Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Artikelen laatste
   maanden

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Wereldoorlog
   Avi Lipkin

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 16 November- 8 Kislev

()  De Eerste Minister Benjamin Netanyahu heeft naar verluidt aan zijn ministers in de coalitie verteld dat hij de minister van Onderwijs Naftali Bennett van de Joodse partij van het Huis niet zal kunnen benoemen in de post van defensieminister wegens de oppositie van andere coalitiepartners, een ontwikkeling die waarschijnlijk Israël op koers zet van vervroegde verkiezingen.
Voor meer zie The Times of Israel

Steven Ben Noon van Israeli News Live bespreekt een artikel over het implanteren van microchips bij werknemers van Britse bedrijven. Het komt steeds dichterbij, dus laten we voorbereid zijn en dit niet toestaan. Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube - NL

Minister van Financiën Moshe Kahlon en de Binnenlandse Minister Aryeh Deri op spoorden de Eerste minister Benjamin Netanyahu aan om vroege verkiezingen te houden, zeggende dat dit de meest "verantwoordelijke" stap is na het aftreden van Avigdor Liberman als defensieminister die de coalitie achterlaat met de kleinst mogelijke parlementaire meerderheid.
Voor meer zie The Times of Israel

De herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog zijn nu ten einde. 1914-1918 is 100 jaar geleden uitgevochten en beëindigd in een treinwagon in Frankrijk op 11 november 1918. Gepast dus om grote herdenkingen te houden, en stil te staan bij de gevolgen en oorzaken en uiteraard om lessen te trekken voor het hier en nu.
Voor meer zie Novini - NL

Ongeveer een half uur voordat Hamas' TV-station in de Gazastrook door Israël werd gebombardeerd, zond het station herhaaldelijk een muziekvideo uit waarin het aankondigde: "Dood aan Israël". De video toont beelden van terreuraanslagen en scènes van begrafenissen en begrafenissen van Israëlische terreurslachtoffers. De woorden "DEATH TO ISRAEL" knipperen in het Hebreeuws op het scherm als het Arabische lied zich richt op die boodschap.
Voor meer zie Frontpage Mag

Op 14 november 2018, na de laatste gevechtsronde tussen Israël en de Palestijnse facties in Gaza, waarbij meer dan 450 raketten en mortieren vanuit Gaza op Israël werden afgevuurd, verheerlijkte de Jordaanse journalist 'Abd Al-Hadi Raji Al-Majali deze raketaanvallen in zijn column in het regeringsdagblad Al-Rai. In zijn column uitte hij de brandende wens om met een geweer naar Gaza te komen en voegde daaraan toe dat miljoenen jonge mensen wensen dat zij zich bij de strijd in Gaza konden aansluiten en daar martelaar konden worden.
Voor meer zie Memri

Is de situatie in Gaza "een duivels probleem?" "Er is een vermoeidheid over Gaza; ze hebben van alles geprobeerd," zei Jonathan Schanzer bij de Foundation for Defense of Democracies, verwijzend naar de Israëlische regering. "Overweldigende kracht, onderhandelingen, samenwerken met Egypte .... geen van deze dingen werkt echter. Engelstalig artikel.
Voor meer zie JNS

Een voorganger uit Chicago vroeg een man om een eredienst te verlaten omdat hij gekleed was als een vrouw, "Kunnen je mijn kerk verlaten en de mannenkleren aantrekken? En kom hier niet meer zo." Hij blijft staan voor zijn daad nadat hij onder vuur was komen te liggen.
Voor meer zie Now The End Begins

Terreur in Jeruzalem: 4 Politieagenten raakten gewond door aanvallen met een mes. Een Palestijnse terrorist is neergeschoten en kritisch gewond geraakt na het neersteken van vier politieagenten op een politiebureau in Jeruzalem.
Voor meer zie United with Israel

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israel van vrijdag 16 november 2018. Lofprijs: De laatste hoofdstukken van Hosea zijn het profetische gedeelte van deze Shabbat.
Lees verder Gebedspunten - NL

()  In een laatste woord als minister van defensie, sprak Avigdor Liberman op vrijdag een verwijt uit naar zijn vroegere collega's in het veiligheidskabinet, door te zeggen dat zij "effectief" een "immuniteit" hadden gegeven aan de leiders van de Hamas terreurgroep tijdens deze laatste intensieve ronde van geweld.
Voor meer zie The Times of Israel

Een jeugdige afbeelding van Jezus werd onlangs ontdekt in een circa 6e eeuwse Byzantijnse kerk diep in de Negev-woestijn van Israël. Dr. Emma Maayan-Fanar identificeerde het portret van de Christelijke Messias aan de hand van een paar zwakke contouren met behulp van een combinatie van omstandigheden die bijna wonderbaarlijk was.
[ Maar is het Jezus? wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

Zuckerberg van Facebook probeerde op donderdag een nieuwe storm te sussen over de behandeling van het sociale netwerk aangaande de Russische mis-informatie in 2016 door het inhuren van een adviesbureau dat een twijfelachtige tactiek gebruikte welke was gericht op de critici van het bedrijf.
Voor meer zie The Times of Israel

Van de Verenigde Staten wordt verwacht dat zij een resolutie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zullen verwerpen waarin Israël wordt opgeroepen om de Golanhoogte terug te geven aan Syrië. De Amerikaanse ambassadeur bij de VN Nikki Haley zei dat de VS zich in de afgelopen jaren onthouden heeft van stemming over deze steeds terugkerende resolutie. Maar gezien de huidige omstandigheden nu nee stemt.
Voor meer zie Jerusalem Post

De Amerikaanse luchtmacht heeft de afgelopen week haar F-35 UGWG (Users Group Working Group Working Group) in Israël gehouden. Dit is het tweede jaar dat de conferentie werd gehouden. Het evenement werd opgericht door de Commandant van de United States Air Forces in Europe - Air Forces Africa voor de landen die de F-35 straaljager ontvangen. Afgevaardigden uit Israël en diverse Europese landen die aan het project deelnamen, waaronder Groot-Brittannië, Nederland en meer landen, namen deel aan de conferentie.
Voor meer zie Israel National News

Likud zette zijn daling voort in de opiniepeilingen na het aftreden van de Minister van Defensie Avigdor Liberman's deze afgelopen week, met een nieuw onderzoek uitvindend dat het naar 25 zetels in de volgende verkiezingen zou afdalen.
Voor meer zie Israel National News

Het huis van de terrorist die verantwoordelijk is voor de dood van Rabbi Raziel Shevach is herbouwd, slechts 10 maanden na de sloop door het IDF, meldt Ynet. "Helaas verbaast dit me niet," zegt zijn weduwe. "Zolang er geen permanent beleid is tot een georganiseerd afschrikkingspakket tegen de terroristen, dan gebeuren dergelijke dingen .... We hebben afschrikking nodig die gepaard zal gaan met een uitwijzing van terroristische families, sloop van huizen en nog veel meer.
Voor meer zie Israel National News

IDF zal geen terughoudendheid meer tonen tegen protesteerders op de grens van Gaza, Coördinator van de Activiteiten van de Overheid in de Grondgebieden (COGAT), Maj. Gen. Kamil Abu Rukun zei dit in een Arabisch-talige video die op donderdagavond werd uitgegeven. De video was gericht tegen de bewoners van Gaza die willen deelnemen aan de protesten.
Voor meer zie JewishPress

Sommige Saoedische vrouwen hebben geprotesteerd tegen de abaya - een lang loszittend gewaad om hun lichaam in het openbaar te bedekken - door te zeggen dat ze het binnenstebuiten zullen gaan dragen. Onder de hashtag "inside-out abaya" hebben ze foto's van het gewaad geplaatst, waarvan ze de druk voelen om deze te moeten dragen.
Voor meer zie BBC News

Waarom de vernieuwde Amerikaanse sancties op Iran goed nieuws zijn voor Palestijnen. Wat de Hamas-ambtenaar eigenlijk zegt, is dat Hamas dankzij de steun van Iran de twee miljoen inwoners van de Gazastrook, wier levens letterlijk zijn verwoest door het beleid van de Hamas-leiders, nog steeds gegijzeld houdt.
Verder lezen - NL

Waarom Messiaans jodendom geen antisemitisme is. Terwijl de Amerikanen gezamenlijk rouwen over de gruwelijke massamoord van vorig weekend in de Boom des Levens Synagoge in Pittsburgh, veroorzaakte dit een aanverwante controverse over Vice-President Mike Pence die verscheen in de krantenkoppen met een nationale veroordeling in de media.
Verder lezen - NL


Donderdag 15 November - 7 Kislev

()  Israëlische satellietfirma: Afbeeldingen geven aan dat Syrische S-300 nog niet operationeel is. Foto's van Masyaf, noordwestelijk in Syrië, tonen aan dat de draagraketten van geavanceerd luchtdefensiesysteem die door Rusland worden verstrekt nog niet zijn opgericht, het radarmateriaal nog ingepakt is volgens ImageSat Internationaal.
Voor meer zie The Times of Israel

De nieuwe details kwamen op woensdag naar voren over een moedige actie van de IDF kolonel die vorig weekend werd gedood in een schietpartij van Gaza. Hij maakte de heroïsche beslissing om het vuur naar zich toe te trekken wat zijn medesoldaten redde, ook al betekende dit het betalen van de uiterste prijs.
Voor meer zie United with Israel

De Democraten zijn nu de partij van stemfraude, en ze hebben al meer dan een dozijn zetels in het Huis en minstens één senaatszetel gestolen. Ze zijn nog steeds bezig om te proberen Florida te stelen door middel van een massale "stembiljetten" fabricatie-operatie die blijft doorwerken in flagrante overtreding van zowel de staat als de federale wetgeving.
Voor meer zie Votefraud

Tijdens de 27e jaarlijkse Arabisch-Amerikaanse conferentie van beleidsmakers, gehouden op 31 oktober en 1 november 2018 in Washington DC, drong de zakenman Khalaf Ahmad Al-Habtoor uit de Ver. Emiraten, er bij de wereld op aan om krachtig op te treden tegen Iran "door haar wereldwijde terroristische arm Hizbullah uit te schakelen". Hij betoogde dat de huidige methode die tegen Iran wordt gebruikt - economische sancties - onvoldoende is omdat het zelden resultaten tegen een land heeft opgeleverd, en bekritiseerde de Amerikaanse president Donald Trump voor zijn aarzeling om een meer zinvolle actie te ondernemen tegen Iran.
Voor meer zie Memri

De Israëlische minister van Defensie Avigdor Liberman kondigde zijn ontslag aan in een persconferentie, op woensdagmiddag, en sprak zijn ontevredenheid uit over het staakt-het-vuren van Israël met Hamas, wat we op dit moment in feite doen, is op de korte termijn rust kopen ten koste van onze nationale veiligheid op de lange termijn. Hij zegt dat hij oproept om onmiddellijk verkiezingen uit te schrijven.
Voor meer zie WIN

Op de Antisemitische Conferentie in Teheran ontkent het Iraanse Presidentschap de Holocaust: "In feite vertonen we antisemitisch gedrag, en als we niet iets tegen de Joden doen, voelen we ons slecht - het is onderdeel van onze cultuur".
[ Een groot deel van de Iraanse bevolking stond voor de revolutie altijd sympathiek tegenover het Joodse volk. wj ]
Voor meer zie Memri

Saoedische kroonprins Mohammad bin Salman probeerde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu over te halen om een conflict met Hamas in Gaza te beginnen als onderdeel van een plan om de aandacht af te leiden van de moord op journalist Jamal Khashoggi, zo zeiden bronnen in Saoedi-Arabië.
Voor meer zie JOL

Vier gloednieuwe J-20 vliegtuigen raasden door de lucht boven Zhuhai in Zuid-China met hun raket-deuren wijd open, elk met zes gigantische raketten. Vier lange afstand- en 2 korte afstandraketten. Bedreigingen in een volgende wereldoorlog.
Voor meer zie JwesNews

Yisrael Beytenu leider Avigdor Lieberman duide zijn besluit om af te treden als minister van defensie vanwege wat hij het anemische beleid van de regering inzake het Palestijns terrorisme in de Gazastrook noemde. Hij had het niet helemaal mis. De laatste stappen van Israël in Gaza waren zwak en gevaarlijk, en de premier en zijn kabinet zijn daar net zo verantwoordelijk voor als de hoofden van de defensie-orde, die om de een of andere reden pleitten ervoor een capituleren naar Hamas. Maar zijn bewering dat hij de enige afwijkende stem was die zich tegen dit capitulatiebeleid verzette, is verre van waar.
Voor meer zie Israel Hayom

Waarom Netanyahu bijna alles zal doen voor een staakt-het-vuren in Gaza (en het heeft niets te maken met vrede). Een staakt-het-vuren in Gaza past perfect in de strategie van Netanyahu: De Palestijnen pesten tot ze het opgeven en hen dan van de politieke agenda afduwen.
Verder lezen - NL

()  De hogere Likud kabinetsminister Tzachi Hanegbi kreeg op donderdag een wijdverspreide veroordeling, ook van de Eerste minister Benjamin Netanyahu, door te zeggen dat de barrage van raketten die werden afgevuurd naar Israël eerder deze week "kleinschalig" was omdat de terroristengroepen van Gaza zich niet op Tel Aviv richtten.
Voor meer zie The Times of Israel

Minister Tzachi Hanegbi verontschuldigde zich als zijn woorden eerder op donderdagmorgen over de recente Hamas-aanvallen verkeerd werden begrepen. "Ik heb nooit onderscheid gemaakt tussen de levens van de bewoners van de Gazastrook en de levens van de bewoners van Tel, en als mijn woorden zo begrepen werden, dan spijt me dat," zei Hanegbi in een verklaring.
Voor meer zie Israel National News

Het zou voor Israël het beste zijn om zo snel mogelijk naar een verkiezing te gaan, zei Minister van Financiën Moshe Kahlon in een vergadering met Eerste minister Benjamin Netanyahu op donderdag. "In de huidige situatie is het goed voor de burgers van Israël en de Israëlische economie om zo snel mogelijk naar een verkiezing te gaan," zei Kahlon.
Voor meer zie Jerusalem Post

De Likud-partij van de Eerste minister Benjamin Netanyahu zou 29 zetels in de Knesset overhouden als de verkiezingen vandaag werden gehouden, volgens een opiniepeiling, na ontslagname van Liberman, een peiling die door Kanaal 2 is vrijgegeven op woensdag.
Voor meer zie Jerusalem Post

De procureur-generaal Avichai Mandelblit berispte zijn afgevaardigde Dina Zilber over een toespraak die zij vroeger deze maand gaf en daarin de regeringscoalitie van Israël afkraakte. In een brief aan Zilber zei Mandeblit dat haar opmerkingen ongeschikt waren voor een ambtenaar en voegde eraan toe dat hij haar acties met zorg bekeek.
Voor meer zie Israel National News

Het Openbaar Ministerie van Saoedi-Arabië riep op tot de doodstraf voor vijf mensen die de moord bekenden op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi in het Saoedische consulaat in Turkije.
Voor meer zie Al Arabiya English

De Arabische Coalitie ter ondersteuning van de legitimiteit in Jemen heeft verklaard dat de Houthis vijf schepen hebben belet de haven van Hodeidah binnen te varen en hun lading te lossen, evenals een ander schip dat de haven van Salif is binnengelopen. Zij waarschuwden dat het gedrag van de milities van invloed zal zijn op het levensonderhoud en de gezondheid van de Jemenitische bevolking.
Voor meer zie Al Arabiya English

Minister van Justitie Ayelet Shaked (Habayit Hayehudi) zei op donderdagochtend dat de huidige overheid haar termijn zou moeten uitdienen - maar slechts op voorwaarde dat de defensieportefeuille naar haar partijvoorzitter Naftali Bennett gaat. De coalitie daalt nu tot 61 zetels.
Voor meer zie JewishPress

Het was mij niet bekend, maar als in Genesis 6:11 staat: Maar de aarde was verdorven voor Gods aangezicht en de aarde was vol met geweld, dan staat in het Hebreeuws voor het laatste woord 'hamas'. Rabbi Glazerson vond het woord 'HaKoveah' (degene die opzet of vaststelt) tussen de woorden 'Hamas' en 'Aza'. "Hamas is degene die de agenda voor de hele regio bepaalt", aldus Rabbi Glazerson, die de code interpreteert. "Israël heeft het initiatief verloren en onze vijanden hebben het gevoel dat we hen op geen enkele manier meer kunnen bedreigen.
Voor meer zie Breaking Israël News

Een staakt-het-vuren in Gaza legt de twee tegenstrijdige verhalen onder de Israëliërs bloot. Voorlopig is de dreiging vanuit Gaza in het zuiden een factor om minder rekening mee te houden, aangezien de politieke en militaire ogen gericht zijn op de ontluikende dreiging vanuit Iran en Hezbollah in het noorden.
Verder lezen - NL


Woensdag 14 November - 6 Kislev

()  Een staakt-het-vuren overeenkomst komt terwijl de Islamitische Jihad aankondigde nieuwe raketten naar Ashkelon te zullen lanceerde "om [de stad] in een hel te veranderen. Een hoge Israëlische functionaris gaf aan dat er een staakt-het-vuren is bereikt tussen Israël en Hamas en andere terroristische groeperingen in Gaza, te midden van de laatste lancering en daarmee sinds maandag meer dan 400 raketten naar Israël heeft afgevuurd. Vier topministers zijn tegen het gemelde staakt-het-vuren: Minister van Defensie Avigdor Lieberman, minister van Justitie Ayelet Shaked, minister van Milieubescherming Ze'ev Elkin en minister van Onderwijs Naftali Bennett.
Voor meer zie WIN

Toen er op dinsdagavond, na twee dagen van raketbeschietingen in Israëlische steden en vergeldingsacties door Israël, een duidelijk staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas in werking trad, probeerde de terreurgroep die in Gaza regeert, het staken van de vijandelijkheden af te schilderen als een dramatische overwinning van hun kant.
Voor meer zie The Times of Israel

Honderden mensen demonstreerden dinsdagavond bij de ingang van de stad Sderot tegen de gemelde overeenkomst van Israël vanwege een staakt-het-vuren met Hamas-terroristische heersers in Gaza, na een periode van 25 uur waarin meer dan 460 raketten werden afgevuurd op Israëlische gemeenschappen in de buurt van de Palestijnse enclave.
Voor meer zie The Times of Israel

Eigenlijk was niemand echt verbaasd toen gisteren melding werd gemaakt van een akkoord over een hernieuwde wapenstilstand tussen Hamas en Israël. Waarom ook niet, mag men zich afvragen, je moet immers altijd voor rust kiezen. We willen onze rust. Vooral de inwoners in het zuiden van het land, bij de Gazastrook, verlangen naar niets meer dan rust.
Voor meer zie Israel Today - NL

De binnenlandse Minister Aryeh verklaarde dat Deri Moshe Lion de overwinnaar is als Jeruzalem's burgemeester, aangezien hij in de lokale stemming de ultra-Orthodoxe gesteunde kandidaat, Ofer Berkovitch, met meer dan 6.000 stemmen versloeg.
Voor meer zie The Times of Israel

Californië gedwongen vaccinaties is een flagrante schending van de Neurenberg Code die medische experimenten op mensen verbiedt.
Voor meer zie NaturalNews

Saudische Journalist Hani Al-Zahiri valt de 'Washington Post' aan voor het publiceren van een artikel door een Houthi leider: Deze krant schrijft hij is een platform voor degenen die 'dood aan Amerika' roepen.
Voor meer zie Memri

De Israëlische troepen schoten neer en arresteerden een Palestijnse man die een aantal granaten over de veiligheidsomheining wierp in het noorden van Gazastrook op woensdag ochtend, melde het leger.
Voor meer zie The Times of Israel

De ambassadeur van Israël bij de VN Danny Danon liet een raketwaarschuwing sirene horen voorafgaand aan het debat in de VN-Veiligheidsraad over Gaza, dat eindigde zonder overeenstemming over hoe de crisis moet worden aangepakt.
Voor meer zie The Times of Israel  

Een Israëlische militaire overwinning in Gaza is een verlies voor Israël omdat het of de enclave zou moeten regeren of dat er een meer geradicaliseerde groep zoals ISIS het overneemt, zei de vroegere V.S. onderhandelaar Dennis Ross. Dat een langere periode van rust op dit moment het beste resultaat is voor zowel Israël als Hamas.
Voor meer zie Jerusalem Post

Hamas "smeekte" om een staakt-het-vuren en "ze weten heel goed waarom", zei premier Benjamin Netanyahu woensdagmorgen in zijn eerste publieke verklaringen sinds de regering instemde met een staakt-het-vuren in het zuiden dat dinsdagavond in werking trad.
Voor meer zie Jerusalem Post

ISIS bruiden en hun kinderen komen terug naar de UK - en het zorgwekkende is dat de overheid hen met open armen welkom heet. Rond 80 vrouwen zo wordt gezegd keren terug naar Groot-Brittannië rechtstreeks uit Syrië.
Voor meer zie JewsNews

()  De Minister van de Defensie Avigdor Liberman kondigde op woensdag zijn ontslagname aan uit zijn positie op een vergadering van de Yisrael Beytenu Knesset fractie. De politieke strijd voor het Ministerie van Defensie is al begonnen, met de minister van Onderwijs Naftali Bennett en verschillende ministers van Likud die beweren dat zij de rechtmatige erfgenaam van Liberman zijn.
Voor meer zie Jerusalem Post

De partijleden van de oppositie vierden de aankondiging van de Minister van de Defensie Avigdor Liberman's dat hij zijn post verlaat. De leider van de oppositie en het lid van de Zionistische Unie Tzipi Livni zei, "Liberman is juist dat de overheid zwakheid openbaarde tegen de terreur. Iedereen die denkt dat de oplossing bij Liberman, Bennett of de rest van de slogan roepers ligt, vergist zich. Wij zijn de oplossing".
Voor meer zie WIN

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een beloning van 5 miljoen dollar aangekondigd voor informatie die zou leiden tot de gevangenneming van de vicevoorzitter van het Hamas Politbureau, Saleh al-Arouri, en twee senior leden van Hezbollah.
Voor meer zie Jerusalem Post

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dinsdag Jawad Nasrallah, zoon van Libanon's Iraanse Hezbollah leider Sayyed Hassan Nasrallah, aangewezen als een wereldwijde terrorist en hem beschuldigd van het uitvoeren van aanslagen tegen Israël op de Westelijke Jordaanoever.
Voor meer zie Al Arabiya English

De duidelijke plannen van de Minister van de defensie Avigdor Liberman om af te treden uit de regerende coalitie zou wel eens tot het einde van de 20ste Knesset kunnen leiden en vervroegde verkiezingen, zei een hogere coalitieambtenaar dicht bij de Eerste minister op woensdag.
Voor meer zie Israel National News

Op de internationale benchmark Brent daalde de ruwe olieprijs met bijna 7% van $65,11 naar (£50,24) per vat, het laagste niveau sinds maart. De Amerikaanse olie - bekend als West Texas Intermediate - daalde met meer dan 7% tot $55,69, het laagste niveau sinds november vorig jaar. De laatste dalingen kwamen nadat het oliekartel Opec de voorspelling deed van een reducering voor de wereldwijde vraag naar olie volgend jaar.
Voor meer zie BBC News

Voor dorpelingen en bedoeïenen in het noordwesten van Saoedi-Arabië is het gewoon een kwestie van feit dat de "Mozes-berg", waar de grote profeet de Tien Geboden rechtstreeks van God en andere iconische bijbelse gebeurtenissen ontving, in hun midden ligt.
[ Paulus zegt in Galaten dat de berg in Arabië ligt, het huidige Saoudi-Arabië. wj ]
Voor meer zie WND 

De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire heeft Europa opgeroepen om een "imperium" te worden om te concurreren met de Verenigde Staten nadat de president van het land, Emmanuel Macron, een had opgeroepen tot een EU-leger om zich te verdedigen tegen de NAVO-bondgenoot.
Voor meer zie Breitbart

Merkel roept ook op tot de oprichting van een 'echt Europees leger' in haar toespraak. "We moeten werken aan de visie om ooit een echt Europees leger te creëren", aldus Merkel in een toespraak over de toekomst van Europa voor de Europese wetgevers in de Franse stad Straatsburg.
Voor meer zie DPA International

De verkiezingsnasleep, het Dominionisme, en het komende verbond met de dood. Op 6 november 2018 heeft de eerste tussentijdse verkiezing sinds de inauguratie van President Trump plaatsgevonden en de resultaten waren enigszins gemengd. Er was inderdaad een "blauwe golf", maar het ontmoette ook een tegengolf van enthousiaste Republikeinse kiezers - velen van hen werden gefrustreerd door de belastering tegen Brett Kavanaugh. Door Unsealed.
Verder lezen - NL

Elke keer als Tzipi Livni haar mond opendoet, komt het woord "democratie" naar buiten. Volgens Livni zijn het de regering en de Knesset, die democratisch gekozen zijn door het volk, die dit voortdurend "bedreigen", "ondermijnen", "in gevaar brengen", enzovoort.
Verder lezen - NL


Dinsdag 13 November - 5 Kislev

()  Nieuwe gevechten barstte maandagmiddag los op de grens van Gaza, nadat honderden projectielen door terroristen in de Strook werden afgevuurd en in het zuiden van Israël inslaan, evenals een anti-tank raketaanval op een Israëlische bus dichtbij de grens die ernstig een militair verwonde.
Voor meer zie The Times of Israel

Voor foto's en een video over de aanval, zie JOL

Minstens 16 Israëli's zijn gewond geraakt door de Palestijnse raketaanvallen. De Israëlische militairen zeiden dat ze zich voorbereiden om de inspanningen tegen de terroristen in de Gazastrook op te voeren als de raketten verder blijven komen en in de vroege maandagavond raakte het IDF de terroristenposities in de strook al met 30 aanvallen.
Voor meer zie WIN

Een Duitse NGO heeft de plannen geannuleerd om de organisatoren van de "Women's March" protestbeweging in de VS te eren, onder de verwijzing naar beschuldigingen van antisemitisme als deze organisatoren weigerden afstand te nemen van Louis Farrakhan de Natie van Islam leider en een Palestijnse Arabische terrorist die verantwoordelijk is voor de dood van Israëliërs in een bomaanslag in Jeruzalem.
Voor meer zie Israel National News

In de afgelopen dertig dagen heeft Mike Evans een nieuw plan gepresenteerd aan premier Benjamin Netanyahu, de Egyptische president Abdel Fattah el Sisi, de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman, ambtenaren van het bestuur van de Trump en leiders van de Europese Unie, die het allemaal met groot enthousiasme hebben ontvangen. Het plan is gebaseerd op een eenvoudig idee: Een Israëlische ontziltingsfabriek oprichten, gebouwd op Israëlisch land, gefinancierd door Saoedi-Arabië, de Europeanen en anderen, die schoon water aan Gaza levert.
Voor meer zie Jerusalem Post

Het Vaticaan verbood de rooms-katholieke bisschoppen in de V.S. om actie te ondernemen tegen seksueel misbruik en frustreerde de kerkleiders uit het hele land die zich hier hadden verzameld voor hun jaarlijkse bijeenkomst met als doel de crisis aan te pakken.
Voor meer zie Now The End Begins

De militaire woordvoerder van de Izz al-Din al-Qassam Brigades heeft aangekondigd dat Ashdod en Be'er Sheva de volgende doelwitten zullen zijn als de 'vijand' de 'civiele' gebouwen bombardeert.
Voor meer zie JOL

De voormalige Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnston heeft verklaard dat het land op het punt staat zich volledig over te geven in de Brexit-onderhandelingen en voegde daaraan toe dat het besluit om in de douane-unie met de EU te blijven, het land tot een Europese kolonie zou maken.
Voor meer zie Sputnik International

VN-lidstaten: migratie behoort tot de mensenrechten. Het kan niet genoeg benadrukt worden dat deze overeenkomst niet gaat over vluchtelingen die vervolging ontvluchten, of hun recht op bescherming onder internationaal recht.
Voor meer zie Gatestone - NL

Een hogere Israëlische ambtenaar van de Luchtmacht zei de reactie van Israël in de Gaza op de recente golf van raket en mortieraanvallen agressief is geweest, met luchtaanvallen die zich op zeer belangrijke terreurcentra in de Strook richten, maar er in slaagden om een significante aantal slachtoffers te vermijden in dicht bevolkte stedelijke gebieden. "Deze aanvallen zijn zeer verschillend van wat we in het verleden hebben gedaan," zei de officier, "zowel in termen van kwantiteit als kwaliteit van de doelen. Het niveau van de doelen die worden geraakt is veel hoger - zes en zeven verdiepingen tellende gebouwen in het hart van Gaza-stad. En de aanvallen op hen hebben een zeer significant effect op de andere kant.
Voor meer zie Israel National News

Volgens rapporten, werd een bus geraakt door een Cornet anti-tank raket als het langs de grens van Gaza reed. De chauffeur van de bus werd naar het ziekenhuis gebracht en vertelde de psycholoog dat "God van de Joden houdt. Minuten voordat mijn bus werd geraakt, werden 50 Israëlische soldaten van boord gehaald; ze zouden allemaal zijn gestorven; het is een wonder". Kunt u zich voorstellen hoe verwoestend deze aanval zou zijn geweest als hij niet voor het zoveelste openlijke wonder van G-d was geweest.
Voor meer zie JewsNews

() Onder de ruïnes: Het eerste slachtoffer van de Hamas-raketten die in Israël explodeerden trof een Palestijn, wel de laatste man die ze eigenlijk hadden wilden raken. Een van de raketten ontplofte tussen woongebouwen in Ashkelon en veroorzaakte schade aan huizen. Drie gastanks begonnen te branden. Als gevolg hiervan werd een 48-jarige man gedood en een 60-jarige vrouw raakte ernstig gewond.
Voor meer zie JOL

De Israëlische militairen dreigden op dinsdag om de bombarderende aanvallen in Gaza te laten toenemen als het leger zei reeds meer dan 150 militaire doelstellingen in de kustenclave te hebben vernietigd, nadat de Palestijnse terroristen in de Strook zowat 400 raketten en mortiergranaten naar Israëlische steden langs de grens afvuurden.
Voor meer zie The Times of Israel

Aangezien de hoogste ministers van Israël zich in Tel Aviv verzamelden om de recentste uitbarsting van geweld in en rond Gaza op maandagochtend te bespreken, iets wat dreigt om het gebied in een oorlog onder te dompelen, verwierp de overheid de aangeboden inspanningen door internationale bemiddelaars. "We spreken niet meer met hen over een staakt-het-vuren," vertelde een anonieme hoge Israëlische ambtenaar.
Voor meer zie The Times of Israel

Sheikh Nur Baraka, de commandant van Hamas die werd gedood in de botsing van de zondagavond met een elite IDF-eenheid in de zuidelijke Gazastrook, was niet bekend bij veel Palestijnen. Maar terwijl hij voor Hamas werkte sinds zijn 18e, werd zijn oudere broer, Suleiman, een beroemd astrofysicus, die als wetenschapper bij het ruimtevaartagentschap NASA werkte. De 12-jarige zoon Ibrahim van Suleiman zou in 2008 bij een Israëlische luchtaanval op de Gazastrook zijn gedood.
Voor meer zie Jerusalem Post

Ondanks de raketaanvallen blijft Israël bezig om via de overgang van Kerem Shalom de toegang van brandstof en andere materialen tot Gaza toe te staan.
Voor meer zie Israel National News   - Klik op skip en op het vierkantje voor twitter toestemming

Generaal-majoor Kamil Abu Rokon, de coördinator van de regeringsactiviteiten op het grondgebied (COGAT), richtte zich maandagavond tot de inwoners van Gaza in het kielzog van de escalatie in het zuiden. Abu Rokon schreef op de Arabisch-talige Facebook-pagina van COGAT dat de inwoners van de Gazastrook heel goed moeten begrijpen wat de realiteit is waar Hamas hen in brengt. "De terroristenorganisatie van Hamas heeft in de laatste uren een rode lijn overschreden in zijn schending van de soevereiniteit van de Staat Israël en haar burgers en de Staat Israël zal ruw blijven antwoorden tegen om het even welke terroristenactiviteit of raket-afvuring door de terroristenorganisatie van Hamas."
Voor meer zie Israel National News

Voordat ze officieel ontslag neemt als ambassadeur van de VS bij de VN eind 2018, zal Nikki Haley beslissen of ze de diplomatieke immuniteit zal blokkeren van een vermeende "betaalde agent van Qatar" die de privécommunicatie van een Amerikaanse burger heeft gehackt en gedeeld.
Voor meer zie Al Arabiya English

Een jaar vóór de moord op de dissidente Saoedische journalist Jamal Khashoggi, hielden de ambtenaren dicht bij kroonprins Mohammad bin Salman naar verluidt vergaderingen met een kleine groep zakenlieden -- onder hen een Israëliër -- om gebruik te maken van privé firma's om de politieke vijanden van het Koninkrijk te vermoorden, zo meldde New York Times.
Voor meer zie i24News

Een nieuwe boodschap van een autistische man in Jeruzalem, waarvan gezegd wordt dat hij de kracht van de profetie bezit, waarschuwt dat de moeilijke tijden doe voorafgaan aan de Messias, zeer nabij zijn, terwijl hij uitlegt dat de voorbereidingen misschien niet zo zijn als wat je denkt.
Verder lezen - NL

De "afzonderlijke" Palestijnse staat. Tot op heden zijn Hamas en Fatah het niet eens kunnen worden over de interpretatie van de reeds ondertekende "verzoeningsovereenkomsten".
Verder lezen - NL


Maandag 12 November - 4 Kislev

()  "Ik buig mijn hoofd in verdriet bij het verlies van Lt. Col. Mem, een glorieuze vechter die viel tijdens een IDF-operatie in de Gazastrook." Met deze woorden bood de Eerste Minister Benjamin Netanyahu op maandag zijn deelneming aan aan de familie van de hogere speciale militair die 's nachts tijdens een operatie in de Gazastrook werd gedood.
Voor meer zie The Times of Israel

De Israëlische speciale krachten voerden zondagavond een inval uit in de stad Khan Younis in Gaza, waarbij blijkbaar verschillende verdachte Palestijnse terroristen werden gedood, waaronder een hooggeplaatste commandant in de militaire vleugel van Hamas, en het gebied weer aan de rand van de oorlog werd gebracht.
Voor meer zie The Times of Israel

De Israëlische militaire zetten in Zuid-Israël op maandag extra Iron Dome luchtverdediging-batterijen in, evenals infanterieversterkingen, na de dodelijke botsingen met de Hamas terreurgroep in de Gazastrook.
Voor meer zie The Times of Israel

Minister-president Benjamin Netanyahu sprak zondag in Parijs met de Russische president Vladimir Poetin, in wat de eerste persoonlijke ontmoeting tussen de twee leiders was sinds Moskou indirect Israël de schuld gaf van het neerstorten van een Russisch militair vliegtuig voor de kust van Syrië in september. Een goed en direct gesprek.
Voor meer zie United with Israel

De controverse in Gaza kwam op zondag nadat Israël op donderdag $15 miljoen in contant geld naar Hamas overbracht. Qatar leverde het geld, dat zal worden gebruikt om de salarissen van Palestijnse ambtenaren te betalen.
Voor meer zie WIN

De grootste werkgeversorganisatie van Groot-Brittannië en het belangrijkste vakbondsorgaan hebben de alarmbel geluid over het vooruitzicht dat Britse bedrijven hun personeel met microchips implanteren om de veiligheid te verbeteren.
Voor meer zie Now The End Begins

In een recent vooraf opgenomen interview verklaarde Steve Quayle: "Wanneer Rusland en China de Verenigde Staten binnenvallen, zullen Frankrijk en Duitsland zich bij hen aansluiten! En net alsof Steve twee dagen later een kristallen bol had, verklaarde de Franse president Macron in feite de oorlog aan de Verenigde Staten. Trump volgde met een aanvullende verklaring over Macron's roekeloze commentaar bij zijn aankomst in Europa voor de herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. "Zeer beledigend, maar misschien moet Europa eerst eens haar deel aan de NAVO betalen, die de VS sterk subsidieert"......
Voor meer zie The Common Sense Show

De Franse president Emmanuel Macron drong er op zondag bij tientallen wereldleiders sinds het einde van de Eerste Wereldoorlog op aan om samen te komen voor een gezamenlijke "strijd voor vrede". Noemde daarbij patriottisme het 'tegengestelde van nationalisme.'
[ Mij is altijd geleerd dat patriotisme een vurig nationalisme was. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

De Arabische Coalitie heeft gezegd dat de Houthi-milities nog steeds burgers als menselijk schild gebruiken in belangrijke steden, omdat ze nog meer verliezen op de grond lijden.
Voor meer zie Al Arabiya English

G-d heeft iets in voorraad voor hen die van plan zijn om Israël aan te vallen, aangezien Iran wordt geraakt door een massale zandstorm. Zie de plaag van de duisternis die het daglicht van Egypte in duisternis veranderde....
Voor meer zie JewsNews

‘Liever Israëlische bezetting dan Hamas.’ Door de aldoor toenemende spanningen tussen Israël en Hamas in Gaza dreigt er opnieuw oorlog. Israel Today sprak met de lokale bevolking in de door terroristen geregeerde enclave. Interviews zijn alleen mogelijk door absolute anonimiteit te garanderen.
Lees verder Israel Today - NL

()  Een gebruikelijke tactiek van het Iraanse regime is het aanbrengen van Amerikaanse vlaggen op de vloer bij de ingangen van verschillende gebouwen van Iraanse universiteiten, zodat studenten, op weg naar de klas, de vlag moeten ontheiligen. De meeste studenten springen erover heen of lopen erlangs.
Voor meer zie Clarion Project

Hierbij Openbaring 17 (deel 7). De droom van een herenigd Europa is al geruime tijd aan de gang. Met complotachtig gekonkel zijn ze in Brussel bezig het Romeinse rijk te herstellen en God uit te dagen.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

Libanese sociologe Dr. Rita Faraj: 'Islam ondergaat een sterke botsing met de moderne tijd' en heeft behoefte aan hervorming; 'We konden ons nooit voorstellen' dat iemand 'zou overwegen zichzelf te doden..... om zwart-ogige maagden te ontmoeten in het paradijs.
Voor meer zie Memri

Een Israëlische speciale defensieverrichting diep binnen de Gazastrook op zondagnacht die uren van conflicten veroorzaakte en één hogere IDF ambtenaar gedood heeft, samen met zeven Palestijnse terroristen, was geen inval voor moord maar een inlichtingen-verzamelende opdracht die fout liep, zei het leger op maandag.
Voor meer zie The Times of Israel

De lessen op scholen werden geannuleerd op maandagochtend in de grensgemeenschappen van Gaza aangezien vijf volleys van minstens drie raketten en andere projectielen in Israël ontploften die vanuit de Gazastrook werden afgevuurd.
Voor meer zie Jerusalem Post

Leidende oppositie MK's kwamen maandag in de Knesset kwamen op tegen de manier waarop de regering het conflict afhandelde met Hamas. Livni zei dat Netanyahu correct was om Hamas met ISIS te vergelijken in het commentaar wat hij zondag heeft gemaakt, maar zijn reactie op Hamas verkeerd.
Voor meer zie Jerusalem Post

Labour MK Shelly Yachimovich komt onder vuur te liggen door de dood van de IDF-officier te gebruiken om daarmee de 'Nationaliteitswet' te veroordelen. "MK danst op het bloed van de soldaat" was het commentaar.
Voor meer zie Israel National News

Naftali Bennett van het Huis eulogiseerden de gedode IDF militair tijdens het bestrijden van terroristen van Hamas in de Gazastrook. "Alle" Joodse mensen treuren om de dood van Lt. Col. M. Wij sturen onze deelneming naar zijn familie," zei bovengenoemde Bennett. "Wij bidden ook voor het snelle herstel van de gewonde officier. Dankzij helden zoals zij, die elke dag van het jaar in het geheim werken voor de veiligheid van Israël, kunnen wij hier allemaal in veiligheid leven.
Voor meer zie Israel National News

Trump versus het Euro-moeras. Deze kerel Donald Trump heeft een verbazingwekkende fysieke kracht om staande te blijven. Direct na zijn eindprint in de Midterms, die vrij goed eindigde, en dan te pauzeren om in het Witte Huis de pers te woord te staan en een dreun uit te delen aan Jim Acosta, Donald Trump is nu in Europa, waar de 100ste verjaardag van wapenstilstandsdag is herdacht op zondag.
Verder lezen - NL

Iedereen wordt wel eens ergens getroffen door pornografie, abortus, seksuele intimidatie, homo-les-bi-trans, scheiding, overspel, pedofilie, vleselijk vermaak, verleidelijke advertenties, enzovoorts. Soms voel ik mij ook “misbruikt” door dit hele metro-seksuele gedoe (“Me Too”). Plaatjes die ik helemaal niet wil zien duiken zomaar op en verschijnen overal.
Verder lezen Revive - NL

Hal Lindsey Report. In Lucas 21 gaf Jezus Zijn discipelen een korte lijst van de tekenen waar zij naar moeten zoeken, als Zijn terugkeer nabij is.
Verder lezen - NL

Het is een medisch mysterie dat verschillende artsen in hun hoofd heeft laten krabben. Een vermoedelijke kwaadaardige hersentumor verdwijnt zonder behandeling, als kerkleden baden voor een wonderbaarlijke genezing en geeft een patiënt een tweede kans op leven.
Voor meer zie Now The End BeginsVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief

Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina