Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()
 De week- of daguitgave wordt op verzoek toegestuurd.
De daguitgave geeft alleen het middendeel weer.
U kunt ook kiezen voor een wekelijkse alert.


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Wereldoorlog
   Avi Lipkin

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 11 Mei - 26 Lyyar

()  Rusland is niet in gesprek met de Syrische regering over het leveren van een geavanceerde S-300 grond-tot-lucht raketten systeem en denkt niet dat het nodig zal zijn, zo citeerde de krant Izvestia een topadviseur vaan het Kremlin, in een schijnbare ommezwaai door Moskou.
Voor meer zie Jerusalem Post

De Egyptische intellectueel en journalist Dr. Khaled Montaser, geïnterviewd door Sky News Arabia op 20 april, sprak over de "wetenschappelijk-miraculeuze" aard van de Quran (i'jaz), die hij een "grote waan" - "anesthesie noemde of een leuk kalmerend middel voor de Arabieren en de moslims".
Voor meer zie Memri

Elk land, inclusief Israël, heeft het recht zichzelf te verdedigen, zei de minister van Buitenlandse Zaken van Bahrein in reactie op Israëls luchtaanvallen op Iraanse doelen in Syrië. De minister maakte gebruik van Twitter om zijn steun te uiten.
Voor meer zie JerusalemOnline

Premier Benjamin Netanyahu, gaf (donderdag 10 mei 2018), de volgende verklaring af: "Iran overschreed een rode lijn. We hebben dienovereenkomstig gereageerd. Het IDF heeft een zeer grootschalige aanval op Iraanse doelwitten in Syrië uitgevoerd. Dankzij een correcte inzet van onze troepen, zowel offensief als defensief, mislukte de Iraanse actie. Er landde geen raket op Israël grondgebied en ons beleid is duidelijk: we zullen niet toestaan dat Iran een militaire aanwezigheid heeft in Syrië.
Voor meer zie Imra

Een dag nadat zij de Iraanse en Syrische doelwitten in Syrië had aangevallen, bracht de IDF een korte video uit van hoe een Israëlische raket een vrachtwagenlading met Syrische raketten vernielde.
Voor meer zie JerusalemOnline

Meer IDF-beeldmateriaal tonen de gerichte aanvallen op de Iraanse doelen aan in Syrië. Op de luchtfoto's staan de terreinen voordat ze werden aangevallen, met foto's van installaties in Tel Gharba, Tel Kleb, Nabi Yusha en Tel Maqdad, volgens de woordvoerder van de Israëlische defensiemacht.
Voor meer zie The Times of Israel

Heeft de demografische ontwikkeling de Israëlische linkerzijde verdreven? Hebben immigratie en hoge orthodoxe geboortecijfers in Israël hen gedoemd tot een permanente status van oppositie? Likud stijgt in de peilingen van 30 naar 35 zetels. Analyse Engelstalig.
Voor meer zie Israel National News

Kijk uit voor Facebook, waarschuwt een christelijke techneut. "Facebook blokkeert meer dan 98 procent van mijn bereik," legde hij uit in de aankondiging van zijn plannen op dinsdag. Zijn plannen voor een "nieuw conservatief alternatief voor Facebook en Twitter" zijn Amerika's "nieuwe hoop om het internet te redden"," zegt hij.
Voor meer zie WND

Palestijnse leiding trekt de stekker uit het vredesproces nog vóór het beginnen moet. Het mogelijk spoedig uitgebrachte voorstel van president Trump over de oplossing van het Joods-Arabische óó conflict zal wellicht makkelijker te realiseren zijn nadat de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) bevestigde dat het niet zal deelnemen aan de uitvoering van de vredesplannen van Trump.
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël

()  In een toespraak tijdens een bezoek aan de Golanhoogte op vrijdagochtend had minister van Defensie Avigdor Lieberman een boodschap voor de Syrische president Bashar Assad: Gooi de Iraniërs, Qassem Soleimani en de Quds troepen uit uw land! Zij handelen niet in uw belang, maar schaden u alleen maar.
Voor meer zie Jerusalem Post

Een Syrische journalist die sprak op voorwaarde van anonimiteit vertelde een Israëlische nieuwsbron dat de lokale bevolking "heel blij" was met de Israëlische aanvallen op de Iraanse en Assad-doelen. "Zij doodden onze kinderen, doodden onze vrienden en vernietigden onze scholen," zei hij. "Ik wil tegen de hele wereld, die ons niet heeft geholpen, zeggen: stelt u zich eens voor (in onze positie), stelt u zich eens voor dat u uw huizen en uw land moet verlaten. Stelt u zich voor dat je kinderen te lijden hebben onder chemische aanvallen ... of het gebrek aan voedsel of medicijnen."..
[ Dit zul je niet op het NOS journaal horen, denk ik. wj ]
Voor meer zie JerusalemOnline

Het Israëlische leger zet enorme troepen in langs het grenshek van Gaza ter voorbereiding van de demonstraties van de Dag van Nakba op maandag; massa's die naar verwachting zullen proberen het grenshek te doorbreken, brandstichtende vliegers naar Israël te laten vliegen; ondertussen worden de bewoners van de grensgemeenschappen naast Gaza geïnstrueerd om met de eigen routine door te gaan; als de leider van Hamas de jeugd van Gaza aanmoedigde om als martelaar te sterven.
Voor meer zie Ynet

De minister van Buitenlandse Zaken van Iran Mohammad Javad Zarif zal China, Rusland en Europa bezoeken in de loop van de komende dagen voor besprekingen aangaande het redden van de kernovereenkomst na de terugtrekking van de V.S., zei zijn woordvoerder op vrijdag.
Voor meer zie Al Arabiya English

Rusland waarschuwde Iran volgens het in Londen gevestigde Arabisch-talige dagblad Asharq Al-Awsat voor de massale aanval van Israël op zijn bases en faciliteiten in Syrië. Een bron in de buurt van de Iraanse Nationale Veiligheidsraad vertelde de krant dat de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Sergei Rjabkov woensdag in Teheran aankwam en de Iraanse ambtenaren vanwege Syrië ontmoette.
Voor meer zie JewishPress

Wat de toekomst van Jeruzalem betreft, zegt 97 procent van de Palestijnen die in de stad wonen dat ze sterk gekant zijn tegen het idee dat Jeruzalem zijn huidige gemeentegrenzen moet handhaven en volledig moet worden geannexeerd en gecontroleerd door Israël, volgens een uitgebreid onderzoek dat is uitgevoerd door het Leonard Davis Instituut van de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem.
Voor meer zie Jerusalem Post

Teheran zal de VS uitdagen door opnieuw te beginnen met de verrijking van splijtstof en de militaire confrontatie met Israël op te voeren. De Iraanse leiding nam deze besluiten op donderdag, 10 mei, nadat de Israëlische vliegtuigen hun militaire activa in het gebied van Damascus verpletterden in die ochtend, zegt het exclusieve inlichtingenrapport van DEBKAfile.
Voor meer zie DEBKAfile

"We zouden kunnen stellen dat de FBI in het geheim een persoon op de loonlijst heeft staan die zijn of haar niet-FBI-referenties heeft gebruikt om op een of andere manier te communiceren met de Trump-campagne. Dit zou neerkomen op spionage". Onnodig om te zeggen dat als de vordering van Strassel waar is, dit verstrekkende implicaties heeft voor de CIA, de FBI, DOJ en de vroegere ambtenaren van de regering Obama.
Voor meer zie Zero Hedge

Een van de verbazingwekkende vormen van genade die we door Yeshua van God ontvangen, samen met vergeving van zonden, eeuwig leven en de Shekinah aanwezigheid van de Heilige Geest, is de kracht en de autoriteit de zieken te genezen en demonen uit te drijven. Hoewel demonen uitdrijven in de wereld van vermaak afgeschilderd wordt als een soort bizar, arglistig, duister ritueel, is het eigenlijk een algemene gebeurtenis in het leven van echte volgelingen van Yeshua, gepaard met echt berouw en een toewijding tot een rein en eerbaar leven daarna.
Verder lezen - NL

We zijn bezig met een Nederlandse vertaling van het Boek Jubileeën uit het Engels. Het zijn 50 hoofdstukken. Vandaag hoofdstuk 44 en 45.
Lezen - NL


Donderdag 10 Mei - 25 Lyyar

()  IDF: Iraanse troepen schieten 20 raketten op Israël af als Iron Dome enkele raketten ervan onderschept. Geen Israëlische verwondingen zijn er bij de aanval gemeld. Het Syrische legerkamp in Quneitra komt onder vuur te liggen als de spanningen aan de grens tussen Israël en Syrië omhoogschieten.
Voor meer zie The Times of Israel

Minister van de Defensie Avigdor Liberman zei donderdag ochtend dat IDF "bijna alle" plaatsen met militaire infrastructuur van Iran in Syrië had vernietigd in antwoord op de raketbarrage op het noorden van Israël, en waarschuwde Teheran dat de aanvallen op Israëlisch grondgebied "de sterkst mogelijke kracht" zullen ontmoeten.
Voor meer zie The Times of Israel

Israël heeft de Iraanse bases in Syrië aangevallen met 70 raketten die "ten minste 23 strijders" hebben gedood in wraak voor de raketaanvallen op de Golanhoogten. Gevechtsvliegtuigen bombarderen militaire bases, munitieopslagplaatsen en inlichtingencentra, waarmee Tel Aviv de angst voor een oorlog heeft aangewakkerd: "Als het regent in Israël, zal het in Iran overstromen.
Voor meer zie Sun

De aankondiging van 8 mei 2018 door de Amerikaanse president Donald Trump over de terugtrekking van de VS uit het nucleaire akkoord met Iran (JCPOA) en de herinvoering van de harde sancties tegen Iran hebben brede steun gekregen van Saoedi-Arabië en andere Arabische landen. Saoedi-Arabië heeft officieel verklaard verheugd te zijn over deze aankondiging en deze van vitaal belang te achten in het licht van de zwakke punten die inherent zijn aan de overeenkomst en in het licht van het feit dat Iran er gebruik van maakt om zijn programma voor ballistische raketten te ontwikkelen en terroristische organisaties in het Midden-Oosten te steunen.
Voor meer zie Memri

Het Palestijnse Olympisch Comité heeft een vernietigende verklaring afgegeven tegen de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein omdat zij hebben deelgenomen aan de openingswedstrijden van de wielerwedstrijd van de Giro d'Italia afgelopen weekend in Israël.
Voor meer zie United with Israel

Duitsland beschuldigde Iran donderdag van een "provocatie" nadat Iraanse troepen in Syrië een batterij raketten hadden afgevuurd op posities van het Israëlische leger op de Golanhoogvlakte. "Deze aanvallen zijn een ernstige provocatie die wij ten stelligste veroordelen. Zoals wij altijd hebben benadrukt, heeft Israël recht op zelfverdediging," zei een woordvoerster van het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.
Voor meer zie Israel National News

President Donald Tromp van de V.S. waarschuwde Iran woensdag dat het nieuwe onderhandelingen over zijn kernprogramma moet ingaan of er "iets zal gebeuren. Het was niet meteen duidelijk welke acties hij voor ogen had.
Voor meer zie Israel Hayom

In de schaduw van de toenemende spanningen aan de noordelijke grens van Israël werd op 7 mei in de Rambam Health Care Campus, het grootste ziekenhuis van het noorden, een versterkte ondergrondse hospitaal geopend.
Voor meer zie Israel National News

De Iraniërs hebben jammerlijk gefaald zegt het hoofd van het Instituut voor de Nationale Studies van de Veiligheid, Maj. Gen. (res.) Amos Yadlin. Israël heeft zijn militaire superioriteit bewezen, maar waarschuwt dat de Iraanse bedreiging op de lange termijn verre van over is.
Voor meer zie Israel National News

Eenmaal over Elam. Twee jaar geleden stemde de volwassen zondagsschoolklas die ik (Steve Schmutzer) les gaf om een nieuwe studie te beginnen in het boek Daniël. Ik rondde toen een jaar durende studie in Judas af en er werden verschillende opties besproken voor de volgende stap.
Verder lezen - NL

We zijn bezig met een Nederlandse vertaling van het Boek Jubileeën uit het Engels. Het zijn 50 hoofdstukken. Vandaag hoofdstuk 43.
Lezen - NL


Woensdag 9 Mei - 24 Lyyar

()  In het tarten van de wereld, zegt Trump dat de V.S. zich terugtrekt uit de kernovereenkomst met Iran. Het aanhalen van Israëlische inlichtingen, hekelt de president het "gebrekkige" pact, en belooft het "hoogste niveau aan economische sancties" op Teheran te leggen.
Voor meer zie The Times of Israel

De leiders van de Palestijnse Autoriteit waarschuwden dinsdag dat zij massaprotesten zullen organiseren en een "Dag van Woede" aankomende maandag zullen houden uit protest tegen de geplande verhuizing van de Ambassade van de V.S., van Tel Aviv naar de wijk Arnona in Jeruzalem.
Voor meer zie Israel National News

De Westerse media hebben het lot van de Koerden, de mensen die ISIS voor ons versloegen, genegeerd. De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, tweette: "Turkije heeft gelijk als het zijn grenzen veilig wil houden". Het Westen gaf de Turken groen licht om de Koerden af te slachten.
Verder lezen - NL

Israëls onthulling van het Amad-project bewijst dat de bewering van Iran over een religieus verbod op kernwapens een leugen is! Zij benadrukten dat kernwapens zijn verboden door de Islam, en onderstreepten dat de hoogste leider van Iran, Ali Khamenei, een Fatwa, een islamitische religieuze uitspraak, heeft uitgevaardigd die de ontwikkeling, vervaardiging, het bezit en het gebruik van dergelijke massavernietigingswapens verbiedt.
Voor meer zie United with Israel

Het Jordaanse parlementslid Yahya Al-Saud zet aan tot geweld tijdens de bijeenkomst van de Palestijnse Nationale Raad: 'Ik ben een slaaf voor hen die mij het martelpad leren', 'Oh Allah, bevrijd onze heilige plaatsen van de plunderende joden... Geef ons het martelaarschap op de drempel van de Al-Aqsa-moskee".
Voor meer zie Memri

"Zal Eric Schneiderman, Trump onderuit halen? zo vroeg Politico zich vorig jaar af. Vandaag is het Schneiderman de Advocaat-General van New-York zelf die onderuit gaat op beschuldiging dat hij enige vrouwen zou hebben mishandeld.
Voor meer zie Zero Hedge

Inzichten na onthulling van het Iraanse militaire nucleaire programma - Deel II: Sluiting van dossiers van de IAEA over de mogelijke ontwikkeling van kernwapens door Iran (PMD) was een samenzwering door toedoen van de regering Obama, Europeanen en het IAEA.
Voor meer zie Memri

Minister van Defensie Avogdor Liberman verklaarde dat het Israëlische defensiebedrijf zich voorbereidt op een Iraanse vergelding in de vorm van een spervuur met op Israël afgevuurde raketten. "Wij hebben geen belang in een escalatie, maar tegelijkertijd zijn we er klaar voor om het even welk scenario," Liberman zei dit bij het begin van de wekelijkse factie-vergadering van Beiteinu van Yisrael.
Voor meer zie Israel National News

De auteur van de IDF Esthetische Code heeft de feestvieren gehekeld over de vrijlating van soldaat Elor Azariya uit de militaire gevangenis. Israel gelauwerde en filosofie Professor Asa Kasher, noemde het een "schande".
Voor meer zie Israel National News

()  Syrië beschuldigde Israël voor een aanval nabij Damascus; doelwit waren de Iraanse raketten gericht op Israël. Israël opent de schuilkelders, in voorzorg voor een dreigende Iraanse aanval. Syrië TV: De luchtverdediging haalt Israëlisch raketten neer en een Rechtengroep zegt dat 9 pro-Assad militanten zijn gedood.
Voor meer zie Haaretz

Dodental als gevolg van de aanval op Syrië stijgt tot 15, waaronder 8 Iraniërs - dit zegt de Waarnemersgroep voor Mensenrechten en merkt alle slachtoffers aan als door de vermeende Israëlische aanvallen op deze niet-Syrische pro-regime strijders.
Voor meer zie The Times of Israel

Europese functionarissen probeerden de bondgenoten gerust te stellen dat de nucleaire overeenkomst met Iran niet zal worden ontbonden vanwege het besluit van de VS om zich terug te trekken uit het pact, en hebben volgende week een ontmoeting met Iraanse vertegenwoordigers gepland.
Voor meer zie The Times of Israel

Meer dan een miljoen Turken kwamen op sociale media dinsdag bij #Tamam hashtag over president Tayyip Erdogan en schreven het woord "Tamam" ("Genoeg") wat een wereldwijde trend is geworden, nadat hij had beloofd af te treden als de mensen het wilden. Hij had gezegd in het parlement, "Als ons land op een dag 'genoeg' zegt, dan zullen we aan de kant gaan staan."
Voor meer zie Reuters

De Iraanse opperste leider Ali Khamenei heeft vandaag, woensdag, voor het eerst met eigen stem gesproken over de terugtrekking van de VS uit de nucleaire overeenkomst en een dreigend signaal afgegeven aan president Tromp: "Je hebt een fout gemaakt! Iran zal ook na uw dood sterk blijven." "Trump's toespraak was dom en oppervlakkig," zei hij. "Nu zie je dat de nucleaire kwestie slechts een excuus is".
Voor meer zie Israel National News

Netanyahu ontmoet Putin in Moskou, en woont de overwinningsdag ceremonie bij. "In het licht van wat er op dit moment in Syrië gebeurt, is het noodzakelijk te zorgen voor een voortdurende veiligheidscoördinatie tussen het Russische leger en de Israëlische strijdkrachten, zei Netanyahu voor hij vertrok.
Voor meer zie Jerusalem Post

De Iraanse parlementsvoorzitter zei dat het besluit van president Donald Trump om zich terug te trekken uit een internationaal nucleair akkoord in 2015 een schending was van een overeenkomst en die de Verenigde Staten zou isoleren, zo meldde de staatstelevisie woensdag. De Amerikaanse vlag werd in het parlementsgebouw in brand gestoken.
Voor meer zie Al Arabiya English

De luchtdefensie van Saudi-Arabië heeft twee raketten onderschept die boven de hoofdstad Riyadh van het land vlogen op woensdag enkel weken na de laatste aanval die tegen de Saudis door Jemenitische rebellen werd gelanceerd, melde de staatsmedia.
Voor meer zie Express

We zijn bezig met een Nederlandse vertaling van het Boek Jubileeën uit het Engels. Het zijn 50 hoofdstukken. Vandaag hoofdstuk 42.
Lezen - NL


Dinsdag 8 Mei - 23 Lyyar

()  Dit is geen vreedzaam protest. Palestijnse terroristen gebruiken een videoboodschap en hun acties om het werkelijke doel van de rellen in Gaza duidelijk over te brengen.
Voor meer zie Facebook  

Geen nieuws: De Internationale Organisatie voor Atoomenergie weet NIETS of Iran de atoomwapens vandaag al bouwt. Sinds de ondertekening van de JCPOA heeft het IAEA de Iraanse legerfaciliteiten NIET geïnspecteerd. En Iran heeft botweg verklaard dat ze het IAEA ook NIET zullen toelaten om de Iraanse militaire voorzieningen te inspecteren. Begrijpelijk dat de meeste woordvoerders het als een feit accepteren dat de Iraniërs de JCPOA nakomen omdat het IAEA rapporten blijft uitbrengen voor dat effect. In feite zelfs veel van de woordvoerder die zich tegen het JCPOA verzetten, lijken de IAEA ook te accepteren als zijnde zinvol. Maar het vereist geen toegang tot geheime memo's om te WETEN dat de IAEA onwetend is over de vraag of Iran momenteel kernbommen bouwt in een militaire faciliteit. Conclusie: IEDEREEN die vandaag een beleidsaanbeveling doet met betrekking tot Iran en die deze suggestie baseert op de bewering dat het JCPOA effectief is in het voorkomen dat Iran vandaag kernwapens bouwt, is gevaarlijk roekeloos.
Bron:Imra

Zoals Orly Azoulay het doet in haar Engelstalig opinie-artikel. De Amerikaanse president heeft laten doorschemeren dat als Israëlische steden of Amerikaanse doelwitten in de regio door raketten worden getroffen, hij een woedende vuuroperatie tegen Teheran zal beginnen. Hij kan deze nachtmerrie voorkomen als hij stopt met liegen tegen zichzelf en tegen ons.
Voor meer zie Ynet

Black Cube was het Israëlische inlichtingenfirma die door de helpers van Trump wordt ingehuurd, om bestuursambtenaren van Obama en betrokken bij de besprekingen over een nucleair akkoord met Iran, in diskrediet te brengen, dit volgens The New Yorker. De naam van het bedrijf werd voor het laatst in verband gebracht met Hollywood-producent Harvey Weinstein.
Voor meer zie JerusalemOnline

De wereld van Erdogans terroristen omvat iedereen behalve de terroristen. Wie onbevangen nadenkt over het één-mans-regime van de Turkse president Erdogan, in eigen land of in het buitenland, kan het etiket "terrorist" krijgen.
Verder lezen - NL

In deel 1, Root Source tours introduceert Jeruzalem aan u, niet als de stad van drie belangrijke heuvels, maar als de stad van drie belangrijke valleien.
Voor meer zie  

Tijdens een plechtigheid 70 jaar na de oprichting van het IDF sprak de Israëlische premier Benjamin Netanyahu over de meest recente bedreigingen voor de veiligheid en sprak hij zijn vertrouwen uit in het vermogen van het leger om deze aan te pakken. Israël is bereid om met "een ijzeren vuist" te reageren vanwege elke aanval op het land.
Voor meer zie JerusalemOnline

Op 9 december 2017 verklaarde de Iraakse premier Haider Al-'Abadi de overwinning op de Islamitische staat (ISIS). In de vijf maanden sinds deze aankondiging heeft ISIS echter tal van terroristische aanslagen uitgevoerd in Irak, met name in de Kirkuk- en Saladin-regio's, voornamelijk in de vorm van hinderlagen en wegblokkades, en gericht tegen de Iraakse veiligheidstroepen, de Al-Hashd Al-Sha'bi-milities en lokale overheidsfunctionarissen.
Voor meer zie Memri

YouTube censureert MEMRI TV voor ‘schadelijke of gevaarlijke inhoud’.
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël - NL

Iraakse functionarissen die zondag met Fox News spraken, zeiden dat de ISIS-chef Abu Bakr al-Bagdadi nog steeds op vrije voeten is en actief wordt gezocht.
Voor meer zie Al Arabiya English

De V.S. President Donald Tromp is van plan om op dinsdag aan te kondigen of de V.S. zich geëngageerd zal houden aan het kernakkoord van 2015 tussen Iran en wereldmachten, zei het Witte Huis op maandag.
[ Voor ons zal dat dinsdagavond zijn. wj ]
Voor meer zie Israel Hayom

()  Temidden van de toenemende spanningen over de mogelijke terugtrekking van de Amerikanen uit het nucleaire akkoord met Iran, ontmoette de voormalige minister van Buitenlandse Zaken John Kerry de Iraanse topdiplomaten om te proberen het pact te redden. Vanwege de twee jaren die hij in onderhandelingen heeft doorgebracht wil Kerry nu proberen een van zijn belangrijkste carrièreprestaties te redden.
Voor meer zie JerusalemOnline

Arresteer Kerry wegens heimelijke afspraken met islamitische terreurstaten, en herstel de rechtsstaat, behandel Kerry als een Manafort en Flynn, schrijft Daniel Greenfield.
Voor meer zie Frontpage Mag

Drie verschillende federale rechters hebben tot nu toe zaken geweigerd en terug gestuurd door feiten en bewijzen te eisen, iets wat het speciale onderzoek van Mueller steeds verder gaat delegitimeren.
Voor meer zie Infowars

De politie arresteerde drie rechtse activisten maandagavond op verdenking dat zij deelnemers zijn aan een aanval op de groep 'Breaking the Silence', die proberen wangedrag door het IDF tegen Palestijnen bloot te stellen. Linkse activisten die tijdens de presentatie amok maakten, werden niet gearresteerd.
Voor meer zie The Times of Israel

De burgemeester van Jeruzalem, Nir Barkat, noemde het plein bij de nieuwe Amerikaanse ambassade in Jeruzalem het "Amerikaanse plein" ter ere van president Donald Trump.
Voor meer zie Jerusalem Post

Ondanks politieke spanningen kwam er begin 2018 een recordaantal toeristen uit de hele wereld naar Israël. De verwachting is dat het aantal alleen maar zal toenemen in de zomermaanden.
Voor meer zie Jerusalem Post

Familie en vrienden van soldaat Elor Azariya vieren zijn vrijlating uit de gevangenis dinsdagochtend.
Voor meer zie Israel National News of  

Verdenkt u dat het rumoer over de Trump-campagnecontacten met de Russen slechts een politieke klap was door insiders van Obama voordat ze vertrokken? U kreeg nieuw bewijsmateriaal op maandag, met het nieuws dat de toenmalige nationale veiligheidsadviseur Susan Rice achter het "ontmaskeren" van de Trump-team zat, in transcripties van gesprekken met Russische ambtenaren. Nogmaals, niets in het openbare verslag tot nu toe toont aan dat iemand van het Team Trump iets ongewoons heeft gezegd in de gesprekken.
Voor meer zie NY-Post

De gemeenteraadsleden van de Communistische Partij, verkozen tot lid van de Raad van Parijs, hebben geëist dat een deel van het Bois de Boulogne-park wordt toegewezen aan asielzoekers die met de steun van burgemeester Anne Hidalgo daar een nieuw opvangcentrum willen opzetten.
Voor meer zie Infowars

In de aanloop naar de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem pompt Turkije samen met de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië een kwart miljard dollar in de islamisering van de stad, aldus Israëls Hadashot News (voorheen Channel 2 News).
Voor meer zie Israel Today - NL

We zijn bezig met een Nederlandse vertaling van het Boek Jubileeën uit het Engels. Het zijn 50 hoofdstukken. Vandaag hoofdstuk 41.
Lezen - NL


Maandag 7 Mei - 22 Lyyar

()  Palestijnen dringen er bij buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders op aan om de opening van de ambassade van Jeruzalem te boycotten. Aangezien de burgemeester van Jeruzalem persoonlijk straatnaamborden voor de nieuwe missie plaatst, waarschuwt Saeb Erekat de verwachte gasten tegen het onderschrijven van deze 'internationale anarchie'.
Voor meer zie The Times of Israel

Tijdens de massale protesten vrijdag aan de grens tussen Israël en Gaza hebben tientallen demonstranten het veiligheidshek doorbroken en het Israëlische grondgebied betreden. Uiteindelijk kwam er een IDF-macht ter plaatse, die hen ertoe bracht terug te vluchten naar Gaza.
Voor meer zie JerusalemOnline en meerdere  

In een video die het IDF vrijdag heeft uitgebracht tijdens de gewelddadige protesten aan de grens tussen Israël en Gaza, ligt een naar verluidt gewonde Palestijn op de brancard maar zodra hij denkt dat de opnames zijn gestopt gewoon van de brancard afstapt.
Voor meer zie  

Liever vroeg dan laat Iran de loef afsteken, vertelde Premier Benjamin Netanyahu aan het kabinet, en dat Israël "volledige vrijheid van handelen" behoudt om zich te verdedigen tegen Iraanse agressie - Netanyahu gaat om de dreiging van Iran tegen Israël te bespreken een ontmoeting hebben met de Russische president Vladimir Poetin later deze week.
Voor meer zie Israel Hayom

In een toespraak op zondag, zei de Iraanse President Hassan Rouhani dat Iran plannen gereed heeft in confrontatie met het om het even welk besluit door de VS- President Donald Tromp en heeft daarmee tegen een terugtrekking van de V.S. uit de kernovereenkomst gewaarschuwd.
Voor meer zie JerusalemOnline

Geheime Wapen van Noord-Korea: een enorme elektromagnetische storm. Een paar atoombommen die op grote hoogte tot ontploffing worden gebracht zouden als duizenden blikseminslagen kunnen zijn die elk huis en zaak in de V.S. zal raken. Toch, vanwege de lange geschiedenis van Noord-Korea's dubbele handel, regelrecht liegen en heimelijke bouw van massavernietigingswapens, de kans dat Kim zijn kernwapens daadwerkelijk overgeeft extreem klein, wat hij ook in het openbaar zegt.
Voor meer zie Bloomberg

GNOC=Get Naked on camera: De geheime tiener-tekst in Amerika coderen hun berichten wat iets is dat alle ouders moeten weten. (Dit zal wel snel overwaaien naar Europa.)
Voor meer zie CBN

Voor het eerst, bombarderen de Israëlische vliegtuigen een Hamas positie in antwoord op Gazan "aanvalsvliegers". Het leger zegt de plaats was gebruikt om "branden te stichten" in Israël, benadrukt dat er geen verbinding is met de ontploffing op dezelfde dag in de Strip die 6 mensen dode.
Voor meer zie The Times of Israel

Het bericht dat Saudi-Arabië zou toestaan dat daar kerken zouden worden gebouwd, iets wat door div. grote mediakanalen werd bericht zonder bevestiging, blijkt niet juist te zijn.
Voor meer zie Doorbraak.be

In de Israëlische media verschenen deze week berichten dat president Tromp een vredesplan zou vrijgeven dat onder meer zou inhouden dat Israël vier wijken van Jeruzalem zou moeten overdragen aan de Palestijnse Autoriteit, 40 procent van Judea en Samaria aan de Palestijnse Autoriteit en de oude stad van Jeruzalem zou moeten internationaliseren. Men echter dit ontkend volgens een tweet van Caroline Glick.
Voor meer zie JewishPress

Beelden die vanuit de Gazastrook worden uitgezonden, tonen een belangrijke vlieger-fabricatie die met vier verschillende producten in ontwikkeling is: Vlammende vliegers, die vele hectares landbouwgrond en natuurlijke vegetatie in brand hebben gestoken; vliegers met kleine gasflessen; vliegers met camera's en vliegers met explosieven.
Voor meer zie DEBKAfile

()  Hamas zei Israël een staakt-het-vuren wil aanbieden voor de lange termijn in Gaza. Het voorstel zegt dat de terreurgroep in Gaza daarvoor significante vermindering van de blokkade wil, goedkeuring van infrastructuurprojecten en misschien een gevangenenruil; er is geen Israëlische reactie bekend.
Voor meer zie The Times of Israel

Defensieambtenaren waarschuwen voor een dreigende Iraanse raketaanval op noordelijk Israël. De TV rapporten zeggen dat Teheran kijkt om Israël aan te vallen als represailles voor de aanvallen in Syria zonder een all-out oorlog te veroorzaken, waarschijnlijk met raketten op IDF basissen, eerder dan burgerlijke doelstellingen.
Voor meer zie The Times of Israel

Israël vreest een "explosie van geweld" nu de VS zich opmaakt voor de opening van de ambassade in Jeruzalem. Het besluit om zich in de week van de zeventigste verjaardag van Israël in de betwiste stad te vestigen, geeft aanleiding tot bezorgdheid over de toegenomen spanning.
Voor meer zie The Guardian

Openbaring 13 “Het beest uit de zee en het beest uit de aarde”(deel 1) In hoofdstuk 13 legt Johannes uitvoerig uit dat na de uitwerping van satan uit de hemel er uit de zee een “beest” opkomt met zeven koppen en tien horens.
Voor meer zie Uit het nieuws

Vijftien christenen werden op dinsdag neergeschoten tijdens het bijwonen van een kerkdienst in Bangui, Centraal-Afrikaanse Republiek, meldt The Christian Post. De christenen hadden op het moment van de aanval een eredienst in de kerk van Notre Dame de Fatima bijgewoond.
Voor meer zie Christian Headlines

In het laatste teken dat Turkije serieus overweegt de NAVO te verlaten omdat zijn relatie met het veiligheidsblok (en de VS in het bijzonder) verder verslechtert, waarschuwde de Turkse premier Mevlut Cavusoglu donderdag dat het land vergeldingsmaatregelen zou nemen als een wetsvoorstel van Republikeinen in het Parlement om de wapenverkoop aan Turkije te blokkeren, in werking treedt.
Voor meer zie Zero Hedge

De Palestijnse Autoriteit zal naar verwachting de terrorist 3 miljoen dollar betalen tijdens zijn levens-loop als hij 80 wordt, een man die drie leden van de Salomon-familie heeft afgeslacht. "Ik roep alle MK's op zich bij ons aan te sluiten en voor de wet te stemmen om zo een einde te maken aan dit theater van het absurde," zei Liberman. "Elke sjekel gegeven aan de moordenaars zal worden afgetrokken van het PA belastinggeld. We willen stoppen met het financieren van terrorisme".
Voor meer zie Jerusalem Post

Israël zal misschien de Syrische president Bashar Al-Assad vermoorden, zo heeft een hoge Israëlische ambtenaar op maandag gewaarschuwd, onder verwijzing naar de relatie van de Syrische leider met Iran en de goedkeuring van het Iraanse gebruik van Syrië als uitvalsbasis voor operaties tegen Israël.
Voor meer zie Israel National News

Volgens voorlopige resultaten wint de door Iran gesteunde sjiitische terroristische organisatie Hezbollah de meerderheid van stemmen in de parlementsverkiezingen van Libanon; de opkomst is lager dan 50 procent; "Hezbollah is gelijk aan Libanon" en en dat Israël in geen enkele toekomstige oorlog een onderscheid mag maken tussen de Libanese staat en de door Iran gesteunde sjiieten-groep, schrijft minister van Onderwijs Bennett.
Voor meer zie Ynet

Volgens Rabbi Matityahu Glazerson, een Thora codespecialist, noemde de verleden week donderdag gevierde dag Lag B'Omer een portaal dat zowel het grote licht van Moshiach (de Messias) als ook de grote duisternis van een eindtijd oorlog met Iran zou kunnen brengen. De rabbijn legt de eenvoudige sleutels uit om te bepalen wat het wordt.
[ Hoe anders denken de rabbijn en de joden over de komst van de Messias. wj ]
Voor meer zie Breaking Israel News

Pastor J.D. Farag spreekt over drie ontwikkelingen van profetische betekenis.
Voor meer zie YouTube  

We zijn bezig met een Nederlandse vertaling van het Boek Jubileeën uit het Engels. Het zijn 50 hoofdstukken. Vandaag hoofdstuk 40.
Lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.voor toezending van de dag- of weeknieuwsbrief.
Wilt u even aangeven welke informatie u wenst?
Of u kunt een dagelijkse of wekelijkse herinnering
krijgen over de nieuwsbrief.

Christipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina