Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()
 De week- of daguitgave wordt op verzoek toegestuurd.
De daguitgave geeft alleen het middendeel weer.
U kunt ook kiezen voor een wekelijkse alert.


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Met soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking daaruit is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

Vertaal tekst met behulp van dit veld.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Wereldoorlog
   Avi Lipkin

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 9 Maart - 22 Adar -

()  Hezbollah heeft een "noodzakelijke paraatheid" uitgeroepen en hun troepen op hoog alarm gezet na het verkrijgen van inlichtingen dat Israël van plan is om een verrassingsaanval te doen met de steun van de Verenigde Staten, melde de Londense Pan-Arabische nieuwswebsite Rai Al-Youm op donderdag, volgens bronnen uit de Hezbollah.
Voor meer zie WIN

Over twee maanden zijn de Verenigde Staten van plan een nieuwe ambassade te openen om te voldoen aan de erkenning door president Tromp met Jeruzalem als de hoofdstad van Israël. Er is maar één probleem: de ambassade kan in Jeruzalem staan, maar misschien niet helemaal in Israël, en deels in niemandsland.
[ Dit gebied dan maar annexeren? wj ]
Voor meer zie The New York Times

De perikelen rond de sleepwet en de zogenaamde AIVD hack worden besproken in dit artikel, waarin blijkt dat het nogal twijfelachtig is wat naar voren is gebracht, maar in belang van de sleepwet en aangestuurd uit waarschijnlijk Amerika die profijt hebben van deze sleepwet.
Voor meer zie Novini - NL

Gary Stearman in gesprek met Billy Crone over het feit dat we niet of te weinig herinnerd worden aan onze toekomst en daardoor vaak vastzitten aan de dingen van deze wereld in plaats van bezig te zijn met de wederkomst van de Heer. Predik de profetieën! Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube  

Mustafa Al-Sawwaf, columnist en spreekbuis van Hamas, publiceerde een artikel waarin werd opgeroepen tot hernieuwde zelfmoordaanslagen tegen Israël.
Voor meer zie Memri

Terwijl de PA in 2017 meer dan 347 miljoen dollar aan terroristen en hun gezinnen betaalde, verhoogde de PA voor 2018 de stimulans voor terreur met 56 miljoen dollar tot 403 miljoen dollar. Daarentegen heeft het plenum van de Knesset in de eerste lezing van drie lezingen zijn goedkeuring gehecht aan een wetsvoorstel dat de financiering van de Palestijnse Autoriteit (PA) in mindering zou brengen op het bedrag dat de PA aan veroordeelde terroristen en hun families zou uitkeren.
Voor meer zie United with Israel

Het verhuizen van de Tsjechische ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem zou een "topprioriteit" zijn voor President Milos Zeman, maar niet voor zijn ministerie van Buitenlandse Zaken.
Voor meer zie WIN

"Europese landen komen naar Teheran en zeggen dat ze met Iran willen onderhandelen over hun aanwezigheid in de regio. Daar heeft u niets mee te maken. Het is onze regio," zegt opperste leider Ayatollah Khamenei, de Iraanse president:" Onze wapens zijn bedoeld om de vrede te bevorderen.
Voor meer zie Israel Hayom

De leiders van twee belangrijke Arabische naties, de Egyptische en Saoedische, hebben president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit (PA) voorzitter Mahmoud Abbas geadviseerd om de vredesovereenkomst te aanvaarden die door de V.S. zal worden aangeboden, dit vertelden twee adviseurs van Abbas aan i24news op donderdag.
Voor meer zie i24NEWS

Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël met de gebedspunten van vrijdag 9 maart 2018.
Voor meer zie Intercessors

Vrede met Israël is verraad. Waarom zou de Palestijnse leider een vrede met de Joden tot stand brengen, terwijl de aspiraties van de PA blijft wat zij altijd al zijn geweest, namelijk de vernietiging van de Joodse staat? Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit (PA) vertelde onlangs naar verluidt aan de Revolutionaire Raad van Fatah in Ramallah dat hij niet van plan is zijn leven als "verrader" te beëindigen door met de Joodse staat een overeenkomst te ondertekenen die niet voldoet aan de Palestijnse aspiraties en eisen.
Voor meer zie WIN

Voor AIPAC's CEO - foto's over de gevaren van een "Palestina". Een Palestijnse staat én een veilig Israël zijn doelstellingen die elkaar wederzijds uitsluiten. Inderdaad was dit altijd geaccepteerde wijsheid in Israël - totdat het gesprek werd gekaapt door de tirannieke dictaten van een politiek-correct dogma.
Lees verder - NL

()  Premier Binyamin Netanyahu heeft donderdag in New York een ontmoeting gehad met een Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Nikki Haley. Tijdens de bijeenkomst bedankte premier Netanyahu Haley voor haar inspanningen en het werk van de Trump regering om het anti-Israëlische sentiment bij de VN te bestrijden. Alles is prima en jij maakt het beter," zei Netanyahu.
Voor meer zie Israel National News

President Donald Trump heeft fundamenteel de onderhandelingen tussen Israël en de Palestijnse Autoriteit veranderd, zei minister Naftali Bennett van Onderwijs (Joods Huis) in een interview met Politico, en deze tijd staat niet langer aan de kant van de Palestijnse Autoriteit.
Voor meer zie Israel National News

Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson zei op vrijdag dat Washington verrast door de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in zijn bereidheid om directe besprekingen met de VS te houden over de nucleaire impasse op het Koreaanse schiereiland.
Voor meer zie The Times of Israel

Zelfs de reguliere media werd gedwongen president Trump te prijzen voor zijn succes in het aan de tafel brengen van Noord-Korea, waarbij CNN's Erin Burnett erkende dat Trump als een "groot president" de geschiedenis zal ingaan als hij het probleem oplost.
Voor meer zie Infowars

De defensieminister Avigdor Liberman verwierp de inspanningen om een compromis te bereiken tussen de coalitieregering onder leiding van Likud en de Haredi wetgevers, noemde het voorgestelde wetsvoorstel ten aanzien van de haredi mannen een "overgave" aan de hardnekkige haredi eisen.
Voor meer zie Israel National News

Premier Binyamin Netanyahu zou gemakkelijk herkozen kunnen worden als er vandaag nieuwe verkiezingen zouden worden gehouden, waardoor hij zijn vijfde ambtstermijn als premier (en vierde opeenvolgende termijn) krijgt, blijkt uit een nieuwe opiniepeiling.
Voor meer zie Israel National News zie ook Israel Today - Holland

Minister van Buitenlandse Zaken Riyad al-Maliki zegt dat Arabische staten "hun niet uitvoeren van besluiten heeft geleid tot Guatemala's 'schaamteloze' beslissing om Trump te volgen;" Als we deze besluiten niet kunnen uitvoeren, hoe kunnen we dan voorkomen dat andere landen dit soort stappen zetten?
Voor meer zie Ynet

Een hulpkonvooi van 13 vrachtwagens wacht buiten de oostelijke wijk Ghouta van Damascus in Syrië en zal vrijdag voedsel afleveren in de rebellen enclave, zegt het Internationaal Comité van het Rode Kruis in Syrië (ICRK).
[ Als je ziet wat een kleine vrachtauto's dat zijn, is het een druppel op een gloeiende plaat. wj ]
Voor meer zie Al Arabiya English

Volgens een grafiek van RAS drie dagen voor de storm op 14,16 en 17 maart zullen we te maken krijgen met intense geomagnetische altercaties. Zodra deze storm ons op 18 maart bereikt kan het een beetje vreemd worden. Het zou de GPS-navigatie kunnen verstoren, satellieten en zelfs de elektriciteitsnetten over de hele wereld kunnen beschadigen. Dit zal de derde keer sinds het begin van dit jaar zijn dat het onze planeet daadwerkelijk bereikt. De andere twee vonden al plaats op 15 januari en 19 februari.
Voor meer zie JewsNews

Brian Sanders is een man met een krachtige missie. Hij wil christenen wereldwijd herinneren aan wat hij noemt hun "Bijbelse verantwoordelijkheid om achter Israël te gaan staan". En dat gaat hij doen met een film.
Voor meer zie Breaking Israel News

Er wordt in artikelen weleens verwezen naar het boek Jubileeën. We beginnen met een Nederlandse vertaling van het Boek Jubileeën uit het Engels. Het zijn 50 hoofdstukken. Vandaag het eerste hoofdstuk.
Lezen - NL


Donderdag 8 Maart - 21 Adar

()  Een officier van justitie in Teheran zegt dat de vrouw die haar verplichte islamitische hoofddoek eind december in het openbaar heeft verwijderd, veroordeeld is tot 24 maanden gevangenisstraf. Normaal gesproken krijg een vrouw $25 boete tot maximaal 2 maand cel.
Voor meer zie The Times of Israel

Turkse krant, Yeni Şafak, nauw verbonden met president Erdogan en zijn AKP partij roept in een artikel op onder de titel "Wat als er een leger van de Islam was gevormd tegen Israël"? om een gezamenlijk Islamitisch leger te vormen en Israël te bestrijden.
[ Op naar de volgende nederlaag. wj ]
Voor meer zie Memri

Na zijn ontmoeting in het Witte Huis met president Donald Trump en voorafgaand aan zijn toespraak op dinsdag op de American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) Conference, zat Netanyahu maandag met enkele Amerikaanse verslaggevers in het officiële gasthuis van de president en beantwoorde hij vragen. Hij verklaarde dat een tweestatenoplossing voor het conflict met de Palestijnen "niet werkt met wat we nu zien", terwijl hij de nadruk legde op het belangrijke component van Israël's veiligheid in een dergelijke overeenkomst.
Voor meer zie United with Israel

De regering van Madrid verklaart dat alle christelijke scholen de homoseksualiteit naar hun leerlingen moeten bevorderen. Cristina Cifuentes Cuencas, de voorzitter van de Gemeenschap van Madrid, Spanje, heeft aangekondigd dat het leerplan voor alle middelbare scholen - en binnenkort ook voor basisscholen - van de regio momenteel wordt aangepast om de nieuwe LGBTI-wetgeving van het land erin op te nemen.
Voor meer zie Walid Shoebat

De leider van de UK Labour Partij, Jeremy Corbyn, en BBC-verslaggever Yolanda Knell zijn naar verluidt lid van een uitsluitend op uitnodiging opererende Facebook-groep waarin het virulent antisemitisme wordt gepromoot.
Voor meer zie WIN

Op een conferentie over tolerantie in Europa zei een voormalig leider van Noorwegen dat Israël deel uitmaakte van het probleem dat de inspanningen om de proliferatie van kernwapens te beperken ondermijnde.
[ Het is Israël, Israël, en opnieuw Israël. Zach. 12 wj ]
Voor meer zie Israel National News

De leider van de coalitie Joods-Huis partij Naftali Bennett, zei donderdag dat hij bereid was om vervroegde verkiezingen te houden als premier Benjamin Netanyahu besluit om de coalitie te ontbinden, en de positie van defensieminister op te eisen in een om het even welke toekomstige coalitie ook onder leiding van Netanyahu.
Voor meer zie The Times of Israel

Ex-Netanyahu adviseur Nir Hefetz, zal getuigen tegen 2 Likud ministers. Hefetz, die eerder deze week een staatsgetuige werd, vertelde naar verluidt de onderzoekers dat hij belastende informatie over hogere ambtenaren in de regerende partij heeft.
Voor meer zie The Times of Israel

Premier Binyamin Netanyahu vroeg Donald Trump tijdens zijn ontmoeting met de Amerikaanse president deze week om een restrictieve voorwaarden voor de vrijlating te schrappen van de veroordeelde Jonathan Pollard, en hem toe te staan om naar Israël te emigreren. Toestaan dat Pollard naar Israël mag gaan zou een passend gebaar zijn ter ere van de zeventigste verjaardag van Israël.
Voor meer zie Israel National News

()  Palestijnse activisten hebben aan verslaggevers verteld dat ze een zes weken durend protest organiseren wat inhoudt de oprichting van een tentenstad langs de grens tussen Israël-Gaza. De organisatoren spraken met Reuters en zeiden dat zij een deelname van honderdduizenden Palestijnen verwachten.
Voor meer zie JerusalemOnline

Woensdag werden in de Knesset drie wetten tegen terroristen aangenomen. Het ene zou het voor terroristen moeilijker maken om plaats te nemen in de Knesset, een andere zou het mogelijk maken om hun permanente verblijfsstatus in te trekken en de volgende het gebruik van begrafenisoptochten te verbieden voor het aanzetten tot en in dienst nemen van terroristische organisaties en de politie toe te staan de lichamen van terroristen vast te houden.
[ Zou dat nu echt helpen? wj ]
Voor meer zie Jerusalem Post

Hogere coalitieambtenaren blijven vandaag, donderdag, bezig met een plan tot het opstellen om de begroting 2019 nog voor Pesach, maar op een manier die de Haredi factie zal accepteren.
Voor meer zie Israel National News

Een voormalig generaal van het Syrische leger die overliep, zei dat Iran middellange afstandsraketten met chemische koppen bouwt en testen uitvoert in Syrië. Zaher Al-Sakat, die nu een agentschap voor waarnemerschap op chemische wapens in Brussel heeft, vertelde Kan dat "Iran nog steeds de centrale leverancier is van chemische wapens voor het Syrische regime, naast de onafhankelijke ontwikkeling van chemische wapens op Syrisch grondgebied."
Voor meer zie Israel National News

Wereldoorlog III begint in Syrië. Wordt niet misleid. Wereldoorlog III staat voor onze gezamenlijke stoep. China is ongetwijfeld de grootste oorlog stokende natie ter wereld. De buurlanden van China zijn zo argwanend dat ze allemaal defensief optreden met de hulp van het Amerikaanse leger.
Verder lezen - NL

Artsen van het Rambam Medical Center redde het leven van een Syrische vrouw en haar babyjongen door het uitvoeren van een complexe procedure. In Syrië kreeg de vrouw te horen dat ze moest kiezen tussen haar leven en het leven van haar ongeboren kind. Echter, de vrouw, vastbesloten om het leven van haar kind te redden, wendde zich tot Israël voor hulp.
Voor meer zie JerusalemOnline

Netanyahu haalt uit naar de inspanningen van de politie om staatsgetuigen tegen hem in te schakelen in de corruptie onderzoeken: De politie neemt mensen en dreigt dat hun leven voorbij is tenzij zij met modder naar me gooien. Ze doen er alles aan om mij ten val te brengen. "Ik vermijd meestal het commentaar op wat mensen 'spetterende krantenkoppen' noemen, maar ik las in een van de kranten iets dat me met deze gewoonte deed breken," schreef Netanyahu op Facebook tijdens zijn bezoek in de VS. "Ik las over een persoon die werd opgenomen voor ondervraging, hij stond onder zware druk van onderzoekers die hem maar bleven vertellen: 'Je moet liegen, wees een staatsgetuige' maar hij weigerde. Het is moeilijk te doorgronden dat in Israël, in onze democratie in 2018, dergelijke dingen bestaan," zei Netanyahu.
Voor meer zie Israel Hayom

Palestijnse Nationale Raad zal volgende maand worden bijeen geroepen om "de uitdagingen voor de Palestijnse zaak te bespreken, met name na het Amerikaanse besluit tegen Jeruzalem," zegt de PLO: "De leden zullen ook vertegenwoordigers kiezen in het Palestijnse Uitvoerend Comité en de Centrale Raad van de PLO.
Voor meer zie Israel Hayom

In een artikel dat door lokale media is gepubliceerd, beschrijft de docent van de Universiteit van Parijs, Dr. Guy Millière, een reeks gebeurtenissen die wijzen op een "etnische zuivering" die in Frankrijk wordt uitgevoerd vanwege het islamitische anti-semitisme. Millière schreef in een artikel van het Gatestone Institute dat de Joodse bevolking is gekrompen van 500.000 in 2000 tot minder dan 400.000 vandaag de dag.
Voor meer zie Israel National News

Palestijnen: De Arabieren hebben geen zorgen over ons. De Palestijnen blijken de enigen in de Arabische wereld te zijn die dagelijks tegen een plan opkomen dat nog niemand heeft gezien. De Arabische onverschilligheid jegens de Palestijnen is het resultaat van een al lang bestaand geloof in de Arabische wereld, dat de Palestijnen een ondankbaar volk zijn, dat niet aarzelt om in de hand te bijten die hen voedt.
Lees verder - NL


Woensdag 7 Maart - 20 Adar

()  De president van de Verenigde Staten begroete de Israëlische premier van harte toen de twee ministers maandag in het Ovale Office bijeenkwamen voor een vergadering. De relatie van de VS met Israël is de beste relatie die we ooit hebben gehad," verklaarde Trump.
Voor meer zie WIN

Premier Benjamin Netanyahu werd ontvangen met een daverende ovatie in de AIPAC-conferentie, waar hij een toespraak van 30 minuten gaf over "het goede, het slechte en het mooie" in Israël en de regio. ...Het meest slechte van wat hij zei, was Iran. We moeten met deze uitdaging omgaan," zo zei hij. Als ik vandaag een boodschap voor u heb, is het een heel eenvoudige: we moeten Iran stoppen.
Voor meer zie Jerusalem Post

Donald Trump spirituele adviseur Paula White suggereert de mensen om hun januari salaris naar haar toe te sturen of anders de gevolgen van God onder ogen te zien. Paula White, staat aan het hoofd van het evangelisch adviescomité van de president.
Voor meer zie Newsweek

De staat Washington heeft een wet aangenomen om een commercieel draagmoederschap te legaliseren, waarvan van de voorstanders van de kinderrechten zeggen dat het neerkomt op de verkoop van baby's, gebaseerd op de definitie van "beoogde ouders", en opent de wegen voor kindermisbruik en andere verschrikkingen.
Voor meer zie ChristianPost

Minister Ofir Akunis van Likud veroorzaakte een controverse op dinsdag toen hij de vrouwelijke MK's beschuldigde van klagen en hen vervolgens vertelde om lessen te nemen over leiderschap van de ambassadeur van de Verenigde Staten bij de UN, Nikki Haley. Zijn opmerkingen werden door MK's van over het hele politieke spectrum veroordeeld.
Voor meer zie JerusalemOnline

Bekend in Messiasbelijdende kringen voor hun Shelter Hostel in Eilat, de gelovigen John en Judy Pex zijn al 13 jaar "Trail Angels" voor het nationale wandelpad van Israël. Het echtpaar, dat in de zuidelijke Israëlische havenstad gevestigd is, biedt gratis onderdak aan Israëli's en andere wandelaars die het gerenommeerde Israel National Trail (INT) bewandelen.
Voor meer zie Kehila

Nikki Haley zei tijdens haar toespraak bij AIPAC dat Amerika niet Jeruzalem tot hoofdstad maakte, maar slechts de realiteit ervan erkende. Israël koos zelf hun eigen hoofdstad.
Voor meer zie United  

Zacharia is een kleine profeet met een belangrijke boodschap! Dit boek van de Bijbel heeft meer profetieën over Christus dan de andere kleine profeten. Kijk naar Gary Stearman en David Schnittger in het ontdekken van de over het hoofd geziene profetieën!.
Voor meer zie The Prophecy Watchers  

Hebben Westerse "Goedmensen" werkelijk zorg over hulp aan Syriërs en Palestijnen? Het Westen verdrinkt in een zee van meten twee maten en moreel relativisme, waar moordenaars en tirannen zich in hun misdaden mogen rondwentelen, terwijl de wereldwijde verontwaardiging slechts gericht is tegen de enige democratie in het Midden-Oosten: Israël.
Verder lezen - NL

Londen sluit 500 kerken en opent 423 nieuwe moskeeën. De sluipende islamisering van Londen is bijna compleet, met honderden officiële sharia gerechtshoven in de hoofdstad, en het openen van moskeeën waar eerst beroemde christelijke kerken hebben gestaan voor vele honderden jaren.
Voor meer zie Yournewswire

()  Netanyahu, zou gemakkelijk de vervroegde verkiezingen kunnen winnen. De Israëli's kunnen misschien in de komende maanden al naar de stembus moeten als gevolg van een coalitiecrisis waarvan sommigen zeggen dat die door de PM wordt georkestreerd. ...Netanyahu's doel op dit moment is een regering die zijn term uitdient tot het einde toe," zo vertelde een Hebreeuwse nieuwsbron. Een regering die in mei uiteenvalt, heeft geen zin. Maar zonder een akkoord die de regering een langere levensduur garandeert, is er geen andere keuze dan verkiezingen te houden".
Voor meer zie The Times of Israel

Een hooggeplaatste Iraanse militair Amir Ali Hajizadeh, zei dat zijn land de raketproductie verdrievoudigd heeft, temidden van de inspanningen van de internationale gemeenschap om de raketproductie te beteugelen.
Voor meer zie The Times of Israel

Nu de afvalwaterzuiveringsinstallatie van Gaza nog steeds niet operationeel is en Israël de uitstoot van het afvalwater krijgt, betalen de Israëlische waterreservoirs in de omtrek van de strook de tol, aangezien hun water zo verontreinigd wordt dat het niet langer kan worden gebruikt voor irrigatie, waardoor de boeren in de regio schade ondervinden.
Voor meer zie Ynet

In zijn uitspraak bevroor Justice Karra, een Christen-Arabisch inwoner van Jaffa, de overdracht van geld aan de 42 gezinnen die geëvacueerd werden uit Amona, als ook de 15 gezinnen die geëvacueerd werden uit Netiv Ha'avot, en de negen gezinnen die geëvacueerd werden uit Ofra, totdat de regering met een andere beslissing komt.
Voor meer zie JewishPress

Racistische Zuid-Afrikaans politieke leider Julius Malema: "Ga achter de witte mensen aan.... We snijden de keel door van de blanken". Julius Malema vertelde zijn aanhangers dat het land van de blanke boer gedeeld moet worden met alle zwarte Afrikanen. Hij werd gearresteerd voor het zingen van "Kill the Boer" lied op zijn bijeenkomsten.
Voor meer zie Gateway

39 mensen komen om in een Russisch vliegtuigongeluk op een Syrische basis. 33 passagiers en 6 bemanningsleden, wegens een technisch mankement. De officiële militaire verliezen van Rusland in Syrië vóór deze crash bedroeg al 45 mensen, hoewel de VS het over een paar honderd heeft.
Voor meer zie i24News

VN-klacht over minder steun negeert het echte problemen. Het hoofd van de United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) klaagde deze week, dat het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om te bezuinigen op de financiering de organisatie had verlamd.
Voor meer zie Israel Today - Holland

Onder de mensen die tijdens een protest buiten het kantoor van huisvoorzitter Paul Ryan, werden gearresteerd als ze een ontmoeting eisten om hun bezorgdheid te uiten, en zich solidair verklaarden met de kinderen van illegale immigranten, was een prominente moslimactiviste Linda Sarsour en verschillende leiders van een Amerikaanse frontorganisatie voor de Moslimbroederschap.
Voor meer zie WND

Chaos op Londense Unief: gemaskerde demonstranten ranselen in een lezing de Israëli’s uit elkaar.
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël met  

Trump de dealmaker en het Midden-Oosten. De eerste reden dat zoveel dealmakers hebben gefaald, is dat er nooit over vrede wordt onderhandeld, maar altijd wordt opgelegd door de partij die een oorlog wint. Er is geen enkel geval in de geschiedenis, dat een verhaal is met talloze oorlogen, waarin een buitenstaander de onwillige strijdende partijen een vrede heeft opgelegd.
Verder lezen - NL

Als er ook maar een controversieel Bijbels vraagstuk is – de tijd van de opname, wonderen en tekenen voor vandaag, apostelen en profeten, vervangingstheologie – dan stel ik mijzelf een simpele vraag: tot wat voor conclusie zou ik gekomen zijn als niemand me beïnvloed had en ik gewoon de Bijbel voor mezelf gelezen had.
Verder lezen - NL


Dinsdag 6 Maart - 19 Adar

()  Gen. Hossein Salami werd geïnterviewd in de "Headline of the Evening" show van het staats IRINN-televisiekanaal. In het interview merkte hij op dat Iran zijn raketcapaciteit en nauwkeurigheid had verbeterd, zodat het de Amerikaanse vliegdekschepen kon aanvallen. Salami zei dat Iran ook een verbeterde drone had geproduceerd afgekeken van de Amerikaanse RQ-170 Sentinel drone die in 2011 werd neergehaald en waarschuwde dat Amerikaanse vliegtuigen nu door de Iraanse radar konden worden geïdentificeerd. Iran heeft diverse defensievermogens op het land, op zee en in de lucht, zei hij, toevoegend dat de vele "raketsteden" van Iran "op plaatsen liggen die zeer veilig zijn voor vijandelijke aanvallen, zowel conventionele als niet-conventionele" die hen de optie bood om verschillende soorten raketten tegelijk te lanceren. Hij merkte op dat Syrië en Irak als de strategische diepte van Iran werden beschouwd, omdat Iran zijn veiligheid niet alleen beperkt tot zijn grenzen, maar de vijand bestrijdt ver ervan af.
Voor meer zie Memri

Jorge Bergoglio, de leider van het rooms-katholicisme die ook bekend staat als "Paus Franciscus", plaatste een kroon op het hoofd van een standbeeld van Maria tijdens zijn bezoek aan Chili op dinsdag.
Voor meer zie Christian News Network

Afgelopen maandagmiddag hebben de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de Amerikaanse president Donald Trump elkaar in Washington ontmoet. In een toespraak met verslaggevers voorafgaand aan de privévergadering zei Trump dat hij zou proberen om naar Jeruzalem te komen voor de opening van de Amerikaanse ambassade in mei.
Voor meer zie JerusalemOnline

Facebook staat onder democratische politieke druk en pleegt censuur op de nieuwsflitsen gepubliceerd op de gebruikerspagina's, zoals Mark Zuckerberg zelf uitlegt. De progressieven op Facebook zijn nucleair geworden. Engelstalig artikel.
Voor meer zie American Thinker

Moslim geestelijke Ali al-Qaradaghi, secretaris-generaal van de Associatie van Moslim Wetenschappers zegt dat de verplaatsing van de ambassade een 'oorlogsverklaring' is. Hij roept op tot een moslimopstand. "Wij roepen op tot een Palestijnse, Arabische, Islamitische volksopstand tegen deze Amerikaanse agressie gericht tegen de eerste gebedsrichting van de (de Al-Aqsa Moskee) en de plaats van aanbidding door Mohammed".
[ Geschiedsvervalsing. wj ]
Voor meer zie Israel National News

De directeur-generaal Belastingdienst van Israël, generaal Moshe Asher, zei dat Israël in het afgelopen decennium een van's werelds "meest genereuze belastingparadijzen" is geworden als gevolg van een wet van 2008 die bekend staat als amendement 168 op de belastingverordening.
Voor meer zie The Times of Israel

Het aandringen van de Trump regering op een eerlijke behandeling van Israël bij de VN is "eigenlijk een vraag voor vrede," vertelde de ambassadeur van de VS bij de VN Nikki Haley bij de AIPAC Policy Conference, in een toespraak met een daverend applaus en frequent staande ovaties.
Voor meer zie The Times of Israel

De Amerikaanse vice-president Mike Pence beloofde bij AIPAC dat de VS zich de komende maanden zal terugtrekken uit de nucleaire overeenkomst tussen Iran en de zes wereldmachten, tenzij de wetgevers stappen ondernemen om de overeenkomst te repareren, en noemde president Donald Trump de meest pro-Israëlische president van het land ooit.
Voor meer zie The Times of Israel

In een bizarre nieuwsflits op maandagavond, zei Sam Nunberg een Joodse vroegere adviseur van Tromp Donald dat hij zal weigeren mee te werken in het onderzoek van de Speciale Raad van de Verenigde Staten Robert Mueller naar de veronderstelde Russische bemoeienis in de presidentsverkiezingen van 2016. Hij noemde het verzoek "absoluut belachelijk".
Voor meer zie Jerusalem Post

()  Afgelopen maandag verklaarden Iraanse functionarissen dat als de permanente leden van de Veiligheidsraad en Duitsland terugkomen op de nucleaire overeenkomst met Iran, zij binnen twee dagen zullen beginnen met de productie van hoger verrijkt uranium.
Voor meer zie JerusalemOnline

Minister van Nationale Infrastructuur Yuval Steinitz (Likud) verdedigde de Eerste Minister tegen de beschuldigingen door Nir Hefetz, de vroegere mediaadviseur van Netanyahu, die gisteren bewijsmateriaal aangaf voor de staat tegen de Eerste Minister, volgens welke de Eerste Minister door zijn vrouw en zoon onder druk was gezet om veiligheidsgerelateerde besluiten te nemen die de aanbevelingen van de veiligheidsdiensten tegenspraken.... "Als lid van het kabinet en de regering kan ik zeggen dat de houding van de minister-president serieus en actueel is. Hij voegde eraan toe dat hij niet begreep waarom het vreemd werd gevonden dat de minister-president soms beslissingen nam die niet in overeenstemming waren met de aanbevelingen van het veiligheidsdienst.
[ Het verwrongen denken van links? wj ]
Voor meer zie Israel National News

Elk twee-staten-vredesplan beloont de Palestijns-Arabische terreur. Trumps plan, of welk ander plan dan ook, mag hen niet belonen die terroristen betalen in verhouding tot hoeveel zij doden. De CEO van AIPAC kwam met de tweestatenoplossing, maar belangrijker is dat er geruchten zijn dat de Trump-regering bijna haar eigen vredesplan gaat onthullen.
Verder lezen

De regering van de Palestijnse Autoriteit (PA) verwierp maandag de mogelijkheid om een vredesplan van de Trump regering te aanvaarden en onderschreef daarmee het standpunt van PA-voorzitter Mahmoud Abbas over deze kwestie.
Voor meer zie Israel National News

In 2017, bedragen de betalingen aan terroristen en hun families meer dan $347 miljoen, volgens het Ministerie van Defensie. Het Israëlische parlement, de Knesset, heeft maandag gestemd voor een maatregel waarin wordt opgeroepen om de financiering van de Palestijnse Autoriteit te verlagen met het bedrag dat Ramallah uitkeert aan mensen die veroordeeld zijn voor terrorisme en hun familieleden. De wet moet nog twee lezingen passeren.
Voor meer zie i24News

Minister van Financiën Moshe Kahlon (Kulanu) dreigde dinsdag dat als de staatsbegroting niet aan de vooravond van de Passover passeert, hij voornemens is zijn functie als minister van Financiën neer te leggen en zijn partij uit de coalitie te halen. "Als we stoppen met de goedkeuring van de begroting, doen we grote groepen ouderen en gezinnen pijn die geen enkel deel uitmaken van het argumentatie," zei Kahlon.
Voor meer zie Israel National News

Ondanks ontkenning van Riyad vorige maand, zegt PM Netanyahu dat het koninkrijk de Indische luchtvaartmaatschappij toestemming gaf om driewekelijks over hun grondgebied te vliegen in vluchten tussen Tel Aviv en Mumbai.
Voor meer zie Ynews

Israël is een klein land, maar heeft toch veel te bieden. De natuur is ook indrukwekkend. Je vindt er valleien, woestijnen, bergen en de zee, dat alles is aanwezig in Israël. De video van vandaag toont ons tien van de mooiste natuurgebieden van Israël.
Voor meer zie Video van de dag  

Welkomstwoorden van de Premier Netanyahu en de Amerikaanse president Donald Trump die maandag in het Witte Huis een ontmoeting met elkaar gehad hebben.
Voor meer zie Israel National News  

Hoe Links z'n ergste eigen vijand is geworden - deel II. Deze bereidheid om zich over te geven aan zelfs de meest anti-liberale overtuigingen en gedragingen vindt zijn oorsprong in de algemene minachting die veel zogenaamde linksen en liberalen lijken te voelen voor de westerse democratie, mensenrechten en individuele vrijheid.
Verder lezen


Maandag 5 Maart - 18 Adar

()  Na een vijf uur durende verhoor van de politie, zei de Israëlische Eerste Minister Benjamin Netanyahu in een opgenomen verklaring op vrijdag dat hij erop vertrouwde dat de onderzoeken niets tegen hem konden vinden. Ook bedankte hij zijn medestanders voor hun vertrouwen in hem en zijn vrouw Sara, die ook door de politie werd ondervraagd.
Voor meer zie JerusalemOnline

De Turkse regering heeft net een online genealogie-archief vrijgegeven dat de raciale achtergrond van Turkse burgers laat zien. Het is genoemd Directoraat-generaal Bevolking en Burgerschap. Racistische uitlatingen op social media zijn al aanwezig, met uitspraken als: "Crypto-Armeniërs, Grieks en Joden in het land zullen nu aan de kaak worden gesteld" en "Verraders zullen eindelijk hun afkomst leren kennen".
Voor meer zie Walid Shoebat

Steve Cioccolanti ziet een nieuwe betekenis in Zacharia 5 over de vrouw in de efa. Hebreeuwse woorden hebben geen klinkers en men deze die kan invullen. In dit geval is het 'ishshah of 'ishsheh wat leest als vrouw of vuur.
Zie YouTube  

Honderden christelijke families ontvluchtten hun huizen in een dorp in de buurt van Lahore, Pakistan nadat moslimbetogers riepen om de dood van een jonge christen die van godslastering wordt beschuldigd, zo zeiden bronnen. Shahdara Town area of Lahore, werd eind maandagavond (Feb. 19) na een dag van protesten in hechtenis genomen.
Voor meer zie Christian News Headlines

Een Poolse ambtenaar zei vrijdag dat Duitsland zijn land $850 miljard verschuldigd kon zijn voor de schade die het tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft veroorzaakt.
Voor meer zie The Times of Israel

Een groep diplomaten, advocaten en ingenieurs uit de Verenigde Staten zal volgende week naar Jeruzalem reizen om te beginnen met de omvorming van het Amerikaanse consulaat naar een tijdelijke Amerikaanse ambassade in Jeruzalem. De nieuwe ambassade zal naar verwachting op 14 mei, op de Onafhankelijkheidsdag van Israël, van start gaan.
Voor meer zie WIN  

Fragment uit de video over de opname die elk moment kan gebeuren. Wat betekent dit en hoe bewijst dit dat het voor de grote verdrukking zal zijn. Gary Stearman spreekt hier over met zijn gast David Reagan. Nederlands ondertiteld.
Zie YouTube  

Top Palestijnse official claimt dat het vredesplan van Trump "liquidatie en apartheid" betekend. Saeb Erekat zet dit uiteen in een punt-per-punt schets van Trump zijn voorstel, dat volgens hem zal leiden tot 'het creëren van één staat met twee systemen'.
Voor meer zie The Times of Israel

De plaatsvervangend stafchef van Iran zei zaterdag dat Teheran zijn rakettenprogramma niet met het Westen zal bespreken totdat de VS en anderen hun kernwapens en langeafstandsraketten ontmantelen.
Voor meer zie JerusalemOnline

De regering van Iran ziet het nucleaire programma als "defensief" en zal er mee doorgaan, zo vertelde een regeringsfunctionaris de Franse minister van Buitenlandse Zaken maandag.
Voor meer zie Jerusalem Post

De ophef rond de Palestijnse Ahed Tamimi houdt aan. De vraag is of de schoppende en slaande dame tot een symbool van het verzet uitgroeit. Ze is in elk geval overal op internet te zien.
Voor meer zie Alfred Muller - NL

()  Netanyahu is vertrokken voor een cruciale ontmoeting met Trump. Premier Benjamin Netanyahu en zijn vrouw Sara vertrokken zaterdagavond naar Washington, waar de Israëlische premier president Donald Trump zal ontmoeten en een toespraak zal houden voor de jaarlijkse politieke conferentie van de Amerikaanse Israëlische commissie voor openbare zaken (AIPAC).
Voor meer zie WIN

Iran werkt eraan om Syrië over te nemen en het land een draaideur voor het terrorisme te maken, en Israël zal het niet toestaan, aldus ambassadeur Danny Danny Danon, en voegt daaraan toe dat dit nummer één op de agenda zal zijn wanneer premier Benjamin Netanyahu deze week een ontmoeting heeft met de president van de VS.
Voor meer zie WIN  

De Coördinator van Regeringsactiviteiten in de Gebieden (COGAT) zette zijn reeks Arabische postings voort voor de inwoners van de Gazastrook, als hij beelden publiceerde op de COGAT Arabisch Facebook-pagina wat laat zien hoe Hamas de bestemde elektriciteit van de lokale bewoners steelt.
Voor meer zie Israel National News

Een leraar Umar Haque, 25 jaar oud, radicaliseerde zijn leerlingen op islamitische scholen in het Verenigd Koninkrijk en bereidde hen voor om hem te helpen bij de massale terreuraanslagen op dertig doelwitten in heel Londen.
Voor meer zie Clarion Project

Gebedsbrief met de gebedspunten van vrijdag 2 maart 2018 van de Voorbidders voor Israël. Onderdeel van de Torah lezing van deze Shabbat was Exodus 32 waar de kinderen van Israël zondigden door een gouden kalf te maken en te aanbidden.
Voor meer zie Intercessors - NL

Een Israëlisch-Arabisch terrorist verwonde twee IDF-soldaten, een grenspolitieman en een voetganger als hij hen ramde met zijn auto, in het noorden van Israël. Hij had kort daarvoor een parkeerboete opgelopen van 290 dollar.
Voor meer zie United with Israel zie ook Vlaamse Vrienden van Israël

Sinds 2006 hebben de Verenigde Naties veel gedaan om wereldwijd paniek te zaaien over CO2. De boodschap werd verspreid door een politicus uit de VS, Al Gore, die zijn verhaal maar gelijk als "truth" (waarheid) bracht.
Voor meer zie Court Fool

Openbaring deel 19 Openbaring 9 (De vijfde bazuin) Vier bazuingerichten zijn voorbij gegaan en de drie volgende zullen nog ingrijpender zijn. Nu manifesteren zich helse wezens afkomstig uit “put des afgronds” die de mensheid aanvallen en pijnigen.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

"We gaan niet naar vervroegde verkiezingen," zei Netanyahu toen hij sprak over de crisis met de Haredi [ultra-Orthodoxe] dienstplicht wetgeving voordat hij aan boord ging van een vliegtuig op Ben-Gurion Airport. Er is geen reden om dit te doen. Ik heb goede wil en ik hoop dat onze partners[kolen] het ook zullen hebben. (Die de Thora-studie als hoogste waarde in de staat Israël willen creëren, die iemand kan gaan volgen in plaats van militaire dienstplicht).
Voor meer zie Jerusalem Post

Een nauwe bondgenoot van premier Binyamin Netanyahu en een voormalig mediaadviseur van de familie Netanyahu ondertekenden een overeenkomst met de aanklagers, om een staatsgetuige te worden in het onderzoek naar zaak 4000.
Voor meer zie Israel National News

Saoedi-Arabië en Egypte ondertekenden een investeringsovereenkomst om meer dan 1.000 vierkante kilometer Egyptisch land ten zuiden van de Sinaï te ontwikkelen voor de geplande megastad Neom.
Voor meer zie Al Arabiya English

Geert Wilders wordt overal uitgenodigd in de wereld, nu zat hij bij RT om zijn standpunten uiteen te zetten.
Voor meer zie RT

Toen de Heer me vele decennia geleden tot de profetische bediening riep, schrijft Hal Lindsey,, wist ik dat het "grote nieuws" het Goede Nieuws was, maar dat het op steeds grotere golven van slecht nieuws zou worden gebracht.
Verder lezen - NL

Ron Reese schreef over bewijzen als tekenen van de tijd wanneer de Grote Verdrukking gaat beginnen die hij in April situeert. Daarvoor heeft hij al 3 artikelen geschreven, die men eerst moet hebben gelezen wil men dit artikel goed te begrijpen. Een link daar toe staat boven het artikel.
Lees verder - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.voor toezending van de dag- of weeknieuwsbrief.
Het dagnieuws is een eenvoudige uitgave,
wilt u even aangeven welke informatie u wenst?
Of u kunt een dagelijkse of wekelijkse herinnering
krijgen over de nieuwsbrief.

Christipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina