Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Wereldoorlog
   Avi Lipkin

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 5 Oktober - 26 Tishrei

()  De Minister van de defensie Avigdor Liberman waarschuwde op vrijdag de hoofden van de in Gaza gebaseerde Hamas-terreurgroep dat Israël bereid is om de oorlog in te gaan, als de militairen zich gereed maken voor een andere dag van geweld langs de veiligheidsomheining die de kustenclave omringt.
Voor meer zie The Times of Israel

De onderzoekers van de politie ondervroegen op vrijdag de Eerste minister Benjamin Netanyahu voor de 12de keer in een reeks van groeiende corruptieonderzoeken. Netanyahu zal worden ondervraagd in een interview dat waarschijnlijk zal gaan over opnames en informatie van zijn voormalige adviseur Nir Hefetz, die is aangeworven als staatsgetuige.
Voor meer zie The Times of Israel

Brett Kavanaugh is niet langer slechts een door het Hooggerechtshof genomineerde. Zijn naam is nu een echte conservatieve zaak geworden, die rechts voor het eerst sinds de 2016 verkiezing in de ruzie bij de Republikeinen over Trump en Never Trump, men zich weer heeft verenigd. De FBI heeft in het onderzoek niets gevonden.
Voor meer zie Now The End Begins

De Egyptische vrouwenrechtenactiviste en schrijfster Nawal El Saadawi sprak op de Gothenburg Book Fair in Zweden, en zei dat de "koloniale, kapitalistische, imperialistische, racistische" wereldmachten, geleid door de Verenigde Staten, samenwerkten met de Egyptische regering om de Egyptische revolutie van 2011 te beëindigen. Zij voegde toe dat zij zich herinnerde dat toenmalige Minister van de V.S. Hillary Clinton op het Tahrir plein dollarbiljetten uitdeelde aan de jeugd om hen aan te moedigen om op de Moslim Broederschap te stemmen.
Voor meer zie Memri

In gesprekken tussen Hamas en de Palestijnse Autoriteit gaf de president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, Hamas een ultimatum - geef de PA volledige controle over de Gazastrook tegen het einde van de maand, of anders de gevolgen daarvan te ondervinden, volgens een verklaring van een ambtenaar van het presidentiële bureau aan Kan nieuws op donderdagavond.
Voor meer zie Jerusalem Post

De vice-minister MK Michael Oren (Kulanu) heeft Israël opgeroepen om "de warmste uitnodiging" uit te geven voor de Britse Joden om aliyah te maken, met inbegrip van diverse door de staat gesteunde stimulansen, mocht de Britse Labour leider Jeremy Corbyn de algemene verkiezing winnen en premier worden.
Voor meer zie Jerusalem Post

Gideon Israel schrijft. als er een dode valt tijdens oefeningen van het IDF, wordt alles stil gelegd. Als een terrorist een burger vermoord en hoe verdrietig en hartverscheurend het ook is door deze sterfgevallen, toch blijft het niveau van verdraagzaamheid gelijk en de verdraagzaamheid niet genoeg afneemt, zo dat onze overheid het gevoel heeft dat er een krachtig antwoord nodig is of dat er iets 'moet worden gedaan.'
Voor meer zie Israel National News of Een Ander Israëlisch Geluid - NL

Islamitische vluchtelingen geven een schokkende verklaring af in het Griekse vluchtelingenkamp op Lesbos, "als je geen moslim bent, kan ik je verkrachten". Volgens verslaggevers van Deutsche Welle, domineert een terroristische organisatie, die beweert verbonden te zijn met ISIS, in het Moria's vluchtelingenkamp op het Griekse eiland Lesbos.
Voor meer zie JewsNews

FBI heeft een 37 pagina's tellend rapport met het onderzoek naar Clintons' Uranium One Deal waarin de onderzoekers de belangrijke dossiers onthullen over de Russische overeenkomst. Volgens verslaggever John Solomon zijn de dossiers van het Federal Bureau of Investigation "vernietigend voor de Clintons", maar dankzij de nationale koorts over de hoorzittingen van de rechter Kavanaugh is het nieuws door de gevestigde orde media begraven.
Voor meer zie Neon Nettle

Vice-president Mike Pence van de V.S. spoorde Google aan om de ontwikkeling van een Chinese onderzoek techniek te beëindigen een techniek die de mensen volgt en onder censuur plaatst.
Voor meer zie Infowars

In de Abel Herzberg Lezing 2018 pleitte minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking voor het doorbreken van de ‘stilte’. Zij riep de ‘zwijgende meerderheid’ op niet langer weg te kijken en weerwoord te bieden aan de z.g. populisten van PVV en FvD. Deze zouden in haar ogen verantwoordelijk zijn voor de aftakeling van de rechtsstaat.
Verder lezen OpinieZ

()  De Syrische minister van Buitenlandse Zaken Walid Muallem richtte zich onlangs tot de Algemene Vergadering van de VN en beschuldigde Israël ervan het terrorisme te steunen en waarschuwde dat zijn land van plan is om de Golanhoogten van Israël te "bevrijden".
Voor meer zie Breaking News

De speciale gezant van de V.S. naar het Midden-Oosten, Jason Greenblatt en Jared Kushner hadden donderdagnacht een vergadering met enige senatoren op hoog niveau betreffende de Israëlisch-Palestijnse Instantie (PA) vredesovereenkomst.
Voor meer zie Israel National News

Libanon zal binnen zeven tot tien dagen een nieuwe regering hebben en de economie kan geen verdere vertraging meer doorstaan, zei Saad al-Hariri, de aangestelde eerste minister-president, op donderdag.
Voor meer zie Al Arabiya English

Kanselier Merkel en de Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu verschenen samen op een persconferentie waar zij hun verschillen bagatelliseren. Netanyahu verwelkomde de Europese inspanningen om de Iraanse "agressie" in Europa aan te pakken, en Merkel stemde ermee in dat de Palestijnse leider verantwoordelijk is voor de stilstand in de vredesbesprekingen en de verslechterende situatie in de Gazastrook.
Voor meer zie Al Arabiya

De Golanhoogten waren een lanceerplatform voor agressie tegen Israël vanaf de wedergeboorte van de staat in 1948 tot de verovering door Israël in een defensieve oorlog in 1967. Tot op de dag van vandaag wordt het aan de Golan grenzende gebied gebruikt om Israël te bedreigen.
Verder lezen - NL

Het is geen geheim dat het leven in China als christen uiterst moeilijk is, omdat de overheid openlijk de christenen vervolgt. Een deel van de reden dat de Chinese regering zoveel minachting heeft voor het christendom is dat het niet verenigbaar is met het socialisme, zo meldt de Christian Post. Om de groeiende "bedreiging" van het christendom verder te bestrijden, heeft de Chinese regering een vijfjarenplan aangekondigd om het christendom in China te reguleren. Onderdeel van dit plan is het herschrijven van de Bijbel en het dwingen van kerkgemeenten om specifieke, op communistische leest geschoeide hymnen te zingen in hun kerkdiensten.
Voor meer zie Prophecy in the News

President Donald Trump heeft de heimelijke bestelde extra F-35 vliegtuigen onmiddellijk aan Israël geleverd, in reactie op de vier S-300 luchtverdedigingsbatterijen die Rusland naar Syrië heeft gestuurd in een verbetering van de elektronische oorlogsvoering. Het besluit is genomen, zo blijkt uit onze bronnen, na overleg tussen Washington en Jeruzalem op het hoogste bestuurlijke en militaire niveau vanwege de toegenomen dreiging door de recente Russische stappen die zijn gezet tegen de Israëlische luchtoperaties in de aanval op Iraanse doelen in Syrië.
Voor meer zie DEBKAfile

Chinese spyware is gevonden, volgens een rapport van Bloomberg BusinessWeek in de hardware die door Apple en Amazone wordt gebruikt. De chip zou China in staat kunnen stellen om het netwerk van verschillende bedrijven te bekijken, maar Apple, AWS en Super Micro ontkennen de claims.
Voor meer zie CNBC

Amir Tsarfati van 'Behold Israel' geeft een heel interessante update over de situatie in het Midden oosten. Natuurlijk vanuit een profetisch oogpunt. Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube - NL

Het Palestijns Confederatie Idee. De Pers In Israël vermeldt een nieuwe poging tot een oplossing van het conflict tussen Israël en de Palestijnen – een “confederatie plan” voor de Palestijnse gebieden van Judea en Samaria (West Bank). Het oorspronkelijke plan voor confederatie kwam van Yigal Allon na de oorlog van 1967.
Voor meer zie Revive - NL


Donderdag 4 Oktober - 25 Tishrei

()  De Duitse kanselier Angela Merkel zette haar bezoek van 24 uur aan Israël op donderdag voort met een bezoek aan het Yad Vashem Holocaustherdenkingsmuseum in Jeruzalem, en zei dat Duitsland een "eeuwige verantwoordelijkheid" droeg om aan de tragedie te herinneren en zich te verzetten tegen het antisemitisme.
Voor meer zie The Times of Israel

De regering-Tromp heeft de Verenigde Staten teruggetrokken uit een amendement van het Verdrag van Wenen om de Palestijnen ervan te weerhouden de Amerikaanse regering voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag te dagen. ...Bolton zei dat de VS partij zullen blijven in het onderliggende Verdrag van Wenen, maar dat het alle internationale overeenkomsten zal herzien die het land nog steeds kunnen blootstellen aan de resoluties van het ICJ.
Voor meer zie The Times of Israel

Een boze menigte heeft dagenlang het personeel tegengehouden om te gaan werken, zegt de leider van het agentschap in Gaza, maar het werd nog slechter toen de "dreigende" protesteerders een auto met 5 werknemers omringden. Dat is de reden waarom het personeel is teruggetrokken.
Voor meer zie The Times of Israel

De Palestijnse auteur Adham Sharkawi werd geïnterviewd op het Al-Istiqama TV-netwerk uit Oman. Tijdens het interview zei hij dat de Joden volgens de Islam "in drommen terug zullen keren naar Palestina, zodat ze gedood en afgeslacht kunnen worden". Sharkawi zei ook dat de Europeanen de oprichting van een Joodse staat in Palestina steunden om "van de Joden af te komen" en voegde eraan toe dat de ideologie van Hitler beïnvloed werd door de "poging van de Joden om het Duitse volk tot slaaf te maken".
Voor meer zie Memri

George Soros zegt dat hij gealarmeerd en gefrustreerd is over de snelheid waarmee president Trump de Nieuwe Wereldorde ontmantelt. De miljardair globalist, die zich uitsluitend tot de Washington Post richte, geeft toe dat hij het betreurt dat hij niet had voorzien dat Trump met glans aan de macht zal komen.
Voor meer zie YourNewsWire

Voor de eerste keer landen terreur ballonnen in centraal Israël. Het incident is in lijn met een aantal vergelijkbare gevallen wat erop wijst dat Palestijnen in Judea en Samaria proberen de aanvallen vanuit Gaza na te bootsen.
Voor meer zie United with Israel

Waar is het FBI-onderzoek naar Blasey-Ford? Als we de het vuurtje over de goede rechter Brett Kavanaugh steeds maar weer opstoken en telkens achtergrondcontroles (van hem) door de FBI eisen (tot men vermoedelijk iets vindt om op hem vast te pinnen), moeten we dan niet op zijn minst een achtergrondcontrole van zijn aanklager eisen? Blasey-Fords familiebanden met de CIA (en logischerwijs ook met John Brennan) die naar voren komen.
Verder lezen - NL

() "Na een eerdere situatiebeoordeling vanochtend, besliste de leider van de Algemene Staf van het IDF, Lt. Gen. Gadi Eizenkot en de hogere ambtenaren van IDF en Shin Bet tot versterkingen van het IDF in de komende dagen op brede schaal in het zuidelijke gebied in de voortzetting van een bepaald beleid om de terreuractiviteit tegen te werken en de infiltraties in Israël vanuit de Gazastrook te verhinderen," zei de woordvoerder van het IDF.
Voor meer zie Israel National News

De Duitse kanselier Angela Merkel beloofde om een nucleair Iran te verhinderen als zij de Haifa Universiteit studenten in Jeruzalem toesprak op donderdagochtend. Israël en Duitsland "delen de mening dat alles moet worden gedaan om te verhinderen dat Iran kernwapens zal krijgen," zo vertelde Merkel aan de studenten tijdens een vraag-en-antwoord sessie.
Voor meer zie Jerusalem Post

Terwijl rapporten waarschuwen voor de afnemende steun voor Israël van Evangelicals, zullen honderden jonge christelijke leiders deze zondag in een massale gebeds- en solidariteitsbijeenkomst naar de hoofdstad komen. Eagles Wings, een organisatie zonder winstoogmerk uit New York, organiseert de dienst, die live zal worden uitgezonden naar ongeveer 90 miljoen mensen wereldwijd.
Voor meer zie Jerusalem Post

Terwijl de confrontaties aan de grens van Gaza en het brandgevaarlijke ballonterrorisme onverminderd doorgaan, probeert Yahya Sinwar van Hamas een boodschap naar de Israëliërs te sturen. In een zeldzaam interview met Yedioth Ahronoth en La Repubblica zegt hij: "Er is een echte kans op verandering. Oorlog is niet in ons belang, maar in de huidige situatie is een explosie onvermijdelijk.
Voor meer zie Ynet

Tijdens de Sukkot vakantie vond een ontmoeting plaats tussen de commandant van de Judea en Samaria Divisie, Brig. Gen. Eran Niv, zijn stafchef, Elitzur Trabelsi, en het hoofd van Yeshivat Od Yosef Chai in Yitzhar, met Rabbi Yossi Elitzur en een vertegenwoordiger van de Yeshiva, Menachem Ben Shachar, waarin de divisiecommandant zei, volgens de deelnemers, dat een hernieuwde controle over Jozef's Graf een complexe maar uit te voeren taak is.
Voor meer zie JewishPress

De V.S. kunnen hun toevlucht nemen tot een militaire aanval als Rusland niet de ontwikkeling tegenhoudt van een kruisraket die onder een verdrag uit de Koude Oorlog wordt verboden en de diplomatie niets bereikt, zei de gezant van Washington bij de NAVO.
Voor meer zie The Daily Caller

"Ik denk dat er enkele Democraten te goeder trouw zijn, maar ik denk dat sommige van hun collega's - het niet gaat om het zoeken naar de waarheid, het gaat om winnen. Gewoon winnen baby. Het maakt niet uit wie er vernietigd wordt," verklaarde Senator Kennedy. "Dit zijn mensen, ik ga geen namen noemen, maar ik weet niet zeker of ze wel een ziel hebben. Ik denk niet dat hun moeder ze borstvoeding heeft gegeven, ik denk dat ze rauw vlees hebben gegeten".
Voor meer zie The Daily Caller

Terwijl Rusland plannen voorbereidt om zijn banksysteem van de dollar te ontdoen en een trend bevordert van een de-dollarisering onder de grootste economische en geopolitieke rivalen van de VS, beschuldigde de Russische president Vladimir Poetin Washington ervan een "kolossale" maar "typische" fout te maken door de dominantie van de dollar uit te buiten door economische sancties op te leggen aan regimes die niet buigen voor hun grillen.
Voor meer zie Zero Hedge

Moslim migranten jeugdbendes hebben van het grootste winkelcentrum van Zweden een "no-go zone" gemaakt, omdat ze de politie intimideren, meisjes lastigvallen en openlijk drugs verhandelen. Het winkelcentrum Nordstan is al lang een verzamelplaats voor criminele moslimmigrantenbendes. Daar komt echter een einde aan, zo meldt Samhällsnytt. Hoe? De Voice of Europe Sociale en wetshandhavingsinstanties zijn overeengekomen om een 'koffiebus' te kopen waar de criminele jongeren nu een kopje koffie wordt aangeboden - als een optie voor hun gebruikelijke activiteiten - - diefstal, roof en drugshandel. Naast het serveren van koffie zal de bus ook fungeren als uitvalsbasis voor het "opbouwen van relaties" met de criminele migranten. De hoop is dat in het opbouwen van relaties met de jongeren men kan helpen in het beïnvloeden van hen met "adviserende en gemotiveerde gesprekken".
Voor meer zie JewsNews

De wet van Mozes en het Duizendjarig Rijk. Bij het doorlezen van de Torah kunnen we niet anders dan opmerken dat er verschillende beschreven sociale instellingen zijn die nooit hun volheid lijken te bereiken in de geschiedenis van Israël.
Verder lezen - NL


Woensdag 3 Oktober - 24 Tishrei

()  Het Israel Security Agency onthulde hoe Hamas Facebook gebruikt om nieuwe rekruten te werven, met name gericht op studenten op het gebied van techniek en technologie. De Israëlische krachten arresteerden onlangs drie Hamas agenten in Judea en Samaria die aanvallen planden na te zijn aangeworven door de terroristenorganisatie via sociale media, dit volgens een rapport dat door Shabak (de Veiligheidsdienst van Israël, aka Shin Bet) werd gepubliceerd in de Hebreeuwse media.
Voor meer zie WIN

Een hooggeplaatste officier van het IDF heeft onlangs geschat dat in de komende drie jaar ten minste één vrouwelijke officier zal worden bevorderd tot de rang van generaal-majoor, en het is heel goed mogelijk dat twee vrouwen op deze post zullen belanden.
Voor meer zie JOL

Iets merkwaardigs gebeurde er tijdens het weekend: Als u Twitter nauwlettend volgt, zult u merken dat het debat over Brett Kavanaugh zich beduidend ver weg bewoog van de centrale vraag in de hoorzitting van vorige donderdag - over beging hij een seksuele aanval? - naar een razend debat of hij loog, over zijn middelbare schooltaal, drinken tijdens zijn universiteitstijd, dubbelzinnige grappen, en dat hij te slecht is om een rechter van het Hooggerechtshof te zijn. ...De seksueel getinte claims tegen Kavanaugh staan op instorten.
Voor meer zie National Review

Yukiya Amano, hoofd van het IAEA, weigerde de oproep van de Israëlische premier Netanyahu om de geheime atoomenergie-installatie van Iran te inspecteren.
Voor meer zie WIN

Het is de regering van Trump die de internationale atoom-inspecteurs aanspoort om het bewijsmateriaal te onderzoeken dat bij de Algemene Vergadering van de VN door de Israëlische PM Benjamin Netanyahu werd verstrekt, en Iran kernwapentechnologie en materialen op een niet bekendgemaakte plaats in Teheran heeft opgeslagen, zo meldde de Washington Free Beacon op dinsdag.
Voor meer zie JewishPress

Een 24-jarige Israëlisch student bij de Columbia universiteit beschreef aan de NY Post de onstabiele omgeving voor Joodse studenten aan de instelling en een ontstellende onverschilligheid van de kant van bestuurders en universitaire ambtenaren hiervoor. Intimidatie, bedreigingen en angst voor persoonlijke veiligheid is een manier van leven geworden voor pro-Israëlische en Joodse studenten aan de Columbia Universiteit, volgens een bachelorstudent aan deze prestigieuze New Yorkse instelling.
Voor meer zie 'United with Israel

De Duitse kanselier Angela Merkel zal woensdag avond aankomen in Israël voor een tweedaags bezoek dat zich centreren zal rond een een-op-een vergadering met de Eerste minister Benjamin Netanyahu en een gezamenlijke zitting van de Israëlische en Duitse kabinetten. Het bezoek belicht het historisch nauwe partnerschap tussen Israël en Duitsland, maar kan ook de diepe politieke meningsverschillen tussen beide landen aan het licht brengen.
Voor meer zie The Times of Israel zie ook Israel Today

Het hoogste hof van de VN zal woensdag beslissen over de vraag van Iran om de verlammende sancties van de V.S. op te schorten die door de V.S. President Donald Trump worden heropgelegd nadat hij zich uit de internationale kernovereenkomst met Teheran terugtrok.
Voor meer zie The Times of Israel

Het Internationaal Gerechtshof sluit zich aan bij Teheran en gelast de regering van Trump ervoor te zorgen dat de strafmaatregelen tegen de Islamitische Republiek geen gevolgen hebben voor de humanitaire hulp of de veiligheid van de burgerluchtvaart; de uitspraak zal waarschijnlijk slechts een beperkt praktisch effect hebben.
Voor meer zie Ynet

()  Een nieuw rapport zegt dat Israël de F-35I vliegtuigen zal gebruiken om de bedreiging tegen te gaan die door het S-300 raketsysteem van Syrië wordt gevormd. Het besluit komt nadat Syrië dinsdag begon met het ontvangend van het nieuwe S-300 grond-naar-lucht raketten defensiesysteem.
Voor meer zie Israel National News

De Minister van het onderwijs Naftali Bennett wil het Israëlische burgerschap geven aan "tienduizenden" Palestijnen, zegt Minster Avigdor Liberman van Defensie. Hij sprak met verslaggevers tijdens een toer door de Karnei Shomron nederzetting. Liberman sprak zich onder andere uit tegen het bekende plan van Bennett om het gebied C te annexeren tot soeverein Israël, met inbegrip van de Palestijnen die daar wonen, die wel eens 300.000 mensen zou kunnen tellen.
Voor meer zie Jerusalem Post

De rebellen in noordelijk Syrië hebben de plannen verworpen voor gezamenlijke Russisch-Turkse patrouilles in een gedemilitariseerde zone en zeiden op dinsdag dat Ankara hen had verzekerd dat er geen Russische krachten in het gebied zouden patrouilleren. Vladimir Putin en Tayyip Erdogan kwamen vorige maand overeen om een zone op te zetten tussen de rebellen en het overheidsleger, die een aanval door de overheid op het gebied zou afremmen, wanneer dat een humanitaire catastrofe kon veroorzaken zoals de Verenigde Naties daarvoor hadden gewaarschuwd.
Voor meer zie Jerusalem Post

Het IDF is het meest veganistische leger in de wereld, 1 op de 18 soldaten verklaart zich als vegetariër; in drie jaar tijd is het aantal IDF-veganisten 20 keer zo groot geworden.
Voor meer zie Israel National News

Duikers in het Meer van Galilea zijn op zoek naar een legendarische gezonken schat, 100 jaar nadat het schip zou zijn gezonken tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het Ottomaanse stoomschip Sharia, dat naar verluidt een ton goud zou vervoeren, werd op 25 september 1918 door de Britse Royal Air Force in het noorden van het meer tot zinken gebracht, toen het probeerde te vluchten voor oprukkende Britse en Australische troepen.
Voor meer zie JOL

Een vulkaan barstte woensdag uit op hetzelfde centrale Indonesische eiland dat al een eerdere een aardbeving en tsunami onderging en de autoriteiten waarschuwden de vliegtuigen voor vulkanische as in de lucht.
Voor meer zie Stuff

V.S. Donald Trump bespotte op dinsdag openlijk de universitaire professor Christine Blasey Ford die zijn benoemde voor het Hooggerechtshof Brett Kavanaugh beschuldigd heeft van een seksuele aanval, was gekscherend over haar onvermogen om de details te herinneren die in de nacht van de zogenaamde aanval plaatsvonden. ..."Het is een zeer angstige tijd voor jonge mannen in Amerika, waar je je schuldig kunt maken aan iets waar je misschien niet schuldig aan bent," zei hij en voegde eraan toe: "Mijn hele leven lang heb ik gehoord dat je onschuldig bent tot bewezen is schuldig te zijn. Maar nu ben je schuldig tot bewezen is om onschuldig te zijn".
Voor meer zie The Times of Israel

Een advocaat voor de Amerikaanse dominee Brunson wiens twee jaar durende detentie in Turkije heeft geleid tot een ruzie met Washington zei woensdag dat hij een beroep had gedaan op het constitutionele hof voor de vrijlating van de Amerikaan.
Voor meer zie i24NEWS

De alternatieve tweestatenoplossing. President Trump werd op zijn meest recente persconferentie gevraagd of hij voorstander was van een tweestatenoplossing of van een éénstaatsoplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict. Hij stond open, zei hij, voor datgene waar de partijen mee instemmen, maar zei vervolgens: "Ik houd van de tweestatenoplossing. Dat is wat ik denk dat het het beste zal werken.
Verder lezen - NL

Op zondag was een groep Joden op de Olijfberg aan het bidden en waren getuige van een grote witte wolk boven de grond op de Tempelberg. Het fenomeen -zie de foto en video- werd geregistreerd door Josh Wander, een inwoner van de Olijfberg. Op de Haas promenade met uitzicht op de Tempelberg werd een zonsopkomstgebedsessie georganiseerd, op de laatste dag van de week van Sukkot (Loofhuttenfeest).
Voor meer zie Breaking News

Afwijzing van de oude Jodenhaat - Sanhedrin weerlegt kritiek. In een opinieartikel gepubliceerd op Charisma News beschuldigde Ron Cantor, een Messiaans-Joodse woordvoerder die actief betrokken was bij pogingen om Joden in Israël te bekeren, het ontluikende Sanhedrin ervan de weg te bereiden voor de Derde Joodse Tempel. Volgens de beoordeling van Cantor zal het een tempel voor de Antichrist zijn.
Verder lezen - NL


Dinsdag 2 Oktober - 23 Tishrei - Simcha Torah

()  Rusland heeft de afgelopen week hun geavanceerde luchtafweersystemen, S-300, aan Syrië geleverd en gebruikte daarvoor het grootste militaire vliegtuig, de in Rusland gemaakte Antonov An-124 Ruslan voor de klus.
Voor meer zie The Times of Israel

De Palestijnen hebben een rechtszaak aangespannen bij het hoogste gerechtshof van de Verenigde Naties met de vraag aan het internationale orgaan om de Verenigde Staten te gelasten hun ambassade uit Jeruzalem te verplaatsen.
Voor meer zie Prophecy in the News

Hillary Clinton, de echtgenoot van een seriële seksueel roofdier, deed een rondgang door de ochtendshows om de Republikeinen en Brett Kavanaugh aan te vallen. Voor MSNBC, vertelde Clinton Rachel aan Maddow dat het voordeel van de twijfel niet tot de beschuldigde behoorde, maar tot de aanklager. In een smeuïge babbelzitting met Stephen Colbert, wiens oude baas en beschermheilige net werd gedwongen om af te treden voor de talrijke keren van seksuele intimidatie en minstens één regelrechte seksuele aanval, drong Hillary aan op een FBI-onderzoek. ...De Democraten in de senaat lanceerden hun smaad naar Kavanaugh ondanks het feit dat twee hoge figuren binnen hun rangen berucht zijn geworden voor hun misbruik van vrouwen. Engelstalig artikel.
Voor meer zie Frontpage Mag

Minister van Onderwijs en lid van het Politiek en Veiligheidskabinet Naftali Bennett (Joods Huis), eiste dat minister van Defensie Avigdor Liberman krachtig zou optreden tegen Hamas-terroristen in de Gazastrook. "Ik verwacht van minister Liberman dat hij Hamas aanvalt, niet mij. Het beleid van Liberman tegenover Hamas is zwak en links. Hij trekt de hele regering naar links. Hamas is elke dag brutaler geworden," zei Bennett.
Voor meer zie Israel National News

Minister Avigdor Liberman van de defensie verklaarde dinsdag dat hij de Minister van het Onderwijs Naftali Bennett van het padje is nadat de laatstgenoemde hem beschuldigde van het er niet in slagen om het aan de gang zijnde geweld langs de grens met de Gazastrook op te lossen. "Bennett liegt brutaal," zei Liberman. "Over welke softheid spreekt hij? Vorige week vrijdag zijn zeven relschoppers gedood en meer dan 500 verwond en niet één enkele Israëliër werd er gewond.".
Voor meer zie The Times of Israel

Syrië is er klaar voor om de grensovergang Quneitra met Israël te openen, zo kondigde de plaatsvervangend bevelhebber van de Russische strijdkrachten in Syrië Lt.-Gen. Sergej Kuralenko op dinsdag aan.
Voor meer zie Jerusalem Post

Onder verwijzing naar veiligheidsredenen heeft UNRWA maandag een aantal van haar buitenlandse medewerkers uit Gaza teruggetrokken. UNRWA-woordvoerder Chris Gunness riep de door Hamas geleide regering in Gaza op om "te reageren op [UNRWA's] herhaalde verzoeken om effectieve bescherming te bieden aan haar werknemers en faciliteiten".
[ Zelfs hun vrienden haten ze. wj ]
Voor meer zie Jerusalem Post

Arabische Knesset-leden Jamal Zahalka en Adalah met algemeen directeur Hassan Jabareen kwamen in de loop van de afgelopen week naar een ontmoeting met verscheidene congresleden van de V.S. en Senator Bernie Sanders van Vermont om samen een ontwerptekst op te stellen voor hun steun tegen de controversiële Israëlische Wet van de natiestaat, zei een woordvoerder van de Gezamenlijke Lijst op maandag.
Voor meer zie Jerusalem Post

De Israëlische 'Nationaliteitswet' en de Palestijnse leugens. Het is verre van duidelijk waarom de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook zich zorgen moeten maken over de nieuwe natiestaatwet van Israël. De Palestijnen die in deze gebieden wonen, zijn geen Israëlische burgers en maken geen deel uit van het Israëlische politieke systeem.
Verder lezen - NL

()  Netanyahu gaf een verklaring uit naar de Libanese minister Gebrab Bassil toe: "Hezbollah liegt brutaal naar de internationale gemeenschap door middel van een frauduleuze propagandatournee met de Libanese minister van Buitenlandse Zaken, die de ambassadeurs naar het voetbalveld bracht, maar ervan afzag hen mee te nemen naar de nabijgelegen ondergrondse precisierakettenfabriek", aldus Netanyahu, en voegde daaraan toe: "De ambassadeurs moeten zich afvragen waarom ze drie dagen hebben gewacht met het maken van die tour. Hezbollah zorgt er altijd voor dat het gebied op de blootgelegde plaatsen wordt schoongemaakt".
Voor meer zie JewishPress

Noch Israël, noch de VS kwam tussenbeide toen Iran maandag 1 oktober nieuwe strategische grond bestookte door een eskader te sturen van 11 stealth UAVs om ISIS aan te vallen in Oost-Syrië. De aanval met drones gaf nog meer reden tot bezorgdheid dan de zes grond-raketten die de Revolutionaire Garde vanuit hun basis in Kermanshah in West-Iran lanceerden. Als deze net zoals de raketten het Iraakse luchtruim doorvlogen naar hun doelwitten in Syrië, zonder toestemming te vragen aan Bagdad, maar in tegenstelling tot de raketten keerden de drones ook ongehinderd terug naar hun thuisbasis via dezelfde route.
Voor meer zie DEBKAfile

Christine Ford publiceerde in 2008 een artikel over zelfhypnose dat gebruikt wordt om kunstmatige situaties op te sporen en te creëren. ...Er zijn ook beschuldigingen dat Christine Ford tijdens haar getuigenis in een hypnotiserende trance verkeerde.
Voor meer zie Gateway

Een 65 jaar oude Zweedse vrouw is gevangengezet wegens het bekritiseren van de Islam in een verbluffende rechterlijke uitspraak - een nieuwe en angstaanjagende periode is aangebroken in Europa. In maart had de rechtbank de vrouw vrijgesproken, maar nu heeft het hoge gerechtshof haar toch naar de gevangenis gestuurd. In 2016 was ze aangevallen door een bende jeugdige buitenlanders.
Voor meer zie JewsNews

Het parlement van Irak stelde een stemming op maandag uit om een voorzitter te benoemen omdat de belangrijkste Koerdische partijen, die verondersteld werden om een kandidaat voor te stellen, hun verschillen niet konden overwinnen, zeiden verscheidene wetgevers.
Voor meer zie Al Arabiya English

Iran reageerde vrijdag op de toespraak van de Israëlische premier Benyamin Netanyahu tijdens de Algemene Vergadering van de VN in New York. Netanyahu onthulde daarin de locatie van een Iraanse nucleaire faciliteit in de hoofdstad Teheran; die het land nooit bekend had gemaakt.
Verder lezenIsrael Today - NL

Dr. Carol Christine Fair, een geassocieerde professor in het Security Studies Program in Georgetown, zei dat de witte Republikeinse Senatoren het verdienen om een miserabele dood te sterven, "terwijl feministen lachen als ze hun laatste adem uitblazen." Hun kadavers moeten worden gecastreerd en aan de varkens worden gevoerd.
Voor meer zie Gateway

De Bulgaarse douanebeambten zeggen dat zij 712 kilogram heroïne in beslag hebben genomen die met twee Iraanse vrachtwagens in Bulgarije binnenkwamen vanuit Turkije. De ambtenaren op Zaterdag waardeerden deze record heroïnetransport op 23 miljoen euro. De bestemming was Oostenrijk.
Voor meer zie JewsNews

Ik ben op zoek naar de VIERDE Tempel! Ron Cantor schrijft hier een artikel over. Vorige week schreef hij over het gevaar om orthodoxe joden te steunen bij de oprichting van een derde tempel.
Verder lezen - NL

Jack Engelhard schrijft, Democraten kregen hun zin met een huilerige Jeff Flake. Ik ben van gedachten veranderd. Ik geloof haar niet meer. Dat was een behoorlijke daad die ze heeft verricht. Dus geef hem Kavanaugh het Hooggerechtshof en geef haar de Academy Award, of tenminste een lolly voor het spelen van Shirley Temple op 52-jarige leeftijd.
Verder lezen - NL


Maandag 1 Oktober - 22 Tishrei - Shmini Azeret

() " Met gewapende terroristen als deze slechts enkele minuten verwijderd van Israëlische families, is het de plicht van de IDF om hen te beschermen," zei het leger in een verklaring. IDF zei dit zaterdag als het meer dan 100 explosieven neutraliseerde die door terroristen naar hen toe worden geworpen bij de grens van Gaza in rellen op de vorige dag. Meer dan 20.000 Palestijnen verzamelden zich op vijf plaatsen langs de grens van de Gazastrook met Israël op vrijdag in antwoord op de oproep door Hamas, de terroristengroep die Gaza sinds de machtsovername van de Palestijnse Autoriteit in 2007 heeft gecontroleerd.
Voor meer zie WIN zie ook Israel Today

Afgelopen vrijdag was de bloedigste dag in Gaza voor twee maanden en schijnt voort te komen uit een oproept door de groep, die een georganiseerd actieplan volgde om het geweld te beteugelen tot dat de tijd voor een confrontatie was gekomen. Zeven Palestijnen zijn gedood door Israëlisch vuur, waaronder twee jongens van 12 en 14, en tientallen gewonden - dit was het ergste in bijna twee maanden tijd. De omvang van het geweld lijkt een direct gevolg te zijn door een besluit van Hamas.
Voor meer zie Israpundit

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israel van vrijdag 28 september 2018. We lazen om te beginnen 1 Kronieken 16:34-36.
Voor meer zie Gebedspunten

Openbaring 17 (deel 1). In Openbaring 17 wordt de grote hoer, het grote Babylon, besproken. Babylon is de bron van afgoderij en hoererij en alle koningen van de aarde hoereren met haar.
Lees verder op Uit het nieuws

De eerste minister Benjamin Netanyahu van plan was om een derde partij aan inlichtingenmateriaal vrij te geven in zijn toespraak bij de V.N., waarin hij toen alleen openbaarde in wat hij zei wat een "geheim atoompakhuis" was in Teheran en de details van Hezbollah raketfabrieken in Beiroet, maar niet verder mocht van de inlichtingen chefs, zo zei een hogere Israëlische ambtenaar dit weekend.
Voor meer zie The Times of Israel

Israël 70 jaar: niet zo geïsoleerd als de Israëliërs denken. Israël heeft wel een groot probleem, maar het is niet de zogenaamde "BDS". ....Conclusie: Het is het onvermogen van mensen, vooral jongeren, om zich te verhouden tot de kleine en egocentrische boodschappen die Israël naar de wereld communiceert. Als Israël alleen maar een kans zou krijgen, kan het zichzelf verkopen. Vaak zijn het de Israëliërs zelf die hun eigen land geen kans geven. Engelstalig artikel
Voor meer zie Jerusalem Post

De hoge official Mahmoud al-Zahar van Hamas beweerde op zondag dat de Palestijnse Autoriteit (PA) voorzitter Mahmoud Abbas een Israëlische operatie tegen Gaza goedkeurt vanwege zijn eigen politieke belangen. "Abbas wil alles in Gaza controleren, de oorlog is goed voor hem," zo beschuldigde al-Zahar hem. Tegelijkertijd braken er zondag twee branden uit in het zuiden van Israël als gevolg van brandgevaarlijke ballonnen uit de Gazastrook.
Voor meer zie i24news

Op het wereldtoneel van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties zegt de minister van Buitenlandse Zaken Walid Muallem: "Israël blijft een deel bezetten van ons land in de Syrische Golan en ons volk daar blijft lijden onder haar depressieve en onderdrukkende politiek", hij verwijt ook de VS dat het burgers vermoordt.
Voor meer zie Ynet

"De prestigieuze voetbalclub Real Madrid omarmt een terrorist die aanzet tot haat en geweld. Schandalig," zegt woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken Emmanuel Nahshon. Ahed Tamimi, een Palestijnse anti-Israëlische tiener-activist die onlangs in december 2017 in een Israëlische gevangenis een gevangenisstraf van acht maanden heeft uitgezeten voor het slaan en schoppen van een IDF-soldaat, werd vrijdag verwelkomd in het Santiago Bernabeu Stadion door de voetbalclub Real Madrid, meldde de Spaanse sportkrant Marca.
Voor meer zie WIN zie ook Een Ander Israëlisch Geluid

Hal Lindsey Report. De apostel Paulus waarschuwde Timotheüs: "In de laatste dagen..... zullen de mensen kwaadaardig zijn, met roddels... verraderlijk..." (2 Timotheüs 3:1-4 NASB)
Verder lezen - NL

()  De paramilitaire Revolutionaire Wachters van Iran zeiden vandaag dat men ballistische raketten naar oostelijk Syrië heeft afgevuurd op terroristen die men beschuldigd van een recente aanval op een militaire parade. Tevens bombardementen door drone's. Met deze aanval op de terroristen in Syrië zijn 25 mensen "gedood waaronder vrouwen en kinderen en zijn er 60 gewond."
Voor meer zie IRNA

De Minister van het onderwijs Naftali Bennett (Habayit Hayehudi) lanceerde op zondagochtend een volgende aanval op Minister van de Defensie Avigdor Lieberman (Yisrael Beiteinu), na de rellen van vorige vrijdag bij de grensomheining van Gaza, waarin honderd handgranaten en explosieve apparaten werden geworpen naar IDF militairen. Bennett betoogde dat de Liberman-Hamas-akkoorden zijn ingestort en hoe een mislukt beleid dan dit eruit laat ziet, en voegde eraan toe dat hij van plan is de kwestie vóór de volgende kabinetsvergadering aan de orde te stellen.
Voor meer zie JewishPress

Palestijnen en Arabische Israëliërs beginnen een algemene proteststaking over de natiestaatswet. Op verjaardag van dodelijke 2000 infada, tonen de ingezetenen van Westelijke Jordaanoever, Gaza en Oost-Jeruzalem een solidariteit met de Arabische Israëliërs die zeggen de wet hen in tweederangsburgers verandert. De actie is ook bedoeld om te protesteren tegen de stappen die de regering-Tromp tegenover de Palestijnen heeft ondernomen, waaronder de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem en het afsnijden van de financiering naar de UNRWA hulporganisatie.
Voor meer zie The Times of Israel

China verwijdert de kruisen uit de kerken die worden vervangen door een foto van de President in een massaal hardhandig optreden tegen religie in China wat nu in volle gang is.
Voor meer zie Neon Nettle

Een bediening die vervolgde christenen over de hele wereld helpt, waarschuwt voor een nieuwe overeenkomst tussen China en het Vaticaan. Althans gedeeltelijk omdat de overeenkomst nog steeds geheim is. Het is de Christian Solidarity Worldwide, of CSW, dat erop wees dat een "voorlopige overeenkomst" tussen China en het Vaticaan blijkbaar betrekking heeft op de benoeming van bisschoppen in China.
Voor meer zie WND

Mike Adams waarschuwt de conservatieve Senatoren, Hooggerechtshof rechters dat de onvoorstelbare linkerzijde van voornemens zijn om huisinvasies te doen om u en uw families uit te moorden. De hysterische, bedrieglijke nepnieuwsreportages van de linkse media drijven de linkse activisten aan tot geweld en bloedvergieten.
Voor meer zie NaturalNews

Het Internationale Christelijke Concern rapporteerde dat de lichamen waren gevonden van Ntyang Pam Danjuma en Mesheck Dalyop Kang'ageda, respectievelijk 9 en 10 jaar oud, door kogels verminkt en met machetes doorgesneden. Zij waren gedood op 14 sept. als ze een kudde koeien hoeden, als een derde kind, dat bij hen was, kon ontsnappen. Fulani moslimradicalen hebben sinds het begin van dit jaar al duizenden christenen gedood.
Voor meer zie JewsNews

De aanklager Rachel Mitchell, die Christine Blasey Ford tijdens de hoorzitting van het Gerechtelijk Comité van de Senaat vorige week ondervroeg, gaf zondag een rapport vrij waarin benadrukt werd een lange lijst van inconsistenties in de verklaring van Ford. "In de wettelijke context, is dit mijn bodemlijn," zei bovengenoemde Mitchell. "Een "hij zei, zei zij" geval is ongelooflijk moeilijk te bewijzen. Maar dit geval is het nog zwakker dan dat".
Voor meer zie Infowars

De Amerikaanse regering confronteert het PA House of Cards. Er zijn momenten dat een staat, met name een wereldmacht, zich realiseert dat het gedurende een lange periode voor de gek is gehouden, en zich woedend gedraagt omdat iedereen ziek en moe is van deze chantage. Dat is precies wat er de laatste tijd is gebeurd met de relatie tussen de Amerikaanse regering en de PLO, de organisatie die verantwoordelijk is voor de Palestijnse Autoriteit.
Verder lezen - NL

Devotionals: God houdt ervan om zijn plannen te verklaren.De apostel Paulus gaf ons een prachtige herinnering in het boek aan de Romeinen, welke vandaag de dag erkend moet worden....
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief

Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina