Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Wereldoorlog
   Avi Lipkin

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 8 Juni - 25 Sivan

()  De luchtmacht van Israël steekt naar verluidt al de stapel banden in brand in Rafah om de protesteerders te verhinderen deze bij de protesten te gebruiken. Het leger bereidt zich voor op grootschalige confrontaties gedurende de hele dag, waarbij militaire versterkingen op meerdere plaatsen langs de grensovergang van Gaza zijn gestationeerd.
Voor meer zie The Times of Israel

Het regime van de Syrische president Bashar al-Assad is "niet langer immuun" voor represailles, waarschuwde premier Netanyahu tijdens een bezoek aan Londen op donderdag. "Hij en zijn regime is niet langer immuun. Als hij op ons gaat vuren, zullen wij zijn krachten vernietigen," zei Netanyahu, sprekend bij een gebeurtenis die door de denktank "Policy Exchange" denktank werd georganiseerd.
Voor meer zie Israel National News

Wachten christenen, joden en moslims samen op de Messias? Een recente bijeenkomst in Turkije, die het begin markeerde van de islamitische heilige maand van de Ramadan, bracht prominente christelijke, joodse en islamitische leiders samen, in een zeldzaam blijk van solidariteit. En de gasten legden de nadruk op de tekenen voor de verschijning van de Messias en dat die tekenen zijn doorgedrongen in de broederlijke vereniging van christenen, joden en moslims en in hun solidariteit.
[ Dat wordt dan wel de valse messias. wj ]
Voor meer zie Israel Today

Lijst van deelnemers aan de Bilderberg-conferentie. De Nederlandse deelnemers zijn Ben van Beurden, Victor Halberstadt, Sigrid Kaag, Klaas Knot en Mark Rutte. Voor het eerst neemt ook het Vaticaan deel aan deze conferentie met Kardinaal Pietro Parolin, als vertegenwoordiger.
Voor meer zie
Bilderberg Meetings,
zie ook Now The End Begins

Israëlische bronnen zei op donderdag dat Qatar achter de annulering zat van een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Israël en Argentinië. Qatar bood Argentinië aan om compensatie te betalen voor het annuleren van de wedstrijd. Er is geen voor bewijs geleverd. De Argentijnen betalen 2.2 miljoen dollar aan de organisators.
Voor meer zie WIN

De families van Gaza-Arabieren die tijdens grensrellen werden gedood ontvingen elk $500 uit Iran, Israël's Reset Bet meldde dit. Volgens het rapport werd het geld door Hamas verdeeld tijdens een ramadanmaaltijd die donderdagavond werd gehouden ter ere van de families van "martelaren".
Voor meer zie Israel National News

Een hoogste woordvoerder van het IDF zei dat de Palestijnse medicus, gedood vorige week tijdens botsingen langs de grens van Gaza, "geen engel van barmhartigheid was," aangezien het leger een video vrijgaf die naar verluidt de vrouw toont als ze een rookhandgranaat naar de Israëlische krachten gooit.
Voor meer zie The Times of Israel

President Mahmoud Abbas heeft woensdagavond de documenten ondertekend betreffende de toetreding van de Palestijnse staat tot zeven internationale overeenkomsten en verdragen, waaronder het protocol inzake de afschaffing van de doodstraf.
Voor meer zie Wafa

Als op 20-21 juni het Europee Parlement de wet aanneemt op het Internet is een website als deze verleden tijd. Dan mag geen enkele link meer gedaan worden zonder (betaalde) licentie van de nieuwsorganisatie. Als je geen betaalde licenties hebt, maakt de Link Tax wetgeving het onmogelijk om naar andere sites, videos of berichten te linken. Omdat het veelal onmogelijk is voor websites om bij elke geplaatste link vooraf eerst een passende licentie af te sluiten, komt dit neer op een linkverbod. Nederland is al akkoord.
Voor meer zie Lang Leve Europa!

Protesteren om artikel 13 weg te krijgen kan hier: e-mail, tweet of bel Save Your Internet – Delete article 13

Het Tien-Tenen-koninkrijk - De vernietiging nabij. Het kwam vanochtend naar me toe, schrijft Fay. We zijn getuige van de ontmanteling van het laatste koninkrijk van het standbeeld van Daniël. Ik verzoek u met mij mee te gaan, want dan zult u zien hoe dicht we daarbij zitten. We staan op de rand van onze verlossing. Ik ben vol ontzag over de Heilige Geest en over de troost die deze mij heeft gebracht.
Verder lezen - NL

()  Het lid van het Centrale Comité van Fatah Abbas Zaki zei onlangs dat de Palestina "zich vanaf Jordanië zal uitstrekken, vanaf de rivier naar de [Middellandse] Zee toe, en zal het gedaan zijn met dit hele verhaal. Sprekend op de Iraanse Al-Alam TV op 30 Mei, zei Zaki verder: "Historisch gezien lijkt het of ze [de Joden] zich verzamelen om vernietigd te worden, omdat niemand ze accepteert.
Voor meer zie Memri

Het Constitutionele, Wetgevende en Justitiële Comité van de Knesset heeft woensdag een wetsvoorstel in gang gezet op grond waarvan rechtbanken de betaling van 100.000 NIS aan schadevergoeding zouden kunnen eisen zonder bewijs van schade, van iemand die "kwaadwillig, meer dan eens" oproept om Israël te boycotten. De boete kan oplopen tot 500 000 NIS als er bewijs is dat de activiteit systematisch is geweest.
Voor meer zie United with Israel

Premier Benjamin Netanyahu heeft donderdag een hartstochtelijke verdediging van Israëls gedrag tegen demonstranten aan de grens tussen Israël en Gaza in de afgelopen weken op touw gezet, met als argument dat geen enkel land ter wereld een niet-dodelijk alternatief heeft ontwikkeld tegen demonstranten die op zoek zijn naar dodelijke slachtoffers.
Voor meer zie Jerusalem Post

De rabbi van een kleine gemeenschap in Mainz zegt dat moeder in 'complete shock' is nadat Susanna Feldman, 14 jaar, dood is aangetroffen in Wiesbaden, waarbij de politie vermoedt dat een Iraakse migrant haar heeft vermoord; het motief blijft onduidelijk. Ali Bashar heeft Duitsland enkele dagen geleden haastig verlaten met zijn ouders en vijf broers en zussen, terug naar Irak.
Voor meer zie Ynet

De luchtaanvallen waarvan is verondersteld te zijn uitgevoerd door Russische jets op een rebellen-bezet woongebied in het noordwesten van Syrie" hebben 38 burgers gedood, zegt een in Groot-Brittannië gebaseerde waarnemer op vrijdag.
Voor meer zie i24news

De Russische President Vladimir Poetin begrijpt dat Israël in Syrië doet "wat elk land zou doen wanneer het geconfronteerd wordt met een vijand die hen wil vernietigen." Dit zei Eerste minister Benjamin Netanyahu in Londen op donderdag over de betreffende Israëlische acties in Syrië tegen Iraanse doelstellingen.
Voor meer zie Jerusalem Post

De tactiek van de door Hamas geleide relschoppers in Gaza om in Israël vuurvliegers die te gebruiken om schade en verwoesting te veroorzaken, wordt nu ook door Palestijnen van binnenuit Israël gebruikt. Minstens drie brandgevaarlijke vuurvliegers werden op donderdag gelanceerd in aanvallen op de steden Matan, Yarhiv en Nirit, drie Joodse gemeenschappen in Centraal-Israël. Het gebied waarop de ontvlambare vliegers zich richten, bevindt zich op meer dan 60 mijl van Gaza, dus de aanvallen zijn zeer zeker van binnenuit door Israëlische Arabieren uitgevoerd.
Voor meer zie Breaking Israel News

Maak een grapje over huidskleur en je bent een racist. Over genderoriëntatie en je bent een "homofoob". Over de Islam en je bent een "Islamofoob. Maar christenen zijn blijkbaar een gerechtvaardigd doelwit. Het gebeurde op een Schotse staatsschool waar de ouders van een 5 jarige meldden dat hun dochter werd gepest voor het zeggen van een gebed vóór de lunch.
Voor meer zie WND

Als Donald Trump er niet om geeft om "geïsoleerd te zijn", dan is G7 misschien beter een G6, zegt Emmanuel Macron. De Franse president heeft de Amerikaanse tegenhanger in de maling genomen over de "onproductieve" tarieven en dat hij andere landen belet om te handelen met Iran.
Voor meer zie RT World News

De gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël van vrijdag 8 juni 2018. God staat op. Zijn vijanden worden overal verspreid; wie Hem haten, vluchten voor Zijn aangezicht.
Voor meer zie Gebedspunten

Het keerpunt. Als u überhaupt aandacht hebt besteed aan de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten (en als u websites als deze bezoekt), weet u dat zowel Rusland als Iran gestaag een grote militaire aanwezigheid in Syrië hebben opgebouwd, een militaire aanwezigheid die tot aan de deur van Israël leidt. Een lang bijbels artikel over het keerpint op aarde.
Verder lezen - NL


Donderdag 7 Juni - 24 Sivan

()  De Israëlische premier Benjamin Netanyahu sluit de Europese reis van drie dagen af, waarin hij de leiders probeerde te overtuigen van zijn standpunt ten aanzien van de nucleaire overeenkomst met Iran en van de noodzaak om Iraanse troepen uit Syrië te verwijderen. Volgens een Israëlische functionaris zijn de leiders van Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk het er in privégesprekken over eens geworden dat Iran uit "heel Syrië" moet worden verwijderd.
Voor meer zie JerusalemOnline

President Donald Trump ondertekende een ontheffing van zes maanden die de wet opschort waarin de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem zal verhuizen. Hoewel de nieuwe Ambassade van Jeruzalem vorige maand werd ingewijd, is niet aan alle vereisten voor de Akte van de Ambassade van Jeruzalem voldaan, waaronder de verhuizing van de officiële residentie van de ambassadeur van Herzliya naar Jeruzalem, volgens een verklaring van het Witte Huis.
Voor meer zie Israel National News

Facebook gaf deze week een ban aan Mohammad Tawhidi, een hervormingsgezinde imam uit Australië, omdat hij een sarcastische opmerking maakte over Hamas, een door de Verenigde Staten aangewezen terreurorganisatie.
Voor meer zie Clarion Project

De krant van het Iraans regime 'Kayhan': 'Pyongyang weet dat de vernietiging van haar [nucleaire] wapens gelijkstaat met de vernietiging van Noord-Korea'. Teheran volgt de ontwikkelingen tussen de VS en Noord-Korea op de voet. In een redactioneel commentaar van 17 mei 2018 op de gesprekken tussen de VS en Noord-Korea schreef de Iraanse regeringskrant Kayhan dat Noord-Korea niet van plan is zich te ontdoen van zijn kernwapens omdat ze de veiligheid en het bestaan van het regime garanderen.
Voor meer zie Memri

De Palestijnse Autoriteit heeft in een gesprek met een Franse regeringsfunctionaris bevestigd dat Iran de rellen aan de grens van Gaza met Israël heeft gefinancierd. "Iran financiert en stuurt de demonstraties van Hamas volledig," vertelde de Palestijnse ambassadeur in Frankrijk aan een regeringsambtenaar vorige maand, Israël's Kanaal 10 meldde dat op dinsdag.
Voor meer zie Frontpage Mag

Obama gaf in het geheim een speciale vergunning aan Iran voor toegang tot het financiële systeem van de V.S. ondanks sancties van de V.S. en zijn eigen verklaringen in het tegendeel, volgens een nieuw rapport van de Republikeinen in de Senaat.
Voor meer zie ABC News

Iran met nieuwe bedreiging tegen Israël: "De wereld zal binnenkort getuige zijn van de ineenstorting". In de verklaring van het Iraanse leger wordt kritiek geuit op zowel het "misdadige zionistische regime" als de Arabische leiders, die medeplichtig zijn door hun stilzwijgen.
Voor meer zie JerusalemOnline

De Israëlische minister van Cultuur verwierp de beweringen dat haar eigen acties leidden tot het annuleren van de Israëlisch-Argentijnse wedstrijd, in plaats daarvan te claimen dat haar critici 'de linkse Knessetleden' het 'terrorisme' steunen. De Argentijnen hebben nooit bezwaar gemaakt om te spelen in Jeruzalem.
Voor meer zie JerusalemOnline

Palestijnen: Een verhaal dat je in het Westen niet hebt gehoord. Samah Abu Ghayyath is nog steeds niet formeel beschuldigd van het plegen van een misdaad. Hamas zal niet zeggen waarom de moeder van vijf kinderen 23 dagen in hechtenis heeft gezeten.
Verder lezen - NL

()  Jordanië staakt: De grootste protesten in decennia als de PM aftreedt. Koning Abdullah heeft geprobeerd de situatie tot bedaren te brengen door een premier aan te stellen die sympathiek staat tegenover de Jordaanse werkende klasse, maar hij heeft weinig gedaan om de woede over de nieuwe inkomstenbelastingwet te sussen.
Voor meer zie JerusalemOnline

De meest effectieve methode tot nu toe om heliumballonnen en vliegers met ontvlambare materialen tegen te gaan die vanuit Gaza over de grens worden gestuurd om Israëlische velden en natuurgebieden in brand te steken, zijn de - drones - gebleken. Meer dan 350 van de 600 brandgevaarlijke apparaten zijn in de lucht neer gehaald door drones in de afgelopen twee weken, meldde Hadashot News op woensdag.
Voor meer zie The Times of Israel  

Een lid van de 'vliegereenheid' uit de Gaza-strook, zegt dat ze geen banden hebben met Hamas; 'We krijgen ook geen hulp van Hamas en hebben die ook niet nodig. Elke vlieger voorbereiden, met een brandgevaarlijk apparaat, kost ons drie of vier shekel," zegt hij.
Voor meer zie Ynet zie ook Israel Today - Holland

Behoudens wijzigingen op het laatste moment zal het kabinet zondag een besluit nemen over een programma om de situatie in de Gazastrook te verbeteren en de humanitaire crisis daar te verlichten en te voorkomen. Het kabinet krijgt naar verwachting een aantal opties voorgeschoteld, waaronder het "kunstmatige eiland" voorstel van MK Israël Katz, dat officieel zal worden gepresenteerd en besproken, maar het grootste voorstel is een grootschalig wederopbouwprogramma van de VN-gezant voor het Midden-oosten, Nikolay Mladenov.
Voor meer zie Jerusalem Post

De marine van Israël voltooide met succes een complex trainingsprogramma vorige week dat door een vloot van raketboten wordt geleid met inbegrip van zowel defensieve als aanvallend op zee, zo kondigde de IDF woordvoerder van de eenheid op woensdag aan. In het eerste deel van de opleiding, werd een drone verondersteld als een bedreiging gelijkend op een raket die zich richte op een gasplatform met succes onderschept door het Barak-8 zeeluchtverdedigingssysteem nadat het door het defensiesystemen van het schip werd geïdentificeerd.
Voor meer zie Jerusalem Post  

Temidden van de teleurstelling over de afgelasting van de vriendschappelijke wedstrijd tussen de Argentijnse en Israëlische nationale voetbalteams, spraken de Israëlische organisatoren de vrees uit dat het Eurovisie Songfestival, dat volgend jaar in Israël zal plaatsvinden, ook dit evenement uiteindelijk niet in Israël zal plaatsvinden. Regev is van plan om het te annuleren in Israël als het niet wordt gehouden in Jeruzalem, zoals de Europeanen eisen en er 'ten minste twee' mogelijke gaststeden moeten zijn.
[ Jeruzalem en anders niet, is mijn mening. Spaart een hoop geld uit. wj ]
Voor meer zie Israel National News

Een dag voor de bekendgemaakte afgelasting van de wedstrijd tussen het voetbalteam van Israël en het Argentijnse nationale team, hadden de Argentijnen relatief stilletjes ook al een bezoek aan het Vaticaan afgelast, wat een ontmoeting met de paus zou omvatten.
Voor meer zie Israel National News

De nucleaire chef van Iran heeft een nieuwe nucleaire verrijkingsfabriek van de Islamitische Republiek in Natanz ingehuldigd, die gericht is op de productie van centrifuges binnen de grenzen van de nucleaire overeenkomst die Teheran met de wereldmachten heeft ondertekend.
Voor meer zie The Times of Israel

Iraans bloedgeld, Palestijns bloed. Waarom barst Gaza nu uit en richt het de raketten op gebied ver van waar het probeerde de soldaten te ontvoeren en het hek te doorbreken?
Verder lezen - NL


Woensdag 6 Juni - 23 Sivan

()  Macron suggereerde dat de verhuizing van de Ambassade van de V.S. de veroorzaak was dat "mensen stierven" in de Gaza rellen. Na zijn ontmoeting met de Israëlische premier heeft de Franse president Emmanuel Macron de verhuizing van de Amerikaanse ambassade in Israël in verband gebracht met de doden in de rellen bij de Gaza-grens.
[ Met dat soort van leiders moet Europa het doen. wj ]
Voor meer zie WIN

Een citaat van Amir Tsarfati uit: De Stilte Voor De Storm. Kent u de Heer al, bent u wedergeboren? Het is al laat, we leven in het laatste uur! Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube

De klimaatverandering hoax heeft zijn beloop gehad, en kan nu zijn plaats innemen met de 'ijstijd' voorspellingen uit 1970. Wetenschappers die oprecht bezorgd zijn over de mogelijkheid van een catastrofale klimaatverandering zouden het meest verontwaardigd moeten zijn over de manier waarop links de kwestie heeft gepolitiseerd en hoe de internationale beleidsgemeenschap het aantal aanvaardbare reacties heeft beperkt. Door klimaatverandering te behandelen als een probleem op wereldschaal dat alleen kan worden opgelost met een internationaal regelgevend systeem, is het een politiek credo geworden voor overtuigde gelovigen daarin. Oorzaken voor het politiek leven, maar ook voor het politieke sterven. In dertig jaar van ijstijd naar broeikas.
Voor meer zie Now The End Begins

Het Joods Nationaal Fonds (KKL-JNF) dreigde dinsdag Hamas voor een internationaal gerechtshof te dagen wegens ernstige schade aan het land dat in het grensgebied van Gaza wordt veroorzaakt door de vuurvliegers die naar Israël werden gestuurd, alsmede door het afvuren van raketten en mortiergranaten.
Voor meer zie The Times of Israel

Turkse twitter-posting heeft lof voor Adolf Hitler: 'Ik wenste dat hij allen van hen had gedood'. Onder de Turkse president Tayyip Erdogan en zijn partij, de AKP, is het antisemitisme in Turkije toegenomen. Begin 2005 was Mein Kampf van Adolf Hitler het vierde best verkochte boek van het land met een verkoop van 50.000 exemplaren.
Voor meer zie Memri

Alleen in Israël kun je een Messiaans concert meemaken in een stad bezaaid met minaretten. Dus als in de avond de moslimoproep tot het gebed eindigde, liepen Marty en Misha het podium op. Toen de schemering viel en de sterren begonnen te glinsteren, klonk Jesaja 62 en Jesjoea's klaaglied in Lucas 13 op in "For Zion's Sake".
Voor meer zie Kehila

Minister van Defensie Avigdor Liberman hekelde op woensdag het nationale voetbalteam van Argentinië over de annulering van een geplande vriendschappelijke wedstrijd tegen Israël in Jeruzalem, noemde het een overgave aan haat. De Israëlische ambassade in Argentinië kondigde eerder de "opschorting" aan van de zaterdag uitverkochte wedstrijd wegens "bedreigingen en provocaties" tegen de Argentijnse voetbalsuperster Lionel Messi.
Voor meer zie The Times of Israel

Jibril Rajoub zegt geen bezwaar te hebben als de wedstrijd in Haifa werd gespeeld zoals oorspronkelijk was gepland en niet naar Jeruzalem was verplaatst; het Ministerie van Sport doet een "definitieve inspanning" om het gebeurtenis toch te houden. ...Rajoub vertelde bij de Palestijnse TV ook dat de Argentijnse voetbalster Lionel Messi en zijn land "een klap in het gezicht aan het Israëlische racisme gaven".
[ Voetbal-helden. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

Satan's plan om Jeruzalem te stelen. Op 14 mei 2018 verhuisde de VS zijn ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem. In Jeruzalem verheugden zich de Joden (en dansten, prezen God, enz.) - en de Palestijnen rellen in Gaza.
Verder lezen - NL

()  De Minister van Financiën Moshe Kahlon keurde een nieuw plan goed om de Golanhoogten snel te ontwikkelen en de bevolking van 22.000 tot 100.000 op te hogen binnen een decennium. "Wie de werkelijkheid begrijpt, zal inzien dat Israël de Golanhoogten nooit zal teruggeven aan Assad, een psychopaat die een half miljoen van zijn eigen volk heeft vermoord."
Voor meer zie Jerusalem Post

In Frankrijk, voorspelde Netanyahu een instorting van de overeenkomst met Iran onder de Amerikaanse sanctiesdruk. Na besprekingen met de eerste minister, waarschuwde de Franse President Macron voor de recente escalatie die tot een conflict zal leiden, en dringt aan op inspanningen tot een stabilisatie.
Voor meer zie The Times of Israel

De verklaring van Iran dat het zijn capaciteit van de uraniumverrijking zal verhogen als een kernovereenkomst met de wereldmachten uit elkaar valt riskeert men dicht bij de "rode lijn" te komen, aldus de Franse minister van Buitenlandse Zaken.
Voor meer zie Al Arabiya English

Voormalig hoofd van de Nationale Veiligheidsraad Uzi Arad zei vandaag dat premier Binyamin Netanyahu eerder met Assad had onderhandeld over de Israëlische aanwezigheid op de Golanhoogten. Netanyahu voerde indirecte onderhandelingen met Assad, de zoon, de psychopaat, over het verlaten van Golan Hoogten. ....."Ik richt me nu tot de Amerikaanse president Donald Trump: Na uw moedige stap voor het volk Israël - het erkennen van Jeruzalem als onze hoofdstad en het overbrengen van de ambassade: Erken dan ook de soevereiniteit van Israël over de Golanhoogvlakte. Ik doe een beroep op de leden van het Congres van beide partijen, Republikeinen en Democraten: Herstel de status van Israël. Erken dat Israël soevereiniteit heeft over de Golanhoogvlakte.
Voor meer zie Israel National News

Israëliërs zijn overweldigend voorstanders van het gebruik van geweld door het IDF aan de grens met Gaza. 9 van de 10 Israëlische Joden zeggt dat het IDF het recht heeft om geweld te gebruiken en de Israëlische grens te verdedigen tegen relschoppers. Dertig procent achten het zelfs te weinig. De Israëlische Arabieren zijn het daar totaal niet mee eens, zo blijkt uit opiniepeilingen.
Voor meer zie Israel National News

29 Miljoen email-adressen zijn gestolen van de genealogie firma MyHeritage. MyHeritage stelt gebruikers in staat om familiestambomen te creëren door historische documenten zoals volkstellingen, immigratie, huwelijken en begrafenissen te doorzoeken in 42 talen.
Voor meer zie CTech

Iran heeft zijn jaarlijkse steun voor de Libanese terreurorganisatie Hezbollah opgetrokken tot meer dan 700 miljoen dollar, volgens de Amerikaanse staatssecretaris van Financiën voor terrorisme en financiële inlichtingen en de Amerikaanse Minister van Financiën, de in Israël geboren Sigal Mandelker.
Voor meer zie JewishPress

"Ik geloof dat Bill Clinton zal worden vervolgd voor zijn misdaden zegt Gennifer Flowers, Bill Clinton's zelfbewuste minnares ... net als Harvey Weinstein," zo vertelde Flowers aan Laura Ingraham bij Fox News Channel. "Waarom zou hij niet vervolgd worden voor verkrachtingen zoals Bill Cosby en Harvey Weinstein?
Voor meer zie WND

De globalisten in Bilderberg maken zich zorgen over de populistische opstand die Europa teistert. De jaarlijkse elitaire confab zal deze week in Turijn bijeenkomen, een geschikte plaats, gezien het feit dat Italië onlangs een coalitieregering heeft gekozen die tegen de massa-emigratie is en een eurosceptische regering.
Voor meer zie JewsNews

Voorafgaand aan orkaanseizoen 2018: De Rabbi. Aangezien het orkaanseizoen 2018 begint met vreselijke voorspellingen die beelden oproepen van de rampen van vorig jaar, stelt een rabbijn een noodoplossing voor om Gods wil te veranderen voordat de stormen toeslaan.
Verder lezen - NL


Dinsdag 5 Juni - 22 Sivan

()  Sinds de eerste weken van de "Mars van de terugkeer" van Gaza laten jonge Palestijnen de zogenaamd "vuurvliegers" het Israëlische grondgebied binnen vliegen, waardoor grote delen grasland, landbouwgronden en natuurreservaten in brand zijn gestoken. Echter meer recent heeft een nieuwe brandstichtingstactiek aan de grens met Gaza aan populariteit gewonnen. In plaats van vliegers wordt er een ander kinderspeelgoed naar Israël gevlogen: heliumballonnen. Het concept is hetzelfde: lanceer de brandgevaarlijke apparaten in de lucht en vertrouw op dat de bries vanuit de kust ze naar Israëlisch grondgebied te duwen, waar ze een brand kunnen veroorzaken.
Voor meer zie The Times of Israel

De Iraanse opperste leider Ali Khamenei zei dat Iran "echte garanties" van Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk nodig heeft, omdat "wij hen niet vertrouwen". "Als de Europeanen niet aan deze eisen voldoen, zullen we het recht hebben om onze nucleaire activiteit te vernieuwen," zei hij, en de menigten reageerden met slogans als "Death to America!" en "Death to England!
Voor meer zie Memri

Als van een land in de wereld kan worden verwacht dat het zich uiterst voorzichtig opstelt ten opzichte van een land dat oproept tot de vernietiging van Israël, dan is het wel Duitsland, ongeacht economische, politieke of andere verzachtende omstandigheden. De Bundesrepublik had zich moeten distantiëren van elke substantiële band met de Islamitische Republiek Iran, waarvan het moorddadige regime Israël dreigt te vernietigen. Duitsland had het eerste land moeten zijn om de moreel relativistische Barack Obama te vertellen dat totalitaire regimes, net als het Duitse nazi-regime, buiten moeten blijven en hen elke legitimiteit zou moeten worden ontzegd, vooral als het gaat om een nucleaire kwestie. Het verleden van Duitsland had haar moeten aansporen om openlijk het morele voortouw te nemen bij het bevorderen van een regimewisseling in de omgang met een totalitair regime als Iran. De werkelijkheid is tragisch genoeg het tegenovergestelde. Engelstalig artikel.
Voor meer zie Memri

In Duitsland waarschuwt Netanyahu voor de militaire en religieuze doelen van Iran in het Midden-Oosten. De twee leiders waren het eens over de omvang van de Iraanse dreiging, maar leken sterk van mening te verschillen over de manier waarop deze moet worden aangepakt. Merkel zei dat ze zich bewust waren over de slechte invloed die Iran heeft op de stabiliteit in het Midden-Oosten wat schadelijk is voor de veiligheid van Israël. We moeten alle diplomatieke inspanningen leveren om dat te voorkomen.
Voor meer zie JerusalemOnline

Een topminister van het Israëlische kabinet zegt dat de Syrische president Bashar Assad een "monster" is, maar niet de eerste zorg van Israël. Yoav Gallant, een gepensioneerd militair militair generaal en huidig lid van het veiligheidskabinet, vertelde buitenlandse verslaggevers in Jeruzalem op maandag dat Israël niet zal toestaan aan Iran om een aanwezigheid in naburig Syrië" te vestigen, echter, niet zal dicteren wie het land na de burgeroorlog zal leiden.
Voor meer zie WIN

Trump en Poetin plannen van een conferentie - Dit is niet wat de diepe staat wil. Trump is bezig vrede te sluiten met Noord-Korea. Nu werkt hij aan het herstellen van de schade die is aangericht door de nep Russische collusie-delusion door het plannen van een top tussen de twee leiders. Hier de details in een Engelstalige audio..
Voor meer zie Dave Hodges

De Palestijnse overname van gebied C moet worden gestopt, waarschuwt de Knesset commissie. In het kader van de Oslo-akkoorden staat de gebieden C van Judea en Samaria onder volledige Israëlische controle, maar "sinds 2008 levert de Palestijnse Autoriteit aanzienlijke inspanningen op het gebied van overnames". Het Ministerie van Defensie voert verschillende maatregelen uit om de plannen van PA te dwarsbomen.
Voor meer zie Israel Hayom

Te veel misdaden in Engeland worden niet opgelost. Ondertussen besteden burgemeester Sadiq Khan in Londen en andere functionarissen in het Verenigd Koninkrijk waardevolle politiemiddelen aan de jacht op online "islamofobe haatdelicten". Dat is hun prioriteit, niet het oplossen van moord of verkrachting of brandstichtingen.
Voor meer zie Geller Report

()  Dinsdagmorgen werden de brandweerlieden naar het grensgebied van Gaza gestuurd nadat vlammende vliegers over de grens waren gekomen, waardoor ten minste drie branden op Israëlisch grondgebied ontstonden, vooruitlopend op verwachte gewelddadige demonstraties langs het veiligheidshek van de Gazastrook.
Voor meer zie The Times of Israel  

Premier Benjamin Netanyahu "is niet verbaasd" over de dreiging van de Iraanse Opperste Leider Ayatollah Khamenei om Israël te vernietigen en uranium te blijven verrijken, zo zei hij dinsdag in een videoverklaring uit Parijs. Gisteren verklaarde Ayatollah Khamenei, de heerser van Iran, dat het zijn bedoeling was om de staat Israël te vernietigen, en legde hij ook uit hoe hij dat zou doen - met een onbeperkte verrijking van uranium om een arsenaal aan kernbommen te kunnen produceren.
Voor meer zie Jerusalem Post  

De Iraniërs gek maken. Toen Ronald Reagan de "nul-optie" voorstelde voor geen enkel kernwapen met een gemiddeld bereik tot in Europa, zeiden de experts - en de Europeanen: "De Russen zullen daar nooit mee instemmen. Zij eisten dat Reagan iets naar voren zouden brengen wat de Russen konden accepteren - of de Russen niet zouden ergeren door VS Pershing raketten in Europa te plaatsen.
Verder lezen - NL

In deel 5 over de Hinnom Vallei vertellen we het weinig bekende verhaal van zuiver water dat meer dan 2000 jaar geleden consequent over de vallei van Hinnom heen stroomde, van Bethlehem naar de tempel.
Voor meer zie Root Source

Shin Bet onthulde dat het de terroristen gearresteerd heeft die van plan waren om Netanyahu, en de burgemeester van Jeruzalem Barkat, te vermoorden. De terreurcel was ook van plan een aanslag uit te voeren op consulaatgebouwen van de VS en een Canadese delegatie in Jeruzalem. De terroristen kregen instructies vanuit Syrië.
Voor meer zie JerusalemOnline

Netanyahu zegt in Duitsland dat Israël meer doet om een humanitaire crisis in de Gazastrook te voorkomen dan welk ander land ter wereld dan ook. ...Met betrekking tot het standpunt van Israël over de verschansing van Iran in Syrië zei Netanyahu: "Ons standpunt is duidelijk - Israël wil dat Iran zich uit heel Syrië terugtrekt, en er is nog geen overeenkomst bereikt.
Voor meer zie Israel National News

In een commentaar op de verklaring van de Iraanse opperste leider dat hij voorbereidingen heeft besteld om de uraniumverrijkingscapaciteit te vergroten, zegt de minister van Defensie Liberman: "Dit is een reactie op de aankondiging van Peugeot dat zij haar activiteiten in Teheran opschort. Iran is bang dat alle Europese investeerders weggaan;' Minister Katz: Als Iran zijn dreigementen uitvoert, zal het worden aangevallen door de internationale coalitie.
Voor meer zie Ynet

Temidden van de toenemende protesten, is het tijd om de zijde van het Iraanse volk te kiezen. Dinsdag 5 juni is de 15e opeenvolgende dag van een landelijke staking door tienduizenden vrachtwagenchauffeurs in Iran. Videomateriaal en stilstaande beelden worden op grote schaal via sociale media verspreid, tonen zowel de enorme omvang als het georganiseerde karakter van deze beweging aan, twee kenmerken die grote zorgen baren bij het Iraanse regime.
Voor meer zie Al Arabiya English


Maandag 4 Juni - 21 Sivan

()  Premier Benjamin Netanyahu heeft zondag Israël bevolen het geld van de Palestijnse Autoriteit in te houden om de boeren aan de grens met Gaza te compenseren die hun gewassen hebben zien vernietigen door massieve branden die zijn veroorzaakt door brandende vliegers uit de Palestijnse enclave.
Voor meer zie The Times of Israel

Na enkele dagen van betrekkelijke stilte is worden de Palestijnse raketten afgevuurd op het zuiden van Israël, wat een sterke reactie heeft uitgelokt van het IDF. Als reactie hebben gevechtsvliegtuigen van de Israëlische luchtmacht (IAF) zich gericht op tien terreurlocaties in drie militaire plaatsen die behoren tot de terreurorganisatie van Hamas in de Gazastrook.
[ Lege gebouwen. wj ]
Voor meer zie United with Israel

Een jonge Palestijnse vrouw die als medicus in het door Hamas geleide gezondheidsministerie in Gaza al vrijwilliger werkte werd neergeschoten en gedood door IDF tijdens een reeks hevige rellen langs de grens Gaza op vrijdag, zei het Palestijnse ministerie, toevoegend dat er 100 mensen verwond waren geraakt..... De Palestijnen zeiden dat ze werd gedood toen ze een gewonde demonstrant bij het grenshek verzorgde. "Ik vertelde haar dat het gevaarlijk was om (het hek) te naderen, maar ze antwoordde dat ze niet bang was om te sterven en wilde de jonge man helpen,".
Voor meer zie The Times of Israel

Een uitbarsting van Palestijnse protesten langs de grens met Gaza verwoestte zaterdag een natuurreservaat in Israël, wat volgens ambtenaren de ergste branddag was sinds de demonstranten in de afgelopen paar maanden de vuurvlieger tactiek hebben aangenomen.
Voor meer zie The Times of Israel

2 dictators die samenkomen: Assad op bezoek bij Kim Jong-un in Noord-Korea. De aankondiging van de bijeenkomst komt een paar dagen voor de langverwachte top van de Amerikaanse president Donald Trump met de Noord-Koreaanse leider.
Voor meer zie JerusalemOnline

Een overkoepelende groep voor Amerikaanse organisaties die deel uitmaken van de Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) beweging is het kanaal voor schenkingen aan een Palestijnse organisatie die banden heeft met terreurgroepen, rapporteerde het Tablet Magazine.
Voor meer zie The Times of Israel

Fred Maroun een Libanees was op bezoek in Israël. Ik sprak met sommige mensen over de vakantie die ik net in Israël had en hoeveel ik er van had genoten toen iemand grapte: "Je beseft toch wel dat, terwijl jij plezier had in Israël, Palestijnen werden gedood in Gaza?"
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël - NL

Dat bij de Verenigde Naties de leugen regeert en hypocrisie de leidraad is mag al decennia geen nieuws meer heten. Nergens is dit zo duidelijk als in het ‘beleid’ aangaande Israël en het Midden-Oosten. Hier de top-5 van recente bizarre VN-besluiten, want als we er niet om willen huilen, kunnen we er maar beter om lachen.
Voor meer zie Nieuw Israëlietisch Weekblad

Abdel-Bari Atwan, hoofdredacteur van Al-Rai Al-Youm en voormalig hoofdredacteur van het Londense Al-Quds Al-Arabi, prees Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un voor het feit dat hij de Amerikaanse president Tromp met "volslagen minachting" behandelde. "Hij pakte ze waar het pijn doet. Dit is de manier om de Amerikanen en Israëli's te behandelen," zei hij. Atwan zei verder dat Kim Jong-un "meer eer, eigenwaarde en mannelijkheid heeft dan alle Arabische leiders samen" en dat "ik van hem houd".
Voor meer zie Memri

Openbaring 13 “Het beest uit de zee en het beest uit de aarde”(deel 5) De “gehele aarde” gaat straks met verbazing het beest (de antichrist) achterna, mede vanwege het wonderlijke gebeuren dat hij hersteld is van zijn dodelijke wond.
Voor meer zie Uit het nieuws

()  Vrijdagavond verspreidde zich een aantoonbaar valse claim op sociale mediasites over de hele wereld, waarbij een allang afgezwaaide IDF-soldaat, Rebecca, ervan werd beschuldigd de sluipschutter te zijn die een Palestijnse arts doodschoot tijdens gewelddadige botsingen langs de grens met Gaza eerder die dag. De ongegronde beschuldiging over Rebekka verspreidde zich snel via sociale media en leidde tot bedreigingen tegen de voormalige soldate, haar vrienden en familieleden.
Voor meer zie The Times of Israel zie voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël

David Friedman de ambassadeur van de V.S. in Israël viel op maandag de media aan over wat hij noemde hun onvermogen om de dodelijke protesten aan de grens met Gaza in de afgelopen maanden eerlijk te behandelen, waarbij verslaggevers werd geadviseerd om "hun mond te houden" tenzij ze beter dan Israël weten hoe ze met de demonstraties moeten omgaan.
Voor meer zie The Times of Israel

Niet-NAVO-lid Israël zal voor het eerst deelnemen aan de Saber aanvalsoefening. Een grote militaire oefening onder leiding van de VS met 18.000 soldaten uit 19 voornamelijk NAVO-landen is van start gegaan op de oostelijke flank van het bondgenootschap met Polen en de drie Baltische staten Estland, Letland en Litouwen. Waaronder enkele tientallen soldaten van IDF's Paratroopers Brigade.
Voor meer zie The Times of Israel

Een hoge Iraanse generaal heeft de berichten ontkend dat Iraanse troepen zich uit Syrië zouden terugtrekken door te zeggen dat zij, in tegenstelling tot de Verenigde Staten, in het door oorlog verscheurde land waren op verzoek van de Syrische president Bashar Assad.
Voor meer zie Jerusalem Post

Vandaag probeerden twee Arabische terroristen vanuit de door Hamas geregelde Gazastrook in Israël binnen te komen. De terroristen hebben het Israëlische hek aan de grens met Gaza beschadigd met een bijl en probeerden de grens over te steken naar het Israëlische gebied. De Israëlische veiligheidstroepen die langs de grens waren gestationeerd, zagen de twee terroristen en openden het vuur. Een van de twee terroristen is bij het incident om het leven gekomen.
Voor meer zie Israel National News

Jibril Rajoub, hoofd van de Palestijnse FA, verklaart een campagne te zullen voeren tegen Argentinië, met name Lionel Messi, en heeft beloofd 'hem persoonlijk te zullen laten aanvallen' door de Palestijnse fans op te roepen zijn foto en shirt te verbranden als hij volgende week in een wedstrijd tegen Israël in Jeruzalem speelt.
Voor meer zie Ynet

Wie heeft nu de leiding in Israël? Het kabinet - en de Knesset - moeten verbeteringen aanbrengen in de beveiliging om een einde te maken aan hun ondermijning van onze behoorlijk gekozen leiders.
Verder lezen - NL

Tien stappen om het afschrikkingseffect van het IDF tegen de terreur van Hamas te herstellen. Geef de 'dit-voor-dat-operaties' op en schakel over op verrassingsaanvallen. De Palestijnse terreurchefs gaan routinematig naar bunkers voordat ze de raketten en mortieren lanceren.
Verder lezen - NL

De onzin in Britse 'Gerechtigheid'. In plaats van verkrachters te arresteren, arresteerde de politie in ten minste een paar gevallen mensen die niets anders hadden gedaan dan proberen hun kinderen uit de klauwen van verkrachters te redden.
Verder lezen - NL

Israël deelt belangrijke dossiers uit de Iraanse nucleaire archieven met bondgenoten van de EU. Uit documenten blijkt dat Iran zijn leger opdracht heeft gegeven om uranium te verrijken tot meer dan 90 procent, genoeg om een atoombom te bouwen - PM Benjamin Netanyahu spreekt optimisme uit in de aanloop naar een Europese tournee, zegt dat Iran zal worden weerhouden van het verkrijgen van nucleaire capaciteit en te worden gedwongen zich terug te trekken uit Syrië.
Voor meer zie Israel HayomVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief

Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina