Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Artikelen laatste
   maanden

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Wereldoorlog
   Avi Lipkin

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 19 Juli - 16 Tamuz

()  Trump zegt dat een oorlogsschip van de V.S. een Iraanse drone vernietigde in Straat van Hormuz. Dat het de laatste "vijandige" actie van Iran is. Hij roept andere landen op van wat hij zegt om de pogingen van Iran te veroordelen, die de vrijheid van scheepvaart en wereldwijde handel in de strategische waterweg in de Golfregio wil verstoren.
Voor meer zie Al Arabiya English

Stafchef majoor Aviv Kochavi vertelde dit jaar de afstudeerklas van de National Security College op woensdag dat het IDF een belangrijke bijdrage levert aan de Israëlische samenleving en welvaart, vooral omdat het bestaat uit dienstplichtigen. Waarmee alle soorten jonge mannen en vrouwen uit alle sociale lagen van de samenleving komen, zowel op economisch, educatief als etnisch vlak, "geeft iedereen een gelijke kans om zich te ontwikkelen, elk naar gelang van zijn capaciteiten", aldus de chef van het personeel.
Voor meer zie WIN

De nerds uit Silicium Vallei "veranderen hun jonge kinderen in CYBORGS" die "leugenaars kunnen ontdekken en hen zelfs kunnen dwingen om zich "gelukkig" te voelen. Vivienne Ming is een theoretische neurowetenschapper en een wereldberoemde expert op het gebied van kunstmatige intelligentie. En ze zegt dat de dubbele diagnose van autisme en diabetes van haar zoon haar inspireerde om "hem in een cyborg te veranderen."
Voor meer zie Sun

Het valse schuldgevoel: voor alles wat aan de wereld hapert waren christenen ineens medeverantwoordelijk. ‘Rechtzinnige christenen trekken samen met de cultuurchristenen van Forum voor Democratie ten strijde tegen het verval van Europa in een kruistocht tegen goddeloos links’, klaagt De Volkskrant van 12 juli 2019. Wat niet past in het rood-groene of links-liberale klimaat wordt gedemoniseerd, reageert Robert Lemm.
Voor meer zie Novini - NL

De oproep van het Jordaanse parlementslid om de Israëlisch-Jordaanse gaspijpleiding te bombarderen - veroorzaakt boze reacties in het koninkrijk: "Dit is de taal van milities, niet van een politieke actie."
Voor meer zie Memri

De voetbalspeelsters in de Verenigde Staten die deze maand het wereldkampioenschap vrouwen wonnen en die op 3 augustus hun nationale zegetocht zullen beginnen, hebben iets bereikt wat misschien wel ongekend is in de Amerikaanse sportgeschiedenis: Zij transformeerden een team dat ogenschijnlijk een hele natie vertegenwoordigt in een partijdig politiek instrument.
Voor meer zie Frontpage Mag

De vaccinindustrie heeft een "perfecte storm" bereikt voor massale dood, lijden en verwondingen die miljarden mensen over de hele wereld kunnen treffen. Niet alleen is elke klokkenluider, criticus of wetenschapper die de veiligheid van het vaccin in twijfel trekt, nu volledig het zwijgen opgelegd op alle technische platforms, daarbij heeft de vaccin industrie ook een "speciale deal" met de overheid bereikt, waardoor ze absolute juridische bescherming heeft gekregen tegen alle rechtszaken.
Voor meer zie NaturalNews

In Trump vs. 'the Squad', hebben Amerikaanse Joden het verkeerde doelwit gekozen. De president viel niet de kleur of etniciteit van de vrouwen aan. Hij viel hun ontrouw aan Amerika aan. Racisme is het benoemen van mensen voor wie ze zijn; Trump viel ze aan om wat ze doen.
Voor meer zie JNS

De raket was Russisch, de verdachten zijn aangewezen, de rechtszaak gaat beginnen. Maar dan verschijnt er een documentaire die alles op zijn kop zet: MH17 – Call For Justice, gemaakt door MH17-onderzoeker Max van der Werff en Yana Yerlashova van Bonanza Media.
Voor meer zie Novini - NL

Caroline Glick: Trumps Tweet-storm heeft het anti-Amerikanisme correct verbonden aan het antisemitisme. President Donald Trumps tweets op zondag werden heel voorspelbaar veroordeeld. Maar afgezien van het partijdige debat over de vraag of ze racistisch waren, bevatten ze een belangrijke waarheid: haat tegen Joden en haat tegen Amerika is met elkaar verbonden.
Verder lezen - NL

Een esoterisch-joodse bron voorspelde dat de maansverduistering die dinsdagavond boven Jeruzalem plaatsvond, "Als de maan wordt overschaduwd in de maand Tammuz, zal er plotseling een 'sultan' sterven en zullen er grote problemen volgen door grote aardbevingen." Zo citeerde Rabbi Berger van King Davids Tombe de bron, die meer dan honderd jaar geleden is geschreven, welke in het verleden schokkend accuraat is gebleken.
Voor meer zie Breaking Israel News

()  In een interview met Arutz Sheva legt Dr. Mordechai Kedar, hoofddocent aan de afdeling Arabisch van de Bar-Ilan-universiteit en expert op het gebied van het Midden-Oosten, uit waarom de Amerikanen de Arabische afwijzing van de "Deal of the Century" gewoonweg niet kunnen begrijpen. "Amerikaanse mensen denken dat geld de wereld rond laat draaien." Geld komt in het Middenoosten op de derde of vierde plaats
Voor meer zie Israel National News

Bahrein sloot zich op vrijdag aan bij Israël in het aanbevelen van Argentinië voor het benoemen van Hezbollah als een terroristenorganisatie en het bevriezen van de activa. 25 jaar na de dag in het bombarderen door de Iraanse gesteunde groep van een Joods communautair centrum in het hoofdstad van Argentinië met de dood van 85 mensen.
Voor meer zie The Times of Israel

Yossi Beilin, een ex-justitieminister die in de Labor en Meretz-partijen diende, had commentaar over de tweets van Trump en merkt op dat Trump zelf de kleinzoon van immigranten is. Als de meeste Israëlische politici geweigerd hebben om commentaar te leveren op Trump die als racistisch is bespot, zelfs niet als de president heeft geprobeerd om Israël in de strijd te brengen.
[ Maar zijn land niet verguist. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

Na de ontkenning door het Iraanse leger dat hun drone was neergeschoten, grapte vice-minister van Buitenlandse Zaken Seyed Abbas Araqchi dat misschien de Verenigde Staten hun eigen drone hadden neergeschoten. "We hebben geen enkele drone verloren in de Straat van Hormuz of waar dan ook," schreef Araqchi op Twitter. "Ik maak me zorgen dat de USS Boxer per ongeluk zijn eigen UAS heeft neergeschoten.
Voor meer zie Jerusalem Post

De vroegere eerste minister Ehud Barak en leider van de Democratische Partij van Israël over de fusie tussen de partijen van Labor en Gesher, zeggende dat deze stap tot de val van de linkerzijde kan leiden in de aanstaande verkiezing. Hoopt dat het niet onomkeerbaar is.
Voor meer zie Jerusalem Post

Het rechts-religieuze blok van de Knesset zou 66 Knesset zetels winnen onder de leiding van de Israëlische premier Binyamin Netanyahu, terwijl het centrum-links-Arabische blok 54 zou winnen, zo bleek uit een nieuw onderzoek. Als Yisrael Beytenu echter niet in een coalitie met de haredi-partijen wil zitten, zou het rechtse blok dalen tot 57 zetels.
Voor meer zie Israel National News

Deze week werd Benjamin Netanyahu de langst dienende premier in Israël. In een speciaal interview met Israel Hayom blikt hij terug op een aantal belangrijke gebeurtenissen uit zijn ambtsperiode, in de eerste plaats de nieuwe sancties tegen Iran. Hij bespreekt het vertrouwen dat hij heeft opgebouwd met de Russische president Vladimir Poetin en probeert degenen die zich zorgen maken over het feit dat het geloof de staat overneemt, tot bedaren te brengen: "Ik zal niet toestaan dat hier een staat wordt geleid door de Joodse wet en dat heb ik al gezegd. De Bijbel behoort niet alleen toe aan het religieuze publiek."
Voor meer zie Israelhayom

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 19 juli 2019. Lofprijs: Als reactie op Bileams uitspraak over Gods karakter in Numeri 23:19, loofden we Hem voor een aantal specifieke antwoorden op gebed die we in de afgelopen tientallen jaren hebben ontvangen.
Voor meer zie Voorbidders voor Israel

Erdogans Amerikaanse gok. Het besluit van Turkije om door te gaan met de aankoop van het Russische S-400, een grond-luchtraketsysteem, vormt een ernstige bedreiging voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten en onze NAVO-bondgenoten.Verder lezen - NL

De bloedlijnen van de Nefilim - Deel 2. In deel 1 lieten we zien hoe Satan en een groep gevallen engelen probeerden de menselijke genenpoel te verderven, de wereld in zonde te storten en de geboorte van de Messias te voorkomen. De Nefilim (reusachtige nakomelingen van relaties tussen gevallen engelen en menselijke vrouwen, beschreven in Genesis 6) waren bovennatuurlijke geweldenaren.
Verder lezen - NL


Donderdag 18 Juli - 15 Tamuz

()  De paramilitaire Revolutionaire Garde van Iran heeft een buitenlandse olietanker in beslag genomen met een bemanning van 12 mensen die van het smokkelen van olie worden beschuldigd, de staatstelevisie van Iran meldde dit donderdag, enkel dagen nadat een olietanker die in de Verenigde Arabische Emiraten is gebaseerd en in Iraanse territoriale wateren van de radar verdween.

Congresvrouw Ilhan Omar kwam tot een nieuwe uitbarsting van antisemitisme dit weekend op een conferentie in Philadelphia waar zij sprak. Omar verklaarde op de Netroots Conferentie over "de situatie in Palestina": "Wat we nu doen is hypocriet als we deze niet-gewelddadige bewegingen daar niet vieren, maar veroordelen" De Twitter-wereld ging uit zijn dak en bespotte haar karakterisering van de Palestijnse verzetsbeweging als "niet-gewelddadig".
Verder lezen - NL

50 jaar geleden was er een landing op de maan door mensen. Met een religieus moment op de maan, waarvan NASA wilde dat niemand het ooit zou zien. Buzz Aldrin las een vers uit het evangelie van Johannes en vierde daar het Heilig Avondmaal.
Voor meer zie Daily Wire

Elon Musk wil je hersenen direct aansluiten op computers - vanaf volgend jaar. De oprichter van Tesla en SpaceX kondigde een doel aan om al volgend jaar chips in de menselijke hersenen te implanteren om zo directe menselijke verbindingen met computers te creëren.
[ Ben je dan nog een mens of een beest geworden? wj ]
Voor meer zie NBC

De Amerikaanse president Trump heeft vaak gezegd dat hij voor het oplossen van de decennialange Israëlisch-Palestijnse crisis een andere weg wil inslaan dan zijn voorgangers, maar Netanyahu zich zorgen maakt dat Trump de Gaza en de Westelijke Jordaanoever met elkaar wil verbinden. Hij legde uit dat een dergelijke passage een risicovolle stap zou zijn die voor terroristische doeleinden zou worden gebruikt.
Voor meer zie JOL

Een Iraniër Behzad Pourghannad is gepakt in een poging om atoombom-verrijking componenten te smokkelen uit de VS. "De Amerikaanse sancties bestaan om dergelijk gedrag, dat ons land in gevaar brengt, te voorkomen", aldus het ministerie van Justitie.
Voor meer zie WIN

Het Epsteins schandaal dreigt Barak's vooruitzichten te laten ontsporen als er foto's verschijnen. Ehud Barak's beweringen dat hij Epstein nooit in het gezelschap van vrouwen heeft ontmoet, worden aangevochten.
Voor meer zie WIN

Hezbollah Secretaris-generaal Hassan Nasrallah zei in een interview op 12 juli 2019 over Al-Manar TV (Libanon) dat Hezbollah elk deel van Israël, met inbegrip van Eilat, kan aanvallen en toeslaan en dat heel Noord-Israël zich binnen het bereik van de wapens van Hezbollah bevindt. Richtend naar een kaart van Israël, hij zijn aandacht vestigde op de kust van Israël, waarvan hij zei dat daar het grootste deel van het bevolking leeft. Dat Hezbullah alle overheidsgebouwen, militaire installaties, luchthavens, economische centra, commerciële centra, industriële centra, havens, nucleaire installaties, olieraffinaderijen en krachtcentrales die zich op dit gebied bevinden, kan treffen. Nasrallah impliceerde dat Hezbollah duizenden raketten heeft die het kan gebruiken om Israël "terug te sturen naar het stenen tijdperk."
Voor meer zie Memri

De leden van het Amerikaanse Democratische Congres, Ilhan Omar en Rashida Tlaib, zeggen dat ze van plan zijn om de komende weken een bezoek te brengen aan Israël en de Westelijke Jordaanoever. De "bezetting" van Israël zal het thema van hun reis zijn. Normaal gesproken zou men de twee Amerikaanse wetgevers de toegang ontzeggen vanwege hun steun voor het boycotten van Israël en voor anti-Israëlische en anti-joodse commentaren. De Israëlische wet staat evenwel toe tot een ontheffing wanneer het de buitenlandse betrekkingen van Israël zou schaden. De beslissing ligt bij Netanyahu.
Voor meer zie The Times of Israel

Egypte verhindert dat Ismail Haniyeh, leider van het politburo van Hamas, vertrekt voor een rondreis naar verschillende landen waaronder ook Iran, om fondsen te verwerven om zijn bewapening te financieren, berichtten de media van Gaza op dinsdag 16 juli 2019.
Voor meer zie Een Ander Israëlisch Geluid - NL

()  Sprekend met Franse wetgevers in Jeruzalem, zei Netanyahu dat Hezbollah "als de belangrijkste terroristenorganisatie in het Midden-Oosten en in de wereld, waarvan de terroristen werken op Europese grondgebied.... Ik denk dat het heel belangrijk is dat Frankrijk en de rest van Europa precies doen wat Argentinië de laatste tijd heeft gedaan." Hezbollah tot een terroristische groep te verklaren.
Voor meer zie Israelhayom

De vredesgezant van de V.S. voor het Midden-Oosten, Jason Greenblatt zei in een uitzending op de Amerikaanse TV dat Israël het slachtoffer is in het conflict met de Palestijnen en dat naar zijn mening, het geen fouten heeft gemaakt in de loop van decennia maar het geschil toch is voortgezet.
Voor meer zie The Times of Israel

De Palestijnse leiders nemen het voortouw in een nieuwe poging om hun economische afhankelijkheid van Israël te verminderen door zich tot de Arabische staten te wenden voor economische samenwerking en overeenkomsten in een poging om het zogenaamde akkoord van de Trump regering over het vredesproject tegen te gaan.
Voor meer zie Jerusalem Post

"Deze natie heeft buitengewone capaciteiten in de economie, in defensie en veiligheid en in staatsmanschap... We hebben bewezen dat Israël kan worden omgevormd van een klein landje in de hoek van het Midden-Oosten tot een belangrijke kracht op het wereldtoneel," zegt premier Benjamin Netanyahu.
[ Alle eer aan de Heer. wj ]
Voor meer zie Israelhayom

Groot-Brittannië maakt zich terecht zorgen over de bescherming van haar goederen in de Straat van Hormuz, zei minister van Defensie Penny Mordaunt donderdag na spanningen met Iran over de passage van schepen in de Golf.
Voor meer zie Al Arabiya English

In een significante verbreking met een oude NAVO-bondgenoot, zei de Trump regering op woensdag dat Turkije niet langer deel kan uitmaken van het Amerikaanse F-35 gevechtsvliegtuigprogramma. Laat dit verder over aan het Pentagon.
Voor meer zie Al Arabiya English

Onherstelbare wonden in relaties': noemde Turkije het en roept de VS op om deze "fout" in de afsluiting van F-35 opleiding recht te zetten. "Deze eenzijdige stap is onverenigbaar met de geest van de alliantie en berust niet op een legitieme rechtvaardiging," aldus het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Voor meer zie RT World News

De Russische president Vladimir Poetin zei dat Moskou verwacht dat het opnieuw partnerschappen zal opbouwen en constructieve dialogen zal aangaan met de Europese Unie (EU) nadat de Europese Commissie haar nieuwe voorzitter heeft gekozen, zo meldde het Kremlin.
Voor meer zie China news

De hoogste temperatuur in Israël werd geregistreerd op de zuidelijke oevers van de Dode Zee, vlakbij de site van het bijbelse Sodom, waar het kwik 49,9° Celsius (122° Fahrenheit) bereikte, een record voor deze plek.
Voor meer zie The Times of Israel

Het democratische congreslid Ilhan Omar "zal in Israël worden toegelaten als zij wenst binnen te komen," zei een bron op donderdag die dicht bij de kwestie staat. Hoewel de bron er de voorkeur aan gaf om niet te worden genoemd, vermeldde hij wel dat de Eerste minister "nog nooit een Amerikaanse politicus heeft verhinderd om Israël binnen te komen en hij zal er ook niet met haar daaraan beginnen. Als ze wil, kan ze komen."
Voor meer zie Breaking News Israël

Volgens de directeur van een pro-life groep heeft Facebook een citaat van St. Augustinus, "Zondaren gaan naar de hel!", bestempeld als haatzaaierij. Bant het citaat zodra het wordt gepost.
Voor meer zie WND

"Want de essentie van profetie is om een duidelijk getuigenis te geven voor Jezus." Openbaring 19:10. Omgaan met de zelfgenoegzaamheid aan het einde van de tijd.
Verder lezen - NL


Woensdag 17 Juli - 14 Tamuz

()  In een korte video vergeleek Netanyahu het Europese beleid ten aanzien van Iran met het beleid van verzoening dat Europa in de jaren dertig van de vorige eeuw ten aanzien van nazi-Duitsland voerde, en zei dat de Europeanen pas wakker zouden worden als er een Iraanse atoombom op hen gaat landen.
Voor meer zie Algemeiner

In haar laatste aanval op de staat Israël zegt het Amerikaanse congreslid Rashida Tlaib dat ze de burgerrechtenbeweging in haar geboortestad Detroit "niet kan scheiden" van het gebrek aan gelijkheid in Israël, waarnaar ze verwijst als zijnde "Palestina". ...De beschuldiging van Tlaib over "Israëlisch racisme" is gewoon een goedkope poging om de Joodse staat te belasteren.
Voor meer zie United with Israel

De recente black-out in NYC is nog maar het begin. De technische infrastructuur van de wereld begint af te brokkelen met een versnelling van de stroomonderbrekingen. Europa's GPS-satellietsysteem, bijvoorbeeld, is al dagenlang uitgevallen. En het energiebedrijf van New York zegt dat bewoners meer stroomuitval in de toekomst moeten verwachten. Ook het internet blijft falen met een toenemende frequentie, naarmate de technologie complexer en onbetrouwbaarder wordt, met meer afhankelijkheden en logistieke poten die meerdere faalpunten hebben.
Voor meer zie NaturalNews

Voormalig Israëlisch minister van Justitie Shaked roept op tot rechtse eenheid in de aanloop naar de verkiezingen van september. De splitsing in het rechtse blok voorafgaand aan de verkiezingen van april droeg bij aan de mislukking van de coalitie, aangezien Ayelet Shaked's nieuw opgerichte Nieuwe Rechtse Partij er niet in slaagde de kiesdrempel te overschrijden, waardoor verschillende zetels van de Knesset aan de linkerzijde van Israël werden geschonken. ..."We staan voor een zware uitdaging om rechts aan de macht te houden," zei ze.
Voor meer zie JNS

Palestijnse terroristen beweren dinsdag een Israëlisch vliegtuig boven de centrale Gazastrook neergeschoten te hebben. De Israëlische Verdedigingstroepen bevestigen dat er een drone is neergehaald, maar zeggen dat het niet duidelijk is of het drone neergeschoten is of aan een technische storing heeft geleden. De IDF onderzoekt het.
Voor meer zie WIN

Terugkomend op opmerkingen die dit weekend voor veel opschudding zorgden, zegt Rafi Peretz in een brief aan opvoeders dat hij 'nooit' een zogenaamde bekeringstherapie heeft aanbevolen voor homoseksuelen, waarbij hij benadrukte dat hij "volstrekt" tegen deze "verkeerde en ernstige" praktijk is.'
Voor meer zie The Times of Israel

Opperste Leider Ayatollah Ali Khamenei van Iran zei dat zijn land vanwege de beslaglegging op een Iraanse supertanker die 2.1 miljoen vaten lichte ruwe olie vervoert "de Islamitische Republiek en haar geëngageerde krachten een vergeldingsactie zal ondernemen en dit kwaad niet zonder een reactie" zullen laten gaan.
Voor meer zie Ynet

Het Witte Huis heeft een petitie ontvangen met het verzoek om een Congresonderzoek te doen naar Ilhan Omar’s achtergrond waarbij de eed van Omar eed over een loyaliteit aan de Verenigde Staten van Amerika ernstig in twijfel wordt getrokken.
Voor meer zie Infowars

Trump maakt Omar, Cortez en Tlaib tot het publieke gezicht van de democraten. Het is 2019 en er is iets vervelend aan de hand voor Republikeinen die de bevelen van de media opvolgen om hun jasje te verhangen als President Trump iets tweet.
Verder lezen - NL

()  Een kleine olietanker hield op met het oversturen van de plaats waar het zich bevond meer dan twee dagen geleden terwijl het door een essentiële waterweg voer dichtbij de Perzische Golf voer en geen noodsignaal uitzond, dit gaf de ambtenaren van de V.S. reden om Iran te verdenken het schip gegrepen te hebben.
Voor meer zie Fox News

De vastgehouden Iraanse tanker zal worden vrijgegeven als men de verekering krijgt dat de olie niet voor Syrië bestemd is, zegt de Britse minister van Buitenlandse Zaken.
Voor meer zie Fox News

De Iraanse troepen kwamen een in de Perzische Golf gestrande olietanker te hulp, aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De tanker wordt verondersteld om dezelfde Panama-Geregistreerde schip te zijn dat van de radarschermen verdween sinds zaterdag en vermist is.
Voor meer zie RT World News

Volgens peilingen wordt in de verkiezingen van september Liberman een sleutelfiguur. Het onderzoek toont de impasse aan na de verkiezing, met geen van beide blokken bekwaam om een meerderheidscoalitie te vormen zonder Yisrael Beytenu. Netanyahu is nog steeds de populairste keus voor PM.
Voor meer zie The Times of Israel

De ingenieur van de Revolutionaire Garde die toezicht houdt op Hezbollah's precisie raket project in Libanon is Majed Naveed, volgens een exclusief bericht van i24News. Naveed staat naar verluidt in frequent contact met een tegenhanger in Jemen, dat de "proeftuin" is geworden voor de Hezbollah en Iraanse raketten die door Houthi-rebellen naar Saudi-Arabië worden afgevuurd.
Voor meer zie Israelhayom

Israël gaat bomen planten in de buurt van huizen in steden op de grens tussen Israël en Gaza, om de huizen te beschermen tegen inkomende antitankraketten die vanuit Gaza worden afgevuurd, meldde kamal 13.
Voor meer zie Israel National News

Als het gaat om beperkingen van godsdienstvrijheid, is Israël in het gezelschap van landen als Saoedi-Arabië, Syrië en Iran, aldus een nieuw rapport. In het verslag wordt ook gewezen op een toename van de beperkingen van de joodse praktijk in Europa en een toename van de aanvallen op joden. In 2017 werden in 87 landen Joden lastiggevallen, het op twee na hoogste aantal voor een religie.
Voor meer zie Pew Research Center

De Syrische president Bashar Assad ontmoette een hoge Iraanse ambtenaar in Damascus in bespreking over manieren om het hoofd te bieden aan de Israëlische luchtaanvallen in het door oorlog verscheurde land, zo meldde de Syrische krant Al-Watan. De twee bespraken ook de "deal van de eeuw" en het plan van Ayatollah Ali Khamenei om met het Amerikaanse regionale plan te bestrijden.
Voor meer zie Israelhayom

Het Britse Ministerie van Defensie zegt dat de HMS Duncan, een type 45 fregat, op doorreis is naar het Golfgebied om ervoor te zorgen dat Groot-Brittannië daar een ononderbroken maritieme veiligheidsaanwezigheid wordt gehandhaaft terwijl de HMS Montrose, een type 23 fregat, het geplande onderhoud ondergaat.
Voor meer zie Al Arabiya English

"Geen enkele nederzetting kan worden ontworteld in het land Israël, noch Joods noch Arabisch. Wij ontwortelen de mensen niet. We zijn klaar met deze onzin. Onder mijn leiding heeft Israël de fouten uit het verleden niet herhaald en zal dat ook weer niet doen," zei Netanyahu. Maar toch komen honderden politiemensen woensdagochtend aan bij de 13 jaar oude buitenpost Maoz Esther dichtbij Kochav Hashahar in het Benjamin gebied, om het te vernietigen. Het is niet duidelijk op dit punt wanneer en hoe de premier van plan is om de politie af te straffen voor het uitvoeren van een sloop tegen zijn verklaarde beleid in.
Voor meer zie JewishPress

Milieu-activistische aanval op het gezin. De planeet redden door ... geen kinderen te krijgen? De meest effectieve manier om de koolstof-voetafdruk van de mensheid te verkleinen en klimaatverandering een halt toe te roepen, zo zeggen een aantal milieuactivisten, is door minder kinderen te krijgen.
Verder lezen - NL

Het denken over sleutels is meestal naar de achtergrond zijn verdwenen. Ze zijn overal. Grote, kleine, elektronische en decoratieve zakken en portemonnees, het krioelt van die krachtige kleine voorwerpen waarvan de enige kracht is om het recht van toegang te openen - of te sluiten. We nemen ze allemaal als vanzelfsprekend aan... totdat we ze niet meer hebben.
Verder lezen - NL


Dinsdag 16 Juli - 13 Tamuz

()  De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken heeft voor het eerst gesuggereerd dat het ballistische raketprogramma van de Islamitische Republiek in onderhandelingen met de VS kunnen worden gebracht, een mogelijke opening voor gesprekken, aangezien de spanningen tussen Teheran en Washington over de ineenstorting van de nucleaire overeenkomst hoog blijven.
Voor meer zie The Times of Israel

"Verenigd rechts" kan niet in de Knesset komen als het op zichzelf meedoet. "Wie zal er op Peretz stemmen? Senior ambtenaar van rechts waarschuwt het "United Right" dat het de kiesdrempel niet zal overschrijden als het voor zichzelf gaat.
Voor meer zie Israel National News

Families van terreurslachtoffers en het Shurat Hadin Israel Law Center dienen een rechtszaak in bij een Franse rechtbank om Iraans geld dat via INSTEX circuleert in beslag te nemen - een mechanisme dat door Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk is ingesteld om Amerikaanse economische sancties tegen Iran te omzeilen.
Voor meer zie Israelhayom

De IDF heeft de zuidelijke grens van Israël met Gaza versterkt met extra troepen en met meer Iron Dome luchtafweeruitrusting. Dit komt nadat een lid van Hamas door IDF-troepen langs het veiligheidshek op de grens van Gaza werd gedood, in wat de militairen zeiden een misverstand was.
Voor meer zie JOL

In 2018 kwamen meer dan 4 miljoen toeristen naar Israël. Volgens het onderzoek onder 15.000 toeristen was Jeruzalem de meest bezochte locatie, met 77,5% van alle toeristen in het land, gevolgd door Tel Aviv met 67,4%, de Dode Zee met 48% en Tiberias met 36,2%.
Voor meer zie United with Israel

Deze vier vrouwen, Reps. Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley, Ilhan Omar en Rashida Tlaib, zijn vier van de meest radicale, hardcore socialisten die je ooit zult ontmoeten. Bovendien pleiten ze allemaal voor open grenzen, ze pleiten allemaal voor illegale immigranten, ze pleiten allemaal voor de Palestijnen, en drie van hen zijn antisemitisch en tegen Israël. Nu weet u iets meer over 'The Squad' deze vier eerstejaars congresvrouwen die door hun eigen acties op dit moment de nieuwscyclus domineren. Niemand die ik ken heeft problemen met vrouwen in het Congres, of gekleurde vrouwen in het Congres, maar heeft wel een groot probleem met radicale activisten als deze die aandringen op de ineenstorting van het systeem.
Voor meer zie Now The End Begins

Reps. Alexandria Ocasio-Cortez, D-N.Y. en Ilhan Omar D-Minn. behoren weliswaar tot de bekendste leden van het Parlement, maar ze zijn zeer impopulair onder de Democraten in de staten met een sterke machtspositie en kunnen de partij in 2020 volgens een interne partij-enquête het presidentschap en het Parlement kosten.
Voor meer zie WND

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie hebben hun goedkeuring gehecht aan de eerste sancties tegen Turkije wegens het boren naar gas in wateren waar het EU-lid Cyprus exclusieve economische rechten heeft. De ministers zeiden in een verklaring dat zij in het licht van het "voortdurende en nieuwe onwettige boren in Turkije activiteiten," zij de besprekingen over een luchtvervoersovereenkomst opschortten en de Europese Investeringsbank zouden verzoeken haar kredietverlening aan het land te herzien.
Voor meer zie Al Arabiya English

Tommy Robinson en de dood van Brittannië. Toen Tommy Robinson donderdag naar de rechtbank ging als gevolg van zijn veroordeling, droeg hij een t-shirt met: "Veroordeeld vanwege journalistiek." En het is waar. Tommy Robinson gaat naar de gevangenis voor het doen van wat journalisten routinematig doen: het stellen van vragen aan gedaagden in rechtszalen. De journalisten van de gevestigde media, die Tommy zelf met vragen bestookten toen hij het hof binnenging, zijn niet gearresteerd.
Verder lezen - NL

()  Een Israëlische soldaat schoot een Arabische Israëlische man neer en die ernstig gewond raakte, als hij ervan verdacht werd maandagavond met zijn auto op de troepen in te willen rammen die een controlepost in het noorden van de Westelijke Jordaanoever bemanden, aldus het leger.
Voor meer zie The Times of Israel

De Coördinator of Government Activities in the Territories gaf informatie vrij over een door Hamas gerund zomerkamp voor jongeren dat hen traint "hoe ze terreurdaden tegen burgers kunnen plegen terwijl ze ondergedompeld worden in haat." "Stel je voor wat ze in plaats daarvan zouden kunnen leren," leest de COGAT-tweet.
Voor meer zie Jerusalem Post

De Hezbollah-terreurorganisatie verplaatste een aantal van haar strijdkrachten die zich eerder rondom in Syrië bevonden, naar de grens tussen Libanon en Syrië, aldus Asharq Al-Awsat. Volgens het rapport, kwamen met de troepen ook zware wapens en opstelling mee voor nieuwe basissen langs de grens. Vrijdag, waarschuwde de leider Hezbollah Hassan Nasrallah ervoor dat als de oorlog tussen de V.S. en Iran uitbreekt, Israël "met wreedheid en kracht" zal worden gebombardeerd.
Voor meer zie Israel National News

Nicole Malliotakis, lid van de New York State Assembly en kandidaat voor congreslid in Staten Island, die in 2017 ook de Republikeinse kandidaat was voor de burgemeester van New York City. "Op dit moment zien we in New York een toename van antisemitisme", zei Malliotakis. "In feite zijn de haatdelicten over het algemeen doorgegaan, maar de meerderheid van hen zijn misdaden tegen Joden, en in feite zijn ze meer dan verdubbeld in het afgelopen jaar alleen al.
Voor meer zie Israel National News

Aangezien Hamas terughoudendheid toont, bespreken de veiligheidsambtenaren het toestaan van 5.000 arbeiders vanuit de Gazastrook naar Israël. Zij zullen iets te verliezen hebben, maar niet af willen gaan en de gebieden verbranden waarin zij werken," zeggen de veiligheidsambtenaren; de stille onderhandelingen zijn ook duidelijk veranderingen in het IDF protocol voor het openen van vuur, maar die de 'Hamas' verzetskrachten uitsluiten die bewapend en ongestoord rondlopen wanneer zij van de rellen gebruik maken dichtbij het grenshek.
Voor meer zie Ynet

Tiener gewond geraakt door de raket uit Gaza toen hij een baby was heeft zich geschaard bij het Elite Naval Commando van de IDF. Het is een wonder dat ik nog leef en dat ik in de elite-eenheid kon binnenkomen waar ik altijd al van gedroomd heb,' zegt S., die in 2002 aan ernstige verwondingen leed door 147 granaatscherven, als een raket die vanuit de Gazastrook werd gelanceerd de achtertuin van zijn huis raakte.
Voor meer zie Ynet

Netanyahu's Likud zal Israël niet veranderen in een staat die geleid wordt door de Joodse Thora'. Minister van Wetenschap en Technologie Ofir Akunis zegt dat Israël onder de Likud altijd een joodse, democratische staat is geweest en dat het dat ook zal blijven.
Voor meer zie Israelhayom

Vanwege Rafi Peretz (Habayit Hayehudi), een nieuwkomer in de politiek die veel vijanden heeft, en zich blijkbaar voorstander van een bekeringstherapie voor homoseksuelen toonde, boycotte Xavier Bettel, de premier van Luxemburg, zelf homo, een officiële Israëlische diplomatieke gebeurtenis.
Voor meer zie JewishPress

Er zijn documenten gelekt vanuit de Chinese regering en Dave Hodges is daar een ingedoken van wat er achter kan zitten. De belangrijkste reden dat China Amerika wil bezetten met honderden miljoenen kolonisten.
Verder lezen - NL


Maandag 15 Juli - 12 Tamuz

()  Israël zal worden uitgeroeid in de volgende oorlog met Hezbollah en de regio zal branden, waarschuwde de leider van de groep, Hassan Nasrallah, die vrijdag een interview gaf met Al-Manar op de 13e verjaardag van de Tweede Libanonoorlog.
Voor meer zie Jerusalem Post

De eerste minister Benjamin Netanyahu waarschuwde op zondag de leider Hassan Nasrallah van Hezbollah, tegen het uitproberen van het geduld van Israël, zeggend dat als de Iraanse gesteunde sjiitische terroristengroep probeerde om Israël te testen het een "het verpletteren slag" zou ontvangen.
Voor meer zie Israelhayom

Een vooraanstaand religieuse en zionistische Yeshiva, Har Hamor, in Jeruzalem onthulde de naam en het logo van een nieuwe politieke partij, "Noam: Am Normali BeArtzenu" (normale mensen in ons eigen land), die naar verwachting aan de Knesset-verkiezingen in september van dit jaar zal deelnemen.
Voor meer zie Israel National News

Nir Hefetz, die de meest vertrouwde woordvoerder van de familie Netanyahu was totdat hij de staatsgetuige werd in hun corruptieonderzoeken, vertelde politie dat Sara Netanyahu politieke benoemingen verbood en dat "zij de eerste minister is," melde Kanaal 12 nieuws. In een verklaring heeft het kabinet van de premier gereageerd op het bericht: "Een andere cyclus van leugens in de staat Israël door Nir Hefetz en Hauser, een blauw-witte MK, om de linkse kandidaat Benny Gantz te helpen bij zijn verkiezing tot eerste minister. Alleen premier Netanyahu is degene die over benoemingen beslist op basis van de ervaring en kwalificaties van de kandidaten".
Voor meer zie The Times of Israel

Monica Lewinsky was de eerste persoon die slachtoffer werd van internet. Ze spreek er over in deze video. Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube

Uitgelekt document toont de Chinese intentie om een massale Amerikaanse genocide te plegen na bezetting van Amerika. De reden dat de Verenigde Staten vandaag de dag nog steeds bestaan, is dat zij nog nooit een oorlog hebben meegemaakt op hun vasteland. Zodra de vijanden zich op hun vasteland richten, zouden de vijanden Washington al hebben bereikt voordat het congres het debat heeft beëindigt en de president machtigt om de oorlog te verklaren.
Voor meer zie The Common Sense Show

De gemeente Afula heeft zondag besloten om op verzoek van de districtsrechtbank van Nazareth om niet-ingezetenen van de stad toegang te verlenen tot het stadspark.
Voor meer zie Israel National News

Het grootste energieproject in de geschiedenis van de staat Israël nadert zijn laatste voltooiingsfase en ligt nog steeds op schema om de eerste commerciële gasverkoop aan de Israëlische thuismarkt en regionale markten voor het einde van het jaar te kunnen leveren.
Voor meer zie Israel National News

Een ASTEROID met de destructieve kracht van 2.700 megaton explosieve TNT dreigt later dit jaar op de aarde te storten, zo hebben de asteroïdentrackers van de NASA onthuld. De imposante asteroïde, FT3 genaamd, zal op 3 oktober 2019 langs onze planeet komen.
Voor meer zie Express

Fathi Hamad, een lid van het Hamas politbureau die als een hard-liner wordt beschouwd en bekend staat om zijn vurige retoriek, heeft in een toespraak bij leden van de Palestijnse diaspora erop aangedrongen om Joden over de hele wereld te vermoorden.
Voor meer zie The Times of Israel

De Hamas-mars om Israël te vernietigen. Door ervoor te kiezen de protesten te houden onder de vlag van de "Drie Nee's", hebben de organisatoren van de "Grote Mars van de Terugkeer" opnieuw bewezen dat de wekelijkse demonstraties niet gaan over het verbeteren van de levensomstandigheden van de Palestijnen of het versoepelen van de beperkingen die aan de Gazastrook worden opgelegd. In plaats daarvan is de boodschap die de organisatoren aan de Palestijnen en de rest van de wereld sturen: "We erkennen het bestaansrecht van Israël niet, en daarom zullen we er nooit mee onderhandelen of vrede mee sluiten".
Verder lezen - NL

()  De president van de VS, Donald Trump, has op zondagavond een uitgebreid commentaar op een groep democratische gekleurde congresvrouwen die als buitenlandse herrieschoppers in de aanval gingen en zei dat het "triest was om te zien dat deze Democraten opkwamen voor mensen die zo slecht over ons land spreken en die bovendien Israël haten in een ware en ongebreidelde passie."
Voor meer zie The Times of Israel

Hamas heeft opnieuw geprobeerd om inlichtingen te verkrijgen van Israëlische troepen die gestationeerd zijn langs de grens met Gaza door middel van online berichten-toepassingen. Als collega-soldaten namen Hamas-agenten contact op met de sms-dienst van Whatsapp en vroegen om inlichtingen, zoals troepenbewegingen.
Voor meer zie Jerusalem Post

Kijken en luisteren: Jeremy Gimpel's videoclip voor 'Thank You, Modeh Ani.'
Voor meer zie YouTube

"Als de VS de sancties opheffen, om een einde te maken aan de opgelegde economische druk en terugkeren naar de overeenkomst, zijn we bereid om nu vandaag, en waar dan ook, gesprekken te voeren", zegt de Iraanse president Hassan Rouhani.
Voor meer zie Israelhayom

Iran zal de nucleaire mogelijkheden weer herstellen die het had voor haar overeenkomst met de wereldmachten, tenzij de Europese landen hun verplichtingen nakomen, zegt de woordvoerder van het Iraanse nucleaire agentschap, Behrouz Kamalvandi, op maandag, volgens het IRNA persbureau.
Voor meer zie IAl Arabiya English

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt zei dat de acties van Iran "diep destabiliserend" waren, maar zei dat hij de spanningen in het Midden-Oosten wilde verminderen.
Voor meer zie Al Arabiya English

Palestijnse vluchtelingen gebruikten brandende banden om de ingang af te snijden van het vluchtelingenkamp Rashidieh bij Tyrus uit protest tegen het besluit van het Libanese Ministerie van Arbeid om Palestijnse bedrijven te vervolgen, zo meldt Ma'an maandag.
Voor meer zie JewishPress

Er is een verontrustend fenomeen in Frankrijk dat u misschien niet kent. Een alarmerende toename van antichristelijke aanvallen op kerken, begraafplaatsen en andere duidelijk christelijke plaatsen is grotendeels onopgemerkt gebleven.
Voor meer zie CBN News

Het opkomende linkse blok in Israël heeft een duidelijke boodschap: 'Zeker niet Netanyahu!', terwijl rechts moeite heeft om een motto te vinden. De nieuwe partij van oud-premier Ehud Barak (foto) is de vonk die de tweede verkiezings­campagne van 2019 lijkt te hebben ontstoken.
Voor meer zie Israel Today - Holland

Franklin Graham, CEO van de Billy Graham Evangelical Association, zegt dat als het Congres de Democrats' Equality Act aanneemt, iets wat de grondwettelijke bescherming van religieuze rechten teniet zou doen, de "natie misschien zich nooit meer zal herstellen". het wetsvoorstel H.R. 5, is al aangenomen in het Huis, wat de bescherming van de burgerrechten van vrouwen zal opheffen, de Religious Freedom Restoration Act afschaffen en de LGBT-agenda codificeren.
Voor meer zie WND

Het aantal wereldwijde aardbevingen is 3 keer zo hoog als normaal - 6,1, 6,6, 7,3 + tientallen andere aardbevingen hebben de laatste 48 uur de Ring of Fire getroffen.
Voor meer zie Info Wars

De Hebrew Roots Movement [HRM] of: De Hebreeuwse Terug naar de Torahbeweging. Naarmate we dichter bij onze gezegende hoop komen, wordt het steeds noodzakelijker om op te treden en ons uit te spreken en de kudde te bewaken, nu er nog een paar magere momenten overblijven.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief

Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina