Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()
 De week- of daguitgave wordt op verzoek toegestuurd.
De daguitgave geeft alleen het middendeel weer.
U kunt ook kiezen voor een wekelijkse alert.


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Met soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking daaruit is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()
Computervertaling met Google naar het Nederlands
Google Translate

Vertaal uw tekst met behulp van dit veld.


Nederlandstalige artikelen

*Hypocriet Europa

*Openbaring12
  geboorte kind

*Opname wanneer?

*Wereldoorlog
   Avi Lipkin

*Teken van
  Openbaring 12

*Vrede met mos-
  lims in onze tijd

*De Islamitische
  Antichrist

*Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen ze?


* Waarom Moslims   Joden moeten haten

* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap doel
   en streven


* Vluchtelingen
  probleem


* Kalifaat maar in
  welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de Islam


* Tegen de Chrislam

* Het Jeruzalem leger

* Psalm 83 geen
  profetie maar gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze welvaart

* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 18 Augustus - 26 Av

()  Vooraf aan het bezoek van Secretaris-generaal Antonio Guterres uitten de Israëlische ambtenaren hun bezorgdheid over de pogingen van Iran om in een "aangrenzende zone" van Irak en Syrië invloed te krijgen. De directeur van de UN zal geïnformeerd worden over de inspanningen van Hezbollah om hun activiteiten op de noordelijke grens te maskeren.
[ Van die door Moslims overheerste organisatie heeft Israël niets te verwachten. wj ]
Bron: Israel

Het was enkele minuten vóór middernacht 11 juli 2017, de dag voor het zomerreces, dat in de Eerste Kamer nog even haastig zitten en staan gestemd heeft over de nieuwe "Wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten". Het tijdstip was zorgvuldig gekozen, 's nachts en midden in de zomervakantie, om zo discreet mogelijk een wet aan te nemen, die het daglicht slecht verdraagt. Er zijn vóór 24 augustus 2017 10,000 handtekeningen nodig als eerste vereiste om een referendum tegen deze wet te organiseren.
Bron: Referendum over de Sleepwet!

Een zelfmoordenaar blaas zichzelf op in de buurt van Rafah, vermoord daarbij een hoog geplaatst Hamas-lid en verwond een aantal anderen. De terrorist was naar verluidt een ISIS-lid die formeel bij Hamas was aangesloten.
Bron: JerusalemOnline

De Israëlische regering was correct om de mond te houden over de neo-Nazi-rally van vorige week in Charlottesville, Virginia, omdat men op de Amerikaanse regering kan rekenen om het probleem zelf aan te pakken, zei Efraim Zuroff, 's werelds grootste nazi-jager.
Bron: The Times of Israel

Temidden van de anti-confederacy-monumenten hysterie die de natie verwoest, is zelfs een Lincoln's standbeeld van de geliefde 16de president van Amerika, die de emancipatieproclamatie in 1862 uitgaf wat de slaven bevrijdde, niet veilig voor vernietiging.
Bron: WND

Hamas waarschuwt dat het Israël zal verpletteren in de toekomstige oorlog. Dit zei de havikachtige Gaza-leider Yahya Sinwar, in een zeldzame ontmoeting met journalisten, maar dat zijn fractie momenteel niet geïnteresseerd is in een conflict.
Bron: The Times of Israel

Onderzoekers van de Universiteit van Bonn hebben gezegd dat mensen meestal vriendelijker zijn voor vrienden en familie dan vreemden. "Gezien de juiste omstandigheden kan de stof oxytocine (knuffelhormoon) helpen om de acceptatie en integratie van migranten in westerse culturen te bevorderen."
Bron: JewsNews

Israëls miljard dollar kostende ondergrondse muur zal naar verwachting levens redden aan beide zijden van de Gaza-grens. De Hamas terroristische organisatie, die Gaza controleert, blijft de middelen die zijn gedoneerd voor de fundamentele menselijke behoeften gebruiken om in plaats daarvan een netwerk van terreintunnels te bouwen om de aanvallen op Israëlische burgers te vergemakkelijken en wapens te smokkelen.
Bron: United with Israel

Dat uitgerekend Saoedi-Arabië afgelopen juni Qatar ervan beschuldigde terrorisme te ondersteunen was een gotspe. Niet dat Qatar niets op de kerfstok heeft, maar geen ander land heeft zoveel gedaan om de radicale islam te verspreiden als Saoedi-Arabië.
Bron: Novini - NL

Een politieagent uit Charlottesville is naar voren getreden om zijn boosheid uit te drukken en te vertellen dat hij door de burgemeester van de stad de opdracht kreeg om de twee groepen bij elkaar te brengen voor een gewelddadige botsingen tussen demonstranten en dan terug te treden. Hij beweert ook dat het protest, van de "witte supremacisten" tegen de leden van Antifa, werden "opgezet" om de agenda van de elites te bevorderen. Fox News reporter Doug McKelway steunt deze bewering.
Bron: YourNewsWire

De identiteit van de zonsverduistering. de verbindingen van de Totale Zonsverduistering met Strong's getallen. De schrijver moet toegeven dat hij, toen die naar deze zonsverduisteringsdatum en Strong's # coördinatie ging kijken, geloofde dat het een totale verspilling van tijd zou zijn en dan waarschijnlijk door de zijdeur zou afgaan. Hij had het mis.
Lezen - NL

()
Kunt u het verschil zien tussen deze twee snuiters?
Als u dit kunt, bent u blind, dom, of zit u in een politiek correcte faculteit.

Een berichtje over Dabbing iets wat populair is onder jongeren over de hele wereld. Maar het is niet onschuldig. Het heeft twee betekenissen, waarvan de laatste precies in onze tijd past.
Lezen - NL

Een nieuwe 'cyber dark tijdperk' is op internet verschenen, als Apple, AirB&B, Facebook en andere tech-bedrijven hebben besloten dat de Neo-Nazi's uit alles moeten worden verbannen. Deze tech-bedrijven zijn de nieuwe 'gedachtepolitie' van Amerika.
Bron: NaturalNews

Het Anti-Defamation League die waakt tegen haat zaaien kreeg twee beloftes van elk $ 1 miljoen door zakelijke leiders in het nasleep van de gewelddadige rechtse rally in Charlottesville, Virginia, waarvan er één afkomstig is de zoon van een Trump-bondgenoot Murdoch de CEO of 21st Century Fox. De andere is van Tim Cooke van Apple.
Bron: The Times of Israel

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 18 augustus 2017. Begonnen werd met het lezen van het profetische gedeelte van deze Shabbat: Jesaja 54:11-55:5.
Bron: Intercessors

Een klein webdesignbedrijf uit Kiryat Shmona in Noord-Israël heeft een online campagne tegen de Libanese terroristische groep Hezbollah gelanceerd nadat de supporters van de Shiaanse organisatie Israël hebben bedreigd dat "de volgende oorlog nadert en waarin Israëli cynisch geadviseerd wordt over welke "uitrusting ze voor de volgende oorlog zouden moeten hebben."
Bron: Ynetnews

De terreuraanval-onderzoekers van Barcelona hebben zich gehaast om de Las Ramblas-aanvaller te identificeren en hebben uiteindelijk bepaalde informatie gevonden over een 18-jarige Marokkaanse naam Moussa Oukabir. Hij stal de identiteit van zijn broer, Driss, 28 jaar oud, en gebruikte die om de bestelwagen te huren die door voetgangers in Las Ramblas heen ploegde.
Bron: Al Arabiya

President Donald Trump's speciale vertegenwoordiger Jason Greenblatt voor de internationale onderhandelingen heeft donderdag een groep Arabische studenten ontvangen die uit Gaza waren aangekomen om deel te nemen aan het Kennedy-Lugar Youth Exchange and Study (YES) programma. Aanwezigheid bij de ambassadeur van de VS was ook Husam Zomlot hoofd van de PLO-delegatie.
Bron: JewishPress

Verwoesting en regeneratie van het Land van Israël: Deel 4. Een vreemde wonder. In een boek gepubliceerd in 2007, beweerde een Amerikaanse orthodoxe rabbijn Menachem Kohen, dat het grootste wonder uitgevoerd door God tijdens de jaren 1800 was en zich dagelijks voordeed in Palestina — namelijk weinig of geen regen.
Lezen - NL

Vanwege terugkerende dromen (want ik ben een oude man), heb ik besloten om uit mijn comfort zone te stappen en met u te delen wat ik niet alleen in de nacht droom, maar ook in dag-visioenen zag. Over het meeste van wat ik nu ga zeggen, zal door veel anderen gereageerg worden door mij een valse profeet te noemen. Sommigen hebben de antifa activisten toegejuicht om op te staan tegen haten. Maar anderen hebben ze naast de neo-nazi's veroordeeld voor het geweld.
Lezen - NL

Saboteurs - deel 4: Wat geschreven werd in Zenith, is dat in 2016 gewoon vervuld? Is Charlottesville, waar de organisator van "Unite the Right", Jason Kessler, kort geleden was als een door Soros betaalde Occupy Wall Street activist, en tevens een uiterst linkse Obama-aanhanger [i], een teken van wat er gaat komen?
Lezen - NL


Donderdag 17 Augustus - 25 Av

()  Israël zegt dat het de Hezbollah-konvooien tientallen keer heeft getroffen. De voormalige luchtmachthoofd Amir Eshel bevestigde de grote schaal van aanvallen, zegt meer dan 100 doelen te hebben getroffen sinds 2012.
Bron: The Times of Israel

Video- en fotografisch bewijs over de Nationale Garde van Saoedi-Arabië, die gebruik maakt van gepantserde voertuigen uit Canada, om de burgers gewelddadig te onderdrukken. Als het is bevestigd dat Saoedi-Arabië Canadese uitrusting tegen burgers heeft gebruikt, zal Canada tegen zijn eigen exportwetten ingaan en een wapenverkoop van 15 miljard cancelen.
Bron: Clarion Project

Tientallen Palestijnen uit Oost-Jeruzalem zijn beschuldigd van deelname aan de gewelddadige verstoringen in de hoofdstad van Israël tijdens de Tempelbergcrisis. De Israëlische politie verklaarde dat het 72 mensen heeft gearresteerd en dat een onderzoek nog aan de gang is.
Bron: JerusalemOnline

Yair Netanyahu de zoon van de Eerste Minister zegt dat Links gevaarlijker is dan Neo-Nazis in een echo van wat Trump zegt, claimt dat het 'tuig van Antifa en Black Life Matter sterker worden' terwijl de Nazi's iets uit het verleden zijn.
Bron: The Times of Israel

De zionistische organisatie van Amerika (ZOA), en de oudste pro-Israël-groep in de VS, heeft zijn campagne opgevoerd tegen de onder vuur liggende Nationale Veiligheidsadviseur H. McMaster. Als deze McMaster wordt ondersteund door wat zij zien als "linkse Israël-aanvallers". Ze belichten de banden die deze groepen hebben met McMaster en dat hijzelf ook anti-Israël is.
Bron: Breitbart

Antifa, de binnenlandse terroristische groep die beweert "anti-fascistisch" te zijn is in feite zeer fascistisch en agressief gewelddadig. Ze begonnen in 2015, op een Yale campus en zijn uitgegroeid tot de linkse versie van de KKK. Net als de KKK de zwarte mensen haten, haat Antifa de joden.
Bron: Now The End Begins

Eerste minister Benjamin Netanyahu heeft na drie dagen zijn ontsteltenis gedeeld over de haat en geweld in Virginia, wat eindigde dat verscheidene mensen gewond raakten en de dood van een 32-jarige tegenprotester. "Verontwaardigd te zijn over de uitingen van antisemitisme, neo-Nazisme en racisme," verklaarde Netanyahu via zijn "PM of Israel" Twitter account. 'Iedereen zou zich tegen deze haat moeten verzetten'.
Bron: United with Israel

Amerikaanse president Donald Trump reageerde vandaag op Twitter over de beslissing van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un om zijn dreiging in te trekken om ballistische raketten te lanceren naar het Amerikaanse grondgebied van Guam. Hij prees hem voor deze beslissing.
Bron: JerusalemOnline

Alt-Left en Alt-Right worden geleid door dezelfde krachten ... het doel is om te "verdelen en overwinnen". Ze zijn allemaal geworteld in dit uitgebreid, dodelijk straatteater dat zich op het nationale toneel afspeelt met echte gevolgen (zoals het vermoorden van onschuldigen op de camera). Als je in deze opgezette haat bent betrokken, ben je door de globalisten daarin geduwd die deze hele show uitvoeren. In feite is het grootste deel van de mensen in Amerika niet gevuld in haat tegen anderen met verschillende huidskleur, rassen, religies of geslachten.
Bron: NaturalNews.com

Europese steden absorberen de sharia. De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, verbood reclame die “onrealistische verwachtingen aan het imago van vrouwenlichamen en –gezondheid” bevorderen. Nu is Berlijn van plan om beelden te verbieden, waarin vrouwen als “mooi, maar zwak, hysterisch, dom, gek, naïef of dor hun emoties beheerst” voorgesteld worden.
Lezen - NL

()  De burgeradministratie van Judea/Samaria moet onderzoek doen over wie eigenaar is van de grond waarop de buitenpost Sde Boaz is gebouwd en waarvan men denkt dat het staatsland is, aldus rechtse politici. In kwestie is het lot van vier nieuwe woningen in de buitenpost, die de kolonisten in juli hebben binnengebracht, onmiddellijk na de voltooiing van de bouw.
Bron: Jerusalem Post

Het Hoge Hof van Justitie heeft donderdag een wet bevroren die door de Knesset in februari was aangenomen, en die de illegale vestigingswoningen op de Westelijke Jordaanoever met terugwerkende kracht legaliseerde, met inbegrip van de inbeslagneming van prive-Palestijnse goederen in ruil voor schadevergoeding.
[ Wie regeert nu eigenlijk in dat land? wj ]
Bron: Jerusalem Post

Het Ministerie van Justitie kreeg dinsdag kritiek na de beslissing om het Hoge Gerechtshof te verzoeken om zijn eigen jurisdictie te herzien en dit te definiëren wanneer het gaat om het intrekken van wetgeving. Het ministerie heeft de rechtbank gevraagd om een uitgebreide paneldiscussie te houden over het probleem van het beter regelen in een evenwicht tussen de gerechtelijke en wetgevende autoriteiten.
Bron: Israel Hayom

Arikat, de in Washington DC gebaseerde verslaggever voor de Palestijnse Arabische nieuwsafdeling Al-Quds, stelde een vraag over de dochter van de Amerikaanse ambassadeur in Israël, Talia, die is immigreerd naar Israël, en vermoedelijk zich zal aansluiten bij het Israëlische leger. Is dat een goede praktijk voor de Amerikaanse ambassadeur als zijn dochter daar bij het Israëlische leger wordt betrokken, dat wordt beschouwd als een bezettingsleger?' ...Zou deze verslaggever een soortgelijke vraag durven stellen over een familielid van een andere regerings ambtenaar?
Bron: JewishPress

Naar verwachting zal de aarde een Heliospheric Current Sheet passeren. Kort daarna zal een zonnewind die uit de zon komt, contact maken met het magnetische veld van onze planeet. Het gecombineerde effect van deze twee gebeurtenissen kan een geomagnetische storm rond de polen opwekken. NOAA-voorspellers zeggen dat er een 70% kans is dat er magnetische storingen van een G1-klasse kan komen op 17 augustus, afnemende op 18 augustus tot 55%.
Bron: SpaceWeather

Iran's hoogste militaire generaal is in Ankara voor gesprekken met de Turkse ambtenaren, waaronder president Erdogan; Dit is het eerste bezoek van een Iraanse stafchef sinds de islamitische revolutie van 1979.
Bron: Ynetnews

Tova Salomon reageerde met gemengde gevoelens op het nieuws dat de IDF het huis van de Halamish-aanvaller Omar al-Abed had vernietigd. 'Hij kan op een dag zijn huis herbouwen. Mijn huis kan nooit meer herbouwd worden', vertelde ze aan Channel 2. Het is tijd om de familie van terroristen naar Gaza te verbannen.'
Bron: Israel National News

Voor de Palestijnen is de huwelijksreis met de VS is voorbij. De Palestijnen stellen de VS een voorwaarde om door hen te worden aanvaard als bemiddelaar in het conflict met Israël: een vooroordeel ten gunste van de Palestijnen. Dit is de Palestijnse gedachtengang: als u niet voor ons bent, bent u tegen ons.
Lezen - NL

Het was op 1 Elul dat Jona in Nineveh vertelde om zich te bekeren anders na 40 dagen zou worden omgekeerd. Het was op 1 Elul dat Mozes weer de berg opging voor 40 dagen na de zonde van het Gouden Kalf, en probeerde om verzoening te doen terwijl Israël daarover berouw had. Het was op 1 Elul dat Jezus 40 dagen de wildernis inging en eruit kwam op Yom Kippur. Op 1 Elul begint de maand van bekering en met de zonsverduistering op dit moment, is dat van groot belang!" Dit zegt Mark Biltz in de Jim Bakker Show als hij gelooft dat dit een waarschuwing is voor de kerk om zich te bekeren.
Bron: WND

Verwoesting en regeneratie van het Land van Israël: deel 3. De verwoesting van het Land<. Net zoals geprofeteerd, toch werd dit prachtige land "een verblijfplaats van jakhalzen," en "een woestenij".
Lezen - NL


Woensdag 16 Augustus - 24 Av

()  Beelden van de Israëlische EROS-B-satelliet onthullen een geavanceerde Scud-raketfabriek in aanbouw in Syrië. Israëlische inlichtingenanalisten zeggen dat er een gelijkenis is met een soortgelijke Iraanse fabriek wat de betrokkenheid van Iran aangeeft in de bouw van deze fabriek.
Bron: JerusalemOnline

De motoren voor de Noord-Koreaanse raketten komen vogens een Britse studie uit de Oekraine. De overheid in Kiev weet van niets en wijst elke deelname af.
Bron: DWN

Palestijnen tegen de V.S.: Hou je waffel en geef ons het geld! De PLO groep die beweert Amerika te verwerpen 'wil wel met behulp van het instrument van financiële hulp de politieke concessies behalen.' Dat is de ensentie van het bericht aan de Senaat via Facebook.
Bron: WND

De sleutel tot van de dagen van Noach. De 40 jaar aftelling (precies 14.400 dagen) vanaf dat Israël Jeruzalem en de Tempelberg verkrijgt op 7 juni 1967 en dan belandt op precies de herdenkingsdag van de zondvloed in 2006, dat is geweldig. Een wat moeilijker te begrijpen artikel, niet als men de voorgaande werken kent van Daniel Matson.
Lezen - NL

De Iraanse president dreigt het kernprogramma opnieuw te starten als naar zijn mening de Verenigde Staten heeft aangetoond geen goede partner te zijn of een betrouwbare onderhandelaar," zegt Hassan Rouhani. "Op elke uur van de dag zou Iran terug kunnen keren naar een meer geavanceerd [nucleair] niveau dan aan het begin van de onderhandelingen [in 2015]," zo waarschuwt hij.
[ Dus werken ze er nog steeds aan. wj ]
Bron: Israel Hayom

Palestijnse bioloog Prof. Mazin Qumsiyeh, oprichter van het eerste Palestijnse Museum voor Natuurwetenschappen, in Bethlehem, zei dat de verbinding van de Joden met Palestina alleen een religieuze verbinding was en dat "ze er een verhaal van moesten maken ... van Joden die het verlaten en Joden die terug komen." "Gaza is een holocaust. Je sluit twee miljoen mensen op en laat ze een hongersnood ondergaan."
[ Fantast. wj ]
Bron: Memri

Geen enkele Palestijnse stam kan zijn wortels identificeren met Kanaän. In plaats daarvan zien ze zichzelf als trotse Arabieren die afstammen van de meest opvallende Arabische stammen uit de Hejaz, het huidige Irak of Jemen. Zelfs de Kanaänitische familie van Nablus lokaliseert zijn oorsprong in Syrië. Sommige Palestijnse clans zijn Koerdisch of Egyptisch van oorsprong, en in het Hebron-gebergte zijn er tradities van Joodse afkomst.
Lezen - NL

Als de F-35 nog lang niet gevechtswaardig is, heeft Rusland zijn eerste eigen ontwerp en vijfde generatie onzichtbare jager de Su-57 gepresenteerd. Kolonel-generaal Viktor Bondarev hoofd van de Russische Luchtmacht, vertelde dit op 11 augustus aan de lokale media. "De beslissing is genomen en het vliegtuig kreeg zijn naam als een kind na de geboorte. Su-57 is de naam."
Bron: The Diplomat

Democratische Partij is niet veranderd in 150 jaar - er is niets veranderd behalve de kap. De Ku Klux Klan werd opgericht als de activistische vleugel van de Democratische Partij. De KKK heeft de afgelopen jaren zijn populariteit onder de democraten verloren, maar niet de tactiek.
Bron: Gateway

Een Vermont-man zegt dat hij buiten zijn huis is gestoken door een groep van vijf gemaskeerde mannen. Nadat ze hem als een 'nazi-sympathiserende' hadden aangemerkt na zijn weigering om de Unite the Right rally-deelnemers te bestoken - hoewel hij zelf sterk tegen de witte suprematie is.
Bron: Infowars

()  Veiligheidskrachten in Israël slopen het familie-huis van een Palestijnse terrorist die drie Israëlieten doodde tijdens een inbraak op de Westelijke Jordaanoever vorige maand, omdat familieleden zijn aangeklaagd in het weigeren om de dodelijke aanval te stoppen.
Bron: The Times of Israel

President Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit heeft dinsdag de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un gefeliciteerd ter gelegenheid van zijn 'Bevrijdingsdag' temidden van de nucleaire dreiging tussen Pyongyang en Washington. Het Koreaanse volk gaf de meest kostbare offers op voor hun vrijheid en waardigheid, "vertelde Abbas in een telegram aan Kim, volgens de officiële nieuwsafdeling van de PA, Wafa.
[ Weet u nu wat Abbas onder vrijheid verstaat. wj ]
Bron: The Times of Israel

Israëlische politici reageerden woensdagochtend op de Amerikaanse president Donald Trump's controversiële persconferentie, waarin hij terugkwam op de kritiek die hij had op de racistische demonstratie in Charlottesville, Virginia. "Neo-Nazi's in de VS moeten worden aangeklaagd," zei minister van justitie Ayelet Shaked op Twitter. MK Oren Hazan van Likud is het eens met Trump en zegt op zijn Twitter-account dat "Trump het juist heeft. Extremisme en geweld van alle kanten verboden moet zijn en worden veroordeeld!"
Bron: Jerusalem Post

In de afgelopen twee weken hebben 15 vrouwen in Israël deelgenomen aan het programma, in het testen van hun capaciteit om in tanks te werken, met inbegrip van dragen van granaten, het laden, rijden en schieten, aldus een woordvoerder van het leger.
Bron: Jerusalem Post

Obama is de koning op Twitter. De voormalige Amerikaanse president Obama citeerde Nelson Mandela op Twitter, en krijgt record aantal 'likes' 2.9 miljoen.
Bron: Israel National News

Studies laten zien dat nieuwe rekruten een zinvolle dienst verkiezen dicht bij huis, bijvoorbeeld in technologische eenheden, er zijn geen aanduidingen dat de zaak van Elor Azaria enige invloed had op de motivatie, omdat de vraag voor de Kfir Brigade nieuwe records breekt. Ondanks de daling die werd genoteerd in de laatste drie wervingscycli, kon IDF wel zijn gelederen opvullen.
Bron: Ynetnews

Enorme bliksem treft historische gebouwen in Saudi-stad Jeddah. En een brand heeft tenminste drie historische gebouwen in as gelegd in het hart van de Saoedische stad Jeddah.
Bron: Al Arabiya

De Illuminati, zichzelf hatende Joden en de Synagoge des Satans. Als Jood heb ik me vaak afgevraagd wat Jezus bedoelde toen Hij sprak van de 'Synagoge van Satan.' Ik ken uw werken, verdrukking en armoede – u bent echter rijk – en Ik ken de lastering van hen die zeggen dat zij Joden zijn, maar het niet zijn; zij zijn namelijk een synagoge van de satan.
Lezen - NL

Een esoterische profetie die meer dan een eeuw geleden geschreven werd, beschreef de zonsverduistering die volgende week de gehele Verenigde Staten zal doorlopen en voorspelde, in schokkend detail, wat uit het astronomische evenement voortkomt in het huidige conflict tussen Noord-Korea en Amerika. "De profetie uit 1894 zegt dat wanneer een zonsverduistering komt zoals volgende week, in het begin van de maand Elul, de koningen van het Oosten grote verliezen lijden.
Bron: Braking News Israel

Verwoesting en regeneratie van het Land van Israël: deel 2. Gelukkig voor het Joodse volk, heeft Mozes het niet hierbij gelaten. Hij bleef op enige woorden van hoop spreken. Hij verzekerde hen dat als ze ooit waren verspreid over de hele wereld, er een dag zou komen wanneer God in zijn mededogen hen zou "herstellen uit gevangenschap" door terugbrenging naar hun vaderland.
Lezen - NL


Dinsdag 15 Augustus - 23 Av

()  Als een groep politieagenten op de Tempelberg lopen in Jeruzalem, richten drie moslimkinderen hun speelgoedgeweren op hen en beginnen ze te schreeuwen tegen de politieagenten alsof ze het 'vuur' openen. Hun trotse moeder kan worden gezien lachend naast haar toekomstige terroristen-in-opleiding.
Bron: JewishPress  

Moet de VS militair optreden tegen Noord-Korea? Als u dit aan veel Amerikanen vraagt (50%), zullen ze u vertellen dat ze dat zouden moeten doen, maar sommige van diezelfde mensen kunnen zelfs Noord-Korea niet eens vinden op de wereldkaart. En de meeste Amerikanen lijken geen idee over te hebben dat als ze Noord-Korea bombarderen het de derde wereldoorlog letterlijk zou kunnen gaan starten.
Bron: The American Dream

De gouverneur van Guam vergelijkt zijn eiland met Israël: "Zoals Israël hebben we veel oefening gehad." In de afgelopen dagen is er een relatieve afname geweest in de harde uitwisseling van bedreigingen tussen Washington en Pyongyang, rond de mogelijkheid van een nucleaire aanval door de paria staat.
Bron: JerusalemOnline

In de serie video's over de Golan. Op de Golan Hoogte staat een Syrische Spookstad, het voormalige hoofdkantoor in de Golan van voor 1967. Zie de martelkamer in de kelder waar ze hun eigen Syrische soldaten martelden met elektroden. Er worden geen gruwelijke afbeeldingen getoond.
Bron: Root Source  

De radicale terroristische groeperingen van Black Lives Matter en Antifa worden gefinancierd door George Soros. In Virginia veranderden ze een witte nationalistische rally in een bloedbad van geweld door de eerste te zijn in de aanval. Drie mensen zijn omgekomen vanwege hun acties, en nu willen ze hun show uitbreiden waarbij Seatlle, Baltimore en Kentuckey de volgenden kunnen zijn.
[ Niet dat die witte nationalisten deugen. Uiteindelijk dienen ze dezelfde meester. wj ]
Bron: Now The End Begins

Verschillende artikelen in de Arabische media kwamen uit tegen de aanval op de Tempelberg, waarin de Palestijnen werden opgeroepen om het pad van geweld en religieuze fanatisme te verlaten en om te wisselen voor investeringen in onderwijs, wetenschap en technologie. Dit, "om een verlichte generatie te produceren die niet in de greep zit van de religieuze krankzinnigheid", het heeft tot dusverre in de islamitische umma tot niets geleid. De Iraakse journalist Omar Al-Khatib heeft de Palestijnen opgeroepen om het geweld dat veel onnodige slachtoffers heeft gebracht, om zich te vereningen rond de PLO en zich te houden aan vreedzame maatregelen, die hen zal brengen wat ze niet kunnen bereiken met wapens. De Saudische journalist Mujahid 'Abd Al-Muta'ali beweerde dat "solidariteit met de vluchtelingenkampen in de diaspora de voorkeur heeft boven een solidariteit met Al-Aqsa," omdat mannen belangrijker zijn dan stenen en, zoals Al-Khatib, stelde dat investeren in het onderwijs van de jonge generatie de Palestijnen dichter bij hun zal doel brengen.
Bron: Memri

Als je Israël echt wil boycotten, dan moet je de bijbel afschaffen en God verwerpen, een geweldige plek om te beginnen! Video over een jongen die alles wil kapot schieten wat met Israël te maken heeft.
Bron: United with Israel

Jezus zei dat de eindtijd zou zijn als de dagen van Noach - op dezelfde wijze in onzedelijkheid of apathie tegenover God als voor de zondvloed. Dan moet het ook niet verwonderlijk zijn als de wereld gaat lijden onder zijn grootste oordeel in haar bestaan sinds de schepping. Er zitten echter ook veel details in de zondvloed, die als instructie voor ons werd gegeven.
Lezen - NL

Gadi Taub is een regelmatige columnist in het extreem-linkse Israëlische dagblad Ha’aretz. Hij legde in een artikel uit waarom de beëindiging van de Israëlische ‘bezetting’ van een deel of geheel van Judea en Samaria [de Westbank] niet realistisch is voor de Palestijnse president Mahmoud Abbas en ieder PLO-leider die hem opvolgt.
Bron: Likoed - NL

()  Minister van Onderwijs, Naftali Bennett, maakte maandag een "nieuwe strategie" bekend om heel Libanon de verantwoording te geven voor elke aanval tegen Israël die door de in Libanon-gebaseerde Hezbollah-terroristische groep wordt uitgevoerd. "Israël heeft een belang tot het voorkomen van een volgende confrontatie met Libanon, en dus is onze nieuwe strategie eenvoudig: Libanon is gelijk aan Hezbollah, Hezbollah is gelijk aan Libanon," zei Bennett, een lid van het Israëlische veiligheidscabinet.
Bron: The Times of Israel

Een Israëlische familie die in een hotel in Zwitserland verblijft, was verbaasd om antisemitische borden daar te zien. 'Aan onze Joodse gasten: neem een douche voordat u gaat zwemmen', staat een van de borden. De vader van de familie is van plan om met de hotelmanager te praten over de vernederende borden.
Bron: JerusalemOnline

Likud MK Yehuda Glick verhuisde zijn kantoor naar de oude stad van Jeruzalem op maandag, als onderdeel van een protest tegen premier Binyamin Netanyahu's verbod voor Knessetleden en Ministers om de Tempelberg op te gaan.
Bron: Israel National News  

De Islamitische geestelijke Raed Salah, leider van de verboden Noordelijke Tak van de Islamitische Beweging, werd maandag gearresteerd na een overval op zijn huis in de noordelijke Israëlische stad Umm al-Fahm. In een verklaring zei de politie dinsdagochtend dat ze hem gearresteerd hadden om ondervraagd te worden over het vermoeden "een centrale aanstichter" te zijn van de Islamitische Beweging met aanmoediging tot geweld en terreur, evenals het ondersteunen en actief zijn in een verbannen organisatie.
Bron: The Times of Israel

Israël zal binnenkort de ambassade in Caïro weer openen, zo'n negen maanden nadat het gesloten was wegens beveiligingsproblemen, zo meldden veel media op dinsdag. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dit rapport niet bevestigen en zegt geen bespreking te doen over veiligheidsregelingen bij Israëlische ambassades.
Bron: Jerusalem Post

Nieuwe olim's komen naar Israël. 233 nieuwe immigranten, waaronder 70 alleenstaande soldaten, komen van New York naar hun nieuwe tehuis, Israël. Ongeveer 2.000 nieuwe immigranten zijn deze zomer naar Israël gekomen vanuit de VS en Canada.
Bron: Israel National News

Talia Friedman, de dochter van de Amerikaanse ambassadeur in Israël, is dinsdagochtend officieel naar Israël geïmmigreerd; Ambassadeur Friedman: 'Ze voldoet aan haar droom en de hele familie is trots op haar.'
Bron: Ynetnews

Mossad-directeur Yossi Cohen zal deel uitmaken van een veiligheidsdelegatie die door premier Benjamin Netanyahu naar Washington wordt gestuurd om de veiligheidssituatie in Syrië en Libanon te bespreken.
Bron: Ynetnews

Irak is begonnen met een luchtbombardement op Tal Afar, een stad onder ISIS-controle ten westen van Mosul, zei de Al-Sumariya-tv zender in Bagdad, op dinsdag, citerende een woordvoerder van de minister van Defensie van Irak.
Bron: Al Arabiya English

David Reagan brengt nieuw boek uit: Israël in de bijbelse profetie. In een paar artikelen laten we enkele stukken uit het boek zien. Het ongelooflijke verhaal van Israël in de bijbelse profetie is een positief bewijs van het bestaan van God en dat de Bijbel Zijn onfeilbaar woord is.
Lezen - NL


Maandag 14 Augustus - 22 Av

()  Eerste minister Benjamin Netanyahu verwelkomde de inspanningen van president Donald Trump om het diplomatieke proces tussen Israël en de Palestijnen te laten herleven. "Natuurlijk zullen we ze altijd verwelkomen," zei Netanyahu. De PA zei 'pessimistisch' te zijn over het vermogen van de VS om het vredesproces opnieuw te ontwerpen en dreigden de unilaterale initiatieven in de internationale arena te hervatten. Bovendien zeggen de Palestijnen dat zowel de Amerikaanse als Israëlische ambtenaren in wezen hebben afgesproken dat een vredesproces gebaseerd op een tweestatige oplossing "niet meer bestaat".
Bron: WIN

Het grootste probleem van de Palestijnen zijn de Palestijnen zelf. Ramallah voelt naar verluidt zich verward omdat de VS volledig "aan Israël's kant staat, maar het probleem is niet de VS - de Amerikanen kiezen er gewoonweg voor om te werken met de kant die een bereidheid toont en de wens om te geven eerder dan alleen maar te nemen.
Bron: Israel Hayom

Aangezien Israël doorgaat om een grensbarrière tegen terroristen tunnels te bouwen, verwijt Hamas naar Israël deze 'misdaad tegen het Palestijnse volk' en doet de geloften om 'te reageren met geweld, zoals Israël nog nooit heeft gekend'. Israëliërs die vlakbij de grens wonen, verwelkomen de barrière.
Bron: Israel Hayom

Israëlische brigade-generaal Fogel: ‘De tijd is rijp om Hamas te neutraliseren’. Het Israëlische leger (IDF) en de binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet heeft op donderdag een uitgebreide terroristische infrastructuur onthuld die gebouwd werd door de Palestijnse terreurorganisatie Hamas, met inbegrip van terreurtunnels die worden gebouwd om gebruikt te worden als schuilplaatsen en voor de opslag van wapens, raketten en munitie.
Bron: Vlaamse Vrienden van Israël

Onder hoogopgeleide mensen heerst een te respecteren opvatting dat de natiestaat irrelevant is geworden. Hun redenering klinkt ongeveer als volgt:
Bron: Doorbraak - NL

Ken Johnson in gesprek met Gary Stearman over de vroege kerkvaders die enkele fantastische bevestigingen doen van enkele bekende bijbelse profetieën. Deze historische juweeltjes werpen extra licht op de overtuigingen van de vroege kerk, met de overtuigingen die de opname van de Gemeente omvatten.
Bron: The Prophecy Watchers

Poorten van het internet kunnen niet in de handen van een bedrijf blijven die onverdraagzaam is voor de vrijheid van meningsuiting. Het monopolie van Google bedreigt niet alleen de vrije markt. Het bedreigt de vrijheid van meningsuiting op internet. Laat me dat Googlen voor u. Engelstalig artikel.
Bron: Sultan Knish

Wat jammer nou: De globale temperaturen nu zijn koeler dan toen Al Gore Nobel prijs won voor zijn globale warming powerpoint presentatie. Het feit is dat de wereldwijde temperaturen vanaf 2006-2007, terwijl Gore in de glorie stond van zijn apocalypse-gerichte roem, warmer waren dan nu en we vallen nog steeds als gevolg de Super El Niño-piek dalen. 'Een Ongemakkelijke Waarheid'."
Bron: Now The End Begins

Paar korte video's van NASA over de zonsverduistering welke over Amerika trekt op 21 Augustus. Met verwijzingen naar andere artikelen.
Bron: NASA

The Hal Lindsey Report. Kun u zich een wereld voorstellen waarin je je autosleutels of portemonnee nooit meer zou verliezen? Of dat ze gestolen worden? Kun u zich een wereld voorstellen waarin je nooit meer bij de supermarkt in de rij zou moeten staan? Of aan de vliegticketbalie? Of bij veiligheidscontroles?
Lezen - NL

()  Tijdens een security briefing aan ministers van het kabinet, waarschuwde het hoofd van Israël's spionage Agentschap de Mossad, dat als de Islamitische Staat terroristische groep is verslagen, Iran en zijn gevolmachtigen zich zullen haasten om het grondgebied over te nemen, voornamelijk in Syrië, Libanon, Irak en Jemen.
Bron: Israel Defense

Twee miljoen dieren zijn nu verloren gegaan wegens een 'verwoestende' droogte in Ethiopië, met bijna 10 miljoen mensen die honger hebben, zegt de Food and Agriculture Organization(FAO).
Bron: The Big Wobble

Dit is het verhaal van het progressieve links en mainstream media dat iedereen moet gaan geloven: Donald Trump als verkozen president bracht met hem ook de terugkeer van het onzinnige "White Nationalism", ook bekend als "Fake News", wat in de loop van de afgelopen zeven maanden in de slaapstand werd gehouden, maar dan plotseling ontwaakte in Charlottesville, Virginia met wraak en woede in een verbazingwekkend geweld. Engelstalig artikel.
Bron: Canada Free Press

Een ISIS-terrorist met een brits accent stelde Europa op de hoogte in een onlangs gepubliceerde video, waarin de inwoners van het Westen op de hoogte werden gebracht - dat de jihadi's eraan komen en ze niet bang waren om direct de burgerhuizen in te gaan om moord en doodslag te verrichten.
Bron: JewsNews

De Koerden van Irak houden vast aan het onafhankelijkheids referendum te houden op 25 september zoals gepland, ondanks een officieel verzoek van de VS om het uit te stellen, zei een hooggeplaatste Koerdische ambtenaar op zaterdag. De VS en andere westerse landen vrezen dat de stemming een nieuw conflict zou kunnen geven.
Bron: Asharq al-Awsat

De Israëlische premier Binyamin Netanyahu bood een zeldzame steun aan voor een Koerdische onafhankelijkheid, en vertelde een bezoekende delegatie van 33 Republikeinse Congresleden vorige week dat hij voorstander was van een onafhankelijke staat voor de "dappere, pro-Westerse mensen die onze waarden delen", zo meldde de Jeruzalem-post.
Bron: Israel National News

Generaal Hossein Salami commandant van het Islamitische Revolution Guards Corps (IRGC) benadrukte dat Iran niet zal toelaten om het om even welke buitenlandse staat ook, vooral de VS, de militair bases van het land te laten bezoeken.
Bron: Farsnews

Na vele jaren Israël te hebben beschuldigd van 'volkenmoord', oorlogsmisdaden en andere kwaadaardige beschuldigingen wil de Palestijnse haatprediker Saeb Erekat nu door Israël aan een nieuwe long geholpen worden. Hij lijdt aan longfibrose.
Bron: Uit het nieuws - NL

De Chefstaf van de Iraanse Strijdkrachten Majoor Generaal Mohammad Baqeri gaat een bezoek brengen aan Turkije om daar gesprekken te houden. Baqeri staat aan het hoofd naar een hooggeplaatste politiek-militaire delegatie voor een driedaagse bezoek aan Turkije op uitnodiging van zijn Turkse tegenhanger
[ Als die naties samengaan komt er werkelijk ellende. wj ].
Bron: PressTV

De Palestijnen escaleren de oorlog tegen journalisten, door Bassam Tawil. Als onderdeel van zijn overkoepelende inspanning om critici te laten zwijgen, heeft President Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit (PA) zijn oorlog hervat tegen die Palestijnse journalisten die weigeren in hun lijn te gaan of als ze ervan verdacht worden onvoldoende loyaal te zijn aan de leiders in Ramallah.
Lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.voor toezending van de dag- of weeknieuwsbrief.
Het dagnieuws is een eenvoudige uitgave,
wilt u even aangeven welke informatie u wenst?
Of u kunt een dagelijkse of wekelijkse herinnering
krijgen over de nieuwsbrief.

Christipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina