Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()
 De week- of daguitgave wordt op verzoek toegestuurd.
De daguitgave geeft alleen het middendeel weer.
U kunt ook kiezen voor een wekelijkse alert.


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Met soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking daaruit is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

Vertaal tekst met behulp van dit veld.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Wereldoorlog
   Avi Lipkin

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 13 April - 28 Nisan

()  Op Pools grondgebied vertelde president Reuven Rivlin zijn Poolse tegenhanger, Andrjez Duda, op donderdag dat terwijl sommige Polen Joden hielpen om ze te redden tijdens de Holocaust, andere deelnamen aan hun uitroeiing.
[ Dat kan van elk Europees land worden gezegd, ook Nederland. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

Een prominente Iraanse geestelijke dreigde dat Hezbollah, de in Libanon gevestigde, door Iran gesteunde terroristische organisatie, "Haifa en Tel Aviv in spooksteden zal veranderen", volgens het semi-officiële nieuwsagentschap Fars.
Voor meer zie Jerusalem Post

Woensdag werden vier Joden gearresteerd omdat zij het traditionele Joodse Kaddish-gebed naast de kantoren van de Joodse Federatie van Groter-Los Angeles hadden uitgesproken ter nagedachtenis aan de Gazanen die de afgelopen maand tijdens gewelddadige confrontaties met het IDF om het leven kwamen.
Voor meer zie Israel National News

Gloria TV: George Soros, Barack Obama en Hillary Clinton orkestreerden een staatsgreep in het Vaticaan om de conservatieve paus Benedictus te laten aftreden en te vervangen door de radicaal linkse paus Franciscus, volgens een groep katholieke leiders die bewijs citeerden uit verschillende bronnen, waaronder WikiLeaks e-mails.
Voor meer zie Living Gospel Daily

Momenteel dreigt er een confrontatie tussen Rusland en de Verenigde Staten, gesteund door een aantal Europese landen. In de nasleep van de vermeende gifgasaanval in Douma, Syrië lopen de spanningen in de regio sterk op, waardoor het regionale conflict zich buiten haar grenzen uit zou kunnen breiden. Een overzicht.
Voor meer zie Novini - NL

Russische specialisten, vergezeld van de Russische militaire politie, brachten een bezoek aan de voormalige door de rebellen gecontroleerde stad Douma om een vermeende chemische aanval te onderzoeken door het Syrische leger.
Voor meer zie Alamasdar  

De Londense zondagskrant The Sunday Times bracht zondag in de saga rond Sergey en Julia Skripal een nieuw verhaal. Het is een mogelijke piste voor de Britten om uit het door hun zelf gegraven moeras te geraken. Volgens die krant zou men beiden met hulp van de CIA en MI6 in de VS een nieuwe identiteit bezorgen, officieel om hen zo te beschermen tegen mogelijke verdere aanvallen van de Russen.
Voor meer zie Novini - NL

Een columnist Khaled Al-Suleiman in Saoedi-Arabië dagelijks krant roept de regering van de VS en haar bondgenoten op om het presidentieel paleis in Damascus aan te vallen, teneinde Bashar Al-Assad af te schrikken. Dat zou volgens hem het machtsevenwicht ter plaatse veranderen en Assad dwingen om een politiek akkoord te aanvaarden.
Voor meer zie Memri

Een door de staat geleide Russische televisiezender heeft mensen geadviseerd om noodzakelijkheden in te slaan ter voorbereiding op de derde wereldoorlog. Het kanaal dat eigendom is van het Kremlin suggereerde de ideale overlevingsbronnen en vertelde de mensen om jodium in te slaan om het lichaam tegen straling te beschermen.
Voor meer zie Mirror Online

Tijdens een ceremonie ter afsluiting van de holocaustherdenkingsdag adviseerde de Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman aan Hamas om hun middelen te besteden aan het verbeteren van de levensomstandigheden van de Gazanen in plaats van te proberen Israël te vernietigen. Jullie zullen er nooit in slagen ons te breken.
Voor meer zie JerusalemOnline

()  Vandaag verzamelden zich weer duizenden Palestijnen aan de grens tussen Israël en Gaza, als de gewelddadige confrontaties tussen demonstranten uit de Gazastrook en Israëlische troepen voor de derde achtereenvolgende week worden hervat.
Voor meer zie The Times of Israel

De visa's voor Israël, naar verluidt door Oeganda afgegeven aan Afrikaanse asielzoekers op het moment dat zij het land verlaten, zijn volgens de Oegandese ambtenaren "een totale vervalsing" en lijken niet eens op hun officiele document.
Voor meer zie The Times of Israel

Een campagne door Arabische staten gevoerd om de aanvraag van Israël te blokkeren voor een zetel in de Veiligheidsraad heeft steun gekregen al weken vooruitlopend op een geplande stemming van de VN, zei de Palestijnse minister van de Autoriteit van Buitenlandse Zaken op donderdag.
Voor meer zie The Times of Israel

De negende internationale conferentie over de heilige stad Jeruzalem werd donderdag in Ramallah afgesloten met de publicatie van een officiële verklaring waarin werd gesteld dat "de bezette stad Al-Quds de eeuwige hoofdstad van Palestina is".
Voor meer zie Israel National News

Facebook kondigde begin april aan dat de gegevens van maximaal 87 miljoen gebruikers mogelijk onjuist zijn gedeeld met een politiek adviesbureau dat verbonden was met President Trump tijdens de verkiezingen van 2016. Maar in 2012 oogstte de Obama-campagne de gegevens van 190 miljoen Facebook-gebruikers.
Voor meer zie Gateway

Volgens een voormalig VN-directeur heeft de recente chemische aanslag in Syrië niets te maken met Bashar Al-Assad. Åke Sellström suggereerde verder dat de aanval een poging was om de Syrische leider omver te werpen.
Voor meer zie NeonNettle

Ons lichaam is de verblijfplaats van de H. Geest en een tempel van God. Hoe gaan we daarmee om? Kijk een op deze site over over verbanden van welk voedsel met het lichaam en de hersenen.
Voor meer zie Christian Fitness

De door Hamas georganiseerde grensagressie "March of Return" in Gaza is door Federica Mogherini, de chef van het buitenlands beleid van de EU, absurd genoeg omschreven als "vrijheid van meningsuiting" en "vrijheid van vergadering". In werkelijkheid bestaat er in Gaza geen "vrijheid van meningsuiting", behalve in het aanzetten tot moord op Joden en het oproepen tot vernietiging van Israël.
Voor meer zie WIN

"Wat de stabiliteit in Syrië ondermijnt is de Iraanse agressie en zijn poging om zich militair in Syrië te vestigen om zo Israël en andere landen te bedreigen," zei een Israëlische diplomatieke functionaris, een dag nadat de Russische president Vladimir Poetin premier Benjamin Netanyahu vroeg om stappen te vermijden die de instabiliteit daar zouden kunnen vergroten.
Voor meer zie The Times of Israel

Pastor JD Faraq spreekt over het feit dat de opname op elk moment kan plaatsvinden. Daar hoeven geen profetieën eerst nog voor in vervulling te gaan. Hoogste tijd dus om wakker te worden! Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube  

Palestijnen staan toe Amerikanen te doden. De meedogenloze retoriek die de Palestijnen tegen de VS gebruiken, suggereert dat ze besloten hebben de Amerikanen op gelijke voet te stellen met Israël. Ze hebben de tdagen gemist dat het VS BuZa soms pro-Palestijnser leek dan de Palestijnen zelf.
Verder lezen - NL

We zijn bezig met een Nederlandse vertaling van het Boek Jubileeën uit het Engels. Het zijn 50 hoofdstukken. Vandaag hoofdstuk 24.
Lezen - NL


Donderdag 12 April - 27 Nisan

()  De Russische president Vladimir Poetin en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu hebben telefonisch gesproken over de situatie in Syrië. De Russische leider riep op om af te zien van de acties die de situatie in dat land destabiliseren, zo berichtte de persdienst van het Kremlin op woensdag.
Voor meer zie TASS

De Britse onderzeeërs bewegen zich binnen raketbereik van Syrië aangezien Theresia May het "oorlogskabinet" heeft bijeenroept en voorbereidingen treft om de verzoeken van parlementsleden voor een stemming terzijde te schuiven alvorens aan een militaire actie op Assad deel te nemen.
Voor meer zie Now The End Begins

Een Israëlische veiligheidsbeambte dreigde om het regime van Bashar al-Assad "uit te roeien" nadat Iran had aangekondigd dat het zou reageren op de "misdaad" die door Israël tegen de Syrische luchtmachtbasis "T4" was gepleegd.
Voor meer zie Asharq AL-awsat

Terwijl de terroristen van Hamas hun "Mars van terugkeer" afschilderden als een vreedzaam protest tegen Israël, was het in werkelijkheid een zorgvuldig geplande, gewelddadige aanval waarbij gebruik werd gemaakt van menselijke schilden, verborgen wapens en een ernstig bevooroordeelde internationale media. De recente onrust langs de grens van Israël met de Gazastrook is onoprecht voorgesteld als een spontane en grotendeels vreedzame volksdemonstratie. Dit kon niet verder van de waarheid af zijn.
Voor meer zie United with Israel

Zesendertig militanten die ervan worden beschuldigd deel uit te maken van Islamitische Staat-cellen in Egypte zijn voorlopig ter dood veroordeeld wegens hun vermeende betrokkenheid bij de bombardementen op drie kerken. Een militaire rechtbank heeft de zaken van 36 verdachten doorverwezen naar de Grootmoefti van de natie met de aanbeveling ze ter dood te brengen.
Voor meer zie CPW

"Het is zeker een doel van het Israëlische beleid geweest om Rusland niet te confronteren met een aantal kwesties die oorzaak zijn geweest van een wrijving tussen Rusland en het Westen," zei Dan Shapiro, de Amerikaanse ambassadeur in Israël in 2011-2017 en momenteel werkzaam bij het Instituut voor Nationale Veiligheidsstudies in Tel Aviv. "Maar als we zien dat er een openlijk conflict ontstaat tussen Rusland en de VS, denk ik niet dat Israël zich die luxe meer kan veroorloven," voegde hij eraan toe. "De primaire alliantie van Israël is natuurlijk met de Verenigde Staten. Israël zal naast de Verenigde Staten staan, maar dat zou een bijzonder pijnlijke positie zijn.
Voor meer zie Now The End Begins

Israël gedenkt 6 miljoen slachtoffers plechtig op de holocaust-herdenkingsdag. Landelijke sirenes luiden om 10 uur in de morgen, met ceremonies in het hele land; president Rivlin leidde 'March of the Living' in Auschwitz.
Voor meer zie The Times of Israel

Minister van Defensie Avigdor Liberman heeft de toegang van 110 Palestijnen tot Israël verhinderd. Zij waren van plan volgende week, de gezamenlijke Israëlisch-Palestijnse herdenkingsplechtigheid bij te wonen, op de herdenkingsdag voor de gevallenen in Israël oorlogen in Tel Aviv. De organisator van het evenement zegt dat de minister de Israëlische en Palestijnse nabestaanden die een discours van verzoening willen bevorderen, schade laat lijden".
Voor meer zie Jerusalem Post

Assad adviseur: Syrië klaar voor oorlog met het Westen, Israël zal 'grootste verliezer' zijn. Buthaina Shaaban vertelt de Libanese media dat Syrië niet bang is voor een confrontatie, " men is er op voorbereid als het gebeurt". Bewerende dat de "regels van het spel." zijn veranderd, zegt de politieke en mediaadviseur van President Bashar Assad dat Syrië klaar is voor een oorlog met de internationale krachten als de vijandelijkheden zouden uitbreken.
Voor meer zie The Times of Israel

Een rechtszaak is ingediend tegen de departementen van Justitie en Staat om te ontdekken welke invloed Rusland had op Hillary Clinton toen ze de Amerikaanse minister was onder Barack Obama en Russische belangen haar stichting 140 miljoen dollar gaven.
Voor meer zie WND

Israël is in staat om Assad ten val te brengen. In het noorden doen zich twee belangrijke gebeurtenissen voor: de VS bespreken operaties tegen Syrië, nadat de Syrische president Bashar al-Assad chemische wapens heeft gebruikt. En Iran bespreekt een reactie op de vermeende aanval van Israël op de T-4-luchtmachtbasis in Homs.
Verder lezen - NL

Op verzoek van Groot-Brittannië heeft het OPCW van de V.N. in de stad Salisbury eigen monsters genomen. De waakhond zegt dat het inderdaad Novichok gas is, maar deed echter geen beoordeling wie men voor de 4 Maart aanval moet beschuldigen, zo rapporteerde AFP.
Voor meer zie Asharq AL-awsat

()  Zieke leugen. In wat alleen maar als een nieuw dieptepunt kan worden beschreven, vertoonde de Palestijnse TV een foto van slachtoffers uit een concentratiekamp in de valse voorstelling dat het Arabieren zijn, en de smerige bewering dat de Joden de Arabieren in de oven verbrandden.
Voor meer zie United with Israel

Vorige week heeft een commissie die is benoemd door het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de diaspora, waarvan de voorzitter, een verslag openbaar heeft gemaakt waarin wordt aanbevolen dat de regering de banden aanhaalt met potentiële 60 miljoen mensen wereldwijd die enige "affiniteit" met het jodendom hebben. Volgens het 152 pagina's tellende rapport gaat het hierbij ook om personen die "zichzelf niet eens als Joods zien".
Voor meer zie Jerusalem Post

Maryam Abu Qandil, een baby van drie maanden die in de "Terugkeermars" van Gaza werd gebracht, is de focus van een rapport van 6 April door de TV-zender van de Palestijnse Autoriteit. Haar moeder, Nasrin Abu Yusuf, zei dat zij de jongste baby was die naar de "Mars van de Terugkeer kwam," en voegde eraan toe dat "wij trouw zullen blijven aan de nalatenschap van de martelaren, wat met hun zuivere bloed werd geschreven".
Voor meer zie Memri

Boodschap van de IDF aan soldaten: We zouden allemaal nazi's kunnen worden. Het Korps voor het Onderwijs beweert dat de verslechtering van de rechtsstaat, een erosie van de democratie is en wat tot de vernietiging van de zes miljoen leidde. Niet minder. Uit het fascinerende en verontrustende document blijkt dat de IDF haar soldaten leert dat de Holocaust morgenochtend, in Israël in 2018, zou kunnen plaatsvinden, als we de morele grenzen niet handhaven of, de hemel verbiedt, als we het systeem van controle en balans van de rechtsstaat schaden.
Voor meer zie Israel National News

Wint Israël de strijd, maar verliest het de oorlog? De media over de hele wereld zijn vandaag de dag tegen Israël - Europa en de VN zijn vijandige entiteiten.
Verder lezen - NL

De voorzitter van de Palestijnse Autoriteit (PA) Mahmoud Abbas zei op woensdag dat het Palestijnse volk een "grote zaak" tegen hun rechten en hoofdstad onder ogen ziet, toevoegend dat het verzet niet zal ophouden met het verdedigen van het land en de heilige plaatsen. Prijst Hamas voor hun verzet in de "Mars van Terugkeer".
Voor meer zie Israel National News

De luchtdefensie van Saudi-Arabië zei dat een ballistische raket naar Riyadh op woensdag heeft onderschept terwijl een andere verkenningsdrone die zich richte op de grensstad van Jazan werd tegengehouden.
Voor meer zie Al Arabiya English

Anne Frank Stichting doet een ondersteuning voor de BDS, groepen die Israël demoniseren. Het Anne Frank Fonds Basel en Nieuw Israël Fonds (NIF) hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten waarbij de Anne Frank Stichting nieuwe subsidies gaat verstrekken aan organisaties die worden ondersteund door NIF, volgens een persbericht van dinsdag van de NIF.
Voor meer zie JewishPress

Griekenland opent een waarschuwingsschot op een Turkse militaire helikopter die boven het eiland Ro vloog. De Griekse regering beschuldigde Turkije van een provocerende daad nadat het voertuig de navigatielichten uit had gedaan.
Voor meer zie JewsNews

Rusland heeft ten minste elf marineschepen die in Syrië waren ingezet naar zee laten uitvaren in het geval van een militaire aanval van de VS, die op handen lijkt te komen na een uitwisseling van dreigementen tussen president Trump en Russische functionarissen.
Voor meer zie WND

Trump neemt een u-bocht over Syrië. De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn standpunt en zijn oorlogsretoriek tegenover Syrië gewijzigd. Nooit gezegd wanneer er een aanval op Syrië zou plaatsvinden. Het zou wel eens heel snel kunnen zijn of helemaal niet zo snel", zei hij donderdag in een tweet.
Voor meer zie Irna

We zijn bezig met een Nederlandse vertaling van het Boek Jubileeën uit het Engels. Het zijn 50 hoofdstukken. Vandaag hoofdstuk 23.
Lezen - NL


Woensdag 11 April - 26 Nisan

()  Dinsdag vertelde een Iraanse hoge ambtenaar Ali Akbar Velayati, dat Teheran zal reageren op de recente luchtaanval uitgevoerd op een Syrische basis en noemde een "Israëlische agressie".
Voor meer zie PressTV zie ook Xandernieuws

Israëlische militairen zijn op de hoogste paraatheid aan de noordgrens temidden van de dreigementen door Iran om de Syrië-aanval te wreken.
Voor meer zie The Times of Israel

In een tijd waarin Rusland te kampen heeft met een wijdverbreide diplomatieke fall-out vanwege het vergiftiging spionageschandaal en Turkije de westerse bondgenoten frustreert te midden van zorgen over de mensenrechten, werken deze twee rivaliserende naties samen met Iran, een land dat binnenkort wellicht zijn kernwapenprogramma opnieuw zal opstarten. ...Sommige geleerden zeggen dat de alliantie van Rusland, Turkije en Iran opvallend lijkt op een coalitie die voorspeld is door de oudtestamentische profeet Ezechiël.
Voor meer zie ChristianHeadlines

De soennitische Iraakse politicus Jamal Al-Dhari zei dat de VS verantwoordelijk was voor het leggen van de fundamenten voor sektarische twisten en het inluiden van terrorisme, en had zijn troepen niet uit Irak mogen terugtrekken.
Voor meer zie Memri

Israëlische analisten uitten hun bezorgdheid over de gemengde berichten vanuit Washington en wezen op de overkoepelende noodzaak om het Iraanse expansionisme in Syrië te voorkomen. De Amerikaanse president Donald Trump stond dinsdag op het punt om te beslissen over een mogelijke militaire actie tegen het Syrische regime, nadat hij had beloofde "krachtig" te zullen reageren op de meest recente vermeende chemische wreedheid in de bloedige burgeroorlog van het land, ondanks krachtige waarschuwingen van Damascus -bondgenoot Rusland.
Voor meer zie WIN

Britse en Franse strijdkrachten zouden binnen enkele uren een op handen zijnde raketaanval op Syrië kunnen lanceren, zoals luchtvaartmonitors hebben onthuld. Een coalitiemacht zou "lucht-grond- of kruisraketten" kunnen afvuren naar aanleiding van een afschuwelijke chemische aanval op onschuldige burgers in Syrië vorige week.
Voor meer zie Express

Hebt u hem niet genoeg van uw privacy en uw geld gegeven? Realiseert u zich dat toen Zuckerberg voor het Congres ging, het slechts een cosmetische verschijning was. Had hij niet reeds 85% van de aanwezige congresleden vroeger al omgekocht met campagne-donaaties? Hoeveel congresleden hadden de integriteit om zichzelf te redden? Het antwoord is nul.
Voor meer zie The Common Sense Show

De door Soros gesponsorde "Witte Helmen", een van de grootste NGO's die actief is op het grondgebied van Syrië, is bezig met het voorkoken van leugens in plaats van het beschermen van de mensenrechten van het Syrische volk. De "Witte Helmen", een controversiële quasi-humanitaire organisatie, speelt een vies spel in Syrië: de NGO is gesignaleerd dat het "bewijzen" verzint voor Ruslands "rampzalige" betrokkenheid in Syrië.
Voor meer zie Sott

De speciale raadsman Robert Mueller zou in september 2015 een donatie van 150.000 dollar, voor een toespraak bij de Europese conferentie, van een pro-Russische Oekraïense oligarch Victor Pinchuk aan de Trump Foundation hebben onderzocht. Dezelfde Oekraïense oligarch gaf echter 13 miljoen dollar aan de Clinton Foundation.
Voor meer zie Gateway

Arabische steun voor Israël tegen Gaza op sociale media. De situatie was duidelijk. Hamas wist dat het, door tienduizenden Palestijnen naar de grens te sturen om met geweld te proberen het veiligheidshek van Gaza te doorbreken, in de media punten zou scoren tegen Israël, dat geen andere keuze had dan zijn grens met dodelijk geweld te verdedigen.
Voor meer zie Israel Today - NL

"Terrorisme" Turkse stijl. "Erdogan heeft op cynische wijze studenten "terroristen" genoemd, en beloofd hen van de Boğaziçi-universiteit te zullen verwijderen, en hun het recht te zullen ontzeggen om aan een andere universiteit te gaan studeren." We hebben dit soort verbale aanvallen van Erdogan eerder gehoord en ze werden gevolgd door de opsluiting van duizenden academici, journalisten, kunstenaars en mensenrechtenactivisten.
Verder lezen - NL

()  De Europese Organisatie voor de Veiligheid van de Luchtvaart, algemeen bekend als Eurocontrol, die veilig luchtverkeer over het continent beheert, gaf op zijn website op dinsdag een waarschuwing voor luchtvaartmaatschappijen uit om luchtaanvallen tegen Syrië in de loop van de komende 72 uren te verwachten, volgens Reuters.
Voor meer zie JewishPress

De ambassadeur van Rusland in Libanon Alexander Zasypkin, zei dat alle Amerikaanse raketten die op Syrië worden afgevuurd, zouden worden neergeschoten en de lanceerterreinen zouden worden aangevallen, een stap die tot een grote escalatie in de Syrische oorlog zou kunnen leiden.
Voor meer zie Jerusalem Post

Het leger onderzoekt een incident waarbij soldaten aan de grens met Gaza zichzelf zouden hebben gefilmd waarin ze de Palestijnen vervloeken en juichen als ze hen doodschoten. De militairen die dit filmden en onwettig de video's verspreiden zullen volgens regelmatige procedures worden gedisciplineerd, zei het leger.
Voor meer zie Jerusalem Post

Golani-vechter schrijft aan alle Israëli, hij is oprecht verbaasd en teleurgesteld over de verontwaardiging ten aanzien van de sluipschutter-video, en groet alle kameraden die de grens verdedigen tegen Hamas aanvallen.
Verder lezen - NL

De leiders van Groot-Brittannië en de Verenigde Staten hebben dinsdag beloofd een einde te maken aan de aanvallen met chemische wapens in Syrië en een rode lijn te trekken in de aanloop naar mogelijke militaire acties. "De President en de Eerste Minister kwamen overeen om het gebruik van chemische wapens niet verder toe te staan," het Witte Huis zei dit in een verklaring na een telefoongesprek tussen Tromp Donald en Theresia May.
Voor meer zie Al Arabiya English

Scotland Yard gaf gisteren toe geen detectives meer te hebben om alle moorden te onderzoeken, als zes jongvolwassenen in slechts 90 minuten werden neergestoken in een met bloed doordrenkte nacht in Londen.
Voor meer zie NeonNettle

Veel verschillende landen bereiden zich voor op de luchtaanval in Syrië. Rusland heeft beloofd vergeldingsmaatregelen te nemen. Er zijn wereldoorlogen begonnen onder minder voorwendselen. En het enige waar men over praat is het onderzoek van Stormy Daniels door Mueller. Commentaar over de gasaanval in Syrië van Paul Joseph Watson en de Syrian girl Mimi Al-Laham.
Voor meer zie Infowars

Pastor JD Faraq spreekt over drie belangrijke profetieën die steeds meer en steeds sneller in vervulling lijken te gaan. Deze video is een klein deel uit een langere video. Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube  

Het einde van het tijdperk van het Palestijnse bedrog. De Palestijnse Autoriteit heeft zich al een kwarteeuw op cynische wijze verstopt achter een vijgenblad wat het "vredesproces" wordt genoemd. De naakte waarheid is echter dat zij alle beschikbare middelen hebben aangewend om het terrorisme aan te moedigen, te stimuleren en te belonen.
Verder lezen - NL

We zijn bezig met een Nederlandse vertaling van het Boek Jubileeën uit het Engels. Het zijn 50 hoofdstukken. Vandaag hoofdstuk 22.
Lezen - NL


Dinsdag 10 April - 25 Nisan

()  Israëlische veiligheidsambtenaren bestrijden de claim dat IDF strijdkrachten een Arabische journalist hebben gedood tijdens rellen op de grens Israël-Gaza onlangs terug, en zeggen dat de fotograaf in feite een veterane lid was van de terreurorganisatie Hamas haar inlichtingendienst.
Voor meer zie Israel National News

Het Russische Ministerie van Defensie heeft verklaard dat het twee Israëlische gevechtsvliegtuigen waren geweest die maandag jongstleden een vliegbasis T-4 van de Syrische regering in de provincie Homs hadden aangevallen. Israël moet de informatie nog bevestigen, terwijl plaatselijke berichten in de media suggereerden dat er een spionage straaljager van het IDF in het gebied was gesignaleerd.
Voor meer zie Sputnik International

Het IDF-onderwijs- en Jeugdkorps nodigde IDF-commandanten uit om hun soldaten mee te nemen op een tour, onder andere een bezoek van kerken in de Arabische wijken van Jeruzalem en een rondleiding over Jezus' leven en verschillende personages in het Nieuwe Testament. De Joodse mondelinge wet verbiedt de toegang tot een kerk. Naar aanleiding van een klacht van Arutz Sheva werd het van de lijst geschrapt van aan de IDF-commandanten aangeboden tours.
Voor meer zie Israel National News

Ambtenaren van de Verenigde Staten hebben naar verluidt bevestigd dat Israël een geplande raketaanval heeft uitgevoerd op een luchtmachtbasis in Centraal-Syrië, waarbij naar verluidt maandag veertien mensen om het leven zijn gekomen, terwijl Rusland protesteerde tegen het feit dat het niet van tevoren op de hoogte was gesteld.
Voor meer zie The Times of Israel

Rusland en Syrië beschuldigen Israël van een aanval op een basis die blijkbaar door Iraniërs wordt gebruikt, terwijl de wereld het duo beschuldigde voor een chemische aanval en niemand daar veel daadwerkelijke actie over verwacht.
Voor meer zie The Times of Israel

Temidden van rapporten van Israëlische aanval in Syrië", biedt Netanyahu een nauwelijks geopenbaarde bevestiging aan. Te midden van buitenlandse rapporten van een nachtelijke Israëlische luchtaanval in Syrië, zei Netanyahu op maandag dat Israël altijd als eerste zal toeslaan op hen die proberen om Israël schade te berokkenen.
Voor meer zie JerusalemOnline

Te midden van de gevolgen van de aanval met chemische wapens trekt Israël zijn eigen rode lijnen in Syrië en geeft het tegelijkertijd een signaal af aan Iran en Hezbollah. ...Iran wil graag zijn zware investeringen en bloedige betrokkenheid verzilveren voor het overleven van het regime van de Syrische president Bashar Assad. Dat betekent dat ze moeten proberen om de Iraanse militaire aanwezigheid op Syrisch grondgebied uit te breiden. Israël is vastbesloten hier koste wat het kost een einde aan te maken.
Voor meer zie United with Israel

Artikel over vrijmetselaars - uit het Taliban-tijdschrift "Shariat": "Het Kwade is vervuld in het karakter van de Joden".
Verder lezen - NL

Video-tour bovenop de Olijfberg door naar het Seven Arches Hotel te gaan en naar het noorden, zuiden, oosten en westen te kijken om ons te oriënteren op wat misschien wel een van de beroemdste uitzichten ter wereld is.
Zie de  

De profetieën die in Joël hoofdstuk 2 worden genoemd over 'dromen en visies' die er vaak worden uitgepikt, zijn niet eens voor christenen in het kerktijdperk. Joel's profetieën kunnen alleen uitkomen in het Koninkrijk Tijdperk, het is niet aan christenen gegeven deze tekenen, wonderen, dromen en visioenen. Wij hebben de H.Geest, schrijft Geoffrey Grider.
Voor meer zie Now The End Begins

De schuld ligt bij Hamas, niet bij Israël. Hallo buren. Jullie leven nu al vele jaren in nood. Dat weten we. Wij negeren het niet. De meesten van ons voelen zelfs uw pijn, omdat wij buren willen hebben die leven in welzijn, welvaart, met een betere toekomst voor zichzelf en hun kinderen.
Verder lezen

()  Minister van Onderwijs Naftali Bennett verdedigde de soldaten die onder vuur zijn komen te liggen nadat deze maandag in een video de schietpartij op een Palestijn bij het grenshek van Gaza had gevierd. "Iedereen die ooit in het veld is geweest, weet dat het niet moeilijk is om in Tel Aviv of in studio's te zitten en te oordelen over IDF-soldaten die de grenzen bewaken".
Voor meer zie The Times of Israel  

Maandagavond zijn teams van het burgerlijk bestuur aangekomen op de archeologische vindplaats Hirbat Zanuta in het zuidelijk deel van de Hebron-heuvels om een illegaal gebouw te slopen dat de afgelopen weken met steun en financiering van de Europese Unie als school is opgericht. 'Er is een limiet aan zaken waar ze mee weg kunnen komen'.
Voor meer zie Israel National News

In een ongebruikelijke verklaring veroordeelt de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken de vermeende gifgasaanval in Douma met de woorden: "de aanval toont duidelijk aan dat Syrië nog steeds beschikt over dodelijke vermogens op het gebied van chemische wapens en zelfs nieuwe wapens produceert.
[ Echter geen enkele foto te zien van de 60 doden en 1000 gewonden. wj ]
Voor meer zie Ynet

Op maandag kondigde de Wikileaks een beloning aan van $100.000 voor vertrouwelijke officiële informatie (onderscheppingen, berichten) waaruit blijkt wie verantwoordelijk is voor de vermeende chemische aanval in Douma, Syrië.
Voor meer zie Gateway

Volgens een nieuw rapport van de immigratiewaarnemer is tweederde van de zogenaamde niet-begeleide "kindvluchtelingen" die naar Groot-Brittannië zijn gekomen, een volwassene.
Voor meer zie Westmonster

15 Profetische Tekenen van Jezus' wederkomst op korte termijn. Sommige mensen zien alles als een teken. Anderen zien niets als een teken. We moeten beide uitersten vermijden. Maar tekenen zijn belangrijk. Wat als er geen waarschuwingsborden zijn?
Verder lezen - NL

De aanval op de T-4 luchtmachtbasis bij Homs in Syrië, waarbij 14 mensen omkwamen, begint in detail te treden. Onder de doden waren 11 leden van de Iraanse Revolutionaire Garde.
Voor meer zie JewishPress

De president van Rusland heeft gewaarschuwd voor provocerende maatregelen inzake de aantijgingen van een nieuwe chemische aanval in Syrië, dit tegen de achtergrond van de toenemende dreiging van een militaire actie door de VS en hun bondgenoten tegen de regering in Damascus, die zij verantwoordelijk houden voor het gemelde incident.
Voor meer zie PressTV

Slechts twee dagen nadat Palestijnen tienduizend banden in brand hadden gestoken aan de Israëlische grens met Gaza in de gewelddadige protesten, klaagde een woordvoerder van het Palestijnse Ministerie van Vervoer over een tekort aan banden en eiste hij dat Israël er meer zou leveren.
Voor meer zie Breaking Israel News

De Russische autoriteiten bespreken de oprichting van twee offshore financiële centra (OFC's) met speciale rechtssystemen in de regio Kaliningrad en het Primorskygebied ter ondersteuning van zakenkringen die het doelwit zijn van Amerikaanse sancties, bericht in de krant Vedomosti van dinsdag.
Voor meer zie Sputnik International

EU verwijt Polen dat het Oekraïense migranten opneemt, maar absoluut moslimmigranten weigert. De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, zei dat Polen niet moest uitkiezen welke vluchtelingen het opneemt en moslims en andere groepen niet.
Voor meer zie JewsNews

De leider van de in Gaza gevestigde radicale islamitische terreurgroep Islamic Jihad is comateus, na een reeks operaties in Beiroet, berichtte de Quds Press op dinsdag. Hij werd getroffen door een reeks beroertes in de afgelopen week.
Voor meer zie Israel National News

Er wordt in artikelen weleens verwezen naar het boek Jubileeën. We zijn begonnen met een Nederlandse vertaling van het Boek Jubileeën uit het Engels. Het zijn 50 hoofdstukken. Vandaag hoofdstuk 21.
Lezen - NL


Maandag 9 April - 24 Nisan

()  Minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Liberman sprak zaterdagavond over de gewelddadige rellen bij het grenshek van Gaza. "De paasvakantie, die op dit uur eindigt, was een van de rustigste en veiligste die we de afgelopen jaren hebben gekend.
Voor meer zie Israel National News

De berichtgeving over de door Hamas georganiseerde rellen in de Gaza schiet ernstig tekort. Likud somt een tiental punten op die niet of nauwelijks vermeld worden.
Voor meer zie Likoed - NL

Poetin heeft verleden week handelsovereenkomsten gesloten met Turkije en Iran. ATO is nu zwakker. Verder is er een reden waarom de levering van aardgas door Rusland aan Euroose de belangrijkste reden zal zijn waarom de NAVO zal blijven imploderen. Rusland heeft net 70.000 soldaten verplaatst naar de Oekraïne..
Voor meer zie The Common Sense Show

Voorspelling van Martin Vrijland in Skripal vergiftigingszaak komt uit nu Boris Johnson is betrapt op liegen! Dinsdag zei de chief executive van Porton Down tegen Sky News dat het gifgas dat gebruikt zou zijn om Sergei en Yulia Skripal aan te vallen, in dit stadium nog niet aan Rusland gelinkt kan worden.
Voor meer zie Martin Vrijland

Terwijl afschuwelijke beelden van een vermeende chemische aanval in Douma uit Syrië blijven binnenstromen, gaf Damascus zondag te kennen dat het bereid is om onderhandelingen te beginnen met de rebellengroep die de stad controleert. Ondertussen meldde AFP dat het Syrische leger nieuwe luchtaanvallen op Oost-Ghouta heeft gelanceerd.
Voor meer zie JerusalemOnline

Openbaring 11 (De zevende bazuin-De lofzang der oudsten) De zevende bazuin is de climax, een voltooiing van alle eindtijdontwikkelingen.
Voor meer zie Uit het nieuws

"Iedereen die drones boven de IDF-soldaten bedient, moet begrijpen dat hij zichzelf in gevaar brengt," verklaarde de Israëlische minister van Defensie over de dood van een Palestijnse fotojournalist Yasser Murtaja. Honderden waren zaterdag aanwezig bij de begrafenis van een Palestijnse journalist in Gaza, die de vorige dag werd gedood toen hij de massaprotesten langs de Israëlische grens wilde verslaan.
Voor meer zie WIN zie ook Israel Today - Holland

Vier Christenen, met inbegrip van een vrouw, werden gedood en een jong meisje verwondde in een terroristenaanval in Pakistan op Maandag (2 April), melde de Correspondent van Morning Star News Pakistan.
Voor meer zie Christian Headlines

De rapporten over een zogenaamde gasaanval in de Syrische stad Douma zijn "vals nieuws" gericht op een potentiële aanval tegen Syrië, zegt Moskou. Men waarschuwde dan ook voor "ernstige gevolgen" in geval van een militaire inmenging.
Voor meer zie Tea Party News

Elke regering die oprecht geïnteresseerd is in het bevorderen van vrede zou zijn financiering onttrekken aan elke entiteit - waar ook ter wereld ook - die geweld als zodanig onderwijst en tot een kernonderdeel maakt van haar studiepakket.
Verder lezen - NL

Amir Tsarfati van Behold Israël spreekt over de zeer reële mogelijkheid van een spoedige aanval van Israël en Amerika op Iran. De profetie van Ezechiel kon niet preciezer zijn. We leven echt in de laatste dagen. Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube

()  In een zeldzame geval beschuldigen de Russische militairen Israël maandag van het uitvoeren van een raketaanval op een luchtmachtbasis in het midden van Syrië, waarbij naar verluidt veertien mensen omkwamen, onder wie Iraanse staatsburgers. Het regime van Bashar Assad zei ook dat Israël achter de luchtaanval zat.
Voor meer zie The Times of Israel zie ook JewishPress

De V.S. ontkende op zondag het uitvoeren van luchtaanvallen in Syria nadat de staatsmedia een raketaanval op een legervliegbasis hadden gemeld en verscheidene mensen had gedood en verwond. "Op dit ogenblik, voert het Ministerie van Defensie geen luchtaanvallen uit in Syrië," een woordvoerder van het Pentagoon zei.
Voor meer zie Al Arabiya English

Erdan, die eerste minister Benjamin Netanyahu's zijn nr. 2 in Likud is, zei te hopen dat er een militaire actie van de VS tegen het regime zou worden ondernomen zoals het geval was in het verleden toen het Syrische leger chemische wapens tegen het eigen volk gebruikte.
Voor meer zie Jerusalem Post

De Iraanse President Hassan Rouhani zei maandag dat als de Verenigde Staten de kernovereenkomst zouden opzeggen men dit zou gaan betreuren, en dat Iran in "minder dan een week" zou antwoorden als het gebeurde.
Voor meer zie The Times of Israel

Gehard door de jarenlange raketaanvallen vanuit de aangrenzende Gazastrook, leken de inwoners in het frontlinie dorp Nahal Oz, in Israël zondag onberoerd te zijn door de massademonstraties van de Palestijnen aan de grens en de dodelijke reactie van Israël daarop.
Voor meer zie Jerusalem Post

Hoofd van de Britse Labour-partij Jeremy Corbyn riep op tot een herziening van de wapenverkoop aan Israël in een boodschap waarin hij de "illegale en onmenselijke" acties tegen de rellen van de Gazanen aan de grens tussen Gaza en Israël veroordeelde. Jeremy Corbyn negeert daarbij totaal de rol van Hamas bij de rellen in Gaza.
[ Typerend voor links. wj ]
Voor meer zie Israel National News

Mahmoud Al-Habbash, adviseur van Abbas voor islamitische zaken en Opper Sharia Rechter, heeft vrijdag vanuit het PA-hoofdkantoor in Ramallah in aanwezigheid van Mahmoud Abbas een preek gehouden. Hij beschuldigde Hamas ervan om burgers bewust aan te moedigen zichzelf in gevaar te brengen: "Jullie Palestijnen, ons volk, ga en sterf zodat we naar de televisie en de media kunnen gaan met sterke verklaringen".
Voor meer zie Israel National News

Een kerkleider zegt Jezus te hebben ontmoet. De Bijbel zegt dat er uiteindelijk een wereldwijde misleiding zal plaatsvinden, en mensen zullen worden misleid in de veronderstelling dat ze Jezus Christus hebben ontmoet, terwijl ze in feite hebben voldaan aan het Antichristelijke. Nu weten we dat dit zal gebeuren in de tijd van Jakobs verdrukking na de Opname, maar zou het kunnen dat de duivel al in deze richting gaat door zich nu al te manifesteren?, schrijft Geoffrey Grider.
Voor meer zie Now The End Begins

Voor de tweede keer op rij hebben de Verenigde Staten een verklaring van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties geblokkeerd waarin wordt gevraagd om een onderzoek te doen naar de reactie van het IDF in de afgelopen twee weken op Palestijnse rellen aan de grens met Gaza.
Voor meer zie Breaking Israel News

In foto reportage over Witte helmen die "nep-bewijs maken van oorlogsmisdaden door het Assad-regime".
[ Een hoe geloofwaardig is dit nu weer? wj ]
Voor meer zie Truthseeker

Het concept van profetie ontwikkelde zich door de Schrift heen in stadia. De vroege aartsvaders hadden vele, directe ontmoetingen met God. Toen bracht Mozes de profetische ervaring tot een hoger niveau en werd de “vader” van de profeten.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.voor toezending van de dag- of weeknieuwsbrief.
Wilt u even aangeven welke informatie u wenst?
Of u kunt een dagelijkse of wekelijkse herinnering
krijgen over de nieuwsbrief.

Christipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina