Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Artikelen laatste
   maanden

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Wereldoorlog
   Avi Lipkin

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Woensdag 23 Januari - 17 Sh'vat

()  Waarom heeft Syrië de S-300 niet gebruikt in de aanval op Damascus? Toen het S-300 raketsysteem werd ingezet, werd het afgeschilderd als spel veranderend. Maar Reuters heeft in 2015 en opnieuw in oktober 2018 gemeld dat Israël in Griekenland tegen het S-300 systeem had getraind. Nieuwe elektronische oorlogsvoeringssystemen werden ook naar Syrië gestuurd, waaronder systemen die ontworpen zijn om een "nabije zone" 50 km. door het systeem en een verre zone "200 km." te controleren, die zouden moeten waken tegen Israëlische aanvallen, zo blijkt uit een rapport van Janes.
Voor meer zie Jerusalem Post

Het afvuren van een Iraanse raket vanaf Syrisch grondgebied op 20 januari 2019 op de Hermon, die overvol was met toeristen, was een bijzonder gevaarlijke en ernstige gebeurtenis. Volgens vooraanstaande IDF-bronnen waren de Iraniërs al geruime tijd bezig met de voorbereiding van deze reactie. ...Door de raket op Israël af te vuren, probeerden de Iraanse Revolutionaire Garde Israël hetzelfde signaal te geven wat enkele maanden geleden werd ontvangen van de terreurorganisaties in Gaza. Hamas veranderde vervolgens de regels waar ze zich aan hielden sinds het staakt-het-vuren akkoord aan het einde van Operation Protective Edge in de zomer van 2014. Hamas en andere terroristische groeperingen in Gaza presenteerden een nieuwe regel, volgens welke "vuur zal worden beantwoord door vuur". Iran gaat dit nu ook doen.
Voor meer zie JOL

Wie is er nu agressief, deze vriendelijk kijkende blanke jongen of de oude indiaan die op hem toe komt lopen en vlak voor zijn neus hard op een trommel slaat? Dan vervolgens liegt over wat er is gebeurd. De man is al eerder gesignaleerd met zijn trommel.
Voor meer zie Gateway
Video  

De eerste berichten spreken van een sluipschutters aanval op het IDF. Naar verluidt vuurde Israël terug. De veiligheid van Israël komt opnieuw in geding in het zuiden van het land als dinsdagmiddag er een duidelijk scherpschuttervuur komt vanuit Gaza. Één IDF militair raakte daarbij licht gewond.
Voor meer zie WIN

Egypte beloofde Hamas formeel dat het de Rafah grensovergang in beide richtingen zou heropenen, zei Taher al-Nunu een hoge adviseur van Hamas. Met betrekking tot het besluit van de PA om haar personeel van de grensovergang bij Rafah weg te trekken, riep al-Nunu op tot een uniforme, nationale reactie op deze stap van de PA, en drong er bij de Palestijnse facties op aan om zich te verzetten tegen de sancties van de PA tegen Gaza, wat de humanitaire situatie in de belegerde enclave verergerde.
Voor meer zie Hamas

Ondanks de Syrische raketten komen de mensen gewoon naar de ski-pistes op de Hermon en laten zich daardoor niet weerhouden. Mount Hermon in Israel's Golan Heights is de thuisbasis van een populair skigebied dat deze winter verrast werd met een lading sneeuw, wat skiërs en snowboarders uit het hele land aantrekt.
Voor meer zie United with Israel

Een autobom ontplofte dinsdag op een drukke kruising in de Syrische kuststad Latakia, die één burger doodt en 14 verwonde, zegt de Syrische staatsmedia.
Voor meer zie WIN

In tegenstelling tot de verklaringen van de EU-minister van Buitenlandse Zaken Federico Mogherini in oppositie tegen de boycot van Israël, blijkt uit het nieuwe MSA-rapport dat er in 2017-2018 nog steeds gelden wordt overgemaakt aan organisaties die boycotacties tegen de staat Israël bevorderen.
Voor meer zie Imra

IDF gaf Arabieren toestemming om in de Joodse wijk Ma’alot Yishai van Hebron te werken, het resultaat is dat Arabieren een joodse wijngaard vernielden. Jarenlang werk is hiermee vernietigd.
Voor meer zie JewishPress

()  Rusland riep Israël op om de "praktijk op te geven" van het uitvoeren van luchtaanvallen in Syrische gebieden. De woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, vertelde dir een persbriefing op woensdag.
Voor meer zie Jerusalem Post

Na een mislukte satellietlancering, zegt Iran dat de tweede poging om naar de ruimte te gaan "spoedig" zal komen. De Iraanse generaal Hatami vertelt het kabinet dat de technische problemen van de eerdere onderbroken lancering in januari worden aangepakt.
Voor meer zie The Times of Israel

De Syrische oppositieactivist en schrijver Issam Zeitoun verscheen op 16 januari 2019 bij een debat over Israël op het Al-Jazeera Netwerk (Qatar). Zeitoun zei dat Israël een bestaand land is waar sommige Arabieren een oogje voor dichtknijpen. Ra'ed Al-Masri, een Libanese professor in politieke wetenschappen en internationale betrekkingen, antwoordde dat Israël "onwettig en niet bestaand" is. Zeitoun bekritiseerde de Arabieren voor het niet accepteren van het Partitie Plan uit 1947 en zei dat het idee dat Israël een tirannieke, arrogante, expansionistische en racistische staat is, een leugen is.
Voor meer zie Memri

Minister-president Benjamin Netanyahu bedreigde woensdag de Gazastrook na een escalatie van geweld aan de grens en zei dat Israël klaar was voor alle mogelijke scenario's. "Misschien is er iemand in Gaza die denkt hoogmoedig te kunnen zijn, maar ik stel voor dat ze begrijpen dat de reactie ernstig en zeer pijnlijk zal zijn.
Voor meer zie The Times of Israel

De minister van Buitenlandse Zaken van de V.S. Mike Pompeo zei op dinsdag dat de V.S. met het niet gespecificeerde "werk" zullen beginnen voor een vernieuwd vredesproces tussen Israëliërs en Palestijnen enwel "onmiddellijk na" de Israëlische verkiezingen op 9 april.
Voor meer zie The Times of Israel

Linkse media-journalisten, zo schrijft Mike Adams, zijn eigenlijk duivelse satanisten. Als je je afvraagt waarom de linkse media zo doordrenkt zijn met absoluut kwaad, hun ziedende, anti-menselijke haat tegen het leven, waarheid, gezonde baby's en menselijke vrijheid, is het antwoord veel groter dan wat je zou kunnen veronderstellen.
Verder lezen - NL

Prof. Hadas Mamane is "op een milieumissie". Het hoofd van het Water-Tech Laboratorium van de Universiteit van Tel Aviv, Mamane, is op zoek naar nieuwe oplossingen om de watercrisis in de wereld op te lossen. "Een van de grootste uitdagingen voor de wereld van vandaag is de toegang tot geschikt drinkwater," vertelde Mamane aan The Jerusalem Post. "Daarom is het essentieel om relevante kennis op te doen om dit momenteel onopgeloste probleem aan te pakken.
Voor meer zie Jerusalem Post

Israël steeg naar de vijfde plaats in de Bloomberg Innovation Index 2019, een jaarlijkse ranglijst van de 60 meest innovatieve landen ter wereld. Zuid-Korea voert de index aan, gevolgd door, Japan, Duitsland en Finland. Nederland staat 20e.
Voor meer zie Bloomberg

De ambassadeur van Syrië bij de Verenigde Naties, Bashar Ja'afari, dreigde dinsdag dat Damascus de luchthaven van Ben Gurion zou gaan aanvallen als de VN-Veiligheidsraad geen einde zou maken aan de herhaalde Israëlische aanvallen in het land.
Voor meer zie Ynet

Een lang artikel van Gary over wet en genade. Neem er de tijd voor om het te lezen. Geloof en werken. Wet en genade. Dit is de eeuwenoude strijd tussen God en de door de mens gemaakte religie die niet begon toen Martin Luther zijn vijfennegentig stellingen aan de deur van de Allerheiligenkerk in Wittenberg spijkerde, maar lang daarvoor - in het begin zelfs in de Hof van Eden.
Verder lezen - NL


Dinsdag 22 Januari - 16 Sh'vat

()  Na een Iraanse aanval op Israëlisch grondgebied op zondag waarschuwde Netanyahu: "We hebben een permanent beleid: Om de Iraanse schans in Syrië aan te vallen en te kwetsen wie ons probeert te kwetsen."
Voor meer zie WIN

De Palestijnse geestelijke Saed Al-Tubasi zei in een video van 7 januari op Alfoz Internet TV (Koeweit) dat de wensen van de Joden niet beperkt zijn tot Palestina, zoals blijkt uit de blauwe strepen op de Israëlische vlag, die volgens hem de Nijl en de Eufraat symboliseren. Hij beweerde dat de Joden ook delen van Noord-Arabië en Zuid-Turkije willen hebben. Sheikh Al-Tubasi voegde eraan toe dat de Palestijnen tegen een normalisering van de banden met Israël zijn en dat de ongelovigen proberen de onderwijsprogramma's in islamitische landen te veranderen en een einde te maken aan de concepten van de Jihad en van het afwijzen van ongelovigen. Al-Tubasi zei ook dat moslims de Joden moeten verloochenen en haten.
Voor meer zie Memri

De Fox & de Vrienden verontschuldigden zich op maandag van een kort vrijgeven van een foto die voorstelde of dat de Hooggerechtshofrechter Ruth Bader Ginsburg overleden was. Toen de show terugkwam na de commercials, lieten ze kort een beeld van Ginsburg zien met het opschrift 1933-2019. Het beeld was slechts korte tijd op het scherm te zien voordat het werd weggedraaid naar het daaropvolgende interview van Ainsley Earhardt over de campuscultuur.
Voor meer zie Media

Het onderzoek uitgevoerd door Army Radio bevond dat de Likud zou dalen van de huidige 29 zetels naar 25 als de aanklachten worden aangekondigd in een van de corruptiezaken tegen Netanyahu. De verloren Likud stemmen bleken dan gelijkelijk verdeeld te zijn over vier andere grote partijen: Benny Gantz's Israel Resilience en Yair Lapid's Yesh Atid's zouden elk van een geplande 13 naar 14 zetels gaan, terwijl Kulanu en Yisrael Beytenu elk zes zouden krijgen en niet de vijf in de voorspelling als er geen aanklacht werd aangekondigd.
Voor meer zie The Times of Israel

Een Republikeinse wetgever uit Texas probeert te voorkomen dat de congresvrouw Rashida Tlaib een delegatie van eerstejaars wetgevers naar de Westelijke Jordaanoever gaat leiden. De reis die door Tlaib wordt geleid, die Palestijns-Amerikaan is, zou tegelijkertijd worden gehouden met de traditionele Israëlische missie voor de eerste-termijn wetgevers die gesponsord wordt door het Amerikaanse Israël Public Affairs Committee, of AIPAC, wat de touring en vergaderingen met vooraanstaande Israëlische figuren in het bedrijfsleven, de overheid en het leger omvat.
Voor meer zie The Times of Israel

Tienduizenden Palestijnen krijgen geen voedselhulp of basisgezondheidszorg meer van Amerika, doordat de VS gefinancierde infrastructuurprojecten zijn stopgezet en een innovatief vredesopbouwprogramma in Jeruzalem is geschrapt in haar activiteiten.
Voor meer zie The Times of Israel

De partij Joods Huis (de oude partij va Bennett) bood de plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Hotovely (Likud) aan om de leiding van de partij over te nemen aan als bij Likud weg gaat, vertelde Hotovely aan Arutz Sheva. In de huidige peilingen haalt Joods Huis de kiesdrempel niet.
Voor meer zie Israel National News

()  Temidden van een toenemende spanning aan de noordelijke grens van Israël met Syrië, berichte op dinsdagochtend het Ministerie van Defensie en het Agentschap van de Defensie van de V.S. met succes een geplande proef van de raket (MDA) van het Arrow-3 raketdefensiesysteem.
Voor meer zie Jerusalem Post

Een exclusief artikel in de Jeruzalem Post van de voorzitter van de Israëlische Piloten Associatie, waarin hij de Saoedische kroonprins Mohammed Bin Salman uitnodigde om Israël te bezoeken, heeft de woede van Iran, doen oplaaien, de belangrijkste regionale tegenstander van de Riyad.
Voor meer zie Jerusalem Post

Een grote aanval in Manbij die door de Islamitische Staat werd opgeëist, doodde minstens negentien mensen, waaronder vier Amerikanen, door een zelfmoordaanslag gepleegd in een passagiersbus in het nabijgelegen Afrin. Terwijl de bijna acht jaar durende oorlog onmiskenbaar in het voordeel van het regime van Assad is omgeslagen, dwingt een overwicht aan terroristische activiteiten de mensen uit hun huizen, waardoor ISIS-strijders effectief dekking krijgen om te ontsnappen aan een opsporing.
Voor meer zie Jerusalem Post

Israël zou in 2019 op drie verschillende fronten - Syrië, Libanon en de Gazastrook - op hetzelfde moment geconfronteerd kunnen worden met militaire conflicten, volgens een jaarlijkse evaluatie van de veiligheidsuitdagingen door het Instituut voor Nationale Veiligheidsstudies (INSS), een nationale veiligheidsdenktank.
Voor meer zie Ynet

Jordanië haalde op maandag uit naar Israël vanwege het plan om een nieuwe internationale luchthaven te openen langs hun gedeelde grens dicht bij de Rode Zee, zeggend dat dit het luchtruim van het koninkrijk zou bedreigen. Jordanië verwerpt deze totstandbrenging van de Israëlische luchthaven op de huidige plaats, zegt Haitham Misto het hoofd van de Regelgevende Commissie van de Luchtvaart van Jordanië, volgens staatsmedia.
Voor meer zie Al Arabiya English

De militaire en intelligentiebronnen van DEBKAfile melden dat de draagraketten die zijn gevestigd ten zuiden van Al Kisweh tegenover de Golan bemand worden door Iraanse Revolutionaire Garde militaire raketeenheden. Hen de opdracht die werd gegeven in de persoon van Al Qods belangrijkste Gen. Qassem Soleimani, om de verbeterde Fatteh-100 raket, die een kwart-ton wapenkop van kan dragen en een bereik heeft van 300 km af te vuren, om de reacties van Israël te testen. Het werd onderschept door het Iron Dome luchtdefensie systeem van Israël.
Voor meer zie DEBKAfile

IDF woordvoerder Lt. Col. Jonathan Conricus zei dat de raketaanval van de zondag op het noorden van Israël, gelanceerd door Iraniërs op Syrisch grondgebied, de eerste keer was dat Iran een raket met zo'n lading op Israël had afgevuurd. En het was van tevoren gepland. "Wij begrijpen dat de Iraniërs proberen om de context te veranderen en ons af te schrikken in ons beleid en onze strategie van het bestrijden van Iraanse troepen in Syrië," Lt. Col. Conricus zei. "Alsof zij dachten dat zij de regels konden veranderen. Onze reactie was vrij duidelijk, met een bericht aan Iran en Syrië dat ons beleid niet is veranderd.
Voor meer zie WIN

Waarom het vredesplan van Trump er niet toe doet. De economische integratie van Israël in de regio verloopt voorspoedig, zonder een oplossing voor een onoplosbaar conflict met de Palestijnen. Door Jonathan Tobin.
Verder lezen - NL

Alexa, Stop met luisteren! In miljoenen huizen over de hele wereld luistert men naar Alexa. Velen van jullie weten over wie ik het heb, maar voor degenen die dat niet weten, is Alexa de naam van de beroemde stem achter de meest populaire apparaten van Amazon, zoals de Echo, Echo Dot, Echo Spot, Echo Show, en anderen.
Verder lezen - NL


Maandag 21 Januari - 15 Sh'vat

()  Een massieve Israëlische luchtaanvallen op Syrië vernietigden in de nacht van zondag-maandag een wapensopslag en militaire posities die tot Iran en de Libanese Hezbollah-terreurgroep behoren, zegt de Britse waarnemingspost voor de mensenrechten.
Voor meer zie The Times of Israel

De luchtdefensie van Syrië vernietigde meer dan 30 kruisraketten en geleide bommen tijdens de nachtaanval door Israël, zegt het Nationale Centrum van Defensie Beheer tegen verslaggevers op maandag. Op 21 januari 2019 heeft de Israëlische luchtmacht tussen 2:11 en 2:56 uur drie luchtaanvallen uitgevoerd op het grondgebied van Syrië vanuit de westelijke, zuidwestelijke en zuidelijke richting.
Voor meer zie TASS

De Israëlische leger heeft op maandag gezegd dat de dag ervoor een raket onderschept is die over de Hermon heen werd gelanceerd door Iran in een "met voorbedachte rade aanval" gericht op het afschrikken van Israël van het leiden van luchtaanvallen tegen de troepen en de volmachten van de Islamitische Republiek in Syrië.

Temidden van vrees voor een escalatie, enkele uren nadat de Israëlische luchtaanvallen Iraanse installaties vernietigden en naar verluidt militair personeel in Syrië doodden, zei de de luchtmacht Brig. Gen. Aziz Nasirzadeh van Iran op maandagochtend dat de militairen van het land klaar waren om een oorlog te voeren voor de "verdwijning van Israël."
Voor meer zie The Times of Israel

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft uit gehaald naar Avichai Mandleblit de procureur-generaal (AG) omdat hij een aanklacht in de corruptiezaak heeft aanbevolen. In het bijzonder beschreef de premier de stap als een overgave aan de media en de linkerzijde, volgens een Haaretz bericht.
Voor meer zie JOL

Israëlische en Palestijnse chauffeurs vieren een nieuwe weg, als de critici Israël beschuldigen van 'apartheid'. Maar het is een weg voor burgers gescheiden van niet-burgers. Niet van Joden, Christenen en Moslims. Engelstalig.
Voor meer zie JNS

Het is een trieste dag wanneer een New York Times op-ed columnist - geen gastschrijver, maar een vaste columnist - Martin Luther King Jr. Day kan markeren met een stuk dat applaudisseert over een boycot van Joodse banken. "Tijd om het stilzwijgen over Palestina te doorbreken," is de kop over het artikel van de New York Times opiniecolumnist Michelle Alexander, en een vrij goede indicatie van waar het naartoe gaat, omdat er geen "stilte" is om te doorbreken over deze kwestie, omdat "Palestina" geen land is en nooit is geweest.
Voor meer zie United with Israel

Openbaring 18 deel 3. Volgens de op 13 januari 2017 aan een hartinfarct overleden journalist Udo Ulfkotte laten Duitse journalisten zich omkopen, ze liegen, ze heulen met de machthebbers en ze verdoezelen wat er onder de bevolking leeft.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

Het beleid voor het aanvallen van doelstellingen in Syrië is veranderd en intensiveert zich, zei Israël's Minister van de Inlichtingen Katz op maandagochtend in gesprek met de Legerradio. In antwoord op een raketlancering door Iraanse krachten van Syrië op Israëlisch grondgebied dat de noordelijke Golanhoogten wilde raken, vielen de vliegtuigen van de IDF op de vroege maandagochtend de militairen aan in de Syrische militaire doelstellingen en de Syrische luchtdefensie batterijen.
Voor meer zie Jerusalem Post

De Israëlische straaljagers richtten zich op de Iraanse wapensopslag, inlichtingenfaciliteiten en een opleidingskamp dichtbij Damascus tijdens een massaal nachtelijk bombardement, volgens het IDF van Israël, als zij Iran beschuldigen van het afvuren van een raket naar Israël eerder op de dag.
Voor meer zie The Times of Israel

()  De Israëlische nationale veiligheidsraad heeft besloten de UNRWA uit Jeruzalem te verdrijven en de scholen te laten beheren door de gemeente en het ministerie van Onderwijs.
Voor meer zie WIN

Het Israëlische Ministerie van Defensie heeft videobeelden vrijgegeven van de nieuwste Merkava-tank van de IDF, die met succes een waterhindernis doorkruist tijdens een recente operationele oefening.
Voor meer zie Jerusalem Post

Al-Qaeda-verbonden jihadisten eisten op zondag de verantwoording op voor een aanval op een vredeshandhavingsbasis van de Verenigde Naties in Mali en zeiden dat de aanval een reactie was op de vernieuwde diplomatieke betrekkingen van Tsjaad met Israël.
Voor meer zie Israel National News

Berlijn heeft het recht van de Iraanse luchtvaartmaatschappij Mahan om in Duitsland te opereren ingetrokken, een hogere regeringsbron vertelde dit aan Reuters op maandag, als reden werd gegeven zowel de bezorgdheid over de veiligheid als de verdenking dat de luchtvaartmaatschappij voor militaire doeleinden werd gebruikt.
Voor meer zie Al Arabiya English

$15 miljoen in fondsen van Qatari zullen in de Gazastrook deze week aankomen nadat de overdracht vorige week werd geblokkeerd na hevige conflicten op de grens van de kustenclave met Israël, vertelde een Qatari diplomaat aan Reuters. Dit is de derde keer.
Voor meer zie i24News

Syrië behoort tot aan Syriers, Turkije wil het terug te geven aan zijn eigenaars. De verklaring van de Turkse president komt nadat Ankara beweerde dat het klaar was voor een militaire operatie tegen de Koerdische YPG-militie op de oostelijke oever van de Eufraat en in andere delen van Syrië.
Voor meer zie Sputnik International

Antisemitisme bestrijd je niet met een speciaal loket. Goed geschiedenisonderwijs en feitenkennis werken beter. Twee politieke partijen, VVD en ChristenUnie, komen bij monde van Dilan Yeşilgöz en Gert-Jan Segers met aanbevelingen om het weer groeiende antisemitisme in Nederland aan te pakken.
Voor meer zie OpinieZ

Straatsburg, hoofdstad van de EU en "De toekomst van Europa." Een kwart van de studenten van de openbare scholen in Straatsburg kiest voor het halal-menu in de schoolkantines. In oktober bevestigde het Europees Hof voor de Rechten van de Mens vanuit Straatsburg de beschamende veroordeling van een Oostenrijkse vrouw voor wat het hof een "beledigende aanval op de profeet van de islam" noemde - en in één klap accepteerde en legitimeerde het daarmee de blasfemiewetten van de islam. Het was, zoals een nieuwsanalist die geboren is in Iran opmerkte "de dag waarop de vrije meningsuiting in Europa stierf".
Verder lezen - NL

Hal Lindsey Report deel 2 review 2018. Zoals ik vorige week al opmerkte, is het aan het begin van elk jaar mijn gewoonte om op "The Hal Lindsey Report" het voorgaande jaar te beoordelen, en zowel grote als kleine gebeurtenissen of ontwikkelingen te belichten waarvan ik geloof dat ze profetische betekenis hebben.
Verder lezen - NL

Heeft de president nog een paar dagen te gaan? Er is een vermoeden van een complot tegen President Trump en Vice-President Pence om hen af te zetten en te vervangen met Pelosi.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief

Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina