Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()
 De week- of daguitgave wordt op verzoek toegestuurd.
De daguitgave geeft alleen het middendeel weer.
U kunt ook kiezen voor een wekelijkse alert.


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Met soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking daaruit is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()
Computervertaling met Google naar het Nederlands
Google Translate

Vertaal uw tekst met behulp van dit veld.


Nederlandstalige artikelen

*Hypocriet Europa

*Openbaring12
  geboorte kind

*Opname wanneer?

*Wereldoorlog
   Avi Lipkin

*Teken van
  Openbaring 12

*Vrede met mos-
  lims in onze tijd

*De Islamitische
  Antichrist

*Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 10 November - 21 Cheshvan

()  De economie van Israël heeft opnieuw bewezen een van de sterkste economieën ter wereld te zijn. De Israëlische sjekel is momenteel de tweede sterkste valuta ter wereld, volgens een nieuw rapport van het Duitse wereldwijde bank- en financiële dienstverlenende bedrijf Deutsche Bank. China's yuan is de sterkste valuta ter wereld.
Voor meer zie United with Israel

Israëlische en Palestijnse functionarissen verwachten dat president Trump begin volgend jaar een vredesvoorstel voor het Midden-Oosten zal presenteren. Niemand weet nog hoe het er uit zal zien of dat het voorstel gebaseerd zal zijn op het creëren van een Palestijnse staat, wat al twintig jaar het Amerikaanse beleid is. Intussen vertonen de twee partijen hun beste gedrag om te voorkomen dat ze door Trump als de obstructie partij worden aangemerkt.
Voor meer zie Axios

Astronomen kondigden onlangs een nieuwe ontdekking aan: een mysterieus signaal van een melkwegstelsel 3 miljard lichtjaren verderop. Deze intense uitbarsting van radiogolven was een van de tientallen gelijksoortige signalen, totaal willekeurig en volledig onverklaarbaar. Die piek is een Fast Radio Burst. En als dat klinkt als geen al te beschrijvende naam, dan is dat omdat we niet weten wat er eigenlijk aan ten oorsprong ligt," zegt Lynch. Jawel. Het is een totaal mysterie.
Voor meer zie WDB

Wat is de grootste bedreiging voor het christendom? Volgens sommige theologen lijkt het van binnen uit het christendom zelf te komen. Het moderne christendom is bedreigender dan de Islam.
Voor meer zie Faithwire

Een nieuw wetsvoorstel dat door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden wordt overwogen zou het illegaal maken een abortus uit te voeren op een baby met een detecteerbare hartslag. Dit wetsvoorstel staat bekend als "de Heartbeat Protection Act", en het zou een enorme overwinning betekenen voor de pro-levensbeweging in dit land als het een wet wordt.
Voor meer zie The American Dream

Werkt Turkije aan een kernwapenprogramma? Terwijl de mainstream media vooral naar de Iraanse en Noord-Koreaanse raket- c.q. kernwapenprogramma’s kijken, zijn er signalen dat in Turkije over het verkrijgen van kernwapens gedacht wordt tot nu toe niet voor opzien.
Voor meer zie Novini - NL

Paus Fransiscus roept de wereldleiders samen voor een wereldvredesconferentie in Vaticaanstad om de wereld te redden van een nucleaire ramp. Rusland stuurt een kerndeskundige, en de adjunct-secretaris-generaal van de NAVO, Rose Gottemoeller, zal het woord voeren. China en Noord-Korea zijn uitgenodigd, maar organisatoren zeiden dat ze niet weten of de landen vertegenwoordigers zouden sturen omdat ze geen diplomatieke betrekkingen hebben.
Voor meer zie Now The End Begins

Robert Smith van het hof in Ontario, heeft een man vrijgesproken van seksueel geweld tegen zijn ex-vrouw omdat de man en zijn toenmalige vrouw geloofden dat hun religie en cultuur hem het recht gaf om seks met haar te hebben of ze nu wel of niet mee instemde.
Meer lezen - NL

Een Zweedse vrouw die met immigranten werkt, reageerde op een Syrische vluchteling die zegt dat hij op zoek is naar een derde vrouw en zij zegt dat alle culturen gerespecteerd moeten worden.
Zie de   Nederlanse ondertiteling.

Het Syrische leger verklaarde donderdag de overwinning op de islamitische staat te hebben behaald en zei dat het de laatste jihadistische stad van het land in de regio gevangen nam, toen hun driejarige, hard-line regering in de regio ineenstortte. Het mediakanaal van Hezbollah zei op vrijdag dat de Islamitische Staat leider Abu Bakr al-Baghdadi in de Syrische stad Albu Kamal is gezien tijdens de Syrische legeroperatie met zijn bondgenoten om het te zuiveren.
Voor meer zie Jerusalem Post

()  De Arabische Studentenunie aan de Universiteit van Jeruzalem protesteerde op de berg Scopus Campus, terwijl de deelnemende studenten leuzen riepen tegen Israël en het zionisme: "Zionisten, vertrek! Mijn land is Arabisch en vrij," en er is geen andere oplossing dan het verdrijven van de bezetter." Er werd een klacht ingediend bij de Israëlische politie.
Voor meer zie JerusalemOnline

Het Egyptische parlement keurde dinsdag een wetsontwerp goed van de regering dat het gebruik verbiedt van drones die zouden kunnen worden gebruikt om terreuraanslagen uit te voeren, melde de staatskrant van al-Ahram.
Voor meer zie Egypt Independent

"Gezien de huidige situatie in Libanon heeft het Saudische koninkrijk zijn burgers, bezoekers of ingezetenen, gevraagd om Libanon zo snel mogelijk te verlaten. We raden burgers ook aan om niet naar Libanon te reizen vanaf een internationale bestemming," zei het ministerie van Buitenlandse Zaken van Saudia Arabië op donderdag in een verklaring.
Voor meer zie Breaking Israel News

De Palestijnse Autoriteit drong nogmaals aan op ontwapening van Hamas in de Gazastrook om een verzoening tot stand te brengen op basis van "één wapen en één wet", terwijl het tegelijkertijd aankondigde dat de veiligheidscoördinatie met Israël zou worden hervat. De Palestijnse politiechef Generaal-Majoor Hazem Atallah vertelde verslaggevers op woensdag dat Hamas zich moet ontwapenen, zeggende: "We hebben het over één autoriteit, één wet, één wapen".
Voor meer zie Asharq AL-awsat

Microchips duiken overal op als ook Adidas de bal presenteert voor het Wereld kampioenschap in Rusland 2018 - met een technologische chip erin. De innovatieve technologie - die al gebruikelijk is in tablets en smartphones voor contactloze betalingen - zal voor het eerst in de geschiedenis van het wereldkampioenschap in het voetbal worden geïmplementeerd.
Voor meer zie Mirror Online

Een bestuurslid bij de Israëlische privé inlichtingengroep Black Cube verontschuldigde zich voor het werk van zijn firma namens Harvey Weinstein en zei dat ze producent niet zou hebben geholpen als men had geweten over de beschuldigingen tegen hem.
Voor meer zie The Times of Israel

Een 70-jarige Joodse vrouw werd in het ziekenhuis van Londen opgenomen met een hersenschudding nadat ze was aangevallen door iemand die haar 'Zyd,' Pools voor 'Jood' noemde.
Voor meer zie Jerusalem Post

Palestijnse staat? Alleen in de Sinaï. Minister van Sociale Gelijkheid Gila Gamliel heeft herhaaldelijk haar standpunt tegen de oprichting van een Palestijnse Arabische staat uiteengezet. Zij presenteerde een plan om als alternatief te dienen voor de oprichting van een nieuwe Arabische staat in Judea en Samaria in een interview in de laatste uitgave van Soevereiniteit, dat vandaag (vrijdag) werd uitgebracht. ..."Een Palestijnse staat is een gevaarlijk idee voor de staat Israël. Tussen de Jordaan en de Zee kan en mag er geen Palestijnse staat ontstaan."
Voor meer zie Israel National News

Niet alleen in Nederland zijn de leraren ontevreden als het Irgun Hamorim (de Lerarenorganisatie) in Israël waarschuwde dat er een staking van één dag zal worden gehouden op zondag in alle middelbare en middelbare scholen. De staking is een reactie op "het getreuzel en gebrek aan vooruitgang van de ministeries van Onderwijs en Financiën met betrekking tot onderhandelingen over de salarissen".
Voor meer zie Israel National News

Judicial Watch President Tom Fitton zegt dat ongeveer 1,1 miljoen illegale vreemdelingen bij de laatste verkiezingen op Hillary Clinton hebben gestemd en dat verkiezingsfraude een "crisis" is voor de Republikeinse partij die verder gaat.
Voor meer zie Tea Party News

Abrahams bestemming. Had Lot dan niet wat geleerd van zijn vorige tegenslag? In de vorige parshah bracht Abraham zichzelf en zijn gehele familie in gevaar van een Wereldoorlog, om Lot te redden uit gevangenschap nadat hij zo onverstandig had besloten om te verhuizen naar Sodom.
Meer lezen - NL


Donderdag 9 November - 20 Cheshvan

()  In een ander teken van toenemende spanningen tussen Iran en Saoedi-Arabië zegt de Iraanse president Hassan Rouhani dat Saudis een "strategische fout maakt om de VS en Israël als vrienden en Iran als hun vijand te beschouwen". Daarbij herhaalt hij de steun voor de Jemenitische rebellen.
Voor meer zie Israel Hayom

Een Syrische ambtenaar beschuldigt Israël ervan dat het "probeert te profiteren" van de burgeroorlog. Israël "heeft bewezen dat het een lang bereik heeft als het gaat om zijn oorlog tegen Syrië," vertelt Bouthaina Shaaban, de mediaadviseur van president Assad, aan de media die aangesloten is op Hezbollah - "Syrië zal niet aarzelen om zich te verdedigen tegen de hebzuchtige ambities van Israël", zei ze.
[ Arabieren zijn enorm goed in het omkeren van zaken. wj ]
Voor meer zie Israel Hayom

Vijf jaar oud kind smokkelde telefoons naar zijn terroristische vader. De kleuter bezoekt zijn terreurvader, met in het ondergoed verborgen, mobiele telefoons en SIM-kaarten. Israëls gevangenisbewakers verijdelden deze poging.
Voor meer zie Israel National News

Terwijl de Amerikaanse president Donald Trump in Zuid-Korea een felle boodschap aan de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un stuurde: "De wapens die u verwerft, maken u niet veiliger. Ze brengen uw regime ernstig in gevaar."
Voor meer zie JerusalemOnline

Het Israëlische judo team was niet in staat om te vertrekken naar de 2017 Open Wereldkampioenschappen in Marokko op dinsdag nadat de organisatoren van het evenement in Marrakesh verzuimden om de teamleden een visa te verlenen. De voorzitter van de Internationale Judofederatie zei dat hij het hele wereldkampioenschap zou annuleren als de Israëlische delegatie haar visum niet gaat krijgen.
Bron: Ynetnews

Aangezien de Amerikaanse president Donald Trump deze week in Azië is, zou een onderwerp van gesprek met de Chinese president Xi Jinping het vele miljarden dollar ambitieuze plan kunnen zijn in het initiatief om een Belt and Road (BRI) op te zetten - een moderne zijderoute van handel en infrastructuur die Azië met Europa en het Midden-Oosten verbindt.
Zie de kaart bijJerusalem Post

VN blijft illegaal bouwen. Premier Binyamin Netanyahu verklaarde dat hij met VN-secretaris-generaal Guterres heeft afgesproken dat de huidige en toekomstige bouw door de VN in het Regeringspaleis zal worden uitgevoerd volgens de beginselen van zonerings- en bouwrecht tot te passen. Het blijkt echter dat de UNTSO pas onlangs nog een aanbesteding heeft uitgeschreven voor de sloop en wederopbouw van een van de gebouwen die tijdens het Britse mandaat in het gebied van Armon Hanatziv zijn gebouwd.
Voor meer zie Israel National News

Generaal Ismail Kawthari, plaatsvervangend bevelhebber van de IRGC, Tharallah Base, vertelde Al-Alam TV dat de opperste leider Ali Khamenei had gezegd "dat deze entiteit [Israël] binnen 25 jaar van de planeet aarde moet worden geveegd", maar dat naar zijn eigen mening, dit de maximale periode is, en "als God het wil, zal het voor die tijd gebeuren".
Voor meer zie Memri

De Libanese Minister-president Saad Hariri had er genoeg van. Vorige week, toen Iran de overname van Libanon had afgemaakt, nam Hariri ontslag en vluchtte naar verluidt naar Saoedi-Arabië.
Lezen - NL

()  Israëlische premier zal opnieuw worden ondervraagd door de politie in zijn woonplaats, in twee afzonderlijke gevallen met betrekking tot illegale geschenken die hij naar verluidt aanvaard heeft van mogul Arnon Milchan en zijn collusie met de Yedioth uitgever Arnon Mozes voor media-aandacht. Het is voor de 5e keer dat Netanyahu zal worden ondervraagd sinds Maart.
[ Heksenjacht, net als op Trump. wj ]
Voor meer zie Ynetnews

In de afgelopen twee weken publiceerde het Libanese dagblad Al-Akhbar, dat banden heeft met Hezbollah, in een voorpaginabericht en een interview met vermelding van Iraakse elementen, waarin wordt gesteld dat zij na de nederlaag van de islamitische staat (ISIS) voornemens zijn hun militaire activiteiten voort te zetten en ditmaal vooral gericht tegen Amerikaanse troepen die zich nu op Irakese bodem bevinden en ISIS bestrijden.
Voor meer zie Memri

De voormalige commandant van de Iraanse marine, Admiraal Habibollah Sayyari, prees de machtige aanwezigheid van de troepen in internationale wateren en zei dat de marine van plan is om vloten naar de open zeeën tussen Europa en Amerika te sturen.
Voor meer zie Tasnim News Agency

De minister van Internationale Ontwikkeling van Groot-Brittannië nam ontslag op woensdagavond vijf dagen later na de onthulling over ongeoorloofde bijeenkomsten die zij deze zomer had tijdens een familievakantie naar Israël. Priti Patel stopte toen ze vernederend bevolen werd om naar het Verenigd Koninkrijk terug te keren van een officieel bezoek aan Afrika, minder dan 24 uur nadat ze uit Londen was vertrokken. De dochter van Indiase immigranten naar het Verenigd Koninkrijk, de 46-jarige voormalige minister van het Kabinet, was getipt als potentiële opvolger van May.
Voor meer zie The Times of Israel

Libanon gelooft dat Saoedi-Arabië de leidende soennitische moslimpoliticus Saad Hariri vasthoudt en van plan is met buitenlandse staten samen te werken om zijn terugkeer naar het land veilig te stellen, zo vertelde een hoge Libanese regeringsambtenaar Reuters op donderdag. Hij nam ontslag toen hij in Saudi Arabië verbleef. Hariri-hulpverleners hebben de berichten ontkend dat hij onder huisarrest staat.
Voor meer zie Jerusalem Post

De tweestatenoplossing is verder weg dan ooit tevoren ". Het nieuwe hoofd van de YESHA-Raad Hananel Dorani roept dan ook de Israëlische regering op om het beleid dat hun kiezers hebben gekozen te implanteren. "Alleen historische erkenning bracht honderd jaar geleden de Verklaring van Balfour tot stand, die het historische bestaansrecht van Israël verankerde in de infrastructuur van het internationaal recht", schreef hij. Die erkenning erodeert en een van de redenen daarvoor is angst en het geweld van de Arabieren.
Voor meer zie Israel National News

De Egyptische president zei dat de nederlaag van de extremistische ISIS-groep in Irak en Syrië waarschijnlijk militanten heeft gedwongen om een veilige haven te zoeken in het naburige Libië, van waaruit zij later zijn land binnen zullen komen waar zijn veiligheidstroepen strijd hebben geleverd met militanten op het schiereiland Sinaï en, meer recentelijk, in de uitgestrekte westelijke woestijn.
Voor meer zie Al Arabiya English

Saoedi-Arabië riep de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties op om passende maatregelen te nemen tegen de actieve steun van Iran voor het terrorisme, omdat zoals het land beweert, het de veiligheid van het Koninkrijk en de regio in gevaar wil brengen.
Voor meer zie Al Arabiya English

In een blog schreven Tom Solberg en Jonathan Ferreri over 2 en 12 november als datums van enig belang in relatie met de dagen van Noach. Hoewel 2 november reeds is verstreken leek mij de rest van het artikel interesant genoeg om te publiceren.
Lezen - NL


Woensdag 8 November - 19 Cheshvan

()  Een delegatie van Knessetleden van de gezamenlijke Arabische lijst, die fungeert als koepelpartij voor alle Israëlische Arabische leden, kwamen maandag in Brussel aan voor een reeks politieke vergaderingen op het hoofdkantoor van de Europese Unie (EU). Deze stap vertegenwoordigt een ongekende politieke activiteit van de vertegenwoordigers van de Arabische Israëlische bevolking in de internationale arena.
Voor meer zie Israel National News

De Britse Conservatief Priti Patel, minister van Buitenlandse Zaken voor Internationale Ontwikkeling verontschuldigt zich voor 12 ongeoorloofde ontmoetingen met Israëlische leiders tijdens een 13 daagse reis naar Israël. Mijn enthousiasme werd verkeerd opgevat.
Voor meer zie Israel National News

Vandaag hebben de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Zuid-Koreaanse tegenhanger Moon Jae-in ermee ingestemd om besprekingen op "werkniveau" te openen over de aanschaf van kernonderzeeërs. Tromp riep Noord-Korea op om "naar de tafel te komen".
Voor meer zie JerusalemOnline

De microchip is ongeveer de grootte van een rijstkorrel en wordt meestal onder de huid tussen duim en wijsvinger geplaatst met een naald van dezelfde dikte als bij het doorboren van het lichaam. Het voelt, zegt technologie-expert Kayla Heffernan, als het krijgen van een infuus. Tien vrijwilligers ontvingen op woensdag een microchip in het Australische Centre for the Moving Image in Melbourne ter gelegenheid van de lancering van Pause Fest, een technologie- en cultuurfestival nu in het achtste jaar.
Voor meer zie The Guardian

Een Barna Groep-enquête over Joodse millennials (geboren tussen 1984 en 1999) bevond onlangs dat 21 procent geloofde dat Jezus "God in menselijke vorm was die leefde onder mensen in de eerste eeuw" en 28 procent "ziet Hem als een rabbi of geestelijk leider, maar niet als God". Tweeënveertig procent zei dat ze kerst vierden.
Voor meer zie CBN News

'Hetzim' bereidt jonge Messiasbelijdende Israëli's voor op het leger en leven. Voordat ze het leger binnentraden, ondergingen 13 gelovigen een krachtige en transformatieve ervaring via Hetzim [Pijlen], een voor-militaire voorbereidingsprogramma voor jonge mensen als ze in de Israëlische Defensiestrijdkrachten worden opgeroepen.
Voor meer zie Kehila

Lid van het Uitvoerend Comité van de PLO, dr. Ahmad Majdalani, zei dat de Britse regering zich moet verontschuldigen voor de verklaring van Balfour en de Palestijnen moet vergoeden voor de materiële en psychologische schade die zij hebben geleden. "Er is de optie in Groot-Brittannië, van het vervolgen van de Britse regering in overeenstemming met de Britse wet," zei hij. "We kunnen ook Groot-Brittannië voor de rechter dagen in internationale rechtbanken.
[ Schadevergoeding vragen voor iets wat niet bestond. wj ]
Voor meer zie Memri

De Iraakse premier Haider al-Abadi zegt dat hij de strijdkrachten opdracht heeft gegeven om te strijden tegen ISIS, zelfs op Syrisch grondgebied.
Voor meer zie Al Arabiya English

Naar aanleiding van het rapport van The New Yorker's op dinsdag dat Hollywood-producent Harvey Weinstein Black Cube, een particulier inlichtingenbureau van voormalige officieren van Mossad en andere Israëlische inlichtingendiensten in dienst heeft genomen om naar vrouwen te gaan die hem beschuldigden van seksuele intimidatie, berichtte Israel's Channel 12 News op dinsdagavond dat oud-premier Ehud Barak Weinstein met Black Cube in contact bracht.
Voor meer zie JewishPress

In Israël begon zondagavond een elfdaagse oefening voor de luchtmacht. In deze grootste luchtmacht-oefening ooit in Israël, waren daaartoe delegaties uit zeven landen uitgenodigd, Griekenland, Polen, Italië, de VS en voor het eerst ook uit India, Frankrijk en Duitsland.
Voor meer zie Israel Today - Holland

()  Netanyahu verraste de drie miljoenste toerist naar Israël dit jaar door als haar persoonlijke gids op te treden in het Tower of David Museum in Jeruzalem. Minister van Toerisme Yariv Levin begroette persoonlijk de toerist Ioana Isac van Roemenië, die samen met haar partner Mihai Georgescu aankwam om zijn verjaardag te vieren.
Voor meer zie United with Israel

Veel mensen hebben een bijbelse Hebreeuwse naam of een naam die met de Bijbel verbonden is. In de joodse traditie heeft de naam een spirituele dimensie. Het noemen van een kind is niet zomaar een toevallige gebeurtenis die ouders aan hun kinderen geven. De Bijbel is eigenlijk vol met verhalen die het belang van een naam weerspiegelen.
Voor meer zie Breaking Israel News

Wetenschappers ontdekten per ongeluk dat een stof in moedermelk het antwoord kan zijn op het doden van tumorcellen. Bijnaam Hamlet (Humane alfa-lactalbumine zijn dodelijk voor tumorcellen), wat mogelijk de kanker kan genezen naar verluidt in het aanvallen van kankercellen zonder de gezonde cellen schade toe te brengen. Bovendien heeft het geen van de verlammende bijwerkingen van chemotherapie.
Voor meer zie NaturalNews

Federica Mogherini, de chef buitenlands beleid van de EU, vertelde verslaggevers dat de Amerikaanse wetgevers duidelijk hebben gemaakt dat hun doel is om de overeenkomst met Iran te handhaven, en voegde eraan toe dat de VS geïsoleerd zouden komen te staan als zij de overeenkomst annuleren.
Voor meer zie JerusalemOnline

Het huidige conflict tussen Joods Nationaal Fonds en de overheid concentreert zich op de wetgeving die vereist dat de organisatie 2 miljard shekel (ongeveer $570 miljoen) naar de staat overmmakt. Op dinsdag hebben de leden van de Knesset de wet goedgekeurd, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor de regering om de JNF te dwingen 80 procent van haar inkomsten onder directe staatscontrole te plaatsen, of het risico te lopen gediskwalificeerd te worden voor belastingvrijstelling.
Voor meer zie WIN

Jezus Christus is de schitterende Morgenster. Dat is Venus en Venus speelt een hoofdrol in het teken van Openbaring 12. Zou het kunnen dat de samenstand met Jupiter op 12 november definitief naar de opname verwijst? We blijven er over nadenken. Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Israëlische ambassadeurs over de hele wereld opgedragen om serieus te beginnen met een diplomatieke campagne tegen Iran en Hezbollah, die onder meer de steun van Saudi-Arabische krijgt in de bewering dat deze twee sjiitische bondgenoten het afgelopen weekend achter een raketaanval stonden op Riyadh International Airport.
Voor meer zie The Times of Israel

Een Israëlisch bedrijf Corephotonics heeft een rechtszaak aangespannen tegen Apple en beweert dat de technische reus zijn gepatenteerde telefooncamera technologie heeft gebruikt in twee iPhone-modellen 7 en 8.
Voor meer zie The Times of Israel

De voormalige staatssecretaris van de VS, John Kerry, beschuldigde de Israëlische regering van haar verzet tegen de oprichting van een Palestijnse staat en zij het vooruitzicht op een vredesakkoord schaadden, en waarschuwde Israël voor een toekomstige gewelddadige Palestijnse opstand als er geen vooruitgang zou worden geboekt in de vredesbesprekingen.
[ Israël wil niet het soort vrede wat Kerry voor ogen heeft. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel


Dinsdag 7 November - 18 Cheshvan

()  Saoedi-Arabische minister weigert te specificeren welke actie Saoedi-Arabië van plan is te ondernemen, maar zegt dat Libanon (lees Hezbollah) moet "werken aan het oplossen van zaken voordat ze het punt bereiken waarop geen terugkeer meer mogelijk is." De kroonprins van Saoedi-Arabië beschuldigt Iran van directe militaire agressie door raketten aan Houthis te geven.
[ In Ezech. 38 staat Saudi-Arabië voor Dedan. wj ]
Voor meer zie Israel Hayom

De spanningen tussen Saoedi-Arabië en Iran blijven voortduren nadat Saoedi-Arabië Iran ervan beschuldigde de regio te destabiliseren en naar Riyad een raket te lanceren. De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif antwoordde maandag dat Saoedi-Arabië "betrokken is bij de regionale agressieoorlogen, intimidatie en destabiliserend gedrag".
Voor meer zie JerusalemOnline

Rusland nam de beslissing om het Congres van de Syrische Nationale Dialoog uit te stellen na gesprekken met Turkije, zei de speciale adviseur van de Turkse president Ibrahim Kalin op zondag, in het Haberturks televisieverslag. Volgens hem heeft "Turkije bezwaar gemaakt" en dus "heeft het Kremlin Ankara meegedeeld dat deze vergadering wordt uitgesteld". Turkije achtte de uitnodiging aan de Syrische Koerdische Democratische Unie om deel te nemen aan het in Sochi te organiseren evenement onaanvaardbaar is.
Voor meer zie Tass

Het Russische tijdschrift RBC publiceerde een onderzoeksrapport over pogingen van de "troll bedrijf" in St. Petersburg om de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden. RBC bronnen in de buurt van het troll bedrijf management ondersteunden het bericht dat "er geen directe samenwerking was met mensen van de [Russische] presidentiële regering".
Voor meer zie Memri

De Inlichtingencommissie van het Huis verdenken journalisten ervan betaald te zijn om over vermeende Russische inmenging te rapporteren in de presidentsverkiezingen van 2016. De Commissie kondigde aan dat het een akkoord heeft bereikt om de bankgegevens van Fusion GPS te verkrijgen die stevig achter het "Trump-dossier" stond, en de blokkering verwijderen tot de toegang. Helaas zullen de bankgegevens onder een verzegelde vertrouwelijkheid blijven.
Voor meer zie Gateway

Op 25 oktober protesteerden woedende winkeliers in het bolwerk van de Hizbullah in de wijk Dahieh, Beiroet, tegen Hassan Nasrallah na de sloop van hun buurtwinkels wegens bouwovertredingen. Demonstranten blokkeerden de weg met verbrande banden in wat de Al-Jadeed/New TV-verslaggever een "soort intifada" noemde. Een dag later waren de demonstranten terug, verontschuldigden zij zich voor de camera's en beloofden trouw aan Nasrallah. "We zijn onder de zool van uw schoen", zei een voormalige demonstrant.
Voor meer zie Memri

Stelt u zich eens voor dat terroristen die honderden mensen in Europa en de VS hebben gedood, genereuze beloningen voor hun misdaden ontvangen. En stelt u zich verder voor dat dit bloedgeld indirect wordt gefinancierd door westerse belastingbetalers. Hoe schandalig het ook klinkt, dit is precies wat de Palestijnse Autoriteit (PA) doet die financieel gezien afhankelijk is van een VS en Europese vrijgevigheid.
Voor meer zie Newsweek

In het kader van een grotere Amerikaanse strategie voor versterkte strategische samenwerking met de Verenigde Arabische Emiraten heeft de Trump regering ermee ingestemd een reeds lang bestaand verzoek van Abu Dhabi in overweging te nemen en voorbesprekingen te beginnen over toekomstige aankopen van de F-35 joint strike fighter.
Voor meer zie JerusalemOnline

In de laatste aanval op de vrije meningsuiting door pro-Palestijnse activisten op Amerikaanse campussen werd een toespraak van een Israëlische diplomaat afgelast. Het Centrum voor Joods Leven (CJL) aan de Princeton Universiteit heeft een campuslezing van de Israëlische onderminister van Buitenlandse Zaken Tzipi Hotovely op het allerlaatste moment afgelast na onder druk gezet te zijn door de Alliantie van Joodse progressieven, die pro-Palestijns zijn.
Voor meer zie WIN

()  Een nieuw onthuld mozaïek in het westen van Galilea spreekt over de relatief hoge status van vrouwen in de vroege Kerk. Een Grieks-talig opschrift uit de 5e eeuw herdenkt een "Sausann" (of Shoshana) als donateur voor de bouw van een dorpskerk. Het is een van de zeven opschriften - waaronder een enorme vijf meter lange tekst - die in Byzantijnse kerk werd aangetroffen tijdens de opgravingen in deze zomer door de archeoloog Mordechai Aviam en historicus Jacob Ashkenazi van het Kinneret College.
Voor meer foto's zieThe Times of Israel

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken wees er maandag op dat de hoge adviseur en schoonzoon Jared Kushner van de Amerikaanse president Donald Trump verantwoordelijk was voor het verrassende aftreden van de minister-president van Libanon in het weekend, wat de regionale rivaliteit tussen Teheran en Riyad verder aanwakkerde.
Voor meer zie The Times of Israel

De Egyptische ambassadeur in Israël zegt dat zijn land de Israëli's en Palestijnen zal helpen om hun meningsverschillen op te lossen, en noemt het bezoek van Anwar Sadat aan Jeruzalem in 1977 als een voorbeeld van hoe mensen kunnen samenwerken in de richting van een "veilige, stabiele en welvarende regio".
[ Droom maar verder. wj ]
Voor meer zie Israel Hayom

De FBI is begonnen met het overdragen naar de Senaat onderzoekers van honderden pagina's aan memo's met betrekking tot de zaak van het bureau met de Hillary Clinton's prive e-mail server, dit vertelden bronnen aan The Hill.
Voor meer zie JewsNews

Twee derde van de Arabische Israëli's is van mening dat Israël "geen recht" heeft om zichzelf te definiëren als de joodse natiestaat, terwijl een meerderheid van de joodse Israëli's (58 procent) zegt dat degenen die deze definitie van Israël verwerpen, hun staatsburgerschap moeten worden ontnomen, volgens een nieuwe opiniepeiling die de diepe verdeeldheid tussen beide gemeenschappen onderstreept.
Voor meer zie The Times of Israel

Na wekenlange demonstraties door leden van de anti-dienstplicht Yerushalmi Faction in het hele land om te protesteren tegen de arrestatie van haredi-dienst-ontduikers, blijkt uit een nieuwe opiniepeiling dat meer dan tweederde van de Israëlische joden achter de verplichte dienstplicht voor jonge haredi-ers in de IDF staat.
Voor meer zie Israel National News

VN-troepen zullen de FEMA uitroeiingscentra beheren, schrijft Dave Hodges. Het is lachwekkend dat in de onafhankelijke media sommigen nog steeds het bestaan en de ware aard ontkennen van de concentratiekampen in Amerika, die bekend staan als FEMA-kampen. Het bewijs is overweldigend en van bepaalde documenten kunnen wij nagaan hoe "gevangenen" zullen worden gevangen genomen en vervoerd naar deze beruchte FEMA-kampen.
Lezen - NL

Een hooggeplaatste Iraanse ambtenaar zei op dinsdag dat Europa duidelijk moet maken hoe het zal reageren als de Verenigde Staten zich gaat terugtrekken uit de multinationale nucleaire overeenkomst met Iran en meer moet doen om internationale banken aan te moedigen naar het land terug te keren. De Europese leiders zeggen dat ze vastbesloten zijn om het akkoord in stand te houden, wat Iran een economische reddingslijn bood en nieuwe investeringsmogelijkheden voor Europese bedrijven.
Voor meer zie Jerusalem Post

Het strategische 30-jarige plan van de Moslimbroederschap om Amerika van binnenuit over te nemen was een verzegeld geheim totdat de FBI een huis binnenviel in Annandale, Virginia, waar agenten een verontrustende bundel documenten vonden met daarin een blauwdruk voor de islamitische overname van Amerika.
Voor meer zie JewsNews

"In westerse landen streeft dawa ernaar om zowel niet-moslims te bekeren tot de politieke islam, alsook om meer extreme opvattingen onder de bestaande moslims te bewerkstelligen. Het uiteindelijke doel van dawa is om de politieke instellingen van een vrije samenleving te vernietigen en te vervangen door de strenge sharia."
Lezen - NL


Maandag 6 November - 17 Cheshvan

()  Een hoge ambtenaar van de islamitische terreurgroep Jihad bedreigde Israël op zaterdagavond, toen hij zei dat een "reactie" op Israël over de vernietiging van het terreurtunnelnetwerk vorige week klaar was. Islamitische Jihad zegt dat hij onverwachte' opties' heeft voorbereid als reactie op de explosie van de terreurtunnel door Israël in de buurt van Gaza.
Voor meer zie Israel National News

De Verenigde Staten zijn verheugd over de inzet van de Palestijnse Autoriteit op 1 november 2017 bij de grensovergangen Erez, Kerem Shalom en Rafah in Gaza. De Verenigde Staten vinden het van essentieel belang dat de Palestijnse Autoriteit de volledige verantwoordelijkheid voor Gaza op zich neemt.
[ Ook de PA zal meewerken aan wapensmokkel. wj ]
Voor meer zie U.S. Consulate

President Donald Trump gaf blijk van frustratie over het feit dat het ministerie van Justitie maar niet reageert op de schandalen rond de familie Clinton, de DNC, de FBI en het "valse" dossier over Russische bronnen.
Voor meer zie Breitbart

Na zware diplomatieke druk gaat Israël over tot uitstel van de sloop van het Palestijnse dorp Suzzië. Haaretz heeft vernomen dat het huidige verzoek om uitstel werd ingediend nadat Europese diplomaten, waaronder de Britten, druk uitoefenden op het Ministerie van Defensie en premier Benjamin Netanyahu om het dorp niet te slopen.
Voor meer zie Isra

De Libanese premier Saad Hariri neemt binnen een jaar na zijn aantreden ontslag uit zijn functie. Zaterdag tijdens een reis naar Saoedi-Arabië, in een verrassende stap die het land in onzekerheid dompelde onder verhoogde regionale spanningen. Hij vreest voor zijn leven, zei hij in een verklaring op televisie.
Voor meer zie The Times of Israel

Iran beweerde dat het verrassende aftreden van Libanese Eerste Minister Saad Hariri een stap was die door de VS en Saoedi-Arabië werd geïnitieerd. Ondertussen meldden Libanese media bronnen dat er binnenkort een voorlopige regering zal worden gevormd. Toch wordt verwacht dat het besluit van Hariri de stabiliteit van het land zal verstoren.
Voor meer zie JerusalemOnline

Premier Benjamin Netanyahu,: "Het aftreden van de Libanese premier Hariri en zijn opmerkingen zijn een oproep naar de internationale gemeenschap om actie te ondernemen tegen de Iraanse agressie die Syrië probeert om te vormen tot een tweede Libanon. "Hij [Hariri] zei eigenlijk dat het komt omdat Hezbollah de zaak overnam, wat betekent dat Iran het overnam. En ik denk dat dit een oproep voor iedereen is.
Voor meer zie Israel Hayom

Ze weigeren de Israëlische eis, om te mogen zoeken naar de vijf vermiste mensen in de tunnel, in ruil voor gevangenen en lichamen van soldaten vastgehouden door Hamas en noemen het chantage. Beschuldigen Israël van het gebruik van een mysterieus gas.
[ Ze kijken raar op als ze een koekje van eigen deeg krijgen. wj ]
Voor meer zie Wafa

Een belangrijke Joodse donor aan Israël waarvan wordt verondersteld deel uit te maken als aandeelhouders van een anoniem bedrijf dat vorig jaar verschillende hectares van voormalig Grieks patriarchaatsgrond in de Jeruzalemwijken van Givat Oranim en Old Katamon heeft gekocht.
Voor meer zie The Times of Israel

Onze wereld lijkt op een reusachtige machine die aan het dol draaien is. Diverse onheilspellende ontwikkelingen geven het gevoel dat er een crisis dreigt. De Bijbel maakt duidelijk dat er een moment zal komen waarin het huidige wereldbestel volkomen vast zal lopen en alleen maar gered kan worden door een ingrijpen van God.
Voor meer zie Uit het nieuws

Hal Lindsey Report. Decennialang was Turkije de enige natie in het Midden-Oosten die met succes een democratie in stand hield. Want de oprichter van het moderne Turkije, Mustafa Ataturk, had erop aangedrongen dat het een seculiere natie zou zijn.
Lezen - NL

()  Ambassadeur Nikki Haley gelooft dat zolang zij ambassadeur is, de Verenigde Staten geen anti-Israëlische resoluties zullen toelaten in de VN. Zaterdagavond sprak ze tijdens de openingszitting van de Nationale Conferentie van de Israëlische Amerikaanse Raad (IAC) in Washington, DC en beloofde zich te zullen blijven inzetten voor een stopzetting van de Israëlische veroordelingen bij deze internationale organisatie.
Voor meer zie Israel National News

Arabieren komen naar een Samaria-gemeenschap onder het mom van "olijvenoogst". De inwoners van Jitzhar protesteren tegen de Arabische binnenkomst in de buurt. Als tijdens de zogenaamde "olijvenoogst" er veel terreuraanslagen hebben plaatsgevonden. Er zijn geen georganiseerde en gecultiveerde boomgaarden in het gebied, en van de tientallen Arabische mannen die daar aankwamen, droegen er slechts enkele landbouwgereedschappen.
Voor meer zie Israel National News

De defensieminister Avigdor Liberman riep zondag president Reuven Rivlin op om een voormalige IDF-soldaat die gevangen zit omdat hij een buiten gevecht gestelde Palestijnse aanvaller op de Westelijke Jordaanoever had gedood, te pardoneren en zei dat zijn bevrijding zou helpen om "de kloof in de Israëlische samenleving te dichten".
Voor meer zie The Times of Israel

Vorige week heeft de Israëlische grenspolitie een groep terroristen gevangen genomen toen zij probeerden een explosief te plaatsen langs het veiligheidshek in het gebied rond Jeruzalem. De dramatische momenten werden opgenomen door een beveiligingscamera.
Video opJerusalemOnline

Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de Verklaring van Balfour publiceerde Mahmoud Abbas, de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, een opinie-artikel in de Britse krant Guardian. Na Lord Balfour te hebben afgemaakt voor het beloven van "een land dat hij niet kon beloven", beschreef hij het Palestijnse volk als "een trotse natie met een rijke erfenis van oude beschavingen, en de bakermat van de Abrahamitische geloofsovertuigingen". [De Guardian, 1 Nov, 2017.] Abbas' historische revisie, kwam net een dag voor dat het officiële TV kanaal van PA, in tegenstrijd daarmee, een interview uitgezonden heeft met de historicus Abd Al-Ghani Salameh, die verklaarde dat er in 1917 geen Palestijns volk bestond.
Voor meer zie PMW Bulletins

Brigadegeneraal Hossein Dehghan, de voormalige Iraanse minister van Defensie en nu adviseur bij de defensie-industrieën is, zei dat het zionistische regime, met de ervaring van de 33-daagse oorlog, Libanon zeker niet meer durft binnen te vallen.
Voor meer zie Mehrnews

De massamoordenaar die het vuur opende in een Texas kerk waar minstens 27 doden vielen - waaronder een twee jaar oud kind - is geïdentificeerd als een 26-jarige voormalige bijbel-studie docent die op oneervolle wijze werd ontslagen uit de Amerikaanse luchtmacht.
Voor meer zie Now The End Begins

De gevreesde 4 november-dag van schande is gekomen en verdwenen en we leven nog steeds, we zijn hier nog steeds. Oop 5 november, slaakten we vandaag allemaal een collectieve zucht van verlichting. De gevreesde, door Soros geleide revolutie tegen ons land is gekomen en verdwenen en heeft jammerlijk gefaald. Antifa is Antifail geworden. De veel verwachte landelijke protesten, bedoeld om Donald Trump uit zijn ambt te verwijderen, hebben gefaald en zijn jammerlijk mislukt.
Voor meer zie The Common Sense Show

Na zijn terugkeer in Israël zei, Netanyahu dat Israël de lichamen van terroristen zal blijven vasthouden, en eist de terugkeer van de lichamen van de gedode IDF-soldaten. We geven niet iets voor niets.
Voor meer zie Israel National News

Israëlische troepen die in een terreurtunnel langs de grens met Gaza opereerden, hebben de lichamen van 5 van de 12 islamitische terroristen opgespoord en teruggevonden die zijn gedood toen de IDF vorige week in een gecontroleerde explosie de tunnel sloopte.
Voor meer zie Israel National News

Hier gaan we weer, maar niet echt! Ik realiseer me dat velen moe en sceptisch zijn geworden,schrijft Daniel Matson, maar het feit blijft, dat we hier nu in een post-Openbaring 12 Teken-van-de Vrouw moment zijn, en dat het nu pas is begonnen. Het is nog niet voorbij, en we zijn er nog niet.
Lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.voor toezending van de dag- of weeknieuwsbrief.
Het dagnieuws is een eenvoudige uitgave,
wilt u even aangeven welke informatie u wenst?
Of u kunt een dagelijkse of wekelijkse herinnering
krijgen over de nieuwsbrief.

Christipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina

 
-->