Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()
 De week- of daguitgave wordt op verzoek toegestuurd.
De daguitgave geeft alleen het middendeel weer.
U kunt ook kiezen voor een wekelijkse alert.


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Wereldoorlog
   Avi Lipkin

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 20 April - 5 Lyyar

()  De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif zegt dat Teheran een verscheidenheid van opties in voorraad heeft wanneer de Verenigde Staten de nucleaire overeenkomst met Iran uit 2015, die bekend staat als Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) verlaat, dat dit hen zal doen "betreuren".
Voor meer zie PressTV

De Capital Group van May haar echtgenoot die werk voor deze firma en de grootste aandeelhouder is van BAE systems, een wapenfabriek, ziet zijn aandelen stijgen na de Syrische luchtaanvallen.
Voor meer zie RT UK News

In een lezing in Jeruzalem vorige week, gaf de hogere rechter van het Hooggerechtshof van Canada die zelf in een kamp waar veel van haar familie in Treblinka stierven, werd geboren, een alarmoproep uit. Zonder een onafhankelijke rechterlijke macht komt de door Israël gekoesterde democratie in gevaar.
[ Ook met politiek gemotiveerde rechtbanken, die wel de tegenstanders aanpakt en medestanders niet. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

Duizenden reservisten van het leger werden foutief bevolen om op de ochtend van Onafhankelijkheidsdag, om zich onmiddellijk bij hun eenheden te melden, als ze sms-bericht "Tsav 8" hadden ontvangen die een noodsituatieontwerp aanduidt.
Voor meer zie Israel National News

De raketaanval op Syrië door de VS, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk laat zien waarom het niets wordt met een zelfstandig Europees buitenlandbeleid. We kennen het al uit 2003: De Verenigde Staten en hun volgzame bondgenoten verwoesten zonder VN-mandaat een land, omdat de leider ervan zich niet aan de westerse hegemonie onderwerpt en zogezegd massavernietigingswapens heeft.
Voor meer zie Novini - NL

Het verhaal van het Verenigd Koninkrijk in de zaak Skripal is een "met leugens vervlochten verhaal", waarbij Londen voortdurend probeert de internationale gemeenschap te "bedriegen", aldus de Russische OPCW-gezant, waarbij acht voorbeelden van dergelijke onjuiste informatie worden belicht.
Voor meer zie RT World News

De demonstranten in Gaza bereiden zich voor op demonstraties in de vierde week met de planning om de protestkampen dichter bij het hek te brengen, wat meer provocatie en bloedvergieten zou kunnen veroorzaken; 'We zullen de grens oversteken', aldus een van de organisatoren van het protest.
Voor meer zie Ynet

De Israëlische militaire vliegtuigen strooiden folders dichtbij de grens van Gaza op vrijdagochtend waarin ze de Palestijnen waarschuwen om zich van het hek weg te houden dat de kustenclave van Israël scheidt, zei het IDF, vooruitlopend op de verwachte massademonstraties die later op de dag worden gehouden.
Voor meer zie The Times of Israel

Voor het eerst veroordeelt het Europees Parlement de Hamas voor terreur en het gebruik van menselijke schilden. In de resolutie hekelt het nog steeds het gebruik door de IDF van scherp vuur tegen de Gaza-marsen aan de grens en wordt er opgeroepen tot opheffing van de blokkade van Gaza, maar Israël zegt dat de "ongehoorde anti-Israëlische clausules zijn geschrapt".
Voor meer zie The Times of Israel zie ook Vlaamse Vrienden van Israël - NL

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israel met de gebedspunten van vrijdag 20 april 2018. Het profetische gedeelte voor deze Shabbat is 2 Koningen 7:3-20 waarin staat hoe God vier melaatsen gebruikte om het hele Syrische leger te verdrijven.
Voor meer zie Gebedspunten

De staat van de Staat Israël: Het evangelie en het Lichaam van de Messias. Wat is God aan het doen in Israël? Wat is de geestelijke staat van de staat Israël als ze 70 jaar als een soevereine natie onder de naties van de wereld viert?
Verder lezen - NL

() De Arabier Abou Rashed, die door de Israëlische geheime dienst in het verleden werd gezien als fondsenwerver voor terreurorganisatie Hamas, heeft naar eigen zeggen een bijeenkomst bijgewoond met ambtenaren van minister Sigrid Kaag (D66) van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Hij zou aanwezig zijn geweest bij een workshop over Gaza. Deze bijeenkomst was georganiseerd door de NGO Oxfam Novib, die onlangs in opspraak kwam door medewerkers die vrouwen in de derde wereld seksueel hebben misbruikt. Inmiddels heeft de VVD-fractie in de Tweede Kamer minister Kaag om opheldering gevraagd over de workshop.
Voor meer zie Jonet - NL

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov zei vrijdagochtend dat de Russische president Vladimir Poetin en de Amerikaanse president Donald Trump niet zullen toestaan dat de spanningen tussen hun landen zullen uitmonden in een militaire confrontatie of oorlog. "Als we het hebben over het risico van oorlogvoering, ben ik er voor 100% zeker van dat de militairen [van beide landen] dat niet zullen toestaan, en het is duidelijk dat Poetin en president Trump dat ook niet zullen toestaan," vertelde Lavrov aan het RIA Novosti nieuwsagentschap.
Voor meer zie Israel National News

MK Oren Hazan (Likud) hekelde de Israëlisch-Amerikaanse actrice Natalie Portman voor het besluit om de Genesis-prijsuitreiking in Israël niet bij te wonen. Portman, die een Genesis-prijs van $2 miljoen zou ontvangen, kondigde onlangs aan niet aan de prijsuitreiking deel te nemen in het licht van "recente gebeurtenissen" in Israël die volgens haar "uiterst verontrustend" voor haar waren. Ze voegde eraan toe dat ze "zich niet prettig voelt om deel te nemen aan openbare evenementen in Israël" en "kan niet met een goed geweten doorgaan met deze ceremonie". Hazan roept op om haar het burgerschap te ontnemen. Minister van Cultuur Regev geeft aan dat Portman in handen is gevallen van BDS beweging.
Voor meer zie Israel National News

Terwijl Israël zijn 70-jarig jubileum vierde, loste een Russisch schip een verdachte militaire lading vanuit een vrachtschip in de Syrische haven Tartous. Heeft Moskou de viering van Israël beantwoord met de levering van geavanceerde S-300 luchtverdedigingsraketten als blijk van steun voor Bashar Assad?
Voor meer zie Debka

Duizenden Amerikaanse mariniers kwamen aan in Jordanië als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk een directe militaire aanval organiseerden op Jordanië's buurland Syrië. Kort na de door de VS geleide bombardementen op Syrië wegens vermeend gebruik van chemische wapens namen deze mariniers deel aan militaire oefeningen aan de grens met Syrië.
Voor meer zie Infowars

President Trump was nog laat op, en we vermoeden dat hij de uitgelekte memo's van de voormalige FBI-directeur Comey heeft gelezen als hij uitriep: 'James Comey Memos zijn net uit en laten duidelijk zien dat er GEEN COLLUSIE en GEEN BELEMERING was.' Trump herinnert de Amerikanen er ook snel aan dat het een van de redenen was waarom hij hem ontsloeg: "Ook lekte hij geheime informatie uit", en eindigde met de prikkeling in deze eindeloze farce: "WOW! Zal de heksenjacht nog verder doorgaan?"
Voor meer zie Zero Hedge

Ron Schleifer doceert het vak ‘psychologische oorlogsvoering’ aan de Universiteit van Ariël. Hij vertelt me dat hij de enige wetenschapper is die zich op dit onderwerp heeft toegelegd. Schleifer is ook de oprichter van het Ariel Research Center for Defense and Communications (RCDC). Toch krijgt Schleifer geen subsidie, noch van de Israëlische regering, noch van de Universiteit van Ariël. En dat terwijl Israël dagelijks te maken heeft met dit soort oorlogsvoering.
Voor meer zie Israel Today - NL

Ex-FBI adjunct-directeur Andrew McCabe dreigde in maart om iedereen die betrokken is bij FBI en DOJ corruptie - inclusief misschien zelfs ex-FBI directeur James Comey - te vernietigen als hij geconfronteerd wordt met strafrechtelijke vervolging. Iets wat nu waarschijnlijk staat te gebeuren.
Voor meer zie Infowars

President Bashar Assad heeft zijn Legion of Honor Award terug gegeven, de meest prestigieuze onderscheiding van Frankrijk, aan hem overhandigd door Jacques Chirac in 2001, met de mededeling dat hij geen eerbetoon zal dragen verleend door een "slavenland" dat Syrië bombardeert.
Voor meer zie RT World News

Getallen hebben een grote betekenis in het Jodendom; en het zeventigste jaar van onafhankelijkheid van Israël krijgt een bijzondere betekenis als we ons realiseren dat 70 volgens de Joodse traditie het aantal naties van de wereld vertegenwoordigt.
Verder lezen - NL

We zijn bezig met een Nederlandse vertaling van het Boek Jubileeën uit het Engels. Het zijn 50 hoofdstukken. Vandaag hoofdstuk 30.
Lezen - NL


Donderdag 19 April - 4 Lyyar

()
Morgen is het zeventig jaar bestaan van Israël dat vandaag wordt gevierd.

PM Netanyahu's groet voor de 70ste Onafhankelijkheidsdag van Israël.
Zie YouTube  

In de ineengestorte en gefragmenteerde ruimte die een groot deel van het huidige Midden-Oosten omvat, ligt de sleutel tot succes steeds meer in het vermogen om de politieke strategie met militaire spierkracht te combineren, onder één vlag en in één structuur. Er zijn voorbeelden te over.
Verder lezen - NL

Amir Tsarfati van Behold Israel bespreekt de bombardementen van Amerika, Engeland en Frankrijk en de kritiek daarop. Hij legt uit wat het voor ons betekent: een waarschuwing van God. Zorg dat je klaar bent! Nederlands ondertiteld.
[ Hij heeft gelijk je kunt niets doen, en reken ook niet op de liegende leiders in het westen. wj ]
Voor meer zie YouTube  

Minister Naftali Bennett van Onderwijs en Diaspora sprak de officiële herdenkingsceremonie op dinsdagavond in Latrun in het Engels toe. De ceremonie werd bijgewoond door duizenden Joden uit de hele wereld en live uitgezonden naar tientallen gemeenschappen. Tijdens zijn toespraak waarschuwde Bennett Iran en zijn gevolmachtigden om Israël niet te testen, omdat de Joodse staat sterker is dan zij zijn.
Voor meer zie Israel National News

In het Londense Saudi Al-Sharq Al-Awsat schreef journalist Hussein Shubakshi over de situatie van de Joden die in de Arabische landen hadden gewoond. Hij merkte op dat zij het slachtoffer waren van discriminatie en vooroordelen, ondanks het feit dat zij "pijlers van de economie en van cultuur en kunst in hun land" waren.
Voor meer zie Memri

De 'uitbarstende' bevolkingsgroei in Afrika betekent dat Europa een 'ongekend' tijdperk van massamigratie binnentreedt, heeft Emmanuel Macron gezegd, en dat het lot van de twee continenten aan elkaar 'gebonden' zijn. Smith, de Afrikaanse expert waarnaar Macron verwees tijdens zijn optreden op BFM-TV, schat dat het aantal Afrikanen dat in Europa woont de komende 30 jaar zal toenemen van negen miljoen tot tussen de 150 en 200 miljoen.
Voor meer zie Breitbart

Er is hem iets overkomen. Iets is er veranderd. Hij is niet dezelfde persoon zoals hij was. Dit zegt Yair Lapid, de op één na meest geprefereerde eerste minister van het land, over de man die hij wil verslaan: de schijnbaar eeuwigdurende eerste keuze, Benjamin Netanyahu. Zegt dat hij niet langer opkomt voor de democratie in Israël.
Voor meer zie The Times of Israel

Terwijl de Israëliërs bezig waren om de 70e Dag van de Onafhankelijkheid van het land te vieren, belemmerden de veiligheidstroepen pogingen om tijdens de vakantie aanvallen uit te voeren. In de buurt van Jenin werd een vrachtwagen met "zeer krachtige" explosieven aangehouden en de chauffeur gearresteerd.
Voor meer zie JerusalemOnline

Vic Rosenthal beveelt het boek aan om te lezen [Als dromers - Het verhaal van de Israëlische parachutisten die Jeruzalem herenigden en een land verdeelden aan ieder die de nuances van de politieke stammen van Israël wil waarderen.] maar heeft daar veel bij te zeggen over de gedachten daarin.
Lezen

()  Met BBQs en F-35s, vieren Israëliërs de 70 jaar van onafhankelijkheid. Honderdduizenden zitten op de stranden om overvliegende gevechtsvliegtuigen te zien, of zitten massaal in de nationale parken rondom in het land.Bron: Times of Israel

Een aardbeving van ten minste 5,5 magnitude waarmee donderdagochtend Zuid-Iran werd getroffen in de buurt van de enige kerncentrale van het land, en waarbij landen aan de Perzische Golf werden geschud. Er is geen onmiddellijke melding van schade of letsel.
Voor meer zie The Times of Israel

Woensdag liet de burgemeester van de christelijke stad Beit Jala op de Westelijke Jordaanoever bij Bethlehem een bom vallen door toe te geven dat hij ook werkt als vertegenwoordiger voor Tnuva, de Israëlische coöperatie voor voedselverwerking gespecialiseerd in melk en zuivelproducten. "Ik ben zoals elke Palestijnse burger, zoals iedereen uit Palestina die in de nederzettingen gaat werken. We bouwden hun nederzettingen, we bouwden hun huizen, we plaveien hun wegen, we werkten in hun huizen. Dit is onze situatie. Alle mensen zijn op zoek om een inkomen te verdienen".
Voor meer zie The Times of Israel

Tijden zijn veranderd. Natuurlijk zijn er nog steeds belegerde plaatsen in de wereld waar Joden gedwongen worden om naar Israël te vluchten - Jemen en Oekraïne zijn daar voorbeelden van - maar voor het grootste deel moet het Joods Agentschap worstelen met een nieuw fenomeen: het aliya van de keuze. "We leven nu in een tijd waarin een aliya voor redding achter ons ligt. Vandaag, is het grote plaatje de duizenden die elk jaar komen en in een aliya van vrije keuze aan boord gaan," zei Natan Sharansky hoofd van het Joodse Agentschap.
[ Ik ben bang dat ook dit snel tot het veleden zal behoren en men weer moet vluchten, als het dan al niet te laat is. wj ]
Voor meer zie Jerusalem Post

Het parlement van de Europese Unie heeft woensdag nieuwe wetgeving aangenomen om te voorkomen dat de EU-steun die aan de Palestijnse Autoriteit (PA) wordt overgemaakt voor onderwijsdoeleinden, wordt gebruikt om zo haat te zaaien.
Voor meer zie Jerusalem Post

ISIS-militanten hebben 48 uur de tijd gekregen om in te stemmen met een terugtrekking uit de enclave ten zuiden van Damascus, zoals de pro-Syrische regeringskrant al-Watan donderdag meldde. "Als zij weigeren, staat het leger en de ondersteunende krachten klaar om militaire verrichting te lanceren en zo de aanwezigheid van de organisatie in het gebied te beëindigen."
Voor meer zie Al Arabiya English

De New York Times markeert de 70ste verjaardag van Israël met een opinie stuk waarin de oprichting van de Joodse staat wordt beschreven als een "catastrofe".
Voor meer zie Algemeiner

Een coalitie van 11 Republikeinse leden van het Huis verwezen woensdag naar Hillary Clinton, James Comey en Loretta Lynch bij het Department van Justitie en de FBI voor een onderzoek betreffende misdadige campagne-geschillen in 2016.
Voor meer zie WND

We zijn bezig met een Nederlandse vertaling van het Boek Jubileeën uit het Engels. Het zijn 50 hoofdstukken. Vandaag hoofdstuk 29.
Lezen - NL


Woensdag 18 April - 3 Lyyar

()  Het treurende Israël staat stil om de 23.646 gevallen militairen, en de 3.134 terreurslachtoffers te gedenken. Twee minuten durende sirene brengt het land tot stilstand; 1,5 miljoen Israëliërs zullen naar verwachting de graven van vermoorde familieleden en vrienden bezoeken.
Voor meer zie The Times of Israel

De meerderheid van de pro-Kremlinse opiniemakers beschouwt de aanval door Amerika slechts als een symbolische aanval die heeft aangetoond dat Washington een door Rusland geïntimideerde papieren tijger is. Onafhankelijke redactieleden zijn daarentegen van mening dat de militaire spanning tussen Washington en Moskou aanhoudt terwijl de aanval beperkt was.
Voor meer zie Memri

De regering van de Trump probeert een Arabische troepenmacht in Syrië samen te stellen die de militaire aanwezigheid van de VS in Syrië zou moeten vervangen, vertelden Amerikaanse functionarissen aan The Wall Street Journal. Volgens de ambtenaren, heeft de overheid Saudi-Arabië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten gevraagd om miljarden dollars bij te dragen om noordelijk Syrië te helpen herstellen, en wil dat de Arabische naties troepen naar het gebied sturen.
Voor meer zie Israel National News

"Als je dacht dat het een uitdaging was voor vrouwen om uit te komen en Harvey Weinstein te beschuldigen van verkrachting, overweeg dan eens om de islamitische theoloog Tariq Ramadan te beschuldigen", schreef Sylvie Kauffman, de voormalige redactrice van Le Monde.
Voor meer zie Gatestone - NL

Ron Reese geeft een verantwoording over zijn uitspraken voor het tijdstip van de Opname en het plotselinge verderf. Maar is nog steeds van mening dat het dit jaar zal zijn.
Lezen - NL

Moslimfamilie in Australië werd gemarteld door zichtbare 'demonische slechte creaturen', dan ziet de vader van deze familie 'het Licht' van Jezus en geeft zich over is dan in staat om daarna de demonen te verdrijven. Engelstalig verhaal.
Voor meer zie CBN News

De Britse Labour-wetgevers hebben, samen met een aantal andere parlementsleden, dinsdag in een verhit debat in het parlement en in aanwezigheid van leider Jeremy Corbyn hun eigen partij gehekeld omdat zij het antisemitisme niet binnen haar gelederen heeft aangepakt. Veel sprekers herhaalden spandoeken die door leden van de joodse gemeenschap tijdens een rally werden vastgehouden en herhaalden in hun toespraken voor het parlement de woorden "Genoeg is genoeg".
Voor meer zie The Times of Israel

De gepensioneerde generaal Tom McInerney, applaudisseert voor de regering-Trump haar opbouw van een coalitie om Syrië te treffen en een succesvolle aanval uit te voeren, maar hij zegt dat het oplossen voor de lange termijn uitdagingen een samenwerking vereist met Rusland, en dat kan niet zolang Special Counsel Robert Mueller zijn onderzoek voortzet.
Voor meer zie WND

Russische troepen troffen een voorraad precursoren en andere stoffen aan die nodig zijn voor de productie van chemische wapens in Douma in Oost-Ghouta, zo bericht een Russische mediaketen, onder verwijzing naar de chemische verdedigingsspecialist Alexander Rodionov. Geconcludeerd kan worden dat dit laboratorium door illegale gewapende groeperingen is gebruikt voor de productie van giftige stoffen.
Voor meer zie Farsnews

Er zijn mensen onder de christenen die zeggen dat er geen opname komt voor de verdrukking en dat men zich moet voorbereiden op de Verdrukking die naar wij verwachten 7 jaar gaat duren. Dit omdat men niet in een dergelijke opname vóór die tijd gelooft.
Verder lezen - NL

()  Naarmate de verdenkingen in Israël over een mogelijke Iraanse aanval op Israëlische doelen toenemen, onthulde de Israëlische veiligheidsdienst dinsdag de recente Iraanse voorbereidingen op de Syrische luchthavens. Men gelooft dat Iran waarschijnlijk zal proberen Israël met raketten of bewapende drones te willen treffen.
Voor meer zie JerusalemOnline

Israël is in staat om Iran heel goed te treffen, zegt een voormalig piloot van de Israëlische luchtmacht - die in 1981 deelnam aan de vernietiging van de kernreactor van Irak, temidden van het tromgeroffel door de twee aartsvijanden. "Als de beslissing wordt genomen door het politieke echelon, zijn de piloten en vliegtuigen van de luchtmacht daartoe in staat".
Voor meer zie Jerusalem Post

De veiligheidsdiensten van Israël zijn klaar om welke poging ook te dwarsbomen om haar diplomaten in het buitenland schade te berokkenen, zei Eerste Minister Benjamin Netanyahu op dinsdag, temidden van de dreigementen door Iran dat het de aanval vorige week op de T4 Luchtbasis dichtbij Homs zal wreken welke aan Israël is toegeschreven.
Voor meer zie Jerusalem Post

De internationale inspecteurs naar chemische wapens zullen zeer waarschijnlijk niet op woensdag de Syrische stad Doum ingaan, vertelde een VN-bron in Syrië aan Reuters. Een voorbereidend team was dinsdag in Douma aangekomen, maar niet de deskundigen van de Organisatie voor het Verbod van Chemische Wapens (OPCW), zo heeft de bron toegevoegd.
Voor meer zie Al Arabiya English

De westerse media voeren een "gewetenloze desinformatiecampagne" door te beweren dat Moskou en Damascus de inspecteurs van OPCW de toegang tot de plaats van een zogenaamde chemische aanval in Douma "blokkeren", zei het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Voor meer zie RT World News

"Ik weet dat Engeland niet veel hoop heeft [het winnen van de World Cup], maar als er een manier is om Engeland's kansen nog meer te verminderen, is het door voedselvergiftiging, of verstrikken van de toonaangevende spelers met prachtige Russische meisjes, en zullen ze het doen," vertelde Professor Anthony Glees, directeur van het Centrum voor Veiligheid en Inlichtingen van de Universiteit van Buckingham. "Ik ben niet hysterisch hierover, maar ik zeg dat ze het zouden kunnen doen, dit zijn de soort dingen die zouden kunnen gebeuren.
[ Sterk staaltje van verdachtmaking. wj ]
Voor meer zie Express

De informatie die nu wordt vrijgegeven, getuigt van de groeiende overtuiging onder de strategische leiders van Israël dat de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) op het punt staat om Israël te straffen voor zijn luchtaanval van 9 april op de vliegbasis T-4, waarbij acht officieren van de IRGC in de lucht- en ruimtevaart om het leven zijn gekomen, onder wie Col. Mehdi Dehgan Yazdeli.
Voor meer zie Debka

"Er komt een nieuwe realiteit tegen ons op, zei Liberman tegen de generaals: het Libanese leger, in samenwerking met Hezbollah, het Syrische leger, de sjiitische milities in Syrië en bovenal Iran - komen allemaal samen in één front tegen de staat Israël, het noordelijke front".
Voor meer zie JewsNews

Een enorme lege ruimte onder de Tempelberg Plein, opgeknapt in een illegale landinname door de Waqf (moslimautoriteit), is volgens sommige rabbijnse autoriteiten uniek geschikt voor onmiddellijk gebruik als synagoge die ongeveer 10.000 Joodse gelovigen zou kunnen bevatten. Een rabbijn gelooft dat dit het eigenlijke goddelijk doel was achter de slecht bedoelde acties van de islamitische Waqf toen zij van de verwaarloosde grot een moskee maakten.
Voor meer zie Breaking Israel News  

We zijn bezig met een Nederlandse vertaling van het Boek Jubileeën uit het Engels. Het zijn 50 hoofdstukken. Vandaag hoofdstuk 28.
Lezen - NL


Dinsdag 17 April - 2 Lyyar

Het moet mij van het hart dat gezien alle propaganda en leugens die van alle kanten over de mensheid wordt uitgestrooid, ik wel de berichten plaats maar van sommige niet voor de waarheid ervan kan instaan. We hebben de tijd bereikt waarin de leugen overmatig regeert. Ook het westen is moreel failliet en niet vies van een leugen. Hoop ook niet op mensen die alles ten goede zullen keren. De Bijbel leert ons dat dat niet zal gebeuren. De twee onderstaande berichten gaan daarover.

Amir's update om de mist op de werkelijke gebeurtenissen met betrekking tot de aanval op Syrië en de bijbelse betekenis ervan wat op te ruimen.
[ Na een opsomming van wat er allemaal gebeurd is bevatten de laatste tien minuten de belangrijkste boodschap. wj ]
Voor meer zie YouTube  

Pastor J.D. heeft een woord van aanmoediging en hoop in het licht van de situatie in het Midden-Oosten. Goed te volgen met instelling op Nederlands, om dit in te stellen, zie de linker-kolom.
Voor meer zie YouTube  

()  Pearson Sharp van One America News verkreeg exclusieve toegang tot de plaats waar de chemische aanval zou hebben plaatsgevonden in Douma en rapporteert na het interviewen van tientallen mensen, dat de consensus onder de bewoners is dat het incident werd opgevoerd door de rebellen om hen te helpen in het ontsnappen.
Voor meer zie Gateway  

Iran heeft beloofd te zullen reageren op de aan Israël toegeschreven aanval van vorige week op een Syrische luchtmachtbasis. "Israël zal lijden voor wat het deed aan de basis T-4," zeiden de ambtenaren van het Iraanse Ministerie van Buitenlandse Zaken op maandag.
Voor meer zie JerusalemOnline

Teheran bereidt zich voor op een aanhoudende campagne van een directe confrontatie met Israël, met plannen om de groeiende aanwezigheid van het Iraanse leger in Syrië aan te grijpen om aanvallen uit te voeren op doelwitten binnen de Joodse staat. Decennialang voert het radicale islamitische regime in Teheran een de facto oorlog met Israël via gevolmachtigden - waarbij terreurgroepen in de Gazastrook en Libanon zijn ingezet om Israëlische civiele en militaire doelen aan te vallen.
Voor meer zie Israel National News

Een hooggeplaatste Russische diplomaat zei maandag dat de missie van de internationale toezichthouder voor chemische wapens zonder een passende VN-vergunning geen toegang heeft tot de plaats van de vermeende chemische aanval in de buurt van de Syrische hoofdstad.
Voor meer zie The Times of Israel

De Verenigde Staten beschuldigden Rusland op maandag van het blokkeren van internationale inspecteurs in het bereiken van de plaats van een veronderstelde aanval met het gifgas in Syrië en zeiden dat de Russen of de Syriërs met bewijsmateriaal ter plaatse kunnen geknoeid hebben.
Voor meer zie Al Arabiya English

Aan de vooravond van de 70ste Dag van de Onafhankelijkheid van Israël telt het land 8.842.000 inwoners, van wie 74,5 procent Joods is, volgens cijfers die maandag door het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn gepubliceerd.
Voor meer zie The Times of Israel

Een Israëlische burger die eerder deze maand een Palestijn doodschoot die een Israëlisch echtpaar probeerde neer te steken in een tankstation in de buurt van Mishor Adumim, kreeg een speciale aanbeveling voor zijn moedige actie, die een mogelijk dodelijk incident heeft voorkomen. Ofek Kaufman kreeg dit zondag van de Israëlische politiecommandant Moshe Barkat, districtscommandant Judea en Samaria.
Voor meer zie United with Israel

Ibrahim Karagül, hoofdredacteur 'Yeni Safak' de spreekbuis van AKP: Een Russisch-Turkse-Iranese coalitie bestaat niet (editor: nog niet); Turkije moet een 'schild bouwen van het Middellandse Zeegebied naar de Iraanse grens' in voorbereiding naar de Nieuwe Wereldorde-oorlog. De redacteur heeft kritiek op de Turkse steun voor de raketaanval door het Westen, wat zal leiden tot verscheurde relaties met Rusland.
Voor meer zie Memri

()  De claim over een raketaanval op de Syrische stad van Homs afgelopen nacht waren het resultaat van een vals alarm, zei een hogere Syrische ambtenaar op dinsdag, die de vroegere bewering door Syrische militairen tegenspreekt dat men drie raketten heeft neergehaald die op Homs werden afgevuurd.
Voor meer zie Israel National News

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov zei op maandag dat Moskou zou overwegen om het S-300 raketafweersysteem aan Syrië te leveren. Hij vertelde de BBC in een interview dat de recente door de VS geleide luchtaanvallen op Syrische militaire doelen Moskou ertoe hadden gebracht een omslag in het beleid te overwegen.
Voor meer zie The Times of Israel

De Hoge Rechtbank gaf op dinsdag het bevel aan Minister Avigdor Liberman van de Defensie om toegangsvergunningen te verlenen tot Israël aan 90 Palestijnen die beweren een Israëlisch - Palestijnse herdenkingsdienst te willen bijwonen in Tel Aviv op dinsdagavond, zeggende dat zijn besluit om hen dit te verbieden "onredelijk" en "onevenwichtig" is. Liberman verwerpt de uitspraak, zeggende dat het een gelijkwaardigheid zou creëeren tussen de "terroristen" en omgebrachte families.
Voor meer zie The Times of Israel

Voormalig Iraaks minister Baqir Jabr Al-Zubeidi zei dat er in Iraaks Koerdistan kantoren zijn met een de facto Israëlische ambassade, onder het mom van een belangensector, en dat "Israël in de regio spioneert - ze bespioneren Turkije, Iran en Irak". Hij zei verder: "Laten we niet iemand zien met een Israëlische zionistische vlag in Bagdad. We zullen zijn hand afhakken. Als hij naar Basra vlucht, hakken we zowel zijn hoofd als zijn hand af."
Voor meer zie Memri

Het Syrische regime gaat zich massaal voorbereiden met troepen en gepantserde voertuigen voor de herovering op de Islamitische Staat in het Yarmouk vluchtelingenkamp in het zuiden van Damascus, volgens plaatselijke bronnen en media. Yarmouk was vóór de burgeroorlog de thuishaven van grote aantallen Palestijnse vluchtelingen, maar wordt al vele jaren belegerd door het Syrische regime.
Voor meer zie Jerusalem Post

"Wij "stuurden waarschuwingen en berichten naar twintig eigenaars van vervoerbedrijven in Gaza waarin zij werden verzocht niet te helpen om de gewelddadige relschoppers van Hamas naar de grensomheining van Gaza te brengen," zei Majoor Generaal Mordechai. Sancties zullen worden opgelegd aan de eigenaren van het bedrijf, zij en hun families zullen dan geen speciale privileges meer ontvangen en elk contact met Israël zal worden geannuleerd".
Voor meer zie Israel National News

De Israëlische ambtenaren zeggen dat Assad's resterende chemische wapenvoorraden geen fatale klap kregen onder de aanval, noch werd de Syrische president afgeschrikt om het opnieuw te gebruiken. Slechts een gedeeltelijke schade werd veroorzaakt aan de chemische wapenvoorraden en lancering mogelijkheden," heeft een ambtenaar gezegd.
Voor meer zie Ynet

Het Jeruzalem Magistrate's Court heeft maandag een precedent gevend oordeel uitgesproken dat het roepen van "Am Yisrael Chai" (de natie Israël leeft) op de Tempelberg niet kan worden beschouwd als gebed en dus publiekelijk mag worden uitgevoerd op de heilige plaats.
Voor meer zie JewishPress

False vlag nieuws? Natural News: U weet inmiddels dat president Trump een "precisieaanval" heeft bevolen tegen de Syrische zogenaamde "chemische wapenfabrieken" van Assad. De aanval was een reactie op een volstrekt valse, absurde bewering, dat Assad kinderen vergaste met chemische wapens.
Verder lezen - NL

Gods lankmoedigheid in de laatste dagen begrijpen. Wat betekent het om lankmoedig te zijn? Het woord wordt gedefinieerd als "geduld hebben of tonen ondanks de problemen, vooral als die veroorzaakt worden door andere mensen".
Verder lezen - NL

We zijn bezig met een Nederlandse vertaling van het Boek Jubileeën uit het Engels. Het zijn 50 hoofdstukken. Vandaag hoofdstuk 26 en 27.
Lezen - NL


Maandag 16 April - 1 Lyyar

()  Het Russische leger beweerd dat de Syrische luchtverdediging, met hun modernste wapen een door Rusland geleverd drie decennia oude luchtdoelsysteem, 71 van de 103 raketten heeft neergehaald afgevuurd door de VS en hun bondgenoten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Toen er meer details bekend werden over de plaatsen waar de door de VS geleide aanvallen plaatsvonden, zei Col Gen Sergei Rudskoi van de Russische militairen dat de aanvallen geen slachtoffers hadden geëist en dat de Syrische militaire faciliteiten slechts geringe schade hadden opgelopen. Franse ambtenaren zeggen dat ze geloofden dat geen van hun raketten is onderschept.
Voor meer zie Al Jazeera

Zaterdag reageerde de Syrische president Bashar Assad op de plotselinge luchtaanvallen door het Westen, waarbij hij beloofde dat hij daardoor alleen maar vastberadener zou worden om zijn vijanden te verpletteren. "Deze agressie zal Syrië en zijn bevolking alleen maar vastberadener maken om het terrorisme in elke centimeter van het land te blijven bestrijden en te verpletteren," zei hij in commentaren die door zijn bureau worden gepubliceerd. Hij ontkend ieder gebruik van chemische wapens.
Voor meer zie The Times of Israel

Terwijl de premier van Israël, Benjamin Netanyahu, de door de VS geleide luchtaanvallen op Syrië na het gebruik van chemische wapens krachtig heeft gesteund, hebben de Israëlische veiligheidschefs zaterdagavond duidelijk gemaakt dat Israël vreest dat de regering-Trump nu denkt dat het werk in Syrië is gedaan en Israël alleen laat om het hoofd te bieden aan de gevaren van een groeiende militaire aanwezigheid van Iran in Syrië.
Voor meer zie The Times of Israel

Zaterdagavond werden vier militaire bases in Syrië gebombardeerd door Israël, waarbij Iraanse soldaten om het leven kwamen in een volgende aanval direct na een eerdere geallieerde aanval.
Voor meer zie JewsNews

Hillary is het nieuwste lid van The Wing, (een soort van heksenkring) een organisatie zonder mannen en beschreven door de oprichters als "een verbond, geen vrouwenclub". De geheel vrouwelijke club heeft een lijn van "speciale cosmetica" en kleding, waarvan het WND aangeeft dat het een "Wing Coven T shirt" en een "Wing Coven muts" met een pentagram design," wat favoriet is bij de heksen en satanisten overal". Ook verkopen ze andere occulte zaken.
Voor meer zie SkyWatch

In antwoord op Kamervragen van de PVV over de aanschaf van een privéjet van 50 miljoen dollar voor de Palestijnse president antwoordde minister van Ontwikkelingshulp Kaag (D66) dat hier geen Nederlands belastinggeld voor gebruikt is.
[ Hoe naïef denkt deze vrouw dat we zijn? De PLO heeft zijn tentakels in in onze regering wj ]
Voor meer zie Likoed Nederland

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 13 april 2018. Ze lazen Psalm 20 voorafgaand aan deze tijd met de Heer.
Voor meer zie Gebedspunten

Is Jordanië de volgende bestemming voor een "Arabische Lente"? Demonstraties tegen de koning hebben nieuw niveaus bereikt. ...Met name ziet Israël het Jordaanse Hasjmit-Koninkrijk als een bufferzone tussen de Joodse staat en de algemene chaos met de buren - Irak en Syrië - in het oosten, en een vrede met Jordanië wordt beschouwd als een strategisch goed dat koste wat het kost moet worden bewaard, ook al moet Israël betalen met harde valuta in het opgeven van de soevereiniteit over delen van Jeruzalem.
Voor meer zie Israel National News

Openbaring 12 heeft in zijn geheel met Israël te maken. Het eerste teken dat Johannes te zien krijgt, is een “Vrouw” met de zon bekleed met de maan onder haar voeten en een krans van twaalf sterren boven haar hoofd. Profetisch gezien is deze “Vrouw” Israël en zijn de twaalf sterren de twaalf stammen van Israël.
Voor meer zie Uit het nieuws

Russische versterkingen komen naar Syrië: met tanks beladen oorlogsschepen, militaire vrachtwagens en gepantserde patrouilleboten varen naar het Midden-Oosten in afwachting van Poetin's reactie op luchtaanvallen.
Voor meer zie Daily Mail Online met foto's

De Saoedi-Arabische koning Salman verweet zondag de "flagrante inmenging" van Iran in de regio en de VS over Jeruzalem als Arabische leiders die elkaar ontmoetten op hun jaarlijkse top. Geeft steun aan een onafhankelijke Palestijnse staat met Jeruzalem als hoofdstad, en kondigde een donatie aan van 150 miljoen dollar voor het behoud van het islamitische erfgoed in het oostelijke deel van de heilige stad.
Voor meer zie Yahoo

Een kort stukje uit de video van Rapture Watchers met een dringende boodschap. Deel dit zoveel mogelijk. Nederlands ondertiteld.Bron: YouTube -  

()  De Israëlische strijdkrachten hebben afgelopen weekend een door Hamas gebouwde terreurtunnel onthuld en vernietigd, die zich onder de grens met Gaza heen uitstrekte en een paar meter Israëlisch grondgebied binnen liep, zo onthulde de IDF zondag.
Voor meer zie Israel Hayom

Politieke adviseur naar de Syrische Assad: Syrische luchtverdediging scoorde een klinkende overwinning op de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk - en deze overwinning markeert het begin van het einde van het Amerikaanse rijk.
Voor meer zie Jerusalem Post

De EU waarschuwt dat de levensvatbaarheid van Palestina "voortdurend wordt geërodeerd. In Saoedi-Arabië zei Federica Mogherini, hoofd van het buitenlands beleid, dat Europeanen en Arabieren een "bijzonder belang hebben bij het behoud van de unieke status van onze gemeenschappelijke heilige stad Jeruzalem".
Voor meer zie The Times of Israel

In een interview op zondag op 103 FM-radio - één dag na de door de VS geleide aanval in Syrië en enkele uren nadat mysterieuze-explosies de Iraanse bases op hun grondvesten deden schudden - drong voormalig Mossad-leider Danny Yatom erop aan om voorbereidingen te treffen voor een mogelijke dreiging vanuit Iran.
Voor meer zie Jerusalem Post

Dagen nadat de VS, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk de plekken aanvielen die verbonden zijn met het Syrische programma voor chemische wapens, controleerde een internationale waakhond groep het gebruik van verboden chemische agentia in oorlogsvoering en bereidde het team een onderzoek voor ten aanzien van de vermeende gasaanval van 7 april buiten Damascus.
Voor meer zie Israel National News

Tijdens het bezoek van de EU-commissaris voor nabuurschapsbeleid en uitbreidingsonderhandelingen, Johannes Hahn, aan de scholen van de UNRWA (Organisatie van de Verenigde Naties voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen) in het Beddawi-kamp in Libanon op 27 maart werden de spandoeken met leuzen weggehaald en de kaarten waar Israël niet meer opstond vervangen. Zo gauw hij weg was werd alles weer terug gebracht en het machtige EU had het gevoel dat aan hun eisen was voldaan..
Voor meer zie Israel National News

De Russische president Vladimir Poetin waarschuwde zondag dat verdere westerse aanvallen op Syrië tot chaos in de wereld zouden leiden, omdat Washington bereid is om de druk op Rusland met nieuwe economische sancties op te voeren.
Voor meer zie Al Arabiya English

De Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson zei op zondag dat de Syrische oorlog onvermijdelijk zal verdergaan ook na onverwachte westelijke aanvallen, die zich beperkten tot de zogenaamde chemische wapenfaciliteiten van het land.
Voor meer zie Al Arabiya English

Het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken beschuldigde op maandag Saudi-Arabië van de "lafhartige, onwettige" geallieerde raketaanvallen van zaterdag tegen Syrië, veroordeelde het beleid van Riyad dat "de wereld naar chaos en anarchie zal leidden".
Voor meer zie Farsnews

Premier Theresa May zal op maandag de Britse wetgevers onder ogen moeten zien om haar besluit te rechtvaardigen luchtaanvallen te lanceren tegen Syrië zonder instemming van het Parlement.
Voor meer zie Sputnik International

Russische wetgevers hebben een breed wetsvoorstel ingediend dat cruciale exporten naar de Verenigde Staten zou kunnen bevriezen.
Voor meer zie Sputnik International

Marwan Barghouti, de leider van het terrorisme die in de gevangenis zit, zei dat als de Palestijnse Autoriteit standvastig blijft, de Amerikaanse president Donald Trump wel snel zal verdwijnen en het "vredesproces" weer een volledig anti-Israël-affaire kan worden.
Voor meer zie Israel Today Engels

Rusland en Iran bereiden een reactie voor op meerdere niveaus voor de precisieaanval op Syrië onder leiding van de VS. Moskou heeft snel gehandeld om zijn banden met Teheran aan te halen en het Syrische leger te versterken in reactie op de aanval met precisie-raketten door de VS en Frankrijk op de Syrische chemische plekken op zaterdag 14 april.
Verder lezen - NL

We zijn bezig met een Nederlandse vertaling van het Boek Jubileeën uit het Engels. Het zijn 50 hoofdstukken. Vandaag hoofdstuk 25.
Lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.voor toezending van de dag- of weeknieuwsbrief.
Wilt u even aangeven welke informatie u wenst?
Of u kunt een dagelijkse of wekelijkse herinnering
krijgen over de nieuwsbrief.

Christipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina