIS en andere radicale niet-overheidsactoren hebben hun eigen droneprogramma's, elk in verschillende stadia en met verschillende dreigingsniveaus. Engelstalig artikel.
Bron: BESA

De meesten kennen wel de naam van Israëls befaamde spionagegroep. De Mossad ("Het Instituut") heeft Israël sinds 1949 geholpen bij de bescherming van het land. Tot voor kort was het hoofd van de Mossad een geheim
Lezen - NL

Ook Saoedi-Arabië "steunt en verwelkomt de krachtige strategie van Amerika ten aanzien van Iran en het agressieve beleid", zoals de regering van Tromp dat heeft gedaan. Steunt een de-certificering van de nucleaire overeenkomst van 2015 met Iran, formeel bekend als de JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action).
Bron: United with Israel

De Palestijnse Autoriteit is lid van Interpol geworden. En dat terwijl de leiders van 'Palestina' volkomen lak hebben aan mensenlevens en er in hun gevangenissen naar hartenlust gemarteld wordt.
Bron: Uit het nieuws - NL

De mythe dat Israël vijandig tegenover zijn christelijke bevolking staat, werd verder weggenomen door premier Benjamin Netanyahu, die zondag de christelijke mediavertegenwoordigers in Jeruzalem verwelkomde. Maar hij deed meer dan alleen maar buitenlandse christenen uitnodigen om te zien hoe hun broeders en zusters in de Messias in het Heilig Land leven. Netanyahu heeft openlijk de mishandeling van christenen veroordeeld in bijna alle andere delen van het Midden-Oosten en de onverschilligheid van de wereld voor hun lijden.
Bron: Israel Today Engels

Israëlische feministische organisaties stelden deze week een nieuwe wet voor die Israël zou veranderen in de kibboetz maatschappij van 80 jaar geleden, waar kinderen opgroeiden in kindertehuizen in plaats van bij hun ouders. Kinderen behoren de overheid toe, het is geen privéaangelegenheid,' zegt men. Vrouwenorganisaties dringen er bij de overheid op aan dat kinderen ouder dan drie maanden verplicht naar school zouden moeten gaan.
[ Een ideaal van links, niet als noodzaak tot opbouw, maar tot vernietiging van het gezin. wj ]
Bron: Israel National News

Turkije is bereid volledig samen te werken met de centrale Iraakse regering om een einde te maken aan de aanwezigheid van de verboden Koerdische militante groepering PKK in Irak, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag.
Bron: Al Arabiya

Het vakantieseizoen in september-oktober van Israël werd uitgebuit voor een lange lijst van constructieschendingen begaan door PA Arabieren, voornamelijk de bouw van de illegale buurt nabij het treinstation in Jeruzalem - dit ondanks het uitspraak van het Hooggerechtshof wat de voortzetting van de werkzaamheden in het gebied verbood, rapporteerde Regavim op maandag.
Bron: JewishPress

Hal Lindsey report. Soms vragen mensen zich af waarom ik moeite doe om over de gevaren van de islam te praten. Ze zeggen: "Waarom niet alleen de positieve aspecten van het evangelie presenteren?" Ze vergeten dat Jezus zelf waarschuwde voor gevaarlijke geloofssystemen. En hij noemde ze bij naam!Lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.voor toezending van de dag- of weeknieuwsbrief.
Het dagnieuws is een eenvoudige uitgave,
wilt u even aangeven welke informatie u wenst?
Of u kunt een dagelijkse of wekelijkse herinnering
krijgen over de nieuwsbrief.

Christipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina