Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()
 De week- of daguitgave wordt op verzoek toegestuurd.
De daguitgave geeft alleen het middendeel weer.
U kunt ook kiezen voor een wekelijkse alert.


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Met soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking daaruit is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()
Computervertaling met Google naar het Nederlands
Google Translate

Vertaal uw tekst met behulp van dit veld.


Nederlandstalige artikelen

*Hypocriet Europa

*Openbaring12
  geboorte kind

*Opname wanneer?

*Wereldoorlog
   Avi Lipkin

*Teken van
  Openbaring 12

*Vrede met mos-
  lims in onze tijd

*De Islamitische
  Antichrist

*Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 6 Oktober - 16 Tisrei- Sukkot 2

()  President Donald Trump leverde donderdagavond een voorbericht af, als hij de verslaggevers vertelde wanneer hij poseerde voor de foto's met zijn senior militaire leiders en dan zegt: weet je wat dit is? Dit zou wel eens de 'kalmte voor de storm' kunnen zijn." We zullen het Iraanse agressieprogramma, de agressie van Iran beëindigen."
Bron: Israel National News

In Antwerpen woonachtige prediker Tahar Ibn Ali is tegen het inrichten van de islamitische wet: "Veel jonge mensen praten over de shari'a, deze groepen roepen niets anders op dan haat, we hebben vrijheid nodig, respect voor de andere.
Bron: Memri

De machtigen hebben het moeilijk met de democratie. Als de gebeurtenissen over elkaar heen tuimelen. ‘Het’ is gebeurt, in Berlijn lopen ze radeloos door elkaar. Jakob Augstein van het weekblad Der Spiegel geeft woorden aan de hijgende paniek: "Nazi’s in de Bondsdag"! Wie heeft die gekozen? De vroegere hoofdredacteur van het weekblad Focus, Helmut Markwort verried al voor de verkiezingen dat hij persoonlijk niemand kent die op de AfD stemt en ook niemand die iemand kent die op de ‘Blauwen’ wil stemmen.
Bron: Novini - NL

Het zijn niet alleen de gevaren van een leven in Parijs die honderden Joodse medische professionals hebben gemotiveerd om met duizenden andere franse Joden naar Israël te verhuizen. Het is ook door een hele reeks recente wijzigingen in de regels (erkenning van universiteit opleiding) door de Israëlische autoriteiten die de overgang gemakkelijker maakt.
Bron: Jerusalem Post

Na de beslissing om de West Bank te sluiten tijdens Sukkot, heeft de Israëlische politie en Minister van Openbare Veiligheid, Gilad Erdan aanbevolen om 10.000 Palestijnse werknemers in Israël te laten binnenkomen. Ter voorkoming van economische schade.
[ Veiligheid versus de shekel. wj ]
Bron: JerusalemOnline

Overweldigende valse flag bewijs - maar wie zat er nu echt achter het schieten in de Las Vegas? De analyse hierover moet de valkuilen van de JFK moord vermijden. Ook daar waren twee schutters. Engelstalig artikel.
Bron: The Common Sense Show

Hoe groot is onze God (Gadol Elohai) gezongen op het plein bij de Klaagmuur.

Hoe groot is onze God
Zing met mij,
hoe groot is onze God
Iedereen zal zien
hoe groot onze God is
Naam boven elke naam
Waard alle lofprijs
Mijn hart zal zingen
-

Muziek van Joshua Aaron verkrijgbaar bij Apple Music of op Spotify

Niet tevreden om het collectief van alle witte mannen te demoniseren over de massamoord van Las Vegas, beschuldigt Newsweek nu de Christenen om schuld te hebben aan het slachting. Ondanks het feit dat Paddock een gokker was en a-religieus.
[ Als in de dagen van Nero. wj ]
Bron: Infowars

Ariel Kahaneh meldt in de 4 oktober editie van Makor Rishon dat de Joden in het Trump-team - ambassadeur David Friedman en Jason Greenblatt - volgens een diplomatieke bron gaan Israël hard raken, omdat ze door Witte Huis collega's beschuldigd worden van pro-Israël te zijn. Eerste minister Netanyahu presenteerde bouwplannen aan Friedman en Greenblatt die hij al heeft gereduceerd om Washington en Friedman te behagen en Greenblatt heeft nog aangedrongen op verdere bezuinigingen.
[ Er zijn daar zo veel mensen die anti-Israël zijn, dat wil je niet weten. wj ]
Bron: Imra

Op een nieuws briefing op donderdag, zei Sheriff Joseph Lombardo dat hij niet gelooft dat Las Vegas schutter Stephen Paddock alleen optrad. En hij heeft erop gewezen dat er veel meer achter het verhaal zit dan tot nu toe is uitgegeven - dat een eenzame gewapende man dit alleen deed om de slechtste massa-moord te beginnen in de moderne Amerikaanse geschiedenis.
Bron: WND

Daniel Matson schrijft: Allereerst wil ik mijn excuses aanbieden voor de wilde rit die zich heeft voorgedaan. Dit is nooit mijn bedoeling geweest en het is een harde lering geweest. Maar het lijkt wel bijna of het een schiftingsproces is om te zien wie erin zou meegaan voor de lange termijn, en wie zou gaan spotten en wie gewoon alles laat vallen.
Lezen - NL

Mishandeling en bedreigingen met geweld tegen het personeel van de Zweedse Migratieraad zijn radicaal toegenomen, als gevolg van het aantal afwijzingen. Vrouwelijke werknemers rapporteren onder meer dat ze verkracht worden en met verkrachting bedreigd.
Bron: Sputnik

Details van het Egyptische programma voor de Hamas-Fatah-verzoening werden dinsdag aan de Israëlische ambtenaren in Jeruzalem voorgelegd door het Generaal Khaled Fawzy, de directeur van de Egyptische Algemene Inlichtingendirectie, zo meldde de Saoedi-nieuwswebsite Elaph. Egypte waarschuwde daarbij dat Israel niet de Hamas-leaders moet aanpakken gedurende onderhandelingen.
Bron: Jerusalem Post

We zagen de ochtend gloren toen we over Jeruzalem uitkeken van de plek waar onze gebedssamenkomst wordt gehouden. We loofden de Heer dat we met eigen ogen Zijn profetische woord in werking zagen. Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israel.
Bron: Intercessors

() IDF Lt. Col. legt uit hoe Israels vermogen om een meer goedaardig gezicht te tonen door de humanitaire inspanningen bij het behandelen van gewonde Syrische kinderen en de burgers omzetten tot ambassadeurs; 'De burgers aan de andere kant realiseren zich dat Israël hun kinderen redt, en het zal dan moeilijk zijn om hen ervan te overtuigen dat we hen willen vernietigen.'
Bron: Ynetnews

Rouwende families van de organisatie Almagor voor slachtoffers van terrorisme hebben plannen om na de feestdagen een campagne te starten die de minister van Defensie Avigdor Liberman oproept om zijn beloftes te vervullen ter bevordering van de doodstraf voor terroristen die Joden hebben vermoord.
Bron: Israel National News

De Arabische Liga heeft een duidelijke positie ingenomen over de Koerdische oproep tot onafhankelijkheid. 'Vandaag vragen de Koerden om een eigen staat ... waarom niet de Yazidis, waarom niet de Pashtuns, waarom niet de Assyriërs, waarom niet de vele anderen?' Dit zei de secretaris-generaal van de Arabische Liga Ahmed Aboul Gheit in zijn openingsrede bij de conferentie over de Arabische geopolitiek in Rome, Italië.
[ Op dergelijke conferenties wordt het Westen verkocht. wj ]
Bron: Al Arabiya

Naar aanleiding van een volgende deadline van 90 dagen op 15 oktober, wordt verwacht dat president Trump niet zal verklaren dat Iran in overeenstemming handelt met de JCPOA overeenkomst, van de de voormalige president Obama. Hij zal waarschijnlijk de aankondiging doen op 12 oktober.
Bron: JewishPress

Saoedi-koning vraagt aan Poetin om te helpen de Iraanse bedreiging in te kapselen, en accepteert de Russische vooruitgang in Syrië. De koning is de goede bondgenoot van Trump, maar het is niet uitgesloten dat er zich een relatie zal ontwikkelen met de meest krachtige speler in de regio, Vladimir Poetin.
Bron: Debka

Saboteurs deel 18: De profetie over het Zegel van Amerika's komende Grijze Kampioen. In The Secret Teachings for All Ages, (De Geheime Leringen Aller Tijden) beroemde 33e graden vrijmetselaar Manly P. Hall zegt: Niet alleen waren veel grondleggers van de Verenigde Staten in de regering vrijmetselaars, maar ze ontvingen ook steun van een geheim en verheven lichaam dat bestaat in Europa, dat hen hielp om dit land voor een eigenaardig en bepaald doel te bestemmen, wat alleen bekend is aan weinige ingewijden.
Lezen - NL

Een beroemde Saoedische prediker veroorzaakte een sociale media storm toen hij verklaarde dat een vrouw een houdbaarheidsdatum heeft. Imam Majed el-Fahd in Medina moedigde jonge mannen aan van vrouw te veranderen zodra hun "vervaldatum is bereikt."
Bron: Clarion Project


Donderdag 5 Oktober - 15 Tisrei - Sukkot 1

()  Elke natie, Joods of niet, heeft een plaats bij God en de heilige tempel in Jeruzalem. Als je Joods bent, is dit artikel voor jou. En als je niet Joods, dan dit artikel is ook voor jou! Omdat Soekot een feest is voor de hele wereld! Dat klopt, hoewel de meeste Joodse feestdagen goed zijn voor Joden, is Soekot een beetje anders. Laat me het uitleggen.
Lezen - NL

Moslims die visies en dromen zien, dat gebeurd zo vaak dat ik niet meer geschokt door ben als dat gebeurt, schrijft Iranalive. Waarom is het zo gebruikelijk? Misschien is het omdat we alert zijn op de spirituele wereld en al geloven dat God op deze manier met ons praat. Maar twee dingen zijn zeker: Het is een soevereine daad van God die Hij doet door Zijn liefde en genade voor moslims. Het zorgt ervoor dat moslims hun geloof in Jezus vestigen.
Bron: Iranalive

Doorlopende onderhandelingen tussen de Egyptische en de Russische overheid over de oprichting van het Russische industriële gebied in Egypte hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt en de twee partijen sluiten aan het einde van het jaar het laatste contract in het project, zei Tariq Qabil, Minister van Handel en Industrie.
Bron: Egypt Independent

Amerikaanse troepen zijn niet meer gebonden aan eisen om eerst in contact te komen met vijandelijke troepen in Afghanistan voordat ze het vuur mogen openen, dankzij een wijziging van de regels door de Minister van defensie Jim Mattis. Het Witte Huis geeft hem de vrije hand om de regels te heroverwegen indien nodig en deze te wijzigen om de strijd tegen de Taliban te versnellen.
Bron: DefenseNews

Meer dan 180 van de 194 Democratische leden van het Congres hebben woensdag een gezamenlijke brief gestuurd aan de Amerikaanse president Donald Trump, die hem ertoe manen om opnieuw te certificeren dat Iran de nucleaire overeenkomst nakomt.
Bron: The Times of Israel

Kindermoord. VN: Het recht op leven betekent niet een recht op abortus en euthanasie. Maar de Mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties beraadslaagt op dit moment over een nieuwe Opzet Algemeen Commentaar over artikel 6 van het Internationaal Verdrag inzake Burgerrechten en Politieke Rechten... De auteurs van dit Algemeen Commentaar proberen het 'recht op leven', zodanig te verdraaien dat het een decriminalisatie van abortus zou betekenen, d.w.z. abortus in potentie legaal maken tot aan het moment van geboorte.
Bron: CitizenGO - NL

Op Russisch-Saoedische betrekkingen zo zegt de Russische FM Lavrov in een interview, tijdens het historische bezoek van King Salman naar Rusland van 4-7 oktober, zal onze samenwerking tot een geheel nieuw niveau brengen.
Bron: Memri

"Ik zie een lange internationale wachtrij om de Syrische president Bashar Assad het hof te maken, waaronder westerse landen, en gematigde Soennieten", zegt Minister van Verdediging Avigdor Lieberman. Israël gelooft dat de pogingen van Iran om zijn aandeel in Syrië en Libanon uit te breiden een grote bedreiging vormen.
Bron: Israel Hayom

Is Premier Benjamin Netanyahu van plan om delen van de Westelijke Jordaanoever te annexeren? Na een verklaring die hij maakte op dinsdag tijdens een bezoek aan de nederzettingsstad Ma'ale Adumim, ten oosten van Jeruzalem, zijn de Palestijnen en sommige westerse media-kanalen ervan overtuigd dat hij dat doet. Zijn bureau was echter aarzelend om de zaak te bespreken. Engelstalig artikel.
Bron: The Times of Israel

()  Vandaag zal het Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem zijn 37e jaarlijkse Loofhuttenfeest beginnen, een spectaculaire week van toewijding en leer die meer dan 6000 pelgrims uit bijna 100 landen zal samenbrengen. Gebaseerd op de verzameling van de volken in Salomo's tempel voor het feest van Sukkot, 2017 waarvan verwacht wordt de grootste te zijn tot nu toe, waardoor het profetische verzamelen van de volken in Jeruzalem tot stand komt.
Bron: Breaking Israel News

Hamas heeft donderdag aangekondigd dat men Saleh al-Arouri, een voormalig militaire ambtenaar heeft verkozen als plaatsvervangend voorzitter van hun politieke bureau, de man was recent nog verantwoordelijk voor de coördinatie van de terroristische activiteiten van de groep op de Westelijke Jordaanoever.
Bron: i24News

De Canadese premier kwam onder vuur te liggen over de tekst op een plaque ter herdenking van de Holocaust, die geen enkele vermelding maakt over de Joodse genocide. "Het Nationaal Holocaustmonument herdenkt de miljoenen mannen, vrouwen en kinderen die tijdens de Holocaust zijn vermoord en eerbiedigt de overlevenden die hun weg naar Canada hebben gevonden in een van de donkere hoofdstukken in de geschiedenis," luidt de plaquette.
Bron: Jerusalem Post

Iraakse troepen hebben de stad Hawija en het omliggende gebied op de Islamitische Staat heroverd, hoewel sommige nog steeds vechten in een stukje van de stad in het noorden en oosten, waar de militanten hen omsingelen hebben, aldus de militairen.
Bron: Jerusalem Post

De hoogste leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, heeft woensdag de Koerdische onafhankelijkheid gelijkgesteld met de oprichting van een "nieuw Israël" in de regio. Na afloop van een ontmoeting met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in Teheran en geciteerd door Reuters, zei Khamenei dat de twee landen zouden moeten voorkomen dat het Irakese Koerdistan zich onafhankelijk verklaart.
Bron: Israel National News

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft woensdag nogmaals beweerd dat er een verband bestaat tussen de Israëlische Mossad en het onlangs gehouden referendum door de Koerden in Noord-Irak, een claim die premier Binyamin Netanyahu al reeds heeft afgewezen.
[ Moslims en politici spreken onwaarheden en hij is beide. wj ]
Bron: Israel National News

In zeldzaam gesprek, zegt de verbannen senior PA-ambtenaar Dahlan, dat PM Netanyahu 'geen vrede wil, ziet dat de werkelijkheid van 700.000 kolonisten in de West Bank en Jeruzalem dit onmogelijk maakt'; de Palestijnse eenheid is nu 'belangrijker en nuttiger dan de zogenaamde onderhandelingen', zegt Dahlan.
Bron: Ynetnews

Een Joodse man werd dood gevonden in een industrieel gebied in Samaria, blijkbaar door plaatselijke arbeiders doodgestoken.
Bron: WIN

Opnieuw een Jordaans mes in Israëls rug. Israëli's staan aan de verliezende kant om uit te leggen waarom de VN-Raad voor mensenrechten (HRC) zich tegen Israël heeft gekeerd als haar belangrijkste doelstelling. Waarom gaat die zo schaamteloos scheef tegen Israël? Het antwoord, of ten minste een deel ervan, werd verstrekt op 28 september 2017.
Lezen - NL


Woensdag 4 Oktober - 14 Tisrei Erev Sukkot

()  De topprioriteit van Mossad heeft betrekking op de bedreiging die zich in Iran heeft voorgedaan, zegt het hoofd van Israël's spionagentschap, Yossi Cohen, op maandag. Cohen beschreef de gevaren die voortvloeien uit Iran. Hij zei dat het land nucleair vermogen had voor militaire doeleinden, waarbij de militairen en operationele krachten nu dicht bij de grenzen van Israël werden geleid in zowel Syrië als Libanon, en ze Hamas steeds meer ondersteunen.
Bron: Israel Hayom

Mahmoud Abbas, voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, heeft de PA-aspiraties voor een staat besproken tijdens een interview met het CBC in Egypte, en erkende dat ondanks de plannen van de Trump-regering om het onderhandelen te herstarten over een definitieve statusovereenkomst tussen Israël en de PA, er in de nabije toekomst geen Palestijnse staat zal worden opgericht.
Bron: Israel National News zie ook Israel Today - Holland

Israëls premier zei dinsdag dat de Palestijnse Autoriteit Israël als een Joodse staat moet erkennen om een vredesproces te kunnen uitvoeren. "Wij accepteren geen nep-verzoeningen waarin de Palestijnen overeenkomen om zich te verzoenen ten koste van ons bestaan."
[ En wat dan nog, het zijn slechts woorden op papier zonder waarde. Voor vrede moet je de tegenstander definitief verslaan. wj ]
Bron: JerusalemOnline

In het einde van de dagen zullen alle naties van de wereld het Hebreeuws bestuderen om de naam van God samen in Zijn heilige taal uit te roepen, zo legde Rabbi Tuly Weisz uit, de stichter van de Yeshiva voor de Naties. De profeet Zefanja beschrijft hoe alle naties van de wereld 'zuiverheid van lippen' zullen hebben in het Einde der Dagen.
Bron: Breaking Israel News

Minister van Milieubescherming Ze'ev Elkin (Likud) heeft de regering van Trump bekritiseerd over de druk die men zet op Israël over het bouwen in Judea en Samaria. De regering van Trump is voor Israël aanzienlijk beter dan de voormalige president Barack Obama, "het enige wat niet is veranderd, is de negatieve manier waarop het staat ten opzichte van de Israëlische bouw in Judea en Samaria. In dit verband blijft men in de traditie van de Obama-regering."
Bron: Israel National News

In een trein begon een man rustig te spreken: 'Hij zei:' Dames en heren, ik wil graag met jullie over iets praten en dat iets is het woord van de Heer, Jezus Christus. Hij is er om je zonden te genezen. De Bijbel vertelt dat homoseksualiteit een zonde en seks voor het huwelijk. Jullie moeten zich bekeren.' De mensen dan in paniek wegliepen en andere passagiers waarschuwen dat de man de mensen schrikt aanjaagde.
Bron: The Guardian

Defensie-minister James Mattis sprak over Noord-Korea en Iran. "Ik vertelde Rex Tillerson, onze prachtige Minister, dat hij zijn tijd verspilde om met Little Rocket Man te gaan onderhandelen. Spaar je energie Rex, we zullen doen wat er gedaan moet worden!' Mattis verwees ook naar de spanningen met Iran ten aanzien van de Nucleaire Overeenkomst en verklaarde dat het eigenlijk in het belang van de VS is om in de overeenkomst te blijven zitten.
Bron: JerusalemOnline

Netanyahu ondersteunt een groter Jeruzalem door de omliggende steden op te nemen. Hij heeft zijn steun uitgesproken voor wetgeving die vraagt voor de opname van de steden die Jeruzalem de Israëlische hoofdstad omringen, wat in wezen een annexatie is.
Bron: WIN zie ook Israel Today - Holland

Paus Francis vertelt moslim-migranten in Bologna: "Jullie zijn de strijders van hoop." Matteüs 15:14 het zijn blinde geleiders van blinden. Als nu een blinde een blinde geleidt, zullen zij beiden in een kuil vallen.
Bron: Jihad Watch

De paus, vrede en islamitische fundamentalisten. Islamitische terroristen in Egypte bliezen Koptische kerken op en doodden tientallen onschuldige mensen op Palmzondag. En Saoedi-Arabië, dat de Moslim Wereld Liga (MWL) financiert en beheerst, is de wereldwijde leverancier van het extremistische Wahabisme.
Lezen - NL

()  Een 14-jarig Arabisch meisje benaderde vorige week de Israelische Grens-politie in de Grot van de Patriarchen in Hebron om bescherming te vragen nadat ze aan haar 30-jarige Israëlische Bedoeïenen-man was ontsnapt, die haar voor ongeveer 3000 dollar van haar vader had gekocht.
Bron: JewishPress

De vriendin van Las Vegas schutter komt terug naar de VS. Sherif Lombardo heeft geweigerd om commentaar te geven op het bericht dat, de 64-jarige Paddock in de week voor de aanval $ 100.000 had overgemaakt op een rekening in de Filippijnen. "Danley de vriendin van de Las Vegas schutter arriveerde vorige maand in de Filippijnen." Het Nationaal Bureau voor Onderzoek op de Filippijnen (NBI) bevestigde dit alles.
Bron: The Guardian

Wie zich in de geschiedenis en de topografie van Brussel verdiept, kan er niet omheen: de stad heeft een onlosmakelijke band met het getal zeven dat al in de Griekse Oudheid volgens Pythagoras de perfectheid der dingen symboliseert.
Bron: Historiek

Volgens een rapport woensdag in de Haaretz, zei de Secretaris-Generaal Antonio Guterres van de VN, dat VS President Donald Trump vertelde dat Premier Benjamin Netanyahu in zijn pogingen om een vredesovereenkomst in het Midden-Oosten te bemiddelen een groter probleem is dan president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit.
Bron: The Times of Israel

De Franse Premier onthulde een nieuwe strategie om het schandelijke anti-semitisme te bestrijden. 'Als iemand vanwege zijn achtergrond of zijn overtuigingen een Franse burger aanvalt, valt hij Frankrijk aan, het meest kostbare.' Een van de belangrijkste doelstellingen van het nieuwe plan is, het bestrijden van het online antisemitisme.
Bron: Jerusalem Post

Wie is een Jood? De massale immigratie van Joden naar Israël werd gezien als een welkome zegen, maar velen hebben problemen ondervonden om hun joodse identiteit bewijzen. Een nieuwe wetgeving die toelaat dat een specifieke genetische test gaat worden gebruikt als bewijs van de joodse afstamming voor bepaalde Ashkenazi-joden, als een mogelijke oplossing voor de honderdduizenden Israëlische burgers uit de voormalige Sovjetunie die moeite hebben met hun Joodse -status.
Bron: Jerusalem Post

Amit Steinhardt, de veiligheidsbeambte van Har Adar die gewond raakte tijdens de aanval waarin twee bewakers en een grenspolitieman werden gedood, verliet het ziekenhuis. 'Het is de eerste keer dat ik heb gedood en ik heb het geen spijt van'. Hij had jaren samengewerkt met de moordenaar.
Bron: Israel National News

De commandant van de elite-eenheid Paratroopers, Major Noam, vertelde Arutz Sheva over de activiteiten van zijn eenheid in het Samaria-gebied en de voorbereidingen op de Sukkot-vakantie, waarin mensen tal van Joodse historische plaatsen en nationale parken door heel Judea en Samaria zullen bezoeken. 'De vijand verstopt zich, maar we kunnen hem verrassen.'
Bron: Israel National News

Bij de opening van Israëls eerste gemengde Joodse-Christelijke Arabische pre-leger-programma in de Kibbutz Bet Zera, zei Liberman dat "Het Israëlische Arabische politieke leiderschap, zoals vertegenwoordigd in de Knesset door de Joint List, een vijfde kolonne is, en in de Knesset fungeert als de senior vertegenwoordiger van terroristische organisaties."
Bron: Israel National News

Saboteurs deel 17: De tweede komst van Osiris/Apollo en de wetenschap van de opstanding. Je hebt misschien gelezen waar een 14-meter hoge naaktsculptuur van een vrouw voor het eerst werd verzonden naar het occulte festival Burning Man (voor het 'bekrachtigen' van de demonische macht), en dat nu de goedkeuring heeft gekregen om te worden geplaatst in de buurt van de schacht van Osiris (Washington Monument) recht tegenover het Witte Huis.
Lezen - NL


Dinsdag 3 Oktober - 13 Tisrei

()  Zoals al eerder geschreven gelooft ik dat de opname op het Bazuinenfeest gebeurd. Ook Hamrick spreekt over de vele theorieën die momenteel rondgaan over de datum etc. anders dan het Bazuinenfeest. Hij roept op tot standvastigheid en geloof in het Woord van God. Laten we volwassen Christenen zijn. Nederlandse ondertiteling.
Bron: YouTube

Om in geest en waarheid te aanbidden, is geen geografie of tijd nodig. Om internationaal te aanbidden, is geen enkele etnische identiteit nodig. Maar de erkenning dat redding van de Joden komt blijft een feit van het Goddelijke verbond.
Lezen - NL

Een aanmoediging vanuit Galaten 5 om te leven en te wandelen vanuit de Geest die in u is. Zeker in deze tijd iets voor ons allen om ter harte te nemen. Niet elkaar de maat nemen, maar van elkaar houden. Nederlands ondertiteld.
Bron: YouTube

Root Source Tours brengt u in drukke steden langs de Israëlisch-Syrische grens en legt uit waarom er een lente is aan de voet van Mount Hermon.
Bron: Video  

ISIS claimt de aanval op het Las Vegas Music Festival, zegt dat de aanvaller zich een paar maanden geleden heeft bekeert tot de Islam. Zegt dat de aanvaller "een soldaat van de islamitische staat is,
Bron: Memri

ISIS-supporters verheugen zich over de Las Vegas aanval op social media: 'Wat nu Trump? U verbood de "radicale Muslims" om naar Amerika te reizen! Allah zond nu zijn soldaat van binnen uit uw volk.'
Bron: Memri

In een toespraak heeft de Syrische president Bashar al-Assad de situatie in het land aangepakt en de hoofdbeginselen van zijn beleid uiteengezet in diverse zaken. Assad zei dat de Syrische maatschappij gedurende de zeven jaar van crisis een zware prijs had betaald, maar dat het daardoor een homogenere en nationaal verenigde samenleving was geworden. De academicus Najib George Awad, een Syriër die in de Verenigde Staten woont noemde de opmerkingen van Assad over de Syrische homogene samenleving gelijk aan de nazi-ideologie.
Bron: Memri

De wapenbezit discussie in Amerika laait weer op, maar zoals Greenfield erop wijst. Het soort wapens wat de schutter in Las Vegas gebruikte koop je niet in de winkel om de hoek zoals verslagevers schijnen te denken
Bron: Frontpage Mag

Een vrouw in de menigte van Las Vegas concertgangers schreeuwde: "Jullie gaan allemaal dood", slechts 45 minuten voordat een gewapende man het vuur opende, volgens een concertgangster geïnterviewd door KSNV, de Las Vegas-affiliate van NBC.
[Zo zijn er wel meer vragen, waarom waren de uitgangen geblokkeerd? Hoe kan iemand 10 automatische wapens naar een hotelkamer meenemen? wj ]
Bron: WND

Tijdens een emotionele pers briefing na de dodelijke massa-moord in Las Vegas, zei de perssecretaris Sarah Huckabee Sanders dat debatteren over het beleid t.a.v. wapenbeheersing 'voorbarig is'.
Bron: JerusalemOnline

Je staat er niet zo bij stil maar in 2 jaar tijds zijn 239 mesen omgekomen in Frankrijk door het terrorisme. Een noodtoestand blijft in Frankrijk bestaan. Met meer dan 7.000 troepen die nog steeds stations, toeristische plaatsen en prominente kerken en synagogen bewaken.
Bron: Frontpage Mag

Het zal duidelijk worden dat de angst van de Oost-Europese landen naar Rusland toe niet ongegrond is. 'Rusland is voorbereid op een oorlog.' Het Russisch nieuwsagentschap RIA publiceerde een artikel, getiteld 'Het Westen is correct om te vrezen', want Rusland is niet langer aardig. Rusland is voorbereid op de oorlog; het is oprecht in voorbereiding. En eerst en vooral, met de westelijke as.
Bron: Memri

()  Terwijl Hamas en Fatah vooruitgang boeken in hun verzoeningsproces en de PA regering terug komt naar de Gazastrook, zegt de Amerikaanse regering duidelijk dat "Hamas geen deel kan uitmaken van de regering van de Palestijnse Autoriteit zonder de principes van het Kwartet te accepteren.
Bron: JewishPress

In de scholen van Engeland worden nu de aantekeningen BC (v. Chr.) en AD n.Chr.) in de lessen weggehaald omdat men de niet-christenen niet wil beledigen. Men wil de termen veranderen in BCE Before Common Era, and CE – Common Era, als critici het een 'overgave noemen aan op politieke correctheid.'
Bron: Daily Mail Online

Voor de eerste keer in drie jaar heeft de regering van de Palestijnse Autoriteit dinsdag zijn wekelijkse kabinetvergadering in de Gazastrook gehouden.
Bron: Jerusalem Post

Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit, zei dat hij niet bereid zou zijn om de eis van Hamas te aanvaarden dat ze hun strijdkrachten in Gaza kunnen behouden zoals de Hezbollah in Libanon dat doet, met de volledige controle over de Strip, inclusief de grens, veiligheid en alle ministeries.
Bron: The Times of Israel

Minister van Onderwijs Naftali Bennett (Joodse Huis) verweet de Palestijnse Autoriteit het betalen voor de gevangenisstraf van Arabische terroristen en roept de Israëlische regering op om de betalingen aan de PA te stoppen in het licht van de toenadering tussen de Ramallah-gebaseerde PA en het Hamas-regime in de Gazastrook. Als Israël geld geeft aan Hams staat dat gelijk aan het financieren van ISIS.
Bron: Israel National News

Een belangrijk Russisch telecommunicatiebedrijf lijkt een internetverbinding te zijn gestart naar Noord-Korea. De nieuwe link komt vanuit China en zal het een back-up geven aan Pyongyang op een gegeven moment als de Amerikaanse regering naar verluidt de internetinfrastructuur aanvalt en China onder druk zet om alle zaken met Noord-Korea te beëindigen.
Bron: Zero Hedge

Mohammad Javad Zarif, de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken verwierp de recente toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump in de Algemene Vergadering van de VN, waarbij hij benadrukte hoe hij "beledigend" hij het vond. Zei dat Iran de overeenkomst niet zou heronderhandelen; Trump probeerde al eerder een ineenstorting van de overeenkomst te bewerkstelligen, maar Iran zou dan alles overwegen - van een 'weglopen van de deal of om op een of andere manier iets te regelen met Europa'.
Bron: Israel National News

Egyptisch ministerie van Buitenlandse Zaken verwerpt de beweringen dat de Noord-Koreaanse anti-tankraketen ter waarde van 23 miljoen dollar bestemd waren voor Caïro; Egypte zegt dat het voldoet aan VN-sancties t.a.v. de geïsoleerde landen; deskundigen schatten in dat het incident een bron is voor de recente Amerikaanse-Egyptische spanningen.
Bron: Ynetnews

Eerste Saoedi-woordvoerster: De status van Saoedi-vrouwen zal blijven evolueren. "Het leiderschap zal reageren met passende beleidsmaatregelen in het zien van de veranderingen die zich organisch voordoen," zei ze.
Bron: Al Arabiya

De grote leugen van het Midden-Oosten. Jamal wilde Joden vermoorden omdat hij geloofde dat dit een edele daad was waarmee hij de status van shaheed (martelaar) en held zou verdienen onder zijn familie, vrienden en samenleving. In het bijzonder in de Palestijnse cultuur, en in het algemeen in de Arabische cultuur worden dagelijks moordenaars van Joden verheerlijkt.
Lezen - NL


Maandag 2 Oktober - 12 Tisrei

() Hezbollah-chief Hezbollah-hoofd moedigt de Joden aan om uit Palestina te vluchten terwijl zij dat kunnen doen en dat de Israëlische overheid voor een oorlog staat. Waarschuwt verder dat het Koerdisch onafhankelijkheids referendum in Irak het gebied zal verdelen. "De joden worden gebruikt," zegt hij. De Turkse president zegt dat de Koerden een prijs voor hun onafhankelijkheidstemmen zullen gaan betalen.
Bron: Israel Hayom

De Minister van Huisvesting Yoav Galant, een gepensioneerde IDF-generaal, zei zondag dat Hezbollah secretaris-generaal Hassan Nasrallah bovenaan de "hitlist" van Israël staat en dat Israël de handschoenen moet uitrekken tijdens de volgende ronde van strijd tussen Israël en de Iraanse- gerichte terroristische organisatie.
Bron: Breaking Israel News

Hardliner in Iran's militaire leider Gen. Hossein Salami zegt tegen Trump: 'We bidden god (Allah)', dat je zal atoom-deal zal annuleren, verder dat Iran 'zonder meer een betere vooruitgang zal maken', maar de minister van Buitenlandse Zaken in Teheran dringt erop aan dat Europa niet zal volgen als de president van de VS de deal schrapt.
Bron: The Times of Israel

Het begon met homoseksuelen die christenen dwongen om taarten te maken ter ondersteuning van zondige en illegale homoseksuele huwelijk, en deze zaken gaan nog steeds door voor de rechtbanken. Nu,is de volgende stap geen verrassing meer, als de duivelsaanbidders proberen christenen te dwingen om taarten te maken "voor satan" volgens een recent verslag.
Bron: Cristian Post

Ik heb op Vrijdag 29 september 2017 gebedspunten gemist, dus alsnog. Begonnen werd met het gebruikelijke Toragedeelte voor deze Shabbat is Deuteronomium 32. We lazen enkele verzen aan het begin van de bijeenkomst.
Bron: Intercessors

Meer dan 20 mensen werden gedood en meer dan 100 werden gewond door een schietpartij in de nacht van zondag op een country music festival in Las Vegas. De shooter heeft het vuur geopend vanuit een raam op de 32e verdieping van het Mandalay Bay Hotel.
Bron: The Times of Israel

De Franse ambtenaren hebben maandag gezegd dat een man die twee vrouwen in Marseille hoofdstation dodelijk heeft gestoken, een dag ervoor was gearresteerd maar weer vrijgelaten op de dag voor de aanval.
Bron: The Times of Israel

2 jaar met Rusland in Syrië is de ISIS aan het krimpen, daarbij worden Iran en Turkije aan elkaar gekoppeld, als het risico op een conflict met de VS toe neemt. Afgelopen zaterdag markeerde het einde van een tweede jarige militaire operatie van Rusland in Syrië.
Bron: RT News

De Zwitserse Nationale Raad, het lagere huis van het parlement, stelde met een smalle meerderheid vast de financiering van moskeeën vanuit het buitenland te verbieden incl. Saoedie Arabië en de transparantie te verbreden van de manier waarop moskeeën worden gefinancierd. Ook moeten ze preken in de lokale taal.
Bron: Breitbart

Hamas en de PA onderdrukken de persvrijheid en Hamas de terroristische groep die de enclave beheerst vervolgt nu een Palestijnse journaliste die de corruptie in de Gazastrook heeft blootgelegd, zei de veteraan-correspondent Khaled Abu Toameh vorige week.
Bron: HUnited with Israel

Er zijn velen van ons die goed op de hoogte zijn van de gevaren die gaan komen voor de mensen die uitkomen tegen een tirannie die ons land waart, schrijft Dave Hadges. In het hedendaagse Amerika is het nu een zeer gevaarlijke tijd om uitgesproken te zijn. Op plaatsen zoals de Staatsuniversiteit van Washington, in gebruik van de termen "jongen", "meisje", "homoseksueel", "senioren" en elke andere term die de globalistische politieke correcte politiekracht onjuist acht verboden, en kunt u uit van school worden gestuurd.
Bron: The Common Sense Show

() Osama bin Ladens 28-jarige zoon Hamza wordt opgejaagd in een missie "kill or capture" door de Joint Coalition Special Operations Unit, waaronder Britse specialisten, volgens de Britse media rapporten.
Bron: Al Arabiya English

Minister Ofer Akunis (Likud) sprak vanmorgen met Arutz Sheva aangaande meerdere rapporten over een Amerikaans initiatief voor de vernieuwing van onderhandelingen tussen Israël en de PA die binnenkort zullen worden gepresenteerd. "We ontvangen verslagen over het verlangen van onze vrienden in de VS om diplomatieke onderhandelingen te verlengen," zei hij. "Ik denk dat het belangrijkst waaraan we moeten blijven vasthouden totdat een Amerikaans document wordt geopenbaard, is de positie die velen in de politieke en publieke sectoren in Israël delen: een beslissende verzet tegen de tweestatige oplossing."
Bron: Israel National News

De president van Turkije verklaarde tijdens een toespraak gisteravond dat de Israëlisch Mossad-inlichtingendienst betrokken was bij het onafhankelijkheids referendum van Irak. De Turkse leider heeft gewezen op het feit dat de Israëlische vlaggen waren tijdens de vieringen na de stemming als bewijs om zijn claim te ondersteunen.
Bron: JerusalemOnline

Eerste minister Benjamin heeft op zondag verworpen dat Israël op een of andere manier betrokken was bij het recente Irakese Koerdisch referendum over onafhankelijkheid als de Turkse president Reccyp Erdogan de Mossad beschuldigde van de lastige situatie waarmee Turkije nu geconfronteerd wordt.
[ Dat is tegen dovemansoren gezegd. wj ]
Bron: The Times of Israel

Turkse president Recep Tayyip Erdogan verklaarde dat Turkije geen EU-lidmaatschap meer nodig heeft, maar nog steeds zal het niet "zijn land degene zijn die het opgeeft' tijdens de toetredingsgesprekken.
Bron: Sputnik International

De veiligheidsstrijdkrachten van de Palestijnse Autoriteit leggen de laatste hand aan het verwachte bezoek van premier Rami al-Hamdallah naar de Gazastrook op maandag. Daarnaast zijn verschillende ingenieurs en werknemers klaar om het werk te verrichten om de woonplaats van president Maamoud Abbas in Gaza op te knappen, waar een overheidsvergadering voor het eerst sinds 2014 zal plaatsvinden.
Bron: Asharq al-Awsat

De Grieken noemden de langgerekte, vruchtbare vallei tussen de Tigris en de Eufraat, “Mesopotamië” land tussen twee rivieren. In het gebied waar thans het huidige Irak ligt, lag de dageraad van de menselijke geschiedenis en het begin van de grote beschavingen, van na de zondvloed. Meer dan 3000 jaar lang bloeiden hier verschillende beschavingen en kreeg de wereld van de Bijbel er voor een deel zijn gestalte.
Bron: Uit het nieuws

De ogen van een roofdier die door de Joodse woestijn waren, werden gemakkelijk gezien door de parkwachter in Ein Gedi met zijn spotlight van 100 meter afstand. Ze maken jacht op het dier dat zijn vrees voor mensen kwijt is en een klein meisje aanviel.
Bron: Jerusalem Post

Egyptische zakenlieden bestelden voor miljoenen dollars wapens bij Pyongyang voor het Egyptische leger, en de Noord-Koreaanse probeerde deze op een schip te smokkelen dat een Cambodjaanse vlag voert. Washington waarschuwde daarop Caïro, die het schip stopte, alleen daarmee te leren dat het bestemd was voor Egypte zelf.
Bron: Ynetnews

De linkse groep bekend als "antifa" heeft sinds de inauguratie van Donald Trump zijn aanwezigheid in de Amerikaanse politieke scene dramatisch verhoogd. Met gewelddadige tactieken die door deskundigen als "terrorisme" zijn aangeduid. Maar probeert de groep nu de sprong te doen naar een revolte? Op 4 november roept de groep Refuse Fascism Amerika op om te vragen: "het Trump/Pence regime moet gaan."
Bron: WND

Een goede vriend van Jerry Golden die in Australië woont, stuurde een e-mail en zei: “Is alles aan het opwarmen, Jerry??? Ik denk niet dat het nu allemaal nog veel langer zal worden tegengehouden?? De nazi's zijn terug! Duurde het slechts 72 jaar?
Lezen - NL

Saboteurs deel 16: De magische vertegenwoordiger voor Isis impregnatie. We verlieten het laatste deel met te zeggen; "om de krachten te sturen van de Grote Magische Vertegenwoordiger naar de juiste locatie, moet u een ontwerp plaatsen voor het ontvangende einde om de occulte verbinding tot stand te brengen.
Lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.voor toezending van de dag- of weeknieuwsbrief.
Het dagnieuws is een eenvoudige uitgave,
wilt u even aangeven welke informatie u wenst?
Of u kunt een dagelijkse of wekelijkse herinnering
krijgen over de nieuwsbrief.

Christipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina

 
-->