Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Wereldoorlog
   Avi Lipkin

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 6 Juli - 23 Tamuz

()  Na het mislukken van de wapenstilstandsbesprekingen begonnen de troepen van het Syrische regime en Russische bondgenoten met 600 aanvallen in 15 uur - Rebellen zeggen dat het ineenstorten van de besprekingen komt vanwege Rusland's volharding dat ze onmiddellijk de zware wapens moesten afstaan en de weigering om toe te staan dat ze veilig naar het door de rebellen vastgehouden noorden zouden kunnen reizen.
Voor meer zie Israel Hayom

Vanwege de steeds verdergaande morele en intellectuele verval van de reguliere nieuwsmedia is er geen protest gerezen tegen de linkse partijen die president Donald Trump en alle Amerikanen die hem steunen nazi's noemen. Leden van de media doen dat nu ook regelmatig. ...Linkse menigten schreeuwen en zingen "Geen gerechtigheid, geen slaap" voor de huizen van ambtenaren.
Voor meer zie Frontpage Mag

Facebook besluit dat de onafhankelijkheidsverklaring moet worden geclassificeerd als 'haatspraak' en verbood het voor 4 juli.
Voor meer zie Washington Times

Mahmoud Al-Habbash, adviseur van de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas, hield een toespraak op de officiële televisiezender van de Palestijnse Autoriteit, waarin hij klaagde over de beperkingen van de toegang tot de Al-Aqsa-moskee en zei: "Is dit wel of is dit niet de inquisitie? Het is een Israëlische zionistische inquisitie...". Zijn opmerkingen werden op 30 juni uitgezonden. Mahmoud Al-Habbash: "De meest prominente moskee waar mensen de toegang wordt ontzegd is de Al-Aqsa moskee.
Voor meer zie Memri zie ook Vlaamse Vrienden van Israël

De burgemeester Sadiq Khan van Londen gaf op donderdag toestemming aan een groep om een 6 meter grote ballon te laten hagen boven het parlement in Londen - die President Donald Trump voorstelt als een boze baby wanneer de President volgende week de stad bezoekt.
Voor meer zie Businessinsider

De pyrrusoverwinning van Horst Seehofer. Met hangen en wurgen heeft de Beierse CSU-leider Horst Seehofer een compromis met de CDU bereikt, dat misschien op papier nog wat lijkt, maar in de praktijk weinig tot niets op zal leveren.
Voor meer zie Novini

De regeringstroepen in Zuid-Syrië rukken op naar de grens met Jordanië en zullen binnenkort een grensovergang bereiken die in handen is van rebellen, zei een pro-Damascus commandant op vrijdag. Verscheidene getuigen bij de Jordaanse grens met Syrië zeiden dat zij gepantserde voertuigen en een tank met een Russische vlag zagen op weg naar de grensovergang Nasib.
Voor meer zie Jerusalem Post

Uit een donderdag vrijgegeven opiniepeiling onder leiding van het Palestinian Center for Policy and Survey Research (PSR) is gebleken dat een meerderheid van de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en in de Gaza zich grote zorgen maakt over een ineenstorting van de binnenlandse politiek, mocht president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit zijn taken niet meer kunnen vervullen.
Voor meer zie i24news

Into the Fray: Israëls overwinningsinitiatief - Quo vadis? Het is onrealistisch om te verwachten dat de Palestijnen een plotseling "aha-moment" zullen meemaken, en op hun voorhoofd zullen slaan in een epifanisch besef van de nutteloosheid van hun judeocidale inspanningen - en uit eigen beweging een nederlaag zullen uitroepen.
Verder lezen - NL

()  Drie Europese naties en Rusland en China hebben vrijdag met Iran vergaderd om het land economische voordelen te bieden die de klap van de verstrekkende Amerikaanse sancties zouden verzachten, maar de bijeenkomst werd al snel overschaduwd door het feit dat Iran zijn teleurstelling uitsprak en Duitsland zei dat het geen volledige compensatie voor nieuwe sancties kon bieden.
Voor meer zie The Times of Israel

Het Hoge Hof van Justitie heeft op donderdagavond een tijdelijk verbod uitgevaardigd om de staat te beletten plannen uit te voeren om een bedoeïendorp op de Westelijke Jordaanoever af te breken.
Voor meer zie The Times of Israel

De Europeanen waarschuwen Israël voor de verwoesting van het bedoeïenendorp Khan al-Ahmar, waar 173 bedoeïenen, onder wie 92 kinderen, in tenten en hutten wonen. Khan al-Ahmar ligt tussen de Israëlische nederzettingen Ma'ale Adumim en Kfar Adumim.
Voor meer zie JewishPress

Een Israëlisch vader-zoon team dat meehelpt in de inspanning om een Thais voetbalteam te redden dat in een overstroomde grot gevangen zit, heeft twijfels over de levensvatbaarheid van het leiden van de groep door het water, zeggende dat het in een "catastrofe" zou kunnen eindigen.
Voor meer zie The Times of Israel

Op papier doet Israël het echt goed als natie met starters. Zo'n 6.000 starters - zijn er volgens Start-Up Nation Central het hoogste aantal per hoofd van de bevolking ter wereld - en is de technologiescene van Israël bezig met het uitvinden van wereldberoemde innovatie- en levensreddende tools. Maar Israëlische hightechbedrijven kampen de komende tien jaar met een ernstig tekort aan minimaal 10.000 ingenieurs en softwareprogrammeurs.
Voor meer zie Jerusalem Post

Tientallen bewoners van Ashdod demonstreerden tegen de geplande Gay Pride Parade in de zuidelijke stad. De demonstranten sloten zich aan bij de lokale religieuze zionistische rabbijnen samen met leden van de "Hatem"-organisatie, die zeiden dat "de normatieve familie onze basis als samenleving is. Het schaden van het gezin verplettert ons als samenleving.
Voor meer zie Israel National News

Na een reeks bevingen in de loop van de laatste dagen, zei de gepensioneerde IDF kolonel van het Binnenlandse Front dat de Israëlische ingezetenen zich op een belangrijk aardbeving moeten voorbereiden die Israël van noord naar zuid; kan treffen. Lokale autoriteiten in het noorden zeggen dat de infrastructuur dringend moet worden verbeterd.
Voor meer zie Ynet

Iran zou meer inspanning moeten leveren om de stabiliteit te krijgen en te verzekeren met haar buren in het Midden-Oosten, zei een hogere Chinese diplomaat, als de Revolutionaire Garden van Iran waarschuwde dat zij de olietransport door de Straat van Hormuz zou kunnen blokkeren.
Voor meer zie Al Arabiya English

Tarot Kaarten: Recente trend - Oud kwaad. U zult niets eten met zijn bloed. U zult geen waarzeggerij beoefenen. Leviticus 19:26 (de Israël Bijbel™).
Verder lezen - NL


Donderdag 5 Juli - 22 Tamuz

()  Deskundigen zeggen dat Iran in Europa een terroristische infrastructuur heeft opgezet. De Zwarte tak van de Revolutionaire Garde, de Quds Force, heeft naar verluidt een netwerk van cellen in Europa opgezet met als doel verbannen Iraanse dissidenten en gematigde Arabische leiders te vermoorden.
Voor meer zie Israel Hayom

Komende week vijf dagen voor de ontmoeting met Trump ziet Putin eerst Netanyahu in Moskou. De PM doet een beroep op de Europese leiders om te stoppen met het sussen van Iran, vooral na het door Iran gesteunde complot in Parijs.
Voor meer zie JerusalemOnline

Slowakije zegt een culturele missie te gaan openen in Jeruzalem: Een parlementslid in Bratislava zegt dat hij hoopt deze stap de "eerste van een reeks stappen" zal zijn. De voorzitter van de Knesset looft deze "enorme diplomatieke voltooiing".
Voor meer zie JerusalemOnline

Na 18 maanden in functie, heeft President Trump zo veel van zijn beloften gehouden dat zelfs zijn vijanden in de Liberale valse nieuwsmedia het als iets speciaals erkennen.
Voor meer zie Now The End Begins

Woensdag op de Golanhoogte had stafchef Lt. Gen. Gadi Eizenkot een ontmoeting met hooggeplaatste officieren om de veiligheidssituatie aan de noordelijke grens van Israël te evalueren. Het Syrische offensief in Daraa, in het zuiden van Syrië, gericht op het uitroeien van de soennitische rebellen, heeft de spanningen daar doen escaleren en tienduizenden burgers in een humanitaire crisis doen belanden.
Voor meer zie WIN

Nu de Syrische burgeroorlog ten einde loopt, worden de activiteiten van Iran in het land steeds meer onder de loep genomen. De Verenigde Staten, Israël en de Golfstaten werken er allemaal aan om de militaire aanwezigheid van Iran in Syrië onhoudbaar te maken en de terugtrekking van het land als voorwaarde te stellen voor een oplossing van het conflict.
Voor meer zie Al Jazeera

De nieuwe wet van Israël tegen betaling van terreur "staat gelijk aan een oorlogsverklaring tegen het Palestijnse volk, hun strijders, families en martelaren die streden voor haar vrijheid en voor Jeruzalem", verklaarde Abu Rudeineh." De woordvoerder van de president, Nabil Abu Rudeineh, zei dinsdag: "De Palestijnen verwerpen dit ernstige besluit categorisch en beschouwen het als schadelijk voor de betrekkingen [zoals] onder de akkoorden van Oslo van 1993".
Voor meer zie United with Israel

Facebook blokkeert pro-life babyfoto's om de abortusindustrie tegen onderzoek te beschermen. Terwijl de linkse media ontegenzeggelijk niet willen toegeven dat de socialemediagigant inderdaad politieke tegenstanders censureert, is de waarheid gemakkelijk te zien. Het is duidelijk dat Facebook zich richt op conservatieve stemmen, vooral als het gaat om pro-life-inhoud.
Voor meer zie The Common Sense Show

Wat kunnen we verwachten in Amerika tijdens de "zomer van de Rage"? Protesten, geweld, confrontaties en gekke linkse... schrijft Michael Snyder.
Verder lezen - NL

()  De Russische en Syrische luchtbombardementen op Daraa werden op het einde van woensdag 4 juli hervat, na een korte pauze, met de ineenstorting van de Russische staakt-het-vuren besprekingen met de rebellenleiders en Jordanië. De rebellenleiders bleven zich verzetten tegen het Russische voorstel om hun zware en middelzware wapens op te geven, terwijl Jordanië zich verzette tegen de inzet van Syrische troepen langs haar noordelijke grens. Het laatste struikelblok voor een staakt-het-vuren werd door de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov opgeworpen: "Iran is een van de belangrijkste mogendheden in de regio en het zou absoluut onrealistisch zijn te verwachten dat het zijn belangen zou opgeven", benadrukte hij.
Voor meer zie DEBKAfile

Duitsland faciliteert indirecte onderhandelingen tussen Hamas en Israël over een mogelijke uitwisseling van Israëlische gevangenen en de overblijfselen van soldaten die in Gaza worden vastgehouden tegen Palestijnse gevangenen die in Israëlische gevangenissen worden vastgehouden, bericht een Arabisch dagblad.
Voor meer zie The Times of Israel

Iran zou zijn samenwerking met de nucleaire waakhond van de Verenigde Naties kunnen verminderen als de nucleaire deal mislukt, waarschuwde president Hassan Rouhani op woensdag.
Voor meer zie The Times of Israel

De president van de joodse gemeenschap in Wenen hekelde de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz en president Alexander Van der Bellen omdat hij de Iraanse president Hassan Rouhani militair welkom heette. "Geen overeenkomst, noch oliehandel [deal], noch een atoomovereenkomst, is belangrijker dan het menselijk leven," zei het hoofd van de joodse gemeenschap, Oskar Deutsch.
Voor meer zie Jerusalem Post

Irak heeft zijn boeren dit jaar verboden zomergewassen te verbouwen, omdat het land kampt met een verlammend watertekort dat weinig tekenen van verbetering vertoont. Aanhalende de hoge temperaturen en ontoereikende regens, vertelde Dhafer Abdalla, een adviseur van het Ministerie van de Hulpbronnen van het Water van Irak, aan de Geassocieerde Pers dat het land slechts genoeg water heeft om de helft van zijn landbouwgrond deze zomer te irrigeren.
[ Niet olie maar water wordt een kwestie. wj ]
Voor meer zie Al Arabiya English

Australië heeft een controversiële nieuwe wet aangenomen versterkt een beleid van "geen prik, geen bijslag" door ouders te beboeten die weigeren hun kinderen te vaccineren.
Voor meer zie Neonnettle

De NASA wetenschapper James Hansen achter klimaat opwarming theorie zegt dat valse begingegevens zijn gebruikt door Al Gore, hij nam onvolledige gegevens over om een 'heel slecht scenario' in angst voor de klimaatverandering te bevorderen.
Voor meer zie Neonnettle

Palestijnen slaan vrouwelijke journalisten - De wereld ziet er geen kwaad in. Had een Israëlische soldaat deze vrouwelijke journalisten alleen maar uitgescholden, dan zouden vertegenwoordigers van westerse mensenrechtenorganisaties en grote kranten allang voor hun deur hebben gestaan en geëist dat ze hun fysiek misbruik van vrouwen die hun werk deden, zouden verklaren.
Verder lezen - NL


Woensdag 4 Juli - 21 Tamuz

()  De familie van Ronen Lubarskij, een soldaat van de elite-eenheid Duvdevan die anderhalve maand geleden tijdens een operatie door een terrorist werd vermoord, hield dinsdag een persconferentie samen met het "Bochrim Bechayim" ("Choosing Life") forum van nabestaanden en eiste dat de Militaire Advocaat-Generaal de doodstraf zou toepassen op de terrorist die Ronen vermoord heeft. Alleen de dood van de terrorist kan het leven van soldaten redden.
Voor meer zie Israel National News

Dave Hodges bewijst met documentatie dat de FEMA in Amerika 10.000 liter Cyaanwaterstof uit Brazilië heeft geïmporteerd vanaf 2011. Omdat FEMA bang was voor ontdekking, begonnen ze de containers te etiketteren als iets anders dan wat er in zat. De grote vraag waar ze dat voor nodig hebben evenals die 50 miljard aan kogels die ze in het verleden al eens hebben gekocht.
Voor meer zie The Common Sense Show

Er wordt melding gemaakt van explosies in het zuidwesten van Syrië, waarbij ooggetuigen zeiden dat een munitiedepot vanuit de lucht was vernietigd - Arabische berichten suggereren dat Israël verantwoordelijk is voor de aanval - als Israël herhaaldelijk beloofd heeft om Iran ervan te weerhouden zich in Syrië te vestigen.
Voor meer zie Israel Hayom

De liberale Arabische website Al-Hiwar Al-Mutmaddin (ahewar.org), met de Iraakse moslim Arabische schrijver 'Ali 'Abd Al-Karim Al-Sa' die fel de moslim-Arabieren bekritiseerde door te zeggen dat ze racistisch en hebzuchtig zijn, met uitbreidingsambities, en haat jegens de ander - maar ze schrijven al deze eigenschappen met een dubbele moraal toe aan Israël en voeden hun kinderen op om die te haten en ook om al diegenen die geen moslim-Arabieren zijn te haten.
Voor meer zie Memri

De Brian Ross van ABC News - die vorig jaar als belangrijkste onderzoekscorrespondent vanwege een vals rapport over Michael Flynn werd geschorst - verlaat het netwerk.
Voor meer zie Page Six

De 'Soros-wet' richt zich op donoren van anti-Israëlische organisaties. MK-lid Zohar: "De tijd is aangebroken om de linkse ngo's op te drogen, die tegen de regering in werken, laster over Israël verspreiden en haar recht op zelfverdediging schenden. Volgens het wetsvoorstel, dat na miljardair George Soros de "wet van Soros" wordt genoemd, mag iedereen die bijdraagt aan organisaties die tegen Israël optreden, niet bijdragen aan Israëlische ngo's.
Voor meer zie Israel National News

Turkije op de rol. Een niet kritische analyse over Erdogan in de verhouding met de westerse wereld; Er zijn maar weinig fobieën die dieper in Europa zitten dan de angst voor en haat tegen Turken.
Verder lezen - NL

We zullen nooit ophouden met het betalen van de salarissen aan terroristen. Ambtenaren van de Palestijnse Autoriteit beloven door te gaan met het betalen van de salarissen aan "martelaren", en beweren dat Netanyahu de Palestijnse Autoriteit wil "vernietigen". "Netanyahu vernietigt de Palestijnse Autoriteit door deze gelden van de belastingen af te trekken. Uiteindelijk zal hij de Autoriteit dan moeten vervangen en alle salarissen op de [West]Bank en in Gaza moeten betalen. De Anti-Pwa for Slay wet over inhouding van de gelden is de derde lezing gepasseerd en aangenomen.
Voor meer zie Israel National News zie ook Israel Today - Holland

Paus Francis heeft Donald Trump een "laatste waarschuwing" gegeven om de "gevangenissen te sluiten" in de Verenigde Staten en "grenzen te openen" om migranten in staat te stellen ongehinderd het land binnen te komen.
Voor meer zie Neonnettle

President Trump is bereid om verder te gaan met het blootleggen van de 9/11-Saudi dekmantel van Robert Mueller door nieuwe informatie vrij te geven en hoe Bush en de Clintons ook hierbij betrokken waren, volgens bronnen op hoog niveau van de regering.
Voor meer zie Infowars

De Grand Bazaar is niet alleen een megawinkelcentrum, het is de kern van een hele manier van leven. Het bevat zes moskeeën, 30 hotels, meer dan 20 banken, zes bibliotheken, 9 religieuze seminaries, 13 basis- en middelbare scholen, en het is de bron van directe of indirecte werkgelegenheid voor meer dan 600.000 mensen.
Verder lezen - NL

()  Mijlpaal! Met zes miljoen inwoners heeft Israël nu de grootste joodse concentratie ter wereld in vergelijking met 5,7 miljoen in de Verenigde Staten vertelde Aliyah en Integratieminister Sofa Landver, een immigrant uit de voormalige USSR, maandag aan de Commissie voor Vreemdelingenzaken, Absorptie en Diaspora van de Knesset.
Voor meer zie United with Israel

Een eerdere ontdekking door het IDF blokkeerde een poging van Hamas' cyberterroristen om IDF-soldaten te verleiden gevoelige informatie te onthullen op een date site, met pogingen om hen te verleiden tot het downloaden van een door Hamas gegenereerde app voor mobiele telefoons die de terroristische groep toegang zou geven tot de persoonlijke gegevens van soldaten, en hen in staat zou stellen gevoelige veiligheidsinformatie op te halen en op afstand kwaadaardige toepassingen te installeren die de mobiele telefoons in wapens zouden kunnen veranderen.
Voor meer zie WIN

Duitsland oefent druk uit op Washington om te verduidelijken of de Eurofighter Typhoon kernbommen gaat krijgen als onderdeel van de gedeelde Westelijke defensie, een kwestie die kan helpen in het beslissen of Berlijn meer van de jets zal bestellen, zeggen bronnen vertrouwd met de bovengenoemde kwestie.
Voor meer zie Business Insider

Ex-IDF-stafchef Benny Gantz is misschien wel de populairste kandidaat van centrumlinks in Israël - zelfs als hij nog niet eens heeft aangekondigd dat hij van plan is om er voor te gaan. Als leider van de Zionistische Union (voorheen Labor) zouden ze vandaag 24 zetels krijgen. Als hij een nieuwe partij zo oprichten hij 14 zetels zou krijgen.
Voor meer zie The Times of Israel

Een kleine aardbeving van 4.1 op de schaal schudde het gebied van Haifa en noordelijk Israël op de vroege woensdagochtend, die door verscheidene kleinere trilingen werden gevolgd.
Voor meer zie The Times of Israel

De woordvoerder van IDF Brig. Gen. Ronen Manelis vertelde Franse wetgevers in Parijs op dinsdag dat Hamas de donaties van Frankrijk aan Gaza nam en het gebruikte om een militaire infrastructuur op te bouwen en terroristenaanvallen voor te bereiden.
[ Dat weten ze wel. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

Het is een hoofdbestanddeel geworden van zijn toespraken tot het publiek in Israël en daarbuiten: Israël is politiek verre van geïsoleerd, zo betoogt de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, maar gaat juist nieuwe en sterkere allianties aan met een groot aantal landen over de hele wereld.
Voor meer zie Jerusalem Post

"Nu is het veilig om te zeggen dat de achtergrond voor de ongewone ontmoeting tussen het hoofd van Shin Bet en Ehud Barak de zorg [was] over een Iraanse poging om de vroegere eerste minister schaden te berokkenen wanneer hij in het buitenland zou zijn".
Voor meer zie Jerusalem Post

Israël bereidt zich voor om een illegale Arabische stad te slopen in de buurt van Jeruzalem. Na jaren van vertragingen, uitgevaardigde evacuatieorders, wordt de apparatuur voorbereid voor de sloop van een illegale bedoeïenen buitenpost ten oosten van Jeruzalem.
Voor meer zie Israel National News

Minister van Justitie Ayelet Shaked: "We moeten zeggen dat we het niet eens zijn met het aanbod van Hamas om opnieuw gevangen genomen terroristen uit de "Shalit-deal" vrij te laten als voorwaarde voor onderhandelingen.
Voor meer zie Israel National News

De machtsoverdracht begint. Turkije heeft woensdag een decreet uitgevaardigd waarbij bepaalde bevoegdheden aan de president worden overgedragen, in overeenstemming met de overgang naar een uitvoerend presidentieel systeem als gevolg van de presidents- en parlementsverkiezingen van vorige maand.
Voor meer zie Al Arabiya English


Dinsdag 3 Juli - 20 Tamuz

()  Israël heeft stappen ondernomen die zouden kunnen leiden tot een formele annexatie van de Westelijke Jordaanoever, dit zei de juridisch deskundige Michael Lynk van de VN voorafgaand aan de vergadering van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties op maandag over het Israëlisch-Palestijnse conflict.
Voor meer zie Jerusalem Post

Australië zei maandag dat het de directe hulp aan de Palestijnse Autoriteit heeft beëindigd omdat de Australische schenkingen de capaciteit van het bestuurslichaam verhogen om Palestijnen te betalen voor "politiek gemotiveerd geweld".
Voor meer zie Israel Hayom

In de districten Qalqilya en Tulkarem van de door de Palestijnse Autoriteit (PA) bestuurde gebieden organiseerde het Directorate of Culture samen met het Tamer Instituut voor gemeenschapsonderwijs een "menselijke leesketen" ter ere van een Palestijnse moordenaar die drie onschuldige burgers vermoorde. Het Tamer Instituut, is opgenomen in de lijst van netwerken van de Zweedse Anna Lindh Stichting, en ontvangt financiering vanuit Noorwegen en de Europese Unie.
Voor meer zie WIN

De Palestijnse Autoriteit blijft de moeder van vijf moordenaars op Israëli's belonen en krijgt zij elke maand een grote som geld in haar zak en is de zwaarst betaalde familie. Vorige maand heeft Islam Abu Hmeid een Israëlische soldaat vermoord, waardoor hij een plek heeft verdiend onder vier van zijn broers, die allemaal meerdere levenslange gevangenisstraffen uitzitten.
Voor meer zie United with Israel

Syrische burgers die meedogenloos worden gebombardeerd door hun eigen regime en worden tegen gehouden door de naburige Arabische landen, bedanken Israël voor het feit dat het zelfs zijn vijanden vriendelijkheid heeft betoond.
Voor meer zie Israel Today

Een christelijke buschauffeur in Toronto is beschuldigd van een "haatmisdrijf" voor het verspreiden van pamfletten waarin wordt gezegd dat homoseksualiteit tot ziekten kan leiden en dat Jezus homoseksuele mensen kan redden als ze zich bekeren.
Voor meer zie CP World

De familie van Naftali Frenkel (Amerikaans burger), die samen met twee andere tieners door terroristen van Hamas is ontvoerd en vermoord en een rechtszaak tegen Iran en Syrië aanspanden omdat zij naar verluidt geld zou hebben geleverd aan de terroristen die de aanslag hebben gepleegd; dan de rechtbank hun slechts een klein bedrag aan schadevergoeding toekende, en vervolgens uitlegde dat de familie dit risico heeft genomen toen zij ervoor koos om over de Groene Lijn te gaan wonen en hun zoon naar een school in de buurt van Hebron stuurden.
Voor meer zie Ynet

Drieënzestig migranten worden vermist nadat de opblaasboot zonk voor de kust van Libië, vertelde een woordvoerder van de marine van het land aan AFP. 41 mensen werden gered, door een boot van de Libische kustwacht die terug keerde naar Tripoli.
Voor meer zie Al Arabiya English

Volgens een bron hebben de Duitse autoriteiten Asdollah Assadi, een Iraanse diplomaat, geïdentificeerd en gearresteerd, welke momenteel wordt vastgehouden op verdenking van betrokkenheid bij het beramen van een grote bomaanslag tegen een Iraanse oppositievergadering in Parijs.
Voor meer zie Al Arabiya English

Brigadegeneraal Gholam Reza Jalali, hoofd van de Iraanse organisatie voor civiele bescherming, citeerde maandag wetenschappelijke studies die aantonen dat de droogte in Iran het resultaat is van buitenlandse agenten (lees Israël), zo heeft het ISNA gemeld.
Voor meer zie JewishPress

Temidden van ontstoken hartstochten over het "nultolerantie" immigratiebeleid van President Trump, bevindt een nieuwe Harvard-Harris opiniepeiling waarin een meerderheid van Spaanse kiezers strengere immigratiewetten willen.
Voor meer zie WND

()  Russische staatsmedia beweerden op 2 juli dat de Verenigde Staten zich voorbereiden op het sturen van de volgende generatie B61 geleide nucleaire zwaartekrachtbommen naar NAVO-bases in Europese landen, waaronder Turkije.
Voor meer zie Hurriyet

Voor het eerst zal een transgendervrouw strijden om Miss Universe te worden, als Angela Ponce tot de Spaanse vertegenwoordiger/ster is gekroond.
Voor meer zie Now The End Begins

Rouhani waarschuwt voor de 'gevolgen' van een Amerikaanse pressie tegen het kopen van Iraanse olie. Als de ambtenaar van het State Department in Washington zegt dat men aan het werk is om de opbrengst van ruwe olie voor Teheran te verminderen, zegt de president van de Islamitische Republiek dat daardoor de regionale olie aflevering in gevaar zou kunnen worden gebracht.
Voor meer zie The Times of Israel

De Amerikaanse president Donald Trump heeft verschillende leiders van NAVO-bondgenoten vermaand dat ze te weinig aan de organisatie uitgeven, en heeft gewaarschuwd voor mogelijke onbepaalde gevolgen, zo meldde de New York Times dinsdag.
Voor meer zie The Times of Israel

De wetgeving inzake de ultraorthodoxe militaire dienstplicht is maandag van de ene op de andere dag in de eerste lezing in de Knesset aangenomen, in de eerste van de drie lezingen moet het worden aangenomen voordat het een wet wordt.
Voor meer zie The Times of Israel

De Knesset heeft maandag ook een wetsvoorstel met ruime meerderheid aangenomen 87-15, om de Palestijnse Autoriteit haar geld in te houden ten bedrage van het bedrag dat Ramallah uitkeert aan de veroordeelde terroristen en de families van Palestijnen die zijn gedood tijdens het uitvoeren van aanslagen.
Voor meer zie The Times of Israel

De Israëlische NGO Vliegende Hulp verstrekt jarenlang humanitaire hulp aan Syriërs door een "volledige undercover-eenheid van alleen inheemse Arabisch-taligen," zei Gal Lusky, het hoofd van de organisatie, op maandag.
Voor meer zie Jerusalem Post

IDF-stafchef Lt.-Gen. Gadi Eisenkot heeft Maj.-Gen.. Nitzan Alon benoemd, die onlangs zijn rol als hoofd van het directoraat Operaties in het leger verliet, als eerste directeur van een speciaal IDF-project om alle kwesties met betrekking tot de strijd van Israël tegen Iran te coördineren.
Voor meer zie Jerusalem Post

Minister van Justitie Ayelet Shaked informeerde het grondwettelijk comité van de Knesset over de activiteiten van haar ministerie en de benoemingen van de rechters tijdens haar ambtstermijn als minister. Sinds drie jaar geleden dat Shaked is benoemd, heeft ze 147 nieuwe rechters benoemd, nog eens 115 rechters zijn bevorderd en zes van de vijftien rechters van het Hooggerechtshof zijn vervangen. Dit is een derde van alle rechters.
Voor meer zie Israel National News

Bewijs van verspreiding van het huis van Israël in het boek van Zacharia, Door Douglas Hamp. God beloofde in het boek Hosea om het huis van Israël, die Hij had verspreid onder de volken, terug te brengen.
Verder lezen - NL - zie ook Juda en Efraïm


Maandag 2 Juli - 19 Tamuz

()  Het leger van Israël heeft op zondag extra tanks en artilleriestrijdkrachten ingezet op het Syrische front als voorzorgsmaatregel nu het vuren over de grens tussen het Syrische leger en rebellen zich intensiveerd.
Voor meer zie Israel Hayom zie ook Bron: Israel Today - Holland

De Syrische rebellen verwerpen het "beledigende" Russisch aanbod voor een staakt-het-vuren in het zuidwesten. De VN waarschuwt dat 750.000 levens in gevaar zijn van burgers die tussen de pro-Assad krachten enerzijds en gewapende oppositiegroepen en de Islamitische staatsjihadisten anderzijds gevangen zitten.
Voor meer zie The Times of Israel

De Hamas-beweging overweegt drie belangrijke voorstellen gelanceerd door bemiddelaars van verschillende Arabische en internationale partijen om de humanitaire en veiligheidssituatie in de Gazastrook op te lossen, waarin zij verklaart dat zij weigeren om elk voorstel te koppelen aan de kwestie van de vermiste Israëli's en erop aandringen dat dit wel moet gebeuren door middel van een "uitwisselingsakkoord", waarin de vrijlating van honderden Palestijnse gevangenen is omvat, volgens bronnen.
Voor meer zie Asharq AL-awsat

Eind Tijd predikant en televangelist Perry Stone of Voice of Evangelism, Tennessee, beweerde onlangs dat wereldleiders, met name in Europa, niet alleen hun christelijke achtergrond hebben verlaten, maar actief bidden tot satan. In een preek vorige week in het kader van zijn Manna-Fest programma, sprak Stone over de opkomst van de "diepe staat" in de westerse samenleving, waarvoor hij waarschuwde als zijnde een geheimzinnig netwerk van rijke en machtige mensen die een globalistische visie.
Voor meer zie ChristianPost

Moslim Fulani herders met machetes en vuurwapens slachtten meer dan 200 mensen af in 10 overwegend christelijke gemeenschappen in de buurt van Jos, Nigeria op zaterdag en zondag (23-24 juni).
Voor meer zie Christian News

Terwijl het Witte Huis zich voorbereidt op de vrijgave van het langverwachte vredesplan voor het Midden-Oosten van president Tromp, wil Ramallah de protesten aanwakkeren die in de nabije toekomst in verschillende Palestijnse gemeenschappen zullen worden georganiseerd.
Voor meer zie WIN

Openbaring 13 “Het beest uit de zee en het beest uit de aarde”(deel 9) Muziek met een satanische inhoud heeft een enorme vlucht genomen. Diverse artiesten verklaren openlijk in interviews, dat ze hun ziel hebben verkocht aan de duivel ten behoeve van een wereldcarrière in de rockmuziek.
Voor meer zie Uit het nieuws

Begin maandag 2 juli braken zware gevechten uit in de Zuid-Syrische stad Tafas. Een rebellengroep sloot zich plotseling aan bij de lokale factie van ISIS, het Khalid ibn al-Walid Army, en braken nieuwe gevechten uit met de door Rusland gesteunde Syrische en Hezbollah-troepen. Wat een nieuwe complicatie heeft toegevoegd aan de onderhandelingen die non-stop worden gevoerd tussen de VS, Rusland, Israël, Jordanië en het Assad-regime in een poging om de oorlog te beteugelen voordat deze de Israëlische en Jordaanse grens in het zuidwesten van Syrië heeft bereikt.
Voor meer zie DEBKAfile

President Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit heeft een uitnodiging van de hoge adviseur van het Witte Huis, Jared Kushner, om deel te nemen aan een door gematigde Arabische staten belegde vredesconferentie afgewezen, zoals de in Londen gevestigde Arabische krant Al-Hayat dit weekeinde meldde.
Voor meer zie Breaking Israel News

Amir Tsarfati van Behold Israel spreekt over het komende vredesakkoord voor het Midden Oosten. Er is veel gaande en het is zeer belangrijk. YouTube  

()  Zou u een gebied dat bloeit in een westerse democratische staat, waar vijftigduizend mensen van verschillende religies en etnieën in harmonie samenleven, willen overdragen aan een gewelddadige dictatuur die wordt geregeerd door de ergste massamoordenaar van onze tijd, zodat hij het gebied kan vernietigen en de meeste inwoners kan vermoorden? Als uw antwoord "nee" is, steun dan de erkenning van de Israëlische soevereiniteit over de Golanhoogten.
Voor meer zie The Times of Israel

Israël stuurde een bericht aan Assad om uit de gedemilitariseerde zone weg te blijven, maar maakt ook duidelijk dat burgers niet meer hulp zullen krijgen dan wat onderdak, voedsel en geneeskunde.
Voor meer zie The Times of Israel

Mexico-Stad heeft voor het eerst in de geschiedenis een Joods persoon als burgemeester gekozen, de plaatselijke politicus en wetenschapper Claudia Sheinbaum, volgens de exitpolls.
Voor meer zie The Times of Israel

Israelische vindingrijkheid: reageren op de groeiende dreiging van vijandelijke drones. Zelfs met al de gaten die moeten worden gedicht, is er geen twijfel mogelijk na het zien van deze demonstratie dat Skylock op weg is om sommige van die gaten te vullen en zo de algemene kwetsbaarheid van het land te verminderen.
Voor meer zie Jerusalem Post

Vooruitlopend op een geplande stemming in de Knesset over een controversieel wetsontwerp tot wijziging van de Israëlische ontwerpwet, verdedigde een oppositiewetgever van de Yesh Atid-partij de plannen om de druk op te voeren op leden van de haredigemeenschap om zich in te zetten voor het leger, terwijl hij brede vrijstellingen van dienstplicht intact wil behouden voor het grootste deel van de Arabische bevolking van Israël. Ik wil geen Arabieren in onze F-16's.
Voor meer zie Israel National News

IRNA het staatsnieuwsbureau zegt dat demonstranten stenen en puin naar de politie wierpen en een auto in brand staken in een protest dat laat op zondag in de stad Abadan begon; het rapport zeg dat de politie wegen dichtbij het protest blokkeerde en de situatie "onder controle" kreeg. Op zaterdag was er ook al een protest in Khorramsher.
Voor meer zie Ynet

Een verzoek van de organisatie Lavi, inzake de vrijheid van informatie, openbaarde dat - afgezien van het toelaten van honderden vrachtwagens per week in de Gazastrook, waarvan de goederen in de haven van Ashdod worden geïnspecteerd - er sinds de oorlog van Gaza uit 2014 meer dan een tienvoudige vermeerdering is geweest in de ingang van goederen naar Gaza vanuit Israël.
Voor meer zie JewishPress

Israël waarschuwt de VS en Rusland dat de IDF het Syrische leger alleen posities zal laten innemen aan de grens op Golanhoogte - en alle Iraniërs, Hezbollah's of milities die zich bij hen aansluiten, zullen worden vernietigd.
Voor meer zie JewsNews

Als om bewijs wordt gevraagd voor toenemende aardbevingen kan men verwijzen naar de site 'lastquake' met een lijst van aardbevingen boven de 5.0, 3 tot 4 bevingen per dag.
Voor meer zie Latest Earthquakes

Terwijl de liberalen schreeuwen over het gezinsscheidingsbeleid van de regering Trump, heeft Paus Franciscus een delegatie van Amerikaanse katholieke bisschoppen onder leiding van kardinaal Daniel DiNardo bevolen om naar de grens met de VS te reizen in het stoppen van Trump.
[ Liberalen doen maar al te graag het afscheiden van de kinderen uit de baarmoeder. wj ]
Voor meer zie NeonNettle

Het einde der dagen is op ons - Deel 2. Toen we het einde bestudeerden van het boek Daniël in hoofdstuk 10-12 in ons vorige bericht, verkenden we de mogelijke opkomst van het 'Heilige' Roomse Rijk na de nederlaag in 1798, toen de paus werd gevangen genomen.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief

Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina