Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()
 De week- of daguitgave wordt op verzoek toegestuurd.
De daguitgave geeft alleen het middendeel weer.
U kunt ook kiezen voor een wekelijkse alert.


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Met soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking daaruit is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()
Computervertaling met Google naar het Nederlands
Google Translate

Vertaal uw tekst met behulp van dit veld.


Nederlandstalige artikelen

*Hypocriet Europa

*Openbaring12
  geboorte kind

*Opname wanneer?

*Wereldoorlog
   Avi Lipkin

*Teken van
  Openbaring 12

*Vrede met mos-
  lims in onze tijd

*De Islamitische
  Antichrist

*Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 1 December - 13 Kislev

()  Ten minste 15 mortiergranaten waren er afgevuurd op de soldaten nabij de noordelijke grens van Gaza die technische werkzaamheden uitvoerden. De IDF vergeldingsmaatregelen troffen de vier terreur-doelen in de Gazastrook met behulp van straaljagers en tanks.
Voor meer zie JerusalemOnline zie ook Israel Today - Holland

De afsluitende verklaring van de ministers van Buitenlandse Zaken van de Arabische Liga na hun spoedvergadering van 19 november 2017 in Caïro, verklaarde Hezbullah tot een terroristische organisatie en beschuldigde Hezbullah ervan het "terrorisme en de terroristische organisaties in de Arabische staten te steunen door geavanceerde wapens en ballistische raketten te leveren."
Voor meer zie Memri

Novini nodigde Dmitry Babich, politiek analist van Sputnik International, uit voor een gesprek over de Russische media, met als deelonderwerpen: Russisch nepnieuws; de maatregelen die de VS hebben getroffen tegen RT en Sputnik; het geweld tegen Russische journalisten; en de blijvend lage ranking van Rusland in de persvrijheidsindexen.
Voor meer zie Novini - NL

In een exclusief interview met WND zei Juanita Broaddrick dat ze 40 jaar later steun begint te krijgen voor haar claim dat Bill Clinton haar verkrachtte toen hij advocaat-generaal van Arkansas was. Het gebeurt omdat nu de Clinton dynastie valt, een lot verdiend door de vroegere president en zijn twee keer mislukte presidentiële vrouw, Hillary Clinton, zei bovengenoemde Broaddrick.
Voor meer zie WND

De explosie van seksuele intimidatie en geweldpleging, die sommige claimen en teruggaat tot zo'n veertig jaar geleden, waren het onvermijdelijke gevolg van de seksuele revolutie. .... Zoals zoveel van onze sociale pathologieën vandaag de dag, ons seksueel verzadigde openbare cultuur gaf een ontketening aan de seksuele roofdieren, als een bittere vrucht van de vrije liefdesbeweging in de jaren zestig. Degenen die niet in die periode leefden, kunnen zich niet voorstellen hoe snel en radicaal onze samenleving daardoor werd getransformeerd.
Voor meer zie Frontpage Mag Engels

Russisch Internetportaal van de overheid maakt bekend dat Rusland en Egypte een overeenkomst hebben ondertekenend dat wederzijds gebruik mogelijk maakt van het territoriale luchtruim en militaire bases.
Voor meer zie Memri

Een IDF-soldaat Ron Yitzhak Kukia 19 jaar oud werd dood aangetroffen bij een bushalte in een groot winkelcentrum in de zuidelijke Israëlische stad Arad. De aanvaller ontvluchtte de scène.
Voor meer zie JerusalemOnline

Een ooggetuige vertelde over de terreuraanslag in Arad, waarbij Ron Yitzhak Kukia om het leven kwam. "Ik reed de rotonde op toen ik plotseling iemand zag die zijn nek vasthield. Ik hielp de medicus om hem te behandelen en oefende druk uit op zijn nek, vertelde Akim Khromoshin, inwoner van Arad. "De paramedicus vertelde me dat het een zeer diepe steekwond was", vervolgde hij. "In Arad hebben we steeds kunnen leven in samenwerking met onze bedoeïene buren, maar ik denk niet dat het zo zal doorgaan. Het is een verschrikkelijk gevoel als iemand in je armen sterft. Hij was nog maar een jongen".
Voor meer zie Israel National News

De Palestijnen melkten ons uit, decennia-lang. Veel mensen in het westen zijn zich er niet bewust van dat de Palestijnen elk vredesinitiatief torpederen en anderen daarvan de schuld te geven.
Verder lezen - NL

Fatou Bensouda, officier van justitie voor het Internationaal Strafhof in Den Haag, heeft de aanklacht tegen de oorlogsmisdaden afgewezen die Israël zou hebben begaan tijdens de inval in Gaza in 2010, waarbij acht Turkse burgers om het leven kwamen.
Voor meer zie JerusalemOnline

De VN heeft zes nieuwe resoluties aangenomen tegen de Joodse staat, waaronder een resolutie waarin de Israëlische soevereiniteit over Jeruzalem wordt ontzegd met 151 tegen 6 stemmen. Bevestigen de Palestijnse rechten en veroordelen de Israëlische schendingen van het internationaal recht.
[Bedwelmde dwazen. Zacharia 12:2,3. wj ]
Voor meer zie United with Israel

()  Hij ruilde zijn 12-cilinder Ferrari in voor een herderstaf, en terugkeerde naar het land Israël zoals zijn voorouders dat hebben gedaan, en stuitte op spirituele hoogtepunten en tragische dieptepunten. De nu 77-jarige Brooklyn autochtone geeft toe dat hij het toentertijd niet wist, maar hoe kon hij het hebben geweten? Het verhaal van Herzlich. Engelstalig.
Voor meer zie The Times of Israel

De politie geeft de voorkeur aan begrafenissen van kinderen boven hun glimlach, zeggen de ondervraagde ouders die hun kinderen van een lynchpartij redden. De moeder wiens zoon werd gered zegt dat de politie niets geeft om het leven van de kinderen in Samaria. Hoofd van de regionale raad van Samaria, Yossi Dagan, begeleidde de ouders naar het politiebureau en wachtte op hen tot ze in de vroege uurtjes van vrijdagochtend werden vrijgelaten.
Voor meer zie Israel National News

Een senior religieuze zionistische rabbijn die het allereerste pre-militaire voorbereidingsprogramma in het leven heeft geroepen, lanceerde een vernietigende aanval op de IDF en beweerde dat het leger religieuze officieren dwong om te kiezen tussen een legercarrière en het naleven van de joodse wet.
Voor meer zie Israel National News

Minister van Inlichtingen en Vervoer Yisrael Katz, zegt dat hij graag zou zien dat Netanyahu als minister-president blijft fungeren, maar hij wacht in de coulissen om in zijn schoenen te gaan staan; 'Ik ben wel van plan om achter hem te staan, als leider van Likud en minister-president van Israël'.
Voor meer zie Ynetnews

Een tweede ballistische raket deze maand uit Jemen is op donderdag onderschept door de Saoedische luchtverdedigingstroepen in de zuidelijke stad Khamis Mushait in de zuidwestelijke provincie Assir.
Voor meer zie i24news

De Noord-Koreaanse nucleaire-EMP dreiging is een Chinese en Deep-State agressie in vermomming. China pretendeert het Amerikaanse standpunt te aanvaarden ten aanzien van Noord-Korea.
Verder lezen - NL

De Nigeriaanse ex-minister heeft laten weten dat slavenbezitters in Libië in het tijdperk na Khadafi, dat 75% van de Afrikaanse migranten, die naar Libië komen, worden verkocht in slavernij, "vermoord, verminkt, gemarteld of ter dood worden gebracht".
Voor meer zie Sputnik International

President Donald Trump van de VS-president overweegt om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël, zeiden de ambtenaren op donderdag, en daarmee gewicht toevoegend aan berichten die in Israëlische media circuleren. De aankondiging zou een manier zijn om een waarschijnlijke beslissing te compenseren als zijn campagne belofte zich vertraagt om de Ambassade van de Verenigde Staten vanuit Tel Aviv naar de heilige stad te verplaatsen, zeggen de bovengenoemde ambtenaren van de Verenigde Staten.
Voor meer zie The Times of Israel

Een aardbeving met een kracht van 6,3 heeft oostelijk Iran in de buurt van de stad Kerman getroffen, volgens een seismologische centra rapport.
Voor meer zie RT World

Turkije weigert "gematigde islam". "Deze bijnaam van 'gematigde islam' is erg lelijk, het is respectloos en een belediging van onze religie. Er is geen gematigde of bovenmatige islam. Islam is islam en zo is het." - De Turkse President Recep Tayyip Erdoğan.
Verder lezen - NL

Gebedsbrief van de Voorbidders in Israël met de gebedspunten van 1 december 2017. We lazen Psalm 115:1-3 aan het begin van onze gebedstijd.
Verder lezen Intercessors


Donderdag 30 November - 12 Kislev

()  Barghouti in een artikel: ...Precies. Er zou geen Palestijns nationalisme zijn als het niet was omwille van het zionisme. Zij zouden deel uitmaken van een groter Jordanië of Groot Syrië of een Groot Egypte - er zou nooit enig belang zijn bij een onafhankelijke Palestijnse staat als Israël nooit zou hebben bestaan.Bron: Elder Of Ziyon

Teheran wint de oorlog in de beheersing van het Midden-Oosten. Saoedi-Arabië lijkt op oorlogspad te zijn in het Midden-Oosten. Het door Saoedi-Arabië georkestreerde ontslag van de Libanese premier Saad Hariri, en de oorlogszuchtige retoriek van Saoedi-Arabische ambtenaren na de lancering van een ballistische raket tegen Riyadh vanuit Jemen lijken een nieuwe periode van assertiviteit tegen de Iraanse belangen in het Midden-Oosten in te luiden.
Verder lezen - NL

Palestijnse Arabieren, vooral degenen die in het Westen wonen, willen zichzelf graag definiëren als' mensen met kleur', zodat ze kunnen doen alsof ze solidariteit hebben met de niet-blanken. Dit is natuurlijk een cynische truc - ze maken zich geen zorgen over de rechten van anderen; ze proberen andere bewegingen te kapen voor hun eigen gewin. Maar niet al te lang geleden werd de beruchte Mufti van Jeruzalem, de eerste leider van de Palestijnse Arabieren, goede vrienden met Heinrich Himmler - omdat hij blond haar en blauwe ogen had.
Voor meer zie Elder Of Ziyon

Woensdag vertelde Kremlin woordvoerder Dmitry Peskov verslaggevers via een conferentiegesprek dat Moskou hoopt om een "worst-case scenario" op het Koreaanse schiereiland te vermijden. Hij zei dat Noord-Korea's recentste intercontinentale test van de ballistische raketten (ICBM) slechts de verdere spanning zou uitlokken en de betrokkenen verder van compromis duwen.
Voor meer zie Israel National News

Koeweitse onderzoeker Dr. Fahd Al-Shelaimi, voorzitter van het Golfforum voor vrede en veiligheid, zei dat de Moslimbroederschap een terroristische organisatie is die de Arabische landen welke de revoluties hebben ondergaan ruïneerden, en nu een bedreiging vormen voor de veiligheid van de Arabische Golfstaten.
Voor meer zie Memri

De openbaring van Johannes over de zeven zegelen (deel 5) (vervolg van ruiter op het rossig/rode paard). De wereld is niet geheel onvoorbereid van wat er straks allemaal komen zal want voorbeelden van enorme “slachtingen” zijn er in de vrij recente geschiedenis genoeg.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

Bijna 50 christelijke Indonesiërs die in de V. S. woonden en het doelwit waren van de deportatiebevelen van president Donald Trump scoorden maandag een belangrijke gratie nadat een rechter oordeelde dat de federale rechtbank de bevoegdheid heeft om hun zaak in behandeling te nemen.
Voor meer zie ChristianPost

Israëlische functionarissen geloven dat het zeer waarschijnlijk is dat de Amerikaanse president Donald Trump de komende dagen een officiële erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël zal aankondigen, een aankondiging die er waarschijnlijk op wijst dat de overdracht van een Amerikaanse ambassade aan de gang is.
Voor meer zie JerusalemOnline

De VS dreigt het regime van N. Korea volledig te vernietigen. Haley zei als Beijing niet handelt om de olievoorraden af te snijden "kunnen we de oliesituatie in eigen handen nemen".
Voor meer zie i24NEWS

Frankrijk onderwerpt zich aan terrorisme, moslim-antisemitisme. In Frankrijk werden sinds 2012 meer dan 250 mensen gedood door het islamitische terrorisme - meer dan in alle andere Europese landen samen.
Verder lezen - NL

()  De Kfir Infantry Brigade, die gewoonlijk op de Westelijke Jordaanoever is gevestigd, bereidt zich nu voor om te vechten in een nieuw gebied, een gebied waarmee het maar weinig ervaring heeft opgedaan: de Gazastrook. De brigade, waarvan de naam letterlijk "jonge leeuw" betekent, werd eind 2005 gevormd binnen het Centraal Commando van de Israëlische Defensietroepen, specifiek voor het bestrijden van het Palestijnse terrorisme op de Westelijke Jordaanoever.
Voor meer zie The Times of Israel

Tien Democratische Amerikaanse senatoren riepen premier Benjamin Netanyahu op om de geplande sloop van twee Palestijnse dorpen stop te zetten en waarschuwden dat de stap de toekomst van Israël in gevaar zou kunnen brengen.
[ Joodse dorpen mogen wel worden vernietigd, dan hoor je ze niet. Maar ja als je ook ziet wie het zijn. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

Hezbollah is uitgegroeid tot een grote winnaar in de beroering die de Arabische wereld heeft geteisterd sinds de opstanden van 2011 en de regeringen in verschillende landen hebben omvergeworpen. Deze vooruitgang van Hezbollah in het Midden-Oosten is een probleem voor Israël.
Voor meer zie Jerusalem Post

Poging in het lynchen van kinderen in Samaria is voorkomen. Arabische relschoppers vallen Joodse wandelaars aan met rotsen in de buurt van Samarisch dorp. Een escort van de wandelaars reageerde met vuur, waardoor een aanvaller wordt gedood.
Voor meer zie Israel National News

Ahmad Tibi gebruikt het platform bij de VN om de viering van het Partition Plan van 1947 voor Israël af te kammen, iets dat leidde tot de onafhankelijkheid van de VN, en bekritiseerde de Israëlische politiek ten opzichte van Palestijnen als discriminatie.
Voor meer zie Ynetnews

De moslimbevolking in Europa groeit sterk, ook al zou de migratie van moslims stoppen. In de komende decennia ze toch meer dan 11 procent van de Europese bevolking kunnen uitmaken, in vergelijking met iets minder dan 5 procent op dit moment, als de legale migratie op peil blijft, zo zegt een rapport van een denktank The Pew Research Center in de VS op donderdag.
Voor meer zie Al Arabiya

Merkel is de beheerder van een Westerse ondergang. De Duitsers hebben het gevoel dat ze moeten boeten voor hun daden en voor hun huidige welvaart door het omarmen van een post-nationaal, post-christelijk en post-heroïsch Westers model.
Verder lezen - NL

De Knesset Plenum keurde woensdag een inleidende lezing van een wetsvoorstel goed, waarin staat dat de minister van Arbeid, Sociale Zaken en Sociale Diensten een verzoek mag overwegen om een werknemer in dienst te stellen op Shabbat, maar dat zoveel mogelijk rekening moet gehouden worden dat dit een aanval zou veroorzaken op de Israëlische traditie.
Voor meer zie JewishPress

Paus Franciscus, de jezuïet, beweert nu dat moeder Maria de bron van onze hoop is, en niet Jezus Christus. Het volstrekte godslasterlijke in deze verklaring dat wordt volgehouden, moet elke katholiek tot bekering brengen en zich tot de waarheid wenden; De Bijbel, in plaats van deze leugensdoctrine, van de katholieke kerk.
Voor meer zie Christian Journal

De Europese Unie (EU) blijft zich inzetten om Turkse burgers visumvrij te geven reizen in het blok, en bevindt het zich in een later stadia in het veiligstellen daarvan, men zal volgend jaar ook nog eens drie miljard euro extra geven aan migranten in het land, aldus een commissaris.
Voor meer zie Breitbart

Witte Huis: Verslag over ambassade verhuizing naar Jeruzalem is 'voorbarig'. De overheid zegt dat er niets is om te melden "nadat de Israëlische ambtenaren van Trump eisen om de Jeruzalem Ambassade Act te implementeren, voor het verplaatsen van de ambassade - Israëlische minister Katz ontmoet de V.S. gezant Jason Greenblatt in het Witte Huis, en spoort V.S. aan om, om de ambassadebelofte te "vervullen".
Voor meer zie Israel Hayom


Woensdag 29 November - 11 Kislev

()  Een antieke Thora scroll werd ontdekt in Turkije nadat vier mensen het op de zwarte markt probeerden te verkopen aan ondercover politieagenten voor bijna $2 miljoen. De Thora scroll is vermoedelijk 700 jaar oud.
Voor meer zie JerusalemOnline

De Leider van de minderheid in het Huis, Nancy Pelosi, verdedigde de Congresman John Conyers als een icoon tijdens de bewering dat hij een vrouw uit zijn personeel ontsloeg nadat zij weigerde om hem seksuele gunsten te geven.
Voor meer zie TownHall

Elke vrouw in het perskorps kent Convyers. "Ga niet in de lift met hem en elke vrouw in het perskorps wist dat, juist, kom niet met hem in de lift," zei Cokie Roberts.
Voor meer zie Frontpage Mag

De Iraanse regering bracht maandag een eerbetoon uit aan een van de worstelaars van het land voor zijn "edele en heldhaftige actie", door moedwillig een partij te verliezen, omdat winnen een tegenstander uit Israël zou hebben betekend.
Voor meer zie The Times of Israel

In zijn huidige vorm is het onwaarschijnlijk dat de nieuwe zogenaamde wet inzake politieaanbevelingen de twee politieonderzoeken naar premier Benjamin Netanyahu wegens vermeende corruptie zal belemmeren, vertragen of aanzienlijk veranderen. Maar de politiewet kan Netanyahu wel beschermen tegen een spervuur van openbare kritiek.
Voor meer zie The Times of Israel

Alle Messiasbelijdende Joden zijn 'zendelingen' en met dat label is het verlenen van staatsburgerschap niet mogelijk, want als je eenmaal een bedreiging voor de staat bent, maakt het niet uit of je Joods geboren bent. Het is een effectieve truc, maar het is ook een verachtelijk instrument om mensen die in aanmerking komen voor burgerschap uit te sluiten die door hun bloedlijn en door hun duidelijke passie en verlangen om deel uit te maken van het vaderland van de Joden zonder redenen te weigeren.
Voor meer zie Kehila

Enkele dagen voordat de Palestijnse Autoriteit volledig zeggenschap zou krijgen over de Gazastrook, overeenkomstig een in oktober ondertekende verzoeningsovereenkomst, heeft de Palestijnse Hamas-beweging maandag aangekondigd dat zij geen debat over haar wapenbezit zal toestaan.
Voor meer zie Asharq AL-awsat

Gisteren herdacht de VN de zeventigste verjaardag van de resolutie over het bestaan van de Joodse staat. US Vice President Mike Pence en vertegenwoordigers van de 33 landen die voor de resolutie hebben gestemd, waren aanwezig. De Amerikaanse vice-president Mike Pence maakte de opmerking dat de mensen er klaar voor moeten zijn dat President Trump de ambassade naar Jeruzalem gaat verplaatsen zoals beloofd.
Voor meer zie JerusalemOnline

Egypte en andere 'gematigde' Arabische staten in de regio oefenen druk uit op de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA), Machmoud Abbas, om terug te keren naar de onderhandelingstafel met Israël, zo bericht de Israëlische gratis krant Israel Hayom op dinsdag.
Voor meer zie Israel Today - Holland

Uitdrukkingen als "gooien als een meisje", wordt in Frankrijk binnenkort een verboden als "gender-gerelateerde beledigingen", zo heeft Macron besloten.
Voor meer zie JewsNews

Waarom het Trump Midden-Oosten vredesplan mislukt. Vorige week hoorde ik in Washington van werknemers van onderzoeksinstellingen die in contact staan met de Trump-regering over het nieuwe vrede-initiatief van de President, waar hij mee is bezig om vorm te geven. Het gerucht gaat dat het in de komende weken zal het worden voorgelegd aan de betrokken partijen.
Verder lezen - NL

()  Hoogste leider van de Islamitische Revolutie Ayatollah Seyed Ali Khamenei gaf de hoge Iraanse marinecommandanten opdracht om de militaire vooruitgang en aanwezigheid in volle zee voort te zetten. "De marine is de frontlijn in het verdedigen van het land met belangrijke regio's, zoals Makran, de Zee van Oman en de internationale wateren (rond Amerika); onze aanwezigheid in de vrije wateren moet gelijk blijven aan het verleden".
Voor meer zie Farsnews

De bevelhebber van de Quds Force van de IRGC, generaal Qasem Soleimani, bezocht de strijdkrachten die strijden in Al-Bukamal, Syrië, en vertelde hen dat de Amerikaanse troepen, ondanks hun aantallen en capaciteiten, lafaards zijn. "Toen zij in Irak aankwamen, brachten zij luiers mee voor hun soldaten, zodat zij erin konden plassen wanneer zij bang waren," zei hij. "Ons volk is klaar voor het martelaarschap en verdient daarom de overwinning", aldus Soleimani.
Voor meer zie Memri

In een protest tegen de Iraanse Opperste Leider Ali Khamenei, die in Teheran plaatsvond, schreeuwt een vrouw dat Khamenei Iraans geld naar Irak stuurde, dat is verwoest door de Islamitische Staat (ISIS), terwijl "Iran zelf vol is met armoede en corruptie door jonge mannen die stelen en vrouwen die hun lichaam verkopen vanwege armoede en de hoge kosten van levensonderhoud".
Voor meer zie Memri  

Rusland heeft partners in Genève opgeroepen om de Syrische oppositie met de voeten op aarde te zetten, omdat de eis dat president Bashar Assad weg moet gaan niet bijdraagt aan een constructief dialoog, aldus de permanente vertegenwoordiger van Rusland Alexei Borodavkin bij het Bureau van Genève van de Verenigde Naties en andere in Genève gevestigde internationale organisaties.
Voor meer zie Tass

Fans van Soedanese Al Hilal voetbalteam toonden tijdens een wedstrijd een afbeeldingen van Hitler en het woord' Holocaust'.
Voor meer zie WIN

Islamitische Staat dreigt met terreuraanslagen tijdens kerstmis. Het jihadistisch forum publiceerde het beeld van de onthoofding van een kerstman tegen de achtergrond van een winkelgebied in Londen. De islamitische staat heeft geen rechtstreekse controle over zijn aanhangers over de hele wereld. Het coördineert aanvallen door het geven van instructies die supporters aansporen om op bepaalde momenten te handelen in de hoop dat sommigen geïnspireerd zullen zijn om deze instructies op te volgen.
Voor meer zie The Times of Israel

Voormalig Minster van Staat, John Kerry zei dat zowel Israël als Egypte samen met Saudi-Arabië de Verenigde Staten presten om Iran te "bombarderen" voordat de nucleaire overeenkomst van 2015 werd getroffen.
Voor meer zie The Times of Israel

Iran is de grootste voorstander van een Palestijnse afscheiding tussen de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, zei het lid van het Centraal Comité van Fatah Azzam al-Ahmad op maandag, in een interview met de Saoedische al-Arabiya nieuws, in een zeldzame berisping van Iran door een Palestijnse ambtenaar.
Voor meer zie Jerusalem Post

De Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi drong er op woensdag bij zijn militaire commando op aan om alle noodzakelijke middelen in te zetten op het Sinaï-schiereiland binnen de komende drie maanden en het veilig te maken.
Voor meer zie i24news

De Arabische Emiraten brengen een heidense oorlogsgodin naar de VN. Dezelfde multinationale groep die de Palmyra overwinningsboog oprichtte en op een wereldtournee stuurde, heeft nu opnieuw een standbeeld van Athena, de Griekse oorlogsgodin, voor een tentoonstelling naar de Verenigde Naties gebracht.
Verder Lezen - NL


Dinsdag 28 November - 10 Kislev

()  De directeur van de Russische buitenlandse inlichtingendienst zou donderdag Israël hebben bezocht om Israëlische veiligheidsagenten te informeren na de ontmoeting tussen de presidenten van Rusland, Turkije en Iran over een politieke oplossing voor de Syrische burgeroorlog.
Voor meer zie The Times of Israel

Ondanks de afkeuring door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zijn de Joden in de diaspora de woorden van de Israëlische onderminister van Buitenlandse Zaken, Tzipi Hotovely, niet vergeten en haalt de conservatieve jodenbeweging in de VS uit naar Netanyahu door een video te publiceren waarin zij beweren dat de Israëlische premier "alternatieve feiten" presenteerde met betrekking tot het akkoord van de Westelijke Muur.
Voor meer zie JerusalemOnline

Tijdens de aanhoudende demonstratie van orthodoxe Joden over twee dienstweigeraars, werd een ongelukkige vrouw op zondag in Jeruzalem letterlijk op straat geveld door een krachtige stinkende waterstraal van een anti-riot waterpistool van de politie als ze de staat wilde oversteken.
Voor meer zie The Times of Israel zie ook Israel Today - Holland

Israël coördineert zich reeds met zijn Egyptische buren in de gemeenschappelijke oorlog tegen het islamitisch terrorisme, en de samenwerking zal naar verwachting alleen maar toenemen, na de slachting in de Sinaï.
Voor meer zie United with Israel

Palestijnse president Mahmoud' Abbas Abbas geeft een medaille van eer aan de Egyptische schrijver Mohamed Salmawy, die bekend staat om zijn extremistische en antisemitische denkbeelden, voor zijn medewerking aan de Palestijnse zaak.
Voor meer zie 'Memri

De VS zijn van plan om haar troepen in Syrië te houden nog lang na de nederlaag van ISIS - in het doel hun aanwezigheid te rechtvaardigen - omdat anders de Syrische regering en haar bondgenoot Iran zouden "winnen" als ze worden teruggetrokken, meldde de Washington Post.
Voor meer zie RT World News

Een christelijke missionaris de 57 jarige Ian Squire werd doodgeschoten in Nigeria na het spelen van "Amazing Grace" op zijn gitaar, zo onthulden twee van de Britse overlevenden die eerder in november werden gered.
Voor meer zie Cristian Post

De tweestatenoplossing was en blijft de optie die de meeste kansen op vrede biedt. Maar aan beide kanten is onvoldoende bereidheid om de compromissen te sluiten die de uitvoering mogelijk maken. Welke opties blijven over?
Voor meer zie Alfred Muller - NL

Op YouTube zijn video's te vinden die ISIS en de gewelddadige jihad promoten. Dat geldt ook voor die van de KKK, communisten en antifa. Maar niet de bijbellessen en radio-interviews op het persoonlijke kanaal van Carl Gallups, een populaire pastor en auteur. Die werden dit weekend geblokkeerd.
[ Wee hen die het kwade goed noemen en het goede kwaad. Jes. 5:20. wj ]
Voor meer zie WND

Pastor J. D. praat over de profetische betekenis van Poetins ontmoeting met Erdogan en Rouhani. Bron: Tekenen der tijden

Sinds het ontstaan van het kalifaat heeft IS vrouwen ontmoedigd om rechtstreeks deel te nemen aan de strijd. Maar nu de verliezen zich opstapelen hebben echtgenotes van strijders een breder mandaat gekregen om te doden. Niet alleen in Syrië of Irak, maar ook in hun thuisland. Dat schrijft The Washington Post.
Voor meer zie HLN - NL

() Nu Hamas weigert de controle over zijn wapens af te staan en dreigt inbreuk te maken op het grondgebied van Fatah. Is er dan meer geweld aan de horizon? De terreurgroep van de Palestijnse Hamas heeft beloofd zijn terreuractiviteiten uit te breiden naar de regio Judea en Samaria, ondanks de verzoeken van de rivaliserende Fatah-beweging om zich te ontwapenen in het kader van een verzoeningsakkoord.
Voor meer zie United with Israel

Het betalen van een vergoeding te verhogen van $510 dollar naar $1540 heeft tot doel om de rechtszaken te beteugelen zegt de belangrijkste voorvechter, van deze maatregel, zo vertelde Likud MK Yoav Kisch aan de krant Haaretz om een "wettelijke intifada" te beteugelen door de Palestijnen en hun vertegenwoordigers die de Hoge Rechtbank overstromen met verzoekschriften tegen de sloop van huizen die zonder een vergunning worden gebouwd.
Voor meer zie The Times of Israel

De huidige golf van wetgeving in België en Nederland volgt op een eerdere poging om het rituele slachten te verbieden. Waardoor kosher voedsel illegaal wordt en de strik steeds verder wordt aangehaald daarbij het vertrek van de Joden uit Frankrijk, is er geen toekomst voor deze tak van industrie. In België en Nederland leven nog 90.000 Joden.
Voor meer zie Jerusalem Post

Nederland koos voor een moreel zelfbeeld om hun voormalige macht te vervangen. Een gesprek met de Nederlandse historicus Hans Blom: het zelfbeeld van Nederland is die van een zeer morele natie, en ze vinden het moeilijk om toe te geven dat dit niet het geval is.
Voor meer zie Israel National News

Commissie buitenlandse zaken en defensie van Knesset lid Sharren Haskel (Likud) wil een lobby om een grondige hervorming van de UNRWA tot stand te brengen, en te eisen dat Hamas-activisten die in de organisatie werken zullen worden ontslagen, om zo een einde te maken aan het aanzetten tot en haat jegens Israël, de donorlanden daarvan bewust te maken en toezicht te houden op de aan UNRWA gedoneerde middelen.
Voor meer zie Israel National News

Er zijn een aantal Iraanse adviseurs en deskundigen op Syrische bodem, zegt de minister van Defensie, maar geen militaire Iraanse troepen, wel van de vazalstaten en voegt toe: "dat Israël niet toestaat dat Iran een aanwezigheid in Syrië kan vestigen."
Voor meer zie Ynetnews

Moslims klederdracht is in het Verenigd Koninkrijk weer onderwerp van gesprek geworden, dit keer ligt de focus op meisjes die de hijab dragen in de lagere scholen. Meisjes jonger dan 11 jaar die een hijab in de school dragen zullen door inspecteurs gevraagd worden of ze dat uit vrije wil doen of dat ze door hun ouders worden gedwongen.
Voor meer zie Al Arabiya English

IDF stafchef Gadi Eizenkot heeft maandag de leden van het kabinet in de commissie Politiek en Veiligheid geïnformeerd over de situatie in Syrië: het gevaar van de Iraanse aanwezigheid bij de naoorlogse Syrische oorlog en de betekenis van de eerder in deze maand ondertekende overeenkomst tussen de Verenigde Staten, Rusland en Jordanië, de Israëlische TV Channel 1 bericht. Zijn boodschap is "Het is tijd om te leren leven met Iran aan de grens met Israël."
Voor meer zie JewishPress

Betalen voor de vrede. De meest fundamentele regel in de omgang met de Saudi's en hun vrienden is dat Israël niet het gevoel moet hebben om iets te hoeven betalen voor de vrede, helemaal niets. Niets. Zilch. Zero. Nada.
Verder lezen - NL

Maak Uw Relaties Groter. Werken met anderen kan vaak een uitdaging zijn. “IJzer scherpt ijzer, maar op hetzelfde moment kunnen de vonken eraf vliegen en ons diep raken. Onlangs leerde ik een van de moeilijkste, doch krachtige, lessen in mijn wandel met God, schrijft Kerry Merrit.
Verder lezen - NL


Maandag 27 November - 9 Kislev

()  Tijdens zijn bezoek aan Sochi vorige week, stuurde de Syrische president Bashar al-Assad vorige week een bericht aan premier Binyamin Netanyahu dat Damascus bereid was om een ontwapening van de Golanhoogten te bespreken 40 kilometer tot aan de scheidingslijn, en om de autonomie voor de Koerden en Druzen in het land te onderzoeken als onderdeel van een brede overeenkomst die het huidige Syrische regime aan de macht zou laten, volgens de krant Al-Jarida in Koeweit.
Voor meer zie Israel National News

De VN-secretaris-generaal Antonio Guterres heeft een verslag naar de VN-Veiligheidsraad gestuurd waarin hij waarschuwde voor een mogelijke oorlog tussen Israël en Hezbollah.
Voor meer zie JerusalemOnline

De minister van Buitenlandse Zaken Louise Mushikiwabo van Rwanda bevestigde op donderdag de recente berichten dat Kigali in gesprek is met Jeruzalem en dat haar land de illegale Afrikaanse migranten die momenteel in Israël verblijven, wil opnemen. "Ik heb niet de getallen, maar uit de gesprekken met Israël een tijdje terug, moet het iets meer of ongeveer 10.000 zijn, en daar voelen we ons gerust bij.
Voor meer zie Israel Hayom

De kerk van Zweden moedigt haar geestelijken aan om de genderneutrale term "God" te gebruiken in plaats van de godheid te noemen als "Hij" of "de Heer". De beslissing werd genomen in een achtdaagse bijeenkomst van het 251 leden tellende besluitvormingsorgaan van de kerk. Het besluit wordt van kracht op 20 mei tijdens Pinksteren.
[ Allah wel bij zijn naam? wj ]
Voor meer zie Telegraph

De ontwikkelingen in het Midden Oosten gaan nog sneller dan gedacht. Is de openbaring van de antichrist dichtbij? Is dan ook de opname zo dichtbij? Ross over de stand van zaken in zijn video. Nederlanse ondertiteling.
[ Iran (Perzië) wordt in Psalm 83 niet genoemd, wel in Ezech.38. wj ]
Voor meer zie YouTube

Het bureau van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) in Washington kan open blijven om een vrede met Israël te bespreken en kan spoedig haar volledige verrichtingen hervatten, zegt het staatsdepartement. Zei verder dat de Palestijnen was geadviseerd om hun activiteit bij het bureau tot het vredesproces te beperken tot een vernieuwing van de wet heeft plaats gevonden.
[ De VS buigt opnieuw voor de Palestijnen. wj ]
Voor meer zie Asharq AL-awsat

Zaterdag waarschuwde de adjunct-hoofd van de Islamitische Revolutionaire Garde dat zijn land het bereik van zijn raketten zou vergroten als Europa hen zou bedreigen. Tot nu toe hebben we het bereik van onze raketten beperkt tot 2000 kilometer, maar niet vanwege een gebrek aan technologie", voegde hij eraan toe.
Voor meer zie JerusalemOnline

Chips ingebracht in de schedels van mensen worden ontwikkeld en gefinancierd door de onderzoeksafdeling DARPA van het Amerikaanse leger. Deze implantaten zullen elektronische pulsen gebruiken om de chemicaliën in de hersenen van mensen te veranderen in een proces dat een "diepe hersenstimulatie" wordt genoemd. Dit zal dan de stemming van mensen veranderen en wordt verondersteld geestelijke ziekten te kunnen behandelen en een therapie te kunnen bieden.
[ Eerder geesten beheersen. wj ]
Voor meer zie Daily Star

De Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties, Danny Danon, zegt dat Israël warme betrekkingen onderhoudt met veel Arabische landen, ondanks het feit dat deze landen officieel weigeren het bestaan van Israël te erkennen.
Voor meer zie Israel National News

Een van Israël's toonaangevende nationale veiligheidsanalisten heeft in zijn beoordeling over een mogelijke alliantie tussen de Joodse staat en de conservatieve Soennitische Arabische landen gewezen op het recente laten vallen van de Koerden door de internationale gemeenschap als een ontnuchterende herinnering aan het feit dat de gepercipieerde nationale belangen steevast andere waarden overtreffen zoals loyaliteit en gedeelde veiligheid.
Voor meer zie WIN

Poetin, Rouhani en Erdogan hebben gelijk en zijn vanaf nu de overwinnaars in Syrië. Maar laten we hen niet machtiger maken door te geloven dat ze onoverwinnelijk zijn. Door Caroline Glick.
Verder lezen - NL

()  Volgens buitenlandse berichten heeft Israël Egypte geholpen bij de bestrijding van de Islamitische Staats op het noordelijk Sinaï-schiereiland, met inbegrip van het delen van inlichtingen en zelfs het uitvoeren van drone-aanvallen tegen de terroristen.
Voor meer zie The Times of Israel

Een plan om Arabische buurten achter de veiligheidsbarrière af te snijden van Jeruzalem is geen aanvaardbare oplossing, en als het zal worden gevorderd, zal de gemeente Jeruzalem er bezwaar tegen maken, zegt burgemeester Nir Barkat van Jeruzalem.
Voor meer zie Jerusalem Post

De openbaring van Johannes over de zeven zegelen (deel 4). Net als in de dagen van het Oude Testament, houdt de massa van vandaag zich in toenemende mate bezig met manifestaties die tegen Gods Woord ingaan. Paulus stelde de Galaten de vraag: "Wie heeft u betoverd?".
Voor meer zie Uit het nieuws

Religieuze officieren kunnen worden gedwongen om in gemengde eenheden te werken. Van DF-stafchef Gadi Eizenkot wordt verwacht dat hij de oproep zal verwerpen om wijzigingen aan te brengen in het controversiële nieuwe beleid met betrekking tot de integratie van mannelijke en vrouwelijke IDF-soldaten, ondanks protesten van vooraanstaande religieuze zionistische rabbijnen.
Voor meer zie Israel National News

Ondanks veel controverse zal Israël deze maand zijn allereerste vrouwelijke tankbemanningen inzetten. Al jaren werken activisten eraan de integratie van vrouwen in het Israëlische leger te completeren door tankeenheden open te stellen voor het schone geslacht.
Voor meer zie Israel Today - Holland

Rabbi Steven Pruzansky is de geestelijke leider van Congregatie Bnai Yeshurun in Teaneck, New Jersey. Deze man zegt dat wat Tzipi Hotovely zei absoluut waar is. De Joden in Amerika hebben er absoluut geen weet van hoe het voelt om te leven onder bedreiging van raketten en de meesten van hen hebben een heel comfortabel leven.
Voor meer zie Israel National News

De Russische luchtmacht bombardeerde het ISIS-dorp Ash Sha' Fah in de regio Deir Ezzor in het oosten van Syrië op zondagochtend, een van de laatste ISIS bolwerken na de val van Raqqa eerder dit jaar. Hierbij kwamen 53 burgers om het leven zegt het Syrische Observatory for Human Rights.
Voor meer zie Israel National News

Syrische militaire doelwitten zullen worden aangevallen als u Iran in Syrië een basis laat opzetten, zo waarschuwde minister-president Binyamin Netanyahu de Syrische heerser Bashar Assad via Moskou. Dit werd gemeld op zondagavond 26 november door hoge ambtenaren in Jeruzalem. De Israëlische boodschap, in feite een ultimatum, heeft de Syrische heerser ervan op de hoogte gebracht dat als hij Iran zou toestaan om in zijn land bases te vestigen, Israël zijn niet-interventiebeleid in de Syrische oorlog, dat het land gedurende het hele conflict van zes jaar heeft gehandhaafd, zou opgeven en niet zou aarzelen om het Syrische leger en andere doelwitten te treffen die zijn regime in Damascus ondersteunen.
Voor meer zie DEBKAfile

De minister van burgerlijke zaken van de Palestijnse Autoriteit zei zondag dat Hamas wegloopt uit de controle over de Gazastrook, terwijl de PA slechts iets meer dan 5 procent van de zaken heeft overgenomen, en dat slechts enkele dagen voor een opdoemende deadline van 1 december om de macht over te dragen als onderdeel van een verzoeningsakkoord tussen de rivaliserende facties.
Voor meer zie i24News

Geofysici die de afgelopen 117 jaar seismische activiteit studeerden, brengen een verslag uit dat 2018 een jaar zal zijn van grote aardbevingen - vooral rond de evenaar.
Voor meer zie WND

Een paar jaar geleden schreef een kijker aan Hal Lindsey een brief en vroeg of Jakobus 5:1-8 profetische betekenis had. Om eerlijk te zijn, had ik dat gedeelte in dat licht nog nooit zorgvuldig bestudeerd. Tot mijn verbazing ontdekte ik dat de boodschap van dit gedeelte ook echt van toepassing is op deze tijd.
Verder Lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.voor toezending van de dag- of weeknieuwsbrief.
Het dagnieuws is een eenvoudige uitgave,
wilt u even aangeven welke informatie u wenst?
Of u kunt een dagelijkse of wekelijkse herinnering
krijgen over de nieuwsbrief.

Christipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina