Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Wereldoorlog
   Avi Lipkin

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 2 November- 24 Cheshvan

()  De leiders van de Gazastrook protesten verzoeken om kalmere grensdemonstraties op vrijdag om zo een kans te geven aan de inspanningen tot een bestand te bereiken op de lange termijn met Israël na maanden van dodelijke onrust, zegt een bron in het organiserende comité.
Voor meer zie The Times of Israel

Een Palestijnse columnist Samir Al-Barghouti, die schrijft voor het Qatarese dagblad Al-Watan, schreef dat de manier om de vrijheid te bereiken is, door gewapende strijd tegen Israël. "Open de Wapen Depots", zo bekritiseerde hij de Palestijnse president Mahmoud 'Abbas en zijn medewerkers voor het opgeven van de gewapende strijd en daardoor het niet realiseren van de Palestijnse droom.
Voor meer zie Memri

Sprekend bij het International Institute for Strategic Studies' (IISS) 2018, Manama Dialogue, zei de Omaanse minister van Buitenlandse Zaken Yusuf bin Alawi bin Abdullah: "Israël is een van de landen in de regio..... Misschien is het tijd dat Israël dezelfde privileges en plichten krijgt als de andere landen. Bin Abdullah zei dat de Torah en de Israëlitische profeten naar voren kwamen in het Midden-Oosten en dat er zelfs Joden in Medina waren geweest.
Voor meer zie Memri

Terwijl ‘Islamitische Staat’ (IS) in Syrië en Irak op de terugtocht is, probeert het in talrijke andere gebieden ter wereld voet aan de grond te krijgen en zo de globalisering van de islamistische terreur voort te zetten. Daarbij heeft het vooral succes in Centraal- en Zuidoost-Azië en in Afrika.
Veder lezen Novini - NL

De christelijke artieste Lauren Daigle neemt nu de wereld in - dat wil zeggen de seculiere wereld. Haar album debuteerde op nummer 1, en ze steeg gemakkelijk in de hitlijsten om topartiesten als Drake, Ariana Grande en meer te verslaan. Ze is zo populair dat Ellen DeGeneres-yes haar uitnodigde om op te treden in haar show. DeGeneres stuurde vervolgens elk lid van het publiek naar huis met een kopie van Look Up, Child.
Luisteren Charisma

De nieuwe president van Brazilië: Mijn steun voor Israël is geen campagne-kreet. Ik hou van het volk van Israël en de staat Israël. Ik zal vanaf 2019 de contacten en de zeer productieve samenwerking voor beide partijen bevorderen," beloofde de president van Brazilië.
Voor meer zie WIN

Na een enorme infusie van contant geld door George Soros, begon de New York Times aan een serie artikelen en video's die George Soros tonen niet als de schurk die hij is, maar als een 'verkeerd begrepen filantroop' die onterecht wordt belasterd door 'rechtsextremisten'.
Voor meer zie Now The End Begins

Hoe de Koran de historische terugkeer van de Joden naar Israël voorspelt! Wat zeggen de drie monotheïstische godsdiensten eigenlijk over de historische terugkeer van de Joden naar Israël?
Voor meer zie
Engelstalige  

Zowel Brett Kavanaugh als Christine Blasey Ford hebben een grote GoFundMe rekening, maar slechts één wil dat het allemaal aan de liefdadigheid wordt weggegeven. Je weet waarschijnlijk al wel wie? In de aanhaling van zorgen over de gerechtelijke ethiek, gaf Brett Kavanaugh van het Hooggerechtshof de meer dan $600.000 weg die hem werd geschonken om zijn familie te helpen tijdens de storm van beweringen over seksuele wangedrag.
Voor meer zie Yahoo

Vrouwen die woensdag naar het Kotel (Westerse Muur) gingen, waren geschokt om een slang te zien die tussen de oude stenen kruipt. De Coin Snake, gewoon voor de regio, is niet giftig, maar het is vergelijkbaar met de dodelijke adder die ook in Israël wordt aangetroffen. De slang was waarschijnlijk op zoek naar een maaltijd van duiven of eieren, Breaking Israël News ziet er een krachtige boodschap in.
Voor meer zie Breaking Israel News

Analyse: Israël centraal in nieuwe orde in het Midden-Oosten. Dit is een historische week geweest met gebeurtenissen die aantoonden dat de oude orde in het Midden-Oosten is geëindigd en dat Israël in het centrum van de nieuwe orde staat.
Lees verder Israel Today - NL

()  Grond, lucht en zee-eenheden van vijf Arabische landen komen aan in Egypte om zich aan te sluiten bij hun Egyptische tegenhangers voor oorlogsoefeningen, zegt het Egyptische leger, in het eerste teken dat een militaire alliantie, voorgesteld door Washington, wordt gesynchroniseerd die een "Arabische NAVO" met partners in het Midden-Oosten mogelijk maakt.
[ De koning van het Zuiden uit het boek Daniël? wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

De Britse politie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar beschuldigingen van antisemitische haatdelicten binnen de oppositiepartij Labour.
Voor meer zie The Times of Israel

In een nieuw teken van groeiende banden tussen Israël en Saoedi-Arabië ontving de koninkrijkskroonprins Mohammed Bin Salman donderdag in Riyad een delegatie van evangelische christenen onder leiding van een prominente pro-Israël pleitbezorger, de schrijver Joel Rosenberg die ook in de joodse staat woont.
Voor meer zie Jerusalem Post

Tienduizenden Israëli's, waaronder wetgevers en publieke figuren, zullen dit weekend Hevron doorkruisen als onderdeel van de traditionele "Shabbat Chayei Sarah". De gebeurtenis vindt jaarlijks plaats in de week waarin het Tora-gedeelte van 'Chayei Sarah' wordt gelezen, waarin de Bijbelse patriarch Abraham de Grot van de Patriarchen in Hevron koopt.
Voor meer zie Israel National News

De procureur-generaal Avichai Mandlblit zegt dat er geen wettelijke belemmering is die twee politie commandanten zou verhindert om politiecommissaris Roni Alsheikh, op te volgen. Alshiekh had een brief naar Mandeblit gestuurd die schadelijke informatie bevatte betreffende Jerusalem Police Chief Yoram Halevy en Police Generaal Chico Ederi. De naamloze beschuldigingen omvatten verwarrende en potentieel onwettige acties van twee van de drie genomineerden voor de hoogste baan van de de wetshandhaving in Israël.
Voor meer zie Israel National News

Het Joodse Huis zal op zondag een wetsvoorstel indienen bij de ministeriële commissie voor wetgeving die Israël in staat zal stellen om de families van terroristen te deporteren, zo zegt een bericht van de Religieuze Zionistische website Kipa. Op dit moment staat de wet Israël alleen toe om de families van terroristen te deporteren als de defensie kan bewijzen dat zij een duidelijk en aanwezig gevaar vormen voor het publiek.
Voor meer zie Israel National News

Wie volgt Mahmoud Abbas op? Hier is iets wat de Palestijnse president Mahmoud Abbas liever verborgen had gehouden: een van zijn naaste lijfwachten is geen veiligheidsman, maar een arts. Wanneer de PA-leider in de Mukataa presidentiële compound in Ramallah is, komt en gaat de dokter, verborgen voor de ogen van de bezoekers. Wanneer hij naar het buitenland reist, blijft hij onopgemerkt binnen de Palestijnse delegatie, met een laag profiel, en alleen degenen die hem na aan het hart liggen kennen zijn echte rol.
Voor meer zie Ynet

De Arabische Coalitie in Jemen voerde een aantal militaire operaties uit op de al-Dulaimi luchtmachtbasis in Sanaa, die door Houthi-milities is gebruikt om drone's en ballistische raketaanvallen te lanceren, zegt de coalitiewoordvoerder Turki al-Maliki op vrijdag.
Voor meer zie Al Arabiya English

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van 2 november 2018. Toen de HERE de gevangenen van Sion deed wederkeren, waren wij als degenen die dromen.
Gebedspunten - NL

Laatste botsing van de Titanen Deel 10: De Titanen waren de Wachters.U hebt waarschijnlijk uit de titel van dit boek afgeleid dat mijn doel is om de verbanden tussen de Griekse mythologie en de Bijbel, en vooral de profetie van de Bijbel, te laten zien.
Verder lezen - NL

De kunst van een deal sluiten, door Jim Fletcher. "Weet je, Emmanuel, ik kan hard zijn tegen Bibi." Zo zal het woord luiden dat president Trump bereid is om Benjamin Netanyahu "onder druk" te zetten, als de Israëlische leider niet aan boord komt van het nieuwste Amerikaanse vredesplan voor het Arabisch-Israëlische conflict.
Verder lezen - NL


Donderdag 1 November - 23 Cheshvan

()  De Iraanse opperbevelhebber Ali Khamenei inspecteerde militaire oefeningen van de Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC). Tijdens de oefeningen zongen de soldaten: "Allah Akbar! Khomeini is onze leider! Amerika, Amerika, Amerika, dood aan uw misleiding! Het bloed van onze jeugd druipt uit je vingers!
Voor meer zie Memri

Naast al hun problemen - Hamas en Gaza, nederzettingen en het ontbreken van een vredesproces - worden de fragiele Israëlisch-Palestijnse betrekkingen nog eens met een ander obstakel geconfronteerd. De Palestijnse Autoriteit ondertekende in februari een ontwerpovereenkomst met de Internationale Organisatie voor Atoomenergie (IAEA), die werd bevestigd door de raad van bestuur van de IAEA. Maar omdat het document geclassificeerd is als "Vertrouwelijk", is het niet gepubliceerd.
Voor meer zie Jerusalem Post

Israël zwijgt als Iran wordt geraakt door een computervirus die gewelddadiger is dan Stuxnet. De strategische netwerken van Teheran werden aangevallen, zegt TV Hadashot, enige uren nadat Israël het moordplan van Iran in Denemarken had geopenbaard en dagen nadat werd bevonden dat de telefoon van Rouhani werd afgeluisterd.
Voor meer zie The Times of Israel

Sommige moslims zamelen geld in om de slachtoffers van de schietpartij in Pittsburgh te helpen. Sommige moslimregeringen veroordelen het bloedbad. Anderen in de moslimwereld gebruiken het bloedbad om een anti-Israëlische agenda te promoten.
Voor meer zie JOL

Historicus Kobby Barda heeft een verloren hoofdstuk over het Israëlisch-Palestijnse conflict gevonden: Na de Tweede Wereldoorlog gaven de VS aan Israël en de Arabische landen 1,5 miljard dollar om het vluchtelingenprobleem in het Midden-Oosten op te lossen. Maar alleen Israël heeft tot het einde de deal waargemaakt. De Arabische landen lieten de vluchtelingen gewoon voortbestaan.
Voor meer zie Israel Hayom

Hoeveel beveiliging zal ons een veilig gevoel geven? Joodse instellingen staan voor een moeilijke keuze over de bescherming van hun gebouwen in een wereld waar zelfs gewapende bewakers misschien niet genoeg zijn. Engelstalig artikel
Voor meer zie JNS

Vicepresident Mike Pence heeft kritiek gekregen omdat hij is verschenen op een bijeenkomst in Michigan waar de "messiaanse rabbijn" Loren Jacobs commentaar gaf op het bloedbad in de synagoge van Pittsburgh. Jacobs heeft banden met Joden voor Jezus, een zendingsorganisatie die als doel heeft Joden te bekeren tot het christendom, waardoor een aantal Joodse leiders hun verontwaardiging uiten over Jacobs' selectie om de publieke rouw over de slachtoffers in Pittsburgh te leiden.
Voor meer zie WIN

Ashdod bedreigt men een Messiaanse congregatie voor het exploiteren van een 'huis van gebed'. Alsof het nog niet genoeg was dat de orthodoxe joden hun nieuwe gebouw hadden vernield, heeft de gemeente Ashdod nu de Beit Hallelle congregatie in de juridische arena onder druk gezet om te verklaren dat de non-profit organisatie illegaal opereert. "We kregen onze vergunningen al 11 jaar geleden," zei Pastor Israel Pochtar. "Dan word je op een dag wakker en zegt men dat het illegaal is?
Voor meer zie Kehila

Naarmate de migratie wereldwijd toeneemt, betaalt men ook de tol daarin: tienduizenden mensen die tijdens het reizen sterven of gewoonweg verdwijnen. Nauwelijks geteld in hun leven, ook het registreren van deze migranten komt zelden voor bij een dood - bijna alsof ze nooit hebben geleefd. Er zijn meer dan 56,800 mensen dood of vermist.
Voor meer zie The Times of Israel

De Egyptische onderhandelaars presenteren een driejarige overeenkomst om de rivaliserende facties van Hamas in de Gazastrook en de door Fatah geleide Palestijnse Autoriteit in de Westelijke Jordaanoever met elkaar te verzoenen, zegt de Legerradio op donderdagochtend.
Voor meer zie Jerusalem Post

()  De Minister van Bui. Z. van Oman bezoekt Ramallah na het bezoek van Netanyahu aan Muscat. Na minder dan een week nadat de Israëlische leider naar de Omaanse hoofdstad reisde, houdt Yusuf bin Alawi besprekingen met de PA president.
Voor meer zie The Times of Israel

De publicatie deze week van het rapport van het SOVA Center over antisemitisme, suggereert dat er een veel lager risico is voor Joden in Rusland dan in West-Europa, het rapport viel samen met de publicatie van een onderzoek van het Pew Center, waaruit bleek dat antisemitisch sentiment in Rusland en andere Oost-Europese landen veel vaker voorkomt dan in het westen. In het onderzoek van Pew zei 40 procent van de Russen zei dat ze geen bezwaar zouden hebben tegen het opnemen van een Jood in hun familie. Het cijfer in West-Europa varieerde van 96 procent in Nederland tot 57 procent in Italië van hen die geen bezwaar hadden.
Voor meer zie Jerusalem Post

Het volgende te verwachten conflict tussen Israël en Hezbollah zal leiden tot een ongekend aantal slachtoffers aan beide zijden en een nieuwe escalatie van bepalingen tegen het gedrag van de IDF, zegt een nieuw rapport van ex-US militaire topfunctionarissen.
Voor meer zie Jerusalem Post

Een nieuw verslag van de Regavim advocacy group wat beweert dat de Palestijnen uitgebreide door de EU gefinancierde landbouwactiviteiten gebruiken om strategische gebieden over te nemen met het doel om feiten ter plaatse te creëren in de aanloop naar een vredesakkoord - de regering moet wakker worden en nu iets doen, waarschuwt het verslag.
Voor meer zie Israel Hayom

Ook na het neerstorten van het Russische vliegtuig viel Israël opnieuw aan in Syrië. Als gevolg daarvan zijn de persoonlijke banden tussen Lieberman en zijn Russische tegenhanger Shoygu verbroken, en het Kremlin verwerpt elke poging van Netanyahu om een ontmoeting met Poetin te plannen.
Voor meer zie Ynet

Mandelblit bepaalde dat een terrorist die lijdt aan een mentale handicap 'niet in staat zou zijn om op rationele wijze na te denken over de werkelijke mogelijkheid dat het huis waarin hij woont zou worden gesloopt, en daarom dus niet de terreurdaad zou uitvoeren waarmee wij hem willen afschrikken voor het plegen ervan.'
Voor meer zie Ynet

Een officiële bron in de door de VS gesteunde krachten in het noorden van Syrië zei donderdag dat de gezamenlijke patrouilles van Turkije met de Verenigde Staten in de komende uren zullen beginnen, in het noorden van Syrische Manbij.
Voor meer zie Al Arabiya English

De Jemenitische wettige regering heeft donderdag alle inspanningen om vrede te brengen in Jemen verwelkomd en zei: "De verklaringen die de afgelopen dagen door een aantal landen zijn afgelegd en waarin wordt aangedrongen op het belang van een politieke oplossing, volgens de drie overeengekomen voorwaarden, ze zijn in overeenstemming met de wens van de politieke leiders onder leiding van president Abedrabbo Mansour Hadi en zijn regering om een einde te maken aan het lijden van de Jemenitische bevolking als gevolg van de staatsgreep door de Iraanse Houthistische milities".
Voor meer zie Al Arabiya English

De nationale de veiligheidsadviseur John Bolton van de V.S. zei op woensdag dat het beleid van de Trump in de sancties op de ruwe olie uitvoer van Iran is, tot een druk op Teheran, maar geen landen wil berokkenen die van deze olie afhankelijk zijn.
Voor meer zie Al Arabiya English

Waarom doorgaan? vraagt Dennis Huebshman. Als iemand ooit een boodschap ziet die zogenaamd van mij komt, en er is een bewering dat ik nooit fouten heb gemaakt, gooi het dan weg - het is vervalst. Mijn Heer en Heiland kent al mijn onvolkomenheden, maar Hij weet ook dat mijn motieven zuiver zijn in de presentatie van zijn woord. Hoewel Hij mij de inspiratie geeft om onderwerpen te plaatsen, zijn alle typefouten of andere fouten van mij alleen.
Verder lezen - NL

Asia Bibi vrijgesproken na jaren wachten op de dood wegens "godslastering". Asia Bibi werd in 2010 ter dood veroordeeld omdat ze christen is en omdat ze dorst had. Vandaag de dag werd de gerechtigheid gediend toen haar veroordeling werd vernietigd. Door Giulio Meotti.
Verder lezen - NL


Woensdag 31 Oktober - 22 Cheshvan

()  De Mossad, het Nationale Inlichtingen Agentschap van Israël, hielp Denemarken een Iraans complot te verijdelen om de leider van een dissidente groep te vermoorden die strijd voor de rechten van Arabieren in het zuidwesten van Iran, zo heeft de Israëlische media woensdag gemeld.
Voor meer zie Jerusalem Post

"Ik zou president willen zijn," verklaarde de verliezende presidentskandidaat Clinton. "Ik denk, hopelijk, wanneer wij een Democraat in het ovale bureau hebben in januari 2021, er nog zo veel werk is dat moet worden gedaan." Ik bedoel daarmee zo zei ze, we hebben iedereen in de wereld in verwarring gebracht, ook onszelf. We hebben onze vrienden en onze vijanden in de war gebracht. Ze hebben geen idee waar de Verenigde Staten voor staan, wat wij waarschijnlijk zullen doen, wat wij belangrijk vinden.
Voor meer zie Breitbart

President Donald Trump van de VS haalde op maandag zijn schouders op over de suggesties dat zijn retoriek het antisemitisme aanmoedigde en wees op de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem door zijn regering, samen met de erkenning van de stad als hoofdstad van Israël als bewijs van zijn affiniteit met het Joodse volk.
Voor meer zie The Times of Israel

In een toespraak op de officiële TV-zender van de Palestijnse Autoriteit op 8 oktober zei de Egyptische politieke analist Dr. Wassim Al-Sissy dat Lord Balfour drie eisen had gesteld aan Chaim Weizmann in ruil voor zijn steun voor de joodse emigratie naar Palestina. Al-Sissy, een uroloog van beroep en een fervent egyptoloog, zei dat deze eisen waren dat de Joden Duitsland in de Eerste Wereldoorlog zou neerhalen, het Ottomaanse Kalifaat omverwerpen en de ondergang van het tsaristische Rusland bewerkstelligen door de bolsjewistische revolutie. Met betrekking tot de nederlaag van Duitsland voegde Al-Sissy eraan toe: "Dat is het geheim achter Hitlers haat tegen de Joden in de Tweede Wereldoorlog".
Voor meer zie Memri

Hillary Clinton grapte in een Recode-interview met Kara Swisher over hoe zwarte mannen zoals Sen. Cory Booker, D-N.J., en voormalig advocaat-generaal Eric Holder 'allemaal op elkaar lijken'.
[ Rassenblind? wj ]
Voor meer zie Washington Examiner

Tel Aviv houdt met Ron Huldai dezelfde burgemeester in de afgelopen 20 jaar. In Jeruzalem moeten Moshe Lion en Ofer Berkovitch verder in een tweede ronde als ze geen vereiste meerderheid van 40% behaalden en Haifa krijgt de eerste vrouwelijke burgemeester, Dr. Einat Kalisch Rotem.
Voor meer zie Jerusalem Post

Vijf leden van de Afghaanse Taliban zijn uit de militaire gevangenis van de V.S. in de Baai van Guantanamo vrijgelaten in ruil voor de gevangene Sgt. Bowe Bergdahl van het Amerikaanse Leger en hebben zich bij het politieke bureau van de opstandige groep in Qatar aangesloten, zei de Taliban woordvoerder Zabihullah Mujahid op dinsdag.
Voor meer zie Al Arabiya English

Misschien zijn we getuige van het begin van het einde van de joodse diaspora. Terwijl de antisemitische terroristische aanslag op een synagoge in Pittsburgh een ernstige waarschuwing is voor het Amerikaanse jodendom, is het gevaar voor joden in Scandinavische landen, Frankrijk en Groot-Brittannië al enige tijd evident.
Voor meer zie JewishPress Zie ook Een Ander Israëlisch Geluid

De Palestijnse president Mahmoud Abbas zei dat de Palestijnse regering salarissen zal blijven betalen aan de families van martelaren, gevangenen en gewonde Palestijnen, zelfs als de salarissen worden afgetrokken van het Palestijnse geld uit Israël.
[ Anders stort het zogenaamde verzet in elkaar. wj ]
Voor meer zie Memri

()  8 leden van een gezin uit Samaria zijn omgekomen bij een auto-ongeluk op de weg bij de Dode Zee. De ouders en 6 kinderen uit de gemeenschap van Psagot kwamen om het leven bij een dodelijke frontale botsing in de buurt van de Dode Zee. Onvoorstelbaar. Een hele familie is ineens weg.
Voor meer zie Ynet

De dreiging van een krachtige Iraanse reactie op het Amerikaanse embargo op de verkoop van olie, dat in werking treedt op 5 november, was vervat in de opmerking van de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammed Javad Zarif op dinsdag 30 oktober: "Helaas probeert een land dat de wet overtreedt een land te straffen dat zich aan de wet houdt.... Deze methode zal ernstige gevolgen hebben voor de wereldorde". De dreiging van "gevolgen voor de wereldorde" kan worden vertaald in opties zoals een Iraanse verstoring van de wereldolievoorziening, een aanzienlijke militaire aanval op Amerikaanse of Arabische doelen in het Midden-Oosten, op Israël - of al deze acties in opeenvolgende fasen.
Voor meer zie DEBKAfile

Het Pakistaanse Hooggerechtshof heeft de veroordeling van een christelijke vrouw vernietigd. De moeder van vier kinderen werd in 2010 tot de doodstraf veroordeeld wegens godslastering. Opperrechter Saqib Nisar boog zich in hoger beroep over de zaak van Asia Bibi en oordeelde dat ze moet worden vrijgelaten zolang ze niet van een ander misdrijf wordt beschuldigd.
Voor meer zie Trouw

Minister Avigdor Liberman van de defensie zei op maandag dat Israël Hamas de zwaarste slag moet toebrengen om de rust in het grensgebied van Gaza te herstellen. "Het is niet nodig om te blijven wachten. Er is geen weg naar een overeenkomst met Hamas.
Voor meer zie i24News

De Russische marine is van plan om deze week raketten in internationale wateren voor de kust van Noorwegen te testen, zeggen Noorse en NAVO-ambtenaren, aangezien de Westerse militaire alliantie haar grootste militaire oefening sinds het einde van de Koude Oorlog daar uitvoert.
Voor meer zie RFERL

De gekozen president van Brazilië, Jair Bolsonaro, heeft aangekondigd dat hij in een pakket van eerste stappen met betrekking tot Israël en het Midden-Oosten, van plan is om de Palestijnse ambassade in Brazilië te sluiten. Hij heeft reeds sterke aanwijzingen gegeven dat hij de ambassade van zijn land van Tel Aviv naar Jeruzalem zal verhuizen.
Voor meer zie Breaking Israel News

Er wordt steeds vaker gespeculeerd dat Mark Zuckerberg, de zelfgemaakte miljardair-president, mede-oprichter en chief executive officer van Facebook, op een dag zal aantreden voor het presidentschap. En hoewel het onduidelijk is of hij een gooi zal doen om de volgende Amerikaanse president te worden in 2020, kan hij zich dat zeker veroorloven.
Voor meer zie JewsNews

Is deze generatie de laatste generatie? De Olijfberg-rede in het Nieuwe Testament neemt in de harten van christenen overal ter wereld een heel bijzondere plaats in. Het speelt zich af op de Olijfberg en plaatst een dramatisch vergezicht in de geest van de lezer, omdat Jezus de vragen van zijn leerlingen over de toekomst beantwoordde.
Verder lezen - NL

Bijbelgedeelte: In Geest en Waarheid. Terwijl de strijd van de mens tegen zijn vlees of vleselijke verlangens door de eeuwen heen verschillende verschijningsvormen zal hebben, is er één strijd die de mens in elk tijdperk gemeen heeft en dat is het verlangen om de controle te hebben.
Verder lezen - NL

Speciale uitzending Bij Jorieke: bid mee in de nacht van Halloween. Van 22:30 tot 03:00 uur is er een speciale uitzending van Bij Jorieke op Groot Nieuws Radio
Voor meer zie Groot Nieuws Radio


Dinsdag 30 Oktober - 21 Cheshvan

()  "Genoeg is genoeg, we zijn er ziek en moe van", zegt Liana Peretz, een van de protestorganisatoren die vlakbij de grens van Gaza woont. Bewoners van de zuidelijke Israëlische gemeenschappen rond de Gazastrook veranderen van tactiek en uiten hun frustratie over het feit dat de regering nu al maandenlang er niet in is geslaagd om te voorkomen dat de terroristische raketten, vuurvliegers en bomballonnen uit het door Hamas gecontroleerde gebied komen.
Voor meer zie WIN

Ondanks het verhogen van de druk, zegt Netanyahu dat Israël een oorlog met de Gaza wil verhinderen. De PM zegt dat terwijl een militaire verrichting op grote schaal onvermijdelijk zou kunnen blijken te zijn, het in het belang van Israël is om dat te verhinderen, onderwijl het handhaven van de veiligheid.
Voor meer zie The Times of Israel

Hebben de Palestijnen zich hervormd, of is hun nieuwe boodschap nu: Doodt geen Amerikaanse Joden, maar blijf wel de Israëlische Joden doden? Het Palestijnse ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelde zaterdag de moord op 11 joden in de Tree of Life-synagoge in Pittsburgh door de antisemiet Robert Bowers in het verwijzen naar een neonazistische ideologie als zijnde "gebaseerd op de suprematie van het blanke ras en hun hegemonie".
Voor meer zie United with Israel

Abeer Kayed, een voormalig hoogleraar politieke wetenschappen aan de Howard University, Washington D.C., Professor Abeer Kayed: ... Er zijn specifieke classificaties voor elk misdrijf. Als de dader een Arabische moslim is, wordt hij onmiddellijk als terrorist beschouwd. Als hij Latino is, wordt hij als geestelijk gestoord beschouwd. En zo verder. Als hij een Afrikaan [Amerikaan] is, vertellen ze je dat hij een drugsverslaafde is of een crimineel verleden heeft. ..Hier hebben we een blanke man die een misdaad heeft gepleegd, en ik noem het een misdaad van binnenlands terrorisme. Politiek georiënteerd.
Voor meer zie Memri

Brighteon.com blijft groeien als video-alternatief voor de censuur van YouTube. Als oprichter van de site wil ik een repository van menselijke kennis en onafhankelijke journalistiek creëren die de mensheid kan helpen informeren en verheffen.
Voor meer zie NaturalNews

De Palestijnse Centrale Raad heeft maandagavond een besluit genomen om de veiligheidscoördinatie met Israël te beëindigen en de erkenning van de staat Israël op te schorten totdat deze de staat Palestina erkent.
Voor meer zie i24News

Volgens verklaringen van een anonieme Israëlische ambtenaar is Israël gewoon doorgegaan met het treffen van doelwitten in Syrië, zelfs als Rusland, na een neergehaald spionagevliegtuig in september, daarvoor streng had gewaarschuwd.
Voor meer zie WIN

In Europa zijn synagogen al forten. Is dit de weg voor de VS? Een meerlagige verdedigingsdoctrine - met bewapende bewakers, steriele zones en paniekkamers - is de norm in Europa; na Pittsburgh zien deskundigen de Amerikaanse congregaties dezelfde kant opgaan.
Voor meer zie The Times of Israel

Europa's overlevingscrisis. Door de existentiële uitdaging, met een neerwaartse spiraal waarin de Europeanen langzaam lijken uit te sterven door zich niet te reproduceren, lijkt het erop dat Europa ook alle vertrouwen heeft verloren in haar zwaar bevochten Verlichtingswaarden, zoals persoonlijke vrijheden, rede en wetenschap ter vervanging van bijgeloof, en de scheiding van kerk en staat. Deze zijn van cruciaal belang als Europa echt wil overleven.
Verder lezen - NL

Op Maandag, voorspelde Kahlon die leider is van de Kulanu partij en een hoger lid van de coalitie, dat de Eerste minister Benjamin Netanyahu een besluit zal nemen, na de gemeentelijke verkiezingen, over wanneer de nationale verkiezingen zullen worden gehouden. Hij denkt in februari of maart.
Voor meer zie Jerusalem Post

()  Probeert de Israëlische Centrale Verkiezingscommissie iets te laten doorschemeren aan de kiezers in Jeruzalem? Het idee leek zo, gebaseerd op de grootte van het lettertype van de namen van een aantal van de kandidaten, zoals ze op de stroken papier bij de stembureaus op dinsdag verschenen. Eén naam Moshe Lion was veel groter in font dan de anderen.
Voor meer zie Jerusalem Post

De Tree of Life gemeenschap in Pittsburgh lijkt te zijn opgesplitst vanwege het geplande bezoek van Trump. "Ik denk dat of de president komt of niet een beslissing is die genomen moet worden door degenen die het dichtst bij de slachtoffers staan en de aangevallen gemeente", vertelde Joel Mackler, die opgroeide in Squirrel Hill, vertelde JNS.
Voor meer zie JNS

Druzisch protest op Golan Hoogten tegen de Israëlische gemeenteraadsverkiezingen. Enige honderden protesteerders roepen dat 'De identiteit van de Golan Arabisch en Syrisch is' als ze het stembureau in Majdal Shams blokkeren. Druzische religieuze oudsten verklaren 'een sociaal verbod op' degenen die aan de verkiezingen of de stemming deelnemen.
Voor meer zie Ynet

Terwijl mensenrechtengroeperingen vraagtekens zetten bij de drastische hervormingen van de Filippijnse regering om drugs uit te bannen, beweert de Filippijnse regering dat zij een enorme stap heeft gezet om drugs in de Filippijnen uit te bannen en het de eerste staat zou kunnen zijn die een oorlog tegen illegale drugs wint.
Voor meer zie Al Arabiya English

Trump en de Hongaarse premier Orban weigeren het Global Compact van de VN te ondertekenen dat Afrikaanse en islamitische vluchtelingen in landen over de hele wereld zou dumpen, of ze dat nu leuk vinden of niet.
Voor meer zie JewsNews

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een verklaring uitgegeven waarin de miljardair George Soros wordt afgewezen, een gebaar die erop leek gericht te zijn om Israël beter af te stemmen met Hongarije vanwege een bezoek aan Boedapest volgende week gebracht door de Eerste Minister Benjamin Netanyahu.
Voor meer zie Reuters

Turkije heeft voorbereidingen getroffen voor een nieuwe verrichting in noordelijk Syrië om een US-gesteunde Koerdische militie "te vernietigen" die Ankara ziet als een terroristengroep, zo zei President Recep Tayyip Erdogan op dinsdag. De Koerdische militie van de Eenheden van de Bescherming van de Mensen (YPG) houdt grondgebied bezet ten oosten van de Rivier Eufraat, waarvan Turkije herhaaldelijk heeft gedreigd om een offensief ertegen te lanceren.
Voor meer zie i24News

Wat zegt de Bijbel over het krijgen van tatoeages? Onder de betwiste kwesties binnen kerken vandaag de dag is wat de Bijbel zegt en bedoelt als het gaat om tatoeages, een onderwerp dat uitdagend is, gezien het feit dat ze nu zijn genormaliseerd in de cultuur.
Verder lezen - NL

Yeshua verplaatst de autoriteit van de rabbijnen naar de apostelen. Door Ron Cantor. Een van de antwoorden die ik onlangs kreeg bij mijn waarschuwing met betrekking tot het nieuwe Sanhedrin en de bouw van de derde tempel [ 19/9], was dat we de rabbijnen moeten gehoorzamen, omdat zij door God gezag over het Joodse volk hebben gekregen. Dit is niet de eerste keer dat ik dit hoor. Het is gebaseerd op Matteüs 23. Yeshua vertelt het volk:
Verder lezen - NL

Laatste botsing van de Titanen - Deel 9: Zij zullen oprijzen en de aarde bezitten. Er heeft zich belangrijke informatie over onze vijand in de bovennatuurlijke oorlog verscholen achter de vertaling van uw Bijbel. Laten we nog eens kijken naar een van de belangrijkste hoofdstukken van de Schrift: Jesaja 14.
Verder lezen - NL


Maandag 29 Oktober - 20 Cheshvan

()  Islamitische Jihad roept om een staakt-het-vuren aangezien Israël terug slaat na meer dan 30 raketten die vanuit Gaza komen. Islamitische Jihad kondigde zaterdag aan dat het akkoord was gegaan met een Egyptisch bemiddelt staakt-het-vuren om een einde te maken aan een escalerende uitwisseling van vuur met Israël, toen Israëlische jets 95 plaatsen in de Gazastrook aanvielen die behoren tot de Palestijnse terreurorganisatie.
Voor meer zie The Times of Israel

Islamitische Jihad zei op maandag dat de bewapende groepen in de Gazastrook de dood van drie Palestijnse tieners zullen beantwoorden die omkwamen in een aanval door het IDF, zo heeft het Islamitische Jihad via Palstina Today gemeld.
Voor meer zie The Times of Israel

Een onrustige shabbat ligt achter ons, met de gebruikelijke duizenden 'demonstranten' langs het grenshek van de Gazastrook, gevolgd door tientallen raketten en mortiergranaten. De bewoners van de districten rond de Gazastrook brachten de nacht op zaterdag door in de veiligheidskamers.
Voor meer zie Israel Today - NL

Een afbeelding op een afvalcontainer in New York City toont de aanhangers van President Trump af als witte afval die zich vastklampen aan bijbels, bij Chick-fil-A eten en "Make America Great Again" petten dragen. "Keep NYC Trash Free" is het geesteskind van kunstenaar Winston Tseng. Zijn eerdere kunstwerken zijn onder andere een homofobe poster met daarop Sean Hannity en president Trump.
Voor meer zie Todd Starnes

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebdspunten van vrijdag 27 oktober 2018. Wie op de HERE vertrouwen, zijn als de berg Sion, die niet wankelt, maar voor altijd blijft.
Voor meer zie Gebedspunten

Monsanto's kankerveroorzakende chemische glyfosaat gevonden in graanproducten van Quaker, Kellogg's en anderen.
Voor meer zie Now The End Begins

Tekst van de Basiswet van Israël in het Nederlands overgenomen van het blad Nieuws uit Israël.
Verder lezen - NL

Volgens het Europees Hof voor de Rechten van de Mens zijn de gevoelens van moslims belangrijker dan vrijheid. Een kritiek op de Religie van de Vrede kan worden beschouwd als een bedreiging voor de "religieuze vrede".
Voor meer zie AmericanThinker

Leyla Talo, een Yazidi-vrouw die door ISIS werd verkocht als seksslaaf, vertelde haar verhaal op BBC Arabic TV. In het programma zei ze dat ze acht keer was verkocht en met haar kinderen in een aparte ruimte was gehouden, vaak geslagen en uitgehongerd. Ze zei verder dat haar kinderen werden gehersenspoeld, en dat tegen de tijd dat ze herenigd werd met haar familie, haar zoon geloofde dat Yazidis ongelovigen waren.
Voor meer zie Memri

De Ierse zangeres Sinead O'Connor kondigde haar bekering tot de islam aan via Twitter, met de nogal vreemde toevoeging van "Hijab 'Just Do It'.
Voor meer zie Clarion Project

Een gewapende gangster, geïdentificeerd als Robert Biwers, die naar verluidt schreeuwde, "Alle Joden moeten sterven", viel zaterdag de synagoge van The Tree of Life aan in de wijk Squirrel Hill in Pittsburgh, waarbij 11 synagogebezoekers werden gedood en zes andere mensen werden gewond, waaronder vier politieagenten, voordat hij werd gearresteerd.
Voor meer zie JOL

Netanyahu keerde op vrijdag terug van een onaangekondigd bezoek aan Oman, iets wat door de twee landen is bevestigd, in een ontmoeting met de leider van de Golfstaat, wat het eerste bezoek in zijn soort is in meer dan 20 jaar.
Voor meer zie Netanyahu pays surprise visit to Oman

()  De Duitse kanselier Angela Merkel is van plan om af te treden als hoofd van de Christelijke Democratische Unie, zeggen bronnen dicht bij de kanselier op maandagochtend.
Voor meer zie Israel National News

De afvallige Laodiceaanse kerk gaat de inzegening doen van een abortuskliniek met 'christelijke' voorgangers en priesters die zich met de deelnemers en gasten verzamelen om de zegen van God te vragen over Planned Parenthood haar Chirurgische faciliteit, de abortusleveranciers en het personeel, en allen die het centrum binnengaan.
Voor meer zie Now The End Begins

Britse politica geeft Israël de schuld voor bloedbad in de Synagoge van Pittsburgh. "Komt het ooit bij Bibi en de huidige Israëlische regering op dat hun acties tegen de Palestijnen het antisemitisme opnieuw aanwakkeren? zo vroeg Barones Jenny Tonge zich af.
Voor meer zie United with Israel zie ook Een Ander Israëlisch Geluid

Openbaring 17 deel 5. Er verschijnen met regelmaat publicaties over de invloed van de Vrijmetselarij binnen de Rooms-katholieke kerk. Er bestaan duidelijke aanwijzingen dat zelfs de hoogste kardinalen lid van deze club zijn.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

Een meerderheid (61%) van Israëliërs beschouwt de Europese Unie eerder tegenstrijdig dan vriendschappelijk naar Israël, volgens een nieuwe opiniepeiling opgedragen door een buitenlands beleid denktank wat maandag is gepubliceerd.
Voor meer zie The Times of Israel

Abraham Foxman, die 27 jaar lang aan het hoofd stond stond van de Anti-Defamation League en daar 50 jaar voor werkte, verdedigde maandag de Amerikaanse president Donald Trump tegen beschuldigingen dat hem een schuld kan worden verweten aan het bloedbad van zaterdag in Pittsburgh's Tree of Life synagoge.
Voor meer zie Jerusalem Post

Israëlische regering keurt 20.000 nieuwe wooneenheden in Judea goed. Na een lange vertraging als gevolg van diplomatieke zorgen, heeft de staat Israël nu onlangs de bouw van duizenden nieuwe woningen in de nederzetting Ma'ale Adumim, nabij Jeruzalem, goedgekeurd.
Voor meer zie Breaking Israel News

Een Russische hooggeplaatste wapenbeheersingsambtenaar Andrei Belusov zegt dat zijn natie zich "voorbereidt op oorlog" vanwege de terugtrekking van president Trump uit het nucleaire raketverdrag.
Voor meer zie WND

Ondanks de massale toename van misdaad, terrorisme en seksueel geweld, zei de president van de EU dat het continent een tehuis zal blijven bieden voor islamitische vluchtelingen....of de landen het nu leuk vinden of niet.
Voor meer zie JewsNews

De valse pijpbom-hoaxer is gearresteerd; duidelijke tekenen van een valse vlagverrichting door de CIA om de verkiezingen te beïnvloeden ter beschuldiging van de Trump-supporters.
Verder lezen - NL

Hal Lindsey Report. Er ontvouwt zich een grote wereldcrisis voor onze ogen, maar slechts weinigen lijken het op te merken. Misschien komt dat omdat het voelt alsof het in slow motion gebeurt.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief

Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina