Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Wereldoorlog
   Avi Lipkin

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 21 September - 12 Tishrei

()  De Hezbollah in Libanon heeft precisieraketten verkregen ondanks honderden Israëlische aanvallen gedaan in de laatste jaren die gericht waren op het afsnijden van de leveringsroute door Syrië, verklaarde de leider Hassan Nasrallah van de groep op donderdag. "Wat u ook doet om de route af te snijden," zei de bovengenoemde Nasrallah, zich richtend tot Israël in een op de televisie uitgezonden toespraak, de "kwestie is over en uit, het verzet bezit mogelijkheden in precisie en niet-precisieraketten en wapens.
Voor meer zie Israel Hayom

De Israëlische Eerste minister Binyamin Netanyahu zei in een ceremonie die de 75ste verjaardag van de Yom Kippur Oorlog markeert, dat Israël zou blijven werken aan het voorkomen van het uitbreken van een ander belangrijk conflict in de regio, terwijl het eraan toevoegde dat de IDF niet zou aarzelen om zijn "volledige kracht" te gebruiken als er wel oorlog uitbreekt.
Voor meer zie Israel National News

Israël heeft de veiligheid bij zijn nucleaire installaties opgevoerd, zegt het hoofd van de Commissie van de Atoomenergie van Israël en vertegenwoordiger van Israël bij de International Atomic Energy Agency Zeev Snir, in een ongebruikelijke verklaring op dinsdag tijdens de 62ste Algemene Conferentie van de IAEA.
Voor meer zie Israel Hayom

Steeds openlijker werken in Duitsland politici uit het zogenaamde midden samen met links-extremisten. De kwestie van de zogenaamde drijfjachten in Chemnitz en het ontslag van Hans-Georg Maaßen als directeur van de binnenlandse veiligheidsdienst zijn hier een goed voorbeeld van.
Voor meer zie Novini - NL

Op dinsdag maakte Brett Kavanaugh beschuldiger Christine Blasey Ford bekend dat zij slechts zou getuigen als FBI eerst een onderzoek deed. Hillary Clinton, Chuck Schumer en andere Democraten herhaalden deze vraag, maar de vroegere Procureur van de V.S Joseph diGenova ging er niet voor. Blasfemistische Ford "wil echt niet getuigen. Want als ze dat wel doet, gaat ze eruit zien als de gek die ze is." Engelstalig artikel.
Voor meer zie Frontpage Mag

3.000 Geplande nieuwe Amazonewinkels zonder kassa zijn een uitstekende illustratie van hoe het leven onder het teken van het beest zal zijn. Voor degenen onder u die misschien moeite hebben met deze term, teken van het Beest (Openbaring 13), vervang gewoon het woord 'teken' door het woord 'app', en u vat het meteen.
Voor meer zie Now The End Begins

Minister van Justitie Ayelet Shaked zei op maandag dat het Hoge Hof van Justitie de jurisdictie mist voor de petities tegen de Natie-staat wet en niet in de wetgeving van deze Basiswetten tussenbeide kan komen. "Het is nooit bepaald dat de Basiswetten onderworpen zouden zijn aan een rechterlijke toetsing," zei Shaked. "Degenen die bepaalden dat wetten onderworpen zijn aan rechterlijke toetsing putten dit uit het gezag van de Basiswet inzake menselijke waardigheid en vrijheid, die zegt dat als een wet in strijd is met de waarden dan die door de wetgever zijn vastgesteld, daarom het hof het recht heeft om dergelijke wetten te negeren. "Maar de rechtbank heeft niet de bevoegdheid om de Basiswetten te overrulen." Het hof mengt zich niet in de formulering van die grondwet. Het opstellen van een grondwet is in principe een politiek proces."
Voor meer zie Isra

Apple geeft mensen nu een "niveau van vertrouwen" op basis van hun gesprekken en e-mails. Deze informatie zal waarschijnlijk geen verrassing zijn voor iedereen die aandacht heeft besteed aan de toenemende geneigdheid van Big Tech om de privacy van gebruikers te schenden en hun gegevens te gebruiken voor twijfelachtige redenen, maar zover zijn we nu.
Voor meer zie SHTF

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israel van vrijdag 21 september 2018. Lofprijs: Deze verzen komen uit de Psalmen die ook deel zijn van de profetische lezing van deze week.
Voor meer zie Gebedspunten

De komende aanbidding van de kunstmatige intelligentie. De eerste twee geboden die God het volk Israël gaf, waren: "U zult geen andere goden voor Mijn aangezicht hebben."
Verder lezen - NL

()  De Trump regering zei op donderdag dat de Palestijnse plannen om de familie van een terrorist te betalen die vorige week een Amerikaans-Israëliër doodde, aantonen waarom de VS correct was om de financiering van de ziekenhuizen van Oost-Jeruzalem af te snijden. Woordvoerder Heather Nauert van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat er geen reden was voor de VS om de ziekenhuizen te blijven financieren en het alleen de PA maar toestaat om geld vrij te maken voor het steunen van terroristen en hun families.
Voor meer zie The Times of Israel

De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties (VN) Nikki Haley zat een vergadering voor van de VN-Veiligheidsraad over het Midden-Oosten. Tijdens de bijeenkomst wees Haley op de ernst van het optreden van Iran en drong er bij de Raad op aan zich te concentreren op de agressie van Iran in Irak. "Het Palestijns-Israëlische conflict is ernstig en verdient de aandacht van deze Raad. Maar als er één land is dat de bron is van conflicten en instabiliteit in het Midden-Oosten - één land dat een driemaandelijks debat in de Veiligheidsraad verdient - dan is dat land niet Israël. Maar Iran," zei Haley.
Voor meer zie Israel National News

Het Israëlische rapport over het neerhalen van een Russisch vliegtuig voor de kust van Syrië tijdens een Israëlische luchtaanval op maandag met zowat 40 pagina's in het Engels en Russisch toont aan dat de Syrische luchtafweerbatterijen zonder onderscheid dozijnen barrage's afvuurden 40 minuten na de Israëlische aanval.
Voor meer zie The Times of Israel

Een Libanese mediakanaal die nauw aan de Hezbollah-terreurgroep is verbonden beweerde op vrijdag dat Rusland de bevindingen heeft verworpen van het inleidende onderzoek door Israël in het neerhalen door de Syrische luchtverdedigingsbatterijen van een Russisch surveillance vliegtuig boven de Syrische kust.
Voor meer zie The Times of Israel

De Russische president Vladimir Poetin heeft vrijdagochtend verklaard dat er verder onderzoek zal worden gedaan naar het Russische vliegtuig dat door Syrische troepen is neergeschoten na een Israëlische luchtaanval op een Iraanse militaire faciliteit.
Voor meer zie Jerusalem Post

Minister van Financiën Moshe Kahlon (Kulanu) zei dat hij heeft bevolen dat de betaling van de Palestijnse Autoriteit (PA) aan de familie van de moordenaar van Ari Fuld zal worden afgetrokken van de fondsen die naar de PA worden overgebracht. "Ik zal extra manieren onderzoeken om de financiële activiteiten van de familie van de terrorist te beperken," beloofde Kahlon.
[ Het lijkt mij beter om alle betaling die gedaan worden aan terroristen in te houden. wj ]
Voor meer zie Israel National News

De Regering's Unit voor coördinatie van de strijd tegen racisme (GUCSAR) ontving een klacht waarin werd beweerd dat Budget Israël discrimineert tegen Arabieren. Volgens de klacht stuurde het bedrijf een interne e-mail met de opdracht aan werknemers om Arabische klanten te discrimineren. Reden: "in de afgelopen dagen zijn in het zuiden verschillende voertuigen gestolen. Daarnaast zijn er verschillende voertuigen beschadigd teruggekomen..... Er is besloten....dat als we verliezen willen voorkomen onze vestigingen in Be'er Sheva en Ashdod geen voertuigen meer verhuren aan klanten uit de Arabische sector.
Voor meer zie Israel National News

8 EU-landen dringen er bij Israël op aan de sloop van dorpen te heroverwegen De verklaring voorgelezen door de Nederlandse ambassadeur bij de VN, veroordeelt het besluit om het Bedoeïenen dorp Khan al-Ahmar te slopen, waarvan Israël zegt dat het illegaal is gebouwd; 'We zullen geen onderhandelde tweestatenoplossing met Jeruzalem als hoofdstad opgeven', aldus de verklaring.
Voor meer zie Ynet

Een federale machtiging tot huiszoeking onthult dat Sunspot Solar Observatory werd gesloten toen FBI-agenten forensisch computeronderzoek naar kinderporno uitvoerde.
[ En dan leg je de hele zaak 14 dagen stil stil? wj ]
Voor meer zie KTSM

Laatste botsing van de Titanen - Deel 6: Dode koningen en de Rephaïm. Tot de voorouders die in het koninkrijk Oegarit werden vereerd, behoorde ook een oude Amorietenstam die door de laatste Sumerische koningen van Mesopotamië de Tidnum of Tidanu werd genoemd.
Verder lezen - NL


Donderdag 20 September - 11 Tishrei

()  Iran blijft de belangrijkste staatssponsor van de wereld voor terrorisme, zegt de Trump regering op woensdag in een jaarverslag dat een andere daling in terroristenaanvallen wereldwijd benadrukte. Het aantal wereldwijde terroristische aanslagen daalde vorig jaar met 23 procent ten opzichte van 2016, volgens het rapport, een verandering die grotendeels te danken is aan winst tegen de islamitische staatsgroep in Irak. Het aantal was in 2016 ook gedaald ten opzichte van het jaar ervoor.
Voor meer zie The Times of Israel

Een Iraanse overheid-georiënteerde groep hackers lanceerde een belangrijke campagne gericht op energiebedrijven uit het Midden-Oosten en anderen vanwege de sancties van de VS op Iran, zo zei een cybersecurity bedrijf dinsdag, met de waarschuwing dat verdere aanvallen mogelijk blijven als Amerika opnieuw andere economische bevelen oplegt aan Teheran.
Voor meer zie The Times of Israel

Teheran, niet Bagdad, zal bepalen of er Iraanse raketten zullen worden gelanceerd die in Irak tegen Israël zijn gestationeerd, vertelde een voormalig hoofd van de Nationale Veiligheidsraad Maj.- Gen. (res.) Yaakov Amidror in een recent interview aan The Jerusalem Post. In een artikel stelde Amidror de vraag of Iran Iraaks grondgebied zal gebruiken om raketten af te vuren op Israël, Saoedi-Arabië of Jordanië.
Voor meer zie Jerusalem Post

Abd Al-Rahman Al-Rashed schrijft in een artikel ter gelegenheid van de verjaardag van de oorlog van 1973 tussen Israël en de Arabieren, dat sommige Arabieren de lessen van de oorlog nog steeds niet hebben geleerd. Hij loofde de toenmalige Egyptische premier Anwar Sadat voor het leiden van de Arabieren naar "hun enige overwinning op Israël" door een vredesverdrag met Israël te ondertekenen.
Voor meer zie Memri

Het was vorige week 25 jaar geleden dat tijdens een ceremonie in Washington het Oslo-nepverdrag werd ondertekend. De terreurbaas Arafat beloofde te zullen stoppen met terreur maar juist ná de ondertekening van dit duivelse verdrag werd er een periode van door hem georkestreerd geweld en dood en verderf ingeluid.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

Yom Kippur is de heiligste dag van het Joodse jaar en trekt drommen aanbidders naar Jeruzalem. Als dan een Palestijnse aanval kwam op een Joodse aanbidder in Jeruzalem in de avond van Jom Kippoer, maar zijn mogelijke steekaanval werd gedwarsboomd door de Israëlische politie die de aanvaller doodde.
Voor meer zie WIN

Woensdag kwamen er satellietbeelden tevoorschijn die de resultaten tonen van de aanval door Israël op Syrië, die maandag werd uitgevoerd. De chef van het IDF is naar Moskou gegaan om het incident uit te leggen.
Voor meer zie RT World News

Turks onderwijs: dezelfde oude religieuze obsessie, alleen nog erger. In 2017 stopte Turkije met het lesgeven in evolutie op de middelbare school: voor extremisten blijft Darwinisme een taboe-onderwerp. In plaats daarvan zijn de schoolboeken begonnen met het onderwijzen van de "jihad" aan Turkse leerlingen.
Verder lezen - NL

()  De maatschappij Chennai Aardolie van India zal ophouden met het verwerken van Iraanse ruwe olie vanaf oktober als de verzekeringsdekking zal ophouden zodra de nieuwe sancties door de Verenigde Staten tegen Iran effectief worden, dit zeggen drie bronnen vertrouwd met de bovengenoemde kwestie.
Voor meer zie Al Arabiya English

Plaatsvervangend hoofd van de Islamitische Beweging in Israël, Kamal al-Khatib, wiens organisatie in 2015 werd verboden, zegt dat er een redelijke mogelijkheid bestaat dat de al-Aqsa moskee wordt aangevallen met een raket of een bom. In een interview met de Hamas krant Felesteen gisteren zei Khatib dat er een aanval zou kunnen worden uitgevoerd tegen de Al-Aqsa moskee door een zelfmoordpiloot of in het lanceren van raketten uit de bezetter hun "munitievoorraden". Volgens hem neemt de kans op een dergelijk scenario toe vanwege de politieke en religieuze steun voor extremistische groeperingen in Israël.
[ De mogelijkheid is er dat dit dan een valse vlag aanslag van hun kant is. wj ]
Voor meer zie Israel National News

Iran verzocht de Verenigde Naties (VN) toezicht te houden op het nucleaire programma van Israël en veroordeelt de "bedreigingen" van Israël tegen Iran, zo meldde Reuters. In brieven aan de VN schreef de Iraanse ambassadeur van de VN, Gholamali Khoshrou: "De leden van de Verenigde Naties mogen deze bedreigingen niet door de vingers zien en moeten maatregelen nemen om alle Israëlische kernwapens uit te schakelen".
Voor meer zie Israel National News

Het westen heeft geen Ari Fulds. Hij is het symbool van de Israëlische samenleving, een vrije samenleving waarvan de soldaten niet vechten vanwege haat, maar om de verdediging van hun huizen.
Verder lezen - NL

Nadat 20 Palestijnen een bres sloegen in de veiligheidsomheining, met achterlating van brandgevaarlijke apparaten dichtbij de grensomheining in zuidelijke Gazastrook, zegt het Palestijnse gezondheidsministerie dat de 15 jarigen Moamen Ibrahim Abu Eyada gedood werd door IDF vuur. Een woordvoerster van de IDF zei dat ze geen kennis had over het incident.
Voor meer zie Ynet

De regering-Trump is erin geslaagd Volkswagen AG onder druk te zetten om bijna al haar activiteiten in Iran te beëindigen, in overeenstemming met de Amerikaanse sancties, meldde Bloomberg donderdag.
Voor meer zie JewishPress

VN-secretaris-generaal Antonio Guterres riep woensdag op tot concrete actie voor een follow-up in de toezegging van Noord-Korea om een rakettestlocatie te sluiten met aanwezige internationale waarnemers.
Voor meer zie Al Arabiya English

Een leider van de St. Clair Democraten vertelde aan de toehoorders "stem vroeg, stem vaker, als u ermee weg kan komen" tijdens een vergadering in Caseyville dit afgelopen weekend.
Voor meer zie Infowars

Hassan Nasrallah, de leider van de Libanese terreurgroep Hezbollah, zei woensdag dat Israël zijn "ondraaglijke" aanvallen in Syrië moet stoppen. Zijn commentaar kwam na een Israëlische luchtaanval op een Syrische basis in Latakia, waarbij een Russisch spionagevliegtuig per ongeluk werd neergeschoten door soldaten die trouw waren aan president Bashar Assad.
Voor meer zie The Times of Israel

Aan de vooravond van Yom Kippoer is een politieke crisis uitgebroken tussen Israël en Rusland. Dit gebeurde nadat een Russisch Ilyushin IL-20 toestel neergehaald werd door een Syrische S-200 raket, die bedoeld was voor een Israëlische F-16 straaljager die dicht bij het Russische vliegtuig vloog. Deze crisis met Rusland heeft gevolgen voor Israëls operationele vermogen in Syrië.
Voor meer zie Israel Today - NL

Een rode vaars!... ? Uit Israël is het bericht gekomen dat er een (voorlopig) vlekkeloos rood vaarsje is geboren. Als het de langverwachte rode vaars is, zijn er grote profetische implicaties aan verbonden.
Verder lezen - NL


Woensdag 19 September - 10 Tishrei - Yom Kippur

()  Putin vrijwaart Israël van het neerhalen van een spionagevliegtuig, maar waarschuwt de PM: Laat het niet weer gebeuren. Putin zegt de aanval van Israël wel de Syrische soevereiniteit heeft geschonden, maar legt de schuld van het vliegtuigverlies neer bij "tragische omstandigheden". Netanyahu drukt zijn medeleven uit voor de doden.
Voor meer zie The Times of Israel

Frankrijk is gedeeltelijk schuld aan de crash van de Russische Ilyushin Il-20 vliegtuigen in Syrië en de dood van Russische militaire militairen, zegt de militaire deskundige Mikhail Khodaryonok tegen verslaggevers, "als de luchtsituatie, tot extra moeilijkheden leidden voor de Syrische luchtdefensieteams," toevoegend dat "het Franse fregat op de verkeerde plaats op de verkeerde tijd was." Door de lancering van kruisraketten heeft het fregat van de Franse marine de situatie in dat deel van de Middellandse Zee, dat al moeilijk is, alleen maar meer gecompliceerd gemaakt.
Voor meer zie TASS

Vanwege de golf van moordpartijen op scholen die zich onlangs in de Verenigde Staten hebben voorgedaan, heeft een Israëlisch bedrijf een rugzak gecreëerd die een kogelvrij vest wordt en bescherming biedt aan studenten.
Voor meer zie JOL

In de afgelopen twee weken heeft Hamas een nieuwe eenheid opgericht, "The Night-time Deployment Unit" genaamd. Het doel van de eenheid is om 's nachts de IDF-soldaten aan de grens met Gaza aan te vallen en de routine van incidenten aan de grens te doorbreken die eindigen in de avonduren of op slechts één dag van de week.
Voor meer zie JOL

Het militaire onderzoek naar wapen voor de militairen daarvan zei men afgelopen vrijdag dat er tot $2 miljard in de loop van de volgende vijf jaar zal worden geïnvesteerd voor nieuwe programma's die kunstmatige intelligentie toepassen, wat zowel een technologische wapenwedloop met China zal opvoeren als een ideologisch strijd met Silicon Valley over de toekomst van krachtige machines.
Voor meer zie The Washington Post

Ari Fuld, een ware held en het laatste slachtoffer van de Palestijnse terreur, joeg zijn aanvaller achterna en redde het leven van een vrouw na te zijn gestoken en kritisch gewond te zijn geraakt. Deze video is in het Hebreeuws, maar je hoeft de taal niet te begrijpen om te zien wat er gebeurd is.
Voor meer zie United with Israel

Een Senior Palestijns journalist: Arafat vertelde mij vertrouwelijk dat hij de Oslo-akkoorden sloot omdat het een kans was om "de PLO en het verzet terug te brengen naar Palestina" en om de Joden te verdrijven "die als ratten het zinkende schip zouden verlaten".
Voor meer zie Memri

De Koreaanse leider Kim Jong Un van het noorden zei op dinsdag dat zijn top in juni met de V.S. President Donald Trump de regionale veiligheidssituatie heeft gestabiliseerd, zo rapporteerde de Associated Press. Kim maakte dit commentaar tijdens een vergadering in Pyongyang met Zuid-Koreaanse President Moon Jae-in.
Voor meer zie Israel National News

Turkije sluit een overeenkomst met Rusland en Syrië die de V.S. en Europa heel gelukkig zal maken - als het tenminste stand houdt. Ze zijn overeengekomen om een bufferzone in de Syrische provincie Idlib in te stellen die een bloedige strijd tussen regeringstroepen en de rebellengroeperingen kan voorkomen.
Voor meer zie The Daily Caller

Judicial Watch: documenten van Defensie en het Ministerie van Buitenlandse Zaken onthullen dat de Obama regering 10 dagen van tevoren wist dat de al-Qaeda terroristen en de Muslim Brotherhood-gelinkte “Brigades of the Captive Omar Abdul Rahman” (BCOAR) de Benghazi-aanval hadden gepland.
Voor meer zie JW

De EU keurt een controversiële auteursrecht-richtlijn met overgrote meerderheid goed, met inbegrip van internet 'link tax' en 'upload filter'. Voorstanders zeggen dat zij vechten voor de makers van de inhoud, maar de critici zeggen dat de nieuwe wetten "catastrofaal" zullen zijn. Dit is een verreikende beslissing.
Voor meer zie The Verge

()  Op verzoek van de Ethiopisch-Israëlische gemeenschap beloofde Netanyahu om de immigratie van ongeveer 1.000 Ethiopiërs uit de Falassh Mura gemeenschap te vergemakkelijken.
Voor meer zie WIN

De beweerde Israelische luchtaanvallen in Syrië in de loop van de laatste vijf maanden hebben zowat 140 mensen gedood van de Iraanse strijdkrachten en de verenigde milities, zegt het Syrische Waarnemingscentrum voor Mensenrechten in een vrijgegeven schatting.
Voor meer zie i24NEWS

In een gesprek met journalisten voordat hij zijn Poolse collega Andrzej Duda ontmoette, hekelde de Amerikaanse president de joint venture om een directe gaspijpleiding van Rusland naar Midden-Europa via de Baltische Zee aan te leggen en noemde het "ongelukkig voor de bevolking" van Duitsland. ...Donald Trump heeft echter verklaard dat de VS niet van plan was om sancties op te leggen aan bedrijven die betrokken zijn bij het Russische project, wanneer gevraagd werd naar een dergelijke mogelijkheid.
Voor meer zie Sputnik International

De Britse politie zei twee mensen in het ziekenhuis zijn genomen na rapporten van een auto die voetgangers raakte buiten een moskee in het noordwesten van Londen op dinsdag, zo meldde radio LBC. De politie "heeft een open mening betreffende de oorzaak van de botsing," zegt het bovengenoemde LBC op Twitter.
Voor meer zie Al Arabiya English

Christenen worden verdreven uit Bethlehem, door de "Palestijnse Autoriteit". Rabbi Pesach Wolicki en David Nekrutman van het Centrum voor Joods-christelijke verstandhouding en samenwerking (CJCUC) lanceerden in 2016 het Blessing Bethlehem om de vervolgde christenen in de stad Bethlehem en haar omgeving te helpen. Als onderdeel van hun werk verdelen ze voedsel en voedselbonnen aan 120 christelijke families in Bethlehem. Christelijke Arabieren vervoeren de pakketten naar een centrale locatie in Bethlehem en rechtstreeks naar de ouderen. Veel van hun werk moet geheim blijven om de ontvangers te beschermen.
Voor meer zie JEWSNEWS

Google heeft een groot hypocriet probleem. Blijkbaar, als de nieuwe morele hoeders van wat we mogen zien en horen, is het hun plicht om de inhoud van Alex Jones en zijn Infowars site te verbieden. YouTube, dat eigendom is van Google en een belangrijk platform is voor het bekijken van alle soorten van media-inhoud, heeft Jones en de inhoud van al zijn aangesloten kanalen verwijderd. Recente rapporten suggereren echter dat Google er niet voor terugdeinst om samen te werken met de Chinese communistische regering, die de grootste mensenrechtenschender ter wereld is. Google helpt met name bij het ontwerpen van een zoekmachine die voldoet aan de ideologisch beperkende eisen van het totalitaire regime in Beijing.
Voor meer zie Infowars

Google is de AI-technologie aan het implementeren voor de vervolging van christenen. De Observatoriums worden gesloten in recordaantallen. Waarom? Omdat "zij" binnenkort zullen gaan aankomen. Wie gaat eraan komen? De gevallen engelen. Laat u niet misleiden.
Verder lezen - NL

Een Arabische terrorist probeerde op dinsdagavond Israëli's in de oude stad Jeruzalem, vlakbij de Damascuspoort, neer te steken. De politiedienst die op de scène aankwam neutraliseerden de terrorist. Er waren geen meldingen van verwondingen.
Voor meer zie Israel National News

Een Palestijnse geestelijke vergelijkt Israëli’s met ratten en beweert dat Israël opgravingen uitvoert pal onder de Al-Aqsa-moskee op de Tempelberg in Jeruzalem waar zij “als ratten onder de grond graven enkel om kwaad en vernietiging’ te bereiken. Hij verklaarde ook in het interview met de officiële TV van de Palestijnse Autoriteit dat vanwege Israëls opgravingen de moskee thans “geen fundamenten meer heeft.”
[ De enige die graven onder de Tempelberg zijn de Moslims zelf die daar een ondergrondse moskee bouwden. wj ]
Voor meer zie Een Ander Israëlisch Geluid

Waarom kan ik mijn religie niet bekritiseren? Oppervlakkig gezien leek voor degenen die de islam wilden hervormen, het Westen de enige plaats om dat te doen. We gingen er allemaal van uit dat hier in het Westen het veilig zou zijn om vragen te stellen en kritiek te leveren. In plaats daarvan gebruiken heel veel instellingen een veel subtielere methode om kritiek het zwijgen op te leggen.
Verder lezen - NL

Yom Kippur: Vasten of niet vasten? Toen ik (Ron Cantor) opgroeide was ik altijd al gefascineerd door Yom Kippur. Hoe kon mijn vader 24 uur zonder eten? Ik kon me niet voorstellen een maaltijd over te slaan, en nog veel minder een hele dag eten. In die tijd was ik een groot liefhebber van eten.
Verder lezen - NL


Dinsdag 18 September - 9 Tishrei

()  Duizenden aanbidders stroomden op maandagavond en dinsdagochtend naar de Westelijke Muur in Jeruzalem voor boetvaardige gebeden vooraf aan Yom Kippur, wat vanavond begint.
Voor meer zie The Times of Israel

De Palestijnse terroristengroepen, met inbegrip van Hamas en Palestijnse Islamitische Jihad, prijsden de moord van Ari Fuld op zondag, zeggende dat het een "natuurlijke reactie is op Zionistische misdaden tegen de Palestijnen. Husam Badran, een senior Hamas-ambtenaar verwees naar Joodse bezoeken aan de Tempelberg. Palestijnen zeggen dat dergelijke bezoeken bedoeld zijn om de status quo in de heilige plaats te veranderen.
Voor meer zie JOL

Mahmoud Abbas heeft vers Amerikaans bloed aan zijn handen. Volgens Palestijnse terroristische groeperingen heeft de terrorist Khalil Jabarin besloten om een Jood te vermoorden in reactie op de Israëlische "misdaden" tegen de Al-Aqsa moskee in het bijzonder en de islamitische heilige plaatsen in het algemeen.
Verder lezen - NL

Revolutie in Jordanië? Jordaniërs laten een publieke ongehoorzaamheid zien aan de koning, als ministers uit drie steden wordt weggestuurd binne 24 uur, onder het roepen "weg met deze corrupte regering."
Voor meer zie  

Dit 16-jarige tuig dat Ari Fuld op zondag met een mes in de rug afslachtte, zou in 2004 twee jaar oud zijn geweest, en waarschijnlijk keek hij, net als de meeste kleuters over de hele wereld, naar de TV-programma's voor kinderen. Als inwoner van de Palestijnse Autoriteit (PA) keek hij dan waarschijnlijk naar het officiële PA-kanaal met de educatieve programma's voor peuters en kleuters, en vroeg ik me af hoe een kind dat naar deze voorstellingen kijkt er als volwassene zou uitzien. Dit was het antwoord, moord.
Voor meer zie United with Israel

Een bibliotheek is ontdekt van zo'n 2200 jaar geleden met duizenden brieven in het Beit Guvrin-Maresha National Park. Tijdens opgravingen in een zijkamer in een ondergrondse grot op de site, werden in totaal 1.020 verborgen zegels van klei uit de 3e en 2e eeuw voor Christus blootgelegd.
Voor meer zie Prophecy in the News

Gebruikmakend van om het even welke verachtelijke tactiek om de bevestiging van het Hooggerechtshof van Rechter Brett Kavanaugh over minder dan een week te laten ontsporen nu in het Gerechtelijke Comité van de Senaat gepland staat zijn benoeming goed te keuren, zijn de Democraten in de Senaat tot hun laagste niveau van karaktermoord gezonken. Zij hebben hun toevlucht genomen tot een bewering van seksueel wangedrag tegen Rechter Kavanaugh die plaats zou hebben gevonden terwijl hij op de middelbare school zat. Klasgenoten zeggen hij was een uitstekende student en atleet met een brede kring van vrienden. ...In het bijzonder heeft hij vrouwen altijd met fatsoen en respect behandeld. Engelstalig artikel.
Voor meer zie Frontpage Mag

In een toespraak prees de Brigadegeneraal Heidari de Iraanse defensiemacht en zei dat de militaire macht van het land op het hoogste niveau staat. "We kunnen de mensen vertellen dat er geen gevaar bestaat dat ons land bedreigt en dat we niet op de rand van een oorlog staan," zo zei hij en voegde eraan toe: "Het betekent echter niet dat we onze paraatheid moeten verwaarlozen....".
Voor meer zie JOL

Nu het nieuwe jaar begint, laat een terugblik zien dat er een meerjarige trend is van Joden die opgaan naar de plaats van de Joodse tempels een trend die steeds sterker wordt. Belangrijker nog is dat veel gerespecteerde rabbijnen en leiders zich hierbij aansluiten en terugkeren naar de Tempelberg.
Voor meer zie Breaking Israel News

Syrische media meldden zaterdagavond, dat Israël doelen in de buurt van de luchthaven van Damascus had aangevallen. Degenen die de brede Arabische media volgen, hebben gemerkt dat Israël gemiddeld elke twee weken een aanval op Syrië uitvoert. Waarom slaan ze niet terug?
Voor meer zie Israel Today - NL

Vijfentwintig jaar na Oslo sterft de PLO. Bijna precies 25 jaar geleden, op 13 september 1993, beging Israël de grootste strategische fout in haar 70-jarige geschiedenis door de ondertekening van de "Declaration of Principles on Interim Self-Government Arrangements", ook bekend als het Oslo I-akkoord.
Verder lezen - NL

Trump ontmaskert links-liberale leugenfabriek. Geraffineerde onwaarheden worden doorgeprikt. "De leugen regeert" zo kwalificeerde in 1999 onze toenmalige koningin Beatrix het werk van de Nederlandse journalistiek. Een opvatting die tegenwoordig ook buiten de paleismuren breed wordt gedeeld.
Lees verder OpinieZ - NL

()  Onder een raketaanval, haalde Syrië per ongeluk een Russisch vliegtuig neer. De Russische militairen zeiden dinsdag dat een van hun vliegtuigen met 15 mensen aan boord is "verdwenen" voor de Syrische kust. Het lot van de bemanning is nog onbekend, maar ze worden verondersteld dood te zijn. De ambtenaren van de V.S zeggen dat het vliegtuig is neergehaald door Syrische luchtafweergeschut - Rusland geeft Israël indirect de schuld voor het incident.
Voor meer zie Israel Hayom

Rusland "behoudt zich het recht voor om te reageren" nadat het heeft gezegd dat acties van Israël ertoe hebben geleid in het neerhalen van een Il-20 door Syrië. De Russische militairen hebben hun Israëlische tegenhangers ervan beschuldigd dat ze de oorzaak zijn van dat de Syrische luchtverdedigingstroepen een Russisch Il-20 vliegtuig neerschoten. De luchtverdediging reageerde op een luchtaanval van Israël op Latakia.
Voor meer zie RT World News

De ambassadeur van de V.S. in Israël David Friedman vertelde de Israëlische krant Hayom dat de Trump regering zich nooit tegen Israëlische bouwplannen op de bezette Westelijke Jordaanoever heeft verzet. "Volgens Friedman, "zou Israël geen toestemming van de V.S. moeten vragen" om in de bezette gebieden te bouwen.
Voor meer zie JOL

Israël Pochtar, gemeenteleider in Ashdod, is gewend geraakt aan de honderden ultra-orthodoxe Joden die systematisch de 300 messiaanse gelovigen die de Shabbat-diensten in hun woonplaats willen bijwonen, lastigvallen, pesten, beschamen en bedreigen. ...Wat begon met luidruchtige en intimiderende demonstraties in 2011 veranderde al snel in een volwaardige campagne in de afgelopen jaren om Messiasbelijdende Joden te demoniseren en door heel Ashdod laster te verspreiden dat deze mensen niet alleen ongewenst waren, maar ook schadelijk, gevaarlijk en giftig voor het Joodse volk.
Voor meer zie Kehila

In een van de slechtste aangemelde gevallen door een Britse sex misbruik bende, is een meisje dat op haar vijftiende werd ontvoerd, 12 jaar vastgehouden door de bende totdat ze wist te ontsnappen. Ze wordt nog steeds opgejaagd door de bende. ...De wanhopige smeekbeden om hulp van haar ouders werden genegeerd door de politie, die zelfs weigerde om Sarah als vermist op de lijst te plaatsen.
Voor meer zie Clarion Project

Brits PM: Niets verontschuldigt het antisemitisme, Israël heeft recht op zelfverdediging. Theresa May zegt dat het haar 'ziek maakt' dat sommige Britse Joden hun toekomst in het land heroverwegen, doet de geloften dat het Verenigd Koninkrijk Israël zl steunen door middel van acties en woorden. ...40 procent van de Britse Joden zou serieus overwegen te emigreren als Corbyn premier zou worden.
Voor meer zie The Times of Israel

De sluiting van het Nationale Zonne Observatorium: Wat weten we tot nu toe. Verschillende mensen hebben me gemaild en bericht over de kennelijke sluiting van het National Solar Observatory in Sunspot, New Mexico.
Verder lezen - NL

De politie-eenheden in Jeruzalem arresteerden vijf Arabische verdachten op de Tempelberg op dinsdagochtend die naar verluidt regelmatige bezoeken onderbreken die plaatsvinden op de Tempelberg. De politie krijgt dan ook herhaaldelijk verzoeken om de vijf activisten van de Shababab al-Aksa-terreurgroep te laten stoppen met het verstoringen.
Voor meer zie Jerusalem Post

Een brandgevaarlijke ballon met een handgranaat eraan landde op maandag in de Westelijke Negev, maar veroorzaakte geen verwondingen. De vrijwilligers van de politie die op het verkeer van Route 232 toezicht houden zagen het landen, in het ontdekken van de handgranaat, en riepen een politieteams die het apparaat onschadelijk maakten.
Voor meer zie Jerusalem Post

De minister van Defensie Avigdor Liberman troostte dinsdag de familie van Ari Fuld, die werd vermoord in een mes-stekende aanval in Gush Etzion. Tamar, Ari's oudste dochter, vroeg de minister van defensie om de doodstraf op te leggen aan de terrorist. Zij vertelde Liberman dat zij bezorgd was dat de terrorist niet werd gedood op de plaats van de aanval en betreurde dat hij slechts licht gewond was en in een Israëlisch ziekenhuis werd behandeld.
Voor meer zie Israel National News

De familie van deze 17-jarige Khalil Jabarin, de Palestijnse terrorist die op zondag de 45-jarige vader van vier Ari Fuld vermoordde, zal NIS 1.400, ca. 335 euros per maand krijgen voor de komende drie jaar van de Palestijnse Autoriteit als beloning voor zijn misdaad.
Voor meer zie Een Ander Israëlisch Geluid


Maandag 17 September - 8 Tishrei

()  Israël gaf op maandag foto's vrij die werden genomen door haar nieuwste spionagesatelliet van plaatsen diep binnen Syrië, met inbegrip van het paleis van de Syrische dictator Bashar Assad, in een duidelijke bedreiging voor het regime.
Voor meer zie The Times of Israel

Sprekend in het EU Parlement in Brussel, bekritiseerde de in Jeruzalem gevestigde Palestijnse mensenrechtenactivist Bassem Eid, Europa dat het al een tijdlang een oogje dichtknijpt voor de economische benarde situatie in Gaza en zei dat "waardigheid alleen kan worden bereikt via economische welvaart". Eid beschuldigt de Boycott, Divestment, and Sanctions (BDS) beweging van "het proberen de Palestijnen te gebruiken om macht en geld te krijgen", zei Eid en dat als Europa de financiering zou verminderen, zoals Trump de financiering van UNRWA zou verminderen, de BDS beweging binnen zes maanden zou ophouden te bestaan.
Voor meer zie Memri

De leider van een Britse politieke partij Anne Marie Waters werd permanent verbannen door Twitter nadat ze zich afvroeg waarom een politiemacht zijn tijd verspilde met het controleren van offensieve tweets, terwijl ze moslim grooming gangs zou moeten vervolgen.
Voor meer zie Infowars

Lawrence Solomon: Trump is niet 'onvoorspelbaar'. Hij doet alles wat hij zei dat hij zou doen. Er is nog nooit een meer voorspelbare, standvastigere of constantere president geweest dan Donald J. Trump.
Voor meer zie National Post

De Europese mogendheden zullen in de komende week een cruciale keuze moeten maken. Twee maanden nadat vijf EU-staten naar verluidt Israël hadden gewaarschuwd dat de sloop en gedwongen verplaatsing van Khan al-Ahmar tot een reactie van haar bondgenoten zou leiden, gaf het Israëlische Hooggerechtshof woensdag de definitieve goedkeuring voor een sloop.
Voor meer zie +972 Magazine

De Syrische staatsmedia zei er raketten van Israël zaterdagavond gericht waren op de luchthaven van Damascus. "Onze luchtverdedigingssystemen verijdelden een Israëlische raketagressie en schoten een aantal vijandelijke raketten neer", aldus het staatsnieuwsagentschap SANA, die een militaire bron aanhaalde.
Voor meer zie Jerusalem Post

Bij de grens van Gaza opnieuw een uitbarsting: 13.000 relschoppers, 3 gemelde doden. Israël's menigte-control maatregelen werden ondersteund door tankvuur en luchtaanvallen tegen Hamas-doelen in de Strip.
Voor meer zie WIN zie ook
Zie ook Israel Today - NL

Palestijnse ambtenaar: Abbas moet zijn weg eens 'heroverwegen' in het licht van Amerikaanse maatregelen. De ambtenaar in Ramallah maakt een lijst op van stappen die het bestuur van Trump heeft genomen tegen de Palestijnen en vraagt: "Wat moet er nog meer gebeuren dat de Rai [voorzitter] gaat beseffen dat Trump niet alleen beloften of bedreigingen doet - maar zo ook uitvoert?
Voor meer zie Israel Hayom

Grote Verzoendag – de betekenis in het Nieuwe Verbond. Vorige week bestudeerden we het Bazuinenfeest, als eerste uit de reeks van Najaarsfeesten die nog op hun toekomstige vervulling in Christus wachten. Deze feesten vieren vele Nieuwtestamentische gelovigen niet langer via de schaduwrituelen maar in de dagelijkse verwachting van Zijn komst en wederkomst. En elk van deze feesten laat een aspect van die vervulling zien. Lees verder Wake up - NL

Openbaring 16 (deel 2). Bij de vijfde toornschaal wordt de troon van het beest getroffen. De verduistering valt over zijn residentie; de toorn van God treft de plaats waar het beest zich groot maakt en opblaast tegen God.
Lees verder Uit het nieuws - NL

()  Ari Fuld, 45, een bekende Israëliër werd op zondag doodgestoken door een Palestijnse terrorist buiten het Gush Etzion winkelcentrum. Fuld stond op de parkeerplaats toen de terrorist hem van achteren neerstak. Fuld trok zijn wapen en achtervolgde de terrorist, die naar de ingang van het winkelcentrum liep. Fuld en een andere burger schoten op de terrorist en verwondde hem voordat hij in elkaar zakte.
Voor meer zie WIN zie ook Een Ander Israëlisch Geluid

Pastor J.D. vertelt over hoe het langverwachte vredesplan voor het Midden-Oosten belangrijke profetische ontwikkelingen in gang kan zetten.   Nederlands vertaling in te stellen. Zie in de linkerkolom voor de aanwijzingen hiervoor.

Analyse: Hoe realistisch is de Jordaanse optie voor de oplossing van het Palestijns-Israëlische conflict? Na de aankondiging van Abu Mazen dat hem een confederatie met Jordanië werd aangeboden als onderdeel van Trumps deal van de eeuw, moet men zich afvragen hoe realistisch de Jordaanse optie kan zijn om het Israëlisch-Palestijnse conflict op te lossen.
Verder lezen - NL

De Verenigde Staten heeft de visa van de familie van de ambassadeur van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) in Washington ingetrokken, zei de gezant op zondag. De stap is de recentste ontwikkeling in de verslechterende relaties tussen de regering van de Trump en de Palestijnse leiding.
Voor meer zie Israel Hayom

De komst van de Heer ... De basis van het Oude Testament. De leer van Matteüs en het grootste deel van het Nieuwe Testament berust op de leer van het Oude Testament, niet alleen voor de vervulling van de profetieën over de komst van de Heer als Verlosser, maar ook over Zijn komst als de hoop van Zijn volk.
Verder lezen - NL

IDF brengt huis van de Palestijnse moordenaar van Fuld in kaart voor vernietiging een dag nadat Amerikaans-Israëliër is neergestoken in Gush Etzion door de 16-jarige Khalil Jabarin uit Yatta, en beginnen de veiligheidstroepen met de voorbereiding om het gezinshuis te slopen en nemen tevens de werkvergunning van familieleden in beslag.
Voor meer zie Ynet

De grootste moslimorganisatie in het Verenigd Koninkrijk dringt er bij de regering op aan om evangelist en prediker Franklin Graham te verbieden om later deze maand naar Groot-Brittannië te komen.
Voor meer zie Christian News

Nederlands kabinet acht dat Israel niet meebetaalt aan terroristenuitkeringen ‘onverstandig’. Dat laten ministers Blok en Kaag weten in antwoord op Kamervragen.
Voor meer zie Een Ander Israëlisch Geluid

Aan de vooravond van de 45ste verjaardag van de Yom Kippur-oorlog vertelde premier Benjamin Netanyahu zijn kabinet dat Israël nooit de fout zal herhalen die het in 1973 maakte door niet vooruit te lopen op een vijandelijke aanval.
Voor meer zie Jerusalem Post

Israëlische ingenieurs en chirurgen werken samen om kunstmatige implantaten te maken. Onderzoekers hebben 3-dimensionale (3D) printers ontwikkeld om een aantal kunstmatige onderdelen te maken om zo het menselijk leven te verlengen.
Voor meer zie Breaking Israel News

Een gereconstrueerde boog van Palmyra, waarvan het origineel de ingang was van een tempel voor Baal in Syrië, zal opnieuw in Washington, D.C. verschijnen als een "onwaarschijnlijk" "symbool van vrede en veerkracht", aldus Breaking Israel News.
Voor meer zie Breaking Israel News

Satan is de meesterbedrieger. Wat is het trouwens om een bedrieger te zijn? Bedrieger zijn is de waarheid kennen en ervoor te kiezen om iemand het tegenovergestelde te vertellen. Want als je de waarheid niet kent en je vertelt iets verkeerds, dan ben je gewoon verkeerd bezig. Devotinal van Amir.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief

Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina