Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()
 De week- of daguitgave wordt op verzoek toegestuurd.
De daguitgave geeft alleen het middendeel weer.
U kunt ook kiezen voor een wekelijkse alert.


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Met soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking daaruit is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()
Computervertaling met Google naar het Nederlands
Google Translate

Vertaal uw tekst met behulp van dit veld.


Nederlandstalige artikelen

*Hypocriet Europa

*Openbaring12
  geboorte kind

*Opname wanneer?

*Wereldoorlog
   Avi Lipkin

*Teken van
  Openbaring 12

*Vrede met mos-
  lims in onze tijd

*De Islamitische
  Antichrist

*Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen ze?


* Waarom Moslims   Joden moeten haten

* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap doel
   en streven


* Vluchtelingen
  probleem


* Kalifaat maar in
  welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de Islam


* Tegen de Chrislam

* Het Jeruzalem leger

* Psalm 83 geen
  profetie maar gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Arabische oor-
  logen in Ezech. 35
   en 38


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze welvaart

* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 23 Juni - 29 Sivan

()  Iran heeft op vrijdag een grote anti-Israël-bijeenkomst gehouden, met protesten die de dood van Israël bezingen en de bezetting van het Palestijnse land veroordelen. Marsen werden gehouden vanaf diverse punten in Teheran naar de Universiteit van Teheran. De Revolutionaire Garde van Iran toonden een aantal van de Zolfaghar-raketten die in een aanval op Valiasr Square in het hart van de hoofdstad werden gebruikt, naast een Qadr-raket met een 2000 kilometer bereik.

Israël probeert om ongeveer 7.000 wooneenheden te bouwen over de Groene Lijn heen. Een nieuwe richtlijn geeft de zoneringsautoriteiten opdracht om plannen te maken voor de bouw in Jeruzalem. Turgeman zei dat de bouw van de wooneenheden, die bijna allemaal in Jeruzalem gebouwd zullen worden, al geruime tijd in de planning zijn geweest. Hij zei dat de nieuwe richtlijn de bureaucratie zou kunnen verminderen en het goedkeuringsproces versnellen.
Bron: Israel Hayom

Heel giftig gas doodde een deel van de slachtoffers van de flat in Londen, als de isolatieplaten van de Grenfell Tower verbranden en cyanide gas werd vrijgegeven.
Bron: JerusalemOnline

De zuidelijke wijken van Tel Aviv zijn de afgelopen jaren overspoeld met Afrikaanse asielzoekers en economische migranten, het zijn er nu bijna 100.000. Sommigen zijn gerepatrieerd. Maar de meesten verblijven illegaal in het land.
Bron: Israel Today - Holland

Een uiterst linkse NGO heeft zich tot het Israëlische Hooggerechtshof gewend om de bouw van een nieuwe gemeente - Amichai - in Samaria te blokkeren daar waar Amona wordt vervangen vanwege de eerdere evacuatie en sloop in februari.
Bron: Israel National News

De eerste 27 dagen van Ramadan hebben tot nu toe wereldwijd tot 152 islamitische terreuraanvallen geleid, waardoor er 1.389 doden vielen. Het heel naar deel van dit alles duurt nog een paar dagen. .... Kunt u zich voorstellen, in uw wildste dromen, "een doodscijfer" wat in verband staat met Kerstmis, Pasen of een andere feest?
Bron: Now The End Begins

Vier Arabische staten die Qatar boycotten over een vermeende steun voor terrorisme hebben Doha een lijst gestuurd met 13 eisen, waaronder het sluiten van Al Jazeera-televisie en het verminderen van hun banden met de regionale tegenstander Iran, zo zei een ambtenaar van een van de vier landen.
Bron: Jerusalem Post

Betalingen aan gevangen terroristen is een "maatschappelijke verantwoordelijkheid", zegt Nabil Shaath een speciale adviseur van president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit (PA). Om te zorgen voor onschuldige mensen die getroffen worden door de opsluiting of de dood van hun geliefden als gevolg van de militaire bezetting.'
Bron: Israel National News

De Damascuspoort is een symbool geworden voor het terrorisme en daarom wil Netanyahu verandering brengen in het beheer van die plaats. Een plan is opgesteld om de veiligheid te vergroten en de vrijheid van actie te beperken voor potentiële terroristen. Ik heb het plan goedgekeurd en het zal zeer spoedig geïmplementeerd worden, zei hij."
Bron: Ynetnews

Meer dan 300.000 Palestijnen overspoelden donderdagnacht de Tempelberg in Jeruzalem om Laylat al-Qadr (nacht van kracht) bij te wonen, de laatste nacht van de maand lang durende vastenperiode van Ramadan, ondanks de recente dodelijke terreuraanvallen in de stad.
Bron: Breaking Israel News

De vrijdag gebedspunten van 23 juni 2017 in de gebedsbrief van de Voorbidders voor Jeruzalem.
Bron: Intercessors

()  Een Hongaarse archeologische missie in het opgraven van de ruïnes van Machaerus, een fort gebouwd door koning Herodes op de oostelijke oever van de Dode Zee, is nu gelegen in het moderne Jordanië, heeft een groot bad ontdekt dat waarschijnlijk is gebouwd voor het gebruik van de koninklijke familie. Het bad heeft 12 trappen, en werd gevoed vanuit een reservebad als het water te laag was.
Bron: Breaking Israel News

De familie Otto Warmbier, de Amerikaanse universitair student die op maandag na zijn vrijlating uit 17 maanden gevangenschap in Noord-Korea is overleden, werd geadviseerd om zijn joodse achtergrond en identiteit te verbergen als de ambtenaren over zijn vrijlating probeerden te onderhandelen.
Bron: The Times of Israel

De stroom migranten die per boot de Middellandse Zee probeert over te steken kan, anders dan sommige commentatoren beweren, wel degelijk gestopt worden. Dat zegt de chef van de generale staf van het Bundesheer, de Oostenrijkse krijgsmacht, generaal Othmar Commenda tegenover de Kronen Zeitung.
Bron: Novini - NL

De BBC heeft zich verontschuldigd voor de manier waarop men de moord heeft gemeld op de 23-jarige Israëlische grenspolitieagente Sgt Hadas Malka in Jeruzalem. Dit na instructies van Benjamin Netanyahu om te protesteren bij de BBC.
Bron: Kehila

Eerder in mei heeft het Ministerie van Defensie de aanbesteding afgesloten om een verdiepte betonnen wand op te zetten over de 200 kilometer lange grens met Gaza om zo te voorkomen dat Hamas naar Israël gaat via tunnels. De nieuwe barrière zal de islamitische beweging een dilemma presenteren: reageren of niet reageren. Kosten van de wand 3 miljard shekel.
Bron: Jerusalem Post

Verklaring van het Witte Huis over het vredeproces. "De vergadering was productief en de twee partijen bevestigden hun inzet om het doel van president Trump te bereiken, een echte en blijvende vrede te bevorderen tussen de Israëli's en de Palestijnen om zo de stabiliteit in de regio te verbeteren," zo bevestigde de verklaring. Geeuw.
"De drie ambtenaren van de Verenigde Staten hebben Israël's prioriteiten en de mogelijke volgende stappen besproken met premier Netanyahu, waarbij de kritieke rol van Israël in de veiligheid van de regio wordt erkend."
A-hum.
Maar toen kwam er dit: "De ambtenaren van de Verenigde Staten en het Israëlische leiderschap onderstreepten dat het smeden van vrede een tijd zal vergen en benadrukken het belang om alles in het werk te stellen om een milieu te creëren die bevorderlijk is voor de vrede."
Daar heb je het. Verborgen in alle het diplomatieke-spreken was er een erkenning dat - je weet wel - deze Middenoosten-vredesmakende dingen moeilijk zijn en een hele tijd duren.
Bron: Jerusalem Post

Saoedi-Arabië heeft een donatie van 66,7 miljoen dollar gegeven aan het Verenigde Naties Kinderfonds (UNICEF), de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en hun partners om te reageren op de uitbraak van cholera in Jemen.
Bron: Al Arabiya

Ondanks herhaalde verzoeken van de kolonisten weigerde Netanyahu te beloven dat de offertes in september in het volgende bouwverslag zouden worden vrijgegeven wegens zijn akkoord met de Trump regering. Nieuwe bouwplannen worden vier keer per jaar goedgekeurd.
Bron: JewishPress

Hoogbouw met 27 verdiepingen gaat in vlammen op, maar stort niet gelijk ineen zoals het WTC 7, hoewel het vuur veel groter was en door het hele gebouw ging ... ooit afgevraagd waarom? Schokkende waarheid: Het is fysiek onmogelijk voor een gewone brand om beton of staal te laten smelten.
Bron: NaturalNews

Een gedeelte uit een kort handboek over het Teken van Openbaring 12. Onderhand hebt u waarschijnlijk al wel gehoord over wat een aantal christenen melden over het Teken van Openbaring 12, dat vermoedelijk op zaterdag 23 september 2017 zal plaatsvinden. Er is een heleboel ongebreidelde speculatie over op het internet, zowel voor als tegen de legitimiteit van dit teken, en veel informatie is als onkruid. Wat is waar? Wat is vals? Is dit een hype?
Lezen - NL


Donderdag 22 Juni - 28 Sivan

()  De Israëlische Luchtmacht zal vanaf het begin 'met volle kracht handelen' in een mogelijke volgende oorlog met Libanon, zei IAF Commandant Maj.-Gen. Amir Eshel op woensdag in een stevige waarschuwing naar Hezbollah toe. "Wat we in 34 dagen deden tijdens de Tweede Libanon-oorlog zouden we nu in 48 uur kunnen doen. De groei van onze kracht is niet lineair geweest,' zo vertelde hij de conferentie van Herzliya in het interdisciplinaire centrum op woensdag.
Bron: Jerusalem Post

Geoffrey Grider schrijft dat Kushner een vrede zal sluiten tussen Israël en de Palestijnen. Al bijna 70 jaar hebben de meest vaardige politici en staatshoofden keer op keer geprobeerd om vrede te sluiten tussen de Joden en de Palestijnen, om er dichtbij te komen, maar ze uiteindelijk weer elke keer faalden. Nu uit de schaduw komt een figuur naar voren omgeven met intriges en mysterie, weliswaar zonder ervaring in politiek, diplomatie of vredesonderhandelingen, en hij nu het absolute middelpunt is op het wereldtoneel. Zoals eerder gezegd, vertelden onze bronnen dat Jared Kushner het zal zijn die het wel zal bereiken. Hoe is dit mogelijk? Simpel, je leeft in de eindtijd en de profetie springt naar voren uit de pagina's van de Bijbel en gereed om te worden vervuld.
Bron: Now The End Begins

Het Witte Huis is momenteel opnieuw bezig met het Allen Plan, een voorstel uit de Obama-tijd dat oproept voor een Palestijnse staat op de lijnen van 1967 zonder enige IDF-aanwezigheid. Dit plan is gevaarlijk. Als het geïmplementeerd is, zal Israël zich moeten beroepen op buitenlandse krachten voor de veiligheid, een situatie die in het verleden niet gewerkt heeft. Meer dan dat, is het zelfs antithetisch voor de Israëlische ethos van zelfverdediging en zelfbehoud in het Joodse geboorteland. Engelstalig artikel.
Bron: BESA

De benoeming van de nieuwe kroonprins Mohammed bin Salman als Saudi Arabia's erfgenaam was duidelijk een kwestie van tijd. De 'jongen' die in augustus zijn 32ste verjaardag zal vieren, leidde het land toch al in de facto. Hij leidde de beslissingen in het buitenlands beleid. Velen verwachten dan ook dat King Salman, die ziek is, in de niet al te verre toekomst zal stoppen en de septer aan zijn zoon overhandigen.
Bron: Israpundit

Een hoge Amerikaanse ambtenaar Jeff Sessions getuigde voor de Senaat Intelligence Comité en verklaarde dat Rusland probeerde om de communicatiesystemen van 21 staten te hacken. De ambtenaar heeft niet aangegeven welke staten het zijn, maar verduidelijkte dat de hack de stemcijfers niet heeft veranderd. Verder heb ik geen kennis van gesprekken daarover met iemand die verbonden is aan de Trump campagne."
Bron: JerusalemOnline

De veiligheidsstrijdkrachten van Egypte hebben 15 militanten gedood, 12 van hen in een luchtaanval op het schiereiland Sinaï en drie in de kuststad Alexandrië, volgens twee afzonderlijke uitspraken van het ministerie van Binnenlandse Zaken en de strijdkrachten op dinsdag.
Bron: Asharq al-Awsat

De volgende oorlog in Libanon zal zo krachtig worden bestraft - met duizenden doelen die op de eerste dag van een aanval zullen wprden getroffen - dat dan honderdduizenden Libanese burgers hun huizen zullen moeten verlaten of het slachtoffer worden van een "bijkomende schade", volgens de top van Israëlische militaire commandanten. ...Als de mensen in Libanon de huizen met de raketten verlaten voordat een evenement begint, zullen ze geen schade oplopen.
Bron: DefensNews

Israëliërs kregen een onvoorwaardelijke herinnering aan het vermogen van God om het onwaarschijnlijke te doen, toen op woensdag de officiële eerste zomerse dag er regen viel in het noorden, de kust en zelfs in het normaal dorre noorden van de Negev. De onverwachte natte periode duurde slechts een paar uur, en was verdwenen voordat iemand eraan kon denken om de paraplu uit te pakken. Meteorologen verzekerden iedereen dat de neerslag een anomalie was en dat er een droge hitte op de kaart staat voor de rest van de zomer.
Bron: Breaking Israel News

()  Sprekende in een jaarlijkse regionale veiligheidsconferentie in het interdisciplinair centrum van Herzliya, zei Minister van Defensie Avigdor Liberman op donderdag, dat President Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit de oorlog tussen aartsrivaal Hamas en Israël probeert aan te wakkeren door de leveringen naar de Gazastrook af te snijden.
Bron: The Times of Israel

Lieberman benadrukte dat de terugkeer van de 'vluchtelingen', de afstammelingen van Arabieren die Israël in 1948 verlieten en door de PA als zodanig worden genoemd, een rode lijn is voor Israël. 'We zullen het niet eens zijn met de terugkeer van maar een enkele vluchteling binnen de grenzen van '67,' zei hij. "Er zal nooit een andere premier zijn die de Palestijnen voorstellen doet zoals Ehud Olmert het deed."
Bron: Israel National News

Tijdens een briefing in de VN-Veiligheidsraad op dinsdag zei een hoge Algerijnse diplomaat dat er te weinig werd gedaan door de internationale gemeenschap voor een totstandbrenging van een levensvatbare Palestijnse staat en betreurde het Palestijnse "lijden" onder jaren van Israëlische regering. Ging zover door een Palestijn te citeren die de Gazastrook vergeleek met een 'concentratiekamp'.
Bron: The Times of Israel

Israël's nationale luchtvaartmaatschappij, El Al, zal niet meer aan de verzoeken van ultra-orthodoxe passagiers voldoen om niet naast vrouwen komen te zitten, zo besliste een Jeruzalemhof op woensdag, zijnde een mijlpaal.
Bron: The Times of Israel

Partijen die normaal tegenover elkaar staan aan de uiteinden van het politieke spectrum, Bayit Yehudi en Meretz, werken nu samen om het inhuren van een prostituee illegaal te maken en mensen uit dit sekswerk te helpen.
Bron: Jerusalem Post

De vice-voorzitter Ska Keller van de groep "Greens-European Free Alliance" van het Europees Parlement, wil "hele Syrische dorpen" verhuizen naar Oost-Europa. Ze gelooft dat "migrerende migranten in grote aantallen de integratie zouden verbeteren" omdat "mensen graag gaan naar waar ze onder hun eigen landgenoten kunnen zijn."
[ Dus nooit zullen integreren. wj ]
Bron: Israel National News

De Amerikaanse adviseur van Donald Trump, en schoonzoon Jared Kushner, met zijn gezant voor het Midden-Oosten, Jason Greenblatt en de Amerikaanse consul-generaal in Jeruzalem Donald Blome, ontmoetten op woensdagavond de Palestijnse Autoriteit (PA) President Mahmoud Abbas in Ramallah. In een verklaring die de vergadering samenvatte, beschreef het Witte Huis dit als 'productief'.
Bron: Israel National News

De ISIS-groep vernietigde Mosul's al-Nuri-moskee en zijn iconische aanleunende minaret, bekend als Al-Hadba, als op woensdagavond de strijders de explosieven in de structuren laten ontploffen, zei het ministerie van Defensie van Irak. Een ISIS-verklaring, die kort daarna kwam, meldde dat de vernietiging van de moskee kwam door een luchtaanval van de Verenigde Staten en beschuldigde hen voor het verlies van de moskee en minaret.
Bron: Al Arabiya English

Voor het eerst is er wetenschappelijk DNA uit de Egyptische mummies gedecodeerd, waardoor onverwachte resultaten zijn verkregen over de ware oorsprong van het Egyptische volk. Deze resultaten bevestigen een controversiële theorie die de Eerste Egyptische Dynastie terugleidt naar de bijbelse Cham, zoals beschreven in het Boek der Genesis.
Bron: Breaking Israel News


Woensdag 21 Juni - 27 Sivan

()  De Knesset moet nog een stap nemen naar een de facto - annexatie van de Westelijke Jordaanoever, als het een voorlopige lezing ktijgt over de toepassing van een 17-jaar oude wet op Israëli's in Judea en Samaria. De wet moet drie lezingen passeren voordat het een wet kan worden.
Bron: Jerusalem Post

Israël Aerospace Industries heeft zijn geavanceerde LORA wapensysteem succesvol getest vanaf een zeeschip in het midden van de oceaan. "Dit proces heeft de geavanceerde mogelijkheden van LORA (Lange Afstand Artillerie) aangetoond," verklaarde IAI CEO Joseph Weiss.
Bron: JerusalemOnline

Anne Bayefsky, hoofd van het Touro-instituut voor de rechten van de mens en de Holocaust en de NGO voor de rechten van de mensenrechten, beschuldigt de VN ervan om PA en Hamas de vrijheid te geven tot geweld en moord, terwijl van Israël verwacht wordt dat het zijn burgers laat sterven. "Het laatste verslag over aansprakelijkheid in de zogenaamde 'Palestijnse gebieden' is misschien wel het wildste voorbeeld van de VN's Israël-hatende psychose die er ooit is gezien,' zei Bayefsky.
Bron: Israel National News

Shai Alon, hoofd van de gemeenteraad in Beit El, ontmoette premier Binyamin Netanyahu en hoorde van hem dat de vervulling van de vijf jaar oude belofte in de bouw van de 300 woningen in Beit El nog lang zal duren.
Bron: Israel National News

Maandag werd onthuld door Israël's Channel 2 News dat tientallen Georgische burgers Israël zijn binnen gesmokkeld door een werknemer op de luchthaven van Ben Gurion zonder een paspoortcontrole te ondergaan. Vandaag werd de eerste verdachte gearresteerd - een contractair op het vliegveld met toegang tot het hele gebied. Zijn arrestatie is verlengd en de mogelijkheid van een mogelijk smokkelnetwerk in Israël wordt onderzocht.
Bron: JerusalemOnline

In een tijd waarin het bestrijden van 'nep nieuws' een topprioriteit is geworden voor degenen die er aanspraak op maken om voor de waarheid te zorgen, is het tijd voor de erkenning dat Israël het langste en oudste onderwerp is van nep nieuws. Engelstalig artikel.
Bron: World Israel News

De moeder van Damascus poort moordenaar is gearresteerd voor het oproepen om Joden aan te vallen. Met het beschuldigen van de vrouw voor samenzwering. Ook arresteerden ze een man uit Oost-Jeruzalem die vermoedelijk de Palestijnen naar de oude stad van Jeruzalem bracht, waar zij de dodelijke aanval hebben uitgevoerd.
Bron: The Times of Israel

()  De schoonzoon van president Donald Trump en senior adviseur Jared Kushner liet zijn vorm van een medeleven blijken door de familie te bezoeken van de vermoorde grenspolitiebeampte Hadas Malka, op woensdagmorgen, samen met de Amerikaanse ambassadeur van Israël David Friedman.
Bron: Israel National News

Turkije spendeert tientallen miljoenen dollars in de hoofdstad van Israël om daar een voet aan de grond te krijgen en voert de spanningen op tussen Arabische inwoners en Israëli's. Zo zegt een nieuw onderzoeksverslag van Yisrael Hashavua. Sinds 2004 zijn er ongeveer 63 miljoen dollar gegaan van de Turkse regering naar Turkse NGO's in Oost-Jeruzalem die zich wijden aan het "verdedigen en versterken van het moslim erfgoed en karakter van Jeruzalem.
Bron: Israel National News

Israël heeft niet voldaan aan Resolutie 2334 van de VN-Veiligheidsraad, die oproept tot het stoppen van de vestiging van nederzettingen en heeft in plaats daarvan dergelijke activiteit versneld, zo heeft de VN-speciale coördinator voor het vredesproces in het Midden-Oosten, dinsdag, gemeld. "Sinds 24 maart is er een aanzienlijke toename van de afwikkelingsgerelateerde aankondigingen vergeleken met de vorige verslagperiode, met de plannen voor bijna 4000 wooneenheden en de 2000 die zijn uitgegeven."
Bron: Jerusalem Post

Nikki Haley, de ambassadeur van de Verenigde Staten bij de Verenigde Naties, drong dinsdag erop aan dat het wereldwijde orgaan actie onderneemt tegen de Hamas-terroristische organisatie en de landen die hen ondersteunen. Het is tijd om naar Hamas toe te zeggen 'genoeg is genoeg.'
Bron: Israel National News

De ouders van Hadar Cohen en Hadas Malka, die in 2016 en 2017 in soortgelijke terreuraanvallen bij de Damascus-poort werden vermoord, worden uitgenodigd om 2 kinderdagverblijven in Netanya, die na hun gevallen dochters zijn genoemd, te openen. 'Deze strijders symboliseren de heldhaftigheid, de waarden en de liefde die we onze kinderen leren,' zegt de burgermeester.
Bron: Ynetnews

Twee Israëlische uitvinders hebben het Date Rape Straw uitgevonden, een apparaat waarmee een vrouw haar drankje kan testen om te zien of iemand een van de meest voorkomende verkrachting drug in het glas deed.
Bron: JewFacts

Opnieuw is een Palestijnse terrorist, die probeerde IDF-soldaten neer te steken in de Binyamin-regio van Judea en Samaria, door de troepen doodgeschoten.
Bron: World Israel News

Kijk hoe de NAVO-F-16-jager woensdag wordt weggestuurd van het vliegtuig van de Russische minister van defensie in het Baltische luchtruim door een Su-27-straaljager.
Bron: Sputnik

Ervan uitgaande dat Livni de waarheid vertelt, en dat Likuds ontkenning onwaar is, moeten we ons afvragen waarom Netanyahu de voormalige minister van buitenlandse zaken het hof maakt.
Lezen - NL


Dinsdag 20 Juni - 26 Sivan

()  De schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump, Jared Kushner, en de speciale vertegenwoordiger van de VS voor internationale onderhandelingen, Jason Greenblatt, zullen deze week in Israël aankomen om de Israëlische-Palestijnse vredesbesprekingen voort te zetten. De twee zullen vergaderingen houden in Ramallah en Jeruzalem, en verdergaan met de onderwerpen die besproken zijn tijdens het recente Israëlische bezoek van Trump.
[ Beide zijn van Joodse afkomst. wj ]
Bron: JerusalemOnline

"Hoewel we in onze arrogantie denken dat wij degenen zijn die in de afgelopen jaren het tempo van de terroristische aanslagen hebben beïnvloed, het enige wat we weten doen, is met name de Shin Bet-beveiligingsdienst, en vervolgens de politie en vervolgens het leger - om deze inlichtingen te gebruiken, "zegt Brigade Generaal Amit. 'Maar het is de Palestijnse straat die het tempo bepaalt.' '....Laten we ons herinneren dat de terroristen die onze mooie soldate hebben gedood, hier heen zijn gekomen, zonder toestemming. Ze kwamen illegaal naar de stad en maakten zich er thuis,' zei hij.
Bron: Israel National News

In de recente overname van de stad Marawi in de zuiden van de Filipijnen benadrukt de islamitische staat (ISIS) zijn vijandigheid naar christenen toe, uitgedrukt in het doden van christenen en met een vernietiging van de kerken. Dit werd ook weerspiegeld in de retoriek die de campagne begeleidde, als ze de gevechten in de Filippijnen consequent voorstellen als een eeuwenoude oorlog tegen de "Christenen" en "Kruisvaarders".
Bron: Memri

Drie van de zeven raketten die Iran afvuurde naar militante groepen in Oost-Syrië, kwamen terecht in Irak. Een vierde raket mist zijn doel met honderden meters. Slechts een raket trof het dorp Dier ez-Zor.
Bron: JerusalemOnline

"Ik heb maar één boodschap voor Iran: Doe geen bedreiging naar Israël," zo verklaarde Netanyahu in reactie op de laatste bedreiging van de Islamitische Republiek. Het Iraanse Islamitische Revolution Guards Corps IRGC) zei dat de raket aanvallen "slechts een waarschuwing waren om de verdere acties van de terroristen te beëindigen", en voegde eraan toe dat ISIS haar "regionale en transregionale ondersteuners" zullen worden verzwakt door de revolutionaire woede van Iran.'
Bron: World Israel News

Christelijke man in Pakistan herstelt een moslim zijn fiets en als de moslim weigerde hem te betalen, en de Christen opnieuw vraagt om hem te betalen, heeft de moslim hem laten arresteren wegens 'godsdienstlastering'. Hij kan nu met de dood worden bestraft.
Bron: Walid Shoebat

Ondanks waarschuwingen van een toenemende humanitaire crisis en een mogelijke uitbraak van geweld, heeft Israel op maandag de hoeveelheid elektriciteit verminderd die men voorziet in de Gazastrook, wegens een verzoek van de Palestijnse Autoriteit.
Bron: The Times of Israel

Egypte zal honderden ton brandstofolie gaan leveren voor het enige krachtcentrale van de Gazastrook, een maatregel die de lopende elektriciteitscrisis in de Palestijnse enclave zal verlichten, zo meldde de lokale media op dinsdag.
Bron: The Times of Israel

()  Na ruim een half jaar van wachtten komt er eindelijk een nieuwe gemeente in Samaria om de 42 families uit Ramona te huisvesten, die eerder in dit jaar uit hun huizen werden gezet. Het komt in de buurt van Shilo.
Bron: Israel National News

Qatar zal niet onderhandelen met de buren om het Golf-conflict op te lossen, tenzij ze eerst de handels- en reisblokkades opheffen die twee weken geleden zijn opgelegd, zegt de minister van Buitenlandse Zaken, eraan toegevoegde dat Doha nog steeds geloofde dat een oplossing mogelijk is.
Bron: Jerusalem Post

Eerste minister Binyamin Netanyahu ontkende op maandag een rapport in The Wall Street Journal, waarin men beweerde dat Israël regelmatig financiële hulp verleent aan groepen in Syrië die rebelleren.
Bron: Israel National News

Minister van Defensie Avigdor Lieberman en MK Robert Ilatov van Yisrael Beytenu pushen voor een wetgeving die de leden van de veiligheidsraad zal verplichten om een jaarlijkse polygraafproef te ondergaan om het lekken te voorkomen.
Bron: Ynetnews

De marine van Saudi-Arabië zegt dat ze momenteel drie mannen hebben aangehouden en deze ondervragen die beschouwd worden als Iraanse Revolutionaire Wachters nadat hun gewapende boot op vrijdag in hun territoriale wateren kwam.
Bron: Al Arabiya

De Franse president Emmanuel Macron verwelkomde de Jordaanse koning Abdullah in Parijs op maandag. Macron en koning Abdullah hebben daarop Israël en het Palestijnse grondgebied besproken, als de Franse president op vrijdag de aanval veroordeelde door drie Palestijnen die een Israëlische politievrouw vermoord hebben, maar eveneens de 'voortzetting van het uitbreiden van de nederzettingen'.
Bron: Jerusalem Post

Moskou gaf maandag 19 juni aan de Verenigde Staten een scherpe waarschuwing over hun operaties in Syrië: "Elk vliegtuig, inclusief vliegtuigen en drones die behoren tot de internationale coalitie die ten westen van de rivier de Eufraat vliegen, wordt door de Russische anti-vliegtuig krachten, zowel in de Lucht als op de grond, behandeld als zijnde doelen."
Bron: Debka

Er waren 296 aardbevingen in de omgeving van het yellowstone gebied tijdens de laaste 7 dagen. Wat de mogelijkheid doet toenemen tot een uitbarsting van de vulkaan.
Bron: Infowars

Een recente golf van honderden kleine aardbevingen rond Yellowstone maakt de angst groter voor de dreiging van een supervulkaan in het hart van Amerika, seismologen zeggen dat het eerder dan later zal gebeuren. Verschillende rabbijnen verklaren dat deze angstaanjagende voorspelling misschien niet zo verschrikkelijk is als de wetenschappers denken, want het is immers een geprofeteerde fase in het Messiaanse proces. Engelstalig artikel.
Bron: Breaking Israel News

Voormalige minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton maakte de overdracht mogelijk naar de Russen van hoogverrijkt uranium (HEU) dat eerder door het Amerikaanse ministerie van Energie (DOE) in beslag werd genomen tijdens een nucleaire smokkeloperatie in 2006 waarbij een Russische en een aantal Georgische medeplichtigen betrokken waren.
Bron: Zero Hedge


Maandag 19 Juni - 25 Sivan

()  Netanyahu zegt dat Liberman informatie achterhield over de Palestijnse uitbreiding. PM ontkent dat hij wist van het plan voor Qalqilya, en beweerde dat de minister van defensie het kabinet niet vertelde dat het 14.000 nieuwe woningen zou omvatten. Wat de kloof binnen de regering verdiept over een besluit om de Palestijnse Autoriteit in staat te stellen de stad Qalqilya op de Westelijke Jordaanoever uit te breiden.
Bron: The Times of Israel

Minister van Cultuur Regev vraagt waarom Israël 15.000 wooneenheden voor Arabieren in gebied C moet goedkeuren, wanneer zij nonstop bouwen in de gebieden A en B, als Sichem, Ramallah, enz.
Bron: Israel National News

De Russische ambassadeur in Israël Alexander Shein zei in een interview van 9 juni 2017 met het Israëlische Russische Kanaal 9 TV, dat Rusland Hamas en Hizbullah niet als terroristische organisaties beschouwde, aangezien zij geen aanval op het Russische grondgebied hebben uitgevoerd of tegen de Russische belangen in het buitenland.
Bron: Memri

Een video die door Arutz Sheva werd verkregen, door een betrouwbare bron in de basisschool Ilanot in Herzliya in Midden-Israel. In de video zijn de tekeningen van 6e klassers waarop duidelijk het kruis en de afbeelding van Jezus te zien zijn. De video werd gerapporteerd aan het ministerie van Onderwijs.
Bron: Israel National News

Een video over het grote teken aan de hemel. Ditmaal van pastor Steve. YouTube De andere video van hem gaat over de profetie van de 58 herders. YouTube

De Sufi Moslim natie Turkije en de Sjiïtische natie Iran hebben zich nu verenigd tegenover Mekka. Terwijl de Turkse televisie zojuist verkondigde dat Erdogan de Kalief van de Moslimwereld moet worden. Engelstalig artikel.
Bron: Walid Shoebat

Volgens de Vlaamse pater Daniël Maes, die sinds 2010 in Syrië woont, klopt er niks van de berichtgeving over de oorlog in het land. Niet president Bashar al-Assad is het probleem, maar onze eigen politici, die ISIS en Al Nusra steunen om de Syrische regering ten val te brengen. "De echte terroristenleiders zitten in het Westen en Saoedi-Arabië."
Bron: Novini - NL

Het Human Rights Council van de Verenigde Naties (UNHRC) heeft een verslag gepresenteerd wat zich geconcentreerd heeft op de toenemende gewelddadigheid naar vrouwen in de Palestijnse Autoriteit en daarop reageerde door ... Israël daarvoor te veroordelen.
Bron: Breaking Israel News.

De huidige door de PA-aangestelde Mufti van Jeruzalem, Muhammad Ahmad Hussein, zegt dat 90% van alle bronnen van terrorisme zouden opdrogen als het "Palestijnse probleem" zou worden opgelost.
[ Wat men in het westen graag zal geloven. wj ]
Bron: Elder Of Ziyon

De Palestijnse tragedie: Mislukt leiderschap, door Khaled Abu Toameh. De Palestijnse Autoriteit (PA) op de Westelijke Jordaanoever, en Hamas in de Gazastrook, kunnen met elkaar in strijd lijken, maar de twee rivaliserende partijen zijn het eens over één kwestie: het laten zwijgen en intimideren van hun critici.
Lezen - NL

()  Hadas Malka een agente van de grenspolitie werd afgelopen vrijdagavond doodgestoken in de buurt van de Damascuspoort. Vrienden treuren om Hadas Malka, als 'een ware wondervolle vrouw'.
[ Paar dagen daarvoor nog rond gelopen in dat gebied. wj ]
Bron: The Times of Israel

Na afloop van dodelijke aanvallen bij de Damascus poort in de oude stad van Jeruzalem, zijn ambtenaren begonnen met een plan om de beveiliging in het gebied aan te scherpen, waardoor het zal kunnen worden omgezet in een steriel gebied, zo zei de politie op zondag.
Bron: The Times of Israel

De Palestijnse autoriteit (PA), voorzitter Mahmoud Abbas, heeft op vrijdagavond Israël verweten de drie terroristen te vermoorden die een gecombineerde schiet- en steekaanval uitvoerden in de oude stad van Jeruzalem, waarbij de 23-jarige agente van de grenspolitie Hadas Malka is vermoord. Noemt het een executie en een oorlogsmisdaad.
Bron: Israel National News

Eerste minister Binyamin Netanyahu heeft op vrijdagavond de annulering gedaan van de toegangsvergunningen, gegeven aan Palestijnse Arabieren die in de aan de Palestijnse Autoriteit toegewezen gebieden van Judea en Samaria wonen, om hun familie in Israël te bezoeken.
Bron: Israel National News

De jaarlijkse Al Quds, anti-Israël demonstratie welke plaats vond op zondagmiddag in Londen, daarin werd toegestaan dat de vlaggen van de terroristische organisatie Hezbollah wapperden.
Bron: World Israel News

Een Amerikaanse oorlogsvliegtuig schoot op zondag boven het zuidelijke Raqqa-platteland een Syrische straaljager uit de lucht. Washington zei dat deze bommen liet vallen in de buurt van de VS-gesteunde troepen en Damascus zei dat het vliegtuig was neergeschoten tijdens een missie tegen de militanten van de Islamitische Staat.
Bron: Reuters

De Israëlische regering heeft een de facto-bouwbevriezing uitgegeven voor 6.000 wooneenheden in de hoofdstad, waaronder die in de betwiste wijken van Gilo, Har Homa en Pisgat Zeev, zo melde de legerradio op maandagmorgen.
Bron: Jerusalem Post

Waarom zou Israël de Syrische rebellen helpen, en welke interesse zou een dergelijke stap hebben? Heeft Israël echt de rebellen in Syrië geholpen? Wall Street Journal probeerde deze vraag te beantwoorden op basis van een interview met twee of drie rebellen - zonder een bevestiging. Wel is het zo dat Israël humanitaire hulp heeft gegeven. Engelstalig artikel.
Bron: Israel National News

Verschillende moslim bidden in de straten voor de slachtoffers in de nasleep van een terreuraanval in Londen die tenminste één persoon doodde en 10 mensen verwonde.
Bron: Al Arabiya

Rep. Louie Gohmert (R-TX) zei dat als iemand de presidentiële verkiezingen van 2016 heeft bemoeilijkt dat niet de Russen waren, maar het Departement van Justitie degene was die de gang van zaken rond de verkiezing beïnvloede. Het was Lynch die Comey vertelde het 'onderzoek' af te sluiten over de 'kwestie' van e-mails en de privé-server van Hillary Clinton.
Bron: Ihavetehetruth

De Palestijnse Autoriteit eist dat de UNESCO de educatieve, wetenschappelijke en culturele organisatie van de UN, de Hebronse Grot van de Patriarchen, een van de heiligste plaatsen voor het Judaïsme, erkent als een Palestijnse plaats op de Wereld erfgoedlijst.
Bron: Breaking Israel News

Syrische vrouw verteld over de misdaden van IS, ondermeer over 250 christelijke kinderen die in een deegmenger werden gegooid, waar ze werden gekneed. De oudste van hen was vier jaar oud." De UN zwijgt over dergelijke misdaden.
Bron: WNDVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.voor toezending van de dag- of weeknieuwsbrief.
Het dagnieuws is een eenvoudige uitgave,
wilt u even aangeven welke informatie u wenst?
Of u kunt een dagelijkse of wekelijkse herinnering
krijgen over de nieuwsbrief.

Christipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina