Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Ogen gericht op
   Jeruzalemwwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Dinsdag 10 December - 12 Kislev

()  Uitdaging in het Likud leiderschap: Sa'ar eist voorverkiezingen om Netanyahu ten val te brengen. In de afgelopen jaren heeft het Centraal Comité van de Likud de afgelopen jaren blijk gegeven van eenheid. Deze keer is het anders. Het was een donkere en stormachtige nacht in de vergadering van het Centraal Comité van Likud op zondag in Tel Aviv, aangezien de leider van de partij, premier Benjamin Netanyahu, door MK Gideon Sa'ar werd uitgedaagd over Likud's leiding.
Voor meer zie WIN

Minister van Buitenlandse Zaken Yisrael Katz vertelde vrijdag aan de Italiaanse krant Corriere della Sera dat de toezegging van Israël om een nucleair Iran te voorkomen onder meer het risico omvatte van een oorlog door zo nodig de Islamitische Republiek te bombarderen. ‘We zullen Iran niet toestaan om kernwapens te produceren of te verkrijgen. Als dit het laatste is wat we kunnen doen om het te voorkomen, zullen we militair optreden."
Voor meer zie WIN

Terwijl ze in Madrid praten over de opwarming van de aarde praten wordt New Jersey getroffen met 3 meter sneeuw en 200 scholen worden gesloten. Upstate New York verwacht om 60 cm sneeuw te krijgen. Het grootste deel van Michigan kan spoedig besneeuwd raken. North Carolina heeft winterstormwaarschuwingen van kracht. Net als Arizona. In Zuid-Californië moest Disneyland vroeg sluiten omdat het te kampen had met een winterstorm en zelfs een brand in Santa Barbara werd gedoofd door de sneeuw.Bron: Frontpage Mag

Neuralink wil mens en machine verbinden met hersenchip. Elon Musk, techgoeroe en CEO van diverse toonaangevende technische bedrijven, zoals Tesla of SpaceX, kwam enkele maanden geleden met de informatie naar buiten dat zijn bedrijf Neuralink gaten in de menselijke schedels wil boren om de hersenen met een computer te verbinden, kopte de Volkskrant. Dit heeft niet alleen tot doel om beperkte mensen te helpen, maar uiteindelijk ook om het brein te upgraden.
Lees verder Unravelations - NL

EMS Mekorot, een van de waterbedrijven in Israël, is zondag begonnen met “cloud seeding” om de hoeveelheid regen die uit een regenwolk komt, te vergroten.
Voor meer zie Joods.nl - NL

Als je het niet eens bent met de leugens van het medische establishment over vaccins, dan heb je helemaal geen bestaansrecht in deze maatschappij, zeggen de pro-vaccin autoritaire tirannen. Voor het geval u zich afvraagt wat de werkelijke plannen zijn voor mensen die zich verzetten tegen het kwakzalverse wetenschappelijke dogma van de vaccinindustrie en haar kindermoord-vaccin verdedigers, hoef je niet verder te kijken dan deze tirade van de anti-Tromp neocon Rick Wilson.
Voor meer zie NaturalNews

Een nieuw computerspel genaamd "I Am Jesus Christ", zal gamers in staat stellen om als de Goede Herder zelf een rollenspel te spelen. Een trailer voor het spel toont Christus die een blinde man geneest, vissen in een emmer laat verschijnen, op het water loopt en een storm beëindigt - allemaal in de eerste-persoon-vorm. Tussen de bijbelse herscheppingen van het videospel worden overeenkomstige citaten uit het Nieuwe Testament getoond.
[Dit is een variatie op wat Yeshua zei; Want velen zullen komen onder Mijn Naam en zeggen: Ik ben de Christus; en zij zullen velen misleiden. Marcus 13:6. wj ]
Voor meer zie NYPost

Voor het eerst in Israël heeft het Shaare Zedek Medisch Centrum in Jeruzalem met succes een hartkatheterisatie uitgevoerd met behulp van geluidsgolven om een complex geval van ernstige arteriële congestie te behandelen.
Voor meer zie United with Israel

De winter lijkt Israël nu echt te hebben bereikt. Na een van de droogste novembermaanden ooit, veroorzaakte de hevige regenval van gisteren zware overstromingen in veel delen van het land. Een jongeman raakte gewond door een blikseminslag.
Voor meer zie Israel Today - NL

Likud MK Gideon Sa'ar, die premier Binyamin Netanyahu uitdaagt voor de leiding van de Likud-partij, bezocht dinsdag het illegale bedoeïenenkamp van Khan al-Akhmar en riep op tot de onmiddellijke afbraak van de ongeautoriseerde nederzetting.
Voor meer zie 'Israel National News

()  Het Amerikaanse leger plant zijn grootste inzet van troepen naar Europa in 25 jaar, met 20.000 manschappen die zijn bestemd om deel te nemen aan een massale kracht oefening in een tijd van steeds meer conflictueuze betrekkingen met Rusland.
Voor meer zie Al Arabiya English

De "WhatsApp crisis" in Libanon openbaarde een barst in de grote diplomatieke strategie van Iran bij het gebruiken van zijn volmachten om ideologische zachte macht gelijktijdig met harde macht door te drukken.
Verder lezen - NL

Hogere Likud-ambtenaren onderzochten of de Blauw en Wit partij zouden instemmen met een eenheidsregering als de Israëlische premier Binyamin Netanyahu aankondigde dat hij niet om immuniteit zou vragen en het 55-MK blok dat hem trouw is, zou verraden. Na zes maand dan zou aftreden. Blauw en Wit weigerden het aanbod en zeiden dat een dergelijk compromis hen er alleen maar toe zou leiden dat ze ermee zouden instemmen de onderhandelingen te hervatten, maar het zou er niet toe zou leiden dat Gantz ermee in zou stemmen om als tweede in een rotatie en een regering van onmiddellijke eenheid te dienen.
Voor meer zie Israel National News

Het Simon Wiesenthal Centrum heeft de leider van de Labourpartij Jeremy Corbyn benoemd tot de ergste antisemiet van het jaar, meldt de Daily Mail. "Niemand heeft meer gedaan om het antisemitisme in het politieke en sociale leven van een democratie te integreren dan de door Jeremy Corbyn geleide Arbeiderspartij."
Voor meer zie WIN

Likud MK Gideon Sa'ar zei dat "de wereld lijdt onder een gebrek aan morele duidelijkheid over het islamitisch extremisme en over het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Ze zoeken excuses voor de islamitische terreur in plaats van ertegen te vechten."
Voor meer zie Jerusalem Post

"Het EU-besluit over de etiketting is niet alleen immoreel - het is onwettig." Het toepassen van regels op Israël die nergens anders ter wereld van toepassing zijn, is in strijd met de regels van de Wereldhandelsorganisatie." Likud MK Gideon Sa'ar rekent af met de beslissing van de Europese Unie om Israëlische producten uit Jeruzalem, Golan en Yesha uit te kiezen voor een etikettering.
Voor meer zie Israel National News

Jeruzalem's opperrabbijn Shlomo Ammar maakt geschiedenis in Bahrein. Voor een eerste bezoek in zijn soort, ging Shlomo Amarnaar de Bahreinse hoofdstad Manama om een algemeen godsdienstige forum bij te wonen met verscheidene Moslimgeestelijken van overal uit de Arabische wereld.
Voor meer zie Ynet

Na de aanvallen door Israël, heeft de Iraanse Revolutionaire Garde Al Qods-brigades het commandocentrum Al Kiswah nabij de Golan grens leeg gemaakt en gesloten, wat hun belangrijkste commandocentrum was in het zuiden van Syrië.
Voor meer zie DEBKAfile

Officials in het kantoor van de procureur-generaal hebben onlangs premier Benjamin Netanyahu gewaarschuwd dat het nakomen van zijn belofte om de Jordaanvallei te annexeren kan leiden tot de opening van onderzoeken door het Internationaal Strafhof tegen IDF-functionarissen en Israëlische burgemeesters op de Westelijke Jordaanoever, volgens een rapport maandag.
Voor meer zie The Times of Israel

Dit zijn de feestdagen van de HEERE, de heilige samenkomsten, die u op hun vastgestelde tijd moet uitroepen; Lev. 23:4. Met name voor christenen die zich opnieuw verbinden met de Hebreeuwse wortels van hun geloof, die beginnen met vragen op te roepen over de traditionele kerstvieringen over het ontbreken van een bijbelse basis voor de feestdag, evenals over de heidense oorsprong ervan. Steeds meer christenen laten de traditionele vieringen van Kerstmis vallen.
Voor meer zie Breaking News Israël

Eindtijd thema's die deze kerstperiode bij elkaar komen. De wereldwijde impasse zet zich voort, terwijl de coalitiebesprekingen tussen Netanyahu en zijn rivaal Benny Gantz opnieuw haperen. Er is geen duidelijke weg vooruit, of het nu gaat om het rouleren van het ambt van premier, of het houden van een derde verkiezingsronde, of zelfs het houden van rechtstreekse verkiezingen voor dat ambt, zoals sommigen voorstellen.
Verder lezen - NL


Maandag 9 December - 11 Kislev

()  In schending van het VN-wapenembargo, heeft Turkse AKP-regerings, bewapende drones, gepantserde voertuigen, "laserwapens" en andere wapens en munitie verscheept voor de pro-Islamitische regering in Libië, met het trainen van militairen en politiepersoneel in Libië.
Voor meer zie Memri

Een nieuwe Netflix-serie 'Messiah' kondigt de komst aan van een nieuwe serie gebaseerd op de bijbelse antichrist en met als hoofdkarakter de dajjal van de Islam. Eén blik op de hoofdpersoon vertelt je meteen dat hij absoluut geen Jezus Christus is.
Voor meer zie Now The End Begins

Trump: Israël heeft nog nooit een betere vriend in het Witte Huis gehad en verschillend van zijn voorgangers heeft hij zijn beloften in stand gehouden. Sprekend op de Israëlisch-Amerikaanse Counsel Nationale Top in Florida op zaterdag, zegt de Amerikaanse president dat er in Amerika er Joodse mensen zijn die niet genoeg van Israël houden.
Voor meer zie Israelhayom

Palestijnse predikant Yusuf Al-Makharze: Allah wil dat meisjes worden uitgehuwelijkt wanneer ze beginnen met menstrueren,(in het oosten al met 10-12 jaar) en onze leiders hebben geen recht om dit te voorkomen dat dit gebeurt.
Voor meer zie Memri

Het Congres keurde vrijdag een resolutie goed waarin een twee-staten oplossing steunen voor het Israëlische en Palestijnse conflict en waarin verzet wordt aangetekend tegen elk vredesplan van de Trump regering dat niet uitdrukkelijk oproept tot een onafhankelijke Palestijnse staat naast een Joodse staat Israël.
Voor meer zie TheHill

Een technocratisch wereldbestuur is de enige oplossing om onze planeet te redden van de ondergang als gevolg van de klimaatramp die op ons afstevent. Als filmsterren de noodklok luiden, heb je de helft van de wereldbevolking al overtuigd dat er echt iets gebeuren moet, omdat een goed uiterlijk en adoratie van fan’s de basis vormen. Een meisje met vlechtjes doet het ook goed, net als een eenvoudige journalist uit de lage landen die wereldleiders op hun falie geeft.
Voor meer zie Martin Vrijland - NL

Vrijdagavond 6 dec. was er een bericht bij het NOS-journaal over droogvallende Victoria waterval. Kijkend naar dat bericht zag ik echt nep-nieuws. Kijk zelf even naar de foto's uit 1997 die gemaakt zijn tijdens mijn reis in zuidelijk Afrika. De afbeeldingen van vrijdagavond konden zou uit mijn album komen. Kijk hier - NL en zie ook
Voor meer zie The Guardian

Ilhan Omar plaatste onlangs een bizarre video van haarzelf waarin ze een moslimgebed voordraagt staande voor het altaar van een katholieke kerk. Meer dan 20 congresleden woonden het evenement bij, evenals een islamitische interreligieuze leider ... die ook banden heeft met de Moslimbroederschap en Hamas.
Voor meer zie Breaking Israël News

Een Lid van het Inlichtingen Comité van het Huis Devin Nunes heeft een vernietigd oordeel over commissievoorzitter Adam Schiff voor wat hij noemde een "alarmerende" en "flagrante veronachtzaming" van de regels die gelden voor het onderzoek van het Huis tegen President Trump, zegt dat Schiff zijn onderzoeksbevindingen uitbracht aan het Gerechtelijke Comite voor de volgende fase in de werkzaamheden zonder hem daarover te raadplegen.
Voor meer zie Fox News

De vrede met Jordanië bewaren. Vrede met Jordanië en het voortbestaan van de Hasjemitische monarchie behoren tot de belangrijkste strategische belangen van Israël. Maar zoals Netanyahu terecht opmerkte, heeft die vrede geen functie voor de populariteit van Israël onder de Jordaniërs. Het is gebaseerd op de afschrikkende kracht van Israël.
Verder lezen - NL

()  Een van de grootste erfenissen van premier Benjamin Netanyahu op het gebied van het buitenlands beleid blijft voor de meeste Israëli's en de wereld onzichtbaar: hij heeft Israël populair gemaakt in Iran!
Voor meer zie Jerusalem Post

Hamas-functionarissen in de Gazastrook en de Hamas-instellingen in Londen hebben hun krachten gebundeld om Jeremy Corbyn en de Labour Party te steunen, in de aanloop naar de komende Britse verkiezingen deze week.
Voor meer zie United with Israel

De Israëlische Eerste minister Benjamin Netanyahu heeft opdracht gegeven tot voorbereidingen voor een mogelijke militaire verrichting tegen militante Islamisten in de Gazastrook nadat de raketten op Israël op zaterdag werden afgevuurd.
Voor meer zie JOL

Het arrest van het Hof van Justitie, dat in feite de toepassing van de strikte Franse etiketteringsvoorschriften in de hele Europese Unie aanmoedigt, is alom veroordeeld als een weerspiegeling van de vooroordelen van de EU tegen Israël.
Lees verder Gatestone - NL

Blauw-Wit zullen Benny Gantz als enige kandidaat van de partij voor de functie van eerste minister voorstellen als een derde verkiezing wordt gehouden, nummer twee van Gantz, MK Yair Lapid, heeft dit op de factievergadering van de maandag in Knesset aangekondigd.
Voor meer zie Jerusalem Post

De Iraanse en Russische media rapporteerden dat Russische Su-35s van de Russische luchtmachtbasis Khmeimimim van Rusland in Syrië een zogenaamde Israëlische aanval onderschepten eerder deze maand. Het rapport, eerst online gezet in een blog in Avia en dan opgenomen door de website Almasdar News en vervolgens Tasnim News in Iran beweerde dat Su-35s Israëlische vliegtuigen boven Syrië op de vlucht joegen.
Voor meer zie Jerusalem Post

Labor-Gesher voorzitter MK Amir Peretz begon maandagmiddag een partijvergadering door Yisrael Beytenu, de voorzitter MK Avigdor Liberman, te bekritiseren. "De derde verkiezingsronde, die ons allen opwindt, is te danken aan één man: Avigdor Liberman," zei Peretz. "De haat en racisme die Avigdor in het politieke systeem heeft gebracht, door de Arabieren en de haredim uit te sluiten in een vermomming van een 'streven naar eenheid', is een van de grootste leugens die Israël's politieke systeem ooit heeft gezien.
Voor meer zie Israel National News

Blauw-Wit en Likud zijn overeengekomen dat de volgende verkiezingsronde op maandag 2 maart 2020 zal plaatsvinden, behoudens een last-minute coalitieakkoord in de komende twee dagen.
Voor meer zie The Times of Israel

De luchtaanval van zaterdagavond 7 december was de vierde deze week in een campagne voor het uit te laten vallen als het Iraanse strategische centrum van de Iraanse Al-Qods-Sjiitische milities buiten Abu Kamal bij de Iraakse grens. Het doel van de aanvallen is niet alleen om de stroom van wapenkonvooien uit Irak tegen te houden, maar ook om de gebouwen met de grond gelijk te maken om de faciliteit permanent buiten gebruik te stellen.
Voor meer zie DEBKAfile

De verloren wedstrijd van de Mullahs. Na aanvankelijke aarzelingen herwon de elite haar eenheid door zo goed mogelijk te reageren, om niet te zeggen de enige manier waarop ze dat kent: een brute onderdrukking, die honderden levens en meer dan 10.000 arrestaties vereiste.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief

Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina