Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Ogen gericht op
   Jeruzalemwwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Maandag 11 November - 13 Cheshvan

We beginnen deze week met een opmerking. Vrijdag in het artikel van Gary "Geloof-volgend-jaar" sloot hij af met de opmerking - "ga aan boord van de Ark, want de zondvloed komt eraan." Het mag duidelijk zijn dat dit niet letterlijk is bedoeld maar als een voorstelling in de zin van, zoals we ook wel eens de opmerking horen "na ons de zondvloed" waar mee men wil zeggen dat ze dat niet hoeven mee te maken. Ook hier is bedoeld dat er een redding is als je aan boord stapt van de redding die Christus bied om aan het komende oordeel te ontkomen, waarin miljarden mensen zullen omkomen. Een zondvloed komt er niet meer.

()  Naftali Bennett van Nieuw Rechts kwam overeen om de defensieportefeuille over te nemen na een vergadering op vrijdag ochtend met Eerste minister Benjamin Netanyahu. De Likud en de Nieuw Rechtse partijen zijn ook overeengekomen om als een gezamenlijke factie in de huidige Knesset aan de slag te gaan en als deze wordt ontbonden, zich als een gezamenlijke lijst in een mogelijke derde algemene verkiezingen te laten gelden.
Voor meer zie WIN

Biotechbedrijf Bioquark heeft het groene licht gekregen om de klinisch doden te laten 'herrijzen' met behulp van stamcellen. Ze proberen 'de omkering van de dood' te bewerkstelligen. Ze gaan van 20 klinisch dode patiënten proberen hun centrale zenuwstelsel weer tot leven te brengen.
Voor meer zie Science Page News

Iran nu bezig in het verrijken van uranium tot 5%, maar beroemt zich erop dat het de 60% kan bereiken in het verrijken van uranium. De Iraanse organisatie voor atoomenergie "heeft de mogelijkheid om 5%, 20% en 60% te produceren en heeft deze ook capaciteit", zegt de Iraanse ambtenaar van de ondergrondse Fordow kerncentrale. "Op dit moment is er een behoefte aan 5%," voegt hij eraan toe.
Voor meer zie Israelhayom

Likud functionaris verwerpt Lieberman zijn ultimatum, zegt dat hij 'poker speelt zonder kaarten.' De dreiging van Yisrael Beiteinu leider Avigdor Lieberman om zich aan te sluiten bij een Blauw-Wit-geleide minderheidsregering met Arabische partijen is "zeer onwaarschijnlijk", zegt een Likud ambtenaar.
Voor meer zie JNS

Jordaanse koning verklaarde een "volledige soevereiniteit" over de gepachte Israëlische landbouwgrond. Veel experts waren van mening dat Israël wel invloed heeft om een nieuwe overeenkomst te sluiten omdat de Joodse staat jaarlijks tientallen miljoenen kubieke meters water aan Jordanië levert.
Voor meer zie WIN

Premier Benjamin Netanyahu kwam onaangekondigd in de Knesset aan voor een speciale discussie in de Knesset over het Israëlisch-Jordaanse vredesverdrag, ter gelegenheid van de 25e verjaardag ervan, geïnitieerd door MK Merav Michaeli. Netanyahu beweerde dat "er vrede is met democratieën en vrede met dictaturen. Het is gemakkelijker om vrede te sluiten met democratieën omdat hun natuurlijke neiging is om niet te vechten, terwijl dictaturen eerst een afschrikkende werking moeten hebben. Als je geen afschrikking hebt, zal de vrede niet duurzaam zijn. Jordanië weet dat Israël sterker is". "Daarbovenop hebben we samenwerking opgebouwd op het gebied van veiligheid, handel, inlichtingen en water," voegde Netanyahu eraan toe. "We helpen de koning [Abdullah] op vele heimelijke manieren waarvan ik denk dat ik het niet moet uitbreiden."
Voor meer zie Jerusalem Post

Tijdens die bijeenkomst betoogde Netanyahu dat er een direct verband bestaat tussen een oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict en het grotere conflict tussen Israël en de Arabische wereld. "Er zijn twee wegen om de vrede te bevorderen," zei Netanyahu. "Als we het debat met de Palestijnen oplossen, kunnen we doorbreken naar de Arabische wereld. "Als we in staat zijn om te komen tot normalisatie met de Arabische wereld, dan zal het conflict met de Palestijnen worden opgelost. Ik denk dat we beide moeten doen". De helft van de [Palestijnse] mensen steunt Hamas en wil ons vernietigen, en de andere helft wil niet vechten met de eerste helft, terwijl ze zelf te lijden hebben onder interne conflicten."
Voor meer zie Israel National News

Premier Benjamin Netanyahu heeft naar verluidt het hoofd van de ultra-orthodoxe Shas-partij gevraagd om zich flexibeler op te stellen op het gebied van religie en staat, om de deur te openen voor de secularistische Yisrael Beytenu-partij om zich aan te sluiten bij een regering van rechtse en religieuze partijen.
Voor meer zie The Times of Israel

Ze is tegenwoordig overal in het nieuws, maar de 16-jarige Greta Thunberg is niet van eigen bodem of uit het volk. Haar klimaat kennis is volledig een product van George Soros and Company, die Thunberg haar lijnen voedt, terwijl ze over de hele wereld doet alsof ze zelf met deze klimaathysterie op de proppen is gekomen.
Voor meer zie NaturalNews

Turkije: Erdogans campagne tegen het Westen. "Europa is een cultureel continent, geen geografisch continent.... Het is zijn cultuur die het een gemeenschappelijke identiteit geeft. De wortels die haar hebben gevormd, die de vorming van dit continent mogelijk hebben gemaakt, zijn die van het christendom. In die zin heeft Turkije in de loop van de geschiedenis altijd al een ander continent vertegenwoordigd, in permanent contrast met Europa.
Verder lezen - NL

()  Op zondagavond werd Blauw-Wit voorzitter Benny Gantz, die te gast was op het huwelijk van de zoon van MK Ya'akov Asher (UTJ) in Bnei Brak, door tientallen Yeshiva-jongeren uitgejouwd toen hij met zijn auto vertrok. De jonge mensen riepen hem na, "Ga naar de Arabieren" en "slechts Bibi," meldde het Nieuws van Kanaal 12."
Voor meer zie JewishPress

De Israëlische regering stoort zich zelden aan pro-Israëlische voorstanders. Maar dat is wat de laatste dagen wel gebeurde, als anonieme functionarissen in Jeruzalem dit doen, nu Psagot, een wijnmakerij op de Westelijke Jordaanoever naar de rechtbank gaat over het beleid van de Europese Unie t.a.v. etikettering van producten die door Israëliërs in de nederzettingen worden gemaakt. Dat wordt een beschamende vertoning zeggen ze. En met de waarschuwing dat het Europese Hof van Justitie zich waarschijnlijk zal uitspreken ten gunste van het controversiële etiketteringsbeleid, en dat de zaak die door Psagot is aangespannen, gewoon een averechts effect zal hebben.
Voor meer zie The Times of Israel

De kiezers voor de Blauw-Wit partij van Benny Gantz zijn verdeeld over de mogelijkheid dat hij een coalitie van minderheden zal vormen die afhankelijk is van de steun van de Arabische-meerderheid partijen om aan de macht te blijven.
Voor meer zie The Times of Israel

V.S. President Donald Trump spoorde op zondag Iran aan om Robert Levinson, een ex-FBI agent terug te laten keren die daar in 2007 wegens een onbevoegde opdracht van de CIA verdween, zeggende dat "het een zeer positieve stap" zou zijn.
Voor meer zie The Times of Israel

De Verenigde Staten heeft Irak aangespoord om vervroegde verkiezingen te houden en electorale hervormingen door te voeren, nadat een rechten groep had gewaarschuwd dat een dodelijk hardhandig optreden tegen anti-regeringsbetogers in een "bloedbad" kan veranderen.
Voor meer zie The Times of Israel

Martin Vrijland heeft een artikel over stikstof geschreven wat dit nu eigenlijk is en gewoon deel uitmaakt van de natuur en dat die onmogelijk te verminderen is en men het eigenlijk over ammoniak heeft wat bruikbaar en nuttig voor planten is, vandaar dat boeren mest over hun land uitrijden.
Voor meer zie Martin Vrijland - NL

De Minister van Transport Bezalel Smotrich (Joods Huis) nodigde op maandag MK Ayelet Shaked uit om naar haar vorige partij terug te keren. Sprekend op de Conferentie van het Onderwijs van Makor Rishon, zei Smotrich dat hij bereid is om met een "eerlijk" compromis akkoord te gaan dat tot de verwezenlijking van één enkele sterke godsdienstige Zionistische partij zal leiden die deze sector in de Knesset zal vertegenwoordigen.
Voor meer zie Israel National News

Nikki Haley, de vroegere ambassadeur van de V.S. aan de V.N., heeft gezegd twee hoogste assistenten van het Witte Huis haar aanmoedigden om President Donald Trump te ondermijnen. In een nieuw boek, zegt Mevr. Haley dat de toenmalige Directeur van de Staf John Kelly en de toenmalige Secretaris van de Staat Rex Tillerson haar vertelden om zich tegen enkele instructies van de Trump te verzetten.
Voor meer zie Israel National News

Het is warm in Israël en dat is weer aanleiding tot bosbranden. Op zondag met een groot vuur in het bos rond Noordelijke Kibboets Ein Shemer, als brandweerlieden meer dan vijf uur lang tegen de vlammen vochten als ze probeerden om het inferno weg te houden van de woonhuizen.
Voor meer zie Ynet

Turkije heeft een Amerikaanse buitenlandse strijder gedeporteerd en zal spoedig nog eens zeven Duitsers deporteren, zo werd een woordvoerder van het binnenlandse ministerie geciteerd in de staatsmedia die zeiden dat Ankara met de repatriëring van gevangen ISIS militanten was begonnen.
Voor meer zie Al Arabiya English

Nederland moet actief helpen bij de repatriëring van de kinderen van vrouwen die zich bij ISIS in Syrië hebben aangesloten, zo oordeelde een rechtbank in Den Haag op maandag 11 novmeber.
Voor meer zie Al Arabiya English

Zondag, 10 Nov., beweerden de Russische militaire dat de Luchtmacht van de V.S. van plan is om haar F-35 stealth vliegtuigen in Israël op te stellen en honderden loodsen te bouwen met 252.000 vierkante meters aan ruimte voor een onderdak van honderden van deze oorlogsvliegtuigen. Zij zullen in staat zijn om de Russische militaire aanwezigheid "in Iran en Syrië" tegen te gaan.
Voor meer zie DEBKAfileVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief

Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina