Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Wereldoorlog
   Avi Lipkin

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 3 Augustus - 22 Av

()  De VS legt sancties op aan twee hooggeplaatste Turkse functionarissen en neemt daarmee represailles tegen wat het ministerie van Financiën de "oneerlijke en onrechtvaardige detentie" noemt van een Amerikaanse dominee in Izmir. De sancties die woensdag zijn aangekondigd en die tot doel hebben de leiders van de Turkse ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken te straffen, markeren een belangrijke escalatie in de recente wrijvingen tussen de twee belangrijkste NAVO-bondgenoten.
Voor meer zie JerusalemOnline

Waarom Trump plotseling ‘zonder voorwaarden’ wil praten met Iran. Enerzijds wil de Amerikaanse president Donald Trump de olie-export van Iran afknijpen, anderzijds stelde hij de machthebbers in Teheran voor om een gesprek “zonder voorwaarden” aan te gaan.
Voor meer zie Novini - NL

De gevangenbewaarders in Engeland van de pas vrijgelaten mensenrechtenactivist Tommy Robinson hebben hem volgens de onafhankelijke journalist Ezra Levant van de Canadese nieuwssite TheRebel.media, bewust onderworpen aan een onmenselijke behandeling achter de tralies. Het doel van de autoriteiten lijkt te zijn geweest om Robinson het zwijgen op te leggen, misschien wel voorgoed.
Voor meer zie Frontpage Mag

Eerste minister Benjamin Netanyahu liep boos weg uit een vergadering met Druzen leiders op donderdagavond toen een prominente Druze activist en een vroegere IDF brigadier-generaal woedend de controversiële natie - staatswet bekritiseerde. Hij beschuldigde de minister-president ervan Israël op een pad te zetten om een "apartheidsstaat" te worden en noemde de wet "kwaad en racistisch". Netanyahu stond toen op, en zei dat hij een gebrek aan eerbied voor de Israëlische Eerste Minister of de Staat niet zou toestaan, en stelde voor de vergadering in zijn bureau in een kleiner forum voort te zetten, zonder de IDF officieren. Dit werd geweigerd, waarop Netanyahu de ruimte verliet.
Voor meer zie The Times of Israel

"Het is hartverwarmend om het werk van deze Amerikaanse brandweerlieden te zien, die hier zijn om Israëlische brandweerlieden te helpen bij het blussen van branden die zijn veroorzaakt door Hamas brandstichtende-apparaten in Zuid-Israël," verklaarde een Israëlische functionaris.
Voor meer zie United with Israel

Zijn de grenzen van Irak, Syrië, Libanon en Jordanië ook legaal? Professor Kontorovich van de Northwestern Universiteit, een deskundige op het gebied van internationaal recht en het Arabisch-Israëlische conflict, behandelt het Verdrag van Genève, het mandaat van de Volkenbond, de akkoorden van Oslo, Resolutie 242 van de Verenigde Naties en meer. Hij legt uit dat de aanwezigheid van Israël in Judea en Samaria GEEN illegale bezetting is. Waarom niet? Bekijk de video!
Zie United with Israel

Imam Mundhir Abdallah in Kopenhagen is aangeklaagd voor haatzaaiende taal: Hij zei dat de enige oplossing voor Palestina de Jihad is en de Islamitisch Kalifaat met de eliminatie van Israël - Wat oorlog betekent in Jaffa, Haifa, Akko. Mundhir Abdallah: "Ik vind het niet vreemd dat de [Deense autoriteiten] mij voor de rechter dagen omdat ik aandring op de waarheid.
Voor meer zie Memri

Verwerping van de Europese rechtse steun door Israël die het zich niet kan veroorloven om het te verliezen? Velen in Israël zijn tegen het aannemen van steun door de Europese rechtse partijen, met het argument dat ze hun antisemitische verleden niet echt hebben opgegeven en dat de acceptatie van Israël dit alleen maar zal legitimeren.
Voor meer zie JNS

Een Britse rechtbank heeft voor het eerst de sharia erkend nadat een rechter een belangrijke uitspraak had gedaan in een echtscheidingszaak, die verstrekkende gevolgen zou kunnen hebben voor het islamitische huwelijk in het Verenigd Koninkrijk.
Voor meer zie RT UK News

De Syrische staatsmedia zei donderdag dat de Syrische luchtverdediging werd geactiveerd door Israëlische gevechtsvliegtuigen die naar verluidt drie Iraanse posities in Syrië heeft gebombardeerd. De Syrische luchtverdedigingen was in staat om drie raketten en een vijandelijke drone te onderscheppen.
Voor meer zie Israel Hayom

Wie zijn de belangrijkste politici van Europa? "Wie is vandaag de dag de belangrijkste levende Europeaan? vroeg ik begin 2010. De Nederlandse politicus Geert Wilders, was het antwoord, schrijft Daniel Pipes.
Verder lezen - NL

()  De steun van de Amerikaanse president Donald Trump is essentieel voor het bouwen van meer huizen in nederzettingen die nodig zijn, zei het hoofd van de Yesha-Raad Hananel Durani in een pleidooi tot de vroegere gouverneur Mike Huckabee van Arkansas. De Yesha Raad en Huckabee vierden de bouw van 900 nieuwe huizen, waarvan 600 in de laatste fasen van de bouw.
Voor meer zie Jerusalem Post

President Donald Trump krikt zijn campagne op tegen de media en beweerde tijdens een rally in Pennsylvania eraan dat de media met het "valse en walgelijke nieuws" komt en noemde de journalisten als zijn ware politieke tegenstanders.
Voor meer zie The Times of Israel

Ivanka Trump zei dat zij niet gelooft dat de media de "vijand van het volk is," in afwijking van de retoriek van haar vader, de Amerikaanse President Donald Tromp, die onder vuur ligt voor het herhaaldelijk gebruiken van deze uitdrukking. Maar ik kan alleen mijn persoonlijke overtuiging delen.
Voor meer zie The Times of Israel

MK Bezalel Smotrich (Joods Huis) reageerde vrijdag op het beroep dat bij het Hooggerechtshof was ingediend tegen de nieuwe Israëlische nationaliteitswet. Volgens Smotrich zal het Hooggerechtshof de wet "castreren". "Het Hooggerechtshof zal de wet niet diskwalificeren", tweet hij. "Als het dat deed, zou dat het begin van het einde zijn. Maar zij zal de wet castreren door haar te interpreteren op een manier die alle betekenis wegneemt. "Het probleem is dat er zwakke politici aan te pas zullen komen, die in de hysterie van de linkse campagne zijn geraakt en niet ophouden met zich te verontschuldigen en uit te leggen dat de wet declaratief is en niets verandert. Jongens, in het belang van G-d's zaak, stop daarmee.Bron: Israel National News

US Marine lijkt niet te weten wat het moet doen in onze wateren", schrijft Zarif op Twitter. Misschien omdat ze niet de naam kennen: Perzische Golf, zoals het al 2000 jaar lang wordt genoemd langer dan de VS heeft bestaan. Of misschien weet men niet wat te doen in onze achtertuin, op 7.000 kilometer afstand van huis.' Iran is op donderdag een grote oefening begonnen in die wateren.
Voor meer zie Ynet

Egypte probeert om een brede wapenstilstandsovereenkomst tussen Israël en de heersers van Gaza Hamas te bemiddelen die de weg moet banen voor de wederopbouw van Gaza en een uiteindelijke gevangenenruil, zeiden de hogere ambtenaren van Hamas op donderdag. In de loop der jaren zijn herhaaldelijk wapenstilstandsovereenkomsten mislukt, maar er zijn tekenen die wijzen op een mogelijk momentum in de richting van een nieuwe overeenkomst, na weken van escalatie langs de grens tussen Gaza en Israël.
Voor meer zie Al Arabiya English

Mogelijk als onderdeel van een poging van president Donald Trump om de Nobelprijs voor de vrede in ontvangst te nemen, zo hebben anonieme Amerikaanse functionarissen AP verteld, dat de regering nu een Midden-Oostenpolitieksteam aan het aanstellen is dat de "Deal of the Century" voor Israël en de Palestijnse Autoriteit zou moeten inluiden.
Voor meer zie JewishPress

Eenheden van de Russische militaire politie hielpen om een doorgang te openen voor de vertegenwoordigers van de Verenigde Naties op de Golanhoogte over het Syrische grondgebied voor het eerst in zes jaar, zei Sergei Kuralenko, het hoofd van het Russisch Centrum voor Verzoening van Oppositieve Partijen in Syrië.
Voor meer zie Tass

Ruslands acht militaire Golan-posities zijn problematisch voor de veiligheid van Israël. Hezbollah kruipt steeds dichterbij. Het Russische besluit om acht militaire posities in te nemen langs de Syrisch-Israëlische Golanese grens zal de veiligheid aan het noordelijke front van Israël in meer dan één opzicht belemmeren in plaats van helpen consolideren:
Verder lezen - NL

Vorig jaar woonden er 19,3 miljoen vrouwen, mannen en kinderen met buitenlandse wortels in Duitsland. Dat is 4,4 procent meer dan vorig jaar. Het aandeel in de totale bevolking ligt daarmee op 23,6 procent.
Voor meer zie WELT zie ook Moslimbevolking

Israël mag Hamas geen jaren geven om zich voor te bereiden om aan te vallen. Commentaar van Dr. Lerner
Verder lezen - NL


Donderdag 2 Augustus - 21 Av

()  Woensdagavond hebben Israëlische vliegtuigen een aantal gewapende terroristen in het zuidelijke deel van de Syrische Golanhoogte aangevallen, waarbij zeven terroristen om het leven zijn gekomen. Als het gebied werd vanochtend doorzocht en zijn daar bomgordels en een Kalashnikov-geweren gevonden. Het "IDF is klaar en op hoog alarm om de veiligheid van Israëlische ingezetenen te beschermen," zei de woordvoerder.
Voor meer zie Israel National News

De woordvoerder van de IDF, brigadegeneraal Ronen Manelis, onthulde donderdag aanvullende details over de eliminatie van de terroristische ploeg op de Syrische Golanhoogte en dat deze bij ISIS behoorden.
Voor meer zie Israel National News

Hebt u het nieuws over Iran gevolgd? De westerse media geven slechts een gedeeltelijk beeld van de situatie daar. Hier is de waarheid: Het huidige regime is aan het instorten. Het zal geen jaren, maar misschien maanden duren voordat er een grote regeringsverschuiving plaatsvindt. Wanneer die verschuiving plaatsvindt, zal het moeilijker worden om de mensen met het evangelie te bereiken.
Voor meer zie IranAlive

Democratisch Congreslid en moslimbroederschapsgelieerde Keith Ellison legde de eed af dat hij de grondwet van de Verenigde Staten zouden handhaven. Het komt zelden voor dat je een Congreslid vindt dat zich aan die eed houdt, maar Ellison heeft zijn ontrouw aan de eed naar een nieuw niveau getild. Hij zei tegen Amazon dat ze moeten stoppen met de verkoop van boeken waar de liberalen niet van houden.
Voor meer zie Prophecy in the News

President Donald Trump riep de procureur-generaal Jeff Sessions op om Robert Mueller's Russische onderzoek onmiddellijk te beëindigen, als zijn aanvallen op het onderzoek escaleren.
Voor meer zie CNBC

"De dreigende taal van de Amerikaanse evangelist, zijn zionistische mentaliteit, is onacceptabel", aldus Erdogan, terwijl hij US Pastor Andrew Brunson weigert vrij te laten. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft op woensdag de VS hun gedrag gehekeld ten aanzien van dominee Andrew Brunson, die in Turkije wordt berecht wegens terroristische misdrijven.
Voor meer zie WIN Dit is voor Dr. Mordechai reden om op te zeggen of het niet tijd wordt dat Israël de banden gaat verbreken met Turkije.
Voor meer zie  

Chinees ambassadeur in Syrië: We zijn bereid om 'op de een of andere manier' deel te nemen aan de strijd voor Idlib naast het leger van de Assad.
Voor meer zie Memri

Na het innemen van het gebied bij de Syrisch-Jordaanse grens door het Assad-regime roept de Jordaanse pers op tot verbetering van de betrekkingen met Syrië. Dan de Syrische pers Jordanië aanvalt en hen "hypocriet" noemt.
Voor meer zie Memri

"De PA koos ervoor om de afschuwelijke moord op Yotam Ovadia niet te veroordelen (niet verwonderlijk), maar veroordeelde in plaats daarvan de Amerikaanse ambassadeur in Israël voor het overbrengen van de deelneming van POTUS (President of U.S.)...Dan is er niets meer te zeggen"! verweet Greenblatt hen.
Voor meer zie United with Israel

Voormalig Koeweitse minister van Informatie Sami Abdullatif Al-Nesf zei dat de Palestijnse zaak in de loop van de geschiedenis heeft geleden onder de extremisten. "Hij zei: "Er worden landen herwonnen door vrede, niet door oorlog. Hij bekritiseerde Mufti Hajj Amin Al-Husseini van Jeruzalem omdat hij het verdelingsplan had gedwarsboomd, en er bij de Palestijnen op had aangedrongen om te vertrekken "door de gebeurtenissen in Deir Yassin en elders buiten proportie op te blazen" en omdat hij erop had aangedrongen de Palestijnen in vluchtelingenkampen te houden.
Voor meer zie Memri

Een religieuze moslimleider zal worden geëerd voor het redden van bijna 300 christenen als Fulani herders hen wilden doden. De 83-jarige Alhaji Abdullahi Abubakar, een Nigeriaanse imam uit het dorp Nghar in de staat Plateau, zal woensdag met nationale eer van President Muhammadu Buhari worden ontvangen voor zijn acties op 24 Juni.
Voor meer zie CP

()  Ramadan Dabash, inwoner van de wijk Sur Baher in Oost-Jeruzalem, lijkt weinig angst te hebben om taboes in de Palestijnse samenleving te doorbreken. Dabash sloot zich in 2014 voor een tijd aan bij de Likud-partij van premier Benjamin Netanyahu, dezelfde partij die door veel Palestijnse functionarissen als "extremistisch" wordt omschreven. Hij zei dat hij hoopte om de machtigste politici van Israël te kunnen beïnvloeden om Oost-Jeruzalem te helpen. Hij wil nu de partij “Jerusalem for Jerusalemmers" gaan leiden.
Voor meer zie The Times of Israel

Van het Iraanse leger wordt verwacht dat ze een belangrijke oefening in de strategische Straat van Hormuz lanceren die waarschijnlijk wordt gericht op het aantonen van hun capaciteit om de zeer belangrijke scheepvaartroute voor de olie af te sluiten, vertelden de ambtenaren van de V.S. aan CNN op woensdag.
Voor meer zie The Times of Israel

Premier Binyaamin Netanyahu waarschuwde Iran om niet te proberen een belangrijke marinepassage te blokkeren die Israël met de Rode Zee verbindt. "Die zee biedt ons veel mogelijkheden. ..."Als Iran de Straat van Bab al-Mandab probeert te blokkeren, ben ik ervan overtuigd dat het te maken krijgt met een internationale coalitie die vastbesloten is om dit te voorkomen. Deze coalitie zal ook de staat Israël omvatten.
Voor meer zie Israel National News

Onder verwijzing naar de "situatie in het zuiden" annuleerde premier Benjamin Netanyahu op donderdag zijn geplande reis naar Colombia van volgende week om de inhuldiging bij te wonen van de nieuwgekozen president Ivan Duque.
Voor meer zie Jerusalem Post

Tijd voor wat realiteitstherapie over de Golanhoogte. Terwijl ik deze woorden schrijf, kwam het nieuws net uit dat ISIS zijn eerste grote aanval in Syrië lanceerde, gericht op een stad bezet door Druzen, aan de Syrische kant van de Golanhoogvlakte, waarbij 100 onschuldige burgers om het leven kwamen.
Verder lezen - NL

Israël verbood opnieuw de passage van gas en brandstof naar Gaza eind woensdagavond om te protesteren tegen de piek in het aantal vlammende ballonnen en vliegers die de Palestijnen de laatste weken naar Zuid-Israël hebben gelanceerd.
Voor meer zie Jerusalem Post zie ook Israel Today - NL

Saleh al-Arouri, die verantwoordelijk is voor verschillende bloedige terroristische aanslagen, zal naar verwachting donderdag in Gaza aankomen om te praten over een verzoeningsvoorstel met Fatah en een langetermijnregeling met Israël; de VN-gezant beloofde dat het IDF de leider van Hamas niet zal schaden. Maar het definitieve besluit moet nog worden genomen uit angst voor een moord.
Voor meer zie Ynet

Het Franse parlement tekende woensdag een controversiële asiel- en immigratiewet, ondanks de oppositie van de linkerkant, als de wet een inspanning doet om aankomsten te beperken terwijl uiterst rechts de maatregel niet ver genoeg vindt gaat.
Voor meer zie Al Arabiya English

Democratie. De favoriete klacht van Israëlisch links en het Amerikaanse liberaal-joodse establishment tegen alles wat de zogenaamd "rechtse" regering van Israël doet, is dat het "ondemocratisch" is.
Verder lezen - NL

In een weinig vermelde daad, heeft de V.S. President Donald Tromp zijn $400.000 salaris geschonken voor de reparatie van militaire begraafplaatsen. In een het verslag van het Witte Huis dat aan het Congres wordt verzonden staat dat het salaris van de President naar het Ministerie van Binnenlandse Zaken werd verzonden.
Voor meer zie Breaking News Israël

Het vergeten (of veronachtzaamde) aspect van Israëls 'racistische' Nationaliteitswet. Israël is onder vuur komen te liggen door de recente goedkeuring van een nieuwe basiswet (het lokale equivalent van een grondwet bij gebrek aan een echte grondwet) waarin "Israël officieel wordt bestempeld als het historische huis van het Joodse volk".
Verder lezen - NL


Woensdag 1 Augustus - 20 Av

()  Israël probeert een bloedbad onder Syriërs bij de Golanhoogtegrens te voorkomen. Israëlische ambtenaren zeiden dat ze Rusland vroegen om ervoor te zorgen dat de troepen van Assad geen schade aan burgers berokkenen als zij de overname voltooien van het gebied van de rebellengroepen.
Voor meer zie JerusalemOnline

Als Rivlin de Staatswet ondertekend in het Arabisch heeft dat dan de betekenis dat het niet bindend is? Als het Arabisch niet langer een officiële taal is wat zou er gebeuren met dergelijke wetgeving die in Israël is ondertekend? Maakt dit de wet kwetsbaar voor verdere juridische bedreiging?
Voor meer zie The Times of Israel

Een aantal Arabieren merkte ironisch op Twitter op dat Ahed Tamimi, in tegenstelling tot de gevangenen van het regime van Bashar Assad, gezond uit de gevangenis was gekomen. "Israël liet Ahed Tamimi gezond en zonder krasje vrij", schreef de Syrische activist en fotograaf Yasser Wardh. Mahdi Majeed schreef, "Ze werd niet gemarteld. Ze werd niet verkracht. Haar gewicht steeg met bijna 9 kilo. Haar haar en gezicht zijn mooier". Vele tweeten foto's van Tamimi naast een dode Syrische vrouw, en probeerden de aandacht te vestigen op het verschil. "Als mensen in Deraa en het zuiden werden vastgehouden door de zionistische bezetting kunnen ze 9 kilo aankomen, in plaats van gearresteerd te worden door de Assad bezetting die elke dag een lijst van de zielen van martelaren heeft, meer dan 3.000 nu," schreef men.
Voor meer zie Jerusalem Post

Het verzoek van Israël om Iran gedwongen terug te laten trekken uit heel Syrië is in dit stadium onrealistisch, zei de Russische ambassadeur in Israël Anatolij Viktorov op maandag. "Zij (de Iraniërs - TASS) spelen een belangrijke rol in onze gezamenlijke inspanningen om de terroristen in Syrië uit te roeien", vertelde hij aan Israëls Kanaal Tien. "Daarom vinden wij verzoeken met betrekking tot de terugtrekking van buitenlandse troepen uit Syrië op dit moment onrealistisch.
Voor meer zie Tass

Een kleine meerderheid van Joodse Israëliërs is van mening dat de Knesset de Joodse nationale wet correct heeft aangenomen, volgens twee peilingen die dinsdag zijn gehouden. 7.3 van de Arabieren heeft eveneens die mening.
Voor meer zie Jerusalem Post

Maandag landde er voor het eerst een ontvlambare "terreurballon" uit Gaza in de oude stad Beersheva, wat bezorgdheid uitte over het feit dat terroristen proberen brandstichtingen te veroorzaken die dieper in Israël en in dichtbevolkte gebieden liggen.
Voor meer zie JNS

Nu de Syrische burgeroorlog ten einde loopt, is het duidelijk dat Iran van plan is om Hezbollah in te zetten om zich daar te vestigen - de Sjiitische terroristische groepering importeert haar tactiek al vanuit Libanon naar Syrië, waardoor de noordelijke sector van Israël zeer onstabiel wordt.
Voor meer zie Israel Hayom

De geheime reden waarom Arabieren de Joodse Nationaliteitswet verwerpen. Sommige Israëlische Arabische leiders spreken geringschattend over Israël vanwege de publiciteit. Ze weten dat geen enkele krant er ooit melding van zou maken als ze zich bezig zouden houden met zaken als riolering of een tekort aan klaslokalen in de Arabische scholen.
Verder lezen - NL

Tommy Robinson wint hoger beroep. leider van rechts bevrijd uit de gevangenis op borgtocht, maar kan opnieuw worden opgesloten.
Voor meer zie The Independent

Pastor J.D. Faraq spreekt over de leugen die zelfs door vele christenen geloofd wordt! Door de waarheid niet aan te nemen, ga je in de leugen geloven. Wij weten wel beter, dus vertel altijd de waarheid als er naar je Hoop wordt gevraagd. Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube - NL

()  Volgens Rusland zullen de Iraanse troepen in Syrië 85 kilometer van de grens met Israël weg blijven. De belangrijkste onderhandelaar van Rusland in Syrië beweert ook dat Israël niet meer zo bezorgd is over kwestie, ondanks herhaalde uitspraken van Jeruzalem dat het om het even welke bewapende Iraanse aanwezigheid niet zal tolereren.
Voor meer zie The Times of Israel

Maandag riepen zeventig democratische senatoren in het Huis de regering-Trump op om de financiering van humanitaire hulp in Gaza te hervatten en zeiden dat dit nodig was om de crisis daar te verlichten. De missie - georkestreerd door de linkse vleugel van J Street - argumenteerde dat de besnoeiingen van het Witte Huis aan het Bureau van de Verenigde Naties voor hulpverlening en werken (UNWRA) een reeds verslechterende situatie verergerde die veiligheidsrisico's geeft op de lange termijn voor Israël.
Voor meer zie The Times of Israel

Washington heeft Israël verzekerd dat er "niets is veranderd" in haar "agressieve beleid" ten aanzien van Iran, zei een diplomatieke ambtenaar dinsdag na de verrassende aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump dat hij bereid zou zijn om de Iraanse president Hassan Rouhani te ontmoeten zonder enige voorwaarden vooraf.
Voor meer zie Jerusalem Post

De Ex-KGB officier waarschuwt in een REAL.video dat de communisten proberen om de Verenigde Staten over te nemen. Is er werkelijk sprake van een communistisch complot om de Verenigde Staten te ondermijnen, zoals de Amerikaanse politicus Joseph McCarthy en vele anderen al lang voor waarschuwen?
Voor meer zie The Common Sense Show

Rechters zoeken een compromis in de sloop van Khan al-Ahmar. De Bedoeïenen van Khan al-Ahmar willen blijven waar ze zijn, maar de staat wil ze verplaatsen naar permanente woningen in Jahalin West, een buurt van de nabijgelegen Palestijnse stad Abu Din in een C gebied op de westbank.
Voor meer zie Jerusalem Post

Minister van Onderwijs Naftali Bennett (Joods Huis) maakte een brief bekend die hij aan de Israëlische Druzengemeenschap schreef. In de brief, waarin de nationaliteitenwet werd besproken, werd de trouw van de Druzengemeenschap aan de staat Israël geprezen. Hij merkte ook op dat de Druzen hun rechten niet zullen worden geschaad door de wet.
Voor meer zie Israel National News

Gouverneur Mike Huckabee, een prominente Republikein en naaste vertrouweling van het Witte Huis, bezocht vandaag een bouwplaats in de Tamarbuurt van de stad Efrat in Judea, en bood zijn steun aan voor de verdere groei van gemeenschappen in Judea en Samaria.
Voor meer zie Israel National News

De Iraanse wetgevers hebben President Hassan Rouhani één maand gegeven om voor het parlement te verschijnen en de vragen over de behandeling van de economische strijd van Iran door haar overheid te beantwoorden, zo heeft de staatsmedia op woensdag gemeld. Het is de eerste keer dat het parlement Rouhani, die onder druk staat van harde rivalen, een oproep krijgt het kabinet te veranderen na een verslechtering van de betrekkingen met de Verenigde Staten en de toenemende economische problemen in Iran.
Voor meer zie Al Arabiya English

Rabbi: Hoe kun je de tekenen van de Messias niet opmerken? Verscheidene rabbijnen wijzen op de zeldzame maansverduistering van vorige week en de voortdurende aardbevingen als een goddelijke pre-Messiaanse oproep. In feite zijn het niet alleen de rabbijnen. Zelfs Arabische bronnen labelen de recente aardbevingen als onderdeel van het eindtijdconflict rond Jeruzalem.
Verder lezen - NL


Dinsdag 31 Juli - 19 Av

()  Syrische regering herovert de Golan Hoogten bij de grens met Israël. De strijders verbonden met de Islamitische Staat geven de controle op over het Yarmouk-bekken in het zuidwesten van Syrië, hun laatste gebied daar.
Voor meer zie Israel Hayom

Shurat Hadin Israel Law Center verzoekt de rechtbank in Washington om de Europese Investeringsbank te gelasten de reikwijdte van de Iraanse activa die zij bezit bekend te maken en te zorgen voor restitutie aan terrorismeslachtoffers.
Voor meer zie Israel Hayom

Tunesië loopt het risico de kans te missen om het wereldkampioenschap schaken voor scholen in 2019 te mogen organiseren, omdat het weigert een visum af te geven voor een zevenjarig Israëlisch meisje, Liel Levitan, om die mee te laten doen. Volgens de Jerusalem Post weigert de World Chess Federation te bevestigen dat het Noord-Afrikaanse land als gastheer voor het toernooi zal optreden, tenzij de Tunesische schaakfederatie schriftelijk bevestigt dat aan alle deelnemers een visum zal worden verstrekt.
HonestReporting

Zo'n 180 Israëlische kunstenaars, schrijvers en intellectuelen ondertekenden een openbare brief waarin ze premier Benjamin Netanyahu en leden van de Knesset opriepen om de Joodse natiestaatswet op te heffen en de draagmoederschapswet te wijzigen, zodat homoseksuele paren in Israël kinderen als surrogaten kunnen krijgen.
Voor meer zie The Times of Israel zie ook Israel Today - Holland over de kritiek van een oud rechter.

Het terrorisme in het zuiden van Israël blijft gewoon voortduren met grote branden, ondanks de doorgaande bespreking over een wapenstilstand waren er 7 branden op zondag.
Voor meer zie WIN

Zoon van Moshe Feiglin uit gevechtseenheid geschopt. De IDF schopt de zoon van de politicus uit het IDF nadat hij een Facebook-bericht schreef dat de troepen oproept om bevelen te weigeren die hen in gevaar brengt.
Verder lezen - NL

Het Ifta Hoge gerechtshof, een religieuze moslimautoriteit gevestigd in Jeruzalem, heeft maandag een fatwa (religieus decreet) uitgevaardigd die deelname aan de komende Israëlische gemeenteraadsverkiezingen in de bezette stad Jeruzalem verbiedt, als kandidaat of als kiezer.
Voor meer zie Wafa

Qods-groep commandant Qasem Soleimani van de IRGC: De retoriek van Trump is die van een casino; Jij mag de oorlog beginnen, maar wij zullen het einde ervan bepalen; we zijn dicht bij je in plaatsen die je je niet eens kunt voorstellen, we zijn een natie van het martelaarschap.
Voor meer zie Memri

Wetenschappers hebben een absoluut ongelooflijke ontdekking gedaan in de Grote Piramide van Gizeh in Egypte. Het blijkt dat de binnenkamers van de Grote Piramide in staat zijn om elektromagnetische energie te concentreren en te heroriënteren en wetenschappers geloven dat het een enorme impact zal hebben op de ontwerpen van nanodeeltjes voor sensoren en zonnecellen.
Voor meer zie Now The End Begins

Enkel uren na het aankondigen van de lancering van haar Mastering Vaccine Info Foundational Course & Training Boot Camp programma, werd vaccinatie deskundige Dr Sherri Tenpenny het doelwit van een massale "alles omvattende" aanval door pro-vaccine psychopaten die wanhopig proberen om zowel het programma als haar website te sluiten.
Voor meer zie NaturalNews

Trump eist van Turkije de vrijlating van een "groot christen". Als onderdeel van een "op geloof gebaseerde kruistocht" dreigt president Trump met sancties tegen Turkije vanwege een eenvoudige prediker die het middelpunt is geworden van een internationaal geschil.
Verder lezen - NL

()  IDF Boodschap naar Gaza: Hamas stuurt u elke week naar de dood bij het hek. Een video is gepost op de Facebook-pagina in het Arabisch van de coördinator van overheidsactiviteiten in de gebieden, gericht op de inwoners van Gaza.
Voor meer zie JerusalemOnline

Geklasseerde foto's zijn gelekt door IDF-soldaten. Hadashot zegt beelden te hebben van een geheime tank en een operatiecentrum van het marine commando die ook hun weg vonden op het internet. Onder de foto's bevond zich een Israël F-35 stealth fighter in een ondergrondse bunker staat op de Nevatim basis in het zuiden van het land.
Voor meer zie JerusalemOnline

Tromp biedt de Iraanse leider aan om hem 'altijd' zonder voorwaarden vooraf te ontmoeten In het markeren van een significante verschuiving in toon, zegt de President van de V.S.: "Wij zijn bereid tot een echte overeenkomst, niet zo'n overeenkomst als werd gesloten die door de vorige overheid, die een ramp was" - de Iraanse voorzitter verwierp naar verluidt al acht verzoeken van Trump voor een ontmoeting.
Voor meer zie Israel Hayom

Gadi Eizenkot, stafchef van de IDF, reageerde op het protest van de druzengemeenschap tegen de nationaliteitenwet, naar aanleiding waarvan twee officieren van de gemeenschap aankondigden dat zij de IDF zouden verlaten. Eizenkot zei in een verklaring dat hij "alle bevelhebbers en de militairen van de IDF verzoekt om de controversiële politieke kwesties buiten het leger te houden.
Voor meer zie Israel National News

De Iraanse ambtenaren reageerden dinsdag sceptisch op de commentaren van de Amerikaanse President Donald Trump dat hij bereid is om met Teheran te onderhandelen, als de president van het land zei dat het aan Europa was om de atoomovereenkomst in stand te houden na de "onwettige" terugtrekking van Washington.
Voor meer zie The Times of Israel

De opperrabbijn van Jeruzalem Rabbi Aryeh Stern heeft een brief gestuurd naar de burgemeester van Jeruzalem Nir Barkat met het verzoek de vlaggetjes neer te halen van de gay pride die zich buiten bij twee synagogen bevinden en waar de Pride Parade van Jeruzalem is gepland om op donderdag te passeren.
[ Natuurlijk moeten ze vooral langs bij de Grote - en Yeshurun Synagoge, de symbolen van het Jodendom. wj ]
Voor meer zie Jerusalem Post

De spionagesatellieten van de VS hebben nieuwe activiteiten ontdekt in de Noord-Koreaanse fabriek die de eerste intercontinentale ballistische raketten produceerde die de Verenigde Staten konden bereiken, zei een hooggeplaatste Amerikaanse ambtenaar maandag tijdens besprekingen om Pyongyang te dwingen zijn kernwapens op te geven.
Voor meer zie Al Arabiya English

Het Verenigd Koninkrijk heeft meer dan 1.100 Syrische moslimvluchtelingen toegelaten, maar volgens berichten heeft het de christenen geweigerd. Slecht 11 werden er binnen gelaten.
Voor meer zie Neonnettle


Maandag 30 Juli - 18 Av

()  Naar verluidt werken de Verenigde Staten aan de oprichting van een "Arabische NAVO"-veiligheidsalliantie van bevriende staten in het Midden-Oosten, als onderdeel van hun inspanningen om het Iraanse militaire expansionisme in de regio tegen te gaan.
Voor meer zie The Times of Israel

Imam Mundhir Abdallah in Kopenhagen Denemarken: Jihad is een noodzaakt voor de verovering van Europa' om zo 'de kapitalistische en seculiere orde te vernietigen'. "De uiteindelijke oplossing van het probleem in de Levant - na de oprichting van het Kalifaat en de eliminatie van de Joodse entiteit - zal zijn door de verovering van Europa. "Europa moet opnieuw worden binnengevallen".
Voor meer zie Memri

De kabinetsminister Tzachi Hanegbi van Likud voorspelde zaterdag dat de Eerste minister Benjamin Netanyahu Israël voor nog een ander decennium zal regeren, en zei dat hijzelf de meest geschikte kandidaat was om Netanyahu uiteindelijk op te volgen wanneer hij weggaat.
Voor meer zie The Times of Israel

Een van de belangrijkste Hamas-leiders in de Gazastrook beweerde vorige week opnieuw dat de demonstraties langs de grens van de kustenclave met Israël 'vreedzaam' zijn. Onmiddellijk daarna moedigde hij lokale moslims echter aan om alle Joden te doden die ze in handen konden krijgen.
Voor meer zie Israel Today - NL

Zondag vertelde premier Benjamin Netanyahu de Likud-ministers dat hij van hen verwachtte dat ze "onvoorwaardelijk en zonder verontschuldiging" hun steun zouden uitspreken voor de controversiële natiestaatwet. "De Joodse natiestaat is de basis van ons bestaan,".
Voor meer zie Israel Hayom

Premier Netanyahu heeft op zondag, aan het begin van de wekelijkse kabinetsbijeenkomst de volgende opmerkingen gemaakt:"De staat Israël is de natiestaat van het Joodse volk, met volledige gelijke rechten voor al haar burgers. Dat is de betekenis van de woorden 'een Joodse en democratische staat'. De aanvallen uit linkse kringen die zich als zionistisch omschrijven, zijn absurd en leggen het dieptepunt bloot waar links in is gezonken.
Voor meer zie Israel National News

Een Arabisch-Israëlische wetgever van de Zionist Union fractie kondigde zaterdag aan dat hij zich uit de Knesset zou terugtrekken om te protesteren tegen het onlangs aangenomen wetsontwerp inzake een natiestaat, dat volgens hem officieel discriminerend is voor de Arabische minderheid in Israël.
Voor meer zie The Times of Israel

De Verenigde Naties en Egypte "oefenen enorme druk uit op alle partijen om af terug treden", zodat de besprekingen over een brede Gaza-overeenkomst kunnen worden voortgezet, zegt een diplomatieke bron.
Voor meer zie JerusalemOnline

De Iraanse Rial staat op zijn laagst, meer dan 100.000 tegen 1 dollar.
Voor meer zie France 24

The Hal Lindsey Report. Iets meer dan twee maanden geleden zag de wereld hoe de Verenigde Staten hun ambassade in Jeruzalem openden. President Donald Trump kwam niet alleen een campagnebelofte na, maar volgens hem erkende hij gewoon de realiteit.
Verder lezen - NL

Saoedi-Arabië heeft naar verluidt particulier garantie gegeven aan zijn Arabische bondgenoten dat het geen steun zal geven aan een Amerikaans vredesplan voor het Midden-Oosten waarin geen aandacht wordt besteed aan de status van Jeruzalem of het recht van Palestijnse vluchtelingen om terug te keren.
Voor meer zie Sputnik International

Amir geeft een update over de zaken in het Midden Oosten, maar laat vooral zien dat we in het Woord en in de Heer moeten blijven om alles in het juiste perspectief te plaatsen. het allerbelangrijkste: vertrouw alleen op de HERE! Hij is onze vreugde, vrede en hoop. Video Nederlands ondertiteld. Zie YouTube

Vraag Israëlisch schaakkampioen Liel Levi-tan naar apartheid in het Midden-Oosten. Een zevenjarige kampioene wordt verhinderd het wereldkampioenschap schaken in Tunesië bij te wonen omdat zij Israëlisch is, maar er gebeurt niets. Alleen de Israëlische nationaliteitswet is apartheid.
Verder lezen - NL

()  Messias-manië heeft een koortshoogte in Israël bereikt, als een prominente rabbi zegt dat de voorspelde verlosser een week geleden geboren werd, terwijl een groep die de wederopbouw van de tempel promootte een nieuw tv-spotje uitbracht dat zei: "De tijd is gekomen".
Voor meer zie WND

Openbaring 14 “Het Lam en zijn vrijgekochten (deel 1) Net als Openbaring 7 is er in hoofdstuk 14 opnieuw sprake van het getal 144.000. In het eerste deel van hoofdstuk 14 geen beschrijving van allerlei oordelen want die komen in het vervolg van dit hoofdstuk aan de orde.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

Een tweede Brits parlementslid van de Labourpartij wordt geconfronteerd met disciplinaire maatregelen en mogelijk een schorsing uit de partij na beschuldigingen dat hij partijvoorzitter Ian Lavery verketterde tijdens een "verhitte discussie" over het onvermogen van de Labourpartij om het antisemitisme aan te pakken.
Voor meer zie The Times of Israel

Een advocaat van twee Italiaanse kunstenaars zei maandag dat zij Israël hadden verlaten nadat ze werden gearresteerd wegens vandalisme in het maken van een grote muurschildering maakten op de veiligheidsbarrière van de Westelijke Jordaanoever van een een Palestijnse demonstrante, de tiener Tamimi, die werd veroordeeld en gevangengezet omdat zij twee Israëlische soldaten had geslagen.
Voor meer zie The Times of Israel

De Libanese militaire politie arresteerde een Libanese hoge militaire officier op verdenking van samenwerking met Israël, volgens een bericht maandag in de Libanese krant Al-Akhbar.
Voor meer zie Jerusalem Post

Volgens een bericht op de Hebreeuwse website, Hakol Hayehudi, verbruiken terroristen in de Israëlische gevangenissen gemiddeld niet minder dan 248,4 kubieke meter water per jaar. De gerapporteerde hoeveelheid water die terroristen in de gevangenis verbruiken is meer dan drie keer zo hoog als het gemiddelde door een gewone burger wordt gebruikt, wat volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek slechts 70 kubieke meter per jaar is.
Voor meer zie Israel National News zie ook Vlaamse Vrienden van Israël

Ambassadeur Dr. Dore Gold zegt in Washington bij de Subcommissie Nationale Veiligheid van het Huis, dat dit het moment is om de Israëlische soevereiniteit op de Golanhoogten te erkennen.
Voor meer zie Israel National News

De marine van Israel onderschepte op zondag een onder Noorse vlag varende activistenboot die probeerde om de meer dan een decennium lange blokkade te doorbreken van de Gazastrook, zeiden het leger en de activisten. Een tweede boor wordt binnen enkele dagen verwacht.
Voor meer zie Al Arabiya English

Als de Verenigde Staten, Canada en de Europese Unie vorige week de Witte Helmen wilden redden van Assad vroegen ze Israël om hulp. Wanneer staan ze Israël toe om zichzelf te verdedigen?
Voor meer zie JewishPress

Onderzoekers hebben vastgesteld dat ouderen in recordaantallen worden gedood door griepvaccins en het sterftecijfer stijgt alarmerend snel.
Voor meer zie NeonnettleVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief

Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina