Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()
 De week- of daguitgave wordt op verzoek toegestuurd.
De daguitgave geeft alleen het middendeel weer.
U kunt ook kiezen voor een wekelijkse alert.


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Met soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking daaruit is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()
Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

Vertaal tekst met behulp van dit veld.


Nederlandstalige artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Wereldoorlog
   Avi Lipkin

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 9 Februari - 24 Sh'vat -

()  Premier Benjamin Netanyahu's zijn medewerkers hebben er bij een Likud Knessetlid op aangedrongen om zijn wetsvoorstel voor annexatie van de Westelijke Jordaanoever te laten vallen, ondanks de steun van een meerderheid in de basis van Netanyahu, om reden dat de Trump regering zich niet zal gaan irriteren.
Voor meer zie JerusalemOnline

De gouverneur van Caïro heeft onlangs besloten om een straat in de buitenwijk Zeitoun met de naam van Selim I, een sultan van het Osmaanse Rijk, te veranderen. De naamswijziging komt één dag na de toegenomen spanningen tussen Turkije en Egypte als gevolg van verklaringen van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu, die zei dat Turkije het Egyptisch-Cypriotische akkoord van 2013 over het gebruik van natuurlijke bronnen in de economische zone van het oostelijke Middellandse Zeegebied als ongeldig beschouwt.
Voor meer zie Egypt Independent

In Iran waarschuwt men ervoor om de producten van Samsung Electronics, sponsor van de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea, te boycotten nadat het de Iraanse atleten had uitgesloten van het ontvangen van high-end smartphones die aan hun medesporters werden uitgedeeld, dit vanwege westerse sancties.
Voor meer zie Farsnews

Artsen in Newcastle hebben toestemming gekregen om de eerste Britse "driepersoonsbaby's" te creëren uit twee vrouwen die het risico lopen verwoestende en ongeneeslijke genetische ziekten over te dragen aan hun kinderen.
Voor meer zie The Guardian

George Soros, de miljardair die in 1992 berucht werd door tegen het Britse Pond te speculeren, heeft via zijn stichtingen 400.000 pond (453.000 euro) bijgedragen aan een campagne die er op gericht is de Brexit alsnog tegen te houden, dat zei de voorzitter van die campagne gisteren.
Voor meer zie Now The End Begins Zie ook Novini - NL

Rusland en Europa komen dichter bij een totale oorlog. Het rapport zei dat de erosie van wapenbeheersingsovereenkomsten, het inzetten van extra wapens en spanningen over militaire oefeningen het risico vergroot op een onbedoelde gewapende botsing.
Voor meer zie JewsNews

"Demonisering Poetin is zeer gevaarlijk". Dit zegt Marie-Thérèse ter Haar ze is de grande dame van de Nederlands-Russische betrekkingen. Sinds begin jaren tachtig, toen Rusland nog onderdeel uitmaakte van de Sovjet-Unie, zet ze zich in voor een beter wederzijds begrip tussen de landen.
Voor meer zie Novini - NL

Raheel Raza, auteur, schrijver, praktiserend moslim en voorvechter in de mensenrechten, heeft een groot deel van haar leven besteed aan pogingen om de Arabische wereld ervan te overtuigen haar meningsverschillen vreedzaam te bespreken, vrouwen te respecteren en in harmonie met Israël te leven. Raza hoopt dat, nu Jeruzalem erkend is als de hoofdstad van Israël, de Arabische leiders en de landen van de wereld gedwongen zullen worden om de realiteit van het bestaansrecht van Israël aan te nemen.
Voor meer zie United with Israel

In deze video laat men zien hoe klimaatalarmisten een nieuwe global warming religie hebben gecreëerd, gebaseerd op vele traditionele concepten uit andere religies. Schuld, angst, geloof, verlossing en koolstofbelastingen, ze zijn allemaal nodig om de planeet te redden.
Voor meer zie YouTube   Engelstalig

Van de 3 Trump gerelateerde dingen waarvan de media vandaag zegt dat zijn geest in de war is, is er één van een geplande militaire parade. Echter de inaugurele parade van president Kennedy omvatte onder meer de Pershing, Nike en Hercules nucleaire raketten. Of die van president Eisenhower, vier tanks en artillerie en een M65 Atoom Cannon.
Voor meer zie Frontpage Mag

De liberale miljardair Tom Steyer, een vriend en donor van Obama en Clinton, huurde een leger van meer dan 50 politieke agenten in voor een belangrijke campagne om de Democraten dit jaar te helpen de controle te krijgen over het Huis in de V.S. en om Trump uit de macht te verwijderen".
Voor meer zie WND

()  Een afgezant van Qatari op Donderdag onthulde dat zijn land nauw samenwerkt met Israël om hulp te kanaliseren naar de geteisterde Gazastrook. Als je in Gaza wilt werken, moet dit via de Israëliërs," vertelt Mohammed Al-Emadi, hoofd van het comité voor de wederopbouw van Qatar in Gaza, de Associated Press in een interview. Zonder de hulp van Israël gebeurt er niets.
Voor meer zie The Times of Israel

Een factie genoemd naar "de martelaar Nidal Al-'Amoudi" binnen de Al-Aqsa Martyrs Brigades kondigde de oprichting aan van "The Martyr Yasser Arafat Base, de eerste militaire basis van de Fatah-beweging in de Gazastrook". Volgens de aankondiging is de basis bedoeld voor het opleiden van strijders in de voortzetting "van de gewapende strijd". "Niemand zal de wapens van verzet van ons afnemen, Fatah is het ware pad van de gewapende strijd."
Voor meer zie Memri

De Europese staten moeten meer geld uittrekken voor het Agentschap van de Verenigde Naties UNRWA voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen om een einde te maken aan de crisis die het gevolg is van een gebrek aan Amerikaanse middelen, zei het Europees Parlement op donderdag.
Voor meer zie Jerusalem Post

Amerikaanse ambassadeur in Israël David Friedman sabelde op vrijdag de krant Haaretz neer en journalist Gideon Levy van deze krant voor een artikel waarin Har Bracha, de geboortestad van een terreurslachtoffer, "een vervloekte berg" wordt genoemd.
Voor meer zie Israel National News

Uit de enquête van de Quinnipiac Universiteit van Connecticut blijkt dat 40% van de respondenten - het hoogste in zeven maanden - "tevreden" is over de manier waarop Trump de zaken beheert sinds zijn aantreden.
Voor meer zie Israel National News

Alsheikh ging naar de Openbare Aanklager met de verdenking over 'machtige' elementen die probeerden om informatie te verzamelen over politieambtenaren die de PM onderzoeken, maar slaagde er niet in om concreet bewijsmateriaal te verstrekken om zijn beweringen te staven, volgens de gerechtelijke bronnen.
[ Een gebruikelijke handelswijze van links, verdenkingen uitspreken zonder bewijs. wj ]
Voor meer zie Ynet

First Lady Melania Trump eiste dat het Witte Huis geestelijk gereinigd zou worden voordat ze zich daarheen zou verplaatsen, verklaarde een pastor onlangs. In een interview van 2 februari in het Weekend Vigilante met Sheila Zilinsky beweerde dominee Paul Begley dat Melania's wens voor het Witte Huis tot een "volledig uitdrijving" de religieuze vurigheid van Trump zou hebben aangewakkerd.
Voor meer zie Infowars:

Meer dan 400 moslim-, christelijke en joodse leiders van over de hele wereld ondertekenden woensdag een nieuwe verklaring waarin werd opgeroepen tot een wereldwijde bescherming voor religieuze minderheden en gemarginaliseerde gemeenschappen.
Voor meer zie ChristianPost

Deskundige waarnemers over de huidige situatie in Gaza zetten vraagtekens bij de bewering van de stafchef van het IDF, die zei dat Israël binnenkort een nieuwe oorlog met de in Gaza gevestigde terreurgroep Hamas zou kunnen voeren als gevolg van humanitaire en economische omstandigheden. Er is helemaal geen crisis daar. De economie is verslechterd door de hebzucht en wanbeheer van Hamas, maar komt nergens in de buurt van een humanitaire crisis.
Voor meer zie WIN

Stoere taal van Gert-Jan Segers, partijleider van de Nederlandse Christen Unie: “Op antisemitisch geweld moeten zwaardere straffen komen te staan.” Ziet Segers eindelijk het licht? Of ziet hij alleen maar 21 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen, naderen? Een zeer kritisch artikel.
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël - NL

Toenemende sneeuwval in de Sahara woestijn - een teken van Messiaanse verlossing? Sneeuw in de Sahara-woestijn is een zeldzaam fenomeen geweest, maar toch beleefde de Algerijnse stad Ain Sefra op dinsdag de tweede sneeuwval van deze winter.
Verder lezen - NL


Donderdag 8 Februari - 23 Sh'vat

()  Terwijl Netanyahu verklaarde "Israël is niet op zoek naar oorlog", zeggen top Israëlische analisten dat het conflict over een geheime Iraanse raketfabriek in Libanon een Israëlische aanval bijna onvermijdelijk maakt. ....Ook zeggen de Israëlische top-analisten dat de Iraanse "raketfabriek" die in Libanon wordt gebouwd een verandering is die Israël en Hezbollah op een aanvalskoers heeft gezet en zou kunnen leiden tot een derde Libanese oorlog.
Voor meer zie WIN

Palestina onttrekt zich aan de mogelijkheid om een eigen munt in te voeren, maar de kwestie blijft open staan, zei de Palestijnse ambassadeur in Rusland Abdel Hafiz Nofal tijdens zijn persconferentie.
[ De inflatie zou m.i. al snel op die van Zimbabwe gaan lijken. wj ]
Voor meer zie Sputnik International

Palestijns presidentschap verwelkomde woensdag het aanstaande "historische en belangrijke" bezoek van de Indiase premier Narendra Modi, die naar verwachting zaterdag in Ramallah aankomt.
Voor meer zie Wafa

De Russische regering kondigde dinsdag aan dat Moskou op het punt staat een militaire samenwerkingsovereenkomst met Libanon te sluiten, die een alomvattend kader biedt voor coördinatie en gezamenlijke activiteiten voor militaire instellingen in beide landen.
Voor meer zie Asharq AL-awsat

Israël's voormalige premier Ehud Olmert in een eerste openbare verschijning sinds zijn vrijlating uit de gevangenis, waarin hij de hoop uitsprak dat zijn opvolger Benjamin Netanyahu, die zich in het centrum van verschillende corruptie aanklachten bevindt, zijn ambtstermijn spoedig zou beëindigen.
Voor meer zie JerusalemOnline

Laten we onszelf niet voor de gek houden over de kans op het ondertekenen van een vredesakkoord met de Palestijnen in de nabije toekomst," vertelde Parlementsvoorzitter Edelstein in een bijeenkomst van buitenlandse diplomaten. Wat de Amerikaanse ambassadeur David Friedman betreft, zei Edelstein dat hij ernaar uitziet "om onze kantoren binnenkort dicht bij elkaar te hebben in Jeruzalem".
Voor meer zie United with Israel

Minister Zeev Elkin (Likud) sprak donderdagochtend erover in een interview met Arutz Sheva dat de minister-president de goedkeuring vertraagt van het wetsvoorstel over een soevereiniteit in Judea en Samaria. "Het is duidelijk dat ik van plan ben de wet met volle kracht te steunen. Ik ben blij dat de leden het besluit van het Centraal Comité Likud Central vertaald hebben in wetgeving. Ik weet niet of we de strijd al op zondag zullen winnen, maar in dergelijke gevechten bereikt iemand die blijk geeft van vastberadenheid vaak het gewenste resultaat. Ik hoop dat we een revolutie zullen bewerkstelligen op het gebied van soevereiniteit," zei Elkin.
Voor meer zie Israel National News

Viceminister van Buitenlandse Zaken Tzipi Hotovely (Likud) was in de Shomronstad Har Bracha om de familie van Rabbi Itamar Ben Gal, die afgelopen maandag op het kruispunt van Ariel werd vermoord, te troosten. We zijn geen mensen die wraak zoeken maar die op zoek zijn naar het leven, en aangezien dit onze nationale missie is, willen we de opbouw in deze belangrijke gemeenschap vergroten," benadrukte Hotovely, "Ons doel is dat al onze vijanden weten dat de prijs van dergelijk moorddadig gedrag is, dat de Natie van Israël zal floreren en de staat Israël de opbouw op deze plaats zal vermeerderen".
Voor meer zie Israel National News

Dave Hodges laat zijn licht schijnen over de twee meo's die vrij zijn gegeven. De Eerste Wereldoorlog werd geïnspireerd door de moord op Aartshertog Francis Ferdinand. Dat heeft een keten van gebeurtenissen in beweging gezet die tientallen miljoenen mensen heeft gedood. Op een soortgelijke manier zet het vrijgeven van de FISA Memo's een soortgelijke ramp in gang.
Verder lezen - NL

() Het IDF vergroot de inzet in Judea en Samaria vanwege een stijging in het terrorisme. Analyse: De inlichtingendiensten suggereren dat de Palestijnse frustratie toeneemt en dat de motivatie om terroristische aanslagen uit te voeren toeneemt - De versterking van de militaire aanwezigheid ter plaatse heeft tot doel een ongewenste escalatie te voorkomen en de operationele flexibiliteit te vergroten.
Voor meer zie Israel Hayom

De Verenigde Arabische Emiraten hebben $2 miljoen gedoneerd om medische diensten van de Verenigde Naties in Gaza boven water te houden temidden van een ernstig brandstoftekort, zo zei het Buitenlandse Ministerie van de VAE op Donderdag.
Voor meer zie The Times of Israel

De Amerikaanse gezant voor het Midden-Oosten, Jason Greenblatt, heeft op donderdag president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit het verwijt gemaakt dat hij deze week in een toespraak de band van het Jodendom met Jeruzalem niet heeft genoemd.
Voor meer zie The Times of Israel

Netanyahu haalt uit naar de politie, die twijfel en schaduw werpt op hun geloofwaardigheid na de opmerkingen van commissaris Insp.-Gen. Roni Alsheich. Deze maakte de opmerking dat een "machtig politiek figuur' enige "privédetectives" had ingehuurd die informatie hadden verzameld tegen politieagenten die betrokken waren bij lopende onderzoeken naar de minister-president". Als reactie op die beweringen schreef Netanyahu via sociale media:" Het is schokkend om te zien dat hij deze belachelijke en valse bewering herhaalt dat [ik] zogenaamd privédetectives tegen politieagenten inzette". Elke fatsoenlijk persoon zal zich nu afvragen: Hoe kunnen mensen die zulke belachelijke dingen zeggen over de premier hem dan nog objectief en onpartijdig ondervragen wanneer het tijd is om een beslissing over hem te nemen? zo vroeg Netanyahu.
Voor meer zie Jerusalem Post

"Als de mensen de zoetheid van de Thora konden voelen, zouden zij extatisch zijn en zich er gretig voor inzetten, want de Thora omvat alle goede dingen in de wereld. Deze ontroerende nieuwe muziekvideo die de herinnering aan Rabbi Raziel Shevach eer aandoet, wordt uitgevoerd door zanger Yitzhak Meir, Rabbi Shevach's dochters en zijn voormalige studiepartner Rabbi Hanoch Wasserman.
Voor meer zie Israel National News  

Een gezant van de VS voor het Midden-Oosten heeft de Libanese regering verzekerd dat Israël niet geïnteresseerd is in een escalatie van de situatie langs zijn noordelijke grens, aangezien Libanese functionarissen de bouw van een grensmuur door Israël "een daad van agressie" noemen.
Voor meer zie JerusalemOnline

UNIFIL heeft bevestigd dat Israël aan de Israëlische kant van de blauwe lijn, die Libanon en Israël van elkaar scheidt, een veiligheidsmuur bouwt.
[ Maar ja je bent agressief als je je niet gewillig wil laten afslachten. wj ]
Voor meer zie JewishPress

Er is een foto te zien van een beroemde Iraanse Ayatollah, al-Sayyed Ebrahim Raisi, die ook lid is van de Iraanse vergadering van deskundigen en naar verwachting de opvolger zal zijn van Ali Khamenei, als hij omringt door commandanten van Hezbollah, de grens bezoekt tussen Israël en Zuid-Libanon op een militaire tournee.
Voor meer zie Al Arabiya English

Een ontmoeting op maandag tussen de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en paus Francis kan ernstige gevolgen hebben voor Jeruzalem, aangezien beide leiders een agenda lijken op te stellen die gebaseerd is op hun gezamenlijke verzet tegen de erkenning van de stad door de Amerikaanse president Donald Trump als de hoofdstad van Israël. Erdogan zei tegen de Paus dat ze moeten samenwerken om de status van Jeruzalem te behouden." De boodschappen die u hierover aan de katholieke wereld zult overbrengen zijn belangrijk," zei Erdogan, die benadrukte dat beide leiders ermee hadden ingestemd om de gezamenlijke inspanningen voort te zetten.
Voor meer zie Breaking Israel News


Woensdag 7 Februari - 22 Sh'vat

()  Tijdens hun ontmoeting op 12 februari zullen president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit en president Vladimir Poetin van Rusland een nieuw voorgesteld vredesonderhandelingsmechanisme bespreken dat bedoeld is om de Verenigde Staten buitenspel te zetten, vertelde woensdag een Palestijnse diplomaat in Rusland aan het Russische persbureau Interfax.
Voor meer zie The Times of Israel

Een video van het Al-Aqsa Martyrs' Brigades - Nidal Al-' Amoudi Bataljon, een malafide splintergroep van Fatah, werd op 4 februari op de social media kanaal van de groep geplaatst. De video, getiteld "The Enemy Is Within Range of Our Shells", toont de productie van 120 mm mortierbommen en toont beelden van groepsleden die deze afvuren.
Voor meer zie Memri  

De Palestijnen veroordeelden sterk een Israëlische besluit om belastingen te heffen van kerken en agentschappen van de Verenigde Naties in Jeruzalem, zeggende dat de stap gericht was op het "leeghalen" door de stad van zijn Arabische ingezetenen en christelijke heilige plaatsen. ...De gemeente zei op zondag dat zij begonnen is met het verzamelen van meer dan 650 miljoen NIS (188 miljoen dollar) over ongeveer 887 eigendommen in Jeruzalem die toebehoren aan verschillende kerken en VN-agentschappen.
Voor meer zie The Times of Israel

Dr. Gamal' Abd Al-Gawwad, onderzoeker van het Al-Ahram Center for Political and Strategic Studies en docent Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Caïro, raadde Palestijnen aan om af te zien van het gewapende verzet tegen Israël, dat hij als nutteloos en hopeloos beschreef. Hij zei dat ze in plaats daarvan een strategie van geweldloos verzet zouden moeten consolideren, die internationaal zou worden gesteund en de legitimiteit van Israël zou ondermijnen, terwijl tegelijkertijd effectieve onderhandelingen zouden moeten worden gevoerd.
Voor meer zie Memri

Na 15 jaar in het Land israël en het burgerschap blijft onder vuur liggen. Toen Richard en Carolyn Hyde van 'Hart van G-d Ministeries' Aliyah maakten naar Israël in 2003, werd hen het burgerschap verleend en een Israëlisch paspoort gegeven.
Lezen - NL

Tijdens een bezoek aan de noordelijke grens van Israël op dinsdag werden de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en het Veiligheidskabinet geïnformeerd door IDF-stafchef Gadi Eizenkot en de generaals van het noordelijk commando. "We komen in vrede", lichtte Netanyahu toe. Maar we zijn voorbereid op elk scenario.
Voor meer zie JerusalemOnline

De petitiepagina van het Witte Huis is eindelijk weer online na een belangrijke update, en een van de grootste doelwitten na de vernieuwing zou de liberale financier George Soros kunnen zijn. Een petitie genaamd "Verklaar George Soros tot terrorist en neem alle activa van zijn verwante organisaties in beslag, heeft op whitehouse.gov heeft al meer dan 150.000 handtekeningen verzameld.
Voor meer zie Tea Party News

Abbas' Fatah Beweging was er snel bij in het eren van Ahmed Nasr Jarrar als een "martelaar" die de groep terroristen leidde die Rabbi Raziel Shevach, een vader van 6 kinderen, neerschoot en vermoorde in een drive-by schieten vorige maand. De terrorist is gisteren door Israëli's gedood terwijl hij zich verzette tegen zijn arrestatie. Fatah plaatste de foto van Jarrar met zijn vader en noemde hem de "jonge leeuw".
Voor meer zie PMW Bulletins

Het mysterie van het verloren Jubeljaar: deel 29 – Wanneer is het voor u? We zijn bijna klaar met het oplossen van het mysterie van het verloren Jubeljaar! U bent met ons op een reis geweest, als alsof we allemaal spelers waren in een grote mysteriefilm. Wij staan op het punt in het verhaal waar de hoofdpersoon hardop uitroept: "Dat is het!
Lezen - NL

Tijdens een recent Knesset-debat over de 'Soevereiniteitswet', die het Israëlische burgerlijk recht zou toepassen op de 'Westbank' (Judea en Samaria) werd de regering-Netanyahu beschimpt over haar onwil om de rechtse kern-ideologie daadwerkelijk te implementeren.
Voor meer zie Israel Today - Holland - NL

()  Israël zegt doelen te hebben getroffen in de buurt van Damascus. Syrië beweert dat men alle raketten heeft onderschept, maar volgens een onafhankelijke waarnemer raken sommige raketten een locatie in de buurt van Jamraya, welke verbonden is aan de productie van chemische wapens.
Voor meer zie The Times of Israel en Israel Today - NL

Het eerste wat de conservatieve Duitse bondskanselier Angela Merkel en de sociaal-democraten hebben gedaan op woensdag in hun nieuwe coalitie akkoord, was een expliciete kritiek op de Israëlische nederzettingen. Het huidige nederzettingenbeleid van Israël is in strijd met het geldende internationale recht en wordt niet door ons gesteund omdat het een tweestatenoplossing belemmert," luidt het verdrag.
Voor meer zie The Times of Israel

Maar enkele mensen hebben van Michael Horowitz gehoord, maar dat zal binnenkort wel veranderen. Horowitz, de inspecteurgeneraal van het ministerie van Justitie, wordt een steeds meer kritische speler in de controverse rond de FBI, President Trump en het Russische onderzoek. Met weinig fanfare heeft hij een uitgebreid onderzoek uitgevoerd over het handelen door de FBI in het 2016 onderzoek naar het gebruik van een prive e-mail server door Hillary Clinton. Het rapport kan binnenkort verwacht worden.
Voor meer zie TheHill

Naar verluidt beweegt China raketafweerbatterijen en troepen dichter naar de grens met Noord-Korea, een mogelijk teken dat Beijing anticipeert op een grote vluchtelingengolf uit het noorden of op een militaire verstoring die wordt veroorzaakt door een oorlog van de communistische dictator Kim Jongun.
Voor meer zie Breitbart

US Vice President Mike Pence zei dat de VS zich aan het voorbereiden is om de "zwaarste en meest agressieve" economische sancties aan te kondigen tegen Noord-Korea in de komende dagen, waardoor de druk op de oorlogszuchtige regering tijdens de Olympische Winterspelen wordt opgevoerd.
Voor meer zie The Times of Israel

De Franse minister van Buitenlandse Zaken eiste woensdag dat alle door Iran gesteunde milities, met inbegrip van de Libanese Hezbollah, Syrië verlaten en zeiden dat Turkije en Iran het internationaal recht schenden door hun acties in het land.
[ Nederland komt bij monde van Zijlstra niet verder dan, " dat de Koerden ook geen lieverdjes zijn." wj ]
Voor meer zie Jerusalem Post

"Gooi de lichamen van terroristen in zee". In de Knesset vindt een stormachtig debat plaats over de teruggeven van de lichamen van terroristen. De ouders van vermoorde terreur-slachtoffers roepen op om 'de mislukking te stoppen'. "In plaats van te discussiëren over het al dan niet vasthouden van een lichaam, is er één oplossing: het voorgoed in Israël te laten of ze in zee te gooien. Alleen op die manier, samen met het verder bevorderen van het wetsvoorstel inzake de doodstraf voor terroristen, de vernietiging van de terroristische huizen tot op de fundatie en de verdrijving van terroristen, zullen we in staat zijn om de volgende moord te stoppen. Niet terug geven van lichamen is maar een deel van het pakket aan maatregelen ter afschrikking.
Voor meer zie Israel National News

Er zijn Russische soldaten opgeroepen om de straten van Moskou en de omliggende regio te helpen opruimen na een record-sneeuwval die vluchten vertraagde, honderden bomen omkiep en van sommige wegen en trottoirs een hindernisparcours maakte.
[ Het daar daar toch al veel warmer moeten zijn volgens Al Gore. wj ]
Voor meer zie Jerusalem Post

Sommige koppels en individuen (die het nog geloven dat wij er wat aan kunnen doen), proberen de volgende generatie te behoeden voor mogelijke klimaatrampen door de voortplanting volledig op te geven.
Voor meer zie The Daily Caller

De Yasser Arafat Foundation zei dinsdag dat zij elke partij die een deel van de dagboeken van Arafat stal of beweerde in bezit te hebben, zou dagvaarden. Er wordt specifiek verwezen naar het Italiaanse tijdschrift L' Espresso, dat op donderdag verscheen en waarin gepubliceerd: "de geheime dagboeken van Arafat".
Voor meer zie WIN

Oude Testamenten van de patriarchen. Gary Stearman noemde onlangs Ken Johnsons boek: zijn grootste werk ooit. Wat moet er nog meer gezegd worden? We hebben Ken nog nooit zo enthousiast over een boek gezien, of zijn favoriete nieuwe onderzoeksgebied... over de geheimen gevonden in de Dode Zee rollen.
Verder lezen. - NL


Dinsdag 6 Februari - 21 Sh'vat

()  Het IDF heeft een video samengesteld waarin verschillende delen van hun activiteiten worden getoond om de terroristen in Jenin die Rabbi Raziel Shevach van Havat Gilad hebben vermoord, te vangen en te doden. De IDF stuurt een bericht naar alle terroristen dat de IDF hen uiteindelijk zal krijgen, waar ze ook zijn.
Voor meer zie JewishPress

De internationale vertegenwoordiger van de Moslimbroederschap in Amerika heeft meerdere reizen gemaakt tussen Washington, D.C. en Londen om het imago van de islamitische organisatie in het Westen te verbeteren. Sprekend met de Egyptische nieuwsredactie Veto zeggen bronnen dat de bewegingen van Amin El-Ara bewijzen dat de Broederschap op internationaal niveau opereert om de organisatie naar een nieuw niveau te tillen.
Voor meer zie Clarion Project

Op maandagmiddag werd een Israëliër ernstig gewond tijdens een terreuraanslag in Ariël op de Westelijke Jordaanoever. Het slachtoffer bezweek aan zijn wonden kort na aankomst in een ziekenhuis in Centraal-Israël. De terrorist ontvluchtte de scène en is nog steeds op vrije voeten. De vermoorde man is een vader van 4 kinderen.
Voor meer zie JerusalemOnline

Abed al-Karim Adel Assi, die Rabbi Itamar Ben-Gal vermoordde, werd door zijn ouders in de steek gelaten en ging van het ene jeugdhuis naar het andere, verliet een opvanghuis nadat het personeel hem had belet om zijn vader in Nablus te bezoeken uit ongerustheid dat hij door radicale elementen zou worden uitgebuit; "Helaas waren we niet in staat om Abed te helpen", zegt Shanti huiscoördinator.
Voor meer zie Ynet

Amerikaanse ambassadeur David Friedman maakt de "Palestijnse leiders" verwijten over de Ariël aanval en verdoemd de PA en de terreurgroepen voor hun reactie op de terreuraanslag van gisteren, waarbij Rabbi Itamar Ben Gal werd vermoord.
Voor meer zie Israel National News

Iran starte de productielijn van een soort tactische drones genaamd Mohajer 6 met de mogelijkheid om slimme bommen te vervoeren met hoge precisie-aanvalskracht.
Voor meer zie Farsnews

Het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft maandag de Amerikaanse vredesgezant Jason Greenblatt, op de hoogte gesteld van het feit dat hij beschuldigd is van het feit dat hij elke rol van de Palestijnen in zijn plan voor een regeling voor het Midden-Oosten van tafel heeft geveegd. In een verklaring staat dat de Palestijnen niet zullen reageren op verklaringen of standpunten van Greenblatt, ongeacht de inhoud, vanwege met name zijn minachting voor de Palestijnen en hun fundamentele rechten.
Voor meer zie Wafa

Libanese militairen vertelden hun Israëlische tegenhangers tijdens rechtstreekse gesprekken op maandag dat een grensmuur die de IDF aanlegt langs de grens tussen de twee landen het soevereine grondgebied van Libanon schendt.
Voor meer zie The Times of Israel

De Trump regering heeft de afgelopen maand een aantal nieuwe sanctieaanduidingen vastgesteld voor personen en entiteiten die banden hebben met Hamas en Hezbollah en ook sterke banden hebben met de Iraanse regering. ..Het ministerie van Financiën loopt voorop, terwijl het ministerie van Financiën de Europese mogendheden wil overhalen om Teheran strenger aan te pakken vanwege het regionale gedrag en ballistisch raketprogramma.
Voor meer zie Jerusalem Post

()  De Europeanen zijn geschokt dat Israël het toerisme in Jeruzalem ontwikkelt "ten koste van andere religies en culturen". Echt waar?! In een rapport van de Europese Unie (EU) gelekt naar The Guardian uitte ze hun woede over de ontwikkeling van het Israëlische toerisme in en rond Jeruzalem's oude stad, en noemde de voortdurende verbetering van de Israëlische infrastructuur een vorm van een "toeristische nederzetting".
[ Die 'ze' zijn natuurlijk de ondemocratische bestuurders in Brussel, niet alle Europeanen. wj ]
Voor meer zie United with Israel

Europa: Joods-christelijke symbolen verdwijnen en vervangen door islamitische. De Britse huizenmarkt heeft nu te maken met een nieuwe speciale vermelding: voormalige christelijke kerken. Een voormalige Methodistenkerk in Surrey werd onlangs voor het eerst te koop aangeboden in zijn 154-jarige geschiedenis. En een paar dagen later werd een kerk in Londen voor verkoop aangeboden en nadien omgeturnd in appartementen.
Verder lezen - NL

UNRWA en de PLO zijn het eens: Miljoenen Palestijnen horen niet thuis in "Palestina". UNRWA commissaris-generaal Pierre Krӓhebühl lanceert een UNRWA noodoproep voor Syrië, Gaza en de Westelijke Jordaanoever tijdens een persconferentie op de UNOG Palais des Nations in Genève op 30 januari 2018.
Lees verder - NL

In deel 2 van 'Root Source Tours' zijn er meer hoogtepunten te zien van de stad van David. We kijken naar de put van Jeremiah, het paleis van koning David en de muren van Jeruzalem.
Voor meer zie Root Source

Berg Sion, een plek van groot belang voor het Joodse volk, is bijna volledig eigendom van het Vaticaan. Het is ook een brandpunt van een politieke strijd, die vreemd genoeg, ondergronds wordt uitgevochten.
Verder lezen - NL

De Poolse regering annuleert het bezoek van Bennett nadat hij opmerkingen maakte over het Poolse volk in verband met de Holocaust. Die had gezegd: "Het bloed van de Poolse Joden schreeuwt van de grond, en geen enkele wet zal hen het zwijgen opleggen." De Poolse regering heeft mijn bezoek afgelast, omdat ik de misdaden van de Poolse bevolking benoemde. "Ik ben vereerd".
Voor meer zie Jerusalem Post

Landbouwminister Uri Ariel (Joods Thuis) verweet de IDF stafchef Gadi Eizenkot tijdens een vergadering op zondag in wat Ariel zei 'de overdreven focus van de IDF-woordvoerder unit op homoseksuele en transgendersoldaten.'
Voor meer zie JewsNews

Cijfers over haatcriminaliteit die door de politie in Duitsland zijn uitgelekt, hebben tot onrust geleid, want zij brachten moord, mishandeling en brandstichting aan het licht onder de bijna honderd aanvallen die in 2017 op christenen waren gericht.
Voor meer zie Infowars

Pastor J. D. praat over de mogelijkheid dat er in de komende dagen iets groots gebeurt. Engelstalige video.
Voor meer zie YouTube  

FBI memo bewijst dat de serie Saboteurs van Tom Horn waarheid is, meer dan iedereen dacht. Nu we weten wat de gederubriceerde memo van het Huis zegt over het wangedrag van de regering, weten we ook wat het betekent: Het moeras van Washington - de diepe staat - is groter, wreder en gevaarlijker voor de Amerikaanse vrijheid dan zelfs een cynicus zich had kunnen voorstellen.
Voor meer zie Fox News

Israël tracht al enkele jaren een einde te maken aan de illegale bouwactiviteiten door de Europese Unie of door de Unie gefinancierde projecten in het C-gebied, dat conform de ondertekende Oslo Akkoorden onder controle valt van Israël. Aldus wil de EU locale Arabieren helpen om langzaam het land te veroveren en bezetten, land dat niet eens van hen is.
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël - NL

De gruweldaden waar niemand over praat. Waarom moeten we de wereld blijven herinneren aan de benarde situatie van de Palestijnen in Syrië? De reden is dat de internationale gemeenschap en de pro-Palestijnse groeperingen in de hele wereld zich geen zorgen lijken te maken over de gruweldaden die worden gepleegd tegen Palestijnen in Syrië of in welk Arabisch land dan ook, omdat zij niet door Israël zijn begaan.
Verder lezen - NL


Maandag 5 Februari - 20 Sh'vat

()  Na te hebben verklaard dat de VS niet langer gekwalificeerd was om op te treden als "eerlijke bemiddelaar" in welk vredesproces ook met Israël, probeert de Palestijnse Autoriteit Rusland ervan te overtuigen om een rol te spelen bij de pogingen om het conflict op te lossen.
Voor meer zie The Times of Israel

In Iran werden tientallen vrouwen gearresteerd als de anti-hijab protesten toenemen. De Revolutionaire Garde zegt dat 29 vrouwen zijn gearresteerd in de laatste golf van protesten tegen de zedelijkheidswetten, omdat ze zichzelf hadden onthuld.
Voor meer zie Israel National News

Israël presenteert een 1 miljard dollar kostend revalidatieplan voor Gaza, maar vraagt de Palestijnse Autoriteit om een overname. De EU kondigde haar eigen plan aan op de spoedvergadering over Gaza, waarbij zij een fonds van 53 miljoen dollar presenteerde om "het Palestijnse karakter van Oost-Jeruzalem te behouden en een toekomstige Palestijnse staat".
Voor meer zie Israpundit

De democraten en media hebben een week lang tegen het Amerikaanse volk gelogen over de "memo". Ze zeiden dat de memo vol stond met "gerubriceerde informatie" en vrijgeven ervan zou "onze spionagemethoden blootleggen". Met "onze," bedoelden ze niet de Amerikaanse spionagemethoden. Ze bedoelden Obama's spionagemethoden.
Voor meer zie Frontpage Mag

Israël zoekt geen oorlog met zijn buren maar het zal geen enkele inspanning sparen om zich en haar burgers te verdedigen als ze worden aangevallen, zei de Eerste Minister Benjamin Netanyahu op zondag. Dat hij alle vertrouwen heeft in het IDF als de sterkste militaire macht in het Midden-Oosten en dat is goed, want we staan voor veel uitdagingen.
Voor meer zie Israel Hayom

Israël wil vrede, maar volgens berichten in de Arabische taal heeft de politieke leider van Hamas in Gaza het grootste deel van het hoofdkwartier van de terroristische groepering in Gaza bevolen om te evacueren, uit vrees dat Israël van plan is de komende dagen een militair conflict te beginnen.
Voor meer zie JerusalemOnline

Onder verwijzing naar de islamitische wet heeft Sheikh Ikrima Sabri, hoofd van de Opperste Moslimraad in Jeruzalem, elke mogelijkheid van een Palestijnse Arabische concessie voor het zogenaamde "recht op terugkeer" van Palestijnse Arabische vluchtelingen van de vierde generatie afgewezen. Ook is hj van mening dat de Arabische landen UNRWA moeten financieren.
Voor meer zie Israel National News

Waarschuwing aan Trump: De 'Diepe Staat' is erop uit om je te grijpen. Een aantal conservatieve analisten hebben gezegd dat het onverstandig was voor de president om te zeggen dat hij bereid zou zijn om onder ede vragen te beantwoorden in een interview, wat de speciale raadgever Robert Mueller graag wil. Op een vraag van verslaggevers in het Witte Huis zei Trump: "Ik kijk er eigenlijk naar uit, de President zegt dat het binnen twee tot drie weken kan plaatsvinden.
Voor meer zie OneNews

In de eerste State of the Union toespraak van president Trump heeft hij daarin een heel andere visie gepresenteerd op de relatie van de VS met Israël en de rest van de wereld, dan die van zijn voorganger Barack Obama. Trump lijkt steeds meer in de voetsporen te treden van voormalig president Ronald Reagan, die de wereldvrede verdedigde door middel van Amerikaanse kracht en steun aan bondgenoten als Israël.
Voor meer zie United with Israel

De openbaring van Johannes (deel 15) Openbaring 8 (het zevende zegel-de eerste bazuin). Bij de verbreking van het zevende zegel worden de bazuinoordelen ingeluid. Johannes ziet zeven aartsengelen voor God staan.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

()  Israëlische drones, gevechtsvliegtuigen en helikopters hebben meer dan 100 luchtaanvallen uitgevoerd tegen de met Islamitische, Staat geaffilieerde terroristen in de Sinai, in een poging om Egypte te helpen de jihadistische opstand op het schiereiland te bestrijden, zo meldde de New York Times zaterdag.
Voor meer zie The Times of Israel

Door Asher Intrater: Op 22 januari 2018 sprak de Vice President van de Verenigde Staten, Mike Pence, met een voltallig Huis van de Israëlische Knesset.
Revive - NL

De Russische secretaris van de Veiligheidsraad Nikolai Patrushev heeft een ontmoeting gehad met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu om de samenwerking op het gebied van veiligheid en tegenmaatregelen te bespreken tegen de pogingen om de resultaten van de Tweede Wereldoorlog te herzien, zei de woordvoerder van de Russische ambtenaar op donderdag.
Voor meer zie Tass

Vicepresident Mike Pence had een ontmoeting met de Jordaanse koning Abdullah II in Amman in Jordanië. Hij loofde het bondgenootschap tussen de Verenigde Staten en Jordanië. In het bijzonder juichte Pence de rol van Jordanië toe in de campagne die het islamitische staatskalifaat in Syrië en Jordanië versloeg. Abdullah was minder enthousiast.
Verder lezen - NL

Hogere Palestijnse ambtenaar Saeb Erekat beschuldigde zaterdag de Trump regering ervan het Palestijnse leiderschap in een "staatsgreep" te willen omverwerpen en zei tegen de Amerikaanse gezant van de Verenigde Naties Nikki Haley dat zij haar mond moet houden in kritiek op president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit.
Voor meer zie The Times of Israel

Jason Greenblatt, de gezant voor het Midden-Oosten van de Verenigde Staten, veroordeelde op zondag het gebruik van Iraans "bloedgeld" door de militante groep Hamas voor wapens en tunnels om Israël aan te vallen.
Voor meer zie Jerusalem Post

In een veiligheidsbriefing aan ministers benadrukt generaal Eisenkot' Ik ben geen chauvinist of feminist,' en zegt dat de integratie van vrouwen in gevechtseenheden tot op een zekere hoogte moet blijven',' voegt eraan toe dat vrouwen niet in de frontline infanterie-eenheden zullen dienen als hij Chef van het IDF is.
Voor meer zie Ynet

De Nationale Veiligheidsraad van Israël overweegt verschillende opties om de krimpende Joodse meerderheid in Jeruzalem te behouden, als deskundigen waarschuwen dat een vloed van Arabische migratie vanuit de Palestijnse Autoriteit de demografische balans in de heilige stad volledig zal veranderen.
Voor meer zie Israel National News

Turkse president Tayyip Erdogan heeft maandag met paus Franciscus gesproken over Jeruzalem en de gevolgen van het besluit door president Donald Trump om de heilige stad te erkennen als hoofdstad van Israël. Beiden hebben hun bezorgdheid geuit over het feit dat veel Amerikaanse bondgenoten zeggen dat de vredesinspanningen in het Midden-Oosten gedoemd zijn te mislukken.
Voor meer zie Jerusalem Post

Vijf mensen werden behandeld voor "verstikkingsverschijnselen" zondag nadat het Syrische regime luchtaanvallen uitvoerde op de noordwestelijke stad Saraqeb, zei een waarnemer, toevoegend dat 10 burgers in zuidelijke provincie Idlib werden gedood.
Voor meer zie Al Arabiya English

De nieuwe anti-verkrachtingsbroek die in Duitsland aan vrouwen wordt verkocht, is onmiddellijk uitverkocht als de vrees voor verkrachting door moslimvluchtelingen omhoogschiet.
Voor meer zie JewsNews

The Hal Lindsey Report. We beginnen serieuze discussies te horen over een "deep state". Vooral met de opwinding rond de vrijgave van een Congressioneel memo over het gebruik van dubieuze (of valse) informatie door de FBI om bepaalde FISA-waarborgen te verkrijgen om zo de campagne van de presidentiële kandidaat Donald Trump te ontsluieren.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.voor toezending van de dag- of weeknieuwsbrief.
Het dagnieuws is een eenvoudige uitgave,
wilt u even aangeven welke informatie u wenst?
Of u kunt een dagelijkse of wekelijkse herinnering
krijgen over de nieuwsbrief.

Christipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina